Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
02:36 uur

Gen Z’ers zien Facebook en co als ‘schadelijke werkplekken’

Express

14/01/2020 - 15:57

Pas afgestudeerde Gen Z’ers zien de grote techconglomeraten niet meer als een goede werkgever, zo blijkt uit een onderzoek van The New York Times. Wie tussen 1996 en 2010 geboren is, dat is Gen Z. De eerste Gen Z’ers studeren nu reeds af en gaan op zoek naar werk. Dat zullen ze iet doen bij […] The post Gen Z’ers zien Facebook en co als ‘schadelijke werkplekken’ appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Britse regering dreigt met miljardenboetes voor Facebook en Google (01/03/2019 - De Morgen)
  De Britse regering dreigt ermee miljardenboetes op te leggen aan bedrijven als Facebook en Google, als ze ‘schadelijke content’ niet van hun platform verwijderen. Het gaat dan om ‘illegale hate speech, berichten van kinderlokkers en schadelijke berichten over zelfmoord en zelfverminking’.
  [naar artikel]
 2. 3.500 werkplekken in KU Leuven voor blokkende studenten (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Naar jaarlijks gewoonte biedt de KU Leuven in de examenperiode weer meer dan 3.500 werkplekken aan waar studenten samen met anderen kunnen
  [naar artikel]
 3. Facebook sleept klikfraudeurs voor de rechter (06/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook begint een rechtszaak tegen twee appbouwers. Die hadden telefoons van nietsvermoedende mensen besmet met schadelijke programma's. De...
  [naar artikel]
 4. Facebook en Google niet langer bij populairste werkplekken (11/12/2019 - De Tijd)
  15:44 Silicon Valley verliest een beetje van zijn glans. Verschillende techbedrijven zakken op de lijst van 'beste plaatsen om te werken' in de VS.
  [naar artikel]
 5. Britten willen waakhond voor Facebook & co (08/04/2019 - De Tijd)
  17:29 De Britse regering wil dat er een onafhankelijke toezichthouder voor sociale media komt. Die moet Facebook, Twitter en andere diensten controleren op schadelijke inhoud, zoals kindermisbruik en aanzet...
  [naar artikel]
 6. Virus via Facebook Messenger in opmars (30/06/2018 - Metro)
  Een virus dat zich via Facebook Messenger verspreidt, treft steeds meer mensen, zo melden allerhande media. Het virus doet zich voor als een bericht van een vriend. Het bericht laat twee emoticons zien, met daarachter je naam en een link naar YouTube. Als je op deze link klikt, kan er schadelijke software worden geïnstalleerd. Ook kan het een poging zijn om inloggevens te bemachtigen. Het bericht kan net als gewone berichten op de reguliere wijze worden verwijderd. Het advies is de verzender op het virus attent te maken. bron: Belga   Het bericht Virus via Facebook Messenger in opmars verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Virus via Facebook Messenger in opmars (30/06/2018 - Metro)
  Een virus dat zich via Facebook Messenger verspreidt, treft steeds meer mensen, zo melden allerhande media. Het virus doet zich voor als een bericht van een vriend. Het bericht laat twee emoticons zien, met daarachter je naam en een link naar YouTube. Als je op deze link klikt, kan er schadelijke software worden geïnstalleerd. Ook kan het een poging zijn om inloggevens te bemachtigen. Het bericht kan net als gewone berichten op de reguliere wijze worden verwijderd. Het advies is de verzender op het virus attent te maken. Bron: Belga   Het bericht Virus via Facebook Messenger in opmars verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Facebook lijdt grootste beursverlies ooit, analisten zien koopkans (26/07/2018 - De Tijd)
  16:32 De beursanalisten zien koopkansen in de forse pandoering die Facebook krijgt op de beurs.
  [naar artikel]
 9. Panne bij Facebook liet miljoenen mensen werking van algoritmes zien (04/07/2019 - De Morgen)
  Gedurende acht uur konden heel wat gebruikers geen foto’s meer zien of opladen op de platformen Facebook, Instagram en WhatsApp. De panne toonde hoe het algoritme van Facebook foto’s die we opladen interpreteert en categoriseert.
  [naar artikel]
 10. Zo zien onze werkplekken eruit in 2050 (en de kans is groot dat je er niet eens moet zijn) (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Reis even terug in de tijd, kidnap een doorsnee kantoormedewerker in een Vlaams bedrijf anno 1980 en drop die vervolgens op een werkvloer nu: de...
  [naar artikel]
 11. Panne bij Facebook liet miljoenen mensen werking van algoritmes zien (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gedurende acht uur konden heel wat gebruikers geen foto’s meer zien of opladen op de platformen Facebook, Instagram en WhatsApp. De panne toonde...
  [naar artikel]
 12. Nood aan nieuwe aanpak tegen schadelijke sekten: “Blijven vaak onder de radar” (24/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er moet sterker ingezet worden op preventie tegen schadelijke sekten. Die boodschap geeft het Informatie- en Adviescentrum inzake Schadelijke Sektarische Organisaties (IACSSO) in zijn tweejaarlijkse activiteitenverslag. Het centrum dringt er bij de politiek op aan om de (lokale) besturen sterker te betrekken.
  [naar artikel]
 13. Facebook-baas vraagt nu zelf om meer internetregels: "Kunnen die belangrijke beslissingen niet in ons eentje nemen" (31/03/2019 - VRT NWS)
  Regeringen en regulatoren zouden de inhoud van het internet actiever moeten controleren. Dat schrijft Facebook-CEO Mark Zuckerberg in een markante open brief in The Washington Post. De verantwoordelijkheid om onder meer schadelijke informatie op te sporen vindt hij te groot voor internetbedrijven. 
  [naar artikel]
 14. Schadelijke effecten van overgewicht tot nu toe onderschat (03/12/2017 - VRT NWS)
  De schadelijke effecten van overgewicht zijn tot nu toe onderschat. Dat blijkt uit een nieuwe studie die de body mass index (BMI) en de gezondheids- en sterftegegevens geanalyseerd heeft van 60.000 ouders en hun kinderen, om vast te stellen hoe obesitas in werkelijkheid het sterfterisico beïnvloedt. Volgens de studie zijn de schadelijke effecten van een lage BMI minder erg en die van een hoge BMI erger dan uit eerdere studies is gebleken. 
  [naar artikel]
 15. Vlaming vindt lek in Facebook-quiz a la “Hoe zou je eruit zien als prinses?” (28/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Facebook -quizen zoals “Hoe zou ik eruit zien als Disney-prinses” en “Op welke nationaliteit lijk jij?” zijn niet zonder gevaar. De makers van die super populaire quizen stellen de persoonlijke Facebook-info van de spelers (status, foto’s, vrienden) beschikbaar voor iedereen. Daar kwam de Vlaamse ethische hacker Inti De Ceukelaire achter. “Het lek wordt nu gedicht”, zegt De Ceukelaire aan Het Nieuwsblad Online.
  [naar artikel]
 16. Ex-werkneemster Facebook klaagt bedrijf aan na trauma door schokkende berichten (25/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een ex-werkneemster heeft in de Verenigde Staten een klacht ingediend tegen sociaalnetwerksite Facebook, omdat ze naar eigen zeggen een trauma heeft opgelopen door schokkende inhoud die ze op het netwerk te zien kreeg. De vrouw moest als een soort menselijke filter waken over inhoud op Facebook, en kreeg zo dagelijks erge zaken te zien.
  [naar artikel]
 17. Ex-werkneemster Facebook klaagt bedrijf aan na trauma door schokkende berichten (25/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een ex-werkneemster heeft in de Verenigde Staten een klacht ingediend tegen sociaalnetwerksite Facebook, omdat ze naar eigen zeggen een trauma heeft opgelopen door schokkende inhoud die ze op het netwerk te zien kreeg. De vrouw moest als een soort menselijke filter waken over inhoud op Facebook, en kreeg zo dagelijks erge zaken te zien.
  [naar artikel]
 18. IN BEELD. Dit zijn de leukste dilemma’s op dinsdag (14/11/2017 - Metro)
  Dilemma op Dinsdag is het leukste spel om het begin van de week door te komen. Wij hebben daarom op deze toepasselijke dag voor jou de leukste vraagstukken verzameld. Sinds 2013 schotelen de grapjassen achter de Facebookpagina Dilemma op Dinsdag ons elke week een heerlijk dilemma voor. Het concept is simpel: je krijgt twee situaties voorgeschoteld die even (on)aantrekkelijk zijn en je móét kiezen. Ideaal om te weten waar de prioriteiten van je crush, familieleden of vrienden liggen. 1 of 20 Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Lees ook : Hartverscheurende festivaldilemma’s
  [naar artikel]
 19. Facebook-adverteerders kunnen mensen uitsluiten op basis van etnie (28/10/2016 - Apache)
  Het advertentiesysteem van Facebook is ontworpen om reclame zeer gericht te verspreiden. De Amerikaanse nieuwssite ProPublica laat zien dat nu ook gekozen kan worden om reclame niet te tonen aan bepaalde “etnische affiniteiten”, zoals Facebook het verwoordt, Dat Facebook inzet op hyperspecifieke targeting van advertenties, en daarvoor heel veel persoonlijke data nodig heeft, is ondertussen
  [naar artikel]
 20. Facebook verstrengt gebruik van livestreams na aanslag Christchurch (15/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Twee maanden nadat een livestream van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch te zien was op Facebook, kondigt het onlinenetwerk nieuwe restricties voor Facebook Live aan. Gebruikers die zich niet aan de regels houden, zullen voor “een lange tijd” geen livevideo’s meer kunnen posten, meldt Facebook woensdag.
  [naar artikel]
 21. ‘Het Belang van Limburg’ blijven zien op Facebook? Dat doet u zo (24/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Door enkele aanpassingen in de Facebook-tijdlijn zult u minder nieuws en meer berichten van familie en vrienden te zien krijgen. Al is er een eenvoudig trucje om het nieuws van ‘Het Belang van Limburg’ toch te blijven ontvangen.
  [naar artikel]
 22. NMBS wil stations met 'flexibele werkplekken' (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. Elke dag verschijnen 11.700 schadelijke apps voor Android (en dit kan je ertegen doen) (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer schadelijke software heeft het gemunt op het smartphone- en tabletbesturingssysteem Android. Volgens de Duitse cyberbeveiliger G DATA...
  [naar artikel]
 24. Facebook weigert Belgisch gerecht te helpen in stalkingzaak (26/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Voor Facebook is de privacy van een stalker blijkbaar belangrijker dan de veiligheid van het slachtoffer. Dat zegt Mechels onderzoeksrechter Philippe Van Linthout. Het parket vroeg aan Facebook medewerking in een gerechtelijk onderzoek, maar kreeg een njet als antwoord. “In veel moorddossiers zien we nochtans dat alles begonnen is met stalking...”
  [naar artikel]
 25. Facebook weigert Belgisch gerecht te helpen in stalkingzaak (26/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor Facebook is de privacy van een stalker blijkbaar belangrijker dan de veiligheid van het slachtoffer. Dat zegt Mechels onderzoeksrechter Philippe Van Linthout. Het parket vroeg aan Facebook medewerking in een gerechtelijk onderzoek, maar kreeg een njet als antwoord. “In veel moorddossiers zien we nochtans dat alles begonnen is met stalking...”
  [naar artikel]
 26. Facebook weigert Belgisch gerecht te helpen in stalkingzaak (26/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Voor Facebook is de privacy van een stalker blijkbaar belangrijker dan de veiligheid van het slachtoffer. Dat zegt Mechels onderzoeksrechter Philippe Van Linthout. Het parket vroeg aan Facebook medewerking in een gerechtelijk onderzoek, maar kreeg een njet als antwoord. “In veel moorddossiers zien we nochtans dat alles begonnen is met stalking...”
  [naar artikel]
 27. Wat de grootschalige panne bij Facebook ons leerde over zijn algoritmes (04/07/2019 - De Morgen)
  Gedurende acht uur konden heel wat gebruikers geen foto’s meer zien of opladen op de platformen Facebook, Instagram en WhatsApp. De panne toonde hoe het algoritme van Facebook foto’s die we opladen interpreteert en categoriseert.
  [naar artikel]
 28. Waarom Facebook uw "politieke voorkeur" laat zien aan uw vrienden (22/05/2019 - VRT NWS)
  Op sociale media draait de verkiezingscampagne op volle toeren en het valt veel mensen op dat ze op Facebook de 'politieke voorkeur' van hun vrienden te zien krijgen. Of beter gezegd de 'politieke pagina's' die onze vrienden 'leuk vinden'. Facebook gebruikt onze likes en toont die aan onze vrienden om advertenties te stimuleren. Facebook doet dit al jaren, maar door de verkiezingen valt de methode weer op. We krijgen vragen over hoe dat nu precies zit en kan het dat je plots een pagina 'leuk' vindt zonder dat je ooit actief op de 'like'-knop hebt geduwd?
  [naar artikel]
 29. Facebook haalt 'Wat als?'-pagina offline (12/04/2019 - De Morgen)
  Wat als Facebook een beetje humor zou hebben? Dan zou de Facebook-pagina van het VTM-programma Wat als? niet offline gehaald zijn. Het Amerikaanse internetbedrijf heeft die pagina even van het net gehaald omdat er een clipje te zien was met te veel bloot.
  [naar artikel]
 30. Te veel baby- en vakantiefoto's in je feed? Facebook biedt een oplossing voor het probleem (16/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook voegt een nieuwe optie toe aan de nieuwsfeed die gebruikers te zien krijgen: de snooze-knop.
  [naar artikel]
 31. Facebook treedt dan toch op tegen politieke advertenties, maar wel heel beperkt (09/01/2020 - Express)
  Facebook zal dan toch optreden tegen politieke advertenties, naar aanleiding van de Amerikaanse verkiezingen. Of toch een beetje: de gebruikers zullen ervoor kunnen kiezen om minder advertenties te zien. Dat kondigde Facebook aan in een blogpost. Er stond al even druk op Facebook om tegen politieke advertenties op te treden. Presidentskandidaat Elizabeth Warren beschuldigde Facebook […] The post Facebook treedt dan toch op tegen politieke advertenties, maar wel heel beperkt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Facebook geeft meer inzicht in advertenties (29/06/2018 - De Morgen)
  Vanaf vandaag kan je op een Facebook-pagina zien welke advertenties een pagina allemaal heeft lopen. Op die manier wil Facebook gebruikers meer inzicht geven in hoe het netwerk precies werkt. 
  [naar artikel]
 33. Frankrijk waarschuwt voor schadelijke stoffen in babyluiers (23/01/2019 - De Tijd)
  16:01 De Franse toezichthouder Anses lanceert een waarschuwing voor wegwerpluiers, omdat ze schadelijke chemische stoffen bevatten. De Belgische FOD Volksgezondheid vond in een recente steekproef geen risic...
  [naar artikel]
 34. Facebook test nieuwe functie waarmee je op elk moment kan zien waar je vrienden zijn (04/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Facebook is een nieuwe feature aan het testen waarmee het mogelijk zal zijn om op elk moment op een kaartje te zien waar je vrienden zich bevinden. Belangrijke kanttekening: gebruikers kunnen zelf kiezen of ze ‘Nearby Friends’ in- of uitschakelen.
  [naar artikel]
 35. Facebook past algoritmes aan om fake news te bannen (01/02/2017 - De Redactie)
  Facebook heeft gesleuteld aan de algoritmes die bepalen welk nieuwsbericht de gebruiker bovenaan zijn nieuwsfeed te zien krijgt.
  [naar artikel]
 36. Zware industriebrand in Merelbeke: rookpluim te zien tot op E40 (01/07/2018 - De Standaard)
  Er heeft zondagmiddag een zware industriebrand gewoed in Merelbeke. De brandweer heeft de vlammen intussen onder controle, maar mogelijk kwamen er schadelijke stoffen vrij. De buurt wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. De rookpluim was te zien tot op de E40.
  [naar artikel]
 37. “Facebook ziet voorlopig af van reclame in WhatsApp” (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook schuift plannen om advertenties te laten zien in WhatsApp op de lange baan. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het...
  [naar artikel]
 38. Facebook neemt maatregelen tegen (Engelstalig) nepnieuws (15/12/2016 - De Redactie)
  De sociaalnetwerksite gaat samenwerken met journalisten om nepnieuws op Facebook te detecteren. De gebruikers zullen een waarschuwing te zien krijgen bij foute berichten.
  [naar artikel]
 39. 95 procent wereldbevolking ademt schadelijke lucht in (17/04/2018 - Knack)
  Wereldwijd ademen 7 miljard mensen, meer dan 95 procent van de wereldbevolking, schadelijke lucht in. Dat staat in het rapport State of Global Air 2018.
  [naar artikel]
 40. 95 procent wereldbevolking ademt schadelijke lucht in: ook wij zitten boven de norm (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd ademen 7 miljard mensen, meer dan 95 procent van de wereldbevolking, schadelijke lucht in. Dat staat in het vandaag verschenen rapport...
  [naar artikel]
 41. Altijd al willen weten hoe Facebook informatie over je verzamelt? Deze tool geeft het antwoord (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vraag je je ook wel eens af hoe Facebook nu juist al die data over jou verzamelt die het gebruikt om jou de inhoud te laten zien die je leuk
  [naar artikel]
 42. Zo blijft u De Tijd op Facebook lezen (05/02/2018 - De Tijd)
  11:48 Facebook geeft weer meer vooral aan vrienden en familieleden. Om nieuws van De Tijd hoog op uw tijdslijn te blijven zien, volstaat het om een paar aanpassingen te doen.
  [naar artikel]
 43. Europa laat Facebook tanden zien met onderzoek naar libra (21/08/2019 - De Tijd)
  17:22 De Europese Commissie onderzoekt of de cryptomunt libra en het gebruik van klantengegevens door Facebook een inbreuk kunnen zijn op de concurrentieregels.
  [naar artikel]
 44. Facebook wil meer doen tegen zelfverminking en zelfmoord (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook-gebruikers mogen geen foto's meer uploaden waarop te zien is hoe mensen in hun eigen vel snijden. Op Instagram wordt het ook moeilijker...
  [naar artikel]
 45. Alternatieven voor schadelijke stof in plastic blijken niet veel beter (17/09/2018 - De Morgen)
  Alternatieve stoffen voor bisfenol A (BPA) blijken dezelfde gezondheidsproblemen te veroorzaken. Dat zegt het team dat twintig jaar geleden bij toeval aantoonde dat BPA schadelijke effecten heeft op de vruchtbaarheid.
  [naar artikel]
 46. Facebook wil niet verward worden met Facebook (05/11/2019 - De Morgen)
  Facebook heeft een nieuw logo. Facebook wil namelijk niet dat mensen het verwarren met Facebook. Anders gezegd: het bedrijf Facebook heeft een nieuwe huisstijl, omdat het wil dat mensen weten dat het meer is dan alleen de gelijknamige profielensite waar het ooit mee is begonnen.
  [naar artikel]
 47. Facebook gaat onderuit op de beurs nadat kosten per gebruiker stijgen (30/01/2020 - Express)
  Facebook heeft vorig jaar de kosten aanzienlijk zien toenemen. Het bedrijf gaf veel geld uit om problemen op te lossen, zoals de verspreiding van nepnieuws en oplichting via advertenties. Vorig jaar kostte Facebook dat bijna 50 miljard dollar. In het laatste kwartaal hoestte Facebook meer dan 12 miljard dollar op om bijvoorbeeld veiligheidslekken op te […] The post Facebook gaat onderuit op de beurs nadat kosten per gebruiker stijgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Facebook weet alles over jou: zó kan je je hele dossier opvragen (28/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Facebook verzamelt heel veel gegevens over jou en je surfgedrag. Dat is ondertussen algemeen geweten. Maar welke informatie de sociale netwerksite juist bijhoudt, is vaak niet geweten. Er is echter een manier om jouw eigen dossier op te vragen. Daarin kan je precies zien welk video’s, privéberichten en stemopnames Facebook allemaal van jou bijhoudt.
  [naar artikel]
 49. Schadelijke dampen dwingen opnieuw tot evacuatie Europagebouw (18/10/2017 - VRT NWS)
  Een dag voor de Europese top van staatshoofden en regeringsleiders zijn opnieuw technische problemen opgedoken in één van de keukens van het Europagebouw. Net als vorige vrijdag kwamen schadelijke dampen vrij en raakte een aantal personeelsleden onwel.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.