Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 August 2020
12:55 uur

Duitsland wil statiegeld voor smartphones: 'De mensen moeten hun schuif opruimen'

Knack

14/01/2020 - 16:03

Duitsland wil statiegeld invoeren voor smartphones. Kamerlid Tinne Van der Straeten (Groen) is voorstander. 'We kunnen grote stappen vooruit zetten.'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. DISCUSSIE. Vindt u statiegeld op smartphones een goed idee? (04/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De topman van Umicore, Marc Grynberg, zou graag willen dat er vijftien euro statiegeld op smartphones wordt ingevoerd. Dit om dure materialen te recupereren.
  [naar artikel]
 2. Umicore-baas: ‘Hef 15 euro statiegeld op smartphones' (04/08/2018 - De Tijd)
  01:00 Marc Grynberg, de topman van de Belgische materiaaltechnologiegroep Umicore, stelt voor 15 euro statiegeld te heffen op smartphones in de hoop dure materialen als goud, zilver en palladium makkelijker...
  [naar artikel]
 3. Oplossing voor miljoenen ongebruikte toestellen? "Hef 15 euro statiegeld op smartphones" (04/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Hef 15 euro statiegeld op smartphones." Dat zegt Marc Grynberg, topman van de Belgische materiaaltechnologiegroep Umicore, vandaag in De Tijd. Hij...
  [naar artikel]
 4. OPINIE. “Wanneer starten we eindelijk met het heffen van statiegeld?” (26/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een onderzoek van Test-Aankoop toont aan dat 80 procent van de mensen zich ergert aan zwerfvuil. Nog opmerkelijker: bijna 7 op 10 mensen zijn voor de invoering van statiegeld op drankverpakkingen. Dat is in politieke termen een dikke ‘tweederdemeerderheid’. Als zo een grote meerderheid van de mensen pro statiegeld is, waarom wordt het dan niet ingevoerd? Kris Somers, directeur van Limburg.net, geeft dit weekend zijn mening in een opiniestuk in Het Belang van Limburg.
  [naar artikel]
 5. Veto van N-VA voor statiegeld op blikjes en plastic flessen (20/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Regeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en PET-flessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook de mensen te treffen die al netjes sorteren. De N-VA gelooft meer in een “slimmer en ambitieuzer” zwerfvuilbeleid.
  [naar artikel]
 6. Meer dan de helft van Limburgse gemeentebesturen eist statiegeld op petflessen (05/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan de helft van de Limburgse gemeentebesturen eist dat er statiegeld komt op blikjes en plastic flessen. Dat blijkt uit een rondvraag van Limburg.net. De invoering van het systeem moet de berg zwerfvuil in onze provincie drastisch doen verminderen. Dat hopen ze ook in Alken, want daar kost het opruimen van de rommel de gemeente jaarlijks heel veel geld.
  [naar artikel]
 7. Verzet N-VA tegen statiegeld op blikjes en PET-flessen: SP.A en Groen bereid tot wisselmeerderheid (20/03/2018 - Knack)
  Regeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en PET-flessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook de mensen te treffen die al netjes sorteren.
  [naar artikel]
 8. Statiegeld (28/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Ondanks de jarenlange sensibilisatie en opruimacties blijft deze problematiek bestaan. Statiegeld kan ervoor zorgen dat het merendeel van deze verpakkingen terug ingeleverd worden”, zegt schepen Jan Verjans. NU raadslid Jan Martens, van brouwerij Martens en ervaringsdeskundige in de sector, is voor de invoering en argumenteerde dat statiegeld in Duitsland al jaren een goede oplossing is gebleken. N-VA onthield zich. “We zijn niet tegen. Maar de pakkans vergroten, sensibiliseren en sanctioneren lijkt ons meer aangewezen”, zegt Peter Bloemen.
  [naar artikel]
 9. “Streefdoel: 92 procent inzamelen” (19/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  GENKTijdens het Statiegeld-congres in Genk wordt vandaag gebrainstormd over de invoering van statiegeld op blikjes en plastic flesjes. Een van de sprekers is Kjell Olav Maldum, CEO van het Noorse bedrijf Infinitum. Dat zamelt al bijna twintig jaar met groot succes blikjes en wegwerpflesjes in via statiegeld. “De Noren zijn intussen doordrongen van het besef dat ze doordacht moeten omgaan met verpakkingen.”
  [naar artikel]
 10. Ecover lanceert tijdelijk systeem voor statiegeld op PET-flessen (25/10/2018 - De Morgen)
  Het Belgische bedrijf Ecover opent van 15 tot 17 november een winkel in Antwerpen waar mensen PET-flessen kunnen inruilen voor statiegeld. Doel van de ‘Statiegeld Store’ is om te sensibiliseren en te vermijden dat plastic wordt weggegooid. “Als je wil dat plastic niet als afval wordt beschouwd, moet je er waarde aan geven”, klinkt het.
  [naar artikel]
 11. Statiegeld splijt Vlaamse meerderheid: N-VA beschuldigt CD&V van 'demagogie' (16/05/2018 - Knack)
  CD&V-minister Joke Schauvliege heeft een verpakkingsplan klaar met daarin de invoering van statiegeld als sluitstuk. Maar coalitiepartners Open Vld en N-VA willen niet weten van dat statiegeld.
  [naar artikel]
 12. Oplossing voor miljoenen ongebruikte toestellen? "Hef 15 euro statiegeld op smartphones" (04/08/2018 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Supermarkten grootste hindernis voor pmd-statiegeld (30/11/2018 - Apache)
  Voedingsbedrijven, supermarkten én consumenten moeten hun verantwoordelijkheid nemen voor minder verpakkingen. Het statiegeld voor pad strandde dan wel binnen de Vlaamse regering, maar de discussie is allerminst voorbij.
  [naar artikel]
 14. Hoe maagmagneten koeien moeten beschermen tegen zwerfvuil (15/01/2018 - VRT NWS)
  Zwerfvuil is een groot probleem. Het is niet voor niets dat  steden en gemeenten pleiten voor statiegeld. Zo zouden PET-flesjes en drankblikjes niet meer achteloos in bermen en goten worden geworpen.  En gemeenten niet meer op kosten gejaagd worden, omdat zij de boel moeten opruimen. Maar ook boeren zien het zwerfvuil met lede ogen aan. Hun koeien sterven door stukjes metaal die ze smakelijk met het gras naar binnen werken.
  [naar artikel]
 15. N-VA verzet zich tegen invoering statiegeld op blikjes en PET-flessen (20/03/2018 - Metro)
  Regeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en PET-flessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook de mensen te treffen die al netjes sorteren. De N-VA gelooft meer in een “slimmer en ambitieuzer” zwerfvuilbeleid. Er gaan steeds meer stemmen op om statiegeld in te voeren op blikjes en petflessen. Er hebben zich intussen ook al tientallen Vlaamse steden en gemeenten aangesloten bij Statiegeldalliantie, de organisatie die de Vlaamse regering wil aanzetten tot de invoering van statiegeld op plastic drankflessen en blikjes. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) liet in het verleden al verstaan dat ze niet afkerig staat tegenover de invoering van het systeem. Zij wacht eerst een evaluatie af van de afspraken met de verpakkingsindustrie. Die had zich geëngageerd om het zwerfvuil tegen 2022 drastisch terug te dringen. Maar coalitiepartner N-VA gelooft niet in het statiegeldsysteem. Volgens N-VA-fractieleider Matthias Diependaele en parlementslid Wilfried Vandaele dreigt het de prijzen voor de consument te verhogen, de buurtwinkel te benadelen en de mensen die al goed sorteren te treffen. “Het statiegeldsysteem laat iedereen meebetalen, en treft dus ook wie vandaag al netjes sorteert”, klinkt het. “Statiegeld voor blik en PET-flessen volstaat niet. We willen het goed ingeburgerd inzamelsysteem van de PMD-zak niet op de helling zetten, maar kiezen voor een ambitieuze uitbreiding ervan”, aldus Diependaele en Vandaele. De N-VA’ers willen bijvoorbeeld de producenten “maximaal responsabiliseren”. De partij wil de inzameldoelstelling optrekken “naar het niveau van de beste statiegeldsystemen”. Daarnaast moeten voor N-VA ook alle huishoudelijke verpakkingen in de blauwe zak terecht kunnen. “Dus ook chipszakjes, champignonbakjes, botervlootjes,…”, zegt Vandaele. Vandaele: “Als dat afval toch op de openbare weg of in het milieu terecht komt, moet Fost Plus dit zelf opruimen of de opruiming financieren, een resultaatsverbintenis dus. Ook de producenten die niet onder het Fost Plus systeem vallen maar wel voor zwerfvuil zorgen, moeten hun verantwoordelijkheid opnemen”. Verder moet ook de consument zijn verantwoordelijkheid opnemen. “We moeten mensen verder sensibiliseren, maar ook bestraffen indien nodig. Zo kan men lokaal via de GAS-wetgeving een gemeenschapsdienst vragen, maar dit blijft moeilijk afdwingbaar”, zegt fractieleider Diependaele. bron: Belga Het bericht N-VA verzet zich tegen invoering statiegeld op blikjes en PET-flessen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Winkels sturen statiegeld terug (13/04/2019 - De Morgen)
  Zou er minder zwerfvuil langs de wegen liggen als we statiegeld moeten betalen op blikjes en plastic flessen? De nieuwe Vlaamse regering laat het alvast onderzoeken. De distributie- en de recyclagesector schieten de denkpiste meteen af.
  [naar artikel]
 17. N-VA verzet zich tegen invoering statiegeld op blikjes en PET-flessen (20/03/2018 - Knack)
  Regeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en PET-flessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook de mensen te treffen die al netjes sorteren.
  [naar artikel]
 18. Statiegeld op blikjes en plastic flessen: opnieuw ruzie tussen CD&V en N-VA (20/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De mogelijke invoering van statiegeld op blikjes en PET-flessen leidt opnieuw tot wrevel tussen regeringspartijen N-VA en CD&V. Volgens N-VA dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook mensen te treffen die al netjes sorteren. De partij stelt daarom haar veto. “Dit is niet volgens de afspraken die we gemaakt hebben binnen de regering”, reageert CD&V-minister Joke Schauvliege.
  [naar artikel]
 19. Test-Aankoop: "Meerderheid van de consumenten is vóór statiegeld op blikjes en plastic flessen" (23/03/2018 - VRT NWS)
  Ongeveer twee derde van de consumenten is voorstander van de invoering van statiegeld op blikjes en plastic flessen. Dat zegt consumentenorganisatie Test-Aankoop, op basis van een eigen bevraging bij 1.150 mensen, zowel leden als niet-leden. Test-Aankoop pleit in een open brief naar de gemeentebesturen voor het statiegeld, als maatregel tegen zwerfvuil.
  [naar artikel]
 20. Legendarische 'Schuif Af' is voor één keer terug! (04/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nostalgie ten top! Speciaal voor Jonas komen Ingeborg, Arthur en Bartje uit het legendarische 'Schuif Af' nog eens samen. Een unicum!
  [naar artikel]
 21. Fost Plus: “Statiegeld is geen mirakeloplossing” (14/05/2018 - VRT NWS)
  Fost Plus, de organisatie die instaat voor de inzameling en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval, gelooft niet in de invoering van statiegeld op plastic flessen en blikjes. “België is momenteel Europees recyclagekampioen en andere landen zijn jaloers op ons systeem. Statiegeld zal extra kosten met zich meebrengen en minder comfort voor de burger.”
  [naar artikel]
 22. Zeven gemeenten sluiten zich aan bij Statiegeld Alliantie (15/01/2018 - De Standaard)
  Er hebben zich nu ook enkele Vlaamse gemeenten aangesloten bij de Statiegeld Alliantie, die de regering ertoe wil aanzetten statiegeld in te voeren op alle petflessen en blikjes.
  [naar artikel]
 23. Zeven gemeenten sluiten zich aan bij Statiegeld Alliantie (14/01/2018 - De Standaard)
  Er hebben zich nu ook enkele Vlaamse gemeenten aangesloten bij de Statiegeld Alliantie, die de regering ertoe wil aanzetten statiegeld in te voeren op alle petflessen en blikjes.
  [naar artikel]
 24. Kritiek op "zuur" filmpje van Comeos tegen statiegeld (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een video en een website van de supermarkten tegen statiegeld oogsten heel wat kritiek bij voorstanders van statiegeld op plastic flessen en...
  [naar artikel]
 25. Wallonië pakt zwerfvuil aan met statiegeld (11/04/2019 - De Morgen)
  De nieuwe Waalse regering wil statiegeld op blikjes en plastic verpakkingen invoeren om zwerfvuil tegen te gaan. Bij ons laat de Vlaamse regering onderzoeken wat de impact is van een eventuele invoering van statiegeld op blik en plastic.
  [naar artikel]
 26. VIDEO. Zo zong Ingeborg vroeger de eerste intro van ‘Schuif Af’ (06/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ingeborg was voor het eerst te zien op VTM in 1990, amper een jaar nadat de zender van start ging. Met ‘Schuif Af’ kreeg ze als jonge vrouw van 22...
  [naar artikel]
 27. Arthur van ‘Schuif Af’ verzamelt kruisbeelden als herinnering aan z’n jeugd: “M’n vrouw wordt er helemaal gek van” (06/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Alsof je een kapelletje binnenstapt. Arthur Reijnders (67), voor eeuwig bekend als Arthur uit het VTM-kinderprogramma ‘Schuif Af’ met Ingeborg,...
  [naar artikel]
 28. Schauvliege: “N-VA houdt zich niet aan regeringsafspraken over statiegeld” (20/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Omgeveging Joke Schauvliege (CD&V) is niet te spreken over het veto van coalitiepartner N-VA over de invoering van statiegeld op blikjes en plastic flessen. “N-VA schiet het statiegeld af, nog voor de evaluatie gemaakt is. Dat is niet volgens de afspraken binnen de Vlaamse regering”, laat de CD&V-minister weten aan Belga.
  [naar artikel]
 29. Minder zwerfvuil langs Vlaamse wegen (11/03/2018 - Metro)
  Er is in 2017 2.358 ton zwerfvuil opgeruimd langs de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Dat is ruim 20% minder dan in 2016. Het gaat om de vierde daling op rij. Het Vlaams Gewest beheert ongeveer 7.000 kilometer gewest- en autosnelwegen. Omgerekend is er 2017 dus 337 kilogram zwerfvuil per kilometer opgehaald. De kostprijs voor het opruimen van al dat zwerfvuil bedroeg 5,2 miljoen euro ofwel 2.202 euro per ton. Maar we zijn op de goede weg, want op vijf jaar tijd is de berg zwerfvuil langs de Vlaamse gewest- en autosnelwegen gekrompen met 34% van 3.572 ton naar 2.358 ton. Dat blijkt uit cijfers die sp.a-parlementslid Joris Vandenbroucke opvroeg bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “Ik hoop dat de daling van de hoeveelheid opgehaald zwerfvuil aangeeft dat steeds minder mensen hun afval dumpen langs de weg. Maar 2.358 ton blijft een gigantische afvalberg. Zwerfvuil verpest de openbare ruimte en is schadelijk voor het milieu. Het kost ook handenvol belastinggeld om dat allemaal op te ruimen”, stelt Vandenbroucke. Statiegeld Volgens de sp.a-fractieleider zijn sensibilisering en een harde aanpak van sluikstorters noodzakelijk, maar is er meer nodig. “Ik pleit ervoor statiegeld in te voeren op blikjes en plastic drankflessen. Uit onderzoek van OVAM blijkt immers dat een derde van het zwerfvuil uit blikjes en plastic flesjes bestaat. Zet daar statiegeld op en heel wat mensen zullen wel twee keer nadenken alvorens ‘geld’ weg te gooien. Hierdoor kunnen we de afvalberg langs onze wegen echt laten krimpen en besparen we miljoenen euro’s die we nu uitgeven aan het opruimen van zwerfvuil”, aldus Vandenbroucke. Intussen hebben al 88 Vlaamse gemeenten zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie, het samenwerkingsverband dat de Vlaamse (en Nederlandse) regering wil aansporen om statiegeld in te voeren op plastic drankflessen en blikjes. Volgens een enquête van Test-Aankoop is ruim twee derde van de consumenten daar ook voorstander van. “Waar wacht Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) op om hier werk van te maken?”, vraagt Vandenbroucke zich af. Lees ook : VIDEO. Duiker filmt zwempartij tussen tonnen afval Het bericht Minder zwerfvuil langs Vlaamse wegen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Statiegeld op drankblikjes levert niet minder zwerfvuil op (27/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het statiegeld zal hardleerse veroorzakers van zwerfvuil niet overtuigen om blikjes naar de winkel te brengen. Dat denkt Buurtsuper.be over het invoeren van statiegeld op drankblikjes. “Bovendien kost zo’n statiegeldsysteem elke supermarkt 40.000 euro”, aldus de Unizo-organisatie van de zelfstandige voedingshandel.
  [naar artikel]
 31. Statiegeld op drankblikjes levert niet minder zwerfvuil op (27/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het statiegeld zal hardleerse veroorzakers van zwerfvuil niet overtuigen om blikjes naar de winkel te brengen. Dat denkt Buurtsuper.be over het invoeren van statiegeld op drankblikjes. “Bovendien kost zo’n statiegeldsysteem elke supermarkt 40.000 euro”, aldus de Unizo-organisatie van de zelfstandige voedingshandel.
  [naar artikel]
 32. N-VA schiet statiegeld op blikjes en PET-flessen af. "Niet volgens regeringsafspraken", zegt Schauvliege, sp.a wil wisselmeerderheid leveren (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Regeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en PET-flessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs...
  [naar artikel]
 33. N-VA stelt veto tegen invoering statiegeld. Schauvliege: "Niet volgens regeringsafspraken" (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Regeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en petflessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs...
  [naar artikel]
 34. Bredene wil zelf statiegeld voor plastic flessen en blikjes invoeren (02/04/2019 - VRT NWS)
  Bredene wil al tegen volgend jaar, in 2020, statiegeld voor plastic flessen en blikjes invoeren. De burgemeester wil niet langer wachten op de Vlaamse regering die onlangs het statiegeld heeft uitgesteld tot minstens 2023. 
  [naar artikel]
 35. Ruzie over statiegeld-enquête van Test-Aankoop (23/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Zowat 66 procent van de Vlamingen is voorstander van een invoering van statiegeld op petflessen en blikjes. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop vorig jaar bij 1.150 leden en niet-leden. De consumentenorganisatie houdt in een open brief naar de burgemeesters een pleidooi voor de invoer van statiegeld. Maar handelsfederatie Comeos betwist de resultaten van de enquête.
  [naar artikel]
 36. Waarom statiegeld voor de N-VA het nieuwe energiepact is (15/05/2018 - De Standaard)
  Voor een N-VA-bocht over het statiegeld op blikjes is het te vroeg. Toch zou een weloverwogen toegift passen in de electorale strategie van de partij.
  [naar artikel]
 37. Deze Limburgse gemeenten willen statiegeld invoeren op PET-flessen en blikjes (14/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er hebben zich nu ook enkele Vlaamse gemeenten aangesloten bij de zogenaamde “Statiegeldalliantie”, die de regering ertoe wil aanzetten statiegeld in te voeren op alle PET-flessen en blikjes. Het gaat om Halen, Hamont-Achel, Haacht, Laakdal, Tielt, Zoersel en Hasselt. Ook Natuurpunt is voorstander van statiegeld.
  [naar artikel]
 38. Nostalgie: 'Schuif Af' is voor één keer terug (04/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Nostalgie! Speciaal voor Jonas Van Geel kwamen Ingeborg, Arthur en Bartje uit het legendarische kinderprogramma 'Schuif Af' dinsdagavond nog eens samen. Volgens Ingeborg was het idool van dienst niemand minder dan een zekere Damira.
  [naar artikel]
 39. Nostalgie: 'Schuif Af' is voor één keer terug (04/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Nostalgie! Speciaal voor Jonas Van Geel kwamen Ingeborg, Arthur en Bartje uit het legendarische kinderprogramma 'Schuif Af' dinsdagavond nog eens samen. Volgens Ingeborg was het idool van dienst niemand minder dan een zekere Damira.
  [naar artikel]
 40. Nederlands-Belgische alliantie pleit voor statiegeld op plastic flesjes en blikjes (27/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De druk uit de samenleving om met uitbreiding van statiegeld het zwerfafvalprobleem aan te pakken, neemt snel toe. Negentien organisaties in...
  [naar artikel]
 41. Google presenteert eigen smartphones (04/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Google heeft op een speciaal evenement in San Francisco twee nieuwe smartphones gepresenteerd die de strijd moeten aangaan met de iPhones van Apple.
  [naar artikel]
 42. STANDPUNT. Statiegeld op smartphones, waarom niet? (06/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Hoeveel oude smartphones en gsm-toestellen hebt u thuis ergens in een kast of een lade liggen? Het ding is meestal nog niet stuk of versleten, maar de nieuwe types laden sneller op, beschikken over een betere camera of hebben een groter scherm… en hop, we laten de oude liggen en schaffen ons een nieuw exemplaar aan. Die smartphone is namelijk belangrijk voor de meesten van ons. We hebben hem altijd bij ons, we raadplegen hem tientallen keren per dag en we slaan in paniek als we hem ergens vergeten zijn. Smartphones maken deel uit van ons leven, maar eens afgedankt, weten we niet goed wat ermee aan te vangen en laten we ze in huis rondslingeren. We krijgen er niks voor. En we betalen er ook niet voor om ze te laten recycleren. Zoals we bijvoorbeeld wel doen voor wasmachines, haardrogers en koelkasten. Telkens als we zo’n toestel kopen, wordt ons een Recupel-bijdrage aangerekend om ze te kunnen recycleren.
  [naar artikel]
 43. N-VA trekt deur voor het statiegeld dicht (20/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe invoering van statiegeld op blikjes en petflessen komt er deze legislatuur niet. De partijraad van N-VA, de grootste Vlaamse regeringspartij, kant zich vierkant tegen de invoering. “We zijn voor de aanpak van zwerfvuil, en we hopen dat de studie die minister Schauvliege laat uitvoeren oplossingen naar voor schuift. Maar statiegeld hoort niet tot de opties”, zegt Vlaams Parlementslid Jelle Engelbosch.
  [naar artikel]
 44. Google presenteert eigen smartphones (04/10/2016 - De Redactie)
  Op een speciaal evenement in San Francisco heeft de mediareus twee nieuwe, eigen smartphones voorgesteld. Die moeten de strijd aangaan met de iPhones van Apple.
  [naar artikel]
 45. Vlaams regering schuift statiegeld voor zich uit (18/05/2018 - De Tijd)
  16:01 De Vlaamse coalitiepartners hebben vrijdag geen akkoord gevonden over het voorstel van minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V) over de invoering van het statiegeld.
  [naar artikel]
 46. Ook Britten betalen binnenkort statiegeld op petflessen en blikjes (28/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering heeft aangekondigd dat het een systeem van statiegeld wil invoeren voor plastic flessen. De plannen kaderen in de strijd tegen...
  [naar artikel]
 47. N-VA schiet statiegeld op blikjes en PET-flessen af. Minister Schauvliege (CD&V) niet te spreken: "Niet volgens regeringsafspraken", sp.a wil wisselmeerderheid leveren (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Regeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en PET-flessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs...
  [naar artikel]
 48. Roep om statiegeld op flesjes en blikjes klinkt steeds luider (07/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De vraag aan de Vlaamse regering om statiegeld in te voeren op petflessen en blikjes klinkt steeds luider. De ‘Statiegeld­alliantie’ krijgt intussen al de steun van 88 Vlaamse steden en gemeenten.
  [naar artikel]
 49. Test-Aankoop: “66 procent voorstander van statiegeld op blikjes en plastic flessen” (23/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zowat 66 procent van de consumenten is voorstander van een invoering van statiegeld op petflessen en blikjes. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop vorig jaar bij 1.150 leden en niet-leden. De consumentenorganisatie houdt in een open brief naar de burgemeesters een pleidooi voor de invoer van dat statiegeld.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.