Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
02:35 uur

Franse president Macron blijft pensioenhervoming verdedigen

Metro

14/01/2020 - 16:31

Ondanks de nog steeds voortdurende stakingen tegen de pensioenhervormingen die de Franse regering wil doorvoeren, heeft president Emmanuel Macron vandaag bij een bezoek aan het zuidwestelijke Pau het project nog eens verdedigd. Het Franse staatshoofd zei dat vooral de afschaffing van de bijzondere regelingen belangrijk is. De 42 pensioenstelsels die nu bestaan, hebben onrecht geschapen. […] Het bericht Franse president Macron blijft pensioenhervoming verdedigen verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Franse president Macron ontmoet straks vakbonden om zo woede gele hesjes te temperen (10/12/2018 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft straks een ontmoeting met de Franse vakbonden en spelers van het middenveld. Het is voor het eerst dat president Macron op die manier overleg pleegt. Vanavond zal de president een belangrijke televisietoespraak houden en wellicht extra maatregelen aankondigen. Voorbije weekend trokken zo’n 136.000 demonstranten in Frankrijk de straat op om te demonstreren tegen de Franse president. Een belangrijke eis van de gele hesjes is dat president Macron opstapt.
  [naar artikel]
 2. Populariteit Franse president Macron blijft dalen (04/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De populariteit van de Franse president Emmanuel Macron blijft dalen, zo heeft nieuwszender BFMTV maandag op gezag van een opiniepeiling voor Le
  [naar artikel]
 3. Macron krijgt Karelprijs om zijn Europese visie en leiderschap (10/05/2018 - De Morgen)
  In het Duitse Aken heeft de Franse president Emmanuel Macron donderdag de prestigieuze Karelprijs in ontvangst genomen. Macron werd gelauwerd voor zijn Europese visie en "leiderschap" in de strijd tegen nationalisme en isolationisme. De Franse president greep de ceremonie aan om zijn voorstel voor een eurobegroting te verdedigen en een aanval te lanceren op de Duitse "fetisj" voor begrotingsoverschotten.
  [naar artikel]
 4. Turkse regering haalt uit naar Franse president: 'Macron ontvangt terroristen op Elysée' (28/11/2019 - Knack)
  De Franse president Emmanuel Macron blijft achter zijn uitspraak over een 'hersendode' NAVO staan, want die uitspraak was noodzakelijk omdat het bondgenootschap een 'wake-upcall' nodig had. Zijn uitspraken leiden intussen tot felle kritiek van Turkije.
  [naar artikel]
 5. Britse premier Boris Johson bij de Franse president Macron: hartelijk, maar geen eensgezindheid (22/08/2019 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft de Britse premier Boris Johnson vriendelijk ontvangen, maar blijft achter de "backstop" staan. Boris Johnson die hoe dan ook weg. De kloof tussen Londen en Parijs blijft dus groot.
  [naar artikel]
 6. Emmanuel Macron ingezworen als nieuwe Franse president (14/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  François Hollande heeft zondagochtend officieel de macht overgedragen aan de nieuwe Franse president Emmanuel Macron. Beide heren zaten net voor de inauguratie van Macron nog onder vier ogen samen op het Elysée, onder meer om Macron enkele staatsgeheimen én de nucleaire codes toe te vertrouwen.
  [naar artikel]
 7. Emmanuel Macron ingezworen als nieuwe Franse president (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  François Hollande heeft zondagochtend officieel de macht overgedragen aan de nieuwe Franse president Emmanuel Macron. Beide heren zaten net voor de inauguratie van Macron nog onder vier ogen samen op het Elysée, onder meer om Macron enkele staatsgeheimen én de nucleaire codes toe te vertrouwen.
  [naar artikel]
 8. 1 jaar Macron: 10 markante momenten (07/05/2018 - VRT NWS)
  Sinds hij president van de Franse Republiek is geworden, is Emmanuel Macron steeds meer op het wereldtoneel verschenen. Vandaag is het exact 1 jaar geleden dat de Franse kiezers hem naar de overwinning leidden. We blikken terug op 10 hoogtepunten in het eerste regeringsjaar van president Macron. 
  [naar artikel]
 9. IN BEELD. Filip en Mathilde verwelkomen Franse president Macron (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben de Franse president Emmanuel Macron en zijn echtgenote Brigitte verwelkomd in België. De Franse president...
  [naar artikel]
 10. Vertrouwen in Franse president Macron stijgt (16/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het vertrouwen van de Fransen in hun president Emmanuel Macron is na een daling vorige maand weer gestegen, al blijft het laag, zo blijkt uit een opiniepeiling van Elabe waarover nieuwszender BFMTV maandag heeft bericht.
  [naar artikel]
 11. LIVE. Franse president Macron bezoekt Molenbeek (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de tweede dag van het staatsbezoek van de Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte, staat er een bezoek aan kunstencentrum La...
  [naar artikel]
 12. Macron weerlegt 'onwaarheden' over VN-migratiepact (19/11/2018 - De Standaard)
  De Franse president Emmanuel Macron steunt 'duidelijk' het Migratiepact van de Verenigde Naties. Dat heeft Macron maandag verklaard tijdens een gezamenlijke persconferentie met premier Charles Michel. De Franse president hielp ook enkele 'onwaarheden' over het pact de wereld uit.
  [naar artikel]
 13. Macron weerlegt 'onwaarheden' over VN-migratiepact (19/11/2018 - De Standaard)
  De Franse president Emmanuel Macron steunt 'duidelijk' het Migratiepact van de Verenigde Naties. Dat heeft Macron maandag verklaard tijdens een gezamenlijke persconferentie met premier Charles Michel. De Franse president hielp ook enkele 'onwaarheden' over het pact de wereld uit.
  [naar artikel]
 14. Braziliaanse minister haalt zwaar uit naar Franse president Macron: “Een opportunistische idioot” (26/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Franse president Emmanuel Macron, die de Braziliaanse president Jair Bolsonaro ervan beschuldigt “gelogen” te hebben over zijn engagementen ten bate van het milieu, is in Brazilië de kop van Jut op Twitter. Ook een Braziliaanse minister haalde hard uit naar Macron.
  [naar artikel]
 15. Franse president Macron op visite bij Donald Trump (23/04/2018 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron is begonnen aan zijn driedaags bezoek aan de Verenigde Staten.  Eerder had hij ook al Donald Trump ontvangen in Parijs.  Macron en Trump lijken goed met elkaar te kunnen opschieten.
  [naar artikel]
 16. Macron afwezig in Rwanda: Franse president wil van 7 april herdenkingsdag maken (07/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Rwandese hoofdstad Kigali wordt de 25e verjaardag van de genocide herdacht. Grote afwezige is de Franse president Emmanuel Macron. Die liet...
  [naar artikel]
 17. Populariteit Franse president Macron fors gedaald (27/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De populariteit van de Franse president Emmanuel Macron zit in een dalende lijn. In de maandelijkse peiling van het bureau voor opinieonderzoek Ifop voor Le Journal du Dimanche (JDD) is nog 40 procent van de stemgerechtigde Fransen tevreden over Macron. In juli was dat nog 54 procent.
  [naar artikel]
 18. Franse president Macron: "Niet erg dat Trump uit het klimaatakkoord van Parijs is gestapt" (17/12/2017 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron vindt het niet meer zo erg dat de Amerikaanse president Donald Trump uit het klimaatakkoord van Parijs is gestapt. Dat is een van de opvallende uitspraken van Macron in een interview met de Franse televisie vanavond. 
  [naar artikel]
 19. Franse president Macron op ramkoers met Trump (08/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kort voor het begin van de G7-top van economische grootmachten heeft de Franse president Emmanuel Macron de confrontatie opgezocht met zijn evenknie in de VS, Donald Trump. “Het maakt de Amerikaanse president niet uit of hij geïsoleerd staat. Ons maakt het evenmin wat uit om een verklaring van zes landen te ondertekenen als dat nodig zou zijn”, schreef Macron donderdag op Twitter. Hij deed dat zelfs, zeer uitzonderlijk, in het Engels.
  [naar artikel]
 20. Franse president Macron start crisisbezoek in Antillen (12/09/2017 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron is vandaag op het Franse eiland Guadeloupe aangekomen voor een crisisbezoek aan de eilanden Saint-Martin en Saint-Barthélemy, na de verwoestende doortocht van de orkaan Irma vorige week.
  [naar artikel]
 21. Kunnen Polen en Frankrijk na bezoek van Franse president Macron weer met een schone lei beginnen? (03/02/2020 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron is op bezoek in Polen. Met dit eerste bezoek sinds zijn aantreden hoopt Macron deels de plooien glad te strijken met Polen, een land dat sinds enkele jaren steeds vaker overhoopligt met Europa. Het bezoek van de Franse president komt daags na de brexit. Volgens de Poolse president Andrzej Duda is het bezoek dan ook een kans om te bespreken "wat de nieuwe vorm van de Europese Unie zal zijn".
  [naar artikel]
 22. "Bromance" tussen Macron en Trump: wat doet dat met de populariteit van de Franse president? (26/04/2018 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron ontvangt veel lof voor zijn speech in het Amerikaanse Congres gisteren. In amper een jaar tijd heeft Macron zich op het wereldtoneel naar voren geschoven als dé grote Europese leider. VRT NWS-journalist en Frankrijkkenner Willem Van Mullem analyseert. 
  [naar artikel]
 23. Frankrijk staakt en betoogt tegen pensioenplannen Macron (06/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De massaal opgevolgde stakingen en vakbondsacties tegen de pensioenplannen van de Franse president Macron gaan ook vandaag en de volgende dagen verder. De president zelf liet weten dat hij “kalm en vastberaden” bij zijn hervormingsplannen blijft.
  [naar artikel]
 24. Franse president Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro (10/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
  [naar artikel]
 25. Franse president Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro (10/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
  [naar artikel]
 26. GRAFIEK: Macron jongste Franse president, maar hoe oud was de rest? (08/05/2017 - De Redactie)
  Dat Emmanuel Macron de jongste Franse president ooit wordt, is bekend. Maar hoe zit het eigenlijk met de leeftijden van de voorbije president? Een overzicht.
  [naar artikel]
 27. Franse president Macron erkent de misdaden tijdens het kolonialisme (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een toespraak voor de universiteit van Ouagadougou heeft de Franse president Emmanuel Macron dinsdag gezegd dat "de misdaden van het Europees...
  [naar artikel]
 28. Vreugde bij president Macron kan niet op bij Franse WK-winst (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Macron heeft de WK-winst van de Fransen uitbundig gevierd vanaf de eretribune waar hij samen met zijn vrouw, de Kroaatse...
  [naar artikel]
 29. Populariteit Franse president Macron fors gedaald (27/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De populariteit van de Franse president Emmanuel Macron zit in een dalende lijn. In de maandelijkse peiling van het bureau voor opinieonderzoek
  [naar artikel]
 30. Vechtende ex-medewerker Macron: "Ik ben nooit lijfwacht van Franse president geweest" (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vroegere veiligheidsmedewerker van de Franse president Emmanuel Macron, Alexandre Benalla, heeft vandaag tegenover een onderzoekscommissie van...
  [naar artikel]
 31. Premier Michel en Franse president Macron beklemtonen belang van nieuw Europees elan (25/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Eerste minister Charles Michel en de Franse president Emmanuel Macron beklemtoonden, tijdens een perspunt voor hun ontmoeting op het
  [naar artikel]
 32. Populariteit Macron blijft dalen (11/09/2018 - Metro)
  De populariteit van de Franse president Emmanuel Macron heeft tijdens de zomer een duik genomen. Dat blijkt uit een peiling van Odoxa. Macron staat op het laagste peil sinds hij in mei 2017 president werd. Slechts 29 procent van de ondervraagde Fransen staat achter het beleid van Macron. Dat is een laagterecord. Zeven op de tien Fransen (71 procent, +12) hebben een negatieve mening over hun staatshoofd. De populariteit van Macron kreeg in juli al een knauw door de affaire-Benalla. Die draaide rond videobeelden van één van zijn persoonlijke lijfwachten, Alexandre Benalla, waarop te zien is hoe hij in politie-uniform een betoger in elkaar slaat. In augustus zou het vertrek van de populaire minister van Milieu Nicolas Hulot en minister van Sport Laura Flessel wel eens mee kunnen spelen in de dalende populariteit van de president. Bron: Belga   Het bericht Populariteit Macron blijft dalen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Franse president Macron start crisisbezoek in Antillen (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron is op het Franse eiland Guadeloupe aangekomen voor een crisisbezoek aan de Antillen na de verwoestende
  [naar artikel]
 34. Ex-lijfwacht blijft Macron achtervolgen (01/02/2019 - De Tijd)
  21:45 Alexandre Benalla, de gewezen lijfwacht van de Franse president Emmanuel Macron, pochte eind juli dat hij nog steeds de steun genoot van het Elysée. Dat blijkt uit geluidsopnames.
  [naar artikel]
 35. Franse president Macron aanschouwt troepen op Champs-Elysées (14/07/2019 - De Morgen)
  De Franse president Emmanuel Macron is op de Champs-Elysées in Parijs om 10 uur begonnen zijn troepen te aanschouwen naar aanleiding van de Franse nationale feestdag. Er weerklonk echter ook protest.
  [naar artikel]
 36. Macron windt zich op na vraag van Belgische student: “Wie zegt dat ik naar pijpen van olielobby dans, die liegt” (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron (foto) blijft bij zijn standpunt over de accijnzen op diesel. Die moeten omhoog om de milieuvervuiling aan te...
  [naar artikel]
 37. Macron windt zich op na vraag van Belgische student: “Wie zegt dat ik naar de pijpen van olielobby dans, die liegt” (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron (foto) blijft bij zijn standpunt over de accijnzen op diesel. Die moeten omhoog om de milieuvervuiling aan te...
  [naar artikel]
 38. Macron windt zich op na vraag van Belgische student: “Wie zegt dat ik naar de pijpen dans van olielobby, die liegt” (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron (foto) blijft bij zijn standpunt over de accijnzen op diesel. Die moeten omhoog om de milieuvervuiling aan te...
  [naar artikel]
 39. Populariteit Franse president Emmanuel Macron keldert (07/04/2019 - De Morgen)
  Volgens een peiling die dit weekend in het Franse weekblad Journal de Dimanche verscheen heeft nog amper 54 procent van de ondervraagden vertrouwen in Emmanuel Macron. Een maand geleden sprak nog 64 procent zijn vertrouwen in de nieuwe Franse president uit.
  [naar artikel]
 40. Populariteit Franse president Emmanuel Macron keldert (24/07/2017 - De Morgen)
  Volgens een peiling die dit weekend in het Franse weekblad Journal de Dimanche verscheen heeft nog amper 54 procent van de ondervraagden vertrouwen in Emmanuel Macron. Een maand geleden sprak nog 64 procent zijn vertrouwen in de nieuwe Franse president uit.
  [naar artikel]
 41. Franse president Macron duimt voor premier Michel: “Ik hoop dat hij de verkiezingen wint” (22/05/2019 - De Morgen)
  De Franse president Emmanuel Macron hoopt dat ontslagnemend premier Charles Michel op 26 mei de verkiezingen wint. Hij vindt dat Michel over de juiste kwalificaties beschikt om legitieme Europese ambities te koesteren. Dat zegt de Franse president vandaag in een gesprek met Le Soir.
  [naar artikel]
 42. LIVE: President Macron spreekt de Franse natie toe (10/12/2018 - VRT NWS)
  Vanavond om acht uur spreekt de Franse president Emmanuel Macron de natie toe. Aanleiding is het protest van de Gele Hesjes, de golf van volkswoede die het land al weken in zijn greep houdt. Wat Macron precies in petto heeft, zal vanavond moeten blijken. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 43. Moet Brigitte zich zorgen maken? Franse president al enkele keren gespot met deze knappe blondine (14/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ze is even modieus, knap en blond als Brigitte Macron (64), maar een stuk jonger. Het is de Franse pers opgevallen dat president Emmanuel Macron
  [naar artikel]
 44. Franse vakbonden staken tegen beleid Macron (16/11/2017 - VRT NWS)
  Voor de vierde keer sinds het aantreden van de Franse president Emannuel Macron roepen de vakbonden op om straat te komen. Ze vinden het beleid van Macron te liberaal.
  [naar artikel]
 45. Trump en Macron aangekomen op place de la Concorde (14/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump is vrijdag omstreeks 10 uur aangekomen op de place de la Concorde in de Franse hoofdstad Parijs, vergezeld door zijn echtgenote Melania. Hij is uitgenodigd door de Franse president Emmanuel Macron om te herdenken dat honderd jaar geleden de Verenigde Staten in de Eerste Wereldoorlog stapten. Rond 10.20 uur kwam dan weer Macron aan, nadat hij de Franse troepen op de Champs-Elysées had geschouwd.
  [naar artikel]
 46. Macron pleit in interview voor “echt” Europees leger (06/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron pleit voor een “echt” Europees leger. Europa kan zich niet verdedigen zonder, zo verklaarde hij in een dinsdag...
  [naar artikel]
 47. Vertrek politieke mentor ondergraaft gezag Macron (03/10/2018 - De Tijd)
  17:21 Twee dagen lang probeerde de Franse president Emmanuel Macron het vertrek van zijn minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb, tevergeefs tegen te houden. De Franse president lijkt de greep op he...
  [naar artikel]
 48. Macron op weg naar meerderheid in parlement (11/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De partij van de nieuwe Franse president Emmanuel Macron, 'La République en Marche', zou bij de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen
  [naar artikel]
 49. Klimaatorganisaties betogen met omgekeerde portretten van president Macron tegen G7 (25/08/2019 - VRT NWS)
  In de Zuid-Franse stad Bayonne hebben honderden mensen actie gevoerd tegen het milieu- en klimaatbeleid van de G7-landen. De actievoerders hadden portretten van Emmanuel Macron bij zich, die waren weggehaald uit de Franse gemeentehuizen. De portretten van de Franse president werden ondersteboven gehouden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.