Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
09:51 uur

Zondag vredesconferentie in Berlijn

Metro

14/01/2020 - 15:31

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is zondag in Berlijn gastvrouw van een conferentie over vrede in Libië, zo heeft de Duitse regering vandaag bekendgemaakt. De top is een organisatie in coördinatie met secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties. Hij leidt samen met de speciale VN-gezant voor Libië, Ghassan Saleme, de consultaties om een vreedzame […] Het bericht Zondag vredesconferentie in Berlijn verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Netanyahu noemt vredesconferentie "Palestijnse schijnvertoning" (12/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de internationale vredesconferentie die zondag van start gaat in Parijs "een Palestijnse
  [naar artikel]
 2. Hamas noemt vredesconferentie in Parijs "absurd" (16/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De radicaal-islamitische Palestijnse beweging Hamas heeft de vredesconferentie die zondag in Parijs plaatsvond, "absurd" genoemd. Op de
  [naar artikel]
 3. Wereldleiders houden internationale vredesconferentie over Libië, maar de berg heeft een muis gebaard (19/01/2020 - VRT NWS)
  Op een internationale vredesconferentie over Libië in de Duitse hoofdstad Berlijn hebben de aanwezige landen afgesproken afstand te doen van elke inmenging in het conflict en het wapenembargo tegen het land beter te gaan controleren. De strijdende parten worden opgeroepen om meer te doen om een staakt-het-vuren te bereiken en te streven naar verzoening. Echte concrete resultaten heeft de conferentie niet opgeleverd, ook al omdat de strijdende partijen niet rechtstreeks met elkaar hebben gepraat.
  [naar artikel]
 4. 100 jaar geleden: in Parijs start de grote vredesconferentie na WO I (19/01/2019 - VRT NWS)
  Op 18 januari 1919 begon in Parijs de grote vredesconferentie die een formeel einde moest maken aan de Eerste Wereldoorlog en bovendien – zo werd gehoopt – verdere oorlogen in de toekomst zou voorkomen.
  [naar artikel]
 5. Conflict Libië – Pompeo reist af naar Duitsland om deel te nemen aan vredesconferentie (16/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gaat deze week afreizen naar Duitsland, om deel te nemen aan de internationale bijeenkomst over Libië in Berlijn. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag gezegd. Pompeo zal zaterdag vertrekken in de Verenigde Staten om op zondag in Berlijn te arriveren, voor de conferentie. Daarna vliegt hij niet meteen terug naar huis, maar zal hij nog Colombia, Costa Rica en Jamaica bezoeken. Fayez al-Sarraj, de leider van de regering van nationale eenheid (GNA) in Libië, heeft donderdag bevestigd dat hij zal deelnemen aan de conferentie. Zijn tegenstander, generaal Khalifa Haftar die het oosten van Libië onder zijn controle heeft, is donderdagavond aangekomen in Athene. Hij zal er vrijdag spreken met premier Kyriakos Mitsotakis en minister van Buitenlandse Zaken Nikos Dendias. In de aanloop naar zondag is de druk op Duitsland groot om de Libische rivaliserende leiders samen aan de tafel te krijgen. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas had donderdag nog een gesprek met Haftar, in Benghazi. Hij zei dat de generaal zich achter een wapenstilstand wil scharen, hoewel die eerder deze week het akkoord over het staakt-het-vuren niet wilde ondertekenen. Dendias liet enkele dagen geleden optekenen niet te begrijpen waarom Griekenland niet op het vredesoverleg is uitgenodigd. bron: Belga Het bericht Conflict Libië – Pompeo reist af naar Duitsland om deel te nemen aan vredesconferentie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. 100 jaar geleden: Onderhandelaars op vredesconferentie bereiken akkoord over oprichting Inter­nationale Arbeidsorganisatie (07/04/2019 - VRT NWS)
  100 jaar geleden bereikten onderhandelaars op de grote vredesconferentie in Parijs een akkoord over de oprichting van een Internationale Arbeidsorganisatie. Die moest wereldwijd sociale rechtvaardigheid bevorderen. Het werd een blijvende erfenis van de conferentie en het Vredesverdrag van Versailles .
  [naar artikel]
 7. 48 uur op Trabi-safari in Berlijn (29/03/2019 - De Morgen)
  Of je er met een Trabant rondrijdt of de East Side Gallery binnenstapt, Berlijn is bij elk bezoek weer anders. Berlijn is trendy en sexy, meer dan een citytrip. Berlijn is een belevenis waaraan een mens verslaafd kan raken. Berlijn is een softdrug, zeker weten.
  [naar artikel]
 8. Duitsland: terreurverdachte 'viseerde luchthaven Berlijn' (11/10/2016 - Knack)
  Djaber al-Bakr, de Syrische vluchteling die in de nacht van zondag op maandag werd opgepakt in Leipzig, plande een aanslag op een van de luchthavens in de Duitse hoofdstad Berlijn.
  [naar artikel]
 9. Station Berlijn ontruimd na brand (31/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zware rookontwikkeling heeft zondag voor overlast gezorgd op een station in Berlijn. De hulpdiensten haalden zeker vijftien mensen van een perron...
  [naar artikel]
 10. Even paniek om 'bebloede' BMW in Berlijn, maar "slechte smaak is niet strafbaar" (27/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Toen een taxichauffeur afgelopen zondag in de vroege uurtjes in Berlijn een witte BMW X6 passeerde met grote bloedspatten op de zij - en...
  [naar artikel]
 11. Bremen doet Berlijn en Brussel beven (25/05/2019 - De Tijd)
  18:38 De Duitse stadstaat Bremen kiest zondag een nieuw bestuur. Die stembusslag wordt met klamme handen gevolgd in Berlijn én Brussel.
  [naar artikel]
 12. Israël verwerpt vredesoverleg in Parijs (15/01/2017 - De Tijd)
  11:22 Voor de Israëlische minister van Binnenlandse Veiligheid, Gilad Erdan, is de vredesconferentie voor het Midden-Oosten die zondag in Parijs van start gaat, een "dwaalweg". "Een reusachtige historische ...
  [naar artikel]
 13. Kenenisa Bekele komt amper twee seconden tekort om wereldrecord te verbeteren in marathon van Berlijn (29/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kenenisa Bekele heeft zondag de marathon van Berlijn op zijn naam geschreven. De 37-jarige Ethiopiër legde de 42,195 kilometer af in 2u01:41. Dat is slechts twee seconden trager dan het wereldrecord van de Keniaan Eliud Kipchoge (2u01:39) van vorig jaar in Berlijn.
  [naar artikel]
 14. Fanny Lecluyse pakt bronzen medaille op WB in Berlijn (06/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Fanny Lecluyse is zondag in Berlijn derde geworden in de finale van de 200 meter schoolslag op de tweede wereldbekermanche kortebaan van het seizoen. De 25-jarige Lecluyse tikte aan in 2:19.96.
  [naar artikel]
 15. Hooligans 'op afspraak' met elkaar op de vuist in Berlijn, 30 aanhoudingen (25/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Berlijn is het vanmiddag tot zware gevechten gekomen tussen supporters van Hertha Berlijn en Eintracht Frankfurt. Rond 13 uur kwam het tot een
  [naar artikel]
 16. Mars van moslims tegen terrorisme houdt halt aan plaats van aanslag Berlijn (09/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een dertigtal vertegenwoordigers van Europese moslims zijn zondag bijeengekomen in Berlijn op de plaats waar in december een aanslag op een
  [naar artikel]
 17. Duurzaam bestand in Libië of een nog groter wespennest? Vijf vragen over de vredesconferentie (19/01/2020 - VRT NWS)
  Komt het tot een duurzaam vredesbestand in het diep verdeelde Libië? Verschillende partijen schuiven vandaag aan tafel voor een internationale conferentie in Berlijn. De vredestop wordt voorgezeten door de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die eerder al waarschuwde dat Libië "geen tweede Syrië" mag worden. Maar Libië is een wespennest, en dat dreigt het met steeds meer buitenlandse inmenging alleen nog maar méér te worden.
  [naar artikel]
 18. Lichaam van dader aanslag kerstmarkt Berlijn begraven in Tunesië (06/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Anis Amri, de man die eind vorig jaar elf mensen doodde door in te rijden op de kerstmarkt in Berlijn, is zondag begraven in zijn geboorteplaats in Tunesië. Dat melden Tunesische autoriteiten.
  [naar artikel]
 19. Football Talk buitenland. Dembélé met twee assists belangrijk voor Guangzhou R&F - Hertha Berlijn heeft nieuwe coach (12/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Kroaat Ante Covic wordt de nieuwe trainer van Hertha Berlijn volgend seizoen. De Duitse ploeg uit de Bundesliga kondigde het nieuws zondag aan.
  [naar artikel]
 20. Kipchoge wint marathon van Berlijn, maar grijpt naast wereldrecord (24/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Keniaan Eliud Kipchoge heeft zondag de 44e marathon van Berlijn op zijn naam geschreven. De olympisch kampioen haalde het in 2u03:32 (officieuze tijd) voor de verrassende Ethiopiër Guye Adola, die debuteerde op de lange afstand (42,195 km).
  [naar artikel]
 21. Kimberly Buys breekt Belgisch record in Wereldbeker Berlijn (06/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kimberly Buys heeft zondag op de Wereldbekermanche kortebaanzwemmen in de Duitse hoofdstad Berlijn het Belgisch record op de 50 meter vlinderslag in klein bad verbroken.
  [naar artikel]
 22. Israël: 'Vredesoverleg Midden-Oosten is dwaalweg' (15/01/2017 - Knack)
  Voor de Israëlische minister van Binnenlandse Veiligheid, Gilad Erdan, is de vredesconferentie voor het Midden-Oosten die vandaag in Parijs van start gaat, een 'dwaalweg'. 'Een reusachtige historische fout van de internationale gemeenschap', zei Erdan zondag in een gesprek met de Israëlische radio.
  [naar artikel]
 23. Aanslag Berlijn: Vermoedelijke contactpersoon van Anis Amri opgepakt (28/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In hun zoektocht naar mededaders van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn, heeft de Duitse politie een 40-jarige Tunesiër gearresteerd in Berlijn. Dat meldt de krant Der Spiegel.
  [naar artikel]
 24. Aanslag Berlijn: Vermoedelijke contactpersoon van Anis Amri opgepakt (28/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  In hun zoektocht naar mededaders van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn, heeft de Duitse politie een 40-jarige Tunesiër gearresteerd in Berlijn. Dat meldt de krant Der Spiegel.
  [naar artikel]
 25. Franse ambassadeur in Berlijn wordt Macrons adviseur buitenlandbeleid (14/05/2017 - Knack)
  De gewezen Franse ambassadeur in Berlijn, Philippe Etienne, wordt diplomatiek adviseur van de nieuwe president Emmanuel Macron. Dat werd zondag in de omgeving van Macron bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 26. IN BEELD. Aanslag op kerstmarkt in Berlijn (19/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een vrachtwagen is ingereden op een kerstmarkt in de Duitse hoofdstad Berlijn, met negen doden en meer dan vijftig gewonden tot gevolg. De gevolgen laten zich raden: op dit moment is Berlijn een belegerde stad, met veiligheidsdiensten en ambulances die af en aan rijden.
  [naar artikel]
 27. IN BEELD. Aanslag op kerstmarkt in Berlijn (19/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een vrachtwagen is ingereden op een kerstmarkt in de Duitse hoofdstad Berlijn, met negen doden en meer dan vijftig gewonden tot gevolg. De gevolgen laten zich raden: op dit moment is Berlijn een belegerde stad, met veiligheidsdiensten en ambulances die af en aan rijden.
  [naar artikel]
 28. Verkiezingen in Berlijn: 'coalitie SPD en CDU verliest meerderheid' (18/09/2016 - Knack)
  De coalitie van SPD en CDU die in de Duitse deelstaat Berlijn aan de macht was, is haar meerderheid zoals verwacht kwijt. Dat blijkt althans uit de eerste prognoses na het sluiten van de stembureaus in Berlijn.
  [naar artikel]
 29. De Ketele en De Pauw klimmen naar tweede plaats op Zesdaagse van Berlijn (23/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben zondag op dag 4 van de Zesdaagse van Berlijn een plaats gewonnen. Het duo, dat zijn titel verdedigt, staat nu tweede op 1 ronde van de Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga. Die behielden de koppositie.
  [naar artikel]
 30. Kenenisa Bekele wint marathon Berlijn in toptijd (25/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Kenenisa Bekele heeft zondag zijn grootste succes op de marathon geboekt. De 34-jarige Ethiopiër, meervoudig wereld- en olympisch kampioen op de baan, won de 43e editie van de befaamde marathon van Berlijn in 2u03:03 en daarmee bleef hij slechts zes seconden boven het wereldrecord van de Keniaan Dennis Kimetto (2u02:57).
  [naar artikel]
 31. Bolt vindt idee om atletiekpiste in Berlijn af te voeren “een grote schande” (23/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Usain Bolt is niet te spreken over het idee om het olympisch stadion in Berlijn tot een zuiver voetbalstadion om te bouwen voor Bundesliga-club Hertha Berlijn.
  [naar artikel]
 32. Berlijn in de jaren 20: van naakte vrouwen in jazzclubs tot Adolf Hitler (05/10/2018 - De Morgen)
  Rokende vrouwen met zinnenprikkelende make-up en avant-gardekunst. Maar ook onrust en geweld: dat was het Berlijn tussen de twee Wereldoorlogen. Het Brusselse Schonekunstenmuseum duikt in de roaring twenties van Berlijn, een exuberante wereldstad die stilaan afglijdt.
  [naar artikel]
 33. Buys zwemt naar vijfde plaats op WB Berlijn met nieuw Belgisch record (06/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kimberly Buys heeft zondag haar Belgisch record op de 50 meter vlinderslag in klein bad voor een tweede keer op dezelfde dag scherper gesteld. Op de wereldbekermanche kortebaan in Berlijn zwom ze met een tijd van 25.42 naar de vijfde plaats.
  [naar artikel]
 34. Oppositie Syrië neemt niet deel aan vredesconferentie Sotsji (27/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/dbBHjYt3BFlqxaSRPWKuJQtCCQE/diocontent/42935513/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 35. Gezochte Vlaming geeft zich aan na gruwelmoord op kunstenares in Berlijn (21/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De 55-jarige Belg die in Duitsland gezocht werd voor de dood van een 41-jarige vrouw in Berlijn heeft zichzelf aangegeven bij de Belgische politie. De man heeft evenwel nog geen bekentenissen afgelegd, zegt de openbare aanklager in Berlijn dinsdag.
  [naar artikel]
 36. Gezochte Vlaming geeft zich aan na gruwelmoord op kunstenares in Berlijn (21/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 55-jarige Belg die in Duitsland gezocht werd voor de dood van een 41-jarige vrouw in Berlijn heeft zichzelf aangegeven bij de Belgische politie. De man heeft evenwel nog geen bekentenissen afgelegd, zegt de openbare aanklager in Berlijn dinsdag.
  [naar artikel]
 37. “Duitse inlichtingendiensten bewijzen dat Berlijn Gülen steunt” (19/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het feit dat de baas van de Duitse buitenlandse inlichtingendienst BND zaterdag heeft gezegd dat de islamitische prediker Fethullah Gülen niet achter de mislukte staatsgreep van vorige zomer in Turkije zit, bewijst voor Turkije dat Berlijn Gülen “steunt”. Dat heeft de woordvoerder van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zondag verklaard.
  [naar artikel]
 38. Er zit (véél) muziek in Berlijn (07/04/2019 - De Morgen)
  De voorbije jaren is Berlijn met stip gestegen op de lijst van populairste Europese steden. De meeste toeristen beperken hun uitstapjes echter tot een bezoek aan de Brandenburger Tor, de Reichstag en de - toegegeven - buitengewone musea. Maar de stad ademt ook boeiende muziekgeschiedenis uit. Citytrip met een soundtrack langs het Berlijn van David Bowie, Iggy Pop, U2 en Nick Cave.
  [naar artikel]
 39. Philip Milanov tweede in discuswerpen op World League in Berlijn (28/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Philip Milanov is zondag tweede geworden in het discuswerpen op de World Challenge in de Duitse hoofdstad Berlijn. De Belg gooide zijn discus 66m90 ver en moest enkel zijn meerdere erkennen in de Pool Piotr Malachowski (67m18). De Litouwse wereldkampioen Andrius Gudzius eindigde als derde (66m60).
  [naar artikel]
 40. Jolien D’hoore en Lotte Kopecky pakken brons in ploegkoers in Berlijn (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Jolien D’hoore en Lotte Kopecky hebben zondag brons veroverd in de ploegkoers op de wereldbeker baanwielrennen in Berlijn.
  [naar artikel]
 41. In Berlijn groeit het Joodse onbehagen: is de Duitse hoofdstad het centrum van het Europese antisemitisme? (13/04/2019 - De Morgen)
  Berlijn presenteerde deze maand een plan om antisemitisme tegen te gaan. De statistieken laten een forse stijging van het aantal incidenten zien. Is Berlijn ‘de hoofdstad van het Europese antisemitisme’?
  [naar artikel]
 42. Palestijnen tevreden met steun voor tweestatenoplossing, Israël uit opnieuw kritiek (16/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Palestijnse autoriteit heeft gisteren haar tevredenheid uitgedrukt over de conclusies van de vredesconferentie in Parijs, waarin de aanwezigen
  [naar artikel]
 43. Rode Duivel Dedryck Boyata verlaat Celtic voor Hertha Berlijn (19/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vincent Kompany is niet de enige verdediger van de Rode Duivel die zondag 19 mei als datum voor een transfer heeft gekozen. Ook Dedryck Boyata liet verstaan dat hij het Schotse Celtic Glasgow inruilt voor het Duitse Hertha Berlijn.
  [naar artikel]
 44. Kemphanen niet aan start vredesoverleg (15/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag start in Parijs de vredesconferentie voor het Midden-Oosten, waar meer dan 70 landen en internationale organisaties aan deelnemen. De
  [naar artikel]
 45. Kemphanen niet aan start van vredesoverleg (15/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag start in Parijs de vredesconferentie voor het Midden-Oosten, waar meer dan 70 landen en internationale organisaties aan deelnemen. De
  [naar artikel]
 46. Duitse boeren demonstreren in hartje Berlijn tegen milieumaatregelen (26/11/2019 - VRT NWS)
  In Berlijn zijn afgelopen nacht honderden boeren met tractoren aangekomen om te protesteren tegen de milieumaatregelen van de Duitse regering. Aan de Brandenburger Tor, in hartje Berlijn, staan al zo’n 500 tractoren. In de loop van de dag worden zo’n 5.000 landbouwvoertuigen verwacht, die vanuit het hele land naar de Duitse hoofdstad komen gereden. Er wordt een hele dag hinder verwacht in Berlijn.
  [naar artikel]
 47. Groene Renate Künast maakt zich op voor burgemeesterssjerp van Berlijn (14/04/2019 - De Morgen)
  De 55-jarige Renate Künast wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe burgemeester van Berlijn en daarmee de chef van de gelijknamige deelstaat. Haar kandidaatstelling voor het hoogste ambt in stad en deelstaat is in Berlijn ingeslagen als een bom.
  [naar artikel]
 48. Berlijn zit sportief en politiek in zak en as (29/06/2018 - De Morgen)
  Frank Schlömer is oud-journalist van De Morgen. Hij schreef deze bijdrage vanuit Berlijn.
  [naar artikel]
 49. Bom uit WO II onschadelijk gemaakt in centrum van Berlijn (15/06/2019 - Metro)
  De ontmijningsdienst is er zaterdagochtend vroeg in geslaagd om een bom uit Tweede Wereldoorlog, die was aangetroffen op de bekende Alexanderplatz in Berlijn, onschadelijk te maken. Dat maakte de politie van Berlijn bekend. Niemand raakte gewond. De Amerikaanse bom van 100 kilo werd ontdekt bij bouwwerkzaamheden. Bewoners mochten weer naar huis en het verkeer werd opnieuw toegelaten in de buurt. Verschillende treinlijnen waren vrijdagavond verstoord door de operatie. bron: Belga Het bericht Bom uit WO II onschadelijk gemaakt in centrum van Berlijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.