Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 August 2020
13:55 uur

Europese staten activeren sanctiemechanisme Irandeal

De Tijd

14/01/2020 - 16:09

16:07 Door de actie van Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk komt het einde van het nucleaire akkoord uit 2015 een stap dichterbij.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe voelen wij Trumps uitstap uit de Irandeal? (09/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump kondigde gisteren aan dat de Verenigde Staten uit het nucleaire akkoord met Iran stappen. Washington wil de...
  [naar artikel]
 2. Geheime 'anti-Irandeal' tussen Israël en Verenigde Staten om nucleair akkoord te saboteren (29/12/2017 - Knack)
  De Verenigde Staten en Israël hebben een geheime deal gesloten voor volledige samenwerking gericht tegen Iran. Dat meldde de Israëlische zender Channel 10 en wordt vandaag besproken in Israëlische media.
  [naar artikel]
 3. Valt de Irandeal nog te redden nu Teheran Europese troepen bedreigt? (16/01/2020 - De Morgen)
  Een Iraans dreigement aan Europese troepen is een slecht voorteken voor wat Brussel ziet als laatste poging het nucleaire akkoord te redden. De Britten en Fransen buigen hun diplomatieke spoor al om in de richting van het plan-Trump.
  [naar artikel]
 4. Europese Unie probeert front te vormen tegen Trump (17/05/2018 - VRT NWS)
  De 28 regeringsleiders van de Europese Unie zijn het tijdens een informeel diner in de Bulgaarse hoofdstad Sofia eens geraakt over hoe de EU moet reageren op de beslissingen van de Amerikaanse president Trump over de Irandeal en de heffingen op Europees staal en aluminium.  
  [naar artikel]
 5. Belgische betaalgigant Swift in het nauw door Irandeal (05/11/2018 - De Tijd)
  22:16 Het internationale betaalnetwerk Swift speelt een hoofdrol in de nieuwe schijf sancties van de Verenigde Staten tegen Iran. Het dreigt zich de woede van de EU op de hals te halen.
  [naar artikel]
 6. Magnette dreigt opschortingsclausule CETA-handelsverdrag te activeren (01/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Waals minister-president Paul Magnette dreigt er nog maar eens mee een bom te zullen leggen onder het CETA-handelsverdrag. Hij wil de opschortingsclausule in het Europees-Canadese handelsverdrag activeren als de federale regering treuzelt met advies te vragen aan het Hof van Justitie van de Europese Unie.
  [naar artikel]
 7. Verenigde Staten verhogen invoerheffing op Europese vliegtuigen (15/02/2020 - Express)
  De Verenigde Staten verhogen de invoerheffing op de import van vliegtuigen van Europese constructeurs. Dat heeft de United States Trade Representative (USTR) gemeld. Momenteel geldt op de import van Europese vliegtuigen in de Verenigde Staten een heffing van 10 procent. Dat zal echter tot 15 procent worden opgetrokken. De nieuwe regeling gaat half maart in. […] The post Verenigde Staten verhogen invoerheffing op Europese vliegtuigen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Europese Commissie schort begrotingsregels voor lidstaten op: “We activeren algemene ontsnappingsclausule” (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Om de coronapandemie te bestrijden heeft de Europese Commissie vrijdag voorgesteld om de afspraken over het begrotingstraject van de lidstaten op...
  [naar artikel]
 9. Boerenbond roept Europese Commissie op om steunmaatregelen te activeren (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Boerenbond roept in het licht van de coronacrisis de Europese Commissie op om de marktevoluties nauwgezet op te volgen en crisismaatregelen...
  [naar artikel]
 10. EU neemt voorzorgen nu VS sancties tegen Iran weer activeren (06/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie wapent zich tegen de impact van de hernieuwde Amerikaanse sancties tegen Iran, die morgenochtend opnieuw ingaan. Europese...
  [naar artikel]
 11. Europese Unie gaat bedrijven beschermen tegen impact Amerikaanse sancties (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie gaat vanaf morgen een mechanisme activeren dat Europese bedrijven die zaken doen in Iran moet beschermen tegen de impact van...
  [naar artikel]
 12. De Block wil langdurig zieken én hun bedrijven financieel straffen (16/02/2017 - De Redactie)
  De minister van Sociale Zaken, die van het activeren van langdurig zieke werknemers een van haar stokpaardjes heeft gemaakt, wil 5 tot 25 procent van iemands uitkering kunnen inhouden. Bedrijven die hun mensen onvoldoende activeren, zouden een boete riskeren.
  [naar artikel]
 13. Wetenschappers activeren slapende immuuncellen om beenmergkanker te bestrijden (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Belgische wetenschappers zijn erin geslaagd om "slapende" immuuncellen terug te activeren, waardoor die effectiever optraden tegen tumoren.
  [naar artikel]
 14. EU neemt voorzorgen nu VS sancties tegen Iran weer activeren (06/08/2018 - De Morgen)
  De Europese Unie wapent zich tegen de impact van de hernieuwde Amerikaanse sancties tegen Iran, die dinsdagochtend opnieuw ingaan. Europese bedrijven zullen een terugbetaling van eventuele schade kunnen vragen. 
  [naar artikel]
 15. Wat is de Irandeal? (08/05/2018 - Knack)
  De bedoeling van de deal is dat Iran enkel nog beschikt over de mogelijkheden om kernenergie voor vreedzame doeleinden op te wekken.
  [naar artikel]
 16. Magnette dreigt opschortingsclausule CETA te activeren: "Er mag niet met de voeten van de Walen gespeeld worden" (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Waals minister-president Paul Magnette dreigt ermee om de opschortingsclausule in het Europees-Canadese handelsverdrag CETA te activeren als de
  [naar artikel]
 17. Magnette dreigt opschortingsclausule CETA te activeren: "Er mag niet met de voeten van de Walen gespeeld worden" (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Waals minister-president Paul Magnette dreigt ermee om de opschortingsclausule in het Europees-Canadese handelsverdrag CETA te activeren als de
  [naar artikel]
 18. Nieuwkomers beter activeren maakt vergrijzingskost beheersbaar (26/09/2019 - Apache)
  Migratie kan een positief effect hebben op de Belgische economie en de sociale zekerheid. Om dat te realiseren zijn er volgens de Vergrijzingscommissie wel maatregelen nodig om nieuwkomers sneller aan de bak te krijgen. “De voorbije jaren slaagden we er niet in om migranten voldoende te activeren. Andere landen slagen daar beter in”, zegt voorzitter van
  [naar artikel]
 19. Datahonger van Google aangeklaagd door consumentenorganisaties uit 7 Europese staten (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Consumentenorganisaties uit zeven Europese staten dienen een klacht in tegen mogelijk gegevensmisbruik door internetgigant Google. De organisaties...
  [naar artikel]
 20. Verenigde Staten vragen meer Europese druk op Rusland (28/11/2018 - Knack)
  De Verenigde Staten hebben hun Europese bondgenoten opgeroepen nieuwe sancties tegen Rusland te nemen na de escalatie in het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Bovendien moeten de bestaande strafmaatregelen consequenter worden toegepast.
  [naar artikel]
 21. Wetenschappers activeren slapende immuuncellen om beenmergkanker te bestrijden (01/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Belgische wetenschappers zijn erin geslaagd om “slapende” immuuncellen terug te activeren, waardoor die effectiever optraden tegen tumoren. Daardoor is er een mogelijke piste ontdekt om een moeilijk te behandelen vorm van beenmergkanker (multipel myeloom) te bestrijden, meldt VIB-UGent-VUB.
  [naar artikel]
 22. Lanceert EU allereerste strafprocedure tegen Polen? (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Doet ze het of doet ze het niet? Zal de Europese Commissie morgen artikel 7 van het Europees verdrag activeren en Polen formeel tot de orde roepen...
  [naar artikel]
 23. EU betreurt nieuwe Amerikaanse sancties tegen Cuba (17/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie betreurt de plannen van de Amerikaanse regering om binnenkort het derde deel van de Helms-Burton-wet te activeren. Dat maakt het...
  [naar artikel]
 24. Nog niet volledig geratificeerd, maar al grotendeels van kracht: het felbevochten CETA-verdrag (21/09/2017 - VRT NWS)
  Vandaag start het veelbesproken handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada dat ongeveer een jaar geleden gesloten werd, na enkele woelige weken van Waals (en Brussels) verzet. Europese groenten en alcohol kunnen nu makkelijker naar Canada uitgevoerd worden. Om ook het investeringsluik van CETA te activeren moeten alle lidstaten het licht nog op groen zetten.
  [naar artikel]
 25. Groot-Brittannië wil brexit "voor einde maart 2017" activeren (02/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May wil de akte herroepen die haar land in 1972 deed toetreden tot de Europese Unie. Dat heeft ze gezegd tijdens een
  [naar artikel]
 26. Wetenschappers activeren slapende immuuncellen om beenmergkanker te bestrijden (01/06/2017 - De Morgen)
  Belgische wetenschappers zijn erin geslaagd om "slapende" immuuncellen terug te activeren, waardoor die effectiever optraden tegen tumoren. Daardoor is er een mogelijke piste ontdekt om een moeilijk te behandelen vorm van beenmergkanker (multipel myeloom) te bestrijden, meldt VIB-UGent-VUB.
  [naar artikel]
 27. Brede steun in EU voor handelsgesprekken Verenigde Staten (22/02/2019 - Knack)
  Onder de handelsministers van de Europese Unie is brede steun om de Europese Commissie snel een mandaat te geven om met de Verenigde Staten te onderhandelen over een beperkt vrijhandelsakkoord. De Roemeense minister Stefan Radu, die overleg van de bewindslieden in Boekarest voorzat, en EU-handelscommissaris Cecilia Malmström zeiden dat na afloop.
  [naar artikel]
 28. Groot-Brittannië wil brexit-artikel 50 "voor einde maart 2017" activeren (02/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May wil de akte herroepen die haar land in 1972 deed toetreden tot de Europese Unie. Dat heeft ze gezegd tijdens een
  [naar artikel]
 29. Groot-Brittannië zal brexit-artikel 50 "voor einde maart 2017" activeren (02/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May wil de akte herroepen die haar land in 1972 deed toetreden tot de Europese Unie. Dat heeft ze gezegd tijdens een
  [naar artikel]
 30. Amerikaanse federale rechter beveelt Trump om ‘Dreamers’ weer toe te laten (04/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Verenigde Staten heeft een federale rechter in Washington D.C. de regering vrijdag opgedragen om DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), beter bekend als het Dreamers-programma, opnieuw te activeren. Dat berichtten lokale media.
  [naar artikel]
 31. Verenigde Staten gaan handelstarieven opleggen aan Europese vliegtuigen en andere producten (02/10/2019 - VRT NWS)
  Vanaf 18 oktober zullen er extra invoerheffingen opgelegd worden aan Europese producten die in de Verenigde Staten worden ingevoerd. Het meest opvallend is de heffing op vliegtuigen zoals die Airbus. Eerder had de Wereldhandelsorganisatie de VS de toestemming gegeven om die heffingen op te leggen.
  [naar artikel]
 32. Strategische reserve deze winter mogelijk voor het eerst in gebruik (30/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het elektriciteitsaanbod in Europa zou voldoende groot moeten zijn om alle Europese landen van energie te voorzien deze winter, ook al kampt Frankrijk met de laagste nucleaire productie in tien jaar. Dat meldt Entso-E, de Europese hoogspanningsbeheerder, dinsdag. De Belgische netbeheerder Elia sluit niet uit dat het, voor het eerst in de geschiedenis, de strategische reserve zal moeten activeren.
  [naar artikel]
 33. De Verenigde Staten blijven een vriend van Europa (als het van Europa afhangt) (16/07/2018 - Knack)
  De Verenigde Staten blijven een vriend van Europa. Dat hebben verschillende Europese buitenlandministers vandaag gezegd. Ze reageren daarmee op de Amerikaanse president Donald Trump, die in een interview met CBS de Europese Unie als 'vijand' had aangeduid. Oorzaak van Trumps toorn: de volgens hem oneerlijke handelsrelaties.
  [naar artikel]
 34. Amerikaanse federale rechter beveelt Trump om Dreamers-programma weer op te starten (04/08/2018 - De Morgen)
  In de Verenigde Staten heeft een federale rechter in Washington D.C. de regering opgedragen om DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), beter bekend als het Dreamers-programma, opnieuw te activeren. Dat berichten lokale media.
  [naar artikel]
 35. Europese grootmachten stellen dispuutmechanisme in Irandeal in werking (14/01/2020 - Metro)
  Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië hebben het dispuutmechanisme in het nucleair akkoord met Iran in werking gesteld, zo hebben de krant New York Times (NYT) en de Britse openbare omroep BBC vandaag op gezag van een gezamenlijke verklaring van de drie ministeries van Buitenlandse Zaken bericht. In 2015 bereikten de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties plus Duitsland en de Europese Unie met Iran een akkoord omtrent de nucleaire activiteiten van de islamitische activiteiten van de islamitische republiek. In 2018 stapte Washington unilateraal uit het akkoord (JCPOA in het jargon), waarna Teheran de regels niet meer strikt begon te volgen. Nadat de VS de Iraanse generaal Qassem Soleimani in Irak hadden uitgeschakeld, liet Teheran vorige week weten zich helemaal niet meer te zullen houden aan de bepalingen van het akkoord. De ministeries van Buitenlandse Zaken van Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland zeggen daarom “geen andere keuze” te hebben dan het “dispuut resolutie mechanisme” van het JCPOA in gang te zetten. Volgens de NYT begint zodoende een klok te tikken voor wat zestig dagen van onderhandelen met Iran kan zijn, opdat het land opnieuw zijn verplichtingen volledig zou nakomen. De stok achter de deur is het herinstellen van de sancties vanwege de Verenigde Naties, met inbegrip van een wapenembargo. “Ons doel is duidelijk: wij willen het akkoord vrijwaren en binnen de parameters van het akkoord tot een diplomatieke oplossing komen”, twitterde de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas. “Wij roepen Iran op constructief deel te nemen aan het onderhandelingsproces dat nu begint.” bron: Belga Het bericht Europese grootmachten stellen dispuutmechanisme in Irandeal in werking verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Poetin en Macron willen Irandeal behouden (30/04/2018 - De Tijd)
  15:56 De Franse president Emmanuel Macron had vorige week nog gezegd dat hij met president Trump wilde onderhandelen over een vernieuwd akkoord.
  [naar artikel]
 37. Magnette dreigt CETA op te schorten: 'Er mag niet met de voeten van de Walen gespeeld worden' (01/12/2016 - Knack)
  Waals minister-president Paul Magnette dreigt ermee om de opschortingsclausule in het Europees-Canadese handelsverdrag CETA te activeren als de federale regering treuzelt met advies te vragen aan het Hof van Justitie van de Europese Unie.
  [naar artikel]
 38. Peeters: "Het is de verdomde plicht van Muyters om SWT'ers te activeren" (14/06/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) zegt in "Terzake" dat hij de werknemers van Carrefour die met brugpensioen gaan (SWT) niet kan activeren omdat zij niet te motiveren zijn om een nieuwe job te aanvaarden. Zijn federale collega van Werk Kris Peeters (CD&V) zegt dat Muyters de plicht heeft dat wel te doen.
  [naar artikel]
 39. Michel oppert uitbreiding Irandeal met economisch luik (09/05/2018 - De Tijd)
  12:21 Volgens Charles Michel (MR) kan het nucleaire akkoord met Iran overeind blijven als er een luik wordt toegevoegd om de economische samenwerking uit te diepen.
  [naar artikel]
 40. Akkoord EU en VS over privacy nabij (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuw akkoord tussen de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten (VS) over betere bescherming van persoonsgegevens van Europese
  [naar artikel]
 41. Akkoord EU en VS over privacy nabij (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuw akkoord tussen de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten (VS) over betere bescherming van persoonsgegevens van Europese
  [naar artikel]
 42. Jambon werkt aan boetes voor politiezones die collega's weigeren bij te staan (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon werkt aan een sanctiemechanisme om politiezones die een collega-zone weigeren te helpen bij...
  [naar artikel]
 43. Amerikaanse heffingen tegen EU definitief (02/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten mogen definitief importheffingen instellen op Europese goederen. Dat heeft Wereldhandelsorganisatie WTO bepaalt. Vier Europese...
  [naar artikel]
 44. VS voeren vandaag importtarieven in op Europese producten (18/10/2019 - De Tijd)
  06:51 De 7,5 miljard dollar aan extra douaneheffingen die de Verenigde Staten opleggen aan een hele waaier aan Europese producten zijn vrijdag in werking getreden.
  [naar artikel]
 45. Hotelbaas wordt na 18 maanden nieuwe Amerikaanse EU-ambassadeur (10/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben opnieuw een ambassadeur bij de Europese Unie. Gordon Sondland maakte gisteren zijn geloofsbrieven over bij de Europese...
  [naar artikel]
 46. Frankrijk wil onderhandelingen over TTIP stopzetten (30/08/2016 - De Redactie)
  De Franse regering gaat de Europese Commissie in september vragen de onderhandelingen over het vrijhandelsakkoord tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie, stop te zetten.
  [naar artikel]
 47. Europese Unie bereidt vergeldingsmaatregelen voor als reactie op dreigement Trump (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie werkt aan een lijst van Amerikaanse producten die ze zou kunnen belasten indien de Verenigde Staten hogere invoerrechten op...
  [naar artikel]
 48. Poolse regering verdedigt hervorming justitieapparaat terwijl EU ermee dreigt om "nucleaire optie" te activeren (19/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Poolse regering heeft de kritiek van de Europese Commissie op haar hervorming van het justitieapparaat als "vroegtijdig" en
  [naar artikel]
 49. Iran-deal: Europese Unie treedt op tegen Amerikaanse sancties (18/05/2018 - VRT NWS)
  Op de EU-top in Sofia hebben de Europese leiders besloten om op te treden tegen de Verenigde Staten. Ze lanceren een blokkadestatuut dat Europese bedrijven die zakendoen met Iran beschermd tegen de Amerikaanse sancties. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.