Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
02:24 uur

Picanol ligt mogelijk tot eind van de week stil

De Tijd

14/01/2020 - 15:44

15:41 De Ieperse weefgetouwenfabrikant Picanol 'houdt er rekening mee dat er deze week niet meer geproduceerd zal worden', door de gevolgen van een recente cyberaanval.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Picanol ligt ook donderdag lam (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De productie bij de weefmachineproducent Picanol in Ieper ligt ook donderdag nog stil. Dat bevestigt het bedrijf dat begin deze week het slachtoffer werd van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 2. Productie bij Picanol ligt nog steeds stil na cyberaanval (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol ligt vandaag, zoals verwacht, nog steeds stil. Dat bevestigt het bedrijf, dat...
  [naar artikel]
 3. Productie bij Picanol ligt nog steeds stil na cyberaanval (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol ligt vandaag, zoals verwacht, nog steeds stil. Dat bevestigt het bedrijf, dat...
  [naar artikel]
 4. Productie Picanol mogelijk rest van de week lam door cyberaanval (14/01/2020 - Express)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol dreigt de rest van de week lam te liggen, zo blijkt dinsdag uit een mededeling van het bedrijf. Picanol is het slachtoffer van een cyberaanval. Het bedrijf zegt er alles aan te doen de aanval op te lossen. ‘Op basis van de huidige situatie houdt Picanol […] The post Productie Picanol mogelijk rest van de week lam door cyberaanval appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Cyberaanval Picanol: Picanol ook woensdag lam (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol ligt woensdag, zoals verwacht, nog steeds stil. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 6. Cyberaanval Picanol: Picanol ook woensdag lam (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol ligt woensdag, zoals verwacht, nog steeds stil. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 7. Picanol start productie “voorzichtig” weer op na cyberaanval (20/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Picanol in Ieper zal maandag voorzichtig proberen de productie te hervatten. Het zou de eerste productie zijn nadat het bedrijf al een week stil ligt wegens een cyberaanval.
  [naar artikel]
 8. Productie Picanol mogelijk rest week lam (14/01/2020 - De Morgen)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol dreigt de rest van de week lam te liggen, zo blijkt vandaag uit een mededeling van het bedrijf. Picanol is het slachtoffer van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 9. Productie weefgetouwenproducent Picanol ligt nog de hele week plat na cyberaanval (14/01/2020 - VRT NWS)
  De weefgetouwenproducent Picanol houdt er rekening mee dat er deze week niet meer geproduceerd zal worden. Dat laat het bedrijf weten in een persmededeling. Gisteren werd Picanol het slachtoffer van een grootschalige cyberaanval. Daardoor ondervinden de fabrieken in Ieper, Roemenië en China ernstige hinder bij hun activiteiten.
  [naar artikel]
 10. Picanol krijgt productie weer aan de praat na cyberaanval (20/01/2020 - Express)
  Picanol in Ieper zal maandag voorzichtig proberen de productie te hervatten. Het zou de eerste productie zijn nadat het bedrijf al een week stil ligt wegens een cyberaanval. ‘We proberen vandaag de productie op te starten. We starten eerst in de gieterij, met 150 mensen’, aldus een woordvoerder. De rest van de productie zal stap […] The post Picanol krijgt productie weer aan de praat na cyberaanval appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Picanol rest van de week dicht (16/01/2020 - De Tijd)
  08:21 De Ieperse weefgetouwenbouwer bevestigt dat de productie ook donderdag en vrijdag stil ligt als gevolg van een grootschalige cyberaanval.
  [naar artikel]
 12. Picanol al zeker tot maandag dicht (16/01/2020 - Express)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook donderdag en vrijdag stilliggen. De weekendploeg gaat evenmin aan de slag. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval. Picanol liet dinsdag al weten dat de productie hoogstwaarschijnlijk de hele week zal stil liggen. Dat wordt nu definitief bevestigd. ‘Donderdag en vrijdag […] The post Picanol al zeker tot maandag dicht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Hackers leggen fabriek van weefmachinemaker Picanol in Ieper plat (13/01/2020 - Knack)
  De Belgische weefmachinemaker Picanol is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. De fabriek in Ieper ligt grotendeels stil, net als de vestiging in China.
  [naar artikel]
 14. Cyberaanval bij Picanol: een menselijke fout? Of misschien zelfs infiltratie? (15/01/2020 - VRT NWS)
  Hoe hackers erin geslaagd zijn om bij Picanol binnen te geraken, is nog koffiedik kijken. Door een aanval met gijzelingssoftware ligt de productie bij het West-Vlaamse weefmachinebedrijf al drie dagen stil. Twee experten cyberveiligheid leggen uit hoe dit is kunnen gebeuren.
  [naar artikel]
 15. Hackers leggen Picanol stil: wat is ransomware? (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Ieperse weefmachineproducent Picanol en de afdelingen in China en Roemenië liggen grotendeels stil door een cyberaanval met ransomware. Hackers...
  [naar artikel]
 16. 1.500 Picanol-medewerkers zitten thuis na cyberaanval: “Kleine ramp voor de fabriek” (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gevolgen van de eerste cyberaanval op Picanol Group zijn groot. De productie in zowel het binnenland als het buitenland ligt grotendeels stil en een 1.500-tal medewerkers van de Ieperse vestiging moet voorlopig thuis blijven.
  [naar artikel]
 17. Mogelijk heel de week geen productie meer bij Picanol door cyberaanval (14/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Picanol houdt er rekening mee dat er deze week, nadat het bedrijf het slachtoffer werd van een cyberaanval, niet meer geproduceerd zal worden.
  [naar artikel]
 18. Eerste machines weer opgestart bij Picanol (21/01/2020 - Express)
  Bij Picanol in Ieper zijn dinsdag de eerste weefmachines opnieuw opgestart, zegt een woordvoerder van het bedrijf aan het persagentschap Belga. De weefmachineproducent werd begin vorige week getroffen door een cyberaanval. Daardoor lag de fabriek in Ieper een week stil. Maandag werd de gieterij weer opgestart, de komende dagen volgen nog andere productieprocessen. Volgens de […] The post Eerste machines weer opgestart bij Picanol appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Picanol waarschijnlijk begin volgende week opnieuw operationeel na cyberaanval (22/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Weefmachineproducent Picanol in Ieper verwacht begin volgende week opnieuw operationeel te zijn. Dat meldt het bedrijf woensdag. Maandag werden de eerste productieactiviteiten herstart nadat het bedrijf een week stil lag na een cyberaanval.
  [naar artikel]
 20. Eerste weefgetouwen Picanol weer opgestart (21/01/2020 - Metro)
  Bij Picanol in Ieper zijn de eerste weefgetouwen terug opgestart, zo heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd. De weefmachineproducent werd begin vorige week getroffen door een cyberaanval. Daardoor lag de fabriek in Ieper een week stil. Maandag was de gieterij weer opgestart, de komende dagen volgen nog andere productieprocessen. Volgens de woordvoerder zijn intussen meer dan 150 werknemers weer aan de slag. De andere arbeiders en bedienden zijn nog economisch werkloos. Bij Picanol in Ieper werken ongeveer 1.500 mensen. bron: Belga   Het bericht Eerste weefgetouwen Picanol weer opgestart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Eerste weefgetouwen Picanol weer opgestart (23/01/2020 - Metro)
  Bij Picanol in Ieper zijn de eerste weefgetouwen terug opgestart, zo heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd. De weefmachineproducent werd begin vorige week getroffen door een cyberaanval. Daardoor lag de fabriek in Ieper een week stil. Maandag was de gieterij weer opgestart, de komende dagen volgen nog andere productieprocessen. Volgens de woordvoerder zijn intussen meer dan 150 werknemers weer aan de slag. De andere arbeiders en bedienden zijn nog economisch werkloos. Bij Picanol in Ieper werken ongeveer 1.500 mensen. Bron: Belga   Het bericht Eerste weefgetouwen Picanol weer opgestart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Picanol weigert hackers te betalen, veel andere bedrijven doen dat stiekem wel (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Picanol, dat in het weekend frontaal getroffen werd door een cyberaanval op zijn IT-systemen, lag ook gisteren nog stil en maakte bekend dat het wellicht deze week niet meer opstart. Het bedrijf weigert te betalen, maar veel anderen gaan wel in op de eis van cybercriminelen.
  [naar artikel]
 23. Picanol zwaar getroffen door cyberaanval: hackers vragen losgeld (13/01/2020 - De Morgen)
  De Ieperse weefmachineproducent Picanol en de afdelingen in China en Roemenië liggen grotendeels stil door een cyberaanval. De hackers vragen losgeld om de systemen weer vrij te geven. Dat meldt communicatiedirecteur Frederic Dryhoel. Picanol heeft door de aanval geen toegang meer tot de eigen systemen.
  [naar artikel]
 24. Picanol start productie weer op (14/04/2020 - VRT NWS)
  Weefmachinebouwer Picanol in Ieper start de productie vanaf vandaag stapsgewijs weer op. Sinds 23 maart lag die stil door het uitbreken van de coronacrisis.
  [naar artikel]
 25. Picanol hervat maandag deels productie (17/01/2020 - Metro)
  Picanol in Ieper zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten. Maar het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal kunnen draaien. Het bedrijf werd begin deze week getroffen door een cyberaanval. Vanaf maandag zal de weefgetouwenfabrikant Picanol in Ieper stap voor stap bepaalde activiteiten heropstarten. Door de cyberaanval van begin deze week lag de fabriek volledig stil. Voor de 1.500 arbeiders en bedienden werd economische werkloosheid wegens overmacht ingeroepen. Het bedrijf houdt er rekening mee dat het nog een tijd kan duren vooraleer de volledige productieactiviteiten opnieuw operationeel zullen zijn, zegt het vandaag in een persbericht. De weefgetouwenfabrikant kan op dit moment nog geen inschatting maken van de financiële impact van de cyberaanval. bron: Belga Het bericht Picanol hervat maandag deels productie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Cyberaanval legt weefgetouwenproducent Picanol gedeeltelijk plat (13/01/2020 - VRT NWS)
  Een cyberaanval heeft de Ieperse weefgetouwenproducent Picanol gedeeltelijk platgelegd. Dat meldt de regionale omroep Focus-WTV en is ons bevestigd. De fabrieken in Ieper en in China liggen grotendeels stil.
  [naar artikel]
 27. Tihange 1 ligt stil tot eind november (18/09/2017 - De Standaard)
  De verwachte heropstart van kernreactor Tihange 1, die vorige week dinsdag manueel was stilgelegd voor 'operationeel onderhoud', is opnieuw verschoven, nu naar eind november.
  [naar artikel]
 28. Picanol opnieuw operationeel (27/01/2020 - De Tijd)
  16:04 De productie bij de weefmachinebouwer Picanol is 'zo goed als helemaal hersteld' na de cyberaanval van twee weken geleden. Later deze week wordt de financiële schade bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 29. Cyberaanval legt West-Vlaamse weefmachinefabriek Picanol plat (13/01/2020 - Express)
  De fabriek van weefmachineproducent Picanol in Ieper en de afdeling in China liggen grotendeels stil door een cyberaanval. Dat meldt de regionale omroep Focus-WTV en het bedrijf bevestigt het nieuws. Het is nog niet duidelijk of het om een virus gaat, of om hackers die geld willen. De IT-systemen zijn uitgeschakeld. ‘We kregen deze ochtend […] The post Cyberaanval legt West-Vlaamse weefmachinefabriek Picanol plat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Picanol mogelijk grootste Belgisch slachtoffer ransomware (14/01/2020 - De Tijd)
  00:16 Een cyberaanval legt weefgetouwenbouwer Picanol wereldwijd lam. Het Ieperse bedrijf wordt mogelijk het grootste slachtoffer van ransomware in ons land. Ransomware is nu al op weg om de cyberplaag van ...
  [naar artikel]
 31. Ook weekendploeg kan niet aan de slag: Picanol blijft rest van de week dicht (16/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook donderdag en vrijdag stilliggen. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 32. Ook weekendploeg kan niet aan de slag: Picanol blijft rest van de week dicht (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook donderdag en vrijdag stilliggen. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 33. Picanol rest van de week dicht na cyberaanval (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook vandaag en morgen stilliggen. Dat bevestigt het bedrijf na de cyberaanval.
  [naar artikel]
 34. Picanol rest van de week dicht na cyberaanval (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook vandaag en morgen stilliggen. Dat bevestigt het bedrijf na de cyberaanval.
  [naar artikel]
 35. Productie Picanol zal vanaf maandag geleidelijk aan opnieuw opstarten (17/01/2020 - VRT NWS)
  De Ieperse producent van weefmachines Picanol gaat vanaf maandagmorgen opnieuw "voorzichtig" beginnen te produceren. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. De productie lag deze week volledig plat na een cyberaanval. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de productie van Picanol weer volop zal kunnen draaien.
  [naar artikel]
 36. Ieperse weefgetouwenreus Picanol plat door cyberaanval (13/01/2020 - De Tijd)
  13:46 De Ieperse weefgetouwenmaker Picanol ligt grotendeels plat door een aanval op de IT-systemen. Het is nog niet duidelijk vanwaar die komt en hoe groot de impact is.
  [naar artikel]
 37. Hoe bedrijven cyberfraude kunnen voorkomen (14/01/2020 - Knack)
  De productie bij de weefmachineproducent Picanol ligt stil, nadat het bedrijf werd getroffen door een cyberaanval. Het aandeel op Euronext Brussel is voorlopig opgeschort. Hoe kan een bedrijf zich wapenen tegen zo'n aanval en hoe moet het reageren als het toch gebeurt?
  [naar artikel]
 38. Picanol opnieuw van start op maandag (17/01/2020 - Express)
  Weefmachinefabrikant Picanol in Ieper zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten. Het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal kunnen draaien. Het bedrijf werd begin deze week getroffen door een cyberaanval. Geen productie dit weekend Vanaf maandag zal Picanol in Ieper stap voor stap bepaalde activiteiten ‘voorzichtig’ heropstarten, zegt het bedrijf vrijdag […] The post Picanol opnieuw van start op maandag appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Doel 3 ligt na een week opnieuw stil wegens technisch defect (01/08/2018 - De Morgen)
  Een week na de heropstart van Doel 3 ligt de kernreactor sinds zondagmiddag alweer stil. "Het gaat om een technisch probleem in het niet-nucleaire gedeelte dat pas aan het licht kwam toen de centrale weer voor 100 procent actief was"zegt woordvoerder Nele Scheerlinck. De centrale had tien maanden stilgelegen na betondegradatie.
  [naar artikel]
 40. 1.500 mensen technisch werkloos bij Picanol door coronavirus (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het merendeel van de 1.500 werknemers van weefgetouwenproducent Picanol in Ieper is sinds maandag technisch werkloos. Het bedrijf kondigde aan het begin van de week aan dat ze het productieproces tijdelijk stilleggen, met uitzondering van enkele kleinere afdelingen.
  [naar artikel]
 41. 1.500 mensen technisch werkloos bij Picanol door coronavirus (23/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het merendeel van de 1.500 werknemers van weefgetouwenproducent Picanol in Ieper is sinds maandag technisch werkloos. Het bedrijf kondigde aan het begin van de week aan dat ze het productieproces tijdelijk stilleggen, met uitzondering van enkele kleinere afdelingen.
  [naar artikel]
 42. Picanol wellicht nog een dag lam door hacking (13/01/2020 - Express)
  De cyberaanval bij Picanol is nog niet opgelost, de productie blijft op dinsdag wellicht ook stilliggen. De Ieperse weefmachineproducent is het slachtoffer geworden van een hacking. Het bedrijf zal overgaan tot werkloosheid wegens overmacht. De hackers zijn uit op geld. Ze hackten de it-systemen van Picanol en vragen in ruil daarvoor geld. Aangezien de cyberaanval […] The post Picanol wellicht nog een dag lam door hacking appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Bouw valt meer en meer stil (25/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Van de grote Limburgse bouwbedrijven ligt ongeveer 85 procent stil door de gevolgen van de coronacrisis. Kleine bedrijven blijven zo veel mogelijk aan het werk. Dat blijkt uit een raming van Confederatie Bouw. “Maar we leggen de bouw best volledig stil”, vindt Jan Staal van het ABVV.
  [naar artikel]
 44. OH NEE. Grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt stil (21/02/2019 - Metro)
  Haal je voorraad potten choco al maar binnen want ’s werelds grootste Nutella-fabriek ligt sinds dinsdag stil. Er zijn namelijk problemen vastgesteld met de kwaliteit. De vestiging in het Franse Normandië produceert in normale omstandigheden een kwart van de wereldproductie of zo’n 600.000 potten choco per dag.  De Italiaanse groep Ferrero besliste dinsdag om 18 uur de fabriek in het Franse Villers-Escalles stil te leggen uit voorzorg. Uit verschillende testen bleek dat de kwaliteit niet op punt was van de Nutella choco en van Kinder Bueno-chocoladerepen. Volgens het bedrijf zou er gelukkig niks mis zijn met de reeds uitgebrachte producten van Ferrero. Onderzoek Voorlopig hoef je je nog geen zorgen maken. De miltinational verzekert dat er nogvoldoende Nutella voorradig is. Door de tijdelijke sluiting heeft het bedrijf tijd om te onderzoeken waar het probleem ligt. Fererro hoopt eind deze week te weten wat er aan de hand is. Lees ook : KFC verkoopt nu een ‘Kream Ball Nutella’ Het bericht OH NEE. Grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt stil verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt al bijna een week stil (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt maandag voor de zesde dag op rij stil door een actie van werknemers die een hoger loon eisen. Kinder...
  [naar artikel]
 46. Picanol herstart maandag voorzichtig de activiteiten (17/01/2020 - De Morgen)
  Picanol in Ieper zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten. Maar het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal kunnen draaien. Het bedrijf werd begin deze week getroffen door een cyberaanval.
  [naar artikel]
 47. Aandeel Picanol geschorst, productie nog niet hervat (14/01/2020 - Express)
  De handel in de West-Vlaamse weefmachineproducent Picanol is dinsdagochtend niet opgestart op de beurs van Brussel. Het aandeel is geschorst in afwachting van een persbericht. Dat meldt de beursregulator FSMA. Picanol is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Het bedrijfssysteem is gehackt met ransomware, of gijzelsoftware. De hackers zijn vermoedelijk uit op losgeld. Door de […] The post Aandeel Picanol geschorst, productie nog niet hervat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Picanol in Ieper kan opnieuw opstarten (14/04/2020 - Express)
  Weefmachineproducent Picanol start zijn fabriek in Ieper na drie weken weer op. ‘We hebben de nodige veiligheidsmaatregelen genomen om de... The post Picanol in Ieper kan opnieuw opstarten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Treinverkeer in Antwerpen ligt stil (02/02/2017 - De Standaard)
  Door een seinstoring in Antwerpen-Berchem ligt het treinverkeer in de regio Antwerpen stil. Dat meldt de NMBS. 'Van en naar Antwerpen is er momenteel in geen enkele richting treinverkeer mogelijk', luidt het. Er is daardoor geen verbinding met onder andere Mechelen-Brussel, Gent, Lier-Herentals-Leuven en ook Nederland.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.