Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
02:40 uur

August en Noëlla voor eerst samen gespot

De Standaard

14/01/2020 - 14:18

Dat de twee wolven August en Noëlla elkaar al ontmoet hadden, was duidelijk nadat boswachters twee kruisende wolvensporen vonden. Nu zijn ze ook voor het eerst samen op beeld gevat. Ze werden op 9 januari samen gespot door de wildcamera’s van het instituut voor natuur-en bosonderzoek (INBO).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Welpjes op komst? August en Noëlla voor het eerst samen gefilmd (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Boswachters vermoedden het al langer, maar nu is het ook bevestigd: wolven Noëlla en August trekken samen op. De dieren werden op 9 januari samen gespot door wildcamera’s van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.
  [naar artikel]
 2. Wolven August en Noëlla hebben elkaar ontmoet, mogelijk welpen op komst (14/01/2020 - VRT NWS)
  Wolvin Noëlla die onlangs in ons land is opgedoken, trekt samen op met wolf August. De dieren zijn samen gezien op het militair domein in Hechtel-Eksel, in Limburg, via camerabeelden van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.
  [naar artikel]
 3. Noëlla en August gespot in Duinengordel: “Een supermooie ervaring” (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het wolvenpaar August en Noëlla werden de voorbije dagen de omgeving van Ophovenderheide en de Donderslagse heide gespot. De twee wolven wandelden daar door het wandelgebied Duinengordel, net op de grens van Meeuwen met Gruitrode en Opglabbeek, beter gekend als de Blauwe Steen. "Een supermooie ervaring, zo op een zondagmorgen om 7 uur", zegt de wandelaar na zijn ontmoeting met de wolven.
  [naar artikel]
 4. Kans op welpjes steeds groter: wolven August en Noëlla voor het eerst samen gefilmd (14/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nadat boswachters al eerder deze maand twee kruisende wolvensporen hadden gevonden van August en Noëlla, zijn nu ook videobeelden vastgelegd van de twee wolven. Een wildcamera van het Agentschap voor Natuur en Bos kon vastleggen hoe het koppel bij elkaar vertoeft.
  [naar artikel]
 5. Wolvenkoppel Noëlla en August profiteert van jachtverbod (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het wolvenkoppel Noëlla en August wordt tijdens de coronacrisis vaker gespot in Limburg, maar volgens het Agentschap voor Natuur en Bos gaat het om natuurlijk gedrag. De organisatie ‘Welkom Wolf’ hoopt dat het huidige jachtverbod nog wordt verlengd, zodat de verwachte welpen de komende maanden in alle rust kunnen opgroeien.
  [naar artikel]
 6. Kans op welpjes steeds groter: wolven August en Noëlla voor het eerst samen gefilmd (14/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat boswachters eerder deze maand twee kruisende wolvensporen hadden gevonden, zijn nu ook videobeelden vastgelegd van wolven August en Noëlla. Een wildcamera van het Agentschap voor Natuur en Bos kon vastleggen hoe het koppel bij elkaar vertoeft. Waar en wanneer de ontmoeting plaatsvond, maken de beelden niet duidelijk.
  [naar artikel]
 7. ? Bewijs dat August en Noëlla elkaar gevonden hebben: wolven samen gefilmd (14/01/2020 - De Morgen)
  Het hing al even in de lucht en nu zijn er ook camerabeelden van: wolven August en Noëlla hebben elkaar gevonden. En meteen hopen fans op kleine wolven.
  [naar artikel]
 8. Valentijn, ook bij de wolven want het is paartijd     (13/02/2020 - VRT NWS)
  Er zijn mogelijk welpjes op komst van wolf August en wolvin Noëlla. Het paarseizoen van de wolven is volop aan de gang en het koppel is al meerdere keren samen gespot.
  [naar artikel]
 9. Krijgen wolf August en wolvin Noëlla dit jaar welpjes? (15/02/2020 - Metro)
  De kans is groot dat er wolvenwelpjes op komst zijn. Het paarseizoen van de wolven is volop aan de gang en wolf August en wolvin Noëlla zijn al een paar keer samen gespot. Het zou kunnen dat ons land over twee maanden er een paar nieuwe wolfjes bij krijgt. Het paarseizoen is begonnen en wolf August en wolvin Noëlla werden al enkele keren samen gezien. De dieren werden vorige maand nog gespot op het militair domein Hechtel-Eksel in Limburg. Boswachter Eddy Ulenaers van Natuur en Bos zegt dat het onmogelijk is om in te schatten of er welpjes op komst zijn, maar als ze paren gaat het snel. “Na de bevruchting duurt het maar 63 dagen en dan gaan wolven werpen”. Storm Ciara Wolven gebruiken graag een kuil of gracht om hun nest te maken, want daarin zijn ze beschut tegen wind en regen. “De kuil die ontstaat bij de wortels van een omgevallen boom is de ideale locatie. Door de hevige storm Ciara die afgelopen week door ons land raasde, zijn er in het gebied van de wolven veel bomen omgevallen. Dat is voor hen zeer gunstig om een nest te maken”, zegt Ulenaers. Het zou niet de eerste keer zijn dat August bijna papa wordt. Zijn vorige partner, Naya, was drachtig toen ze werd gedood. Het is zelfs mogelijk dat ze al welpjes had voor ze stierf. Boswachter Ulenaers maakt zich nu vooral zorgen over het verkeer: “Er zijn al verschillende meldingen binnengekomen dat de wolf de weg oversteekt. Ik hoop dat de ze niet verongelukken.”  Lees ook: “Derde wolf in Nationaal Park Hoge Kempen” Het bericht Krijgen wolf August en wolvin Noëlla dit jaar welpjes? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. De balans | Welkom Wolf-initiator Jan Loos (19/01/2020 - De Tijd)
  12:38 Nadat de hoogzwangere wolvin Naya wellicht is doodgeschoten, vormt August een koppel met Noëlla, die net voor Nieuwjaar in ons land werd gespot. Deze week lieten ze zich samen filmen. Jan Loos (53) va...
  [naar artikel]
 11. Wolvin Noëlla laat zich op klaarlichte dag filmen, August houdt zich koest op achtergrond (14/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wolvin Noëlla is in volle glorie te zien op de nieuwste camerabeelden die door Natuur en Bos zijn verspreid. Op enkele van de beelden was ook August op de achtergrond te zien. De twee blijven dus in elkaars buurt.
  [naar artikel]
 12. DNA-onderzoek leert: Kempische wolf is met bijna 100 % zekerheid Noëlla (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De wolf die in de Antwerpse Kempen ronddoolde, is terecht. Uit DNA-onderzoek blijkt met bijna 100% zekerheid dat het om Noëlla gaat. Net als Naya en August komt Noëlla uit Duitsland.
  [naar artikel]
 13. Wolven riskeren meer nu er minder auto’s rijden: August en Noëlla zijn aan het rondtrekken (24/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bewoners in het Limburgse dorpje Linde (Peer) geloofden gisteren hun ogen niet. Wolven August en Noëlla wandelden er doodleuk over de weg, vlak bij de huizen. “Het is mogelijk dat wolven, maar ook andere wilde dieren, meer riskeren nu er minder verkeer is”, zeggen experts.
  [naar artikel]
 14. Wolvin Noëlla heeft August al ontmoet (08/01/2020 - De Standaard)
  In het leefgebied van de Limburgse wolf August hebben boswachters van het Agentschap voor ­Natuur en Bos twee kruisende wolvensporen gevonden.
  [naar artikel]
 15. August en Noëlla zijn al aan het daten … en binnenkort is het paartijd (08/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het leefgebied van de Limburgse wolf August hebben boswachters van het Agentschap voor ­Natuur en Bos twee kruisende wolvensporen gevonden.
  [naar artikel]
 16. Wolf August liep 300 kilometer van Duitsland naar Leopoldsburg (24/08/2018 - De Standaard)
  Uit DNA-onderzoek blijkt dat de wolf August vanuit Duitsland naar ons land trok. In de nacht van 2 op 3 augustus werd hij voor het eerst samen met Naya gespot in de buurt van Leopoldsburg.
  [naar artikel]
 17. Wolf August wandelde 300 kilometer van Duitsland naar Leopoldsburg (24/08/2018 - De Standaard)
  Uit DNA-onderzoek blijkt dat de wolf August vanuit Duitsland naar ons land trok. In de nacht van 2 op 3 augustus werd hij voor het eerst samen met Naya gespot in de buurt van Leopoldsburg.
  [naar artikel]
 18. Loopt er na August en Noëlla een derde wolf rond in Limburg? "95 procent kans van wel" (24/01/2020 - VRT NWS)
  Volgens Landschap vzw, de vereniging achter Welkom Wolf, is er een derde wolf in Limburg. De kans is volgens haar 95 procent en ze roept iedereen op om meldingen van mogelijke wolven door te geven. De wolf zou al bijna een jaar vertoeven in het leefgebied van wolf August en zijn nieuwe partner Noëlla. Maar er is nog geen bewijs van die derde wolf gevonden.
  [naar artikel]
 19. Uitzonderlijke beelden van wolvenpaar August en Noëlla (23/03/2020 - De Standaard)
  Het Belgische wolvenpaar was nog eens samen te zien deze ochtend in Peer. Dat is uitzonderlijk, zeker nu het paarseizoen begonnen is.
  [naar artikel]
 20. Wolvin Noëlla en wolf August zijn aan het daten, hun uitwerpselen bevestigen dat (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na wat geflirt, enkele berichtjes en een allereerste ontmoeting is het eindelijk zover. We hebben een match! Wolf August en wolvin Noëlla lijken...
  [naar artikel]
 21. We hebben Noëlla, maar waar zijn de andere wolven naartoe? (24/01/2020 - De Standaard)
  Wolvin Noëlla heeft zich eind vorig jaar aan de wereld getoond, August leeft nu al een tijdje in Limburg. Maar zijn zij de enige wolven in Vlaanderen. Mogelijk niet.
  [naar artikel]
 22. Tinder voor wolven bestaat niet en toch liep Noëlla van honderden kilometers ver recht in de poten van August (14/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Van waar wolvin Noëlla precies komt, weten we binnen enkele weken. “Waarschijnlijk Duitsland, mogelijk ook Frankrijk”, zegt specialist Jan Loos. Sowieso van honderden kilometers ver en toch liep ze zo goed als recht in de poten van de vrijgezelle wolf August waarmee ze nu een koppel lijkt te vormen. Straf, want Tinder of WhatsApp hebben die dieren niet om elkaar daar net in de buurt van Leopoldsburg te vinden. “Onderschat wolven vooral niet.”
  [naar artikel]
 23. Limburgse wolf gespot aan Kamperbaan in Hechtel (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Of het door de coronamaatregelen komt weten we niet. Maar feit is wel dat wolven August en Noëlla actiever zijn dan ooit. De afgelopen weken werden ze regelmatig gezond en wel gezien. Vanochtend werd een van de wolven gezien aan de Kamperbaan in Hechtel.
  [naar artikel]
 24. Verse drol moet duidelijkheid brengen over afkomst van wolvin Noëlla (07/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wolvin Noëlla laat duidelijk haar sporen achter in het gebied van August. Intussen kon een camera vastleggen hoe de wolvin een plasje doet. Er werd ook een verse wolvendrol gevonden die hopelijk duidelijkheid gaat scheppen over de afkomst van de nieuwe wolvin.
  [naar artikel]
 25. Wolvenkoppel profiteert van het jachtverbod: "Liefst verlengen tot eind september" (27/03/2020 - VRT NWS)
  Het wolvenkoppel Noëlla en August wordt tijdens de coronacrisis vaker gespot in Limburg, maar volgens het Agentschap voor Natuur en Bos gaat het om natuurlijk gedrag. De organisatie 'Welkom Wolf' hoopt dat het huidige jachtverbod nog wordt verlengd, zodat de verwachte welpen de komende maanden in alle rust kunnen opgroeien.
  [naar artikel]
 26. Wolvin Noëlla laat zich voor het eerst bij daglicht zien (14/02/2020 - De Morgen)
  Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft de eerste beelden van wolvin Noëlla bij daglicht in Limburg verspreid. ‘Het zijn de eerste kleurenbeelden van Noëlla die we te pakken hebben. Daarmee hebben we de bevestiging dat ze gezond en wel in de regio is’, zegt woordvoerster Marie-Laure Vanwanseele.
  [naar artikel]
 27. “Derde wolf in Nationaal Park Hoge Kempen” (24/01/2020 - Metro)
  Volgens Landschap vzw, de vereniging achter Welkom Wolf, loopt er een derde wolf rond in het Nationaal Park Hoge Kempen en omgeving. Welkom Wolf roept roept iedereen in Limburg en de Antwerpse Kempen op om meldingen van mogelijke wolven door te geven. De voorbije twee maanden ontving Welkom Wolf 45 ernstige waarnemingen van wolven in Limburg, de Antwerpse Kempen en het grensgebied met Nederland. Dat is gerekend zonder de camerawaarnemingen van het Agentschap voor Natuur en Bos en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) in het leefgebied van wolf August en zijn nieuwe partner Noëlla. Welkom Wolf is overtuigd dat er ten oosten van het territorium van wolf August, van Oudsbergen tot aan de Maas, minstens één andere wolf aanwezig was, al vele maanden lang. Er kon echter nooit bewijs geleverd worden. De vermeende wolf slaagde er heel lang in om onder de radar te blijven, viel nooit schapen aan en weigerde zo om DNA af te staan. “Wij waren er zeker van dat er in het Nationaal Park Hoge Kempen een andere wolf zat van april tot rond Kerstmis. Er waren genoeg waarnemingen om zeker te zijn dat er een zittende en gevestigde wolf was, en het INBO heeft er ook uitwerpselen gevonden”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf. Sinds de verschijning van Noëlla en haar intrek bij wolf August zijn de waarnemingen van de andere wolf plots verdwenen. Ook de zwervende wolf in de Antwerpse Kempen is van de radar verdwenen. Het is niet uitgesloten dat het om de wolvin Noëlla gaat, die momenteel samen met August rondtrekt. “Ik geloof zelf niet dat die wolf dat gebied verlaten heeft en dat die nu bij August zit, maar theoretisch kan het”, stelt Loos. De mogelijk derde wolf werd een maand geleden voor het laatst gezien. “We hebben graag nog één bijkomende waarneming. Soms kunnen er grote intervallen tussen waarnemingen zitten”, legt Loos uit. “We roepen dus op om goed uit te kijken en alles door te geven.” bron: Belga Het bericht “Derde wolf in Nationaal Park Hoge Kempen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Bekijk hier de eerste beelden van wolvin Noëlla bij daglicht (14/02/2020 - VRT NWS)
  Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft vandaag de eerste beelden van wolvin Noëlla bij daglicht verspreid. Noëlla paseerde voor één van de wildcamera's in Bosland gebied.
  [naar artikel]
 29. Na Naya en August nu ook een derde wolf gespot in ons land (22/08/2018 - De Morgen)
  België heeft nu officieel drie wolven. Na Naya en August, die eerder gefotografeerd konden worden, is nu ook het bestaan van een derde dier bevestigd, zo vertelt wolvenexpert Diemer Vercayie. "Dit is het begin van een wolvenpopulatie", zegt hij.
  [naar artikel]
 30. Channing Tatum en Jessie J voor het eerst samen gespot (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Channing Tatum en Jessie J een koppel zijn, was al enkele maanden bekend. De twee zijn echter nu pas voor het eerst samen gespot. Ze werden...
  [naar artikel]
 31. Dit is het eerste beeld van de nieuwe wolf in ons land (31/12/2019 - Metro)
  De nieuwe wolf waarvan eerder deze maand al sporen werden gevonden, is gespot in Limburg en blijkt “een vrouwtje”. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Minister Demir postte op Facebook, samen met Natuur en Bos, het eerste beeld van de wolf, waarvan ook nieuwe pootafdrukken gevonden werden. Het beeld is afkomstig van een wildcamera en dateert van 30 december. “Specialisten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek bevestigen dat het om een vrouwelijke wolf gaat, dit op basis van de gestalte, de nieuwe pootafdrukken en de locatie”, zegt het kabinet-Demir in een persbericht. (Lees hieronder verder.) August Enkele weken geleden werden er al enkele pootafdrukken waargenomen in een natuurgebied in Oudsbergen. Toen werd al zo goed als zeker uitgesloten dat de pootafdrukken van August waren – die andere wolf, van wie het leefgebied in de buurt ligt. Nu bevestigd is dat het om een wolvin gaat, waarvoor Demir overigens de naam Noëlla suggereert, is het niet uitgesloten dat ze zich in het leefgebied van August gaat vestigen en dat de twee interactie zullen hebben. “Zo zou een nieuwe kans kunnen ontstaan op kleine welpjes in Limburg. Met de paartijd vlak voor de deur, in februari, is dat niet uitgesloten.” Veiligheidsmaatregelen De minister grijpt de gelegenheid aan om veehouders nogmaals te vragen om preventieve maatregelen te nemen om hun vee te beschermen, en roept iedereen in Vlaanderen op om deze beschermde diersoort geen kwaad aan te doen. “Samenleven met de wolf is uitdagend, maar we moeten die uitdaging aangaan”, aldus Demir. Lees ook : Nieuwe wolf duikt op in Antwerpse Kempen Het bericht Dit is het eerste beeld van de nieuwe wolf in ons land verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Dit is ze, de nieuwe wolvin in Vlaanderen... en ze is op weg naar August (31/12/2019 - De Morgen)
  Het ziet er naar uit dat er opnieuw een wolvenkoppel in de maak is. De tweede wolf die eerder deze maand gesignaleerd werd in Oudsbergen, krijgt nu ook een gezicht. En het is een vrouwtje, dat de naam Noëlla meekreeg.
  [naar artikel]
 33. Het is een vrouwtje: wolvin Noëlla voor het eerst op beeld (31/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  We hebben een nieuwe wolf in België en het is een vrouwtje. Dat wordt bevestigd door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). De nieuwe wolvin werd rond kerst ontdekt in ons land en krijgt dus de toepasselijke naam Noëlla.
  [naar artikel]
 34. Wolven Naya en August jagen samen en bijten schapen dood in Limburg (07/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De wolven Naya en August jagen samen en zijn naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijk voor de vier doodgebeten schapen dit jaar in Limburg. Dat blijkt uit DNA-onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). “Op drie van de vier schapen werden twee DNA-types van wolf aangetroffen, waardoor de kans klein is dat het om andere wolven gaat dan Naya en August”, zegt woordvoerder Koen Van Muylem van INBO.
  [naar artikel]
 35. Wolven Naya en August jagen samen op schapen (07/03/2019 - De Standaard)
  De wolven Naya en August jagen samen en zijn naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijk voor de vier doodgebeten schapen dit jaar in Limburg. Dat blijkt uit DNA-onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO).
  [naar artikel]
 36. Justin Timberlake en Jessica Biel voor het eerst weer samen gespot (21/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Justin Timberlake (38) en Jessica Biel (37) zijn samen gespot door paparazzi. De twee gaan door een moeilijke periode nadat er foto’s uitlekten van...
  [naar artikel]
 37. Wolven Naya en August jagen samen en bijten schapen dood in Limburg (07/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De wolven Naya en August jagen samen en zijn naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijk voor de vier doodgebeten schapen dit jaar in Limburg....
  [naar artikel]
 38. Leger helpt mee om wolvenpaar August en Noëlla te beschermen (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Extra controles door natuurinspectie en boswachters, mét de hulp van militairen. Een absoluut jachtverbod in het gebied waar mogelijk een nest is. Het zijn maar enkele van de reeks maatregelen die het nieuwste wolvenkoppel in Limburg moeten beschermen.
  [naar artikel]
 39. De nieuwe wolf is een wolvin volgens de eerste beelden: vinden zij en wolf August elkaar om te paren?  (31/12/2019 - VRT NWS)
  De wolf die is gespot in het leefgebied van wolf August, is een wolvin. Dat blijkt uit de eerste beelden, zo melden het Agentschap Natuur en Bos en het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). En dat doet het agentschap dromen van welpjes. In februari is het immers paartijd.
  [naar artikel]
 40. Wie is bang voor Noëlla de wolf (02/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Dit is ze dan, onze nieuwe wolvin. Ze is voor het eerst op beeld vastgelegd, en kreeg een ‘kerstige’ naam: Noëlla. Maar nu er een nieuwe wolvin in ons land is, dreigt Welkom Wolf met gerechtelijke stappen tegen het Agentschap Natuur en Bos. De bescherming van de dieren laat volgens hen te wensen over en dat kan zo niet langer. “Doe er iets aan, voor het te laat is.”
  [naar artikel]
 41. Nieuwe wolf in ons land is “een vrouwtje” (31/12/2019 - Metro)
  De nieuwe wolf waarvan eerder deze maand al sporen werden gevonden, is gespot in Limburg en blijkt “een vrouwtje”. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Minister Demir postte op Facebook, samen met Natuur en Bos, het eerste beeld van de wolf, waarvan ook nieuwe pootafdrukken gevonden werden. Het beeld is afkomstig van een wildcamera en dateert van 30 december. “Specialisten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek bevestigen dat het om een vrouwelijke wolf gaat, dit op basis van de gestalte, de nieuwe pootafdrukken en de locatie”, zegt het kabinet-Demir in een persbericht. Enkele weken geleden werden er al enkele pootafdrukken waargenomen in een natuurgebied in Oudsbergen. Toen werd al zo goed als zeker uitgesloten dat de pootafdrukken van August waren – die andere wolf, van wie het leefgebied in de buurt ligt. Nu bevestigd is dat het om een wolvin gaat, waarvoor Demir overigens de naam Noëlla suggereert, is het niet uitgesloten dat ze zich in het leefgebied van August gaat vestigen en dat de twee interactie zullen hebben. “Zo zou een nieuwe kans kunnen ontstaan op kleine welpjes in Limburg. Met de paartijd vlak voor de deur, in februari, is dat niet uitgesloten.” De minister grijpt de gelegenheid aan om veehouders nogmaals te vragen om preventieve maatregelen te nemen om hun vee te beschermen, en roept iedereen in Vlaanderen op om deze beschermde diersoort geen kwaad aan te doen. “Samenleven met de wolf is uitdagend, maar we moeten die uitdaging aangaan”, zegt Demir in het persbericht. bron: Belga Het bericht Nieuwe wolf in ons land is “een vrouwtje” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Nieuw camerabeeld van wolf August bij daglicht (21/10/2019 - VRT NWS)
  Voor het eerst in een vijftal maanden is er nog eens een beeld van overdag van wolf August, in Bosland. De kleurenfoto is gisteren genomen.
  [naar artikel]
 43. Een week goed nieuws: wolven August en Noëlla zijn een koppel en andere verhalen die je blij maken (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Soms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom...
  [naar artikel]
 44. Minister Demir roept alle betrokkenen samen over bescherming wolven (14/01/2020 - Metro)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil met alle betrokkenen rond de tafel gaan zitten om samen een plan uit te werken om de wolven te beschermen. “Via de pers ruziemaken heeft geen zin”, aldus minister Demir. “Het is een collectieve verantwoordelijkheid.” Ze reageert daarmee op het dreigement van Welkom Wolf met gerechtelijke stappen indien de overheid nalaat dringende maatregelen te nemen om de wolven August en Noëlla beter te beschermen. De organisatie eist ook dat er een einde wordt gemaakt aan de intensieve jacht in hun territorium. Maar volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) vindt er vandaag geen jachtactiviteit plaats in dat gebied. “Ik zal de verschillende betrokkenen – het ANB, de Natuurinspectie en Welkom Wolf – rond de tafel brengen om samen een snel implementeerbaar plan uit te werken om de wolven te beschermen”, aldus Demir. “Dat zal productiever zijn.” bron: Belga Het bericht Minister Demir roept alle betrokkenen samen over bescherming wolven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Belgisch record: 383 ooievaars samen gespot in Maaseik (13/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vogelaars waren gisteren in het Limburgse Maaseik getuige van een nieuw record voor België. Liefst 383 ooievaars werden er samen gespot. De dieren...
  [naar artikel]
 46. Twee schapen doodgebeten in Wijchmaal (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In een weide op de Diestersedijk in Wijchmaal zijn donderdag twee doodgebeten schapen gevonden. Hoofdverdachten zijn wolven August en Noëlla. Mensen van Natuur en Bos kwamen ter plaatse om stalen te nemen.
  [naar artikel]
 47. Dit is de eerste foto van wolvin Noëlla: “Kans op nieuwe welpjes” (31/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe wolf, waarvan pootafdrukken werden gevonden in Oudsbergen, is gisteren door wildcamera’s op beeld vastgelegd. Het blijkt een vrouwtje te zijn en het dier krijgt de naam Noëlla.
  [naar artikel]
 48. Mogelijk twee nieuwe wolven in de Kempen (31/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De wolven Noëlla en August lopen al een tijdje rond in Limburg, maar er zouden ook nieuwe, wilde wolven zijn gezien in de provincie Antwerpen. Het meldpunt Welkomwolf.be heeft maandag en dinsdag meerdere waarnemingen van wolven, vermeende wolven en sporen van de dieren ontvangen uit Rijkevorsel, Mol en Herentals.
  [naar artikel]
 49. Ook leger schiet wolven August en Noëlla te hulp: “Als beleid niet wordt bijgestuurd, zijn ze ten dode opgeschreven” (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Extra controles door natuurinspectie en boswachters, mét de hulp van militairen. Een absoluut jachtverbod in het gebied waar mogelijk een nest is. Het zijn maar enkele voorbeelden uit de reeks maatregelen die het nieuwste wolvenkoppel in Limburg moet beschermen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.