Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
15:43 uur

Waarom 'links' de verkiezingen niet kon winnen

Knack

14/01/2020 - 16:19

De jonge kiezer is niet langer per definitie links of progressief, integendeel. Dat blijkt uit het Postelectoraal Onderzoek van onderzoeksbureau Kantar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Waarom nieuwe verkiezingen anders voelen voor Vlaamse partijen, de lage-emissiezones links verdelen en baby’s van drie maanden niet in de crèche horen (15/02/2020 - De Standaard)
  Het is niet meer slaapwandelen naar nieuwe verkiezingen, sinds het ‘j’en ai marre’ van Paul Magnette in De Standaard vrijdagmorgen is het pokeren met verkiezingen. Dit zijn elf van de interessantste artikels van de voorbije week.
  [naar artikel]
 2. Waarom Trump bijna niet meer kan winnen (10/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele uren voor het presidentieel debat vannacht gaat het maar over één ding: kan Trump de verkiezingen eigenlijk nog winnen? "De Amerikaanse
  [naar artikel]
 3. Waarom Trump bijna niet meer kan winnen (09/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele uren voor het presidentieel debat vannacht gaat het maar over één ding: kan Trump de verkiezingen eigenlijk nog winnen? "De Amerikaanse
  [naar artikel]
 4. Waarom de partij die Griekenland in de crisis stortte, waarschijnlijk de verkiezingen gaat winnen (07/07/2019 - De Morgen)
  De Grieken lijken te gaan stemmen met een gat in hun geheugen. ND, een decennium terug mee verantwoordelijk voor de Griekse crisis, gaat zondag vrijwel zeker de verkiezingen winnen. Hoe is dat mogelijk? ‘De kiezers zien in dat Syriza een ergere ­wereld heeft gecreëerd.’
  [naar artikel]
 5. Amerikaanse Democraten slaan in vooruitzicht van verkiezingen 2018 links-populistische toon aan (25/07/2017 - Knack)
  Met een pleidooi voor hogere lonen, een infrastructuurprogramma en de belofte machtige bedrijfsmonopolies aan te pakken hopen de Amerikaanse Democraten de verkiezingen van 2018 te winnen.
  [naar artikel]
 6. Hoe De Wever nu de verkiezingen wil winnen (18/09/2017 - De Tijd)
  13:52 De verandering prediken, is het klassieke recept om verkiezingen te winnen. Maar dat werkt geen twee keer na elkaar. De Wever hoopt nu de dubbelslag van 2018 en 2019 te winnen door de realisaties in d...
  [naar artikel]
 7. Waarom winnen Trump en Hillary wel/niet? (31/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Als het op stemmen aankomt, worden deze verkiezingen een thriller. Volgens de voorspellingen van FiveThirtyEight heeft Hillary Clinton momenteel 49 procent van de stemmen en Donald Trump 44 procent. Het verschil is dus niet zo groot, toch maakt Clinton volgens deze blog bijna 80 procent kans op het Witte Huis. Maar het is nog wachten op de echte impact van het laatste FBI-onderzoek naar het mailverkeer van Clinton om te weten waar die verkiezingen op uitdraaien. Waarom wint Hillary Clinton wel of niet? Waarom maakt Donald Trump toch nog (g)een kans?
  [naar artikel]
 8. Waarom journalisten misschien helemaal niet links zijn (01/04/2019 - VRT NWS)
  Het is een onuitroeibaar cliché: journalisten worden verondersteld “links” te zijn. De Universiteit Antwerpen onderzocht recent hoe Vlaamse politieke journalisten zichzelf positioneren in het politieke landschap. De universiteit concludeerde dat politieke journalisten zichzelf beschouwen als “centrum-links”, ook al zegt de universiteit er zelf bij dat het om “net links” van het centrum gaat. Is dat dan niet gewoon centrum?
  [naar artikel]
 9. Vijf dagen na verkiezingen: “De Wever wil burgervader zijn van alle Antwerpenaren” (19/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  We zijn enkele dagen na de verkiezingen en in Antwerpen heeft burgemeester Bart de Wever het woord “verzoening” centraal gezet. Komt die coalitie tussen N-VA en links er? Wat zou dat betekenen? En waarom kiest De Wever voor deze strategie?
  [naar artikel]
 10. Tindstagrammen is de nieuwe (niet zo gezellige) datingtrend (28/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Je bent druk door je Tinder aan het swipen (links, rechts, links, links, LINKS) wanneer er plots een Instagramnotificatie bovenaan je scherm...
  [naar artikel]
 11. Bart De Wever over links, migratie, Antwerpse politiek en verkiezingen: “Zeg niet dat ík polariseer” (27/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het is altijd hetzelfde: de cola light is vervallen”, zegt Bart De Wever na wat rommelen in de koelkast van Peter De Roover, N-VA-fractieleider in de Kamer. Daarna zet de ’schaduw-premier’ zich onder een grote landkaart, toeval of niet, pal onder Soedan. De Wever gooide deze week nog een nieuw nationaal verkiezingsthema op tafel: de open grenzen. Maar eerst moet hij nog andere verkiezingen winnen: de lokale, en daar spelen andere machtsregels.
  [naar artikel]
 12. Verkiezingen19 – Theo Francken: als Walen massaal links stemmen, werk maken van confederalisme (20/05/2019 - Metro)
  Als de Walen bij de verkiezingen van zondag massaal links stemmen, dan moet het confederalisme er komen. Dat zegt Theo Francken (N-VA) in de krant La Dernière Heure. “Ze moeten er niet van verschieten dat Vlaanderen (…) zegt: het is genoeg geweest.” “We gaan eerst de verkiezingen winnen en dan zien we verder. Maar als de Walen massaal links stemmen, moeten ze er niet van verschieten dat Vlaanderen, dat rechts stemt, zegt: beste vrienden, het is genoeg geweest”, zegt Francken. Volgens de N-VA’er moet er dan werk worden gemaakt van het confederalisme. “Het heeft geen zin meer om maanden in kastelen te onderhandelen”, aldus de voormalige staatssecretaris voor Asiel en Migratie. “Indien rechts in Wallonië wint, dan zullen er, natuurlijk, meer mogelijkheden zijn om samen te werken”, klinkt het tot slot. bron: Belga Het bericht Verkiezingen19 – Theo Francken: als Walen massaal links stemmen, werk maken van confederalisme verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Waarom het resultaat van Groen simpelweg ondermaats is (27/05/2019 - Knack)
  Vreugdetaferelen op het gezamenlijk hoofdkwartier van Groen en Ecolo in Brussel. De zusterpartijen behoren tot de overwinnaars van de verkiezingen. Alleen weerklinkt er wel een hele valse noot bij Groen. De partij verzilvert niet eens het marktleiderschap op links.
  [naar artikel]
 14. Mark Elchardus: 'Ik hoopte dat links zou stoppen met gewone mensen weg te zetten als "achterlijk"' (09/04/2019 - Knack)
  Ooit werd Mark Elchardus omschreven als de huissocioloog van de SP.A. Vandaag ligt hij onder vuur van links en krijgt hij applaus van rechts. Knack ging na waarom en wanneer de belangrijke intellectueel een figuur van tegenspraak is geworden. 'Niet mijn denken is veranderd. Links is de weg kwijtgeraakt.'
  [naar artikel]
 15. 'Socialisten winnen Spaanse verkiezingen maar links heeft geen meerderheid' (28/04/2019 - De Tijd)
  20:25 De conservatieven, liberalen en extreemrecht halen evenmin voldoende stemmen om een stabiele regering te vormen, blijkt uit een rondvraag in opdracht van de Spaanse tv-zender TVE.
  [naar artikel]
 16. VIDEO. Hasselt gidsstad voor Bart De Wever: “We voelden klik met links” (19/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever kan nog veel leren van Hasselt. Op de dag van de verkiezingen liet de N-VA-voorzitter zich in zijn war room ontvallen dat hij de oorlog met links kotsbeu is. Hij wil aansturen op een grote verzoening. Al dezelfde avond van de verkiezingen werd duidelijk dat Hasselt daarbij gidsstad is.
  [naar artikel]
 17. Waarom ligt niemand wakker van de Europese verkiezingen? (23/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  We trekken zondag niet alleen naar de stembus voor een nieuw Vlaams en federaal parlement, maar het zijn zondag ook Europese verkiezingen. Waarom ligt haast niemand wakker van deze verkiezingen? Is Europa geen ver-van-ons-bed-show? De man in de straat lijkt nauwelijks wakker te liggen van de Europese verkiezingen zondag. TVL vroeg het aan Ivo Belet, Hilde Vautmans en Frieda Brepoels.
  [naar artikel]
 18. Pechtold heeft premier-ambities: "Ook D66 kan verkiezingen winnen" (09/03/2017 - De Redactie)
  Voor Alexander Pechtold, de leider van de Nederlandse links-liberale partij D66, gaat de strijd om de grootste partij in Nederland te worden niet enkel tussen premier Mark Rutte en uitdager Geert Wilders.
  [naar artikel]
 19. Links-nationalisten claimen ‘electorale revolutie' in Ierland (09/02/2020 - De Tijd)
  20:24 De links-nationalistische partij Sinn Fein, de vroegere politieke vleugel van de Ierse verzetsbeweging IRA, lijkt zich tot overwinnaar te kronen van de verkiezingen in Ierland.
  [naar artikel]
 20. Puigdemont bij VRT NWS: "We moeten de verkiezingen winnen" (08/11/2017 - VRT NWS)
  De afgezette Catalaanse minister-president is ervan overtuigd dat de onafhankelijkheidspartijen de Catalaanse verkiezingen gaan winnen. "De Catalanen gaan deze Spaanse staatsgreep niet accepteren", dat heeft hij gezegd in uitgebreid gesprek in ons duidingsprogramma “Terzake”.
  [naar artikel]
 21. Waarom De Wever het meeste baat heeft bij vervroegde verkiezingen (08/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Regeringspartij N-VA zegt dat de val van de regering-Michel “geen actieve doelstelling” is. Toch leeft bij de andere partijen de vrees dat N-VA-voorzitter Bart De Wever daarop aanstuurt. Zijn partij heeft er in ieder geval het meest bij te winnen om de federale verkiezingen te laten samenvallen met de ­gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.
  [naar artikel]
 22. Wat denkt Franstalig België? "Ook zij zijn het beu: geen enkele traditionele partij heeft te winnen bij verkiezingen" (15/02/2020 - VRT NWS)
  "Als het tot verkiezingen komt, dan bestaat het risico dat de uiterst linkse PTB nog beter scoort in Wallonië." Dat zegt Joyce Azar, kenner van Franstalige partijen bij de VRT en commentator bij RTBF. Gisteren sloeg de PS de deur voor een regering met de N-VA definitief dicht. Het woord verkiezingen doet steeds meer de ronde, "maar het is niet zeker dat de PS daar veel bij kan winnen", zegt Azar.
  [naar artikel]
 23. Hoe N-VA straks de verkiezingen én de formatie wil winnen (08/05/2019 - De Morgen)
  In de aanloop naar 26 mei analyseert ‘De Morgen’ de programma’s en ambities van de partijen. Vandaag: de N-VA. De verkiezingen winnen maar de formatie verliezen, dat is een grote bekommernis voor de Vlaams-nationalisten. Zo snel mogelijk een Vlaamse regering vormen is daarom hun prioriteit.
  [naar artikel]
 24. Zo wil N-VA straks de verkiezingen én de formatie winnen (08/05/2019 - De Morgen)
  In de aanloop naar 26 mei analyseert ‘De Morgen’ de programma’s en ambities van de partijen. Vandaag: de N-VA. De verkiezingen winnen maar de formatie verliezen, dat is een grote bekommernis voor de Vlaams-nationalisten. Zo snel mogelijk een Vlaamse regering vormen is daarom hun prioriteit.
  [naar artikel]
 25. Wat is de nationale impact van deze verkiezingen? (14/10/2018 - VRT NWS)
  Deze verkiezingen kennen geen grote verschuiving. Maar wat wel duidelijk is: Vlaanderen is er zeker niet minder rechts op geworden. Terwijl Wallonië verder naar links opschuift. Dat belooft voor een federale regeringsvorming. 
  [naar artikel]
 26. 'Zien we eruit als Stalin, misschien?' (06/04/2019 - De Morgen)
  Bijna zeker kantelt Griekenland zondag naar links. Alexis Tsipras staat op het punt de verkiezingen te winnen en in één ruk een einde te maken aan het strenge EU-besparingsprogramma dat de samenleving aan flarden sleurt. In een Atheens café zegt Kostis: 'Onze woede moet dringend optimisme worden.'
  [naar artikel]
 27. De vreemde verkiezingen: strategie van verbrande aarde bij Trump, de links-rechts-coalitie van Clinton (12/10/2016 - Knack)
  Donald Trump zal voor de verkiezingsdag van 8 november nog wel vier comebacks maken, maar ten gronde ziet het er slecht uit voor hemzelf en zijn partij. Hij wil ondanks die peilingen winnen. Hillary Clinton daarentegen heeft de wind in de zeilen, en wordt overspoeld met niet altijd gewenste steunbetuigingen.
  [naar artikel]
 28. Waarom waren de peilingen zo fout? (16/11/2016 - Knack)
  De peilbureaus wisten het zeker: Hillary Clinton zou de verkiezingen winnen. Betekent hun falen, nadat specialisten ook de brexit niet konden voorspellen, dat peilingen waardeloos zijn? 'Het zijn de media die er misbruik van maken.'
  [naar artikel]
 29. Zijn Elizabeth Warren en Bernie Sanders te links om te kunnen winnen van Trump? (09/11/2019 - Knack)
  Over minder dan drie maanden worden in de Amerikaanse deelstaat Iowa de eerste stemmen uitgebracht in de Democratische voorverkiezingen, die zullen bepalen wie het over een jaar opneemt tegen president Donald Trump. Progressieve kandidaten doen het steeds beter in de peilingen, maar toch slaat bij de Democraten de twijfel toe: zijn Bernie Sanders en Elizabeth Warren te links om te kunnen winnen va...
  [naar artikel]
 30. VTM en VRT winnen allebei de verkiezingen (11/04/2019 - De Morgen)
  Niet alleen politieke partijen komen steeds als winnaar uit de verkiezingen, ongeacht de uitslag. Ook VTM en VRT houden aan zondag allebei een zegeroes over.
  [naar artikel]
 31. VRT NWS Ochtendupdate: kilometerheffing komt er niet, Netanyahu lijkt verkiezingen nipt te winnen en New York in de greep door mazelen (10/04/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) pleit niet langer voor een slimme kilometerheffing. In Israël lijkt huidig premier Benjamin Netanyahu de verkiezingen nipt te winnen. En in New York is de noodtoestand uitgeroepen door de mazelen. Bekijk hieronder de VRT NWS Ochtendupdate. 
  [naar artikel]
 32. Verkiezingen VS: Democratische gouverneurskandidate in Georgia erkent verlies (17/11/2018 - Knack)
  Stacey Abrams, de Democratische gouverneurskandidate in de staat Georgia, erkent dat ze de betwiste verkiezingen niet meer gaat winnen. Maar ze stapt wel naar de rechter om de organisatie van de verkiezingen aan te vechten.
  [naar artikel]
 33. 'Waarom zou je Driedaagse niet rijden?' (29/03/2019 - De Morgen)
  De Driedaagse De Panne-Koksijde wordt dit jaar opnieuw zonder Boonen en Cancellara verreden. Ook Leukemans, Gilbert en Van Avermaet passen. Op Sagan, Chavanel, Terpstra en Devolder na laten de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen de rittenkoers links liggen. 'Waarom is me een raadsel.'
  [naar artikel]
 34. Hoe kijkt Franstalig België naar de verkiezingsuitslag? ‘We gaan vooral tijd nodig hebben’ (28/05/2019 - De Morgen)
  Waar Vlaanderen naar rechts trok, ging het zuiden van het land naar links. Zo ziet de lezing van deze verkiezingen er voor velen uit. Al is het volgens politicoloog Pascal Delwit (ULB) geen ‘tsunami naar links’.
  [naar artikel]
 35. VIDEO. Kim De Witte (PVDA) roept op tot één links front in Limburg (26/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De extreemlinkse partij PVDA reikt sp.a de hand. De Limburgse voorman Kim De Witte wil samen naar de verkiezingen gaan in één groot links front. Dat meldt TV Limburg.
  [naar artikel]
 36. Waarom Sennek het Eurovisiesongfestival niet kon winnen (09/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sennek, de lieve, sympathieke zangeres Laura Groeseneken, zal met ‘A Matter of Time’ het 63ste Eurovisiesongfestival dus niet kunnen winnen. Dat...
  [naar artikel]
 37. Sp.a-voorzitter John Crombez: “Ik wil een links front” (12/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a-voorzitter John Crombez hoopt dat na de verkiezingen een machtsblok ontstaat met sp.a, PS, Groen en Ecolo. “Ik wil een links front”, zegt hij...
  [naar artikel]
 38. Waarom De Wever plots milder is voor links in Antwerpen (18/10/2018 - VRT NWS)
  "We kunnen zo niet verder tegen links, ik word daar zo moe van, die oorlog elke dag. Eigenlijk zouden wij ook moeten zeggen: overstijg dat." Dat zei Bart De Wever zondagnamiddag voor de camera van Jambers, wachtend op de definitieve resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen. De N-VA-burgemeester blijft die boodschap nu herhalen. Is dit de grote ommekeer in zijn houding tegenover Groen en de SP.A?
  [naar artikel]
 39. Waarom de verkiezingen in Nigeria ook voor ons belangrijk zijn (23/02/2019 - VRT NWS)
  De verkiezingen in Nigeria worden overal ter wereld gevolgd. Het land met de meeste inwoners van het ganse Afrikaanse continent haalt dan ook geregeld het nieuws met de economische malaise of de aanhoudende dreiging van terreurgroep Boko Haram. Ook voor ons land is Nigeria een belangrijke speler. Twee Vlamingen die een link hebben met Nigeria vertellen waarom deze verkiezingen ook voor ons interessant zijn.
  [naar artikel]
 40. 'Catalaanse separatisten winnen straks verkiezingen' (12/04/2019 - De Morgen)
  De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont is zeker dat de Catalaanse separatisten straks de verkiezingen winnen. De Spaanse premier Rajoy is dan weer blij dat Charles Michel aangeeft dat de politiek niets te zeggen heeft over een uitwijzing van Puigdemont.
  [naar artikel]
 41. Spaanse socialisten dreigen met nieuwe verkiezingen (10/06/2019 - De Tijd)
  18:48 Ze eisen dat de conservatieven, de liberalen en radicaal-links de installatie van een socialistische minderheidsregering niet in de weg staan.
  [naar artikel]
 42. Christen-democraten winnen Oostenrijkse verkiezingen (30/09/2019 - De Tijd)
  07:08 De conservatieve ÖVP van bondskanselier Sebastian Kurz gaat zeven procent vooruit in de verkiezingen.
  [naar artikel]
 43. Word geen links-radicale maagd (29/03/2019 - De Morgen)
  Waarom behaalde sp.a haar slechtste verkiezingsresultaat net in een periode waarin het links-rechtsdebat actueler is dan ooit ? In de voorbije vijf afleveringen hebben vijftien (gewezen) topfiguren van de partij een harde en soms genadeloze analyse gemaakt. In dit laatste deel waagt Yves Desmet zich aan een paar observaties.
  [naar artikel]
 44. Trump kan bijna niet meer winnen (19/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het is bijna onmogelijk dat Donald Trump de verkiezingen nog kan winnen. "Met zes tot negen procent achterstand is het historisch gezien bijna
  [naar artikel]
 45. Regionale verkiezingen Italië – Links wint verkiezingen in Italiaanse regio Emilia-Romagna (27/01/2020 - Metro)
  De Italiaanse sociaaldemocraten van de PD (Democratische Partij) lijken op koers te liggen om de rechtse populistische Lega van Matteo Salvini te verslaan in de verkiezingen in de regio Emilia-Romagna in het noorden van het land. Dat blijkt uit de exitpolls na het sluiten van de stemlokalen zondagavond. Emilia-Romagna wordt al sinds WOII door links geregeerd, maar Salvini heeft in het gebied onophoudelijk campagne gevoerd in de hoop een overwinning te behalen die de nationale regering in Rome, waar PD ook deel van uitmaakt, zou destabiliseren. Een exitpoll voor de staatstelevisie RAI laat zien dat de zittende PD tussen 47 en 51 procent van de stemmen zal halen. De rechts-populisten staan op 44 tot 48 procent. De definitieve uitslag wordt maandagochtend vroeg verwacht. In augustus stapte Lega uit de nationale regering met de M5S. Salvini verwachtte dat dit tot vervroegde verkiezingen zou leiden, maar de PD nam de plaats van zijn partij in. Een goede score neerzetten bij de regionale verkiezingen die dit jaar gepland staan is daardoor prioriteit geworden voor Salvini. Sinds midden 2018 won hij samen met zijn rechtse bondgenoten al acht regionale verkiezingen op een rij. De Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna wordt echter al bijna 75 jaar bestuurd door links, en een winst voor Lega daar had symbolisch erg belangrijk geweest. Tijdens de verkiezingscampagne ontstond er in Bologna, de hoofdstad van Emilia-Romagna, een protestbeweging naar aanleiding van een campagnebezoek van Salvini. De zogenaamde ‘Sardienen’ wisten het protest tegen de Lega-leider aan te wakkeren, maar zorgden er zo ook voor dat de focus steeds op Salvini en zijn partij lag. Ook in de zuidelijke regio Calabrië waren verkiezingen. Volgens de exitpolls zullen Lega en haar bondgenoten met gemak de zittende door de PD-geleide coalitie verslaan. Aangezien Lega het zuiden jarenlang als profiteur van de welvaart van het noorden afschilderde, is ook daar de symboolwaarde van de uitslag groot. Winst voor Lega zou aantonen dat de partij overal kan winnen, en het voor Salvini’s tegenstanders moeilijker maken om hem in de toekomst van het premierschap te houden. Bron: Belga   Het bericht Regionale verkiezingen Italië – Links wint verkiezingen in Italiaanse regio Emilia-Romagna verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Waarom Sennek het Eurovisie Songfestival niet kon winnen (09/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sennek, de lieve, sympathieke zangeres Laura Groeseneken, zal met ‘A Matter of Time’ het 63ste Eurovisie Songfestival dus niet kunnen winnen. Dat...
  [naar artikel]
 47. Salvini heeft zinnen gezet op links bolwerk: breekt zondag de dam in Emilia Romagna? (25/01/2020 - Knack)
  Zondag zijn er historische verkiezingen in het de Italiaanse regio Emilia Romagna, sinds de tweede wereldoorlog onafgebroken in handen van een links bestuur. De uitslag kan ook gevolgen hebben voor de nationale regering van premier Conte. 'In Italië vallen regeringen vaak in de lente.'
  [naar artikel]
 48. Ook nu de schuld van een defecte microfoon? - Mark Van de Voorde (09/10/2016 - De Redactie)
  Waarom Trump wellicht de debatten niet kan winnen, maar de verkiezingen misschien wel. Zal Trump ook nu het "beetje verlies" wijten aan een "defecte microfoon" die hij wellicht met opzet had gekregen?
  [naar artikel]
 49. Di Rupo zet “verantwoordelijk” links van PS af tegen links van “verontwaardiging” van PTB (18/05/2019 - Metro)
  De toekomst van het land staat op het spel bij de verkiezingen van 26 mei. Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo vandaag gezegd op een verkiezingsmeeting. Hij bestempelt zijn politieke formatie in die context als “het enige alternatief”. Het links van de PS is volgens hem “authentiek en verantwoordelijk”, het links van de extreemlinkse PTB dat van de “verontwaardiging”. “Wat binnen een week op het spel staat is de toekomst van ons sociaal model, van de solidariteit, van de arbeiders en van de middenklasse”, aldus Di Rupo tijdens de slotmeeting van de PS-federatie Bergen-Borinage. De PS-voorzitter stelt zijn politiek project voor als een dat iedereen naar omhoog tilt, tegenover het model “MR-N-VA” van de “verarming”. Hij hekelt ook de strategie van de PTB, die hij ervan beschuldigt niet te willen deelnemen aan regeringen. “Stemmen voor PTB, dat is de N-VA weer naar het zwaartepunt van ons land brengen”, aldus Di Rupo. Volgens de ex-premier staat de PS voor een “authentiek en verantwoordelijk links”, en de PTB louter voor een links van “verontwaardiging”. Op 26 mei zullen alle stemmen en alle zetels in het parlement tellen om te strijden tegen het “model van de verarming”, besloot Di Rupo. bron: Belga Het bericht Di Rupo zet “verantwoordelijk” links van PS af tegen links van “verontwaardiging” van PTB verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.