Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
11:02 uur

Escape room van Sam de Robot moet kinderen doen stoppen met piekeren: “Ook toetsen en rapporten zorgen voor stress”

Gazet van Antwerpen

14/01/2020 - 16:21

Leerlingen van basisschool Axi-Joma in Deurne probeerden dinsdag te ontsnappen uit een escape room van Sam de Robot. Die laatste piekert namelijk te veel en het was aan de leerlingen hem daar van af te helpen. Maar ook bij kinderen wordt er veel gepiekerd. Negen op de tien kinderen heeft er last van en meer dan de helft weet niet wat te doen om het te stoppen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Fire Escape Room van PXL leert wat te doen bij brand (05/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wat moet je doen tijdens een brand? En wat moet je vooral niet doen? Dat leren jongeren in de mobiele Fire Escape Room van Oscare, het onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens. Want door dingen te ondervinden onthoud je ze gemakkelijker en kan je ze later beter toepassen. Dat vinden ze ook bij hogeschool PXL, waar ze de Escape Room gaan inschakelen om meer jongeren te leren wat ze moeten doen bij een brand, en hoe ze veilig hun woning of studentenkot kunnen verlaten. 
  [naar artikel]
 2. Ontsnap uit de ‘Fire Escape Room’: “Bij een échte brand heb je maar drie minuten” (21/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Oscare, het nazorgcentrum voor brandwonden, trekt de komende maanden het land door met een ‘Fire Escape Room’. “Volgens het concept van een escape room maar met een boodschap van brandpreventie.”
  [naar artikel]
 3. "Fire escape room" leert u wat u moet doen in geval van brand (21/05/2019 - VRT NWS)
  De "Fire escape room" is een spel waarbij mensen leren wat ze moeten doen in geval van brand. Het is een idee van vzw Oscare, een nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens. 
  [naar artikel]
 4. "Escape room, dat is gewoon adrenaline, het is kicken" (24/02/2019 - VRT NWS)
  In het fort van Stabroek is het allereerste Belgisch kampioenschap escape room gehouden. 72 teams van telkens vier personen namen het tegen elkaar op voor de titel van snelste ontsnapper uit maar liefst 18 escape rooms.
  [naar artikel]
 5. VIDEO. Escape room in caravan Bocholt (15/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het gemeentepersoneel van Bocholt had vandaag een wel zeer unieke teambuildingsactiviteit. Op de parking achter het gemeentehuis stond een mobiele escape room, in een caravan. De creatievelingen achter dit concept zijn Lene Schroyen uit Kaulille en haar man Alex Bastiaens. Hun escape room zorgde vandaag voor heel wat plezier in Bocholt.
  [naar artikel]
 6. ‘Fire escape room’ moet ons bijscholen over brandveiligheid (21/05/2019 - De Standaard)
  De vzw OsCare gaat dit jaar rondtrekken met een mobiele escape room om brandveiligheid aan te kaarten. In hun omgebouwde ‘Fire Safety Truck’ krijgen bezoekers tien minuten om te ontsnappen uit een gesimuleerde woningbrand.
  [naar artikel]
 7. Eerste mobiele escape room houdt halt in Edegem (14/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De zomerbar in Edegem mag alweer een nieuw concept verwelkomen op het terrein. Een pop-up escape room op wielen, Escape on the road, zal er deze zomer geparkeerd staan. Zondag 16 juli zullen de eerste kandidaten zich aan een ontsnappingspoging wagen.
  [naar artikel]
 8. GETEST. Nieuwe ‘escape experience’ in Mechelen: “Dit gaat een stapje verder dan een gewone escape room” (31/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Haverwerf in Mechelen ging gisteren een nieuwe escape room open. Met acht ruimtes die met elkaar in verbinding staan, is het een van de grootste van ons land. Een team van uw krant mocht als allereerste proberen te ontsnappen.
  [naar artikel]
 9. VIDEO. Dit is ‘s werelds koudste ‘escape room’... en hij staat in Oostende (30/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Escape rooms zijn razend populair, en ons land is een wel heel speciaal exemplaar rijker. In Oostende staat momenteel de koudste escape room ter...
  [naar artikel]
 10. Nieuw concept: escape room in de natuur (10/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Niet ontsnappen uit een kamer, maar net de weg naar binnen zoeken. Dat is het idee achter de nature escape room die Limburgs Landschap vzw zondag organiseert in Houthalen.
  [naar artikel]
 11. Uit deze escape room ontsnap je enkel door wijn te drinken (18/12/2019 - Metro)
  In een escape room is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk de weg naar buiten vindt door puzzels op te lossen. In Parijs pakken ze het iets anders aan. Bij Wine Gaming ontsnap je enkel door zoveel mogelijk wijn te proeven. Schol! Parijs is de stad van de liefde, de mode en… wijn. Die passie voor de goddelijke drank wordt nu vertaald naar een originele escape room. Bij Wine Gaming zit je vast in een kamer vol sloten. Achter elk slot zit een glaasje wijn verstopt. Jij moet raden welke wijnsoort achter welk slot zit. Daarvoor moet je op zoek naar aanwijzingen en mag je naar hartenlust proeven. Lukt het je om binnen de tijd de code te kraken? Dan krijg je een unieke fles wijn mee naar huis! Lekker wijnen, zou Martien Meiland zeggen. Lees ook: Escape room voor honden en hun baasjes tijdens Animal Event Het bericht Uit deze escape room ontsnap je enkel door wijn te drinken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Inbreker geraakt niet uit escape room... En belt dan maar zelf de politie (11/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De meesten laten zich vrijwillig opsluiten in een escape room, maar dat was niet het geval voor de veertigjarige inbreker Rye Wardlaw. De man drong...
  [naar artikel]
 13. ‘De Ideale Wereld' waagt zich aan het BK escape room: “Heeft er iemand gekakt?” (27/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen zondag vond het eerste Belgisch kampioenschap escape room plaats Met maar liefst 3.000 inschrijvingen was het een groot succes, en dat is ook ‘De Ideale Wereld’ niet ontgaan. Volgens hen werd het voor een team een wel erg bewogen ervaring...
  [naar artikel]
 14. Escape room voor honden en hun baasjes tijdens Animal Event (28/04/2018 - Metro)
  Hebben jij en je viervoeter nood aan een intellectuele uitdaging? Dan kunnen jullie van 4 tot 6 mei terecht in het Nederlandse Hilvarenbeek voor een escape room op maat. Recreatiedomein de Beekse Bergen vormt het decor van het Animal Event, een festival voor, jawel, dieren. Escape rooms schieten als paddenstoelen uit de grond, maar deze uitvoering voor honden en hun baasjes is de eerste in zijn soort in de Benelux. Samen proberen jullie te ontsnappen uit vier kamers, waar jullie via puzzels en opdrachten alles te weten komen over de productie van hondenbrokken. Je hond moet bijvoorbeeld snoepjes vinden door te snuffelen in allerlei kastjes en bakjes. Na afloop krijgt hij een portie brokken als beloning. Succes! Lees ook: IN BEELD. Instagram-adonissen met honden Het bericht Escape room voor honden en hun baasjes tijdens Animal Event verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Fatale brand in Poolse escape room blijft niet zonder gevolgen: uitbater opgepakt en andere locaties gesloten (06/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Poolse autoriteiten gaan alle escape rooms in het land controleren. Ruimtes die niet aan de veiligheidsnormen voldoen, worden gesloten. Aanleiding is het tragisch overlijden van vijf 15-jarige meisjes bij een brand in een escape room in het noorden van Polen. Het gebouw had verschillende gebreken op het vlak van veiligheid. De uitbater is gearresteerd.
  [naar artikel]
 16. Fatale brand in Poolse escape room blijft niet zonder gevolgen: uitbater opgepakt en andere locaties gesloten (06/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Poolse autoriteiten gaan alle escape rooms in het land controleren. Ruimtes die niet aan de veiligheidsnormen voldoen, worden gesloten. Aanleiding is het tragisch overlijden van vijf 15-jarige meisjes bij een brand in een escape room in het noorden van Polen. Het gebouw had verschillende gebreken op het vlak van veiligheid. De uitbater is gearresteerd.
  [naar artikel]
 17. Uitbater van uitgebrande Poolse escape room aangehouden (06/01/2019 - Metro)
  De uitbater van de Poolse escape room waar vrijdag vijf tienermeisjes om het leven kwamen in een brand, is aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man met een blanco strafblad. Vrijdagnamiddag brak in een escape room in Koszalin, in het noorden van Polen, een brand uit in een escape room. Vijf meisjes van 15 jaar die er een verjaardag vierden, overleefden het vuur niet. Een 25-jarige man liep zware brandwonden op. De uitbater van de escape room is vandaag aangehouden, kondigde politiecommissaris Jaroslav Szymczyk aan tijdens een persconferentie. Het gaat om een 28-jarige man uit de provincie Groot-Polen, die nog niet bekend was bij het gerecht. Volgens de eerste vaststellingen ontstond de brand in een ruimte naast de escape room, mogelijk door een ontplofte gasfles. De meisjes zaten vast in de escape room: het gaat om een spel waarbij de deelnemers opgesloten worden in een ruimte en aan de hand van puzzels en raadsels een weg naar buiten moeten vinden. Escape rooms worden steeds populairder in Polen, maar tot nog toe moesten de uitbaters zich niet aan bijzondere veiligheidsmaatregelen houden. De Poolse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Brudzinski kondigde meteen na de brand aan dat alle escape rooms in het land brandveiligheidscontroleurs over de vloer zullen krijgen. In totaal gaat het om ongeveer 1.100 etablissementen, waarvan er al 200 zijn gecontroleerd, kondigde premier Mateusz Morawiecki aan. Een paar zaken zijn al gesloten, maar hoeveel dat er precies zijn wilde de premier niet kwijt. Bron: Belga   Het bericht Uitbater van uitgebrande Poolse escape room aangehouden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Waan je Tokio of Nairobi: Escape Room ‘La Casa de Papel’ komt in Hasselt (02/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De populaire Spaanse tv-serie ‘La Casa de Papel’ is weldra al aan zijn vierde seizoen toe op Netflix. Dat succes vertaalt zich nu ook naar een escape room, vanaf maart in Hasselt.
  [naar artikel]
 19. Inbreker dringt binnen in plaats van buiten in Leuvense ‘escape room’ (05/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een man heeft zondagavond ingebroken in Exitroom, een ‘escape room’ op het Leuvense Margarethaplein. Dat meldt de Leuvense lokale politie. “Het concept is voor sommigen verwarrend. Dat begrijpen we”, schrijven de uitbaters op Facebook. “Maar nu heeft deze beste man heel wat leuke puzzels en raadsels mislopen.”
  [naar artikel]
 20. Inbreker dringt binnen in plaats van buiten in Leuvense ‘escape room’ (05/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een man heeft zondagavond ingebroken in Exitroom, een ‘escape room’ op het Leuvense Margarethaplein. Dat meldt de Leuvense lokale politie. “Het concept is voor sommigen verwarrend. Dat begrijpen we”, schrijven de uitbaters op Facebook. “Maar nu heeft deze beste man heel wat leuke puzzels en raadsels mislopen.”
  [naar artikel]
 21. Escape room waarschuwt jongeren voor gevaren internet (18/02/2020 - VRT NWS)
  De politiezone RIHO (Roeselare-Izegem-Hooglede) trekt met een escape room naar de middelbare scholen om jongeren te wijzen op de risico's van cybercriminaliteit. De leerlingen gaan in groepjes binnen in de houten container en moeten opdrachten over de gevaren van internet uitvoeren om uit de kamers te kunnen ontsnappen.
  [naar artikel]
 22. Meisjes die omkwamen in Poolse escape room hadden geen schijn van kans: deurklink was afgeschroefd (09/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De slachtoffers van de brand in een escape room in Polen hadden geen schijn van kans om de ramp te overleven, zo zegt het openbaar ministerie in...
  [naar artikel]
 23. Interactief “escape-room”-spel in Leopoldsburg is minionderneming van het jaar (06/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  “AREA 19”, een interactief “escape-room”-spel van de laatstejaars van de Bovenbouw Sint-Michiel uit het Limburgse Leopoldsburg, is uitgeroepen tot minionderneming van het jaar. De leerlingen kregen hun prijzen zaterdag uit handen van Vlaams minister voor Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA).
  [naar artikel]
 24. Inbreker geraakt klem in escape room en moet politie om hulp vragen (12/07/2018 - Metro)
  Je hebt domme inbrekers en je hebt heeeele domme inbrekers. Een Amerikaanse boef probeerde binnen te geraken in een escape room, alleen lukte het hem niet om weer weg te geraken uit de escape room. Er zat voor de knullige dief niks anders op dan de politie te bellen.  De dief was rond vijf binnengebroken in de zaak van Rob en Tamara Bertrand van NW Escape Experience. Hoewel de klus in eerste instantie vlot liep, ging het uiteindelijk toch mis. De man sloot zichzelf perongeluk op in een escape room. Hij was nog niet echt in paniek, maar na een tijdje begon hij toch te beseffen dat eruit geraken niet zou eenvoudig zou zijn. Uiteindelijk belde de boef naar de politie waarop de wijsneus een vals adres opgaf. Dat was toch ook weer niet zo slim want de agenten wisten zijn gsm te traceren en konden hem alsnog lokaliseren. Niet-werkende mobiele telefoon  De dader, Rye Daniel Wardlaw, werd onmiddellijk gearresteerd. Verder was zijn buit ook niet om over naar huis te schrijven: een afstandsbediening en een niet-werkende gsm. De zaakvoerders zijn blij dat er geen personeel meer aanwezig was en er geen schade te bespeuren viel. Enkele uren na het incident gingen ze terug open. Lees ook : Dief velt boom om dure fiets te stelen Het bericht Inbreker geraakt klem in escape room en moet politie om hulp vragen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Onderzoek naar oorzaak brand escape room in Polen waarbij vijf tieners omkwamen (05/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de dood van vijf tieners bij een brand in een ‘escape room’ in Polen, spitst het onderzoek zich nu vooral toe op hoe dit drama kon gebeuren.
  [naar artikel]
 26. ‘Ghost Rocker’ Wout Verstappen scoort met zijn escape room in Antwerpen: “De beste van Nederland en België” (02/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig ‘Ghost Rocker’ Wout Verstappen heeft ook succes buiten de tv-wereld. Zijn escape room, die hij een jaar geleden oprichtte, is namelijk...
  [naar artikel]
 27. Vijf Poolse tieners komen om bij brand in een "escape room" (04/01/2019 - VRT NWS)
  Vijf tieners zijn in Polen om het leven gekomen bij een brand in een escape room, een spelactiviteit waarbij de deelnemers opgesloten worden in een ruimte en waar ze aan de hand van puzzels en raadsels een uitweg moeten vinden. De feiten deden zich voor in Koszalin, in het noorden van Polen.
  [naar artikel]
 28. Drama in Polen: vijf tieners dood na verjaardagsfeest in escape room (05/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de dood van vijf tieners bij een brand in een ‘escape room’ in Polen, spitst het onderzoek zich nu vooral toe op hoe dit drama kon gebeuren.
  [naar artikel]
 29. Verjaardagsfeestje loopt fataal af: vijf tienermeisjes komen om bij brand in een escape room (05/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vijf tieners zijn vrijdag in Polen om het leven gekomen bij een brand in een escape room, een spelactiviteit waarbij de deelnemers opgesloten worden in een ruimte en waar ze aan de hand van puzzels en raadsels een uitweg moeten vinden. De feiten deden zich voor in Koszalin, in het noorden van Polen, zo maakte de minister van Binnenlandse Zaken bekend.
  [naar artikel]
 30. Verjaardagsfeestje loopt fataal af: vijf tienermeisjes komen om bij brand in een escape room (04/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vijf tieners zijn vrijdag in Polen om het leven gekomen bij een brand in een escape room, een spelactiviteit waarbij de deelnemers opgesloten worden in een ruimte en waar ze aan de hand van puzzels en raadsels een uitweg moeten vinden. De feiten deden zich voor in Koszalin, in het noorden van Polen, zo maakte de minister van Binnenlandse Zaken bekend.
  [naar artikel]
 31. Nieuwe escape room in Hasselt. “Wie er uit is, wil er terug in” (10/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De derde ‘Escape Room’-zaak, langs het YUP-hotel op de Thonnisenlaan in Hasselt is gestart met 2 verschillende kamers. In ‘Exit Room’, zoals de nieuweling heet, komt binnen enkele weken nog een derde bij. “Buiten geraken binnen het uur is de boodschap maar wie er uit is, wil er snel weer terug in. Zo plezant vinden de bezoekers het”, zeggen zaakvoerders Steven Vanhaeren en Tim Van Assche. “Daarom bieden we ook 3 compleet verschillende kamers aan waarin de mensen echt een uur van de wereld weg zijn in een totaal andere omgeving.”
  [naar artikel]
 32. Winter in Antwerpen pakt uit met magisch winterbos aan kathedraal, escape room en virtual reality (06/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Winter in Antwerpen heeft dit jaar enkele nieuwigheden in petto voor de bezoekers. Zo kunnen ze tot rust komen in een magisch winterbos op de Handschoenmarkt. Wie graag meer spanning wil, is welkom in de escape room of de ‘virtual reality dome’ op het Steenplein.
  [naar artikel]
 33. Belgisch team gestrand op acht seconden van de finale in WK Escape room (15/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Acht seconden, zo weinig scheelde het afgelopen weekend in Londen of het vierkoppige Belgische team had de finale van het WK Escape Room gespeeld. “Daar hadden we het misschien helemaal kunnen waarmaken”, zegt Nick De Frangh. De teamleider is ontgoocheld, maar ook trots op de Belgische bronzen plak.
  [naar artikel]
 34. Escape rooms worden echte attracties: zelfs schilderachtig kasteel Withof in Brasschaat krijgt er een (19/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een escape room, zo’n kamer of gebouw waaruit je met behulp van een rist aanwijzingen moet proberen te ontsnappen, wordt steeds vaker een attractie. Met decors en omgevingen die gebouwd en uitgedacht worden door specialisten. “De tijd van hangslotjes is voorbij.”
  [naar artikel]
 35. Volgende maand opent eerste ‘Legotheek’ voor kansarme gezinnen: “Om te stoppen met piekeren, werkt Lego perfect” (12/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf december pakt Kortrijk uit met een primeur: een Legotheek, of een vaste standplaats voor boxen vol Legoblokjes waar kinderen uit kansarme gezinnen gratis mee mogen bouwen. Als afleiding, als rustmomentje of zelfs als therapie, volgens initiatiefneemster Sophie Deprez (42). “Om te stoppen met piekeren, werkt Lego perfect.”
  [naar artikel]
 36. Dit is de coolste escape room: een treinreis van 13u door Finland (27/11/2017 - Metro)
  Binnenkort speelt er een nieuwe versie van ‘Murder on the Orient Express’ in de cinemazalen. Om dat te promoten hebben 20th Century Fox en de Finse spoorwegen een escape room in een trein ontworpen. Enkele treinreizigers zullen zich op 13 december gedurende dertien uur even Hercule Poirot wanen. In een trein met meer dan tien wagons kunnen ze mysteries oplossen tijdens een reis van Helsinki naar Lapland. De makers van de escape room hebben hun best gedaan om de raadsels zo moeilijk mogelijk te maken met verschillende elementen uit de spannende misdaadfilm ‘Murder on the Orient Express’. Livestream Niet getreurd voor wie niet naar Finland kan afreizen voor de escape game, want de belevenis wordt ook live uitgezonden op het internet. Online gamers kunnen een stukje van de puzzel oplossen en hebben rechtstreeks invloed op het spel. Lees ook: VIDEO. Treinreiziger maakt komaf met slang
  [naar artikel]
 37. Geen ontsnappen aan: zomerkampen met Escape Rooms zitten in de lift (30/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Je kind opsluiten terwijl die het nog leuk vindt ook: zomerkampen met als thema 'Escape Room' zijn steeds populairder. Het teambuilding spel...
  [naar artikel]
 38. Leegstaande gevangenis is het decor voor levensechte escape room (16/02/2020 - VRT NWS)
  Prison Escape is een "real life game" waarbij het de bedoeling is om als deelnemer te ontsnappen uit de gevangenis van Breda. Zoals wel meer gevangenissen in Nederland, staat de koepelgevangenis van Breda leeg. De organisatie van Prison Escape huurt het unieke gebouw van de Nederlandse overheid en organiseert er nu regelmatig het indrukwekkende spel.
  [naar artikel]
 39. Ben ik extra vatbaar voor een burn-out? (15/12/2019 - De Standaard)
  Ben je perfectionistisch? Lig je 's nachts te piekeren over je werk? Krijg je weinig autonomie van je leidinggevende? Pas op. Het zijn allemaal factoren die ervoor kunnen zorgen dat je in een burn-out terechtkomt. Stress management expert Luc Swinnen legt uit wat de verschillende risicofactoren zijn en wat je eraan kan doen.
  [naar artikel]
 40. Piekeren kan je leren: met deze tips worden jouw kopzorgen productief (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Of het nu om de aanschaf van een kerstcadeau gaat of de vraag of je je partner moet verlaten: piekeren doen we allemaal wel eens. En dat hoeft...
  [naar artikel]
 41. Vijf Poolse tieners komen om bij brand in een escape room (04/01/2019 - Metro)
  Vijf tieners zijn vrijdag in Polen om het leven gekomen bij een brand in een escape room, een spelactiviteit waarbij de deelnemers opgesloten worden in een ruimte en waar ze aan de hand van puzzels en raadsels een uitweg moeten vinden. De feiten deden zich voor in Koszalin, in het noorden van Polen, zo maakte de minister van Binnenlandse Zaken bekend. “De slachtoffers van deze tragedie zijn jongeren van 15 jaar, meisjes die een verjaardag vierden”, verklaarde minister Joachim Brudzinski aan de private tv-zender TVN24. De woordvoerder van de lokale brandweer van Koszalin bevestigde aan AFP dat de slachtoffers jonge meisjes zijn. Verder raakte een man van circa 25 jaar ernstig verbrand. De brand werd in de vooravond gemeld. De oorzaken blijven op dit ogenblik onbekend. De minister van Binnenlandse Zaken heeft aan de brandweer maatregelen gevraagd om de brandveiligheid van escape rooms te controleren. Polen telt naar schatting duizend escape rooms. Bron: Belga   Het bericht Vijf Poolse tieners komen om bij brand in een escape room verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Deze onderwijsexpert wil cijfers op rapporten vervangen door commentaar: "Een cijfer veroorzaakt stress en demotivatie" (09/09/2018 - De Morgen)
  Geen cijfers, minder toetsen en geen vingers omhoog. Het roer moet om bij scholen, vindt de Britse onderwijsexpert Dylan Wiliam. Deze week geeft hij in Nederland workshops aan docenten.
  [naar artikel]
 43. Escape room laat leerlingen Sint-Martinusscholen proeven van zorgberoepen (18/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De zorgsector heeft een pak extra personeel nodig. Eén probleem: het tekort blijft maar toenemen. Om het tij te keren, grijpen minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en haar collega van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) het succes van de populaire escape rooms aan. Ook de derde graad van de Sint-Martinusscholen liet zich via de escape rooms onderdompelen in de wereld van de zorgsector.
  [naar artikel]
 44. Journaliste Britt test Escape in the City uit: “Valsspelen is ook spelen” (01/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Waar je bij een escape room met de nodige raadsels en codes in groep probeert te ontsnappen uit een kamer, speel je bij het Escape in the City-spel gewoon buiten, in de stad. Nederlands evenementenbureau TB Events biedt zo’n stadsspel aan in Turnhout. Uitdagend, spannend en alleen mogelijk met een goede samenwerking, beloven ze. Maar klopt dat wel? Ontsnappen uit Turnhout sprak de Gazet van Antwerpen-collega’s wel aan, en ze namen de proef op de som.
  [naar artikel]
 45. Brand Poolse escape room: "Slachtoffers konden onmogelijk ontsnappen" (09/01/2019 - VRT NWS)
  De slachtoffers van de brand in een zogeheten escape room in Polen hadden geen schijn van kans om de ramp te overleven, zo zegt het Openbaar Ministerie in Polen dat de zaak onderzoekt. "De deurklink aan de binnenkant van de deur was eraf geschroefd en was weggeborgen", zegt de woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Koszalin, Ryszard Gasiorowski. De vijf tienermeisjes die in de brand omkwamen worden morgen samen begraven.
  [naar artikel]
 46. Onderzoek naar oorzaak dodelijke brand in escape room in Polen (05/01/2019 - Metro)
  Na de dood van vijf tieners bij een brand in een “escape room” in Polen, spitst het onderzoek zich nu vooral toe op hoe dit drama kon gebeuren. Het vuur zou zijn ontstaan in een naastgelegen ruimte, mogelijk door een ontplofte gasfles. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was het vuur al uitgebreid naar alle kamers, getuigde een brandweerman aan de ‘Gazeta Wyborcza’. Door de brand was ook de vluchtweg ontoegankelijk. De Poolse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Brudzinski, kondigde aan dat vanaf zaterdag alle escape rooms in het land aan een controle rond brandveiligheid zullen onderworpen worden. Escape rooms zijn een spelactiviteit waarbij de deelnemers opgesloten worden in een ruimte en waar ze aan de hand van puzzels en raadsels onder tijdsdruk een uitweg moeten vinden. Dergelijke activiteiten winnen in veel landen aan populariteit. De uitbaters van escape rooms in Polen zouden tot nu toe geen bijzondere veiligheidsmaatregelen hebben opgelegd gekregen. De brand brak vrijdagnamiddag uit in een escape room in Koszalin, in het noorden van Polen. Vijf meisjes van vijftien jaar, die een verjaardag aan het vieren waren, kwamen bij de brand om het leven. Een 26-jarige man raakte zwaar verbrand. De Poolse president Andrzej Duda drukte op Twitter zijn medeleven uit met de families van de slachtoffers. “Het is een tragedie in Koszalin. Vijf vrolijke meisjes worden uit het leven gerukt”. De burgemeester van de stad Pjotr Jedlinski riep zondag uit tot een dag van rouw. bron: Belga Het bericht Onderzoek naar oorzaak dodelijke brand in escape room in Polen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Deze enge horrorgame is niet voor mietjes (06/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jongeren hebben van een leegstaand ziekenhuis in Maaseik een levensechte horrorgame gemaakt. Het is een ‘escape room’ waaruit je moet...
  [naar artikel]
 48. Toetsen maken met WK-koorts: voor sommigen is dat een heel groot probleem (19/06/2018 - VRT NWS)
  Veel kinderen hebben van de week nog toetsen, en dat terwijl de WK-gekte in alle hevigheid is losgebarsten. "Karrewiet" trok naar basisschool de Groene Planeet in Vilvoorde en vroeg aan de zedejaars hoe zij omgaan met de combinatie voetbal en toetsen.
  [naar artikel]
 49. Hoe brandveilig zijn "escape rooms" in België? (05/01/2019 - VRT NWS)
  Na het ongeval in Polen waarbij 5 tienermeisjes zijn omgekomen bij een brand in een escape room, rijzen er vragen over de veiligheid van dergelijke spelkamers. Vooral de laatste twee jaar zijn ze ook in ons land populair geworden. Het Journaal zocht uit hoe het zit met de veiligheidsmaatregelen in België.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.