Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 August 2020
13:06 uur

Beeldfragmenten van paus Franciscus te zien op populaire video-app TikTok

VRT NWS

14/01/2020 - 16:09

De belangstelling van het Vaticaan voor sociale media is niet nieuw. Vanaf deze maand zijn er nu ook beeldfragmenten te zien van paus Franciscus op de populaire video-app TikTok. Dat meldt Kerknet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Paus Franciscus vanaf nu TikTokker (14/01/2020 - Express)
  Wie geen genoeg krijgt van ‘de mooiste woorden en reflecties’ van paus Franciscus, kan hem vanaf nu volgen op TikTok. Dat meldt Kerknet. Op de Chinese videoapplicatie deelt de paus nu regelmatig korte video’s van maximum 15 seconden, met daarin fragmenten uit toespraken. Ondertussen volgen al meer dan duizend gelovigen het TikTok-account van de paus, […] The post Paus Franciscus vanaf nu TikTokker appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. VIDEO. Paus Franciscus toont weergaloze baltechniek (04/01/2019 - Metro)
  Cubaanse circusartiesten hebben een bezoekje gebracht aan het Vaticaan. Paus Franciscus genoot zichtbaar van het optreden en toen een jongleur naar hem toe kwam met een bal, nam hij ook een baltrucje voor zijn rekening. Lees ook : Drukke agenda voor paus Franciscus in 2019 Het bericht VIDEO. Paus Franciscus toont weergaloze baltechniek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Groot veiligheidslek in populaire video-app TikTok: "Sociale media en vooral TikTok zijn een doelwit voor hackers" (08/01/2020 - VRT NWS)
  Ethische hackers van het Israëlisch bedrijf Check Point hebben verschillende kwetsbaarheden ontdekt in de populaire video-app TikTok. Zij konden gegevens van gebruikers stelen en privévideo's bekijken. TikTok is op de hoogte gebracht van het lek en heeft ondertussen een update klaar. "Populaire socialemedia-apps zoals TikTok zijn een gegeerd doelwit voor hackers", zegt ethishe hacker Oded Vanunu vanuit Israël aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 4. Razend populaire video-app TikTok had tot voor kort groot veiligheidslek (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De populaire app TikTok, waarmee gebruikers korte video's kunnen delen, vertoonde tot voor kort verscheidene kwetsbaarheden. Hackers konden de...
  [naar artikel]
 5. Denkt paus Franciscus aan aftreden? (13/01/2020 - De Morgen)
  Voor paus Franciscus wordt 2020 een jaar van knopen doorhakken. Over onder meer de reorganisatie van de Romeinse Curie en het verplichte priestercelibaat. En een andere, niet onbelangrijke vraag: hoelang blijft Franciscus eigenlijk nog paus?
  [naar artikel]
 6. [VIDEO] - Paus Franciscus houdt kleine Francesco boven de doopvont (08/01/2017 - De Redactie)
  Paus Franciscus heeft deze middag in de Sixtijnse kapel 28 kinderen gedoopt. Een van de ouderparen had zich door de kerkvader laten inspireren.
  [naar artikel]
 7. De vier geheimen achter het succes van paus Franciscus - Nikolaas Sintobin (13/03/2017 - De Redactie)
  Bij de vierde verjaardag van de verkiezing van paus Franciscus zoekt de Jezuïet en internetpastor Nicolaas Sintobin naar de redenen voor de sympathie die paus Franciscus kan losweken bij vriend en vijand.
  [naar artikel]
 8. Tom van Grieken en Connor Rousseau zetten eerste stapjes op razend populaire TikTok (14/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Vlaamse partijvoorzitters hebben hun eerste stappen gezet op TikTok, de razend populaire video-app bij jongeren. Vlaams Belang-voorzitter Tom...
  [naar artikel]
 9. Tom Van Grieken en Conner Rousseau zetten eerste stapjes op razend populaire TikTok (14/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Vlaamse partijvoorzitters hebben hun eerste stappen gezet op TikTok, de razend populaire video-app bij jongeren. Vlaams Belang-voorzitter Tom...
  [naar artikel]
 10. Wat is na 5 jaar het stokpaardje van paus Franciscus? (13/03/2018 - VRT NWS)
  Vijf jaar geleden werd outsider Jorge Bergoglio verkozen tot paus. Vandaag is hij een van de meest invloedrijke en populaire wereldleiders. Jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin stelt vijf vragen over het pontificaat van Franciscus.
  [naar artikel]
 11. Paus Franciscus jongleert met een bal, of toch niet? (04/01/2019 - VRT NWS)
  Afgelopen woensdag brachten een aantal Cubaanse circusartiesten een bezoek aan Vaticaanstad. Paus Franciscus liet zich dan ook graag verrassen door een optreden van hen. Die verrassing werd nog groter toen een van de jongleurs erin slaagde enkele seconden lang een bal op de vinger van de paus te doen spinnen. Op de populaire fotosite Imgur ging men vervolgens alvast creatief te werk om het optreden nog opvallender te maken.
  [naar artikel]
 12. Paus Franciscus komt aan in Colombia (07/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus is woendagavond lokale tijd aangekomen in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. De paus brengt een vijfdaags bezoek aan het
  [naar artikel]
 13. Paus Franciscus in Colombia ter ondersteuning van vredesproces (07/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus is aangekomen in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. De paus brengt een vijfdaags bezoek aan het Zuid-Amerikaanse land ter
  [naar artikel]
 14. Hoe kan paus Franciscus het seksueel misbruik in de kerk de wereld uit helpen? (28/10/2018 - Knack)
  Eind februari roept paus Franciscus de voorzitters van alle bisschoppenconferenties bijeen voor een topconferentie over seksueel misbruik. Volgens kerkjurist Rik Torfs laat dat initiatief twee dingen zien: dat misbruik een mondiaal probleem is, en dat de druk op de paus groeit. Wat staat hem te doen?
  [naar artikel]
 15. Wordt dit het laatste jaar van paus Franciscus? (12/01/2020 - De Morgen)
  Voor paus Franciscus wordt 2020 een jaar van knopen doorhakken. Over onder meer de reorganisatie van de Romeinse Curie en het verplichte priestercelibaat. En een andere, niet onbelangrijke vraag: hoelang blijft Franciscus eigenlijk nog paus?
  [naar artikel]
 16. [VIDEO] - Paus Franciscus brengt kerstboodschap in gebarentaal (15/12/2016 - De Redactie)
  Op sociale media en YouTube is een videoboodschap gepost waarin paus Franciscus gebarentaal gebruikt, om zijn kerstboodschap aan dove en slechthorende katholieken over te brengen. Hij vraagt om voor hem te bidden.
  [naar artikel]
 17. ‘Wheelchair man’ Jordan (19) heeft 70.000 fans op video-app TikTok: “Ik voelde me gevangen, tot ik video’s begon te maken” (21/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwste held van uw kind is misschien een tiener die na een vroeggeboorte een hersenletsel kreeg en in een rolstoel zit. ­Jordan Decremer (19), alias wheelchair_man, verblijft al sinds zijn 6de in Heder, de voorziening voor jongeren met een beperking aan de Luchtbal in Antwerpen, en is met 70.000 volgers een rijzende ster op de populaire video-app TikTok.
  [naar artikel]
 18. Populaire app TikTok zwaar beboet voor verzamelen gegevens jonge kinderen (01/03/2019 - De Morgen)
  De populaire video-app TikTok, tot een half jaar geleden bekend als musical.ly, moet in Amerika 5 miljoen euro boete betalen. De app verzamelde persoonlijke gegevens van kinderen onder 13 jaar, zonder toestemming van hun ouders. 
  [naar artikel]
 19. Paus Franciscus lijdt gezichtsverlies op nieuwe euro's Vaticaan (27/01/2017 - De Redactie)
  Sinds zijn aantreden als paus in 2013 prijkt het gezicht van Franciscus op de nationale zijde van de euromunten van Vaticaanstad, maar daaraan komt binnenkort een einde. In de plaats zal zijn wapenschild te zien zijn.
  [naar artikel]
 20. Paus Franciscus verkoopt zijn Lamborghini (02/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus laat op zaterdag 12 mei op een veiling in Monaco een Lamborghini veilen. Dat meldt Vaticannews. De paus kreeg de sportwagen 580 PS...
  [naar artikel]
 21. Paus Franciscus benoemt Belgische vrouw tot raadgeefster (16/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus heeft de Belgische Cathy Duykaerts samen met drie andere vrouwen benoemd tot raadgever van het in 2007 door paus Benedictus XVI...
  [naar artikel]
 22. 5 vragen over 5 jaar paus Franciscus (13/03/2018 - VRT NWS)
  Vijf jaar geleden volgde paus Franciscus paus Benedictus XVI op. Hoe heeft hij de afgelopen jaren zijn stempel kunnen drukken op het Vaticaan? Is er veel veranderd en wat mogen we nog verwachten? 
  [naar artikel]
 23. Zo regeert paus Franciscus over zijn graf heen (29/06/2018 - De Morgen)
  Met veertien 'nieuwe prinsen van de kerk' heeft paus Franciscus een voorschot op de toekomst van het Vaticaan genomen. Deze kardinalen zullen, als het zover is, de nieuwe paus kiezen.
  [naar artikel]
 24. Schooldirecteur waarschuwt voor cyberpesten bij populaire app TikTok (07/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Als ik zie welke miserie TikTok op onze school binnenbrengt, dan stel ik me vragen.” Pieter Vyncke, de directeur van een grote ASO-school in Oudenaarde, trekt aan de alarmbel over de razend populaire video-app. Ook de koepel van het katholiek onderwijs kreeg al verschillende vragen van scholen omdat kinderen er het slachtoffer worden van cyberpesten.
  [naar artikel]
 25. Paus Franciscus aangekomen in Verenigde Arabische Emiraten (04/02/2019 - Metro)
  Paus Franciscus is zondag aangekomen in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij is de eerste leider van de Katholieke Kerk die voet aan grond zet op het Arabische schiereiland, bakermat van de Islam. Het vliegtuig van de paus landde in Abu Dhabi, iets voor 22 uur lokale tijd. De paus leidt dinsdag een historische misviering in een groot stadium in Abu Dhabi, waar 135.000 gelovigen verwacht worden. Bron: Belga   Het bericht Paus Franciscus aangekomen in Verenigde Arabische Emiraten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Paus Franciscus aangekomen in Verenigde Arabische Emiraten (03/02/2019 - Metro)
  Paus Franciscus is zondag aangekomen in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij is de eerste leider van de Katholieke Kerk die voet aan grond zet op het Arabische schiereiland, bakermat van de Islam. Het vliegtuig van de paus landde in Abu Dhabi, iets voor 22 uur lokale tijd. De paus leidt dinsdag een historische misviering in een groot stadium in Abu Dhabi, waar 135.000 gelovigen verwacht worden. Bron: Belga   Het bericht Paus Franciscus aangekomen in Verenigde Arabische Emiraten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. "Paus Franciscus gaat in op uitnodiging van Kim Jong-un en bezoekt Noord-Korea in het voorjaar" (15/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat Noord-Koreaans leider Kim Jong-un paus Franciscus uitnodigde voor een bezoek, zal paus Franciscus Noord-Korea mogelijk bezoeken. De...
  [naar artikel]
 28. [VIDEO] - Paus Franciscus gaat openluchtmis voor in Caïro onder extreme veiligheidsmaatregelen (29/04/2017 - De Redactie)
  Op de tweede en laatste dag van zijn bezoek aan Egypte heeft Paus Franciscus onder strenge veiligheidsmaatregelen een openluchtmis opgedragen voor zo'n 15.000 gelovigen.
  [naar artikel]
 29. VIDEO. Paus Franciscus lanceert gebedsapp 'Click to pray’ (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een waar mirakel gisteren in Vaticaanstad: paus Franciscus presenteerde er zijn gloednieuwe gebedsapp vanop zijn balkon. Met ‘Click to pray’ kan je...
  [naar artikel]
 30. Pestgedrag bij jongeren op populaire app TikTok (07/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een school in Oudenaarde luidt de alarmbel over het videonetwerk Tiktok. Da’s een populaire app, waarop vooral kinderen en jongeren zelfgemaakte...
  [naar artikel]
 31. 'Schande van de kerk' bevlekt nu ook de paus: Franciscus zelf beschuldigd van toedekken seksueel misbruik (28/08/2018 - De Morgen)
  Net toen hij op dacht dat de moeilijkste week van zijn pontificaat erop zat, verstuurde aartsbisschop Carlo Maria Viganò zondagavond een brief die een nog veel moeilijker week voor paus Franciscus inluidt. In een relaas van elf pagina's eist Viganò het aftreden van Franciscus, omdat de paus in zeker één geval een misbruikzaak in de doofpot zou hebben gestopt.
  [naar artikel]
 32. Paus Franciscus werkt aan religieuze tolerantie in Abu Dhabi (08/02/2019 - VRT NWS)
  Afgelopen week liet paus Franciscus op twee dagen tijd nog eens zien hoe veelzijdig hij is: goede herder, onvermoeibaar vredesapostel en handig diplomaat… met een rotsvast geloof. Alleen het geloof van een mosterdzaadje bevrijdt je van opkomend cynisme, aldus Benoit Lannoo die er in Abu Dhabi bij was.
  [naar artikel]
 33. Paus Franciscus bezoekt Colombia ter ondersteuning van vredesproces (07/09/2017 - Knack)
  Paus Franciscus is woendagavond lokale tijd aangekomen in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. De paus brengt een vijfdaags bezoek aan het Zuid-Amerikaanse land ter ondersteuning van het vredesproces.
  [naar artikel]
 34. VIDEO. Paus wordt even circusartiest (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Vaticaan geniet paus Franciscus van een optreden van Cubaanse circusartiesten. Op vraag van een jongleur doet de kerkleider ook even breed...
  [naar artikel]
 35. Franciscus als eerste paus ooit in langspeelfilm (06/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus maakt als eerste paus ooit zijn debuut op het witte doek. Hij speelt een gastrol in de film 'Beyond the Sun', waarvan de
  [naar artikel]
 36. Paus Franciscus: 'Homoseksuele stellen zijn geen gezinnen' (16/06/2018 - Knack)
  Enkel mannen en vrouwen kunnen volgens paus Franciscus een gezin vormen.
  [naar artikel]
 37. Benedictus XVI hekelt “dwaze” vergelijking met paus Franciscus (12/03/2018 - Metro)
  Ter gelegenheid van het vijfjarig ambtsjubileum van paus Franciscus heeft zijn voorganger Benedictus XVI simplistische vergelijkingen tussen hen beiden gehekeld. “Het is een dwaas vooroordeel, dat paus Franciscus slechts een man van de praktijk zonder bijzondere theologische en filosofische vorming zou zijn, terwijl ikzelf slechts een theoreticus van de theologie zou geweest zijn, die weinig van het concrete leven van een hedendaagse christelijke mens zou begrepen hebben”, schreef de Duitse ex-paus in een brief aan de prefect van het Vaticaanse secretariaat communicatie. Vaticannews, de officiële nieuwssite van het Vaticaan, citeerde maandag uit het schrijven aan Dario Viganò. Aanleiding voor de brief van Benedictus was de voorstelling van een reeks boeken, waarin theologen “de theologie van paus Franciscus” onderzoeken. Franciscus werd vijf jaar geleden op 13 maart na het aftreden van Benedictus XVI tot hoofd van de Katholieke Kerk verkozen. De boeken over Franciscus tonen “terecht aan dat paus Franciscus een man is met een diepe filosofische en theologische vorming”, aldus Benedictus, “en ze helpen ermee de interne continuïteit tussen beide pontificaten te zien, met alle mogelijke verschillen in stijl en temperament”. bron: Belga Het bericht Benedictus XVI hekelt “dwaze” vergelijking met paus Franciscus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Paus Franciscus: 'Ouderdom is dorst naar wijsheid' (17/12/2016 - Knack)
  Paus Franciscus viert zaterdag zijn 80e verjaardag. De voorbije dagen ontving hij 50.000 e-mails met verjaardagswensen.
  [naar artikel]
 39. VIDEO. Kijk hoe paus meedoet met circusoptreden (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Vaticaan geniet paus Franciscus van een optreden van Cubaanse circusartiesten. Op vraag van een jongleur doet de kerkleider ook even breed...
  [naar artikel]
 40. Belgische tiener Celine Dept is nieuwe populairste Belg op video-app TikTok (02/01/2020 - VRT NWS)
  België heeft er een nieuwe ster bij. De 19 jarige Céline Dept is wereldberoemd, niet dankzij een rol in een film of een carrière als zangeres, maar ze wordt door meer dan 2,7 miljoen mensen wereldwijd gevolgd op de populaire applicatie voor de smartphone TikTok. En daarmee is ze de populairste Belg op TikTok
  [naar artikel]
 41. Paus Franciscus: “Abortus-’zondaars’ mogen meer vergeven worden” (21/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Paus Franciscus heeft alle priesters permanent toestemming gegeven om abortus te vergeven. De paus gaf eerder zijn zegen om abortus te vergeven tijdens het Heilig Jaar dat zondag werd afgesloten. Franciscus deed dat in een apostolisch schrijven. Het Heilig Jaar stond in het teken van de “barmhartigheid”.
  [naar artikel]
 42. Wandelt er na 25 jaar weer een paus over Limburgse vaandels? (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Paus Franciscus zien wandelen over hun vaandels. Dat is het doel van een veertigtal Limburgse schutterijen uit België en Nederland wanneer ze in november naar het Vaticaan reizen. Het betreden van de vaandel is volgens een oude schutterstraditie enkel toegestaan voor de paus, de regerende koning en de priester tijdens het Sacramentsfeest. De laatste paus die over Limburgse vaandels liep, was paus Johannes-Paulus II in 1991.
  [naar artikel]
 43. TikTok lanceert controlefunctie voor ouders (19/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De populaire jongerenapp TikTok krijgt een nieuwe functie, waarmee ouders kunnen controleren hoe lang hun kinderen de app mogen gebruiken. Kindonvriendelijke video’s en het sturen van privéberichten kunnen ook geblokkeerd worden.
  [naar artikel]
 44. Seksschandaal Chileense kerk: brief brengt paus Franciscus in diskrediet (06/02/2018 - VRT NWS)
  In Chili is een brief opgedoken die een slachtoffer van seksueel misbruik drie jaar geleden naar paus Franciscus stuurde. Daarin staan niet alleen details over het misbruik door een Chileense priester. Het slachtoffer beschrijft ook in geuren en kleuren hoe een andere priester getuige was van het misbruik en het jarenlang toedekte. Paus Franciscus benoemde die andere priester tot bisschop, want volgens de paus was er niets dat tegen hem pleitte. Maar dat spreekt die brief nu tegen.     
  [naar artikel]
 45. 'Paus Franciscus dekte misbruik door kardinaal in de VS toe' (26/08/2018 - Knack)
  Een gewezen pauselijke nuntius in de VS zegt dat paus Franciscus seksueel misbruik door een Amerikaanse kardinaal heeft toegedekt. De ex-diplomaat, Carlo Maria Vigano, vindt dat Franciscus moet aftreden.
  [naar artikel]
 46. Paus Franciscus beschuldigt slachtoffers van seksueel misbruik van laster (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus heeft in Chili om vergeving gevraagd voor de seksuele misdrijven van priesters in het Zuid-Amerikaanse land. Tegelijk verdedigde...
  [naar artikel]
 47. Paus Franciscus verlaat Colombia met blauw oog (11/09/2017 - VRT NWS)
  Paus Franciscus heeft zijn bezoek aan het Zuid-Amerikaanse land Colombia afgerond. Op de slotdag bezocht hij de stad Cartagena. De tocht door de straten van de stad verliep niet geheel zonder horten of stoten. De paus verloor zijn evenwicht en stootte met zijn hoofd tegen de wand van de pausmobiel. Franciscus hield er een blauw oog aan over, maar maakt het verder prima.
  [naar artikel]
 48. [VIDEO] - EU viert 60 jaar verdrag van Rome: paus Franciscus ontvangt 27 leiders (24/03/2017 - De Redactie)
  De paus heeft een toespraak gehouden en had daarbij veel aandacht voor de crisis waarin de Unie verkeert, de Unie kan sterven zei de paus. Extremisme en populisme vormen een bedreiging, waar alleen solidariteit tegen opgewassen is.
  [naar artikel]
 49. Franciscus in Ierland: de moeilijkste reis van de paus (25/08/2018 - VRT NWS)
  Paus Franciscus bezoekt dit weekend Ierland, Dublin om precies te zijn. Hij doet dat in het kader van de zogenoemde Wereldgezinsdagen. Franciscus’ aanwezigheid moest het orgelpunt worden van de bijeenkomst die sinds dinsdag aan de gang is. Maar door -opnieuw-  een schandaalsfeer die rond de Kerk hangt sinds de verhalen over kindermisbruik in de VS, in Pennsylvania,  lijkt dit vooral een beproeving te worden voor de paus. De al lang etterende zweer van machts-en kindermisbruik stinkt weer en Franciscus zal de schaduw daarvan de hele tijd boven zich voelen in Dublin. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.