Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
01:33 uur

Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten: seizoen gaat sneller van start

Metro

14/01/2020 - 14:31

Het stuifmeelseizoen van de els en de hazelaar, dat gemiddeld eind januari begint, is dit jaar ongeveer 15 dagen eerder dan gebruikelijk van start gegaan. De milde temperaturen van de laatste maanden bevorderen en versnellen de bloei van deze bomen, zo meldt het nationale aerobiologisch surveillancenetwerk van het Belgisch instituut voor gezondheid Sciensano. “Dit betekent […] Het bericht Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten: seizoen gaat sneller van start verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten: het wordt alleen maar erger door klimaatverandering (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten: hun leven zal door klimaatverandering alleen maar miserabeler worden. De eerste ellende stak afgelopen jaar...
  [naar artikel]
 2. Hoge temperaturen veroorzaken vroege start van pollenseizoen (24/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Door de hoge temperaturen in februari en in maart komen de eerste berkenbomen al in bloei. Dat is slecht nieuws voor hooikoortspatiënten met een allergie voor berkenpollen. Zij moeten zeker tot begin mei rekening houden met klachten.
  [naar artikel]
 3. Hoge temperaturen veroorzaken vroege start van pollenseizoen (24/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Door de hoge temperaturen in februari en in maart komen de eerste berkenbomen al in bloei. Dat is slecht nieuws voor hooikoortspatiënten met een allergie voor berkenpollen. Zij moeten zeker tot begin mei rekening houden met klachten.
  [naar artikel]
 4. Hoge temperaturen veroorzaken vroege start van pollenseizoen (24/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Door de hoge temperaturen in februari en in maart komen de eerste berkenbomen al in bloei. Dat is slecht nieuws voor hooikoortspatiënten met een allergie voor berkenpollen. Zij moeten zeker tot begin mei rekening houden met klachten.
  [naar artikel]
 5. Donderdag misschien heetste dag ooit: “Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten” (22/07/2019 - Metro)
  Deze week wordt het puffen geblazen. Donderdag wordt misschien wel de heetste dag ooit in ons land sinds het begin van de metingen in 1833, met temperaturen tegen de 40 graden. Vooral hooikoortspatiënten gaan een zware week tegemoet. Door de hitte worden de allergische klachten immers nog erger. Nu het graspollenseizoen ten einde komt, worden de allergische klachten minder. Positief toch? Helaas is de lijdesnweg van hooikoortspatiënten nog niet gedaan, want nu begint de bijvoet te bloeien, ook een plant die hooikoortsklachten veroorzaakt. Bijvoetplant Alsof dat nog niet erg genoeg is, zorgt de combinatie van een bloeiende bijvoet en de hoge temperaturen ervoor dat de allergische reacties verergeren. Zo krijgen mensen met aandoeningen aan de luchtwegen nog meer klachten. Ook hooikoortspatiënten doen er goed aan extra zakdoeken en oogdruppels in te slaan. De pollen blijven bovendien in de lucht ronddwarrelen omdat er zeker tot vrijdag geen regen wordt voorspeld. Volgens Nature Today staan de bijvoetplanten er dit jaar goed voor. Door het warme weer kunnen ze zich extra snel ontwikkelen waardoor veel planten tegelijk gaan bloeien en er veel pollen in de lucht komen. Hooikoortspatiënten zullen nog even geduld moeten hebben, maar na 18 augustus zijn de meeste bijvoetplanten uitgebloeid. Bron: Metro Nederland Lees ook : De vijf opvallendste remedies voor hooikoorts Het bericht Donderdag misschien heetste dag ooit: “Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Waarom hooikoortspatiënten maar beter twee keer nadenken voor ze achter het stuur kruipen (01/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Hooikoortspatiënten denken beter twee keer na voor ze achter het stuur kruipen. Want al niezend en met tranende ogen rij je even slecht als iemand die drie glazen alcohol dronk. Bovendien zitten in de buurt van wegen en snelwegen méér pollen in de lucht, wat de kans op symptomen vergroot. “Neem je medicatie en hou je ramen dicht”, zegt Touring.
  [naar artikel]
 7. Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten: het pollenseizoen is nu al begonnen (10/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het hooikoortsseizoen is uitzonderlijk vroeg begonnen. Sinds begin deze maand worden er al stuifmeelkorrels van de els en de hazelaar gemeten, terwijl dat normaal pas eind januari, begin februari gebeurt. Wie heel gevoelig is, kan nu al symptomen van pollenallergie hebben.
  [naar artikel]
 8. Helemaal mee met het nieuwe seizoen dankzij de Voetbalgids van Het Laatste Nieuws (24/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag gaat met Standard - AA Gent een nieuw seizoen in de Jupiler Pro League van start. Eens te meer brengt Het Laatste Nieuws de compleetste...
  [naar artikel]
 9. Dubbele klap voor Club: Gouden Schoen Izquierdo mist start play-offs, Diaby rest van seizoen out (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws uit de ziekenboeg van Club Brugge want Abdoulay Diaby zal dit seizoen niet meer in actie komen. De 25-jarige Malinese spits, vorig
  [naar artikel]
 10. Aan deze symptomen merk je het verschil tussen hooikoorts en Covid-19 (08/04/2020 - Metro)
  Het goede weer is uitstekend nieuws voor iedereen die door de coronapandemie thuis zit, maar het voorspelt niet veel goeds voor mensen die hooikoorts hebben. Door de hogere temperaturen zullen er ook meer pollen in de lucht vrijkomen. Met deze handige tips kunnen ze het verschil vaststellen tussen de symptomen van hun allergie en die van Covid-19. De lente is sinds dit weekend in het land en dat betekent dat we de quarantainemaatregelen even kunnen vergeten en in de zon kunnen herbronnen. Voor mensen met hooikoorts betekent het helaas ook veel genies en gesnotter, want met de komst van de lente stijgt ook de concentratie aan pollen in de lucht. In deze tijden van coronapaniek kan dat al eens leiden tot stress, want de symptomen van hooikoorts komen deels overeen met die van Covid-19, de ziekte die het coronavirus bij een besmette patiënt veroorzaakt. Toch zijn er duidelijke verschillen die je kunnen geruststellen, verzekert NKO-arts Peter Hellings van het UZ Leuven. Geïrriteerde keel en hoesten Mensen met hooikoorts zullen de komende weken opvallend vaker niezen, een loopneus hebben, jeuk aan neus en ogen ervaren en rode ogen krijgen. Ook kunnen ze last hebben van een geïrriteerde keel en dus mogelijks hoesten, vertelt de arts aan De Standaard. Vooral dat laatste symptoom wordt ook vaak vastgesteld bij Covid-19-patiënten. Het verschil is dat zij ook nog kampen met andere belangrijke verschijnselen zoals koorts, verlies van geur en een algemeen gevoel van vermoeidheid en ziekte. Lees ook : Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten: seizoen gaat sneller van start Het bericht Aan deze symptomen merk je het verschil tussen hooikoorts en Covid-19 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Geen tweede seizoen voor "The last tycoon" op Amazon: slecht nieuws voor Koen De Bouw (11/09/2017 - VRT NWS)
  Streamingdienst Amazon bestelt geen tweede seizoen van "The last tycoon".  Dat melden Amerikaanse vakbladen Variety en Deadline. Geen nieuwe reeks is eigenlijk slecht nieuws voor Belgisch acteur Koen De Bouw (51) die met het eerste seizoen zijn debuut maakte in Hollywood.
  [naar artikel]
 12. Grote bezorgdheid om almaar sneller smeltende Groenlandse ijskap (25/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers maken zich ernstige zorgen. Door de klimaatverandering smelten de ijskappen van Groenland almaar sneller, en dat is slecht nieuws
  [naar artikel]
 13. O nee, nu is ook het pollenseizoen daar! Zijn hooikoortspatiënten vatbaarder voor coronavirus? (23/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Net nu we in volle coronacrisis zitten, begint ook het pollenseizoen in hevigheid toe te nemen. Hooikoortspatiënten maken zich zorgen. Zijn zij ontvankelijker voor het virus en/of besmettelijker? We vroegen het aan professor Didier Ebo van het UZA.
  [naar artikel]
 14. Slecht nieuws voor wie woonkrediet wil: rente stijgt sneller dan verwacht (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische tienjaarsrente staat nu op een zucht van 1 procent, op 0,955 procent om precies te zijn. De rente-opstoot gaat erg snel: midden...
  [naar artikel]
 15. Verlossing nabij voor wie huis wil kopen, maar er is (misschien) ook slecht nieuws (25/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Goed nieuws en slecht nieuws voor de duizenden Vlamingen die van plan zijn om een huis te kopen: de nieuwe regeling voor registratierechten gaat zo goed als zeker in juni al in. Maar de prijzen zouden ook kunnen stijgen, waarschuwt Immotheker.
  [naar artikel]
 16. Nieuws seizoen WK motorcross start dit weekend in Argentinië: kunnen de Belgen Cairoli van record houden? (01/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuwe seizoen van het WK motorcross MXGP gaat dit weekend van start in Argentinië. Het circuit van Neuquen, aan de voet van het Andesgebergte, volgt Qatar op als openingsrace. Er staan dit jaar negentien Grote Prijzen op het programma, in een jaargang tussen maart en september.
  [naar artikel]
 17. Geblesseerde Desalle start niet in GP van Verenigde Staten motorcross (11/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Slecht nieuws voor Clément Desalle (Kawasaki). Onze 27-jarige landgenoot heeft zich in het Amerikaanse Glen Helen bij de start van de kwalificatiereeksen voor de GP van de Verenigde Staten MXGP, de achttiende en laatste manche van het seizoen, geblesseerd aan de ligamenten van de knie. Desalle zal hierdoor zondag niet deelnemen aan de GP.
  [naar artikel]
 18. Bekerwinnaar Kotem stopt (26/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijk nieuws uit de bedrijfsbond. Kotem VV, afgelopen seizoen nog winnaar van de KLBS-beker, stopt. Door het afhaken van VC Sluizen (dat volgend seizoen zoals bekend in vierde provinciale start) gaat de competitie niet met 28, maar met 26 ploegen van start. SV de Condé blijft in eerste, omdat FC Global Impact de promotie naast zich neerlegt.
  [naar artikel]
 19. Achtste seizoen 'Game Of Thrones' "wordt uitgesteld" (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor de fans van de fantasyreeks 'Game of Thrones'. De HBO-reeks zou niet in april van start gaan zoals gepland, maar zou nu eind mei...
  [naar artikel]
 20. BNP Paribas Fortis gaat kantoren sneller dan verwacht sluiten (02/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bij BNP Paribas Fortis, waar deze week bekend raakte dat in drie jaar tijd meer dan 2.000 van de 13.000 banen verdwijnen, is nog meer slecht nieuws op komst. De grootste bank van het land gaat haar kantorennet versneld afbouwen. Dat zeggen meerdere goedgeplaatste bronnen aan De Tijd.
  [naar artikel]
 21. BNP Paribas Fortis gaat kantoren sneller dan verwacht sluiten (02/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij BNP Paribas Fortis, waar deze week bekend raakte dat in drie jaar tijd meer dan 2.000 van de 13.000 banen verdwijnen, is nog meer slecht nieuws op komst. De grootste bank van het land gaat haar kantorennet versneld afbouwen. Dat zeggen meerdere goedgeplaatste bronnen aan De Tijd.
  [naar artikel]
 22. Moeskroen krijgt geen licentie voor eerste klasse, maar gaat in beroep (12/04/2017 - Sporza)
  Slecht nieuws voor Moeskroen. De club uit 1A heeft geen licentie gekregen voor volgend seizoen. Ze gaat in beroep bij het BAS.
  [naar artikel]
 23. Laatste seizoen voor populaire tv-serie 'Homeland' (07/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor de fans van de razend populaire televisieshow 'Homeland': het achtste seizoen wordt ook het laatste seizoen. Dat heeft Showtime...
  [naar artikel]
 24. Park verrassend naar tweede (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het per direct stopzetten van de voetbalcompetitie in de lagere reeksen betekende goed én slecht nieuws. Goed nieuws voor de koplopers die zo de promotie plots in de schoot geworpen kregen, maar ook slecht nieuws voor clubs die op zakken stonden en zo de degradatie niet meer konden ontlopen.
  [naar artikel]
 25. Tweede seizoen ‘The Witcher’ verschijnt pas in 2021: deze series kan je kijken in tussentijd (27/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Goed én slecht nieuws voor fans van de recordbrekende Netflix-reeks ‘The Witcher’. Het goede nieuws: de populaire serie, gebaseerd op de...
  [naar artikel]
 26. Clément Desalle door knieblessure niet aan start in VS (11/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor Clément Desalle (Kawasaki). De 27-jarige Belg heeft zich in het Amerikaanse Glen Helen bij de start van de kwalificatiereeksen
  [naar artikel]
 27. Slecht nieuws: jouw fitnesstracker overschat het aantal verbrande calorieën (29/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor enkele ijverige sportievelingen die hun calorieverbruik zorgvuldig meten met een zogenaamde fitnesstracker. Uit een onderzoek...
  [naar artikel]
 28. Slecht nieuws: waarschijnlijk overschat jouw fitnesstracker het aantal verbrande calorieën (29/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor enkele ijverige sportievelingen die hun calorieverbruik zorgvuldig meten met een zogenaamde fitnesstracker. Uit een onderzoek...
  [naar artikel]
 29. Dubbele klap voor Club: Diaby rest van seizoen out, ook Izquierdo in lappenmand (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws uit de ziekenboeg van Club Brugge want Abdoulay Diaby zal dit seizoen niet meer in actie komen. De 25-jarige Malinese spits, vorig
  [naar artikel]
 30. Het gaat weer bergaf: “Lindsay Lohan is tv-show en strandclub kwijt” (19/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor Lindsay Lohan. De actrice heeft van MTV te horen gekregen dat er geen tweede seizoen komt van haar realityshow ‘Lindsay Lohan's...
  [naar artikel]
 31. Slecht nieuws voor fans: Ed Sheeran last alweer een lange pauze in (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ed Sheeran weet dat je er geen doekjes om moet winden als je slecht nieuws hebt, dus hij valt meteen met de deur in huis: “Hallo iedereen, ik ga...
  [naar artikel]
 32. Zieke Degenkolb verlaat Parijs-Nice, slecht nieuws voor ex-winnaar Milaan-Sanremo (08/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  John Degenkolb gaat morgen niet meer van start in de zesde etappe van Parijs-Nice. De kopman van Trek-Segafredo kampt met bronchitis.
  [naar artikel]
 33. FT België. Vancamp out voor de rest van het seizoen - Deense assistent voor AA Gent - Reviewcommissie laat Messoudi vervolgen (03/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Daags voor de bekerverplaatsing naar AA Gent viel er bij Beerschot-Wilrijk goed en slecht nieuws te noteren. Het slechte nieuws is dat Jorn Vancamp...
  [naar artikel]
 34. Dubbele klap voor Club: Diaby out voor rest van seizoen, ook Gouden Schoen Izquierdo in lappenmand (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws uit de ziekenboeg van Club Brugge want Abdoulay Diaby zal dit seizoen niet meer in actie komen. De 25-jarige Malinese spits, vorig
  [naar artikel]
 35. Racing Genk mist sterkhouder Pozuelo rest van het seizoen (28/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Slecht nieuws voor Alejandro Pozuelo. De middenvelder van Racing Genk heeft een liesletsel en komt dit seizoen niet meer in actie.
  [naar artikel]
 36. Slecht nieuws voor populisten, goed nieuws voor metalheads: dit moet u weten voor u gaat eten (16/03/2017 - De Morgen)
  https://images3.persgroep.net/rcs/wjnVcHeZpVIu1uooZXQdeCRG4rY/diocontent/77800167/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 37. 'Macht is voor velen verslavender dan geld' (10/04/2019 - De Morgen)
  'Nee, het gaat niet slecht met Mechelen. En nee, het gaat niet slecht met Vlaanderen. Zelfs met België gaat het lang niet slecht. Maar alles kan beter. Vooral het vertrouwen in elkaar en in de instellingen. Daarop wil ik inzetten.' Caroline Gennez (sp.a), weer helemaal op dreef.
  [naar artikel]
 38. Netflix verhoogt prijzen: slecht nieuws voor wie account deelt met anderen (16/01/2020 - De Morgen)
  Slecht nieuws voor veel Netflix-abonnees: hun abonnement wordt duurder. Vooral dat van wie een account deelt met meerdere gebruikers. Zij zullen met z’n allen 2 euro per maand meer moeten betalen. Enkel de goedkoopste ‘basic’-formule van 7,99 euro per maand behoudt zijn prijs. De ‘standaard’-optie gaat met 1 euro per maand omhoog.
  [naar artikel]
 39. 'Leren leven met tragere groei' (10/04/2019 - De Morgen)
  De formateurs verwachten slecht nieuws over de groeivooruitzichten van de Belgische economie. Dat is slecht voor hun begroting, maar natuurlijk ook slecht voor de economie zelf.
  [naar artikel]
 40. Meer slecht nieuws bij BNP Paribas Fortis: bank versnelt sluiting kantoren (02/03/2019 - De Morgen)
  Bij BNP Paribas Fortis, waar deze week bekend raakte dat in drie jaar tijd meer dan 2.000 van de 13.000 banen verdwijnen, is nog meer slecht nieuws op komst. De grootste bank van het land gaat haar kantorennet versneld afbouwen. Dat zeggen meerdere goedgeplaatste bronnen aan De Tijd.
  [naar artikel]
 41. Slecht nieuws: waarschijnlijk overschat jouw fitness tracker aantal verbrande calorieën (29/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor enkele ijverige sportievelingen die hun calorieverbruik zorgvuldig meten met een zogenaamde fitness tracker. Uit een onderzoek...
  [naar artikel]
 42. Slecht nieuws: waarschijnlijk overschat jouw fitness tracker het aantal verbrande calorieën (29/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor enkele ijverige sportievelingen die hun calorieverbruik zorgvuldig meten met een zogenaamde fitness tracker. Uit een onderzoek...
  [naar artikel]
 43. Slecht nieuws voor fans van deze supersexy kalender... (06/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor de fans van de kalender van Reef. Het Amerikaanse surfmerk, dat in 1984 is ontstaan, pakte traditioneel uit met sexy billen,
  [naar artikel]
 44. Weer slecht nieuws voor fans van koningshuis: ook Royals stopt ermee (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor liefhebbers van het koningshuis: vanaf maart verschijnt het maandblad Royals niet meer. Dat bevestigt uitgever Roularta
  [naar artikel]
 45. Weer slecht nieuws voor fans van koningshuis: ook Royals stopt ermee (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor liefhebbers van het koningshuis: vanaf maart verschijnt het maandblad Royals niet meer. Dat bevestigt uitgever Roularta
  [naar artikel]
 46. Tentenbouwer G3 is failliet, en dat is slecht nieuws voor festivalgangers (11/05/2018 - De Morgen)
  Slecht nieuws voor de tienduizenden festivalgangers aan het begin van het festivalseizoen. G3 Presents, dat de tijdelijke accommodatie bij tientallen festivals verzorgt, is failliet.
  [naar artikel]
 47. Slecht nieuws voor Stoffel Vandoorne: upgrade van F1-motor uitgesteld (19/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Slecht nieuws voor McLaren en Red Bull, motorleverancier Renault stelt immers de upgrade van haar motor uit.
  [naar artikel]
 48. Trump slecht nieuws voor klimaat? (10/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Trump is ook slecht nieuws voor het klimaat, zeggen specialisten op een milieutop in Marrakesh, Marokko. Ook onze weervrouw Jill Peeters is daar.
  [naar artikel]
 49. Slecht nieuws voor de fans van deze kalender... (06/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor de fans van de kalender van Reef. Het Amerikaanse surfmerk, dat in 1984 is ontstaan, pakte traditioneel uit met sexy billen,
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.