Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
10:06 uur

Regisseur Spike Lee wordt juryvoorzitter van filmfestival Cannes

De Morgen

14/01/2020 - 13:41

De Amerikaanse regisseur Spike Lee staat dit jaar aan het hoofd van de jury op het filmfestival in Cannes, dat plaatsvindt van 12 tot 23 mei. Dat werd dinsdag aangekondigd. Lee was naar eigen zeggen “geschokt, blij, verrast en trots tegelijkertijd”.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Spike Lee eerste zwarte juryvoorzitter filmfestival Cannes (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse regisseur Spike Lee (62) wordt de juryvoorzitter van de komende editie van het filmfestival in Cannes. Dat heeft de organisatie...
  [naar artikel]
 2. Voormalig Grand Prix-winnaar Spike Lee wordt juryvoorzitter van filmfestival Cannes (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse regisseur Spike Lee staat dit jaar aan het hoofd van de jury op het filmfestival in Cannes, dat plaatsvindt van 12 tot 23 mei. Dat werd dinsdag aangekondigd. Lee was naar eigen zeggen “geschokt, blij, verrast en trots tegelijkertijd”.
  [naar artikel]
 3. "Birdman"-regisseur juryvoorzitter van Filmfestival van Cannes (27/02/2019 - VRT NWS)
  Regisseur Alejandro González Iñárittu is dit jaar de juryvoorzitter van het Filmfestival van Cannes. Hij is de maker van onder meer "Birdman", "The revenant", "Babel" en "Amores perros". Het is de eerste keer dat een Mexicaanse kunstenaar juryvoorzitter is in Cannes, laat de organisatie van het festival weten. 
  [naar artikel]
 4. Regisseur Pedro Almodovar wordt juryvoorzitter in Cannes (31/01/2017 - De Redactie)
  Het is de allereerste keer dat een Spaanse regisseur het Franse filmfestival zal voorzitten. Almodovar won in 1999 de prijs voor de regie van "Todo sobre mi madre". Het filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 17 tot 28 mei.
  [naar artikel]
 5. Cate Blanchett wordt juryvoorzitter filmfestival Cannes (04/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Cate Blanchett wordt de juryvoorzitter van de komende editie van het filmfestival in Cannes. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De...
  [naar artikel]
 6. Cate Blanchett juryvoorzitter van het Filmfestival van Cannes (04/01/2018 - VRT NWS)
  De Australische actrice Cate Blanchett is de juryvoorzitter van het Filmfestival van Cannes dit jaar. Dat heeft de organisatie aangekondigd. De 71e editie van het festival vindt plaats van 8 tot en met 19 mei. 
  [naar artikel]
 7. Spike Lee haalt uit naar (het racistische Amerika van) Donald Trump (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse regisseur Spike Lee heeft zijn terugkeer naar het internationaal filmfestival van Cannes in de verf gezet met een vernietigende...
  [naar artikel]
 8. Spike Lee haalt uit naar Donald Trump in Cannes (15/05/2018 - VRT NWS)
  Spike Lee heeft zich in vernietigende bewoordingen uitgelaten over Donald Trump op het Filmfestival van Cannes. De Amerikaanse regisseur vindt dat zijn president zich te halfzacht heeft uitgelaten na het geweld in Charlottesville in augustus.
  [naar artikel]
 9. Cate Blanchett wordt juryvoorzitter in Cannes (04/01/2018 - Metro)
  Actrice Cate Blanchett wordt de juryvoorzitter van de volgende editie van het filmfestival van Cannes. De Oscarwinnares is al de twaalfde vrouw die de taak voor haar rekening mag nemen. “Ik kom al jaren naar Cannes als actrice en producer om deel te nemen aan de gala-avonden en competities”, reageert de 48-jarige Australische verheugd. “Maar ik ben nog nooit gekomen om enkel te genieten van de overvloed aan films op dit groots festival.” De 71e editie van het filmfestival vindt plaats van 8 tot 19 mei. Pierre Lescure, de voorzitter van het filmfestival, is naar eigen zeggen “heel blij dat hij een zeldzame en unieke artiest kan verwelkomen”. “Onze gesprekken, afgelopen herfst, hebben bewezen dat ze een geëngageerd voorzitter, een gepassioneerde vrouw en een genereuze toeschouwer zal zijn”, voegt hij daar nog aan toe. De 71e editie van het festival vindt plaats van 8 tot 19 mei. Vorig jaar was de eer van juryvoorzitter nog weggelegd voor een man, de Spaanse regisseur Pedro Almodovar. Lees ook: Cate Blanchett wil rol in ‘Star Wars’
  [naar artikel]
 10. 'Birdman'-regisseur zit jury filmfestival van Cannes voor (28/02/2019 - De Morgen)
  De Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu zal in mei op het filmfestival van Cannes de jury voorzitten. Hij is de eerste Mexicaan ooit die die rol mag uitoefenen.
  [naar artikel]
 11. Spike Lee haalt uit naar (het racistische Amerika van) Donald Trump (15/05/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse regisseur Spike Lee heeft zijn terugkeer naar het internationaal filmfestival van Cannes in de verf gezet met een vernietigende toespraak op het racistische Amerika van Donald Trump.
  [naar artikel]
 12. Juryvoorzitter Cate Blanchett: "Ik zou zeker graag meer vrouwen zien in competitie in Cannes" (09/05/2018 - VRT NWS)
  Cate Blanchett, juryvoorzitter in Cannes, heeft bij de start van het filmfestival een pleidooi gehouden voor meer gendergelijkheid en meer vrouwen in de competitie in Cannes. Tegelijkertijd beseft de actrice dat dat niet van de ene op de andere dag zal gebeuren. 
  [naar artikel]
 13. Cannes in de ban van activisten (19/05/2018 - VRT NWS)
  Spike Lee, Lars Von Trier, Lukas Dhont: artistiek gezien viel er heel wat te vieren op het 71e filmfestival van Cannes, dat vandaag wordt afgesloten met de uitreiking van de Gouden Palm. Minstens zo opvallend waren de vele activisten op de rode loper, die de festivaldirectie zelfs tot concrete actie dwongen om Cannes eindelijk van dat vrouwonvriendelijke imago af te helpen.
  [naar artikel]
 14. Cate Blanchett installeert supervrouwelijke Cannes-jury (19/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Juryvoorzitter heeft de leden van haar jury voor het komende Filmfestival Cannes bekend gemaakt. En daar maken dit jaar opvallend veel vrouwen deel...
  [naar artikel]
 15. Khadja Nin en Kristen Stewart in jury van Filmfestival Cannes (18/04/2018 - VRT NWS)
  Khadja Nin, Kristen Stewart, Léa Seydoux en Ava DuVernay: dat zijn de 4 dames die juryvoorzitter Cate Blanchett heeft uitgekozen om samen met haar in de jury van het Filmfestival van Cannes te zitten. De 4 mannen in de jury zijn: Chang Chen, Robert Guédiguian, Denis Villeneuve en Andrej Zvjagintsev. 
  [naar artikel]
 16. Guillermo del Toro juryvoorzitter van Filmfestival van Venetië (12/02/2018 - VRT NWS)
  De Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro is dit jaar de juryvoorzitter van het Filmfestival van Venetië. Vorig jaar won hij er zelf nog de Gouden Leeuw met zijn film "The shape of water". Die film is intussen voor 13 Oscars genomineerd. 
  [naar artikel]
 17. Netflix-relletje, zon en "Les fantômes d'Ismael" op openingsavond Cannes (17/05/2017 - De Redactie)
  De juryvoorzitter Pedro Almodovar heeft gemeld dat de films in de officiële selectie van het Filmfestival van Cannes die niet in de bioscoop zullen verschijnen, geen Gouden Palm zullen krijgen.
  [naar artikel]
 18. GESPOT: De leukste outfits van het Filmfestival van Cannes (23/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens het Filmfestival van Cannes is iedereen op zijn paasbest. Het filmfestival is voor de fashonista’s onder ons een echte catwalk. Van...
  [naar artikel]
 19. Filmfestival Cannes afgelast: nieuwe datum in juni wordt bekeken (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het filmfestival van Cannes zal niet plaatsvinden van 12 tot 23 mei. Het coronavirus gooit ook voor deze hoogdagen in de filmwereld roet in het...
  [naar artikel]
 20. De meest glamoureuze jurken op de rode loper van Cannes (28/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Klein beetje heimwee naar de glamour van het Filmfestival van Cannes? Dit waren de mooiste jurken op de rode loper, met een speciale eervolle vermelding voor juryvoorzitter Cate Blanchett.
  [naar artikel]
 21. De meest glamoureuze jurken op de rode loper van Cannes (28/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Klein beetje heimwee naar de glamour van het Filmfestival van Cannes? Dit waren de mooiste jurken op de rode loper, met een speciale eervolle vermelding voor juryvoorzitter Cate Blanchett.
  [naar artikel]
 22. Cate Blanchett juryvoorzitter op Filmfestival Cannes (04/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/YmfyH8wbYtXOPVGntyzTgEzMgTc/diocontent/116948294/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 23. Meer dan 80 vrouwen uit filmwereld eisen gelijke verloning (12/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op het filmfestival van Cannes hebben zaterdag 82 filmvrouwen, onder wie juryvoorzitter Cate Blanchett, gevraagd om einde te maken aan de loonkloof...
  [naar artikel]
 24. Waar zijn de sterren gebleven op het filmfestival van Cannes? (14/05/2019 - De Morgen)
  Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood mag dit jaar dan de grote blikvanger zijn op het Filmfestival van Cannes, toch wordt het aandeel van Hollywood op de Croisette steeds kleiner. Waarom mijden Amerikaanse studio’s het meest prestigieuze filmfestival ter wereld? Is het de schuld van luidruchtige Franse critici? Ligt het aan Netflix? Of zit Harvey Weinstein er voor iets tussen?
  [naar artikel]
 25. Monica Bellucci leidt ceremonieën op Filmfestival van Cannes in goede banen (20/03/2017 - De Redactie)
  Van 17 tot 28 mei vindt het jaarlijkse Filmfestival van Cannes plaats. Sinds 1993 stelt het prestigieuze filmfestival een zogenoemde "maître de cérémonies" aan. Deze keer neemt de Italiaanse actrice die rol voor haar rekening.
  [naar artikel]
 26. Filmfestival van Cannes verbiedt selfies op de rode loper (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De organisatoren van het filmfestival van Cannes hebben vandaag een aantal belangrijke veranderingen aangekondigd voor de komende editie. De...
  [naar artikel]
 27. Cannes 2018 – “Girl” wint prijs voor beste debuut (19/05/2018 - Metro)
  De film “Girl” van de Belgische regisseur Lukas Dhont heeft de Caméra d’Or gewonnen op het filmfestival van Cannes. Dat is de bekroning voor de beste debuutfilm. Het is al de vierde bekroning voor de film op het prestigieuze filmfestival. Bron: Belga   Het bericht Cannes 2018 – “Girl” wint prijs voor beste debuut verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Zoeken met vergrootglas naar Belgen op Filmfestival van Cannes (15/05/2017 - De Redactie)
  Woensdag gaat de 70e editie van het Filmfestival van Cannes van start. In tegenstelling tot vorig jaar staan er nauwelijks Belgische producties op de affiche.
  [naar artikel]
 29. Filmfestival Cannes – “Parasite” van Zuid-Koreaan Bong Joon Ho wint Gouden Palm (25/05/2019 - Metro)
  “Parasite” van Zuid-Koreaan Bong Joon Ho heeft zaterdagavond op het Filmfestival van Cannes de Gouden Palm gewonnen. Het is de eerste keer dat een Zuid-Koreaanse regisseur de prestigieuze filmprijs in de wacht sleept. De Belgische broers Dardenne waren ook genomineerd maar gaan dus niet met een derde Gouden Palm naar huis. bron: Belga Het bericht Filmfestival Cannes – “Parasite” van Zuid-Koreaan Bong Joon Ho wint Gouden Palm verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. 'Mont Blanc' naar Cannes: welles, nietes (29/03/2019 - De Morgen)
  Ook een prestigieus filmfestival als Cannes kan wel eens blunderen. Daar kan Mont Blanc-regisseur Gilles Coulier over meespreken. Gelukkig loopt de hele historie voor hem goed af.
  [naar artikel]
 31. 167 diamanten sieren Gouden Palm 70ste Filmfestival Cannes (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De zeventigste editie van het gerenommeerde Filmfestival van Cannes gaat vanavond van start. In de competities zijn dit jaar geen Belgische films
  [naar artikel]
 32. Brusselse roadmovie op het grote scherm in Cannes: Bas Devos over de première van "Ghost tropic" (24/05/2019 - VRT NWS)
  Met zijn derde langspeelfilm "Ghost tropic", die op waanzinnig korte tijd werd gemaakt, gooit Bas Devos hoge ogen op het filmfestival Quinzaine des Réalisateurs in Cannes. De Belgische regisseur vertoonde zijn eerste twee films "Violet" en "Hellhole" al op het Filmfestival van Berlijn. 
  [naar artikel]
 33. FilmWard vlogt vanuit Cannes: "Tijd voor unieke blik achter de schermen" (15/05/2018 - VRT NWS)
  Ward Verrijcken is op het filmfestival van Cannes en geeft ons een unieke blik achter de schermen. Hij ging naar de voorstelling van "The house that Jack built", de nieuwe film van Lars Von Trier. In de grote persconferentieruimte haalde Spike Lee uit naar de Amerikaanse president Trump. Lee stelt in Cannes zijn prent BlacKkKlansman voor, volgens velen de grote kanshebber op de gouden palm.
  [naar artikel]
 34. Filmfestival Cannes start in stijl (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het filmfestival van Cannes is gisteravond met veel glamour en glitter van start gegaan. De openingsfilm was 'Les Fantômes d'Ismaël' met Marion
  [naar artikel]
 35. Regisseur ‘Girl’ is weer thuis: “En nu naar de Oscars?” (20/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Regisseur Lukas Dhont is zondag met zijn Caméra d’Or van op het filmfestival van Cannes aangekomen op de luchthaven van Zaventem. Het waren enkele uitzonderlijke dagen voor de 26-jarige regisseur, maar die is al helemaal klaar voor zijn volgende film. En misschien ook de Oscars.
  [naar artikel]
 36. Regisseur Lukas Dhont: "Ik heb er enorm hard van genoten" (20/05/2018 - VRT NWS)
  Na zijn triomftocht met "Girl" op het Filmfestival van Cannes is regisseur Lukas Dhont vanmiddag geland op Zaventem. Onze reporter stond hem op te wachten. Dhont heeft het over zijn succes in Cannes. En ja, stiekem droomt hij er ook van om met "Girl" meet te dingen voor de Oscars.
  [naar artikel]
 37. Filmfestival van Cannes biedt kinderopvang en borstvoedinsgruimtes aan (10/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het filmfestival van Cannes opent een kinderopvang en verschillende borstvoedingsruimtes voor de ouders die er moeten werken volgende maand. Vorig...
  [naar artikel]
 38. Dit zijn nu al de beste looks op het filmfestival van Cannes (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het prestigieuze filmfestival van Cannes mag dan nog een week duren, er zijn nu al heel wat prachtige looks verschenen op de rode loper. Van de...
  [naar artikel]
 39. Juryvoorzitter Cate Blanchett trapt rode loper van Cannes op gang (09/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De rode loper aan de Croisette werd voor de 71ste keer uitgerold voor het Filmfestival van Cannes. Actrice Cate Blanchett mocht het spektakel openen, want zij is dit jaar de voorzitter van de jury. Die kleurt dit jaar trouwens bijzonder vrouwelijk met ook actrices Kirsten Stewart en Lea Seydoux, regisseur Ava DuVernay en singer-songwriter Khadja Nin, goed voor vijf van de negen leden. De openingsavond staat meestal ook in het teken van een internationale filmpremière en dat was met 'Everybody Knows' dit keer niet anders. Ook hoofdrolspelers en getrouwd koppel Javier Bardem en Penélope Cruz ontbraken niet op het event. Op vestimentair vlak waren het dan weer de duizelingwekkende decolletés die opvielen.
  [naar artikel]
 40. Vlaams succes in Cannes: 'Girl' krijgt van Benicio Del Toro een 25 minuten durende staande ovatie (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse film 'Girl' heeft zijn wereldpremière niet gemist. Na de screening op het Filmfestival van Cannes kregen regisseur Lukas DHont en zijn...
  [naar artikel]
 41. Cannes bant Netflix van filmfestival (26/03/2018 - De Tijd)
  09:43 Netflix en andere streamingservices mogen niet meer meedingen naar de Gouden Palm, de prijs voor de beste film van het filmfestival in Cannes.
  [naar artikel]
 42. Berlinale strikt Tom Tykwer als juryvoorzitter (04/11/2017 - VRT NWS)
  Tom Tykwer wordt de voorzitter van de jury van de volgende editie van het Filmfestival van Berlijn. Dat meldt de organisatie. De regisseur is bekend van films als "Perfume" en "Lola rennt".
  [naar artikel]
 43. Netflix trekt eigen producties terug van Filmfestival Cannes (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix heeft besloten om tijdens het prestigieuze filmfestival in Cannes geen films te laten zien. De streamingservice is het niet eens met het...
  [naar artikel]
 44. Robert De Niro wordt juryvoorzitter van Cannes (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. Filmfestival Cannes – Belgische film “Nuestras Madres” van César Díaz wint Caméra d’Or (25/05/2019 - Metro)
  De Belgische film “Nuestras Madres” van César Díaz heeft zaterdag op het Filmfestival van Cannes de Caméra d’Or gewonnen, de bekroning voor het beste regiedebuut. In de film gaat een jongeman op zoek naar zijn vader die guerrillastrijders was tijdens de dictatuur in zijn land. De film was te zien in de sectie Semaine de la critique. Eerder won “Nuestras Madres” al de Prix Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques (SACD). Vorig jaar won de Belgische film “Girl” van regisseur Lukas Dhont de Caméra d’Or in Cannes. bron: Belga Het bericht Filmfestival Cannes – Belgische film “Nuestras Madres” van César Díaz wint Caméra d’Or verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Tarantino, zombies en een Belgische toets: dit heeft het Filmfestival van Cannes in petto (14/05/2019 - VRT NWS)
  Vanavond opent de 72e editie van het prestigieuze Filmfestival van Cannes op de Boulevard de la Croisette. VRT-journalist Ward Verrijcken bespreekt een aantal kleppers van formaat, die al dan niet meedingen naar de Gouden Palm. 
  [naar artikel]
 47. Zeven jaar na omstreden Hitler-uitspraken mag Von Trier weer naar Cannes (19/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zeven jaar nadat hij op het Filmfestival van Cannes als ongewenst persoon was weggestuurd mag regisseur Lars Von Trier weer op het Zuid-Franse...
  [naar artikel]
 48. Quentin Tarantino wint prijs op Cannes ... voor beste hondenrol (24/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Regisseur Quentin Tarantino (56) heeft vanavond de Palm Dog op het Filmfestival van Cannes in ontvangst genomen. Het is de alternatieve prijs voor...
  [naar artikel]
 49. Zangeres Angèle straalt in 2 indrukwekkende jurken op het filmfestival van Cannes (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische zangeres Angèle mocht de 72ste editie van het filmfestival van Cannes gisterenavond muzikaal openen en dat deed ze in 2 indrukwekkende...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.