Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
03:15 uur

Internetproblemen bij 1 op de 3 Vlaamse steden en gemeenten

De Morgen

14/01/2020 - 13:41

Een op de drie Vlaamse steden en gemeenten heeft momenteel internetproblemen, waardoor de dienstverlening niet kan gegarandeerd worden. Oorzaak is een technisch probleem bij de provider Belnet, zegt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Internetproblemen bij derde van Vlaamse steden en gemeenten (14/01/2020 - Metro)
  Door een technisch probleem bij Belnet vandaag hebben een op drie Vlaamse steden en gemeenten internetproblemen. Dat zegt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Daardoor kunnen ze hun dienstverlening niet garanderen. Het gaat in totaal om tussen de 90 en 100 gemeenten in Limburg, West-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant, of goed 1 op de 3. Belnet bevestigt dat het niet om hacking gaat, maar om een technisch probleem tijdens een upgrade. De precieze oorzaak is op dit moment nog niet bekend. Door een technisch probleem bij Belnet, dat de connectiviteit bij steden en gemeenten en hogescholen en universiteiten voorziet, zitten enkele gemeenten zonder internet. “Tussen de 90 en 100 lokale overheden ervaren problemen met het netwerk. Dat zijn dus ongeveer één op drie Vlaamse steden en gemeenten”, vertelt Nathalie Debast van VVSG. De problemen situeren zich vooral in Limburg, delen van Antwerpen, Vlaams-Brabant en het midden van West-Vlaanderen. Het gaat om de gebieden die vroeger onder het Infrax-netwerk vielen. Stadsdiensten kunnen door de internetproblemen hun dienstverlening niet garanderen. Mensen kunnen wel ter plaatse terecht aan loketten en ze zijn ook telefonisch bereikbaar. Ook de scholen Howest, Vives en Kulak ervaren problemen, net als Fluvius. bron: Belga Het bericht Internetproblemen bij derde van Vlaamse steden en gemeenten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. “Verkeerd geparkeerd? Dat is 80 euro.” Parkeren vult de kas van gemeenten en steden  (10/10/2018 - VRT NWS)
  Via een bevraging van de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) kwam het reportagemagazine Pano te weten hoeveel steden en gemeenten verdienen aan het parkeerbeleid. Wat blijkt? Vlaanderen heeft een wirwar aan tarieven en parkeerregels. Maar de Vlaamse steden en gemeenten verdienen ook veel aan de Vlaming zijn verslaving om met de wagen naar het centrum van de stad te rijden.  
  [naar artikel]
 3. Meer en meer Vlaamse steden en gemeenten willen statiegeld op blikjes en plastic flessen (08/02/2018 - VRT NWS)
  Al 36 Vlaamse steden en gemeenten hebben zich ondertussen aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Dat is een verzameling van organisaties, bedrijven, en steden en gemeenten die statiegeld op blikjes en plastic drankflessen willen invoeren. Het aantal Vlaamse gemeenten en steden die voorstander zijn, blijft elke dag toenemen. 
  [naar artikel]
 4. 'Ergste moet nog komen voor gemeenten' (11/04/2019 - De Morgen)
  Het water staat vele Vlaamse steden en gemeenten aan de lippen. De Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten wil dat Vlaanderen een helpende hand uitsteekt, maar stoot daar op een njet.
  [naar artikel]
 5. Nu zondag zijn 41 Vlaamse steden en Brussel autovrij (15/09/2018 - VRT NWS)
  Nu zondag valt zowat het hoogtepunt van de Week van de Mobiliteit, die loopt van 16 tot 22 september. In 41 Vlaamse steden en gemeenten en ook in Brussel wordt nu namelijk een autovrije zondag gehouden. In totaal is dat dit jaar in 47 gemeenten en steden in Vlaanderen het geval, wat een nieuw record is. 
  [naar artikel]
 6. Sven Ornelis geeft startschot van 10.000-stappenclash tussen Vlaamse steden en gemeenten (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In mei nemen 207 Vlaamse steden en gemeenten het tegen elkaar op in de 10.000-stappenclash. Wie na een maand de meeste stappen heeft verzameld met...
  [naar artikel]
 7. Steden en gemeenten willen 'verkavelingsstop' (04/03/2019 - De Morgen)
  De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vraagt de Vlaamse regering een verkavelingsverbod in te voeren, in “manifest slecht gelegen en niet ontwikkelde woon- en woon- reservegebieden”, aldus de VVSG in een verkiezingsmanifest.
  [naar artikel]
 8. Vlaamse gemeenten zoeken 500 kinderbegeleiders (30/04/2019 - VRT NWS)
  Vlaamse gemeenten hebben een groot tekort aan onthaalouders en begeleiders voor de buitenschoolse kinderopvang. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten pleit voor een beter statuut om de job aantrekkelijker te maken.
  [naar artikel]
 9. Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden trekt aan alarmbel over gemeentefinanciën (13/10/2018 - Knack)
  Als de federale overheid niet bijspringt, dreigen de begrotingen van de nieuwe gemeentebesturen de komende jaren diep rood te kleuren. Daarvoor waarschuwt de Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden (VVSG).
  [naar artikel]
 10. Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten: 'Vlaanderen lijdt aan regelneverij' (01/01/2019 - Knack)
  De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) trapt het nieuwe jaar af met de blik stevig op de verkiezingen van mei gericht: in een memorandum doet ze aanbevelingen om de lokale democratie te smeren. 'We zitten gevangen in een keurslijf.'
  [naar artikel]
 11. Meeste gemeenten laten belastingtarieven dit jaar ongewijzigd (01/02/2019 - Knack)
  Slechts enkele Vlaamse gemeenten wijzigen in 2019 hun tarief van de aanvullende personenbelasting (APB) of van de opcentiemen op de onroerende voorheffing (OOV). Dat zegt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).
  [naar artikel]
 12. 42 nieuwe Warme steden en gemeenten (20/08/2019 - VRT NWS)
  42 Vlaamse steden en gemeenten mogen zich vanaf nu "Warme stad" of "Warme gemeente" noemen. Ze stappen mee in een project van het Fonds Ga voor Geluk, dat de mentale gezondheid van kinderen en jongeren wil verbeteren en beschermen. Vijf Vlaamse steden namen de voorbije jaren al deel aan een pilootproject.
  [naar artikel]
 13. Steden en gemeenten onderzoeken alternatief voor blauwe PMD-zak (28/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op initiatief van de stad Antwerpen voert Interafval, het samenwerkingsverband van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en de Vlaamse afvalintercommunales, een onderzoek naar verbeteringen en alternatieven voor de blauwe PMD-zak.
  [naar artikel]
 14. Voorzitter Vlaamse steden en gemeenten wil vrije verkoop vuurwerk laten herbekijken: ‘Dweilen met de kraan open’ (02/01/2020 - De Morgen)
  De vrije verkoop van vuurwerk moet worden herbekeken. Dat vindt althans Wim Dries, de burgemeester van Genk en voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). “Het is voor de Vlaamse regering wat gemakkelijk om aan de gemeenten te zeggen dat er nu een verbod op het afsteken van vuurwerk geldt en dat zij er dan maar voor moeten zorgen dat dat wordt gehandhaafd.”
  [naar artikel]
 15. Nog onduidelijkheid over geldigheid verkiezingsuitslag in 24 steden en gemeenten (07/12/2018 - VRT NWS)
  Voor 24 steden en gemeenten in Vlaanderen zijn er nog bezwaren bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Dat meldt de Raad voor Verkiezingsbetwistingen, het onafhankelijk Vlaams bestuursrechtscollege dat de bezwaren behandelt voor de provincies, de Antwerpse districten en het overgrote deel van de Vlaamse steden en gemeenten.
  [naar artikel]
 16. Vlaamse feestdag: veel steden en gemeenten in feeststemming (11/07/2019 - VRT NWS)
  In Brussel kreeg de 11-juli-viering een totaal onverwachte wending maar in verschillende Vlaamse steden en gemeenten heerste een gemoedelijke feeststemming. "Het Journaal" ging de sfeer opsnuiven in Aalst.
  [naar artikel]
 17. Vlaamse gemeenten zoeken 500 begeleiders voor kinderopvang (30/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) trekt aan de alarmbel. De Vlaamse gemeenten zoeken minstens 500 kinderbegeleiders voor...
  [naar artikel]
 18. Alle Vlaamse gemeenten krijgen schuilhokken voor zwerfkatten (14/06/2019 - Metro)
  Alle Vlaamse gemeenten krijgen van de Vlaamse overheid schuilhokken voor zwerfkatten die na hun sterilisatie terug worden vrijgelaten. Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft 250.000 euro voorzien voor die ondersteuning. Omdat heel wat steden en gemeenten te kampen hebben met overlast door zwerfkatten werkte de Vlaamse regering een pakket maatregelen uit. Er kwamen strengere sterilisatieverplichtingen voor katten en gemeenten moesten een specifiek plan van aanpak uitwerken. Voor het vangen, steriliseren en terugplaatsen van zwerfkatten werken de meeste gemeenten samen met een dierenasiel of een lokale vereniging. Sinds april vorig jaar moeten steden en gemeenten ook beschutting en voeder voorzien voor zwerfkatten die na hun sterilisatie terug vrijgelaten worden. Alle steden en gemeenten krijgen nu twee kattenschuilhokken. Bij elk schuilhok horen ook 2 infoborden met onder andere de contactgegevens van het lokale aanspreekpunt voor zwerfkatten, informatie over de sterilisatieplicht en de vraag om de dieren met rust te laten. De steden en gemeenten betalen niets voor de eerste 2 schuilhokken en bijhorende infoborden. Ze krijgen bovendien de kans om via de Vlaamse Overheid extra schuilhokken te bestellen aan een voordelig tarief. bron: Belga Het bericht Alle Vlaamse gemeenten krijgen schuilhokken voor zwerfkatten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Vlaamse Steden en Gemeenten: "Gezocht: 106 burgermoeders" (28/02/2018 - VRT NWS)
  In de lokale politiek blijven vrouwen nog steeds in de minderheid. Bijna 25 jaar na de eerste quotaregels is nog altijd maar 16 procent van de burgemeesters een vrouw. De Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) wil daarom inzetten op talentmanagement voor lokale mandatarissen. 
  [naar artikel]
 20. Geplande infrastructuurwerken worden onvoldoende gerealiseerd (01/10/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse steden en gemeenten investeren steeds meer in infrastructuur. Toch slagen 1 op 6 steden en gemeenten er niet in de geplande werken uit te voeren.
  [naar artikel]
 21. Steden en gemeenten willen vrije verkoop vuurwerk laten herbekijken: “Dweilen met de kraan open” (02/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De vrije verkoop van vuurwerk moet worden herbekeken. Dat vindt althans Wim Dries, de burgemeester van Genk en voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). “Het is voor de Vlaamse regering wat gemakkelijk om aan de gemeenten te zeggen dat er nu een verbod op het afsteken van vuurwerk geldt en dat zij er dan maar voor moeten zorgen dat dat wordt gehandhaafd.”
  [naar artikel]
 22. Eén op de drie Vlaamse gemeenten haalt gft-afval niet afzonderlijk op (03/11/2017 - VRT NWS)
  In meer dan 100 Vlaamse steden en gemeenten wordt het groente-, fruit- en tuinafval niet afzonderlijk opgehaald.  Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Bart Nevens (N-VA) heeft opgevraagd bij minister van Omgeving Schauvliege (CD&V), schrijft De Tijd. Momenteel zijn steden en gemeenten niet verplicht om gft-afval apart in te zamelen, maar Nevens pleit daar wel voor.
  [naar artikel]
 23. Tientallen steden en gemeenten trakteren op gratis drank en hapjes (en voorzien zelfs kinderopvang) (07/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tal van Vlaamse steden en gemeenten organiseren dit weekend een nieuwjaarsdrink voor hun inwoners. Dat gaat meestal gepaard met muziek, gratis...
  [naar artikel]
 24. Signalen van radicalisering in één op vijf gemeenten: vroeger Syriëstrijders, nu rechts-extremisme (22/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Eén op vijf Vlaamse gemeenten heeft te maken met signalen van rechts-extremisme. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) afgelopen zomer bij de gemeenten. Bij een op drie van de 151 respondenten was het de burgemeester die antwoordde.
  [naar artikel]
 25. Signalen van rechts-extremisme in één op vijf gemeenten (22/12/2018 - Knack)
  Eén op vijf Vlaamse gemeenten heeft te maken met signalen van rechts-extremisme. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) afgelopen zomer bij de gemeenten. Bij een op drie van de 151 respondenten was het de burgemeester die antwoordde.
  [naar artikel]
 26. Signalen van rechts-extremisme in één op vijf gemeenten (22/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eén op vijf Vlaamse gemeenten heeft te maken met signalen van rechts-extremisme. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) afgelopen zomer bij de gemeenten. Bij een op drie van de 151 respondenten was het de burgemeester die antwoordde.
  [naar artikel]
 27. Bezorgdheid om samenvoegen OCMW's en gemeenten blijft (16/08/2016 - Knack)
  De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten blijft bezorgd over de plannen van de Vlaamse regering om de OCMW's tegen 2019 te laten opgaan in de gemeenten. 'Er mag geen enkel risico genomen worden op bestuurlijke onzekerheid'
  [naar artikel]
 28. "Vlaamse gemeenten zetten in op vrijwillige opname daklozen en dat werkt nog steeds goed" (26/02/2018 - VRT NWS)
  "In de Vlaamse steden en gemeenten zetten we in op een vrijwillige opname en dat werkt nog steeds goed." Dat  zegt Wim Dries van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten in een reactie op de beslissing van de Etterbeekse burgemeester om daklozen wegens de vrieskou administratief aan te houden als ze weigeren naar de winteropvang te gaan. 
  [naar artikel]
 29. OVERZICHT. In deze steden en gemeenten zijn de coalitie en burgemeester al bekend (15/10/2018 - De Morgen)
  Nu het stof rond de gemeenteraadsverkiezingen is gaan liggen, raakt het duidelijk welke coalities er allemaal mogelijk zijn in de Vlaamse steden en gemeenten. In bijna de helft van de gemeenten is er zelfs al een coalitie gevormd en is de burgemeester al bekend. 
  [naar artikel]
 30. Steden investeren meer in onderwijsmaatregelen (08/03/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse steden en gemeenten hebben de afgelopen legislatuur 10 miljoen euro meer geïnvesteerd in flankerend onderwijsbeleid (FLOB). Dat zijn alle maatregelen die zij nemen om onderwijs te faciliteren, zoals een spijbelbeleid of het ondersteunen van toneel op school. Een klein deel wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid, het leeuwendeel door de gemeenten zelf.
  [naar artikel]
 31. Autoloze zondag vandaag in Brussel en andere Vlaamse steden en gemeenten (22/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op 22 september organiseren Brussel en heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen een autovrije zondag, als afsluiter van de Week van de...
  [naar artikel]
 32. Vlaamse gemeenten krijgen inspraak in mobiliteit (27/10/2017 - De Standaard)
  Bij de Vlaamse gemeentebesturen leefde er diepe onvrede over het gebrek aan inspraak bij De Lijn. Het mobiliteitsbeleid zal daarom in de Vlaamse steden en gemeenten vanaf volgend jaar op een totaal andere manier georganiseerd worden.
  [naar artikel]
 33. Op drie jaar verkopen steden en gemeenten grond ter grootte van Brussel-stad (07/06/2019 - Apache)
  Tussen eind 2014 en eind 2017 verkochten Vlaamse steden en gemeenten ruim 3.200 hectare publieke gronden en bossen. Nieuw cijfermateriaal van de Vlaamse Overheid maakt voor het eerst een vergelijking in de tijd mogelijk. Door de uitverkoop van publiek patrimonium, geven lokale besturen ook beleidsinstrumenten uit handen.
  [naar artikel]
 34. Gratis drank, hapjes en kinderopvang: tientallen steden en gemeenten trakteren op nieuwjaarsdrink (07/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tal van Vlaamse steden en gemeenten organiseren dit weekend een nieuwjaarsdrink voor hun inwoners. Dat gaat meestal gepaard met muziek, gratis...
  [naar artikel]
 35. 41 steden en gemeenten maken straten autovrij op Autoloze Zondag (16/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In 41 Vlaamse steden en gemeenten en in het Brussels gewest worden vandaag alle auto's verbannen voor Autoloze Zondag. Er vinden verschillende...
  [naar artikel]
 36. Eén op vijf Vlaamse gemeenten heeft te maken met signalen van rechts-extremisme (22/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eén op vijf Vlaamse gemeenten heeft te maken met signalen van rechts-extremisme. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) afgelopen zomer bij de gemeenten. Bij een op drie van de 151 respondenten was het de burgemeester die antwoordde.
  [naar artikel]
 37. In deze Vlaamse steden mag je vandaag niet met de wagen rijden (16/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  In 41 Vlaamse steden en gemeenten en in het Brussels gewest worden op zondag alle auto’s verbannen voor Autoloze Zondag. Er vinden verschillende activiteiten plaats, maar organisator Netwerk Duurzame Mobiliteit wil ook sensibiliseren. “Door autoloze straten worden steden en gemeenten niet alleen leefbaarder, maar duurzaam verplaatsen is ook goed voor het milieu en de gezondheid”, klinkt het.
  [naar artikel]
 38. Hoe stemmen we in 2024: met potlood en papier, op een stemcomputer of online? (04/06/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) roept de Vlaamse en federale overheid op om samen met de steden en gemeenten op zoek te gaan naar "nieuwere, efficiëntere stemsystemen". De VVSG reageert daarmee op het pleidooi van Vlaams ombudsman Bart Weekers voor meer elektronische stembussen. Volgens de VVSG heeft elektronisch stemmen inderdaad veel voordelen, maar de stemcomputers kosten de gemeenten wel een pak geld.
  [naar artikel]
 39. Deze 41 steden en gemeenten maken straten autovrij op Autoloze Zondag (16/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In 41 Vlaamse steden en gemeenten en in het Brussels gewest worden vandaag alle auto's verbannen voor Autoloze Zondag. Er vinden verschillende...
  [naar artikel]
 40. Veertigtal steden en gemeenten maakt straten autovrij op Autoloze Zondag (16/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In 41 Vlaamse steden en gemeenten en in het Brussels gewest worden op vandaag alle auto's verbannen voor Autoloze Zondag. Er vinden verschillende...
  [naar artikel]
 41. Bijna de helft van de Vlaamse gemeenten kampt met radicalisering (22/12/2018 - VRT NWS)
  Uit een enquête van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), afgenomen bij 151 gemeentebesturen, blijkt dat bijna de helft van de Vlaamse gemeenten problemen heeft met uitingen van radicalisering. Waar het vroeger vooral om Syriëstrijders en moslimextremisme ging, gaat het nu vooral om homofobie en rechts-extremisme.  
  [naar artikel]
 42. Internetproblemen bij gemeentelijke diensten in West-Vlaanderen (14/01/2020 - VRT NWS)
  Verschillende West-Vlaamse gemeenten laten via Twitter weten dat er door een algemeen probleem bij communicatieprovider Fluviusnet hun online diensten en informaticanetwerken verstoord zijn.
  [naar artikel]
 43. Driekwart van de Vlaamse gemeenten organiseert evenement op 11 juli (10/07/2018 - Metro)
  Drie op de vier Vlaamse gemeenten organiseren rond 11 juli een evenement dat kadert in de campagne Vlaanderen Feest. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Sofie Joosen (N-VA) opvroeg. Gemeenten kunnen van de vzw Vlaanderen Feest! een tussenkomst in de kosten krijgen voor een gemeentelijk of stedelijk festiviteitenprogramma voor Vlaanderen Feest!. Voorwaarde is dat de festiviteiten plaatsvinden in de 11-daagse periode van Vlaanderen Feest!. “In 2017 bedroeg de werkingssubsidie aan de vzw Vlaanderen-Europa ruim 767.000 euro. Daarmee werd aan 226 Vlaamse steden en gemeenten een tussenkomst uitbetaald. Dat wil zeggen dat ongeveer drie op de vier steden en gemeenten beroep doet op de financiële ondersteuning. Dat is in lijn met eerdere cijfers. Voor de evenementen rond 11 juli 2018 stelden zich 238 Vlaamse steden en gemeenten kandidaat voor een tussenkomst. Een lichte stijging dus”, zegt Sofie Joosen. Ook negen van de negentien Brusselse gemeenten en drie van de zes faciliteitengemeenten rond Brussel namen deel aan de campagne Vlaanderen Feest!. Naast de steden en gemeenten kunnen ook lokale buurt- of verenigingsinitiatieven in aanmerking komen voor een feestcheque tot 170 euro. In 2017 werden er daarvan 1.037 uitgekeerd, goed voor een totaalbedrag van 168.615 euro. bron: Belga Het bericht Driekwart van de Vlaamse gemeenten organiseert evenement op 11 juli verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Open VLD klaagt gemeentelijke "pestbelastingen" aan, VVSG nuanceert: "Lokale belastingen zijn belangrijk voor gemeenten" (22/02/2020 - VRT NWS)
  Vlaamse steden en gemeenten innen te veel onnodige bedrijfsbelastingen. Dat klaagt Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD) aan. Hij verwijst onder meer naar belastingen op "drijfkracht", drukwerk en masten. Maar volgens de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) valt het wel mee met die wildgroei én zijn lokale belastingen heel belangrijk voor de gemeenten.
  [naar artikel]
 45. Onderwijskoepel: ‘Gemeenten zullen mee opdraaien voor hervorming PWA-systeem’ (14/10/2016 - De Standaard)
  De OVSG, de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten, vreest dat het beperken van de duurtijd tot zes maanden voor het inschakelen van werklozen op school het systeem onaantrekkelijk zal maken. Bovendien dreigen de gemeenten ook mee financieel op te draaien voor de hervorming van het PWA-systeem. Dat zegt niet alleen de onderwijsverstrekker OVSG, maar ook de VVSG (Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten). Beide verenigingen rekenen erop dat overleg met de ministers van Werk, Welzijn en Onderwijs mogelijk is.
  [naar artikel]
 46. Autoloze zondag in Brussel en Vlaamse steden en gemeenten (22/09/2019 - De Morgen)
  Brussel en heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen organiseren vandaag een autovrije zondag, als afsluiter van de Week van de Mobiliteit. De vrijgekomen ruimte wordt ingepalmd door talloze lokale initiatieven, buurtfeesten, openluchtfestivals, animatie en infostands.
  [naar artikel]
 47. Gemeenten klagen steen en been over De Lijn (09/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij de Vlaamse gemeentebesturen leeft diepe onvrede over het gebrek aan inspraak bij De Lijn. De vervoersmaatschappij belooft beterschap. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG).
  [naar artikel]
 48. Gemeenten klagen steen en been over De Lijn (09/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de Vlaamse gemeentebesturen leeft diepe onvrede over het gebrek aan inspraak bij De Lijn. De vervoersmaatschappij belooft beterschap. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.