Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
14:19 uur

Politie Demerdal zet patrouilles te paard in

Het Belang van Limburg

14/01/2020 - 16:18

Sinds dinsdag zet de politie Demerdal (Diest-Scherpenheuvel-Zichem) patrouilles te paard in op het grondgebied van Schaffen en omgeving.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Patrouilleren te paard: zo leren paarden de knepen van het vak (23/01/2018 - VRT NWS)
  De Belgische federale politie heeft een specialiteit: patrouilles te paard. "Karrewiet"-reporter Gitte gaat naar de kazerne van Etterbeek, waar politie en paard de kneepjes van het vak leren. 
  [naar artikel]
 2. Opnieuw politie te paard in de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) (07/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) doet opnieuw een beroep op de politie te paard van de federale politie. Dat gebeurt na de melding van verdachte situaties en één inbraak op 27 maart '18 in specifieke woonwijken te Scherpenheuvel-Zichem.
  [naar artikel]
 3. Nieuwe patrouillehond voor de politie Demerdal (09/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Stiyx: zo heet de nieuwe patrouillehond van de politie Demerdal. De tweejarige Mechelse herder zit tot eind mei 2020 in opleiding, maar mag nu al ingezet worden voor patrouilles.
  [naar artikel]
 4. Verwaarloosd paard (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Winterdijkweg in Kaulille heeft de politie een verwaarloosd paard in beslag genomen. Het dier stond in een weide en had nauwelijks voeder en zuiver drinkwater. Het paard kon nergens schuilen. De weide zelf lag bezaaid met uitwerpselen van het dier. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum heeft het paard tijdelijk opgevangen. De eigenaar van het paard wordt verhoord. De politie heeft de inspectiedienst Dierenwelzijn ingelicht voor verdere opvolging.
  [naar artikel]
 5. 538 bestuurders in november in politie Demerdal geflitst (23/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vorige maand betrapte de politie Demerdal 39 chauffeurs die onder invloed waren: 30 hadden te diep in het glas gekeken, 9 hadden drugs gebruikt. De politie stelde ook 739 verkeersinbreuken vast waarvan 538 voor overdreven snelheid, 143 parkeerovertredingen en 19 voor gsm-gebruik aan het stuur.
  [naar artikel]
 6. Politie blijft tot en met dit weekend patrouilles versterken in Noordstation (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) zal nog zeker tot en met dit weekend de patrouilles in en rond het...
  [naar artikel]
 7. Extra patrouilles kust na brand in kamp (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Politiezone Westkust zet extra patrouilles in aan de Frans-Belgische grens om vluchtelingen op te vangen. De politie acht de kans reëel dat heel
  [naar artikel]
 8. Extra patrouilles na brandstichting in cultuurcentrum (26/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De politie gaat extra patrouilles uitvoeren in de buurt van het Gravenplein na enkele incidenten. Vooral vrijdagavond liepen er heel wat meldingen binnen.
  [naar artikel]
 9. Extra patrouilles kust na brand in kamp (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Politiezone Westkust zet extra patrouilles in aan de Frans-Belgische grens om vluchtelingen op te vangen. De politie acht de kans reëel dat heel
  [naar artikel]
 10. Politie Demerdal betrapt vijf bestuurders onder invloed (22/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Demerdal hield zondagnamiddag op een aantal plaatsen verkeerscontroles. Daarbij werden een hele reeks overtredingen vastgesteld. Vijf bestuurders hadden te diep in het glaasje gekeken.
  [naar artikel]
 11. Politie in Zeebrugge houdt grote actie tegen transmigranten in duinen (18/07/2018 - VRT NWS)
  De boodschap van burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) dat de ordediensten blijven controleren om de overlast in Zeebrugge te beperken, blijkt niet overdreven. De Brugse politie heeft deze middag een grote controleactie gehouden in de duinen op zoek naar transmigranten. Daarbij werden onder andere patrouilles te paard en politiehonden ingezet.
  [naar artikel]
 12. Actie tegen gauwdieven in Diest (24/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Demerdal zet extra-patrouilles in in de strijd tegen gauwdieven. De jongste tijd sloegen nogal wat gauwdieven toe op de wekelijkse marktdag en in de winkelstraten. Voorlopig konden nog geen daders gevat worden maar enkele personen die zich verdacht gedroegen zijn wel aan een controle onderworpen. De politieactie heeft een afschrikkend karakter.
  [naar artikel]
 13. Politie is overlast van trouwstoeten meer dan beu en grijpt in: extra patrouilles (21/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Drie zonnige weekends, 67 processen-verbaal. De Brusselse politie heeft het helemaal gehad met baldadige trouwstoeten die lak hebben aan verkeersregels. Voortaan komen er elke zaterdag extra patrouilles. Ook in Limburg grijpt de politie in, na vreugdeschoten op de openbare weg. Daar wordt haast elke trouwstoet “discreet” ­begeleid door een politiecombi.
  [naar artikel]
 14. Na jacht op ontsnapte bok rukt politie nu ook driemaal uit voor zelfde paard (09/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De politie van de zone Erpe-Mere/Lede kreeg zondag omstreeks 18 uur een oproep voor een loslopend paard langs de Reymeerstraat in Wanzele. Het dier was over de omheining geraakt van een weide net aan de afslag richting Wanzele. Het paard werd teruggebracht maar ontsnapte opnieuw. Rond 23 uur werd het dier gesignaleerd terwijl het richting centrum liep. Opnieuw kwam de politie in actie om het paard naar zijn weide terug te brengen. Daar bleef het echter niet lang: maandagmorgen koos het paard opnieuw het hazenpad. “Toen hebben we het op een andere weide gebracht waar de afsluiting wat hoger is”, aldus de politie. Maandag stond het witte paard — mét dekentje — op zijn nieuwe thuisweide rustig met een compagnon te grazen.
  [naar artikel]
 15. Paard vermist in bossen Tessenderlo nadat eigenares eraf valt (06/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zondagochtend ging Lindsy Haesaerts uit Herent met haar paard rijden in de bossen van Tessenderlo. Ze is van het paard, een vosse Arabier, gevallen en heeft sindsdien het paard niet meer gezien. Op dit moment zijn ze met man en macht aan het zoeken in de bossen in de buurt van de Schoterheide in Tessenderlo. De politie is verwittigd.
  [naar artikel]
 16. Geheugensteuntje voor bevolking op combi’s van politie Demerdal (24/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politiezone Demerdal heeft naar aanleiding van de coronacrisis een geheugensteuntje op haar combi’s geplakt. “We worden om de oren geslagen met adviezen zoals handen wassen en afstand houden maar op straat zien we nog regelmatig mensen te kort bij elkaar komen. Vandaar dit geheugensteuntje”, zegt korpschef Jan Vanhauwere van de politiezone Demerdal.
  [naar artikel]
 17. Loslopend paard (21/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft woensdagmorgen rond 4.15 uur een loslopend paard gevangen in de B. Henrylaan in Dilsen. Het paard werd in een weide geplaatst. De eigenaar meldde zich ’s morgens rond 7.30 uur.
  [naar artikel]
 18. Lokale politie schroeft patrouilles in Noordstation terug (01/06/2019 - De Morgen)
  De lokale politie van de zone Brussel-Noord schroeft de patrouilles rond het Noordstation na een evaluatie deze week terug. Voortaan patrouilleren vier inspecteurs dagelijks rond het station.
  [naar artikel]
 19. VIDEO. Dierenbeul takelt paard toe: overleden aan snijwonden (12/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De politie Limburg Regio Hoofdstad is een onderzoek gestart naar de dood van een paard. Het dier werd deze voormiddag aangetroffen met grote snijwonden. Een dierenarts kwam nog ter plaatse, maar het paard overleefde het niet.
  [naar artikel]
 20. Inbeslagname kansspeltoestellen (27/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) gaat intensiever controleren op het correcte gebruik van speelautomaten. Vorige vrijdag kregen medewerkers van de politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) een toelichting bij de regelgeving terzake. Die werd gevolgd door controles op het terrein.
  [naar artikel]
 21. Amerikaanse bullies breken uit en vallen paard aan (17/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Twee Amerikaanse bullies braken donderdagavond uit en vielen een paard aan. De feiten speelden zich rond 20.40 uur af in een weide aan de Heimeersweg in Dilsen. Het paard liep bijtwonden op aan zijn kop. De politie kwam ter plaatse en de eigenaar van de honden werd ingelicht.
  [naar artikel]
 22. Voorlopig geen versterkte patrouilles in Antwerpen (11/09/2017 - De Standaard)
  De Antwerpse lokale politie neemt voorlopig geen extra maatregelen zoals versterkte patrouilles in de buurten waar agenten de voorbije maanden te maken kregen met agressie door omstaanders tijdens interventies.
  [naar artikel]
 23. Paard ontsnapt in Lanklaar (12/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie is vrijdagnamiddag opgeroepen voor een loslopend paar op de Hoeveweg in Lanklaar. Het paard werd terug in weide geplaatst en de omheining werd opnieuw afgesloten. De eigenaar kon door de politie niet worden opgespoord.
  [naar artikel]
 24. Politie Texas verontschuldigt zich voor wegvoeren arrestant te paard (07/08/2019 - VRT NWS)
  De politie van de Texaanse stad Galveston arresteerde maandag een man, maar omdat er niet meteen een politievoertuig ter beschikking was, besloten ze een aloude techniek te gebruiken. De man werd geboeid en vervolgens met een touw begeleid door twee agenten te paard.
  [naar artikel]
 25. Zwoele nacht eist zijn tol: politie deelt waslijst van incidenten met feestende studenten (20/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Tijdens de warme donderdagnacht registreerde de Leuvense politie meer dan 40 klachten over lawaaihinder. Voor de patrouilles was het onmogelijk om aan al die meldingen gevolg te geven en alle buurtbewoners te helpen, bovendien zijn ze dan niet beschikbaar voor andere interventies. De commissaris is duidelijk: “Een terugkerend fenomeen elke keer het beter weer wordt, maar extra patrouilles inzetten is niet de oplossing.”
  [naar artikel]
 26. 142 hardrijders betrapt bij flitsmarathon van politie Demerdal (04/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de flitsmarathon zijn woensdag in de politiezone Demerdal 142 hardrijders betrapt. Drie bestuurders riskeren de intrekking van hun rijbewijs. Een bestuurder reed 95 km/uur in de zone 50 op de Turnhoutsebaan. (tb)
  [naar artikel]
 27. Loslopende paard in Voorshoven (30/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is vrijdagvoormiddag een melding binnengekomen van een loslopend paard op de Solterweg in Voorshoven. Toen de politie arriveerde stond het dier langs de kant van de weg gras te eten. De eigenaar kwam ter plaatse om het dier terug in zijn weide te zetten. (mm)
  [naar artikel]
 28. Leuvense politie verhoogt aanwezigheid in stationsbuurt (27/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Leuvense lokale politie heeft de voorbije weken haar aanwezigheid in de omgeving van het station gevoelig verhoogd. Zowel met patrouilles in uniform als met patrouilles in burger, en zal dat ook de komende weken blijven doen. Bedoeling is paal en perk stellen aan het agressieve gedrag van een aantal jongeren. “We willen dat iedereen, jong of oud, op elk moment van de dag veilig trein of bus kan nemen zonder bang te moeten zijn van een klap of intimidatie”, zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx.
  [naar artikel]
 29. Amerikaans-Turkse patrouilles zijn gestart in noorden van Syrië (08/09/2019 - Knack)
  Het Turkse en Amerikaanse leger zijn zondag begonnen met gezamenlijke patrouilles in het noordoosten van Syrië, in een sector die op termijn een 'veiligheidszone' moet worden. Damascus heeft de Amerikaans-Turkse patrouilles veroordeeld.
  [naar artikel]
 30. Paard in beslag genomen in Genk (28/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie MidLim heeft donderdag in de Brakenstraat een paard in beslag genomen. Het dier was die dag al voor de derde keer uitgebroken en dreigde telkens de drukke weg op te lopen. De eigenaar kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de wet op het dierenwelzijn. Het paard werd naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden gebracht. (mm)
  [naar artikel]
 31. Paard sterft door snijwonden in Hasselt (11/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie Limburg Regio Hoofdstad voert momenteel een onderzoek naar de dood van een paard. Dat werd deze voormiddag aangetroffen met grote...
  [naar artikel]
 32. Loslopend paard (20/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Kasteeldreef in Dilsen heeft de politie woensdagmiddag een loslopend paard gevangen en weer in een weide gezet.
  [naar artikel]
 33. Vorig jaar 241 pv’s voor drugs bij politie Demerdal (10/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politiezone Demerdal heeft in 2018 241 processen-verbaal voor drugs opgesteld. 196 daarvan waren voor drugsbezit en 45 waren voor drugshandel.
  [naar artikel]
 34. Twee op 885 chauffeurs in politiezone Demerdal DSZ onder invloed (06/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) noteerde bij een alcoholcontrole vrijdag opvallend weinig chauffeurs onder invloed. Slechts twee personen moesten tijdelijk hun rijbewijs inleveren.
  [naar artikel]
 35. Inbeslagname van verwaarloosd paard dat nog nauwelijks kan rechtstaan (01/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politiezone Carma nam dinsdagavond een Shetlander in beslag in een weide in de Bosstraat op Hees in Bocholt. De politie ging ter plaatse het paard controleren naar aanleiding van een melding over verwaarlozing.
  [naar artikel]
 36. Vermiste minderjarigen zijn bijna wekelijkse kost voor politiezone Demerdal (14/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er gaat haast geen week voorbij of de politiezone Demerdal (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) krijgt af te rekenen met vermissingen, nagenoeg altijd van minderjarigen. Het feit dat er in de politiezone meerdere jeugdinstellingen gelegen zijn is beslist niet vreemd aan dit fenomeen. De politie neemt elke melding van een vermissing ernstig. Gelukkig kennen tot nu toe alle vermissingen een goede afloop, is te horen bij de politie.
  [naar artikel]
 37. 35% van gecontroleerde bestuurders rijdt te snel in politiezone Demerdal (04/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij snelheidscontroles in september bleef in de politiezone Demerdal 65 procent van de gecontroleerde bestuurders netjes onder de toegelaten maximumsnelheid. Dat maakte de politie maandag bekend. Aan de controleposten passeerden in het totaal 1.854 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid was 114 km/ uur op de Wezelbaan waar zone 70 geldt.
  [naar artikel]
 38. Zes minderjarigen verdwenen in een week (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Demerdal kreeg in een week tijd maar liefst zes meldingen van vermiste minderjarigen. Drie van hen kwamen (‘s anderendaags) zelf terug naar de jeugdinstelling vanwaaruit zij verdwenen waren. Eén jongere was al voor de zoveelste keer uit de instelling ontsnapt. Twee vermiste minderjarigen werden door de politie gevonden. Eén minderjarige werd teruggevonden door zijn vader. De politie Demerdal krijgt geregeld melding van de verdwijning van minderjarigen, omdat er meerdere jeugdinstellingen op haar grondgebied liggen. Doorgaans lopen de vermissingen goed af, is te horen in politiekringen. (tb)
  [naar artikel]
 39. Paard klem in wildrooster (14/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Boslaan in Lanklaar is een paard met zijn achterpoten vast komen te zitten in een wildrooster. Het ging om twee paarden met koets en twee begeleiders die het bos in wilden gaan. Een paard zakte door een wildrooster en zat klem. De brandweer werd opgeroepen om bijstand te verlenen. de ijzers van het wildrooster werden open geplooid om het paard te kunnen bevrijden. De eigenaar is met het paard naar de dierenarts gegaan. Dat was gekwetst aan de achterpoten.
  [naar artikel]
 40. VIDEO. Aanrijding tussen paard en wagen op snelweg: paard overleeft klap niet (09/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de A76 in Nederlands Limburg - het verlengde van de E314 - is zaterdagochtend een paard opgeschept door een zwarte Mercedes. De wagen was zwaar beschadigd en de bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht. Het paard overleefde de klap niet.
  [naar artikel]
 41. Paard overleeft aanval met mes niet in Hasselt (11/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Woensdagvoormiddag kreeg politie LRH een melding over een gewond paard in Hasselt. Een dierenarts kwam ter plaatse maar het dier was zo ernstig verwond door een mes, dat geen hulp meer kon baten.
  [naar artikel]
 42. De politie, wiens vriend? (11/04/2019 - De Morgen)
  Geen patrouilles, amper contact met de buurt, behalve bij interventies. Dat is het scherpe oordeel van Comité P over het werk van de lokale politie in 'probleemwijken' van Molenbeek en Anderlecht. De politie geeft toe dat er fouten zijn gemaakt, maar vindt het rapport achterhaald.
  [naar artikel]
 43. VIDEO. Paard wandelt supermarkt binnen (07/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een winkelcentrum in Chili zijn opmerkelijke beelden opgedoken. Uit het niets wandelde een paard een winkel binnen. De eigenaar van het paard...
  [naar artikel]
 44. Politie moet op hol geslagen paard van snelweg halen (09/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Autobestuurders op de snelweg in Eijsden keken vanmiddag raar op. Een op hol geslagen paard was ontsnapt en rende, met zadel en al, over de autostrade richting Voeren.
  [naar artikel]
 45. VIDEO. Potloodventer valt vrouwen lastig in Polders, politie voert extra patrouilles uit (12/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Verscheidene mensen hebben melding gedaan bij de politie dat een exhibitionist zich ophoudt in de Polders van Kruibeke. De politie onderzoekt de zaak. Ook de burgemeester is op de hoogte.
  [naar artikel]
 46. ‘Paard zkt. Thuis’-site ligt meteen onder vuur: “Malafide slagers kunnen ze slachten zonder dat iemand het weet” (20/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Wie door omstandigheden niet meer kan zorgen voor zijn of haar paard, kan vanaf vandaag terecht op de online databank ‘Paard zkt. Thuis’. Je kan er je paard aanbieden voor gratis overname, “omdat elk paard recht heeft op een vijfsterrenthuis”, klinkt het. “Een absolute schande”, zegt Michel Vandenbosch van GAIA. “De paarden zullen er de dupe van zijn en bij de verkeerde mensen terechtkomen.”
  [naar artikel]
 47. Militairen hebben werk politie niet verlicht (04/05/2017 - De Standaard)
  De politie apprecieert de steun van militaire patrouilles. ‘Maar het is een misvatting dat dit heeft geleid tot extra capaciteit voor andere opdrachten.’
  [naar artikel]
 48. Politie stuurt tot en met dit weekend versterkte patrouilles naar station Brussel-Noord (23/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  De politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) zal nog zeker tot en met dit weekend de patrouilles in en rond het Noordstation en de haltes van De Lijn versterken. De migranten verzamelen intussen opnieuw in het Maximiliaanpark op het grondgebied van de stad Brussel, maar burgemeester Philippe Close en de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene geven voorlopig geen commentaar over mogelijke acties.
  [naar artikel]
 49. Vermiste minderjarige jeugdvoorziening teruggevonden in Tongeren (22/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een minderjarige verdween uit een jeugdvoorziening in Diest. Ze werd aangetroffen in Tongeren en door agenten van de politiezone Demerdal terug naar de jeugdvoorziening gebracht. De politie Demerdal kreeg ook melding van vier andere minderjarigen die uit een jeugdvoorziening waren gaan lopen: drie van hen daagden na een tijdje zelf terug op in de jeugdvoorziening, de andere bood zich aan bij de politie en werd door de agenten teruggebracht naar de betrokken jeugdvoorziening. (tb)
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.