Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
02:33 uur

Russische inlichtingendienst hackte Oekraïens bedrijf, mogelijk op jacht naar politiek vuil Joe Biden

De Morgen

14/01/2020 - 15:17

Hackers van de Russische militaire inlichtingendienst GRU hebben Burisma aangevallen, het Oekraïense gasbedrijf waarvoor de zoon van oud-vicepresident Joe Biden werkte. Dit meldt een Amerikaans internetbeveiligingsbedrijf. De Russen waren mogelijk op zoek naar beschadigende informatie over Biden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Impeachment Trump: “Rusland hackte Oekraïens gasbedrijf” (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Russische militaire inlichtingendienst GRU heeft het Oekraïense gasbedrijf gehackt dat gelinkt is aan de impeachment van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat heeft een Amerikaans cyberveiligheidsbedrijf dinsdag gemeld.
  [naar artikel]
 2. Drank, drugs en een seksverslaving: dit is Hunter Biden, de man die Trump de kop kan kosten (26/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hunter Biden, zoon van de ex-vicepresident Joe Biden, had het allemaal goed voor mekaar. Dacht de buitenwereld. Want zijn leven was een zootje van drank, drugs en véél seks. En nu brengt zijn lobbywerk voor een Oekraïens gasbedrijf zelfs de troon van Donald Trump aan het wankelen. En dat terwijl papa Joe Biden volgend jaar aast op het presidentschap.
  [naar artikel]
 3. “Russische cyberspionnen vallen werkgever van Bidens zoon aan” (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Russische staatshackers hebben een aanval uitgevoerd op een Oekraïens bedrijf waar een zoon van de Amerikaanse politicus Joe Biden werkte. Ze...
  [naar artikel]
 4. Joe Biden haalt uit naar Poetin (18/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft in zijn laatste grote speech de internationale gemeenschap opgeroepen om ‘verenigd te blijven tegen de Russische agressie’.
  [naar artikel]
 5. Joe Biden haalt uit naar Poetin (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft in zijn laatste grote speech de internationale gemeenschap opgeroepen om ‘verenigd te blijven tegen de Russische agressie’.
  [naar artikel]
 6. Hunter Biden stapt op bij Chinees bedrijf (13/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hunter Biden (49), zoon van de voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden, stapt eind oktober uit het bestuur van het Chinese...
  [naar artikel]
 7. Trump geeft toe over Biden gesproken te hebben met Oekraïense president (23/09/2019 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump ontkent niet dat hij in een telefoontje met Oekraïens president Volodymyr Zelensky heeft gesproken over Democratisch presidentskandidaat Joe Biden en diens zoon Hunter. Maar met dat gesprek was niets mis, integendeel, aldus Trump. “We hadden een geweldige conversatie.”
  [naar artikel]
 8. “Getuige hoorde hoe Trump vroeg naar Oekraïens onderzoek Biden” (16/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een zitting achter gesloten deuren heeft een Amerikaanse diplomaat gisteren bevestigd dat hij een telefonisch gesprek gehoord had tussen...
  [naar artikel]
 9. Ook china zou onderzoek naar Bidens moeten opstarten, zegt Trump (03/10/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat ook China een onderzoek zou moeten opstarten naar de activiteiten van zijn Democratische rivaal Joe Biden en diens zoon Hunter. Dat heeft hij vandaag gezegd in Washington. De Democraten hebben vorige week een onderzoek naar een impeachment-procedure tegen Trump opgestart, naar aanleiding van een telefoongesprek dat Trump op 25 juli had met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Uit de transcriptie blijkt dat Trump meermaals bij Zelenski heeft aangedrongen op een onderzoek naar voormalig Amerikaans vicepresident Joe en Hunter Biden. Joe Biden wordt in 2020 mogelijk de Democratische uitdager van Trump bij de presidentsverkiezingen. Toen de Amerikaanse president vandaag in Washington daarover vragen kreeg van journalisten, herhaalde hij dat een Oekraïens onderzoek naar de activiteiten van de familie Biden noodzakelijk is. “Als ik president Zelenski zou zijn, zou ik aanbevelen om een onderzoek op te starten”, klonk het. Maar hij ging nog een stap verder en benadrukte ook de noodzaak van een Chinees onderzoek. “Ook China zou een onderzoek naar de Bidens moeten opstarten. Want wat er in China gebeurde, is ongeveer even erg als hetgeen er in Oekraïne gebeurd is”, verklaarde hij. Bron: Belga   Het bericht Ook china zou onderzoek naar Bidens moeten opstarten, zegt Trump verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. 'Tweede verdachte vergiftiging Skripals is arts van Russische militaire inlichtingendienst' (08/10/2018 - Knack)
  De tweede verdachte van de poging tot vergiftiging van de voormalige Russische dubbelagent Sergei Skripal is een arts bij de Russische militaire inlichtingendienst GROe. Dat schrijft de Britse onderzoekssite Bellingcat maandag.
  [naar artikel]
 11. Na vrijspraak Trump: Republikeinse senatoren gaan achter Hunter Biden aan (07/02/2020 - De Morgen)
  Nu de Amerikaanse president Donald Trump vrijgesproken is in het impeachmentproces, hebben de Republikeinen in de Senaat de jacht geopend op Hunter Biden. Ze vroegen bij het ministerie van Financiën gevoelige financiële informatie op rond de zoon van Democratisch presidentskandidaat Joe Biden en kregen die ook. Opmerkelijk: de belastingaangifte van president Trump wilde het ministerie van Financiën eerder níét vrijgeven.
  [naar artikel]
 12. ‘Een geweldige conversatie’: Trump bekent gesprek over Biden met president Oekraïne (23/09/2019 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump ontkent niet dat hij in een telefoontje met Oekraïens president Volodymyr Zelensky heeft gesproken over Democratisch presidentskandidaat Joe Biden en diens zoon Hunter. Maar met dat gesprek was niets mis, integendeel, aldus Trump. “We hadden een geweldige conversatie.”
  [naar artikel]
 13. Emotionele toespraak oud-vicepresident Joe Biden voor overleden senator McCain (31/08/2018 - De Morgen)
  Joe Biden, de voormalige Amerikaanse vicepresident, heeft donderdag in Phoenix (Arizona) een emotionele afscheidsspeech gehouden tijdens een herdenkingsdienst voor zijn goede vriend en politiek tegenstander John McCain. "Mijn naam is Joe Biden. Ik ben een Democraat. En ik hield van John McCain", zei Biden onder meer.
  [naar artikel]
 14. “Je zult me niet vernietigen”, zegt Biden tegen Trump (03/10/2019 - Metro)
  Joe Biden, mogelijk de Democratische uitdager van Donald Trump bij de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen, heeft de aanvallen aan zijn adres vanwege de VS-president in de Oekraïne-affaire in ongewoon scherpe bewoordingen gepareerd. “Je zult me niet vernietigen”, zei Biden woensdag (lokale tijd) tijdens een campagnemeeting in Reno, in de staat Nevada. “En je zult mijn familie niet vernietigen. Het is mij eender hoeveel geld je uitgeeft, meneer de president, of hoe smerig je aanvallen zijn.” Trump had Biden en diens zoon Hunter eerder als “volkomen corrupt” omschreven. De Democraten beschuldigen er Trump van, in een telefoontje eind juli zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski onder druk te hebben gezet om een onderzoek tegen de Bidens te beginnen, dat mogelijk nadelig zou uitvallen voor Biden. Trump meent dan weer dat Biden zich als vicepresident inspande om het ontslag te bewerkstelligen van de Oekraïense openbaar aanklager, om op die manier zijn zoon te beschermen voor justitie. Hunter Biden was enkele jaren geleden actief bij een Oekraïens gasbedrijf, waartegen een tijd een onderzoek liep vanwege bedrieglijke praktijken. Tump heeft nog geen bewijzen op tafel gelegd voor zijn beschuldigingen. Volgens Biden weet Trump dat hij liegt. Hij voerde naar eigen zeggen het officiële Amerikaanse beleid uit, dat erop gericht was de corruptie in Oekraïne te beteugelen. Dat gebeurde in samenspraak met de Europese bondgenoten en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De toenmalige openbaar aanklager in Oekraïne was in opspraak gekomen wegens corruptie. bron: Belga Het bericht “Je zult me niet vernietigen”, zegt Biden tegen Trump verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Ringland: 'Sabotage met politiek vuil spel' (stRaten-Generaal) (06/09/2016 - Knack)
  Meer sluipverkeer en files: het milieueffectenrapport is haast vernietigend voor Ringland. N-VA vindt het goed dat Oosterweel opnieuw de beste oplossing blijkt voor de Antwerpse verkeersknoop. Actiegroep stRaten-Generaal heeft het over 'sabotage met een politiek vuil spel'.
  [naar artikel]
 16. "Verdachte in Skripal-zaak is kolonel bij Russische inlichtingendienst" (26/09/2018 - De Morgen)
  Het journalistiek onderzoeksnetwerk Bellingcat zegt de identiteit te hebben achterhaald van één van de verdachten in de zaak-Skripal. Het gaat volgens de onderzoekers om een kolonel bij de Russische militaire inlichtingendienst GROe.
  [naar artikel]
 17. Noord-Korea haalt uit naar presidentskandidaat Joe Biden: “Een dwaas met een laag IQ” (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Noord-Koreaanse staatsmedia heeft hard uitgehaald naar de voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden. Biden, die namens de Democraten een...
  [naar artikel]
 18. Biden wil onderzoek naar verklaringen klokkenluider (22/09/2019 - Metro)
  Joe Biden eist een onderzoek naar de beschuldigingen dat de Amerikaanse president Donald Trump Oekraïne tot een onderzoek naar Biden heeft aangezet. Biden zegt dat Trump dat onderzoek wou omdat “hij weet dat ik hem zal verslaan”, zei Biden, die een gooi doet naar de Democratische nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Dat meldt New York Daily News. Amerikaanse media berichtten dat Trump zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelensky in juli acht keer had gevraagd om een onderzoek voor corruptie te starten naar Hunter Biden, de zoon van Joe Biden. Hunter zetelde een tijdlang in het bestuur van Burisma, een Oekraïens gasbedrijf. Joe Biden had in 2016 geijverd voor het ontslag van de Oekraïense aanklager die toen een onderzoek voerde naar dat gasbedrijf. De aanklager zou zelf corrupt geweest zijn. “Hij zet machtsmisbruik en elk element van het presidentschap in om me te besmeuren”, aldus Biden in Iowa. Volgens de Democraat heeft Trump nu een lijn overschreden. “Dat is wat deze man is. Hij misbruikt z’n macht op elke manier mogelijk.” De Washington Post meldde de voorbije dagen dat een klokkenluider uit de Amerikaanse inlichtingendiensten een klacht had ingediend, blijkbaar rond een telefoongesprek van Trump met Zelensky. Volgens een Oekraïense weergave van het gesprek van 25 juli bespraken de twee partijen een onderzoek naar gevallen van corruptie. De klacht van de klokkenluider zou over een “belofte” van de president gaan. De kwestie rond Biden heeft betrekking op beweringen over corruptie door Hunter Biden. Trump zelf verdedigt zich tegen de beschuldigingen dat hij zijn macht zou hebben misbruikt. Hoewel officieel niet openbaar is gemaakt waarover de klacht van de klokkenluider gaat, beklemtoont Trump dat het telefoongesprek perfect normaal was. “Er is niets gezegd dat op welke manier dan ook verkeerd was”, stelde hij. De president zou op in dezelfde periode 250 miljoen dollar aan militaire steun aan Oekraïne hebben ingehouden, maar volgens mediaberichten had hij in het telefoongesprek daar niet mee gedreigd. Intussen heeft Oekraïne die financiële steun ontvangen. Bron: Belga   Het bericht Biden wil onderzoek naar verklaringen klokkenluider verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Biden wil onderzoek naar verklaringen klokkenluider (22/09/2019 - Metro)
  Joe Biden eist een onderzoek naar de beschuldigingen dat de Amerikaanse president Donald Trump Oekraïne tot een onderzoek naar Biden heeft aangezet. Biden zegt dat Trump dat onderzoek wou omdat “hij weet dat ik hem zal verslaan”, zei Biden, die een gooi doet naar de Democratische nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Dat meldt New York Daily News. Amerikaanse media berichtten dat Trump zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelensky in juli acht keer had gevraagd om een onderzoek voor corruptie te starten naar Hunter Biden, de zoon van Joe Biden. Hunter zetelde een tijdlang in het bestuur van Burisma, een Oekraïens gasbedrijf. Joe Biden had in 2016 geijverd voor het ontslag van de Oekraïense aanklager die toen een onderzoek voerde naar dat gasbedrijf. De aanklager zou zelf corrupt geweest zijn. “Hij zet machtsmisbruik en elk element van het presidentschap in om me te besmeuren”, aldus Biden in Iowa. Volgens de Democraat heeft Trump nu een lijn overschreden. “Dat is wat deze man is. Hij misbruikt z’n macht op elke manier mogelijk.” De Washington Post meldde de voorbije dagen dat een klokkenluider uit de Amerikaanse inlichtingendiensten een klacht had ingediend, blijkbaar rond een telefoongesprek van Trump met Zelensky. Volgens een Oekraïense weergave van het gesprek van 25 juli bespraken de twee partijen een onderzoek naar gevallen van corruptie. De klacht van de klokkenluider zou over een “belofte” van de president gaan. De kwestie rond Biden heeft betrekking op beweringen over corruptie door Hunter Biden. Trump zelf verdedigt zich tegen de beschuldigingen dat hij zijn macht zou hebben misbruikt. Hoewel officieel niet openbaar is gemaakt waarover de klacht van de klokkenluider gaat, beklemtoont Trump dat het telefoongesprek perfect normaal was. “Er is niets gezegd dat op welke manier dan ook verkeerd was”, stelde hij. De president zou op in dezelfde periode 250 miljoen dollar aan militaire steun aan Oekraïne hebben ingehouden, maar volgens mediaberichten had hij in het telefoongesprek daar niet mee gedreigd. Intussen heeft Oekraïne die financiële steun ontvangen. Bron: Belga   Het bericht Biden wil onderzoek naar verklaringen klokkenluider verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Trump-advocaat Giuliani in Oekraïne op jacht naar bewijzen tegen Democraten (10/05/2019 - De Morgen)
  Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van president Trump, is druk bezig in Oekraïne te spitten naar bewijzen die de Democraten in een kwaad daglicht stellen. Tegenover The New York Times vertelde Giuliani dat hij binnenkort naar Kiev reist om te proberen de regering over te halen door te gaan met een onderzoek naar Hunter Biden, de zoon van voormalig vice-president Joe Biden. Die geldt als de gevaarlijkste tegenstander van Trump bij de presidentsverkiezingen van 2020.
  [naar artikel]
 21. Vergiftiging Russische dubbelspion – Tweede verdachte is arts van Russische militaire inlichtingendienst (08/10/2018 - Metro)
  De tweede verdachte van de poging tot vergiftiging van de voormalige Russische dubbelagent Sergei Skripal is een arts bij de Russische militaire inlichtingendienst GROe. Dat schrijft de Britse onderzoekssite Bellingcat maandag. “Wij hebben Alexandre Petrov geïdentificeerd als Alexandre Yevgenïevich Michkin, een militaire arts die werkt voor GROe”, bericht Bellingcat. De website baseert zich naar eigen zeggen op verschillende open bronnen, getuigenissen van mensen die hem kennen, en kopieën van identiteitsbewijzen. Dinsdag komt de website naar eigen zeggen met een volledig verslag over het identificatieproces. Eerder had de website al gemeld dat een van de verdachten onder de valse naam Alexander Petrov naar het Britse Salisbury, waar de vergiftiging plaatsvond, reisde. Ze gaf ook meer informatie over de andere verdachte. Dat zou Anatoli Tsjepig zijn, een hoge officier van de Russische militaire inlichtingendienst GROe. Hij reisde onder de naam Ruslan Bosjirov naar Groot-Brittannië. Skripal en zijn dochter Joelia werden begin maart vergiftigd met het zenuwgif novitsjok. Na de aanval waren ze beiden kritiek, maar Joelia mocht in april het ziekenhuis verlaten en haar vader in mei. Bron: Belga   Het bericht Vergiftiging Russische dubbelspion – Tweede verdachte is arts van Russische militaire inlichtingendienst verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. 'Russische virusscanner hackte NSA' (05/04/2019 - De Morgen)
  Is een van de populairste antivirusprogramma's ter wereld in het geniep een Russisch spionagemiddel? Die vraag dringt zich op na een nieuw spionageschandaal in de VS.
  [naar artikel]
 23. 'Russische virusscanner hackte NSA' (07/10/2017 - De Morgen)
  Is een van de populairste antivirusprogramma's ter wereld in het geniep een Russisch spionagemiddel? Die vraag dringt zich op na een nieuw spionageschandaal in de VS.
  [naar artikel]
 24. Interne oorlog aan de gang bij de spionnen van onze Militaire Inlichtingendienst (14/02/2019 - VRT NWS)
  Het rommelt bij de Militaire Inlichtingendienst (ADIV). Zo is er een klacht ingediend tegen een diensthoofd voor spionage, mogelijk voor Rusland. Hoge officieren zouden in de nasleep van de aanslagen in Brussel in het najaar van 2016 ook naar Damascus gereisd hebben om te onderhandelen met het Syrische regime. De Militaire Inlichtingendienst ADIV staat in voor het spionage- en inlichtingenwerk in het buitenland.
  [naar artikel]
 25. StRaten-generaal ziet “sabotage met politiek vuil spel” (06/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De actiegroep stRaten-generaal is er niet over te spreken dat het TML-rapport over Ringland en de Oosterweelverbinding tegen afspraken in vroegtijdig is gelekt. Men ziet daarin “politiek vuil spel” om de eigen plannen te bevoordelen. Bovendien klinkt het dat de A102-verbinding met de Oosterweelverbinding een negatief rapport krijgt, in tegenstelling tot de A102 met het haventracé, dat de actiegroep voorstaat.
  [naar artikel]
 26. Oekraïens leger beschiet Russische voertuigen (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. Onderzoekers verdenken militaire inlichtingendienst Rusland van vergiftiging Skripal (16/07/2018 - Knack)
  Het Britse team dat onderzoek doet naar de vergiftiging van de ex-spion Sergei Skripal en zijn dochter Joelia in het dorpje Salisbury, verdenken de Russische militaire inlichtingendienst GRU van de aanval.
  [naar artikel]
 28. Boerisma, het Oekraïense oog van de storm rond VS-president Trump en ex-vicepresident Joe Biden (28/09/2019 - VRT NWS)
  De impeachment of afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump is begonnen bij het Oekraïense gasbedrijf Boerisma. Dat bedrijf is de spil van een kluwen van politiek en energie zowel in Oekraïne zelf als in de Verenigde Staten. Naast Trump, Giuliani en de beide Bidens zijn er nogal wat andere interessante namen betrokken bij dat bedrijf.
  [naar artikel]
 29. Facebook beticht Israëlisch bedrijf van hacks en stapt naar de rechtbank (30/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook heeft het Israëlische cyberspionagebedrijf NSO Group aangeklaagd. Volgens het sociale netwerk hackte de onderneming eerder dit jaar...
  [naar artikel]
 30. Voormalig vicepresident Joe Biden stelt zich officieel kandidaat voor Witte Huis (25/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Joe Biden doet volgend jaar voor de derde keer een gooi naar het Amerikaanse presidentschap. Dat heeft hij officieel bekendgemaakt. Biden was...
  [naar artikel]
 31. Kiev herhaalt: geen link tussen Amerikaanse hulp en onderzoek naar Biden (14/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne heeft donderdag nog eens herhaald dat er geen verband was tussen de Amerikaanse hulp voor Kiev en de vraag van de Amerikaanse president Donald Trump om een onderzoek te starten naar Joe Biden, mogelijk Trumps tegenstander bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar. De nieuwe ontkenning van Kiev komt er een dag na de eerste openbare hoorzittingen in het impeachmentonderzoek. William Taylor, de hoogstgeplaatste Amerikaanse diplomaat in Oekraïne, zei daar dat Trump meer was geïnteresseerd in onderzoek naar Biden dan in Oekraïne.
  [naar artikel]
 32. "Turken vragen hulp Duitse inlichtingendienst bij jacht op Gülenisten" (20/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse geheime dienst heeft de Duitse evenknie om hulp gevraagd bij de jacht op aanhangers van de Gülen-beweging. Dat heeft het Duitse
  [naar artikel]
 33. Niet bang om je handen vuil te maken? Dit bedrijf is op zoek naar "professionele luierverversers" (16/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wat begon als een 1 aprilgrap, is nu ook werkelijkheid geworden: een Brits bedrijf lanceert een Uber-dienst voor ouders die het verschonen van hun...
  [naar artikel]
 34. Militaire inlichtingendienst waakzaam voor Russische inmenging tijdens verkiezingen (05/07/2018 - VRT NWS)
  Rusland heeft wellicht de verkiezingen in de Verenigde Staten en Frankrijk proberen te beïnvloeden. Onze militaire inlichtingendienst wil voorkomen dat ze dat ook in ons land doen.
  [naar artikel]
 35. Russische hacker bekent dat hij Clinton hackte in opdracht van geheime dienst (12/12/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/D40Fa48DyKN5ykas9jq9N6p_eEs/diocontent/116276197/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 36. Noord-Korea haalt uit naar presidentskandidaat Joe Biden: ‘Een dwaas met een laag IQ’ (22/05/2019 - De Morgen)
  De Noord-Koreaanse staatsmedia heeft hard uitgehaald naar de voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden. Biden, die namens de Democraten een gooi wil doen naar het presidentschap in 2020, werd na kritiek op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un omschreven als ‘een imbeciel die de elementaire kwaliteiten van een mens mist’.
  [naar artikel]
 37. LIVE. Biden wint nu ook Texas en toont zich de koning van Super Tuesday, Sanders denkt nog niet aan opgeven (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Democratische kandidaat Joe Biden heeft op Super Tuesday een stevige opsteker in de race naar de nominatie van zijn partij behaald. Biden haalt...
  [naar artikel]
 38. “Nederlandse hackers leveren FBI en CIA cruciaal bewijs over Russische inmenging in Amerikaans verkiezingen" (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hackers van de Nederlandse inlichtingendienst AIVD hebben een cruciale rol gespeeld bij het FBI-onderzoek naar de Russische beïnvloeding van de...
  [naar artikel]
 39. LIVE. Biden wint nu ook Texas en toont zich de koning van Super Tuesday, maar Sanders denkt nog niet aan opgeven (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Democratische kandidaat Joe Biden heeft op Super Tuesday een stevige opsteker in de race naar de nominatie van zijn partij behaald. Biden haalt...
  [naar artikel]
 40. Campagneleider Clinton beschuldigt Russische geheime dienst van hacking (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Russische inlichtingendienst zit mogelijk achter de cyberaanval op het e-mailaccount van John Podesta, de campagneleider van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton. De FBI zou al een onderzoek zijn gestart, aldus Podesta volgens Amerikaanse media. Bovendien, zo stelt Podesta, speelt de Trump-campagne onder één hoedje met Julian Assange van klokkenluiderswebsite Wikileaks.
  [naar artikel]
 41. Een omstreden, lucratieve job in Oekraïne en een tumultueus privéleven: wie is Hunter Biden?  (26/09/2019 - VRT NWS)
  Een klacht van een klokkenluider over een telefoongesprek tussen twee staatshoofden en een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president hebben van Hunter Biden tot ver buiten de VS een publiek figuur gemaakt. Wie is Hunter Biden? De zoon van presidentskandidaat Joe Biden leidt, professioneel én privé, een op zijn zachtst gezegd opvallend leven.
  [naar artikel]
 42. Duitse inlichtingendienst waarschuwt voor Russische, Chinese en Iraanse cyberaanvallen (21/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het hoofd van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst BfV (Bundesamtes für Verfassungsschutz) Hans-Georg Maaßen, waarschuwt voor een toenemende...
  [naar artikel]
 43. Leven vol tragedie en schandalen: dit is Hunter Biden, het zorgenkind van Joe Biden dat zou kunnen leiden tot de val van Trump (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is het enige kind uit het eerste huwelijk van Democratisch presidentskandidaat Joe Biden dat nog leeft en meteen ook zijn vaders grootste zorg....
  [naar artikel]
 44. Leven vol tragedie en schandalen: dit is Hunter Biden, het zorgenkind van Joe Biden dat Trump ten val zou kunnen brengen (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is het enige kind uit het eerste huwelijk van Democratisch presidentskandidaat Joe Biden dat nog leeft en meteen ook zijn vaders grootste zorg....
  [naar artikel]
 45. Trump opnieuw onder vuur: zette hij de Oekraïense president onder druk om opponent Joe Biden te beschadigen? (21/09/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump ligt opnieuw onder vuur. Hij zou de Oekraïense president Volodimir Zelenski deze zomer verschillende keren gevraagd hebben om een onderzoek op te starten naar de zoon van de Democraat Joe Biden, mogelijk zijn concurrent bij de komende presidentsverkiezingen. Dat schrijven Amerikaanse media. Op die manier zou Trump geprobeerd hebben om Biden in een slecht daglicht te plaatsen.
  [naar artikel]
 46. Joe Biden: “Word volwassen, Donald, je bent president” (06/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft Donald Trump opgeroepen om “volwassen te worden”. Dat zei Biden toen hem tijdens het nieuwsprogramma PBS NewsHour gevraagd werd naar zijn mening over de tweets van de aanstaande president.
  [naar artikel]
 47. Joe Biden: “Word volwassen, Donald, je bent president” (06/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft Donald Trump opgeroepen om “volwassen te worden”. Dat zei Biden toen hem tijdens het nieuwsprogramma PBS NewsHour gevraagd werd naar zijn mening over de tweets van de aanstaande president.
  [naar artikel]
 48. Biden toont zich met stevige comeback de koning van Super Tuesday, Sanders denkt nog niet aan opgeven (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Democratische kandidaat Joe Biden heeft op Super Tuesday een stevige opsteker in de race naar de nominatie van zijn partij behaald. Biden haalt...
  [naar artikel]
 49. Als politiek binnengebracht wordt in een beursgenoteerd bedrijf (20/05/2017 - De Tijd)
  12:45 De vaudeville aan de top van het hoogspanningsbedrijf Elia duurt voort. Dat is het resultaat als je de politiek importeert in een beursgenoteerde onderneming. Met Fluvius, het bedrijf dat moet ontstaa...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.