Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
14:01 uur

Globale schuldenberg klimt naar recordniveau

Express

14/01/2020 - 15:15

De wereldwijde schuldenberg was nog nooit zo hoog in verhouding met het bruto binnenlands product (BBP), de totale geldwaarde van de productie van goederen en diensten. De wereldwijde schuldenberg blijft toenemen. Zo blijkt uit een rapport van het Amerikaanse Institute of International Finance (IFF). Nog nooit was de schuldquote, de verhouding tussen de globale schuld […] The post Globale schuldenberg klimt naar recordniveau appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Europese werkgelegenheid naar recordniveau (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De werkgelegenheid in Europa is vorig jaar gestegen naar een nieuw recordniveau. Dat blijkt uit cijfers die Europees statistiekbureau Eurostat
  [naar artikel]
 2. Beleggingen in vastgoed drijven woningprijzen naar recordniveau (24/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De woningprijzen in Vlaanderen zitten op een recordniveau. Dat komt vooral omdat steeds meer mensen een tweede woning kopen, om die te verhuren. Zo brengt hun geld ondanks de lage rente toch nog iets op.
  [naar artikel]
 3. Schuldenberg Standard loopt verder op (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De schuldenberg van Standard is opgelopen van 33.001.925 euro naar 54.892.246 euro. Dat blijkt uit de jaarrekening van de Rouches, die betrekking
  [naar artikel]
 4. Wereldwijde schuldenberg groter dan ooit (18/04/2018 - De Tijd)
  15:35 Overheden moeten van het economisch herstel gebruik maken om de hoge schuldenberg af te bouwen, beklemtoont het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
  [naar artikel]
 5. Schuldenlast ontwikkelingslanden bereikt nieuw recordniveau (20/12/2019 - Express)
  Ontwikkelingslanden en opkomende naties hadden vorig jaar een totale schuld van 49.500 miljard euro. Daarmee is de schuldenlast van deze groep landen tot een absoluut recordniveau gestegen. Dat staat in een rapport van de Wereldbank, gebaseerd op een analyse van de leninglast van honderd landen. De instelling wijst erop dat deze schuldenlast sinds het begin […] The post Schuldenlast ontwikkelingslanden bereikt nieuw recordniveau appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Gemeentes erven straks schuldenberg van 2 miljard van OCMW's, een groot probleem? (15/12/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse OCMW's hebben samen bijna 2 miljard euro schulden. Op 1 januari zullen de gemeentebesturen die grote schuldenberg erven als de OCMW's samensmelten met de steden en gemeenten. "Het lijkt een gigantisch bedrag, maar als je kijkt naar de schuldenberg van 6,5 miljard die de gemeentes nu al hebben, lijkt me dat aanvaardbaar", zegt Bert Gijsels van advieskantoor BDO in het VRT NWS-programma "De markt".
  [naar artikel]
 7. Wereldwijde schuldenberg piekt boven 250.000 miljard dollar (15/11/2019 - De Tijd)
  18:10 De wereldeconomie steekt zich steeds dieper in de schulden, mede door de lage rentestanden. Vooral China en de VS zijn verantwoordelijk voor de groei van de schuldenberg.
  [naar artikel]
 8. Overheidsschulden dalen in eurozone maar Belgische schuldenberg blijft groot (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De schuldenberg van de landen van de eurozone daalde in het derde kwartaal van vorig jaar. De schuldgraad van de negentien lidstaten van de...
  [naar artikel]
 9. Zwemmen in het geld, verzuipen in de schuldenberg (30/09/2017 - De Morgen)
  Het goede nieuws: de wereldeconomie draait als een lier. Het slechte nieuws: we dreigen met z'n allen feestend kopje-onder te gaan in de schuldenberg. Kan dat scenario nog herschreven worden?
  [naar artikel]
 10. Zwemmen in het geld, verzuipen in de schuldenberg (06/04/2019 - De Morgen)
  Het goede nieuws: de wereldeconomie draait als een lier. Het slechte nieuws: we dreigen met z'n allen feestend kopje-onder te gaan in de schuldenberg. Kan dat scenario nog herschreven worden?
  [naar artikel]
 11. AB InBev en het gevecht met de schuldenberg (11/01/2019 - De Tijd)
  17:36 De overname van zijn grootste concurrent zadelde AB InBev op met een hoge schuldenberg. Met een schuldherfinanciering van 16 miljard dollar en een mogelijke beursgang van zijn Aziatische bedrijfstak p...
  [naar artikel]
 12. Wereldwijde CO2-uitstoot op nieuw recordniveau (22/03/2018 - Metro)
  De wereldwijde uitstoot van koolstofdioxide (CO2) heeft vorig jaar een nieuw recordniveau bereikt met 32,5 gigaton (een gigaton is een miljard ton). Dat blijkt vandaag uit de recentste cijfers van het Internationaal Energie Agentschap over het wereldwijde energie- en CO2-verbruik. Reden voor de toename is onder andere een hoger energieverbruik door de robuuste ontwikkeling van de wereldeconomie. Terwijl in de meeste industrielanden meer CO2 uitgestoten werd, daalde die uitstoot dan weer duidelijk in de Verenigde Staten, vooral omdat daar meer ingezet is op hernieuwbare energie. Bron: Belga   Het bericht Wereldwijde CO2-uitstoot op nieuw recordniveau verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Wereldwijde CO2-uitstoot op nieuw recordniveau (22/03/2018 - Knack)
  De wereldwijde uitstoot van koolstofdioxide (CO2) heeft vorig jaar een nieuw recordniveau bereikt met 32,5 gigaton (een gigaton is een miljard ton).
  [naar artikel]
 14. Turkse lira verzwakt tot op recordniveau (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse lira is verzwakt tot op een recordniveau. Voor het eerst in de geschiedenis staat tegenover een euro meer dan 5 Turkse lira.
  [naar artikel]
 15. Argentijnse voetbalfederatie erkent schuldenberg van 30 miljoen euro (17/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Argentijnse voetbalbond (AFA) heeft vandaag erkend een schuldenberg van zo'n 30 miljoen euro te torsen. Dat verklaarde Armando Pérez, de
  [naar artikel]
 16. NMBS ziet schuldenberg voor het eerst in jaren slinken tot 2,4 miljard (30/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De NMBS heeft haar schuldenberg vorig jaar met bijna 150 miljoen euro afgebouwd tot 2,483 miljard euro. Dat meldt het Belgische spoorbedrijf.
  [naar artikel]
 17. Democratische presidentskandidaat Buttigieg klimt naar tweede plaats in de peilingen, Warren verliest aan populariteit (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuwe peiling naar aanleiding van de Democratische primaries klimt de jonge burgemeester van South Bend (Indiana), Pete Buttigieg naar de...
  [naar artikel]
 18. Argentijnse voetbalfederatie erkent schuldenberg van 30 miljoen euro (17/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Argentijnse voetbalbond (AFA) heeft woensdag erkend een schuldenberg van zo’n 30 miljoen euro te torsen. Dat verklaarde Armando Pérez, de voorzitter van het crisiscomité dat door de FIFA werd aangesteld om de nooit geziene schuldenlast omlaag te krijgen.
  [naar artikel]
 19. Antwerpse diamantreus op de rand van de afgrond: schuldenberg van half miljard euro (09/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Eurostar Diamond Traders, een naam als een klok in het Antwerpse diamantkwartier, dreigt over de kop te gaan. Het bedrijf van Kaushik Mehta slijpt ruwe diamanten, een activiteit waarmee het in verleden een omzet van wel 2,5 miljard euro haalde. Maar intussen is er een schuldenberg van naar verluidt een half miljard euro. Verschillende partijen vragen nu het faillissement, wat voor twintig werknemers wellicht ook het ontslag betekent.
  [naar artikel]
 20. Schuldenberg gemeenten groter dan die van Vlaams Gewest (05/04/2019 - De Morgen)
  De totale schuldenberg van de Vlaamse gemeenten is groter dan die van het hele Vlaams Gewest. Maar voor een aantal gemeenten is het plaatje nog minder rooskleurig dan het op het eerste gezicht al lijkt. De 'verborgen schuld' stijgt fors.
  [naar artikel]
 21. Grote schuldenberg voor Els uit ‘Don't Worry Be Happy’ (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Els Ouderits, die deel uitmaakt van de ‘Davidson’-familie in het het VIER-programma ‘Don’t Worry Be Happy’, zit op een enorme schuldenberg. Dat...
  [naar artikel]
 22. Gebikkel over globale digitaks op G20 (24/02/2020 - Express)
  Op de G20-leeting in Riyad zetten Europese ministers van Financiën de Verenigde Staten onder druk om de globale belasting voor grote techbedrijven door te voeren, schrijft de New York Times. De deadline daarvan eindigt in december. Als er geen globaal akkoord wordt bereikt over hoe techreuzen zoals Google en Facebook moeten worden belast, vormt dat […] The post Gebikkel over globale digitaks op G20 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Zorgt een globale markt voor zelfcensuur bij Netflix? (23/03/2018 - VRT NWS)
  In Turkije hebben ze de deur opengezet voor censuur van streamingdiensten als Netflix. Wereldwijd is Netflix slechts in vier landen niet beschikbaar, hoe schikt Netflix zich naar zijn globale markt? 
  [naar artikel]
 24. Wereldwijde schuldenberg op nieuw record van 250.000 miljard dollar (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De wereldwijde schuldenberg blijft maar aandikken. Tijdens de eerste helft van 2019 steeg die tot een nieuw record van 250.000 miljard dollar, zo...
  [naar artikel]
 25. N-VA zeer benieuwd naar berekeningen Tommelein: “We gaan niet doen alsof er geen schuldenberg is” (25/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams fractieleider Matthias Diependaele (N-VA) reageert sceptisch op de aankondiging van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) dat er geen nieuwe milieuheffing komt om de vernietigde Turteltaks te vervangen. “We gaan ons hoofd niet in het zand steken en doen alsof er geen schuldenberg is”, aldus Diependaele. “Ik ben hoogst benieuwd naar de berekeningen van minister Tommelein”.
  [naar artikel]
 26. Globale schuldenberg bedraagt nu 250.000 miljard dollar (17/07/2019 - Express)
  Op het einde van het eerste kwartaal van dit jaar had de wereld een gemeenschappelijke schuldenlast van 246,5 biljoen dollar. Dat bedrag vertegenwoordigt bijna 320 procent van de wereldwijde economische productie. Dat blijkt uit een rapport van het Institute of International Finance (IIF). De toename was vooral te wijten aan nieuwe leningen van de Amerikaanse regering en aan kredietopnames in het wereldwijd bedrijfsleven. Tegenover het laatste kwartaal van vorig jaar groeide de wereldwijde schuld met 3 biljoen dollar aan. Het absolute recordniveau werd opgetekend tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. Trend “De wereldwijde schuldenlast kwam tijdens de eerste drie maanden van dit jaar opnieuw heel dicht in de buurt van het absolute record,” zegt Emre Tiftik, onderdirecteur van het Institute of International Finance. “Er was amper een verschil van 2 biljoen dollar. Hieruit blijkt dat de vertraging van de schuldopbouw de rest van vorig jaar geen langdurige trend was. Er was wellicht slechts sprake van een kortstondig gebeuren.” Waarnemers merken op dat centrale banken over de hele wereld overwegen om hun al historisch lage rentetarieven nog verder af te bouwen. “Het is dan ook niet uitgesloten dat de wereldwijde schuldniveaus nog verder zullen oplopen,” voorspelt Tiftik. “De maatregelen kunnen immers een sterkere kredietactiviteit stimuleren.” In de opkomende landen was er sprake van een schuldenlast van 69,1 triljoen dollar, tegenover 68,9 triljoen dollar het eerste kwartaal vorig jaar. De schuldenlast komt overeen met 216 procent van het bruto binnenlandse product van de betrokken landen. Verder zeggen de onderzoekers vooral een sterke groei te hebben opgemerkt in Chili, Zuid-Korea, Brazilië, Zuid-Afrika, Pakistan en China. Versoepeling In de ontwikkelde wereld werd gewag gemaakt van een stijging met 1,6 biljoen dollar tot 177 biljoen dollar, met inbegrip van 69 biljoen dollar in de Verenigde Staten. De sterkste groei werd opgetekend in Finland, Canada en Japan. Daarentegen bouwden onder meer Nederland, Ierland en Portugal hun schuldenlast af. “Grote financiële instellingen zoals de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank tonen een toenemende interesse in de lancering van nieuwe impulsen om de economische basis te versterken,” benadrukt Tiftik. “Dat moet de wereld helpen de impact van langdurige handelsoorlogen op te vangen.” “Vooruitblikkend kan dan ook worden vermoed dat een bredere versoepeling van het financiële beleid aanleiding kan zijn voor een verdere opbouw van de schuldenlast. De toenemende afhankelijkheid van kredieten dreigt vele opkomende markten kwetsbaar te maken voor plotselinge verschuivingen op de wereldwijde financiële markten.” The post Globale schuldenberg bedraagt nu 250.000 miljard dollar appeared first on Express.
  [naar artikel]
 27. Royal Antwerp FC halveert schuldenberg dankzij kapitaalsinjectie (10/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Royal Antwerp FC heeft eind december een kapitaalsverhoging doorgevoerd van zo’n tien miljoen euro, waardoor de schuldenberg daalt tot 12,4 miljoen euro. Dat is bijna een halvering ten opzichte van vorig jaar. “Het toont aan dat stilaan de zon schijnt boven deze club”, reageert Yorik Torreele, operationeel directeur van de voetbalclub.
  [naar artikel]
 28. Expo "Beyond Klimt" toont relatie tussen kunst en politiek (19/09/2018 - VRT NWS)
  Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt overleed. De tentoonstelling "Beyond Klimt" vanaf vrijdag te zien in de Brusselse Bozar, toont de kunststromingen na Klimt in Centraal-Europa.  De tentoonstelling onderzoekt ook de relatie tussen kunst en politiek in de periode tussen de twee wereldoorlogen.
  [naar artikel]
 29. Anderlecht wil 10 spelers verkopen om schuldenberg af te bouwen: “Dat kan zonder kwaliteitsverlies” (30/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De jaarrekening van Anderlecht zorgde voor een schokgolf. Niet alleen 27 miljoen euro verlies voor het seizoen 2018-2019, maar een totale schuldenberg van zo’n 95 miljoen. Om de financiën weer op het spoor te trekken en de sportieve werking te garanderen, wil Anderlecht zo’n tien (overbodige) spelers verkopen.
  [naar artikel]
 30. Globale wapenhandel in cijfers (22/06/2018 - De Standaard)
  Wat zijn de gevolgen van de globale wapenhandel en welke andere landen spelen hierin een rol? Enkele ontstellende cijfers volgens Amnesty International.
  [naar artikel]
 31. Globale wapenhandel in cijfers (22/06/2018 - De Standaard)
  Wat zijn de gevolgen van de globale wapenhandel en welke andere landen spelen hierin een rol? Enkele ontstellende cijfers volgens Amnesty International.
  [naar artikel]
 32. Wereldwijde schuldenberg op nieuw record van 250.000 miljard dollar (15/11/2019 - De Morgen)
  De wereldwijde schuldenberg blijft maar aandikken. Tijdens de eerste helft van 2019 steeg die tot een nieuw record van 250.000 miljard dollar, zo berekende het Amerikaanse Institute of International Finance (IFF). Het nieuwe recordbedrag komt overeen met 240 procent van het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp) of het totaal aan geproduceerde goederen en diensten in de wereld.
  [naar artikel]
 33. Wereldwijde schuldenberg op nieuw record van 250.000 miljard dollar (15/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De wereldwijde schuldenberg blijft maar aandikken. Tijdens de eerste helft van 2019 steeg die tot een nieuw record van 250.000 miljard dollar, zo berekende het Amerikaanse Institute of International Finance (IFF). Het nieuwe recordbedrag komt overeen met 240 procent van het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp) of het totaal aan geproduceerde goederen en diensten in de wereld.
  [naar artikel]
 34. De kus Gustav Klimt, 1908 (06/04/2019 - De Morgen)
  Gustav Klimt (1862-1918) is de schilder van mooie vrouwen. De Oostenrijkse symbolist maakte ook feeërieke landschappen, maar toch waren vrouwen zijn ware obsessie. De ongehuwde Klimt had nogal wat affaires, maar was zeer discreet. Na zijn dood waren er veertien claims voor onderhoudsgeld.
  [naar artikel]
 35. Manchester City wint van Bournemouth en klimt naar tweede plaats (14/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Manchester City heeft maandagavond met 0-2 gewonnen in Bournemouth en klimt zo naar een tweede plaats in het klassement, op acht punten van leider Chelsea. Kevin De Bruyne stond de hele wedstrijd op het veld, Vincent Kompany zat opnieuw op de bank.
  [naar artikel]
 36. Kledingzaak Drôme failliet met immense schuldenberg, curator zoekt overnemer (22/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Curator Ronny Ceusters zoekt op korte termijn een overnemer voor kledingzaak Drôme in Ramsel. Begin deze week werd de onderneming failliet verklaard na dagvaarding omdat de zaakvoerder de schuldenberg van meer dan 700.000 euro niet meer konden afbetalen.
  [naar artikel]
 37. Voorstel voor globale screening prostaatkanker is volgens N-VA "kortzichtig wild shot” (20/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-Kamerlid Kathleen Depoorter is geen voorstander van een globale screening naar prostaatkanker. "Een kortzichtig wild shot van een Vlaams...
  [naar artikel]
 38. NMBS ziet schuldenberg voor eerst in jaren slinken (30/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De NMBS heeft haar schuldenberg vorig jaar met bijna 150 miljoen euro afgebouwd tot 2,483 miljard euro. Dat de spoorwegmaatschappij haar schulden voor het eerst in jaren niet meer ziet toenemen, is te danken aan een fors verbeterd operationeel resultaat. Dat meldt de NMBS vrijdag.
  [naar artikel]
 39. “OCMW’s financieel redelijk gezond ondanks schuldenberg van bijna 2 miljard euro” (15/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  De schuldenberg van de Vlaamse OCMW’s bedraagt eind 2017 bijna 2 miljard euro, 1,975 miljard euro om precies te zijn. Toch moeten de steden en gemeenten, die op 1 januari 2019 samensmelten met de OCMW’s, niet meteen wanhopen. Hun financiële situatie zal er vanaf 2020 niet op achteruitgaan, zo blijkt uit een analyse van advieskantoor BDO.
  [naar artikel]
 40. Ondernemingskrediet op recordniveau (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Patro mag doorgaan ondanks schuldenberg van 2,9 miljoen (15/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  TONGERENDe voorlopige bewindvoerder van voetbalclub Patro Eisden Maasmechelen uit Tweede Amateur heeft gisterochtend zijn verslag ingediend bij de rechtbank van koophandel in Tongeren. In de namiddag stelde de rechter in zijn beschikking dat de bewindvoerder zijn taak heeft volbracht en dat het nu aan de bevoegde organen of gerechtelijke instanties is om eventueel verdere stappen te ondernemen. Feit is dat de traditieclub op een schuldenberg zit van bijna 2,9 miljoen euro.
  [naar artikel]
 42. Golfer Thomas Pieters klimt naar 54e plaats op wereldranglijst (22/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Golfer Thomas Pieters, die het voorbije weekend zijn titel op de Czech Masters niet kon verlengen maar toch knap tweede werd, doet een goede zaak in de wereldranglijst. Zo klimt hij van de 61e naar de 54e plaats, zijn beste positie ooit in zijn nog jonge profloopbaan.
  [naar artikel]
 43. Expo Gustav Klimt pijnlijk actueel (20/09/2018 - De Tijd)
  20:17 De mooie expo ‘Beyond Klimt’ in Bozar toont hoe de kunst zich in het interbellum in Centraal-Europa ontwikkelde. De politieke omwentelingen speelden een grote rol.
  [naar artikel]
 44. File steeg vorig jaar naar recordniveau in Vlaanderen (08/01/2018 - De Standaard)
  De files op de Vlaamse snelwegen waren in 2017 langer dan de vorige jaren. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum.
  [naar artikel]
 45. File steeg vorig jaar naar recordniveau in Vlaanderen (09/01/2018 - De Standaard)
  De files op de Vlaamse snelwegen waren in 2017 langer dan de vorige jaren. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum.
  [naar artikel]
 46. Koffieprijs daalt naar recordniveau (12/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koffie is in jaren niet zo goedkoop geweest. Door een groot aanbod van arabica-bonen zakte de prijs tot het laagste niveau sinds 2006. Met name...
  [naar artikel]
 47. Stijging CO2-concentratie in atmosfeer dit jaar naar recordniveau mede door branden (24/01/2020 - Metro)
  De bosbranden in Australië zullen de stijging van de CO2-concentratie in de atmosfeer dit jaar mee naar een recordhoogte duwen. Dat heeft de Britse weerdienst Met gezegd. CO2 of koolstofdioxide is een van de belangrijkste broeikasgassen die de klimaatopwarming veroorzaken. De concentratie ervan wordt uitgedrukt in delen per miljoen (ppm). In 2020 zal de toename van de CO2-concentratie een van de grootste zijn sinds de start van de metingen in 1958 door het Mauna Loa Observatorium, op het eiland Hawaï. In mei wordt een record verwacht van 417 ppm en het jaargemiddelde wordt geschat op 414 ppm, wat 2,74 ppm meer is dan het gemiddelde van 2019. De door de mens veroorzaakte uitstoot is de oorzaak van de toename van de CO-concentratie, maar de impact van weerpatronen op de wereldwijde ecosystemen zal die toename dit jaar nog met 10 procent verhogen. De uitstoot van de Australische bosbranden zijn goed voor een vijfde daarvan. Bron: Belga   Het bericht Stijging CO2-concentratie in atmosfeer dit jaar naar recordniveau mede door branden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Stijging CO2-concentratie in atmosfeer dit jaar naar recordniveau mede door branden (24/01/2020 - Metro)
  De bosbranden in Australië zullen de stijging van de CO2-concentratie in de atmosfeer dit jaar mee naar een recordhoogte duwen. Dat heeft de Britse weerdienst Met gezegd. CO2 of koolstofdioxide is een van de belangrijkste broeikasgassen die de klimaatopwarming veroorzaken. De concentratie ervan wordt uitgedrukt in delen per miljoen (ppm). In 2020 zal de toename van de CO2-concentratie een van de grootste zijn sinds de start van de metingen in 1958 door het Mauna Loa Observatorium, op het eiland Hawaï. In mei wordt een record verwacht van 417 ppm en het jaargemiddelde wordt geschat op 414 ppm, wat 2,74 ppm meer is dan het gemiddelde van 2019. De door de mens veroorzaakte uitstoot is de oorzaak van de toename van de CO-concentratie, maar de impact van weerpatronen op de wereldwijde ecosystemen zal die toename dit jaar nog met 10 procent verhogen. De uitstoot van de Australische bosbranden zijn goed voor een vijfde daarvan. bron: Belga Het bericht Stijging CO2-concentratie in atmosfeer dit jaar naar recordniveau mede door branden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Temperatuur klimt volgend weekend naar twintig graden (02/04/2018 - Metro)
  De volgende dagen blijft het zacht, tegen volgend weekend zouden we de 20 graden bereiken. Dat meldt het KMI vandaag. Deze namiddag blijft er nog vrij veel hoge bewolking hangen, de temperaturen liggen tussen 9 en 15 graden. Vanavond vallen er vanuit het westen soms buien of regen. Ook morgen en woensdag blijft het wisselvallig, met soms intense buien en mogelijk een donderslag. De maxima liggen op 16 à 17 graden. Vanaf donderdagnamiddag wordt het droger en tijdelijk iets minder zacht. Maar in het weekend klimt het kwik naar 20 graden of lokaal zelfs meer. bron: Belga Het bericht Temperatuur klimt volgend weekend naar twintig graden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.