Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
01:29 uur

Renovatiewerken Busplein Zelzate zorgen voor verrassingen: "Misschien vinden we hier wel mammoettanden"

VRT NWS

14/01/2020 - 15:04

Het oude Busplein in Zelzate wordt op dit moment gerenoveerd en dat zorgt misschien voor leuke archeologische ontdekkingen. Het zand dat onder de straatverharding ligt is namelijk eeuwenoud en bevat mogelijks mammoettanden en andere dierlijke restanten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wouter Beke hekelt coalitie Zelzate: "Ongelooflijk dat sp.a doet waar zelfs PS niet aan wil beginnen" (11/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de PVDA in Zelzate in het gemeentebestuur komt, is ook voor CD&V een brug te ver. "Voor CD&V is samenwerking met PVDA geen optie", zegt...
  [naar artikel]
 2. Opmerkelijk: huidig burgemeester van Zelzate sprak van "doorbreken cordon", maar tekende in 2000 zelf coalitiedeal met PVDA (11/11/2018 - VRT NWS)
  "Het cordon sanitaire wordt hier doorbroken", zei huidig burgemeester van Zelzate Frank Bruggeman (Open VLD) gisteren in een reactie op het bestuursakkoord in zijn gemeente tussen PVDA en SP.A. Pittig detail: diezelfde Bruggeman tekende in 2000 zelf een coalitiedeal met onder meer VLD, CVP en… PVDA. "Maar het was nooit de bedoeling te besturen met extremisten."
  [naar artikel]
 3. Zelzate houdt wereldkampioenschap "sjakossen smijten" (10/06/2019 - VRT NWS)
  Zelzate heeft het eerste wereldkampioenschap "sjakossen smijten" georganiseerd. Het ging om een ludieke actie om de gemeente in een positief daglicht te zetten. Het was ook een hommage aan Eddy Wally die naast zingen ook handtassen verkocht op markten.
  [naar artikel]
 4. Huidig burgemeester van Zelzate Frank Bruggeman (Open VLD): "Cordon sanitaire wordt doorbroken"  (10/11/2018 - VRT NWS)
  Huidig burgemeester van Zelzate Frank Bruggeman (Open VLD) reageert verontwaardigd op de nieuwe coalitie die straks aan de macht zal zijn in "zijn" gemeente. De nieuwe coalitie zal namelijk bestaan uit de SP.A en de uiterst-linkse partij PVDA. "Het cordon sanitaire dat bestaat tegen extreemrechts en extreemlinks wordt hier doorbroken", zegt Bruggeman.
  [naar artikel]
 5. Truck rijdt zich vast op betonblokken, E34 in Zelzate versperd: "Blijf er weg" (04/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De E34 is in Zelzate, vlak voor de werken aan de tunnel, volledig versperd in de richting van Knokke. Een vrachtwagenchauffeur had er de
  [naar artikel]
 6. Zelzate schaft belasting op kindergraven af: "Nabestaanden hebben het al zwaar genoeg" (02/01/2020 - VRT NWS)
  De gemeente Zelzate gaat ouders die een kind verliezen niet langer om een belasting voor een graf vragen. "De dood van een kind zorgt op zich al voor zo'n enorm zware emotionele impact, daar een belasting op innen is bijna misdadig", zegt burgemeester Brent Meuleman (SP.A).
  [naar artikel]
 7. Vernieuwd stadion Union nu al klaar voor eerste klasse: "De ziel van de club ligt hier" (03/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van vijfduizend naar achtduizend plaatsen, maar belangrijker nog dan de capaciteitsverhoging zijn de renovatiewerken die het voorbije anderhalf...
  [naar artikel]
 8. Vandoorne: "We verwachten geen verrassingen in Bakoe" (23/06/2017 - Sporza)
  De F1-rijders zijn afgezakt naar Azerbeidzjan voor de GP van Bakoe. Voor Stoffel Vandoorne is het circuit in Bakoe "onbekend terrein". Volg hier alle nieuwtjes.
  [naar artikel]
 9. Zelzate heeft toekomstplan voor wijk Klein Rusland klaar: "We willen niet dat dit een tweede Doel wordt" (13/01/2020 - VRT NWS)
  Zelzate heeft, tegen de eerdere beslissing van Vlaanderen in, een plan klaar voor de wijk Klein Rusland. Twee jaar geleden besliste Vlaanderen dat de wijk definitief moet verdwijnen binnen de tien jaar. "De omstandigheden zijn helemaal veranderd, we geloven dat we hier een nieuwe, leefbare wijk kunnen bouwen", zegt burgemeester Brent Meuleman (SP.A). De wijk Klein Rusland bestaat honderd jaar en is erg verloederd.
  [naar artikel]
 10. Bekijk hier een klein voorsmaakje van ons nieuwsjaaroverzicht (25/12/2017 - VRT NWS)
  Op woensdag 27 december wordt het nieuwsjaaroverzicht van VRT NWS uitgezonden. Een uur lang passeren "miljarden beelden" de revue, in combinatie met interviews met onder meer staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en "De slimste mens"-finaliste Dalila Hermans. Daarnaast hebben we ook nog enkele verrassingen in petto. Welke? Dat ziet u nu woensdag om 20.30u na "Thuis" op Eén.
  [naar artikel]
 11. Eerste sociale woonwijk van het land moet verdwijnen: "Waar zullen we ooit nog zo'n plek vinden?" (30/06/2018 - De Morgen)
  Het lot van Klein Rusland is bezegeld. De sociale woonwijk aan de rand van Zelzate moet verdwijnen. De overgebleven 'Russen' reageren gelaten. "Als we eerlijk zijn, wisten we al langer dat dit er zat aan te komen."
  [naar artikel]
 12. E34 in Zelzate versperd door vrachtwagen in de middenberm: "Blijf er weg" (04/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De E34 in het Oost-Vlaamse Zelzate is deze namiddag volledig afgesloten in de richting van Knokke nadat een vrachtwagen in de middenberm
  [naar artikel]
 13. VRT-CEO: "Als De Pauw in plaats van ontkenningsgedrag te vertonen misschien een keer een knieval doet" (10/11/2017 - VRT NWS)
  Paul Lembrechts, de gedelegeerd bestuurder van de VRT, zou het een "bijzonder mooie geste vinden naar de slachtoffers toe mocht Bart De Pauw "echt zijn excuses aanbieden voor wat zich de voorbije jaren heeft voorgedaan". Dat liet Lembrechts optekenen in "Terzake".
  [naar artikel]
 14. "De verrassingen zijn een trainer en RSCA. Club wordt kampioen" (19/01/2018 - Sporza)
  Vanavond trekt deel 2 van de JPL zich op gang. Voetbalcommentator Eddy Demarez bespreekt de toekomstige deelnemers aan POI, de verrassingen, de zakker en de kampioen.
  [naar artikel]
 15. "Een patiënt ligt hier al dertien weken vastgebonden" (23/08/2018 - De Morgen)
  Patiënten isoleren voor een banaliteit. Mensen langdurig vastbinden. Vernederende procedures. Ook het personeel dat waakt over de vrouwelijke geïnterneerden op de afdeling Levanta in Zelzate getuigt nu over ernstige mistoestanden.
  [naar artikel]
 16. Coalitie in Zelzate reageert op heisa: "Nodig iedereen uit om aan de wijzen wat niet democratisch is aan akkoord" (12/11/2018 - VRT NWS)
  "Ik nodig iedereen uit om het bestuursakkoord door te nemen en er één voorstel uit te halen dat niet democratisch is, of extremistisch", zegt Geert Asman van PVDA in Zelzate aan Radio 2. Het ultralinkse PVDA sloot daar zaterdag een coalitie met SP.A, een primeur in Vlaanderen die op veel politieke kritiek werd onthaald. Burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) vraagt zelfs een hertelling van de stemmen, maar PVDA heeft "geen weet van onregelmatigheden", zeggen ze. 
  [naar artikel]
 17. "Zelzatenaren zijn de Walen van Vlaanderen" (12/11/2018 - VRT NWS)
  Zelzate is de meest linkse gemeente in Vlaanderen. Rood (SP.A) en donkerrood (PVDA) hebben er samen een bestuursakkoord. "De mensen stemmen hier al heel lang rood", zegt auteur en uitgever Thomas Blommaert. "En sinds eind jaren 70 stemmen ze ook donkerrood. Dus Zelzatenaren zijn de Walen van Vlaanderen."
  [naar artikel]
 18. Premier Michel wil akkoord met Iran behouden en uitbreiden: "Meer economische groei zal zorgen voor meer stabiliteit" (09/05/2018 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel (MR) wil vasthouden aan het nucleaire akkoord. "Misschien moeten we het akkoord met de EU niet alleen bevestigen, maar zelfs uitbreiden", zei hij in "De ochtend" op Radio 1. Michel wil een "economisch luik" ontwikkelen, want economische groei zal volgens de premier zorgen voor meer stabiliteit in Iran en bij uitbreiding het hele Midden-Oosten.
  [naar artikel]
 19. Zelzate annuleert lentefeest: "Er komen niet alleen kinderen maar ook ouders en grootouders" (12/03/2020 - VRT NWS)
  Met de lente in zicht breekt ook de tijd aan van de lente- en communiefeesten. Maar in Zelzate wil men geen risico nemen met het coronavirus. Daar wordt een groot lentefeest voor zo'n 100 leerlingen afgeblazen.
  [naar artikel]
 20. Waarom Zelzate zo (uiterst) links is (10/11/2018 - VRT NWS)
  Toen de uiterst linkse PVDA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 in Zelzate meer dan een vijfde van de stemmen haalde, werd het dorp ietwat smalend betiteld als "het laatste communistische bolwerk van Vlaanderen". Alsof het een aflopende zaak was. Maar nu, 12 jaar later, is de partij nog groter en gaat ze bovendien voor het eerst meebesturen. Hoe komt dat eigenlijk? 
  [naar artikel]
 21. Gaat Kittel-festival in Scheldeprijs voort? "Opgepast voor de hongerige wolven!" (03/04/2018 - Sporza)
  Marcel Kittel kan morgen voor de 6e keer de Scheldeprijs op zijn naam schrijven. De conditie van de Duitse sprinter is uitstekend, maar het nieuwe parcours kan voor verrassingen zorgen.
  [naar artikel]
 22. "Vanaf 2021 meer vacatures dan werkzoekenden door digitalisering" (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Veel bedrijven geven nu al aan dat ze moeilijk geschikt personeel vinden, maar binnenkort zullen ze misschien geen mensen meer vinden tout court....
  [naar artikel]
 23. Broos: "Ik ben nog altijd God, maar misschien nu met kleine g" (05/09/2017 - Sporza)
  Hugo Broos heeft zich met Kameroen niet kunnen plaatsen voor het WK in Rusland. "Maar ik maak me absoluut geen zorgen over mijn toekomst als bondscoach", zegt Broos aan Sporza.
  [naar artikel]
 24. Vanhengel is duidelijk: "Politie-eenheid van het Brusselse gewest en misschien daarbuiten" (19/11/2017 - VRT NWS)
  Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) is te vinden vóór een eenheid van politie. "Een politie-eenheid van het Brussels gewest en misschien daarbuiten - denk aan Vilvoorde of Zaventem - zou nuttig zijn." 
  [naar artikel]
 25. Gatz reageert op open brief over Jan Fabre: "Organisatiecultuur baart mij zorgen" (13/09/2018 - De Morgen)
  In De Ochtend op Radio 1 heeft Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) uitgebreid gereageerd op de beschuldigingen van seksueel machtsmisbruik tegen Jan Fabre. "Het gaat hier duidelijk om een organisatiecultuur. Dat baart mij zorgen."
  [naar artikel]
 26. Fan van hiphop en R&B? Je bent misschien psychopaat (27/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gaat jouw hoofd spontaan meedeinen op de beats van Eminems "Lose Yourself" of "No Diggity" van Blackstreet? Dan heb je misschien wel psychopatische...
  [naar artikel]
 27. Conte: "Hebben nog een doel: zorgen dat Courtois de "Golden Glove" wint" (20/05/2017 - Sporza)
  Chelsea heeft de landstitel al een week op zak. De laatste match tegen Sunderland is er dan ook een zonder inzet, of niet? "We moeten zorgen dat Courtois een clean sheet pakt."
  [naar artikel]
 28. Ondernemerskoepel VOKA en grote bedrijven naar Raad van State tegen taxshift Zelzate: “Ze viseren bewust grote bedrijven en dat is discriminatie” (25/03/2020 - VRT NWS)
  VOKA Oost-Vlaanderen en bedrijven Jan De Nul, Arcelor Mittal en Rain Carbon stappen naar de Raad van State. Ze willen dat het linkse bestuur (van sp.a en PVDA) de hogere gemeentebelastingen voor grote bedrijven in Zelzate herziet: “Deze bedrijven zorgen voor 10.000 jobs in de regio"
  [naar artikel]
 29. Beke hekelt coalitie Zelzate: “Ongelooflijk dat sp.a doet waar zelfs PS niet aan wil beginnen” (11/11/2018 - De Morgen)
  Dat de PVDA in Zelzate in het gemeentebestuur komt, is ook voor CD&V een brug te ver. "Voor CD&V is samenwerking met PVDA geen optie", zegt voorzitter Wouter Beke op Twitter. "Ongelooflijk dat sp.a doet waar zelfs PS niet aan wil beginnen.”
  [naar artikel]
 30. Roa over verdwenen werk: "Spijtig dat een van mijn enige Brusselse werken verdwijnt" (23/11/2016 - De Redactie)
  "Sleepy pigs", het graffitikunstwerk van Roa, is door renovatiewerken uit het Brusselse straatbeeld verdwenen.
  [naar artikel]
 31. Hallo? Hallo? Kan ik hier nog ergens bellen? (07/04/2019 - De Morgen)
  "Nooit heeft iemand ze dank- uwel gezegd. Voor dit plezier, bijvoorbeeld."Hallo, is het bij Van Renterghem?""Neen, het is hier Bordeel Frisco.""Oh, pardon, madame."
  [naar artikel]
 32. Coalitie met PVDA in Zelzate: "Je reinste hypocrisie", zegt Diependaele, Mertens ziet "twee slechte verliezers" (11/11/2018 - VRT NWS)
  De nieuwe coalitie van SP.A en PVDA in Zelzate blijft ophef veroorzaken. Vlaams N-VA-fractieleider Matthias Diependaele verwijt de SP.A hypocrisie omdat ze de democratische fatsoensregels niet naleeft als het gaat over uiterst links. Vlaams SP.A-fractieleider PVDA-voorzitter Joris Vandenbroecke zegt dan weer dat de SP.A van de N-VA "geen lessen in democratie te leren heeft". En PVDA-voorzitter Peter Mertens ziet in de reacties van N-VA en Open VLD vooral "twee slechte verliezers die niet weten van welk hout pijlen maken."
  [naar artikel]
 33. Buschauffeur Antwerp waarschuwt: "Björn Vleminckx zit vlak bij het bier!" (12/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tussen het feestje dat de Antwerp-spelers bouwden op Schiervelde en het overweldigende onthaal dat ze kregen op de Bosuil, zat ook een ongetwijfeld plezante busrit. Verantwoordelijk voor de veilige aankomst van de kersverse kampioenen in Antwerpen, is de buschauffeur van "The Great Old". Die had er het volste vertrouwen in dat hij Antwerpen terug zou vinden, al moest hij in al het feestgedruis dan misschien wel Bjorn "Party Animal" Vleminck tot de orde roepen.
  [naar artikel]
 34. Rutte: "Europees migratiebeleid moet internationale verdragen respecteren" (13/06/2018 - VRT NWS)
  Het Europees migratiebeleid moet zich houden aan alle internationale verdragen en afspraken. Dat zegt de Nederlandse premier Rutte. "Pushbacks" horen daar niet bij. Het migratiebeleid moet op drie pijlers steunen volgens Rutte. "Je moet ervoor zorgen dat wie hier niet mag zijn meteen weg is. Ten tweede moet je meer Turkije-achtige afspraken maken zodat je meer opvang kan doen in de regio. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat de druk van de mensen die hier wel mogen blijven niet bij een paar landen ligt."
  [naar artikel]
 35. Heynen: "EK-medaille voor Red Dragons is mogelijk, maar nu nog niet" (24/08/2017 - Sporza)
  Morgen beginnen de Belgische volleyballers aan het EK met een wedstrijd tegen Frankrijk. "Er zullen veel verrassingen zijn", voorspelt bondscoach Vital Heynen.
  [naar artikel]
 36. Economische blufpoker tussen China en VS baart nu echt zorgen: "Op een schaal van 10, is deze vergelding een 11" (06/08/2019 - VRT NWS)
  Het spelletje economisch armworstelen tussen de Verenigde Staten en China begint nu echt zorgen te baren. Eerst waren er nieuwe Amerikaanse importtarieven op Chinese producten, dan liet China zijn munt yuan devalueren en nu bestempelt de VS China officieel als "valutamanipulator". Wat is hier eigenlijk gaande? En gaan wij dit ook voelen?
  [naar artikel]
 37. "Ik woon in het mooiste dorp ter wereld" (14/04/2019 - De Morgen)
  "Ik ben geboren in Gent en heb zowat de ring rond Gent gedaan om uiteindelijk op mijn plek te komen in Sint-Martens-Latem. Ik wil hier niet meer weg, tenzij misschien naar Costa Rica ofzo..."
  [naar artikel]
 38. Belgen kopen voor miljarden euro's over de grens en dat baart lokale ondernemers zorgen: "Winkel meer hier" (06/12/2019 - VRT NWS)
  In 2018 gaven we met z'n allen ongeveer 8 miljard euro uit in buitenlandse winkels, zo becijferde ondernemersorganisatie Unizo. "Dat zijn miljarden euro’s die elk jaar wegstromen uit onze economie." Unizo zet een actie op poten om weer meer gewoon hier, in eigen gemeente, streek en land, te shoppen.
  [naar artikel]
 39. CD&V na lekken van vernietigend rapport over jeugdinstellingen: "Niemand wordt hier beter van" (04/09/2018 - De Morgen)
  CD&V neemt het N-VA-parlementslid Lorin Parys kwalijk dat hij het kritische verslag over de Vlaamse jeugdinstellingen heeft gelekt naar de pers, nog voor het in het Vlaams Parlement besproken is. "Om oplossingen te vinden, is een betrouwbaar en stabiel partnerschap nodig, geen sensatiezucht. Niemand wordt hier beter van", zegt parlementslid Katrien Schryvers (CD&V).
  [naar artikel]
 40. Stevent Puigdemont af op confrontatie met Spanje? "We sluiten niets uit" (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "We moeten ervoor zorgen dat er zo snel mogelijk een regering is", die "efficiënt" is en "vanaf de eerste minuut aan het werk kan gaan". Dat heeft...
  [naar artikel]
 41. "Hier is de keuken... en hier de slaapkamer": Restaurateur riskeert 4 jaar cel voor aanranding en verkrachting personeel (03/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Hier is de keuken... en hier de slaapkamer." Op die manier gaf Geert H. nieuwe werknemers een rondleiding in zijn restaurant. Die slaapkamer...
  [naar artikel]
 42. Heeft u misschien interesse voor "de slechtste job"? (08/11/2016 - De Redactie)
  De CEO van Ryanair zoekt een persoonlijke assistent en vraagt zich in de jobadvertentie nu al af of dit niet de slechtste job is die je in Ierland kan vinden.
  [naar artikel]
 43. Bedankingsweekend vol verrassingen naar aanleiding van 30 jaar Kom op tegen Kanker (01/05/2019 - VRT NWS)
  Kom op tegen Kanker bestaat 30 jaar. Eén en Kom op tegen Kanker willen iedereen bedanken die zich de voorbije 30 jaar heeft ingezet voor de actie. Vanaf morgen start er een vierdaags bedankingsweekend "vol verrassingen". 
  [naar artikel]
 44. Linde ontroerd door verhaal van moedig gezin: "Hier gaan ze enorm mooie dingen mee doen" (21/12/2017 - VRT NWS)
  Een gezin dat hun zoon verloor na pesterijen schenkt de opbrengst van hun actie "Sweet Glenn" aan de hulporganisatie "Awel". Die chat met en luistert naar kinderen en jongeren die met problemen worstelen. "Had iemand gedaan wat ik nu doe, dan had mijn zoon misschien nog geleefd. We willen iedereen besparen wat wij hebben moeten meemaken." Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer van de Zelfmoordlijn, 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be.
  [naar artikel]
 45. Darcis voor duel met Raonic: "Verrassingen zijn altijd mogelijk" (27/05/2017 - Sporza)
  In de 1e ronde van Roland Garros ontmoet Steve Darcis nummer 6 Milos Raonic. "Dat is geen cadeau. Maar ik zal hem veel laten bewegen."
  [naar artikel]
 46. Nieuw busplein aan station Hasselt moet overlast verminderen (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een vernieuwd busplein aan het station van Hasselt moet de overlast daar verminderen. De stad wil dat doen in het kader van het VoltHa-plan, waarmee de overlast in de stationsbuurt wordt aangepakt. Dat plan is nu al één jaar in voege en lijkt haar vruchten af te werpen. Zo heeft de politie het afgelopen bijna 200 processen-verbaal minder opgesteld dan het jaar voordien.
  [naar artikel]
 47. Jambon over VN-migratiepact: "We zullen hier wel uit raken" (22/11/2018 - VRT NWS)
  Jan Jambon (N-VA) denkt dat de regeringspartijen wel een compromis zullen vinden over het VN-migratiepact. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken gezegd voor het Kamerdebat vanmiddag. "Ik ervaar aan de tafel veel gezond verstand en goede wil."
  [naar artikel]
 48. Wellens: "Zag Israël eerst niet zitten, maar nu ben ik blij dat ik hier ben" (03/05/2018 - Sporza)
  Tim Wellens kan na een uitstekend voorseizoen ontspannen aan de Giro beginnen. "Maar misschien moet ik eerst nog eens met Sean De Bie bellen, want die regelde 2 jaar geleden alles."
  [naar artikel]
 49. Reacties op Bourgeois: 'Begroting is misschien in evenwicht, maar Vlaanderen zeker niet' (26/09/2016 - Knack)
  "U hoort hier geen zelfgenoegzame toespraak", zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois in zijn Septemberverklaring. "Maar voor u staat wel een tevreden en hoopvolle minister-president."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.