Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 August 2020
12:53 uur

‘Als ik aan het hoofd stond van een traditionele partij, dan zou ik bang zijn voor nieuwe verkiezingen’

De Morgen

14/01/2020 - 15:08

Ons land had in 2019 op geen enkel moment een federale regering, en de politieke impasse zal dit jaar nog meer wegen op onze nationale boekhouding. Waar moet het stuurloze schip dat België heet heen? Zullen politici ongestraft blijven liegen? En is 2020 het jaar waarin de VRT zal imploderen? We vroegen het aan meestermarketeer en Wetstraat-watcher Jan Callebaut.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brexit Party wint, Nigel Farage waarschuwt voor zelfde resultaat in nationale verkiezingen (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe EU-kritische Brexit Party wordt de duidelijke winnaar van de Europese verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Met bijna drie kwart van de kiesdistricten geteld, is de partij van Nigel Farage op weg naar een score van 31,7 procent. De twee traditionele partijen, Labour en vooral de Conservatives van Theresa May, krijgen rake klappen. De nog niet gerealiseerde Britse uittrede uit de Europese Unie stond centraal in de verkiezingsstrijd.
  [naar artikel]
 2. John Crombez werpt de handdoek indien 14 oktober tegenvalt (18/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Sp.a-voorzitter John Crombez legt nog voor de lokale verkiezingen zijn hoofd al op het kapblok: indien zijn partij het op 14 oktober niet goed doet, dan stapt hij op. Toch wel zeer gewaagd, aangezien er zes maanden later belangrijke nationale verkiezingen zijn. “Dit kan de partij nog meer in een crisis storten”, zegt politicoloog Carl Devos (UGent).
  [naar artikel]
 3. Brexitpartij Nigel Farage groter dan Conservatieven en Labour samen in nieuwe peiling EU-verkiezingen (11/05/2019 - De Morgen)
  De Britse Conservatieve partij van premier Theresa May zou bij de Europese verkiezingen van eind mei slechts de vierde partij worden. Grote winnaar zou de nieuwe Brexitpartij van euroscepticus Nigel Farage zijn, zo blijkt uit een nieuwe peiling voor de zondagskrant The Observer, die daarmee een trend bevestigt.
  [naar artikel]
 4. Nieuwe verkiezingen? De gevaren, de twijfels, de kansen (19/02/2020 - Knack)
  Paul Magnette desavoueerde koninklijk opdrachthouder Koen Geens. Maar vooral door de laconieke woorden dat hij 'geen nieuwe verkiezingen wil' maar er ook 'niet bang voor is', deed de PS-voorzitter meer kwaad dan goed.
  [naar artikel]
 5. Bart De Wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit, maar is geen vragende partij (05/01/2020 - Metro)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever kan niemand uitsluiten dat er nieuwe verkiezingen volgen als de federale regeringsvorming blijft aanmodderen. Zelf pleit hij er alvast niet voor, heeft hij gezegd op de nieuwjaarsreceptie in Antwerpen. De Wever vierde vandaag de start van het nieuwe jaar in zijn Antwerpen. Hij stond er ook even stil bij de moeizame regeringsvorming op federaal niveau, waarvan hij de schuld deels in de schoenen van de PS schuift. “Het is alsof je tegen de gordijn spreekt”, zei hij tegen VRT NWS. “We zullen zien of het in de komende weken gaat evolueren.” Nieuwe verkiezingen sluit De Wever niet uit, maar hij pleit er alvast niet voor. Of nieuwe verkiezingen een uitweg zouden kunnen bieden, is bovendien onzeker. “Wij kunnen niet voorspellen wat de uitkomst zou zijn”, zegt N-VA-woordvoerder Anne Laure Mouligneaux. “Maar de peilingen tonen aan dat vooral de extreme partijen zouden profiteren.” Ze voegt eraan toe dat de N-VA ondertussen discreet blijft werken aan de regeringsvorming. bron: Belga Het bericht Bart De Wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit, maar is geen vragende partij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Vlaams Belang verzamelt in vijf dagen 50.000 handtekeningen voor nieuwe verkiezingen (24/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De petitie voor nieuwe verkiezingen, die Vlaams Belang zondag op zijn nieuwjaarsreceptie lanceerde, heeft in vijf dagen tijd 50.000 handtekeningen verzameld. “En toch blijft mijn partij de enige die openlijk durft pleiten voor nieuwe verkiezingen. Al een geluk dat verkiezingen om de zoveel tijd verplicht zijn, of de Belgische politieke elite zou ze gewoonweg nooit toestaan”, reageert partijvoorzitter Tom Van Grieken.
  [naar artikel]
 7. Vlaams Belang verzamelt in vijf dagen 50.000 handtekeningen voor nieuwe verkiezingen (24/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De petitie voor nieuwe verkiezingen, die Vlaams Belang zondag op zijn nieuwjaarsreceptie lanceerde, heeft in vijf dagen tijd 50.000 handtekeningen verzameld. “En toch blijft mijn partij de enige die openlijk durft pleiten voor nieuwe verkiezingen. Al een geluk dat verkiezingen om de zoveel tijd verplicht zijn, of de Belgische politieke elite zou ze gewoonweg nooit toestaan”, reageert partijvoorzitter Tom Van Grieken.
  [naar artikel]
 8. Brexitpartij Nigel Farage groter dan Conservatieven en Labour samen in nieuwe peiling EU-verkiezingen (11/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse Conservatieve partij van premier Theresa May zou bij de Europese verkiezingen van eind mei slechts de vierde partij worden. Grote winnaar...
  [naar artikel]
 9. PVDA eist nieuwe verkiezingen (21/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na Vlaams Belang wil nu ook de PVDA nieuwe verkiezingen. “De mensen zijn het slecht politiek theater in de Wetstraat beu. De politiek blijft met zichzelf bezig, in plaats van met de mensen. Als het zo zit, dat de traditionele partijen het dan maar gaan uitleggen aan de kiezer”, zegt partijvoorzitter Peter Mertens.
  [naar artikel]
 10. AK-partij wil na afwijzen hertelling nu nieuwe verkiezingen in heel Istanboel (09/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De AK-partij van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat de lokale verkiezingen in Istanboel van vorige week worden overgedaan wegens...
  [naar artikel]
 11. Zuhal Demir (N-VA): “Ook wij zijn dit circus beu” (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  “De clash bij de komende verkiezingen wordt er één tussen een consequente partij en het zogenaamde moedige midden dat verveld is in een listige linkse.” Zo omschrijft Zuhal Demir de confrontatie tussen N-VA en CD&V bij de komende verkiezingen. De partijen gaan stilaan in verkiezingsmodus. Maar wanneer die verkiezingen er nu komen, is nog niet duidelijk. Alles hangt af van wat er deze week gebeurt in de Wetstraat. En Demir is duidelijk: “Wij zijn dit circus ook beu. Waarom is men zo bang van de kiezer?”
  [naar artikel]
 12. Kopstuk CDU pleit voor nieuwe federale verkiezingen in Duitsland bij coalitiebreuk (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De secretaris-generaal van de christendemocratische partij CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, heeft vandaag gezegd dat er nieuwe verkiezingen moeten...
  [naar artikel]
 13. Johan Sauwens (Trots op Bilzen) haalt zijn slag thuis bij nieuwe verkiezingen in Bilzen (16/06/2019 - De Morgen)
  Johan Sauwens - die bij de Raad van State nieuwe verkiezingen afdwong - heeft met zijn partij Trots op Bilzen 12 zetels behaald. Trots op Bilzen is daarmee afgetekend de grootste partij en is incontournable voor de coalitievorming in Bilzen.
  [naar artikel]
 14. Johan Sauwens (Trots op Bilzen) haalt zijn slag thuis in bij nieuwe verkiezingen in Bilzen (16/06/2019 - De Morgen)
  Johan Sauwens - die bij de Raad van State nieuwe verkiezingen afdwong - heeft met zijn partij Trots op Bilzen 12 zetels behaald. Trots op Bilzen is daarmee afgetekend de grootste partij en is incontournable voor de coalitievorming in Bilzen.
  [naar artikel]
 15. Turkse kiescommissie beveelt nieuwe lokale verkiezingen in Istanbul (07/05/2019 - Knack)
  Het was de partij van president Recep Tayyip Erdogan die om de nieuwe verkiezingen gevraagd had.
  [naar artikel]
 16. Wat denkt Franstalig België? "Ook zij zijn het beu: geen enkele traditionele partij heeft te winnen bij verkiezingen" (15/02/2020 - VRT NWS)
  "Als het tot verkiezingen komt, dan bestaat het risico dat de uiterst linkse PTB nog beter scoort in Wallonië." Dat zegt Joyce Azar, kenner van Franstalige partijen bij de VRT en commentator bij RTBF. Gisteren sloeg de PS de deur voor een regering met de N-VA definitief dicht. Het woord verkiezingen doet steeds meer de ronde, "maar het is niet zeker dat de PS daar veel bij kan winnen", zegt Azar.
  [naar artikel]
 17. VERKIEZINGEN. Dit zijn de koningen van de Kempen (15/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In 1 op de 3 Kempense gemeenten haalt één partij het laken volledig naar zich toe en is er in principe geen coalitie nodig om te besturen. Vaak staat een sterke figuur aan het hoofd van de zegevierende partij en dat al even vaak voor meer dan één legislatuur. Wat is het geheim van het succes van deze absolute stemmenkanonnen?
  [naar artikel]
 18. "We hebben geen zak geld, maar faciliteren samenwerking" (27/08/2017 - VRT NWS)
  Het nieuwe politieke platform "Vooruit" wil niet-traditionele partijen ondersteunen om de concurrentie aan te gaan met de lokale afdelingen van de traditionele partijen. "We zijn voor alle duidelijkheid geen nieuwe partij, maar een faciliterend platform", zegt een van de oprichters Geo Verstichel aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 19. CDU-partijkopstuk pleit voor nieuwe federale verkiezingen in Duitsland bij coalitiebreuk (25/10/2018 - Knack)
  De secretaris-generaal van de christendemocratische partij CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, heeft donderdag gezegd dat er, bij een val van de huidige regering, nieuwe verkiezingen moeten komen.
  [naar artikel]
 20. Zijn partij wil nieuwe verkiezingen en dus voert Salvini al campagne in... zwembroek (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse extreemrechtse regeringspartij Lega van Matteo Salvini noemt nieuwe verkiezingen het enige alternatief, sinds haar populistische...
  [naar artikel]
 21. Jean-Marie Dedecker blaast bij nieuwe verkiezingen eigen partij weer leven in (25/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als er nieuwe verkiezingen zouden komen, zal Jean-Marie Dedecker niet meer op de lijst van N-VA staan, zoals hij dat deed bij de verkiezingen in...
  [naar artikel]
 22. Knack trok naar het 'getto' van Kopenhagen: 'Ik ben zo bang voor de toekomst' (31/05/2019 - Knack)
  Denemarken stond altijd bekend als een tolerante Scandinavische natie, maar de afgelopen drie jaar maakte het een sterke 'ruk naar rechts' wat migratie betreft. Ook de oppositiepartij Sociaaldemocraten, de gedoodverfde winnaar van de verkiezingen op 5 juni, verdedigt de nieuwe 'gettowetten' en de verplaatsing van uitgeprocedeerde asielzoekers naar een afgelegen eiland in de Baltische zee.
  [naar artikel]
 23. Duizenden Armeniërs op straat voor vervroegde verkiezingen (03/10/2018 - VRT NWS)
  In de Armeense hoofdstad Jerevan zijn duizenden mensen samengekomen bij het parlementsgebouw om nieuwe verkiezingen te eisen. De betogers werden aangevoerd door premier Nikol Pasjnian, die aan het hoofd van de regering kwam te staan na wekenlang straatprotest in het voorjaar. Pasjinian beloofde vervroegde verkiezingen, maar het parlement houdt die tegen.
  [naar artikel]
 24. "Ja, ik ben bang" - Els Aeyels (15/07/2016 - De Redactie)
  Na deze nieuwe aanslag ben ik bang, zegt VRT-journalist Els Aeyels. Niet bang dat ze zal omkomen bij een aanslag, maar bang voor de gevolgen van al die aanslagen op zichzelf en de maatschappij.
  [naar artikel]
 25. Wie volgt Theresa May op? Verkiezingen voor nieuwe Britse premier officieel afgesloten (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De verkiezingen binnen de Britse Conservatieve partij om een nieuwe voorzitter en premier aan te duiden, zijn vanavond omstreeks 18 uur afgesloten....
  [naar artikel]
 26. Wie volgt Theresa May op? Verkiezingen voor nieuwe Britse premier officieel afgesloten (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De verkiezingen binnen de Britse Conservatieve partij om een nieuwe voorzitter en premier aan te duiden, zijn vanavond omstreeks 18 uur afgesloten....
  [naar artikel]
 27. Fikse winst voor extreemrechtse AfD bij Duitse deelstaatverkiezingen (01/09/2019 - De Morgen)
  Bij de regionale verkiezingen in de Duitse deelstaten Brandenburg en Saksen heeft de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) forse winst geboekt. De partij zou in beide deelstaten de tweede grootste worden. De traditionele partijen CDU en SPD krijgen klappen. Dat blijkt uit de eerste prognoses van de Duitse openbare omroep ARD.
  [naar artikel]
 28. “Na ontslag van Nahles komt trio aan hoofd van Duitse sociaaldemocraten” (03/06/2019 - Metro)
  De Duitse sociaaldemocraten van SPD zullen, na het onverwachte ontslag van Andrea Nahles, voorlopig geleid worden door een trio. Bronnen binnen de partij meldden aan DPA dat het gaat om Manuela Schwesig en Malu Dreyer, minister-president in respectievelijk Mecklenburg-Vorpommern en Rijnland-Palts, en Thorsten Schäfer-Gümbel, SPD-voorzitter in de deelstaat Hessen. Bij de Europese verkiezingen eindigden de sociaaldemocraten als derde partij, na de CDU van bondskanselier Angela Merkel en de Groenen. Het gisteren aangekondigde ontslag van Nahles stortte de partij in chaos. De centrumlinkse SPD zit met Merkels CDU in de Duitse regering, maar na het verlies bij de Europese verkiezingen gaan alsmaar meer stemmen op om uit de regering te stappen. Bron: Belga   Het bericht “Na ontslag van Nahles komt trio aan hoofd van Duitse sociaaldemocraten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Ex-Ukip-leider Farage sticht brexitpartij (12/04/2019 - Metro)
  De vroegere voorman van de Britse eurosceptische partij UKIP Nigel Farage richt een nieuwe partij op, de Brexit Party. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. De partij komt er heeft met het oog op de Europese verkiezingen, waar de Britten waarschijnlijk aan zullen moeten deelnemen nu de brexit nog maar eens is uitgesteld. Farage zegt dat zijn nieuwe partij gelijkaardige politieke lijnen heeft als zijn vorige, maar dat er “groot verschil” is qua leden. De kandidaten voor verkiezingen zijn vooral zakenlieden en “ambitieuze mensen die vertrouwen willen herintroduceren in de Britse politiek”. Volgens Farage heeft extreem-rechts zich meester gemaakt van de UKIP. De officiële lancering van de nieuwe partij is voor later in Coventry gepland, aldus de BBC. bron: Belga Het bericht Ex-Ukip-leider Farage sticht brexitpartij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Partij van Erdogan leidt nationaal bij Turkse verkiezingen, maar spannende strijd in Ankara en Istanboel (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De regerende Turkse partij AKP is op weg om met ruime voorsprong als grootste partij uit de bus te komen bij de regionale verkiezingen. Dat blijkt...
  [naar artikel]
 31. Merkel wil geen nieuwe verkiezingen: 'Europa heeft een sterk Duitsland nodig' (25/11/2017 - Knack)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zich zaterdag sterk uitgesproken tegen het uitroepen van nieuwe verkiezingen, nu haar partij er niet in lijkt te slagen voldoende steun te vinden om een coalitie te vormen na de verkiezingen in september.
  [naar artikel]
 32. Traditionele partijen beperken verlies in Zweden, extreemrechts boekt bescheiden winst (10/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met het slechtste resultaat in meer dan honderd jaar hebben de Zweedse sociaaldemocraten de verkiezingen gewonnen. De partij van premier Stefan...
  [naar artikel]
 33. Wie is bang voor de nieuwe juf? (13/04/2019 - De Morgen)
  Er is een aan-geboren verschil tussen neofobie en neofilie. Neofobe kinderen zijn bang voor een nieuwe juf, nieuwe dingen leren, dag na dag. Neofiele kinderen hebben een grote honger naar nieuwe ervaringen en leven misschien langer en gelukkiger, ontdekte professor Carl Schwartz van Harvard Medical School.
  [naar artikel]
 34. Regeringscrisis Oostenrijk – “Zo goed als zeker nieuwe verkiezingen” (18/05/2019 - Metro)
  Oostenrijk stevent af op nieuwe verkiezingen. Volgens berichten van Oostenrijkse nieuwssites is dat zo goed als zeker. Bondskanselier Sebastian Kurz zal om 19.45 uur een toespraak houden. Na het ontslag van Heinz-Christian Strache van de extreemrechtse FPÖ zou de partij van Kurz, de ÖVP, ook het ontslag van minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl hebben geëist. Zo zou die belangrijke post weer bij de ÖVP terechtkomen. Daar zou de extreemrechtse partij echter niet op in willen gaan. bron: Belga Het bericht Regeringscrisis Oostenrijk – “Zo goed als zeker nieuwe verkiezingen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Vlaams Belang derde partij in nieuwe peiling (17/05/2019 - De Tijd)
  19:24 Als er vandaag verkiezingen zouden plaatsvinden, zou de partij van Tom Van Grieken de derde partij worden, na de N-VA en CD&V. De steun voor Groen daalt in vergelijking met een vorige peiling.
  [naar artikel]
 36. Fikse winst voor AfD in Duitse deelstaatverkiezingen Brandenburg en Saksen (01/09/2019 - De Morgen)
  Bij de regionale verkiezingen in de Duitse deelstaten Brandenburg en Saksen heeft de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) forse winst geboekt. De partij zou in beide deelstaten de tweede grootste worden. De traditionele partijen CDU en SPD krijgen klappen. Dat blijkt uit de eerste prognoses van de Duitse openbare omroep ARD.
  [naar artikel]
 37. Fikse winst voor AfD bij Duitse deelstaatverkiezingen Brandenburg en Saksen (01/09/2019 - De Morgen)
  Bij de regionale verkiezingen in de Duitse deelstaten Brandenburg en Saksen heeft de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) forse winst geboekt. De partij zou in beide deelstaten de tweede grootste worden. De traditionele partijen CDU en SPD krijgen klappen. Dat blijkt uit de eerste prognoses van de Duitse openbare omroep ARD.
  [naar artikel]
 38. Ex-oprichter Forum voor Democratie start nieuwe partij (19/08/2019 - Metro)
  De breuk binnen de Nederlandse partij Forum voor Democratie (FVD) is een feit. Henk Otten, die mee aan de wieg stond van FVD en drie weken geleden door die partij werd geroyeerd als lid, richt een nieuwe partij op, zo meldt De Telegraaf. Hij neemt zeker twee FVD’ers mee: partijman van het eerste uur Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker, die zich eerder nog inzette voor een ultieme lijmpoging tussen Thierry Baudet en Henk Otten. Daarmee is de scheuring in het rechts-populistische Forum voor Democratie een feit. Een kwart van de FVD-senaatsfractie is overgestapt. Volgens Otten worden het er nog meer. Er was een oprichtingsvergadering op een hotelterras in Zwolle. “In de senaat en in de Statenfracties zijn meer mensen die willen overstappen. We smeden een hechte club”, zegt Otten. Het in 2016 opgerichte Forum voor Democratie kwam in maart bij de provincieraadsverkiezingen in Nederland nog als grote winnaar uit de bus, maar scoorde vervolgende bij de Europese verkiezingen minder goed dan zelf gehoopt. Bron: Belga   Het bericht Ex-oprichter Forum voor Democratie start nieuwe partij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Ex slaat hoofd van nieuwe partner in: dader staat terecht voor poging moord (13/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een 29-jarige man uit Geel stond woensdag terecht voor poging tot moord. In juli had hij in Noorderwijk (Herentals) met een hamer het hoofd van de nieuwe vriend van zijn ex-partner ingeslagen. Het slachtoffer liep een zwaar hoofdletsel op. “Het licht ging even uit maar hij wilde niemand doden”, zei de raadsman van de beklaagde.
  [naar artikel]
 40. Spaanse premier Rajoy weigert nieuwe verkiezingen te organiseren (25/05/2018 - VRT NWS)
  In Spanje weigert premier Rajoy nieuwe verkiezingen te organiseren. Dat zegt hij vandaag in een persconferentie. De regerende partij van Rajoy, Partido Popular, werd gisteren schuldig bevonden aan corruptie.  Als reactie daarop diende de Spaanse socialistische partij PSOE een motie van wantrouwen in tegen de regering-Rajoy. 
  [naar artikel]
 41. Krantencommentatoren: “iedereen verliest bij nieuwe verkiezingen” (15/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De krantencommentaren zijn het niet allemaal eenduidig maar de conclusies wel, we gaan richting nieuwe verkiezingen. En daar heeft geen enkele partij iets bij te winnen, tenzij het Vlaams Belang. Kristof Calvo (Groen) vraagt ondertussen om de progressieve linkse piste toch te proberen.
  [naar artikel]
 42. 'Als N-VA grootste partij wordt na verkiezingen, dan is het de bedoeling dat wij premier leveren' (15/04/2019 - Knack)
  Als N-VA na de verkiezingen de grootste partij wordt, dan claimt de partij het premierschap. Dat zeg voormalig vicepremier Jan Jambon (N-VA). 'Er zat een constructiefout in de vorige federale regering.'
  [naar artikel]
 43. Partij Erdogan grootste in Turkse verkiezingen (28/03/2019 - De Morgen)
  Na de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren in Turkije lijkt het erop dat huidig premier Recep Tayyip Erdogan en zijn partij AKP de verkiezingen gewonnen hebben.
  [naar artikel]
 44. Europese lijsttrekker van partij van Macron in opspraak omdat ze als student op lijst stond met extreemrechtse activisten (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk is de lijsttrekker van de partij van president Emmanuel Macron voor de Europese verkiezingen in opspraak gekomen. De nieuwssite...
  [naar artikel]
 45. Nieuwe partij van Abou Jahjah heet Be.One en zet in op radicale gelijkheid (07/02/2018 - Knack)
  De partij wil bij de komende lokale verkiezingen al in een aantal grote steden opkomen.
  [naar artikel]
 46. Ciudadanos vraagt Rajoy om nieuwe verkiezingen te organiseren (25/05/2018 - Metro)
  De Spaanse partij Ciudadanos wil dat premier Mariano Rajoy nieuwe verkiezingen uitschrijft. Dat hebben de liberalen duidelijk gemaakt in een reactie op de motie van wantrouwen van de sociaaldemocratische oppositiepartij PSOE. Rajoy leidt een minderheidsregering, die in de praktijk gesteund wordt door Ciudadanos. PSOE besliste vandaag de motie van wantrouwen in te dienen in het Congres van Afgevaardigden. Die stap komt er omdat de leden van de regerende Volkspartij (PP) van Rajoy gisteren veroordeeld werden wegens grootschalige corruptie. Naar aanleiding van die grote corruptiezaak vraagt de liberale partij Ciudadanos nu aan de regeringsleider om “in de komende weken nieuwe verkiezingen uit te schrijven”. Tegelijkertijd verzet Ciudadanos zich ook tegen de motie van wantrouwen die PSOE-leider Pedro Sanchez heeft ingediend. De partij wil vermijden dat Sanchez van de situatie gebruik zal maken om zelf aan de macht te komen, zo luidt het. Bron: Belga   Het bericht Ciudadanos vraagt Rajoy om nieuwe verkiezingen te organiseren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Ciudadanos vraagt Rajoy om nieuwe verkiezingen te organiseren (25/05/2018 - Metro)
  De Spaanse partij Ciudadanos wil dat premier Mariano Rajoy nieuwe verkiezingen uitschrijft. Dat hebben de liberalen duidelijk gemaakt in een reactie op de motie van wantrouwen van de sociaaldemocratische oppositiepartij PSOE. Rajoy leidt een minderheidsregering, die in de praktijk gesteund wordt door Ciudadanos. PSOE besliste vandaag de motie van wantrouwen in te dienen in het Congres van Afgevaardigden. Die stap komt er omdat de leden van de regerende Volkspartij (PP) van Rajoy gisteren veroordeeld werden wegens grootschalige corruptie. Naar aanleiding van die grote corruptiezaak vraagt de liberale partij Ciudadanos nu aan de regeringsleider om “in de komende weken nieuwe verkiezingen uit te schrijven”. Tegelijkertijd verzet Ciudadanos zich ook tegen de motie van wantrouwen die PSOE-leider Pedro Sanchez heeft ingediend. De partij wil vermijden dat Sanchez van de situatie gebruik zal maken om zelf aan de macht te komen, zo luidt het. Bron: Belga   Het bericht Ciudadanos vraagt Rajoy om nieuwe verkiezingen te organiseren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Ciudadanos vraagt Rajoy om nieuwe verkiezingen te organiseren (25/05/2018 - Metro)
  De Spaanse partij Ciudadanos wil dat premier Mariano Rajoy nieuwe verkiezingen uitschrijft. Dat hebben de liberalen duidelijk gemaakt in een reactie op de motie van wantrouwen van de sociaaldemocratische oppositiepartij PSOE. Rajoy leidt een minderheidsregering, die in de praktijk gesteund wordt door Ciudadanos. PSOE besliste vandaag de motie van wantrouwen in te dienen in het Congres van Afgevaardigden. Die stap komt er omdat de leden van de regerende Volkspartij (PP) van Rajoy gisteren veroordeeld werden wegens grootschalige corruptie. Naar aanleiding van die grote corruptiezaak vraagt de liberale partij Ciudadanos nu aan de regeringsleider om “in de komende weken nieuwe verkiezingen uit te schrijven”. Tegelijkertijd verzet Ciudadanos zich ook tegen de motie van wantrouwen die PSOE-leider Pedro Sanchez heeft ingediend. De partij wil vermijden dat Sanchez van de situatie gebruik zal maken om zelf aan de macht te komen, zo luidt het. Bron: Belga   Het bericht Ciudadanos vraagt Rajoy om nieuwe verkiezingen te organiseren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Bart De Wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit, maar is geen vragende partij (05/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever kan niemand uitsluiten dat er nieuwe verkiezingen volgen als de federale regeringsvorming blijft aanmodderen....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.