Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
13:19 uur

Garuda meest stipte luchtvaartmaatschappij ter wereld

Express

14/01/2020 - 13:50

Geen enkele luchtvaartmaatschappij kon vorig jaar een grotere stiptheid laten optekenen dan Garuda Indonesia. Dat blijkt uit een rapport van de Official Airline Guide (OAG), gebaseerd op een analyse van de 250 grootste luchtvaartmaatschappijen in de wereld. Daarbij bleek dat 95 procent van de vluchten van Garuda op tijd – met maximaal vijftien minuten vertraging […] The post Garuda meest stipte luchtvaartmaatschappij ter wereld appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Boeing 737 Max – Garuda Indonesia annuleert 49 bestelde Boeings (22/03/2019 - Metro)
  De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia wil zijn bestelling van 49 Boeing 737 MAX-toestellen annuleren. Het bedrijf maakte vrijdag bekend af te zien van de deal waar bijna 5 miljard dollar mee gemoeid is. “We hebben een brief naar Boeing gestuurd met het verzoek om de bestelling te annuleren”, aldus een woordvoerder van Garuda. Hij geeft als reden dat de passagiers in Indonesië het vertrouwen hebben verloren in de Boeing-toestellen. Garuda had een order uitstaan van in totaal vijftig 737 MAX 8-toestellen, waarvan één al is geleverd. De luchtvaartmaatschappij heeft Boeing reeds 26 miljoen van de 4,9 miljard dollar betaald. Garuda Indonesia zou graag een ander model in de plaats willen hebben voor de geplaagde toestellen die vanwege twee vliegrampen noodgedwongen aan de grond worden gehouden. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 Max – Garuda Indonesia annuleert 49 bestelde Boeings verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Boeing 737 Max – Garuda Indonesia annuleert 49 bestelde Boeings (22/03/2019 - Metro)
  De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia wil zijn bestelling van 49 Boeing 737 MAX-toestellen annuleren. Het bedrijf maakte vrijdag bekend af te zien van de deal waar bijna 5 miljard dollar mee gemoeid is. “We hebben een brief naar Boeing gestuurd met het verzoek om de bestelling te annuleren”, aldus een woordvoerder van Garuda. Hij geeft als reden dat de passagiers in Indonesië het vertrouwen hebben verloren in de Boeing-toestellen. Garuda had een order uitstaan van in totaal vijftig 737 MAX 8-toestellen, waarvan één al is geleverd. De luchtvaartmaatschappij heeft Boeing reeds 26 miljoen van de 4,9 miljard dollar betaald. Garuda Indonesia zou graag een ander model in de plaats willen hebben voor de geplaagde toestellen die vanwege twee vliegrampen noodgedwongen aan de grond worden gehouden. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 Max – Garuda Indonesia annuleert 49 bestelde Boeings verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Boeing krijgt eerste annulatie binnen van miljardenorder (22/03/2019 - De Tijd)
  06:46 De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia annuleert zijn miljardenbestelling van 49 Boeing-toestellen van het type 737 Max 8.
  [naar artikel]
 4. Indonesische vliegmaatschappij annuleert 49 bestelde Boeings 737 Max (22/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia wil zijn bestelling van 49 Boeing 737 MAX-toestellen annuleren. Het bedrijf maakte bekend...
  [naar artikel]
 5. Zaventem tiende meest stipte luchthaven (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Qantas is opnieuw veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld (03/01/2020 - Express)
  De Australische carrier Qantas toonde zich het voorbije jaar opnieuw de veiligste luchtvaartmaatschappij van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van consulent AirlineRatings.com. De onderzoekers merken op dat de veiligste luchtvaartmaatschappijen van de wereld in de regio Asia-Pacific moeten worden gezocht. Op de tweede plaats staat Air New Zealand, gevolgd door Eva Air uit […] The post Qantas is opnieuw veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Indonesische vliegmaatschappij zorgt voor origineel entertainment aan boord: live muziek (11/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda biedt de passagiers nieuw vertier aan boord aan: live concerten. Het wil daarmee naar eigen zeggen...
  [naar artikel]
 8. Heb je kaarsen, porno en stipte treinen nodig om gelukkig te worden? Volgens de Denen wel, en zij zijn niet toevallig de gelukkigste mensen ter wereld. (15/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Al ontelbare keren is Denemarken door de VN uit­geroepen tot het gelukkigste en meest ontspannen land ter wereld. Dit jaar was het niet anders. ­Omdat wij Belgen uiteraard ook zo ­tevreden door het leven willen gaan, trokken we naar het noorden om hét geheim achter het Deense geluk te ontrafelen. We ontdekten zes ­elementen. En het goede nieuws: een aantal blijkt ook makkelijk bij ons toepasbaar. Waar wachten we nog op?
  [naar artikel]
 9. Finnair is veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair was het voorbije jaar de veiligste ter wereld. Dat blijkt uit een ranking opgesteld door het Duitse...
  [naar artikel]
 10. Vertraging? Dit zijn de 10 meest en minst stipte luchtvaartmaatschappijen (10/01/2017 - Express)
  De Israëlische vliegtuigmaatschappij El Al was het voorbije jaar het minst stipte bedrijf van de luchtvaartsector. Niet minder dan 56 procent van de vluchten van de Israëlische maatschappij bleken een vertraging te hebben opgelopen. Dat blijkt uit een rapport van consulent FlightStats. El Al bleek de enige maatschappij waar meer dan de helft van alle vluchten met vertragingen werden geconfronteerd. Op de tweede plaats staat Icelandair met ruim 41 procent vertragingen, gevolgd door Air India, Philippine Airlines, Asiana Airlines, China Eastern Airlines, Hong Kong Airlines, Air China, Korean Air en Hainan Airlines, dat nog net boven het niveau van 30 procent vertragingen blijft. “Zeven van de tien minst stipte ondernemingen is in Azië gesitueerd,” merken de onderzoekers op. “Vele Aziatische maatschappijen zullen dan ook inspanningen moeten doen om hun betrouwbaarheid te verbeteren.” Geding El Al werd vorig jaar nog door de belangengroep Claimit voor de rechter gedaagd omdat de Israëlische maatschappij alleen Europese passagiers wou vergoeden voor vluchten met een vertraging van minstens drie uur. Die maatregel betekende volgens Claimit immers een discriminatie van Israëlische passagiers, die slechts vanaf een vertraging van minstens acht uur recht op compensaties zouden hebben. Die Israëlische regel was volgens El Al echter ook van toepassing op passagiers die vanuit een Europese luchthaven reizen. Geraamd werd dat El Al door de claims van Israëlische passagiers over de voorbije twee jaar in totaal een compensatie van 300 miljoen shekel of ruim 73 miljoen euro zou moeten betalen. De meest stipte maatschappij van de wereld is de Nederlandse Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM), waar minder dan 11,5 procent van de vluchten met een vertraging werden geconfronteerd. Iberia staat op de tweede plaats met een vertraging van 11,8 procent, gevolgd door Japan Airlines, Qatar Airways, Austrian Airlines, All Nippon Airlines, Singapore Airlines, Delta Air Lines, TAM Linhas en Qantas, waar ruim 15 procent van de vluchten vertraging oplopen. (mah) The post Vertraging? Dit zijn de 10 meest en minst stipte luchtvaartmaatschappijen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 11. Dit is de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld (25/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Qatar Airways werd afgelopen dinsdag uitgeroepen tot luchtvaartmaatschappij van het jaar door Skytrax, een internationale organisatie die
  [naar artikel]
 12. Finnair uitgeroepen tot veiligste luchtvaartmaatschappij (08/01/2019 - De Standaard)
  De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair was het voorbije jaar de veiligste ter wereld. Emirates, dat het jaar daarvoor de titel van veiligste luchtvaartmaatschappij behaalde, staat op plaats vier.
  [naar artikel]
 13. Zweedse luchtvaartmaatschappij gaat CO2-uitstoot volledig compenseren (07/03/2019 - VRT NWS)
  Wie vanaf 1 april dit jaar een ticket boekt met Braathens Regional Airlines mag er zeker van zijn dat de CO2-uitstoot van de luchtvaartmaatschappij volledig gecompenseerd wordt. De regionale Zweedse luchtvaartmaatschappij is daarmee de eerste ter wereld die de volledige uitstoot van haar vluchten wil gaan compenseren.
  [naar artikel]
 14. Zuid-Korea niet langer de meest innovatieve economie ter wereld (21/01/2020 - Express)
  Duitsland manifesteert zich momenteel als de meest innovatieve economie van de hele wereld. Daarmee veroorzaakt het land een opmerkelijke ommekeer, want de voorbije zes jaar werd de ranglijst met meest innovatieve naties van de wereld onafgebroken door Zuid-Korea aangevoerd. Dat blijkt uit een rapport van het persbureau Bloomberg. Singapore staat op de derde plaats, waarmee […] The post Zuid-Korea niet langer de meest innovatieve economie ter wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Ze zijn maar met dertig: dit is het meest bedreigde zeezoogdier ter wereld (07/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het WWF, het Wereld Natuur Fonds, meldt slecht nieuws over het meest bedreigde zeezoogdier ter wereld: een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat
  [naar artikel]
 16. De meest goklustige landen ter wereld (20/02/2020 - Express)
  De Chinese autonome regio Macau, het Aziatische equivalent van Las Vegas, heropent na de sluiting door de coronacrisis. De Chinezen staan bekend om hun goklust, maar zijn toch niet de grootste gokkers ter wereld. The post De meest goklustige landen ter wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Dit zijn de beste luchtvaartmaatschappijen volgens TripAdvisor (08/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Reiswebsite TripAdvisor heeft naar jaarlijkse gewoonte de winnaars van de Travellers’ Choice Awards bekendgemaakt. In een categorie werd gezocht naar de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Reizigers stemden het meest op de Aziatische Singapore Airlines.
  [naar artikel]
 18. IN BEELD. Festivalgangers halen meest extravagante outfits uit de kast voor Tomorrowland (20/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tomorrowland is waarschijnlijk met voorsprong het meest kleurrijke en fantasievolle festival ter wereld. Dat is natuurlijk voor een groot deel te danken aan de exquise organisatie, maar zeker ook aan de festivalgangers die vanuit alle uithoeken van de wereld hun meest extravagante outfit uit de kleerkast hadden gehaald. Onze fotograaf haalde op de tweede festivaldag de meest in het oog springende feestneuzen voor zijn lens.
  [naar artikel]
 19. Stationschef ontwerpt foute kersttrui voor goede doel (01/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Tussen de vele acties voor Music for Life van Studio Brussel valt die van Lode Van Steenberge erg op. De werknemer van de NMBS verkoopt foute kersttruien ten voordele van SOS Syrian Children. Het logo van de spoorwegen is een knipoog naar ‘de meest stipte kerst ooit’.
  [naar artikel]
 20. 'Emirates overweegt overname rivaal Etihad' (20/09/2018 - De Tijd)
  16:30 Luchtvaartmaatschappij Emirates uit Dubai overweegt haar verlieslatende rivaal Etihad uit Abu Dhabi over te nemen. Samen zouden de twee de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld vormen.
  [naar artikel]
 21. Dit is de meest verkochte sportcoupé ter wereld (18/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Ford Mustang voert al vier jaar op rij de ranglijst aan als meest verkochte sportcoupé ter wereld. Vorig jaar zijn er 113.066 van verkocht. Dat...
  [naar artikel]
 22. IN KAART: Dit zijn de meest leefbare steden ter wereld (16/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische stad Melbourne is voor het zevende jaar op rij verkozen tot de meest leefbare stad ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse
  [naar artikel]
 23. Jill Peeters bij 100 meest invloedrijke klimaatspecialisten ter wereld (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De ' SustMeme Climate & Energy Top 500 ' is een lijst met de meest invloedrijke klimaatspecialisten ter wereld, aangevoerd door kleppers als
  [naar artikel]
 24. Dit zijn de 50 meest vervuilde steden ter wereld. In België krijgt Oostrozebeke slechtste rapport (05/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 50 meest vervuilende steden ter wereld liggen op drie na allemaal in dezelfde twee landen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Greenpeace en...
  [naar artikel]
 25. “Beneluxtrein is niet stipt of wordt zelfs afgeschaft” (23/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Kamerlid Jef Van den Bergh (CD&V) klaagt het gebrek aan stiptheid van de nieuwe Beneluxtrein aan. “Vroeger was de treinverbinding tussen Brecht en Antwerpen een van de meest stipte van het land. Door de Benelux-trein is dat nu niet meer zo. Soms rijdt de trein zelfs helemaal niet.”
  [naar artikel]
 26. Meest gepiercete man ter wereld brengt bezoek aan Hasselt (26/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Duitser Rolf Buchholz (53), die in het Guinness Book of Records staat als meest gepiercete man ter wereld, zal dit weekend te gast zijn op het tattoo- en lifestyle evenement Ink Mania 2018 in de Etias Arena in Hasselt.
  [naar artikel]
 27. De Mona Lisa is meest teleurstellende toeristische attractie ter wereld (26/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Van over de hele wereld zakken mensen af naar het Het Louvre in Parijs om de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci te bewonderen. Maar eens ze voor het schilderij staan, kan dat hen niet bekoren. Het werk is de meest teleurstellende toeristische attractie ter wereld, zo blijkt uit een rondvraag van vliegmaatschappij easyJet bij 2.000 Britten.
  [naar artikel]
 28. En stipte treinen? (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Liverpool is de meest waardevolle ploeg ter wereld volgens researchbureau (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Engelse competitieleider Liverpool heeft momenteel de meest waardevolle selectie ter wereld, zo berekende het researchbureau CIES (International Centre for Sports Studies).
  [naar artikel]
 30. Liverpool is de meest waardevolle ploeg ter wereld volgens researchbureau (16/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Engelse competitieleider Liverpool heeft momenteel de meest waardevolle selectie ter wereld, zo berekende het researchbureau CIES (International Centre for Sports Studies).
  [naar artikel]
 31. Roeselare een van de meest inspirerende winkelsteden ter wereld volgens Brits rapport (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Roeselare staat als enige Belgische stad op de lijst met meest inspirerende winkelsteden ter wereld. Dat schrijft het Nieuwsblad. In het Britse...
  [naar artikel]
 32. Onderzoek wijst uit: dit zijn de 10 meest vervuilende beroemdheden ter wereld (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zweedse wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar wie de tien meest vervuilende bekendheden zijn ter wereld. Bill Gates en Paris Hilton komen...
  [naar artikel]
 33. Mitsuku is de meest geavanceerde chatbot ter wereld en wil vrienden worden met jou (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Maak kennis met Mitsuku, een achttienjarige met paars haar. Ze is de meest geavanceerde chatbot ter wereld en doet een poging tot vriendschap met...
  [naar artikel]
 34. Maak kennis met John Legend, de ‘meest sexy man ter wereld’ (13/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zanger John Legend (40) mag zich een jaar lang de ‘meest sexy man ter wereld’ noemen. Het Amerikaanse magazine People reikte hem de titel uit. Hij volgt acteur Idris Elba op.
  [naar artikel]
 35. België in top twintig van ‘meest ongezonde landen ter wereld’ (26/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  België behoort tot de meest ongezonde landen in Europa en de wereld, althans volgens Clinic Compare, een Britse website die ziekenhuizen met elkaar vergelijkt. De grootste boosdoeners in ons land zijn tabak en alcohol.
  [naar artikel]
 36. België in top twintig van ‘meest ongezonde landen ter wereld’ (26/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  België behoort tot de meest ongezonde landen in Europa en de wereld, althans volgens Clinic Compare, een Britse website die ziekenhuizen met elkaar vergelijkt. De grootste boosdoeners in ons land zijn tabak en alcohol.
  [naar artikel]
 37. Brussels Airlines bij meest vervuilende ter wereld (10/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Uit een nieuwe ranking van de Duitse milieuwaakhond Atmosfair blijkt dat Brussels Airlines bij de meest milieuvervuilende luchtvaartmaatschappijen ter wereld behoort. Volgens de ngo benut de maatschappij haar toestellen niet efficiënt genoeg, waardoor de CO2-uitstoot oploopt, staat maandag in De Standaard en Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 38. Brussels Airlines bij meest vervuilende ter wereld (10/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Uit een nieuwe ranking van de Duitse milieuwaakhond Atmosfair blijkt dat Brussels Airlines bij de meest milieuvervuilende luchtvaartmaatschappijen ter wereld behoort. Volgens de ngo benut de maatschappij haar toestellen niet efficiënt genoeg, waardoor de CO2-uitstoot oploopt, staat maandag in De Standaard en Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 39. Coronacrisis nekt luchtvaartmaatschappij Flybe (05/03/2020 - Express)
  De Britse luchtvaartmaatschappij Flybe heeft uitstel van betaling aangevraagd en staakt donderdag alle activiteiten. De coronacrisis is de druppel te veel. Flybe is zo de eerste luchtvaartmaatschappij die door de coronacrdisis een fatale klap krijgt. Toestellen van de noodlijdende onderneming blijven aan de grond. Het ging al langer niet goed met het bedrijf, dat een […] The post Coronacrisis nekt luchtvaartmaatschappij Flybe appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Brugge op één na meest inspirerende stad ter wereld (17/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Brugge is de tweede meest inspirerende stad ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek dat boekingssite Travelbird heeft gepubliceerd. De West-Vlaamse stad moet enkel het Amerikaanse Miami laten voorgaan.
  [naar artikel]
 41. Brussels Airlines is een van meest vervuilende vliegmaatschappijen ter wereld (10/12/2018 - De Morgen)
  Uit een nieuwe ranking van de Duitse milieuwaakhond Atmosfair blijkt dat Brussels Airlines bij de meest milieuvervuilende luchtvaartmaatschappijen ter wereld behoort. Volgens de ngo benut de maatschappij haar toestellen niet efficiënt genoeg, waardoor de CO2-uitstoot oploopt, staat maandag in De Standaard en Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 42. Wereld’s meest dodelijke dieren (15/09/2016 - Express)
  The post Wereld’s meest dodelijke dieren appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 43. Ierse stewardessen mogen binnenkort voor het eerst een broek dragen (behalve die van Ryanair) (15/01/2020 - VRT NWS)
  De Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus lanceert vandaag nieuwe uniformen... met broeken voor vrouwen. Voor het eerst in de 85-jarige geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij zullen de stewardessen van Aer Lingus kunnen kiezen om een broek te dragen. De grootste luchtvaartmaatschappij van Europa, Ryanair, heeft nog altijd alleen een rok voor hun vrouwelijk cabinepersoneel. "Veel maatschappijen willen nog lijken op Pan Am uit de jaren 60", klinkt het in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 44. Milieuscore van Brussels Airlines barslecht: maatschappij bij meest vervuilende ter wereld (10/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Uit een nieuwe ranking van de Duitse milieuwaakhond Atmosfair blijkt dat Brussels Airlines bij de meest milieuvervuilende luchtvaartmaatschappijen ter ­wereld behoort. Volgens de ngo benut de maatschappij haar toestellen niet efficiënt genoeg, waardoor de CO2-uitstoot oploopt.
  [naar artikel]
 45. Cafébrand lijkt werk van stipte pyromaan (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 46. Singapore heeft meest concurrerende economie ter wereld, België zakt naar 22ste plek (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Singapore heeft de meest concurrerende economie ter wereld terwijl Nederland van alle Europese landen het best scoort. Dat blijkt uit de jaarlijkse...
  [naar artikel]
 47. ‘Een van de meest draconische surveillancesystemen ter wereld’: Chinese grenspolitie installeert spionage-app op telefoons van toeristen (03/07/2019 - De Morgen)
  Dat China de nieuwste technologie inzet om zijn bevolking te bespioneren, is geen geheim. Nu blijkt dat ook toeristen niet aan de datahonger ontsnappen. ‘Dit bewijst opnieuw dat het regime in de regio Xinjiang een van de meest draconische surveillancesystemen ter wereld is.’
  [naar artikel]
 48. Meest succesvolle vrouwelijke autocoureur ter wereld neemt afscheid met crash (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Danica Patrick neemt afscheid van haar professionele carrière in mineur. De meest succesvolle vrouwelijke coureur ter wereld crashte gisteren...
  [naar artikel]
 49. Dit zijn volgens Forbes de vijftig meest waardevolle sportclubs ter wereld (13/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Overzicht van de vijftig meest waardevolle sportclubs ter wereld, opgemaakt door het Amerikaanse zakenblad Forbes (uitgedrukt in miljard euro):
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.