Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
03:26 uur

Ouderen zijn beter opgewassen tegen eenzaamheid als ze hun leeftijd kunnen aanvaarden

Knack

14/01/2020 - 15:55

Amerikaanse wetenschappers onderzochten manieren voor ouderen in woonzorgcentra om met eenzaamheid om te gaan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Eenzaamheid bij ouderen: 'Gevoelens uiten, dat is moeilijk voor mij' (24/10/2017 - Knack)
  Met MI.BABBEL, een nieuw project in Knokke-Heist, wordt eenzaamheid bij ouderen telefonisch bestreden. In deze videoreportage gaat Knack in gesprek met ouderen en hulpverleners.
  [naar artikel]
 2. Eenzaamheid bij ouderen: 'Ik word kwaad als ik dingen niet meer kan doen' (24/10/2017 - Knack)
  Knack praat in een videoreportage met ouderen en hulpverleners over MI.BABBEL. Het project in Knokke-Heist moet eenzaamheid bij ouderen bestrijden met telefoongesprekken. Bekijk hier alvast een voorsmaakje.
  [naar artikel]
 3. In Spaanse bejaardenhuizen sterven tientallen ouderen in eenzaamheid aan Covid-19: ‘Ze zijn vergeten’ (19/03/2020 - De Morgen)
  Van alle schrijnende situaties in Spanje horen die in de bejaardentehuizen bij de schrijnendste. In die van Madrid wordt sinds 8 maart geen enkele bezoeker meer toegelaten. Tientallen ouderen sterven er in eenzaamheid.
  [naar artikel]
 4. Bilzen start pilootproject rond eenzame ouderen (22/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De seniorendienst van de stad Bilzen en Vormingsplus Limburg starten weldra het project ‘Samenkracht’ op. “We willen het taboe rond eenzaamheid bij ouderen doorbreken en deze mensen samenbrengen. Met een groepje van 12 senioren elk gekoppeld aan een buddy gaan we door middel van gerichte opdrachten de eenzaamheid die leeft in kaart brengen. Na een jaar zullen de senioren ons kunnen adviseren wat de gemeentediensten en voorzieningen kunnen ondernemen om de de participatiegraad te verhogen.”, stelt coördinator Ronny Sonck van de seniorendienst.
  [naar artikel]
 5. Meer eenzaamheid in tijden van quarantaine? Niet noodzakelijk (26/03/2020 - Knack)
  Eenzaamheid en fysieke isolatie zijn niet synoniem. Eenzaamheid treft niet alleen ouderen. En sociale media werken geen eenzaamheidsepidemie in de hand. Hoogleraar Luc Goossens van de KU Leuven helpt enkele misverstanden de wereld uit.
  [naar artikel]
 6. Kalkoen, puree en een gratis portie gezelschap (10/04/2019 - De Morgen)
  In Roeselare krijgen ouderen bij de levering van hun maaltijd aan huis er nu ook af en toe gezelschap bij. Op die manier wil het Zorgbedrijf van de stad de eenzaamheid bij bejaarden tegengaan. 'Mooi initiatief, maar hier los je de eenzaamheid niet mee op.'
  [naar artikel]
 7. N-VA lanceert een visienota tegen eenzaamheid: "Eenzaamheid even schadelijk als vijf sigaretten per dag" (16/04/2018 - VRT NWS)
  Ruim anderhalf miljoen Vlamingen voelen zich eenzaam, blijkt uit onderzoek. N-VA lanceert daarom een visienota tegen eenzaamheid. Het moet een speerpunt worden in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, maar ook het federale en het Vlaamse niveau kunnen initiatieven nemen.
  [naar artikel]
 8. Tientallen Spaanse ouderen sterven eenzaam in rusthuizen: ‘Ze zijn vergeten’ (19/03/2020 - De Morgen)
  Van alle schrijnende situaties in Spanje horen die in de bejaardentehuizen bij de schrijnendste. In die van Madrid wordt sinds 8 maart geen enkele bezoeker meer toegelaten. Tientallen ouderen sterven er in eenzaamheid.
  [naar artikel]
 9. Waarom eenzaamheid even ongezond is als obesitas (12/04/2018 - Knack)
  Brugge heeft sinds kort een meldpunt tegen eenzaamheid, het Verenigd Koninkrijk zelfs een minister van Eenzaamheid. Of eenzaamheid écht een moderne plaag is, en of een aparte minister geschikt is om het fenomeen te bestrijden: experts zetten er grote vraagtekens bij. 'Wat is het volgende, een minister van Verdriet?'
  [naar artikel]
 10. Hoorimplantaat kan ouderen beschermen tegen dementie (13/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hoorimplantaten helpen niet alleen beter horen, maar behoeden slechthorende ouderen ook voor leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang. Dat blijkt...
  [naar artikel]
 11. Verdwaald in een hypergeconnecteerde wereld: hoe pak je eenzaamheid aan? (26/03/2019 - Knack)
  Uit het Nationaal Geluksonderzoek blijkt dat eenzaamheid de grootste domper is voor het geluk van de Belg. Vlaamse meerderheidspartijen pleiten daarom voor een minister van Eenzaamheid. Maar wat kunnen we zelf doen?
  [naar artikel]
 12. Brugge heeft actieplan tegen eenzaamheid klaar (26/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Brugge neemt maatregelen om eenzaamheid aan te pakken. De stad stelde vandaag het actieplan 'Vierkant tegen Eenzaamheid' voor, met zestien acties.
  [naar artikel]
 13. Groepsgesprekken moeten ouderen uit eenzaamheid halen (24/03/2019 - Het Nieuwsblad)

  [naar artikel]
 14. Eenzaamheid in de thuiszorg: ouderen zien 'de babbel' als grootste meerwaarde in de hulpverlening (23/01/2019 - Knack)
  Meer dan de helft van de ouderen die een beroep doen op thuiszorg voelt zich sterk emotioneel eenzaam en 35 procent is sterk sociaal eenzaam, zo blijkt uit onderzoek.
  [naar artikel]
 15. Samen aan tafel tegen eenzaamheid tijdens de Week van Verbondenheid (27/09/2018 - VRT NWS)
  Verschillende welzijnsorganisaties willen het taboe van eenzaamheid doorbreken. Daarom stonden er in verschillende steden vanmiddag lange tafels, waar iedereen kon aanschuiven. Het is een misverstand dat alleen arme of oude mensen eenzaam kunnen zijn, melden de organisatoren.
  [naar artikel]
 16. Vlaanderen start met laagdrempelige psychologische hulp voor ouderen (22/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen start een proefproject waarbij eerstelijns psychologische hulp aan ouderen wordt aangeboden. Het gaat om ouderen met milde tot matige klachten, die op korte termijn hulp nodig hebben en die vrij snel kunnen worden geholpen. Voorlopig schieten zes projecten uit de startblokken, die naar schatting jaarlijks elk zowat 200 ouderen zullen kunnen helpen.
  [naar artikel]
 17. Vlaanderen start eerstelijnshulp voor psychologische hulp voor ouderen (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vlaanderen start een proefproject waarbij eerstelijns psychologische hulp aan ouderen wordt aangeboden. Het gaat om ouderen met milde tot matige klachten, die op korte termijn hulp nodig hebben en die met weinig contacten kunnen worden geholpen. Voorlopig schieten zes projecten uit de startblokken, die naar schatting jaarlijks elk zowat 200 ouderen zullen kunnen helpen.
  [naar artikel]
 18. Coppejans niet opgewassen tegen Bautista Agut in ATP Cup, België op achterstand tegen Spanje (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  België heeft zijn eerste kwartfinalematch op ATP Cup verloren tegen Spanje. Kimmer Coppejans (ATP 158) was niet opgewassen tegen Roberto Bautista...
  [naar artikel]
 19. Marktkramer wordt eerste schepen van Eenzaamheid: “Mensen kopen één stuk fruit om een klapke te kunnen doen” (07/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Maandagavond pioniert Sint-Truiden. De Haspengouwse gemeente wordt de eerste met een schepen van Eenzaamheid. De bevoegdheid gaat naar Pascal Monette (Open VLD). “Als marktkramer zie ik constant de eenzaamheid aan mijn kraam. Er zijn mensen die altijd maar één stuk groente of fruit komen kopen, om zo toch maar met iemand te kunnen praten.”
  [naar artikel]
 20. Marktkramer wordt eerste schepen van Eenzaamheid: “Mensen kopen één stuk fruit om een klapke te kunnen doen” (07/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Maandagavond pioniert Sint-Truiden. De Haspengouwse gemeente wordt de eerste met een schepen van Eenzaamheid. De bevoegdheid gaat naar Pascal Monette (Open VLD). “Als marktkramer zie ik constant de eenzaamheid aan mijn kraam. Er zijn mensen die altijd maar één stuk groente of fruit komen kopen, om zo toch maar met iemand te kunnen praten.”
  [naar artikel]
 21. Ouderen nemen best voorzorgen tegen de koudegolf (24/02/2018 - VRT NWS)
  Vanaf maandag heeft het KMI code geel afgekondigd omdat het dan ook overdag blijft vriezen. Je neemt dus beter voorzorgen en dat geldt zeker voor oudere mensen. Bij hittegolven hebben we aandacht voor de ouderen, maar ook bij een koudegolf is dat nodig.
  [naar artikel]
 22. Postbodes gaan in Beringen bejaarden ondervragen over hun leefsituatie (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Beringen gaan de postbodes bejaarden bij hun thuis bevragen over hun leefsituatie. Op die manier wil het stadsbestuur een beter zicht krijgen op de persoonlijke situatie van de 75-plussers en die bevindingen in beleidsdaden omzetten. Want heel wat ouderen komen bijvoorbeeld na het overlijden van hun partner in een sociaal isolement te zitten en dat kan lijden tot eenzaamheid maar ook verwaarlozing.
  [naar artikel]
 23. Experts waarschuwen: ‘Het risico op ernstige symptomen en sterfte stijgt met de leeftijd, maar is op geen enkele leeftijd nul’ (17/03/2020 - De Morgen)
  Niet alleen ouderen en kwetsbare personen kunnen ernstige symptomen vertonen als ze besmet raken met corona. Ook de jongere generaties ontsnappen er niet aan. ‘De boodschap moet in de eerste plaats zijn: elke leeftijdsgroep moet proberen om het virus niet op te lopen.’
  [naar artikel]
 24. Eerstelijnspsychologen moeten ook ouderen met geestelijke gezondheidsproblemen bereiken (22/03/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse overheid wil nagaan hoe eerstelijnspsychologische zorg het best aangeboden kan worden aan ouderen met psychische klachten. Het federale terugbetalingssysteem van eerstelijnspsychologen richt zich specifiek tot volwassenen (18 tot 65 jaar), waardoor ouderen hier niet op kunnen terugvallen. Ook ouderen hebben immers recht op een laagdrempelige, toegankelijke en betaalbare eerstelijnspsychologische zorg, vindt Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V).
  [naar artikel]
 25. Ouderen moeten internet beter leren gebruiken (19/07/2016 - De Tijd)
  11:37 De zogenaamde ‘digitale kloof’ tussen jongeren en ouderen heeft niet alleen te maken met het bezit van computers en mobiele toestellen, maar ook met kennis over de toepassingen. Dat blijkt uit een nie...
  [naar artikel]
 26. Sp.a wil beleid tegen eenzaamheid bij senioren in elke gemeente (01/10/2018 - Metro)
  Gemeenten moeten ervoor zorgen dat 85-plussers minstens drie keer per jaar bezoek krijgen. Dat is één van de voorstellen die sp.a naar voren schuift om eenzaamheid bij senioren aan te pakken. “Want als we niets doen, zou eenzaamheid wel eens de plaag van de 21ste eeuw kunnen worden”, waarschuwt Christel Geerts, schepen in Sint-Niklaas. De commissie Vergrijzing berekende dat er de komende vier jaar een klein half miljoen senioren bijkomen. Nieuw is dat deze groter wordende groep ouderen tot een generatie behoort waarin de gezinnen veel kleiner zijn dan die van hun ouders of grootouders. Die kleinere familiekring, gecombineerd met een krimpend sociaal weefsel, zorgt ervoor dat er een explosieve toename is van eenzaamheid bij senioren, weet Geerts. Ze wijst erop dat eenzaamheid ook letterlijk ziek maakt. “Wanneer bijna de helft van de 75-plussers zich matig tot ernstig eenzaam voelt en bijna 10 procent aangeeft gedurende een week ongewild geen enkel sociaal contact te hebben, ook niet telefonisch, vraagt dit om dringende beleidsmaatregelen”, vindt Geerts. Daarom heeft sp.a drie concrete actiepunten uitgewerkt voor de Vlaamse gemeenten. Ze verwijzen naar Sint-Niklaas, Oostende en Gent, waar al een beleid tegen eenzaamheid bij senioren op poten werd gezet. Zo willen de Vlaamse socialisten dat een gemeente ervoor zorgt dat elke 85-plusser minstens drie keer per jaar bezoek krijgt, hetzij van medewerkers van de gemeenten, hetzij van vrijwilligers. De senioren zelf kunnen ook meedraaien als vrijwilligers en zo uit hun sociaal isolement raken. Ook moet de gemeente ruimte en middelen voorzien om buurtcentra uit te bouwen tot draaischijven van sociale interactie tussen senioren, ook door een voldoende aantrekkelijk aanbod van activiteiten te voorzien. Tot slot moeten socio-culturele verenigingen zoals S-plus en Okra, die al erg actief zijn rond senioren, een betere ondersteuning krijgen. Daardoor zouden ze hun actieve en sociale rol en functie nog verder kunnen uitbouwen en nog meer mensen bereiken en betrekken. bron: Belga Het bericht Sp.a wil beleid tegen eenzaamheid bij senioren in elke gemeente verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Klachten over opgesloten ouderen en toch krijgt rusthuis gunstig advies (07/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  OCMW-voorzitter Ward Dierickx is tevreden over het inspectierapport van zijn WZC St.-Medard. Het rusthuis kreeg te maken met een reeks klachten, onder andere dat ouderen werden opgesloten in hun kamer. “Oké, de documentatie moet beter”, geeft de voorzitter toe. “Maar de zorg is goed.” Hij dient nu klacht in tegen onbekenden voor de geleden imagoschade.
  [naar artikel]
 28. Guido Belcanto over eenzaamheid: 'De hel, dat waren de anderen' (12/04/2018 - Knack)
  Hij schrijft liedjes over de eenzaamheid van het gebroken hart en leeft als een kluizenaar in de Kempische bossen: zanger Guido Belcanto. Wat betekent eenzaamheid voor hem?
  [naar artikel]
 29. "Wees alert voor eenzame buren": Brugge lanceert meldpunt tegen eenzaamheid (27/02/2018 - VRT NWS)
  Vanaf nu heeft Brugge een meldpunt tegen eenzaamheid. Vorige zomer zijn 4 mensen dood teruggevonden in hun huis zonder dat iemand het wist. Sindsdien werkte de stad aan een plan.
  [naar artikel]
 30. Brugge lanceert actieplan tegen eenzaamheid (26/02/2018 - De Standaard)
  Brugge heeft vandaag het actieplan ‘Vierkant tegen Eenzaamheid’ voorgesteld. Een jaar geleden werd de stad opgeschrikt door vier eenzame overlijdens, waarop ze besliste om de problematiek grondig aan te pakken.
  [naar artikel]
 31. Vandaag deel 2: Eenzaamheid (24/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Welke onderwerpen zijn zelfs bij jongeren bijna onbespreekbaar? Wat is ook voor hen een moeilijk verhaal om te vertellen? En wat kunnen ze er dan wel over zeggen? Vier dagen lang schrijven acht studenten Journalistiek van de hogeschool PXL over de taboes die leven bij hun leeftijdsgenoten. Van het perfecte lichaam bij mannen, over eenzaamheid en geloof tot jonge ouders.
  [naar artikel]
 32. Hoe eenzaam bent u? Doe nu de test (21/11/2019 - De Morgen)
  ‘Het is killer nummer één, dubbel zo dodelijk als alcohol.’ Tv-programma’s, aandacht op sociale media en zelfs schepenen voor Eenzaamheid: deskundigen waarschuwen dat we eenzaamheid maar beter serieus nemen. Maar hoe eenzaam bent u? Doe nu de test.
  [naar artikel]
 33. Postbode bevraagt ouderen (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De postbode gaat in de komende periode ouderen van Beringen huis-aan-huis bevragen. Het is de bedoeling om (kwetsbare) ouderen op te sporen en zicht te krijgen op de persoonlijke situatie van de doelgroep. 3We richten ons in het bijzonder op de oudere leeftijdsklassen, omdat deze een grotere zorgbehoefte kunnen hebben", zegt schepen.Hilal Yalçin.
  [naar artikel]
 34. ‘Leeftijd geen criterium voor rijvaardigheid’ (22/11/2018 - De Standaard)
  Dat meer 65-plussers zakken voor hun rijgeschiktheidstest, betekent niet dat ouderen meer gevaar op de weg veroorzaken. Verkeersinstituut Vias en mobiliteitsorganisatie VAB raden aan om niet alleen ouderen, maar iedereen regelmatig te laten controleren door de arts.
  [naar artikel]
 35. ‘Leeftijd geen criterium voor rijvaardigheid’ (22/11/2018 - De Standaard)
  Dat meer 65-plussers zakken voor hun rijgeschiktheidstest, betekent niet dat ouderen meer gevaar op de weg veroorzaken. Verkeersinstituut Vias en mobiliteitsorganisatie VAB raden aan om niet alleen ouderen, maar iedereen regelmatig te laten controleren door de arts.
  [naar artikel]
 36. Prins Laurent wil zich publiekelijk verdedigen: “Achter gesloten deuren kunnen we niet aanvaarden” (28/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Prins Laurent hoopt publiekelijk te kunnen pleiten tegen de inhouding van zijn dotatie, en niet achter gesloten deuren. Dat staat te lezen in een brief die zijn advocaat Laurent Arnauts heeft overgemaakt aan de Kamer. “Ik hoop op een debat dat zo sereen en wettelijk is als mogelijk”, zegt hij in La Libre. “Een verdediging achter gesloten deuren kunnen we niet aanvaarden.”
  [naar artikel]
 37. Prins Laurent wil zich publiekelijk verdedigen: “Achter gesloten deuren kunnen we niet aanvaarden” (28/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Prins Laurent hoopt publiekelijk te kunnen pleiten tegen de inhouding van zijn dotatie, en niet achter gesloten deuren. Dat staat te lezen in een brief die zijn advocaat Laurent Arnauts heeft overgemaakt aan de Kamer. “Ik hoop op een debat dat zo sereen en wettelijk is als mogelijk”, zegt hij in La Libre. “Een verdediging achter gesloten deuren kunnen we niet aanvaarden.”
  [naar artikel]
 38. Prins Laurent wil zich publiekelijk verdedigen: “Achter gesloten deuren kunnen we niet aanvaarden” (28/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Prins Laurent hoopt publiekelijk te kunnen pleiten tegen de inhouding van zijn dotatie, en niet achter gesloten deuren. Dat staat te lezen in een brief die zijn advocaat Laurent Arnauts heeft overgemaakt aan de Kamer. “Ik hoop op een debat dat zo sereen en wettelijk is als mogelijk”, zegt hij in La Libre. “Een verdediging achter gesloten deuren kunnen we niet aanvaarden.”
  [naar artikel]
 39. 'We willen meer ouderen helpen, maar ook niet meer dan nodig' (29/08/2016 - De Standaard)
  Ouderen moeten langer thuis kunnen blijven, zegt de Vlaamse overheid, maar die bespaarde de jongste jaren wel op gezinszorg. Omdat het aantal ouderen dat hulp vraagt blijft stijgen, krijgen zij gemiddeld minder uren hulp.
  [naar artikel]
 40. OCMW Voeren belt ouderen op (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In deze coronatijden heeft niet iedereen iemand om op terug te vallen of iemand in de buurt om een babbeltje mee te slaan. Vooral ouderen zijn een kwetsbare doelgroep tijdens de uitbraak van een virus. Daarom is OCMW Voeren gestart met ouderen op te bellen om te vragen hoe het men hen gaat. Ook wordt aan de 70-plussers gevraagd of ze hulp kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld het halen van boodschappen of medicatie.
  [naar artikel]
 41. Seks verbetert de kwaliteit van je leven, ook als je ouder wordt (14/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ouderen die regelmatig vrijen, voelen zich beter en genieten meer van het leven dan ouderen die ‘het’ niet doen. Dat suggereert een nieuwe studie, gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad Sexual Medicine.
  [naar artikel]
 42. Waarom een schepen tegen eenzaamheid helaas zinvol is (07/01/2019 - De Morgen)
  Sint-Truiden krijgt als eerste stad een schepen tegen eenzaamheid. De helft van de Belgen voelt zich soms eenzaam, maar kan de stad dat probleem oplossen? “We willen dat mensen een nadenken: tiens, hoe is het met mijn buren?”
  [naar artikel]
 43. Brecel niet opgewassen tegen ex-wereldkampioen in China (26/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het China Championship zit erop voor Luca Brecel. De 24-jarige Maaslander was in de achtste finales niet opgewassen tegen ex-wereldkampioen Mark Williams (1-5).
  [naar artikel]
 44. ‘Zou het kunnen dat je beter bent in de dood dan in de liefde?’ (18/08/2017 - De Standaard)
  ‘Tetitatutis’, zei Hugo Claus op 19 maart 2008. Een etmaal later was Veerle De Wit weduwe. ‘Hoe erg ook, een mooiere dood kun je je niet wensen.’ ‘Chapeau. Ik weet niet of ik het zou kunnen’, verrast Wim Distelmans. Vreest zij de eenzaamheid, hij de rollator. Tot die tijd vieren ze het leven ad fundum.
  [naar artikel]
 45. Wetenschappelijk bewezen: ouderen genezen minder snel van een depressie (09/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Depressies bij ouderen zijn hardnekkiger dan die bij jongere lotgenoten. Ze worden vaker chronisch, de symptomen zijn vaak ernstiger. Dat blijkt uit een grootschalige studie bij 1.000 patiënten tussen 18 en 88 jaar. “Ach, dat hoort bij de leeftijd, krijgen senioren met depressieklachten vaak te horen. Maar zij hebben net zozeer nood aan de juiste therapie als jongere patiënten”, zegt ouderenpsycholoog Luc Van de Ven van de KU Leuven.
  [naar artikel]
 46. Eenzaamheid en isolatie kunnen het hart echt schade berokkenen (27/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het hebben van veel vrienden en een goed liefdesleven heeft allerlei gezondheidsvoordelen, maar het omgekeerde is ook waar. Eenzaamheid en sociale isolatie kunnen zelfs verstrekkende gevolgen hebben voor het hart. Hoe groot die impact daarvan exact is, hebben Finse wetenschappers voor het eerst berekend.
  [naar artikel]
 47. Eenzaamheid en isolatie kunnen het hart echt schade berokkenen (27/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het hebben van veel vrienden en een goed liefdesleven heeft allerlei gezondheidsvoordelen, maar het omgekeerde is ook waar. Eenzaamheid en sociale isolatie kunnen zelfs verstrekkende gevolgen hebben voor het hart. Hoe groot die impact daarvan exact is, hebben Finse wetenschappers voor het eerst berekend.
  [naar artikel]
 48. Hoe past u uw gedrag aan tijdens de coronacrisis? Ouderen volgen adviezen beter op dan jongeren (25/03/2020 - VRT NWS)
  Thuiswerk stijgt nog. Ouderen leven de regels om geen hand of zoen meer te geven beter na dan jongeren. En zowat een op drie mensen slaapt slechter en kan zich moeilijker concentreren dan gewoonlijk. Dat blijkt uit de wekelijkse online enquête over de coronacrisis van de Universiteit Antwerpen. Die werd gisteren dinsdag voor de tweede keer georganiseerd, en dat levert nuttige gegevens op voor de overheid.
  [naar artikel]
 49. De remedie tegen eenzaamheid: de spontane babbel "op den dorpel" (17/12/2019 - VRT NWS)
  Dit weekend zijn in Brugge opnieuw mensen levenloos teruggevonden in hun woning in complete eenzaamheid. Bruggeling Benedikte van Eeghem doet een oproep om het spontane contact aan de "dorpel" van onze huizen heruit te vinden. Dat is volgens haar het beste tegengif tegen vereenzaming.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.