Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 August 2020
12:36 uur

Vanaf maart steekt niet-dringende post nog maar twee keer per week in uw bus

Het Belang van Limburg

14/01/2020 - 16:49

Vanaf maart gaat de postbode nog maar twee keer per week niet-dringende brieven bedelen. Dat bevestigde afscheidnemend bpost-topman Koen Van Gerven dinsdag in de Kamercommissie Mobiliteit. “Dit wordt hét grote evenement van 2020 voor ons bedrijf”, aldus de topman. Van Gerven wist ook te vertellen bpost voor het eerst in vijf jaar de doelstelling voor de leveringstermijnen behaalde.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vanaf maart komt niet-dringende post nog maar twee keer per week in de bus (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maart gaat de postbode nog maar twee keer per week niet-dringende brieven bedelen. Dat bevestigde afscheidnemend bpost-topman Koen Van Gerven...
  [naar artikel]
 2. Folders vanaf maart maar twee keer per week in de bus (20/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bpost gaat, zoals aangekondigd, vanaf maart maar twee keer per week niet-dringende brievenpost bedelen. Er wordt gestart met de publicitaire post:...
  [naar artikel]
 3. Vanaf maart komt niet-dringende post nog maar twee keer per week in de bus (14/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf maart gaat de postbode nog maar twee keer per week niet-dringende brieven bedelen. Dat bevestigde afscheidnemend Bpost-topman Koen Van Gerven dinsdag in de Kamercommissie Mobiliteit. “Dit wordt hét grote evenement van 2020 voor ons bedrijf”, aldus de topman. Op een aantal plaatsen gaat het om maandag en woensdag, elders om dinsdag en donderdag. Op vrijdag wordt er geen niet-prioritaire briefwisseling meer bedeeld.
  [naar artikel]
 4. Dit verandert er op 1 maart: folders maar twee keer per week gebust en Museumpas wordt fors duurder (27/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bpost gaat, zoals aangekondigd, vanaf maart maar twee keer per week niet-dringende brievenpost bedelen. Er wordt gestart met de publicitaire post zoals warenhuisfolders, vanaf midden maart is de rest van de niet-prioritaire brievenpost aan de beurt.
  [naar artikel]
 5. Dit verandert er op 1 maart: folders maar twee keer per week gebust en Museumpas wordt fors duurder (27/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bpost gaat, zoals aangekondigd, vanaf maart maar twee keer per week niet-dringende brievenpost bedelen. Er wordt gestart met de publicitaire post zoals warenhuisfolders, vanaf midden maart is de rest van de niet-prioritaire brievenpost aan de beurt.
  [naar artikel]
 6. Dit verandert er op 1 maart: minder post, duurdere museumpas (27/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bpost gaat, zoals aangekondigd, vanaf maart maar twee keer per week niet-dringende brievenpost bedelen. Er wordt gestart met de publicitaire post zoals warenhuisfolders, vanaf midden maart is de rest van de niet-prioritaire brievenpost aan de beurt.
  [naar artikel]
 7. Gewone brieven vanaf maart nog maar twee keer per week in de bus (25/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maart volgend jaar zal de postbode nog maar twee keer per week niet-dringende brieven in de brievenbus droppen. Brieven met een priorzegel, pakjes en kranten kan je wel nog elke dag verwachten. Dat melden Het Laatste Nieuws, De Morgen en La Dernière Heure dinsdag.
  [naar artikel]
 8. Gewone brieven vanaf maart nog maar twee keer per week in de bus (25/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf maart volgend jaar zal de postbode nog maar twee keer per week niet-dringende brieven in de brievenbus droppen. Brieven met een priorzegel, pakjes en kranten kan je wel nog elke dag verwachten. Dat melden Het Laatste Nieuws, De Morgen en La Dernière Heure dinsdag.
  [naar artikel]
 9. Gewone brieven vanaf maart 2020 nog maar twee keer per week in de bus (25/06/2019 - Metro)
  Vanaf maart volgend jaar zal de postbode nog maar twee keer per week niet-dringende brieven in de brievenbus bezorgen. Brieven met een priorzegel, pakjes en kranten kan je wel nog elke dag verwachten. Dat melden Het Laatste Nieuws, De Morgen en La Dernière Heure vandaag. Bpost neemt die beslissing omdat de populariteit van de brievenpost snel daalt. In 2011 werden elke dag nog 12 miljoen brieven verstuurd, vorig jaar waren dat er nog maar 7,7 miljoen. Bovendien krijgt maar een op de twee huizen vandaag nog elke dag post. De nieuwe werkwijze wordt tijdens de zomer getest “De klanten gaan daar nog niets van merken. Het is echt een onderzoek achter de schermen: hoe organiseren we rondes, hoe bundelen we welke briefwisseling?”, luidt het bij bpost. De vakbonden beloven het proefproject nauwgezet op te volgen. “We moeten mee evolueren, maar de burger moet een vlotte toegang behouden tot zijn post. En het personeel moet zijn statuut kunnen behouden”, stellen ze. bron: Belga   Het bericht Gewone brieven vanaf maart 2020 nog maar twee keer per week in de bus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Gewone brieven vanaf maart 2020 nog maar twee keer per week in de bus (25/06/2019 - Metro)
  Vanaf maart volgend jaar zal de postbode nog maar twee keer per week niet-dringende brieven in de brievenbus bezorgen. Brieven met een priorzegel, pakjes en kranten kan je wel nog elke dag verwachten. Dat melden Het Laatste Nieuws, De Morgen en La Dernière Heure vandaag. Bpost neemt die beslissing omdat de populariteit van de brievenpost snel daalt. In 2011 werden elke dag nog 12 miljoen brieven verstuurd, vorig jaar waren dat er nog maar 7,7 miljoen. Bovendien krijgt maar een op de twee huizen vandaag nog elke dag post. De nieuwe werkwijze wordt tijdens de zomer getest “De klanten gaan daar nog niets van merken. Het is echt een onderzoek achter de schermen: hoe organiseren we rondes, hoe bundelen we welke briefwisseling?”, luidt het bij bpost. De vakbonden beloven het proefproject nauwgezet op te volgen. “We moeten mee evolueren, maar de burger moet een vlotte toegang behouden tot zijn post. En het personeel moet zijn statuut kunnen behouden”, stellen ze. Bron: Belga   Het bericht Gewone brieven vanaf maart 2020 nog maar twee keer per week in de bus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Postbode komt straks maar twee keer per week (25/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De postbode zal vanaf maart volgend jaar nog maar twee keer per week niet-dringende brieven komen posten. De krant, pakjes of brieven met een priorzegel worden wel nog dagelijks geleverd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 12. Post komt vanaf volgend jaar maar twee keer per week, tenzij u duurdere zegel koopt (25/06/2019 - De Morgen)
  Vanaf volgend jaar ziet u de postbode nog maar twee keer per week voor niet-dringende brieven. Maar voor een brief met een priorzegel, de krant of een pakje komt hij wel nog langs. Nieuw is het niet: een pak andere Europese landen schaften de dagelijkse postbedeling ook al af.
  [naar artikel]
 13. DISCUSSIE. Minder brievenpost vanaf maart: een probleem voor jou? (25/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf maart volgend jaar zal de postbode nog maar twee keer per week niet-dringende brieven in de brievenbus droppen. Brieven met een priorzegel, pakjes en kranten kan je wel nog elke dag verwachten. Wat vind jij van die beslissing? Vervelend? Of maakt het logischerwijs deel uit van de digitale evolutie?
  [naar artikel]
 14. De postbode brengt binnenkort nog maar twee keer per week brieven rond (25/06/2019 - VRT NWS)
  Vanaf maart volgend jaar komt de postbode nog maar twee keer per week langs om niet-dringende brieven te bezorgen. Het aantal brieven dat verstuurd wordt, daalt razendsnel en dus moet Bpost maatregelen nemen om niet verlieslatend te worden. 
  [naar artikel]
 15. Postbode komt nog maar twee dagen per week… en daar ligt u niet wakker van (25/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De postbode komt vanaf maart volgend jaar nog maar twee keer per week langs. Gewone brieven worden niet meer elke dag bezorgd, dringende zendingen wel. Of u daar wakker van ligt? Passanten aan het postkantoor op Linkeroever alvast niet. “Minder papieren post en meer online regelen is beter voor het milieu.”
  [naar artikel]
 16. Vanaf maart komt niet-dringende post nog maar twee keer per week in de bus (14/01/2020 - Metro)
  Vanaf maart gaat de postbode nog maar twee keer per week niet-dringende brieven bedelen. Dat bevestigde afscheidnemend bpost-topman Koen Van Gerven vandaag in de Kamercommissie Mobiliteit. “Dit wordt hét grote evenement van 2020 voor ons bedrijf”, aldus de topman. Op een aantal plaatsen gaat het om maandag en woensdag, elders om dinsdag en donderdag. Op vrijdag wordt er geen niet-prioritaire briefwisseling meer bedeeld. Voor brieven met een priorzegel, aangetekende zendingen, pakjes en kranten verandert er niets. Die worden in de toekomst zeker nog elke weekdag, en voor pakjes zelfs ook op zaterdag en zondag, bezorgd, verzekerde Van Gerven. De topman van bpost verwijst voor dit nieuwe distributiemodel naar de gewijzigde verwachtingen van de klant. “Brieven worden niet langer gebruikt voor snelle communicatie. Daarvoor maakt men gebruik van e-mail, whatsapp en andere. Van pakjes daarentegen verwacht men wel een snelle levering. Daar leveren we intussen zeven dagen op zeven”, klonk het. Volgens Van Gerven blijkt uit klantenbevragingen ook dat die het nieuwe distributiemodel aanvaarden. Een andere verklaring voor het bundelen van niet-dringende post tot twee dagen per week, is het dalende volume van de brievenpost. “De laatste vijf jaar was er een daling met 20 procent, goed voor 266 miljoen minder winstbijdrage”, legde Van Gerven uit voor de Kamercommissie. Daartegenover staan een pak vaste kosten. “Als de activiteit daalt, gaan de kosten niet in dezelfde mate naar beneden. Dit is voor ons de grootste uitdaging van het moment”, waarschuwde Van Gerven. Ter vergelijking: de pakjesactiviteit leverde de voorbije jaren een winstbijdrage van 6 à 7 miljoen euro. Nog meer besparen op het netwerk en de postbode harder laten werken, is volgens de afscheidnemende post-CEO geen optie. “We moeten erkennen dat we de grenzen stilaan hebben bereikt. Het welzijn van onze medewerkers is belangrijk. We moesten eerder nadenken over een ander distributiemodel.” Van Gerven erkent dat dit ook voor de medewerkers van bpost “gigantische veranderingen” zal teweegbrengen. “Maar we hebben dit maandenlang getest en uitgebreid overleg gepleegd.” bron: Belga Het bericht Vanaf maart komt niet-dringende post nog maar twee keer per week in de bus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Vanaf volgende week beperktere postbedeling (26/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maandag start Bpost met een beperktere post­bedeling. Reclamefolders vallen nog slechts twee keer per week in de bus en vanaf midden maart is dat ook de nieuwe frequentie van de gewone brieven.
  [naar artikel]
 18. De postbode komt straks niet meer elke dag: wat met mijn dringende post en pakjes? En komen er extra kosten? (25/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er is vanaf volgend jaar een pak minder kans dat de postbode aan je brievenbus stopt. Want hij brengt nog maar twee keer per week gewone brieven rond. Rouwbrieven, aangetekende zendingen en priorzegels krijgen voorrang. Ook de krant en de pakjes komen nog elke dag.
  [naar artikel]
 19. Postbode komt twee keer per week (25/06/2019 - De Tijd)
  07:00 Vanaf maart zal de postbode nog maar twee keer per week brieven in uw bus stoppen. Voor brieven met een duurdere priorzegel, kranten en pakjes maakt bpost een uitzondering.
  [naar artikel]
 20. Beperktere postbedeling gaat volgende week van start: “Gewone brieven slechts twee keer per week” (26/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf maandag start Bpost met een beperktere postbedeling. Reclamefolders vallen nog slechts twee keer per week in de bus en vanaf midden maart is dat ook de nieuwe frequentie van de gewone brieven. “Maar de postbode komt wel nog elke dag langs.”
  [naar artikel]
 21. Ziekenhuizen stellen niet-dringende ingrepen uit (13/03/2020 - Express)
  De Belgische ziekenhuizen stellen niet-dringende ingrepen en consultaties vanaf zaterdag uit. Dat zegt Marc Geboers, directeur algemene ziekenhuizen bij koepelorganisatie... The post Ziekenhuizen stellen niet-dringende ingrepen uit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Bibliotheek deze week gesloten in Pelt (18/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De drie bibliotheken van Pelt zijn vanaf 20 maart een aantal dagen gesloten om dan om te vormen naar het centraal bibliotheeksysteem in Vlaanderen. Die van Overpelt in Palethe heropent vanaf 25 maart om 16 uur, de bib van Neerpelt in de Norbertinessenlaan vanaf 26 maart en de uitleenpost Sint-Huibrechts-Lille vanaf 27 maart.
  [naar artikel]
 23. Kat steekt altijd twee poten in de lucht, maar niemand weet waarom (24/09/2018 - Metro)
  Op Instagram vind je tal van verschillende profielen voor katten. Maar een Amerikaanse man is wel een heel bijzonder profiel begonnen voor zijn kat. Peter Mares zag hoe zijn kat Keys haar poten in de lucht stak en maakte daar snel een foto van. Het bleef niet bij die ene keer… Keys heeft ondertussen al meer dan 55.000 volgers, maar het is nog steeds niet duidelijk waarom ze haar poten altijd in de lucht steekt. De beelden zijn alleszins hilarisch.   View this post on Instagram   Hangin with this cool cat #keys #majorkeys #goalkitty #putyourpawsup A post shared by @ goalkitty on May 23, 2018 at 12:47pm PDT Lees ook : Deze 9 hondenrassen komen purrrr-fect overeen met je kat Het bericht Kat steekt altijd twee poten in de lucht, maar niemand weet waarom verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Kat steekt altijd twee poten in de lucht, maar niemand weet waarom (18/09/2018 - Metro)
  Op Instagram vind je tal van verschillende profielen voor katten. Maar een Amerikaanse man is wel een heel bijzonder profiel begonnen voor zijn kat. Peter Mares zag hoe zijn kat Keys haar poten in de lucht stak en maakte daar snel een foto van. Het bleef niet bij die ene keer… Keys heeft ondertussen al meer dan 55.000 volgers, maar het is nog steeds niet duidelijk waarom ze haar poten altijd in de lucht steekt. De beelden zijn alleszins hilarisch.   View this post on Instagram   Hangin with this cool cat #keys #majorkeys #goalkitty #putyourpawsup A post shared by @ goalkitty on May 23, 2018 at 12:47pm PDT Lees ook : Deze 9 hondenrassen komen purrrr-fect overeen met je kat Het bericht Kat steekt altijd twee poten in de lucht, maar niemand weet waarom verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Bpost trekt op 1 maart de tarieven voor binnenlandse post op (02/02/2018 - Metro)
  Bpost past vanaf 1 maart 2018 haar tarieven voor binnenlandse post aan. In totaal zal de tariefverhoging voor alle producten van de binnenlandse post voor 2018 gemiddeld ongeveer 4,7 procent bedragen. Dat meldt de onderneming vanavond. Bij de aankoop van 10 zegels of meer zal de prijs voor een postzegel vanaf 1 maart 2018 voor een genormaliseerde zending binnen België 0,84 euro bedragen. Voor dezelfde postzegel per stuk, betaalt een klant vanaf 1 maart 0,87 euro. bron: Belga  
  [naar artikel]
 26. Niet-dringende brieven en folders maar 2 keer per week in de bus, duurdere museumpas en de NMBS wijzigt de namen van haar tickets: dit verandert er op 1 maart (01/03/2020 - VRT NWS)
  Een nieuwe maand, een nieuwe set regels. Zoals u het stilaan van ons gewoon bent, hebben we de belangrijkste veranderingen voor komende maand voor u gebundeld.
  [naar artikel]
 27. Luchthaven Zaventem krijgt verbinding met Georgië (08/11/2017 - VRT NWS)
  Brussels Airport krijgt vanaf 25 maart 2018 een nieuwe luchtvaartmaatschappij over de vloer. Georgian Airways zal vanaf dan twee keer per week vliegen tussen Brussel en de Georgische hoofdstad Tbilisi.
  [naar artikel]
 28. Uitbetaling pensioenen aan huis verandert niet door regeling niet-dringende brievenpost (28/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De uitbetaling van pensioenen aan huis door de postbode blijft onveranderd onder de nieuwe regeling van Bpost voor niet-dringende brievenpost, die vanaf 1 maart ingaat. De betaaldata blijven ongewijzigd, meldt de Federale pensioendienst, die hier naar eigen zeggen vele vragen over kreeg.
  [naar artikel]
 29. Dringende herstelling van beton op E34 (19/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie de komende twee weken vanuit de Kempen via de E34 naar Nederland rijdt, doet er goed aan om op tijd te vertrekken. Door dringende herstellingswerken aan het wegdek in Arendonk moet al het grensverkeer er vanaf maandag over één versmalde rijstrook.
  [naar artikel]
 30. Intercity vervangt Fyra vanaf 18 februari (10/04/2019 - De Morgen)
  De Fyra wordt vanaf 18 februari vervangen door een intercity tussen Brussel-Zuid en Den Haag. Die trein rijdt twee keer per dag heen en weer. Vanaf 11 maart wordt dat acht keer per dag. In het weekend vertrekt de trein in Antwerpen.
  [naar artikel]
 31. Vanaf januari twee nachttreinen per week van en naar Oostenrijk (23/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf midden januari zou er twee keer per week een nachttrein moeten rijden tussen Oostenrijk en België. Dat heeft de Oostenrijkse...
  [naar artikel]
 32. Postzegels worden gemiddeld 4,7 procent duurder vanaf 1 maart (02/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bpost past vanaf 1 maart 2018 haar tarieven voor binnenlandse post aan. In totaal zal de tariefverhoging voor alle producten van de binnenlandse...
  [naar artikel]
 33. Brussels Airport krijgt vierde verbinding met China (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines vliegt vanaf 20 maart twee keer per week tussen Brussel en Shenzhen. Dat meldt Brussels Airport...
  [naar artikel]
 34. De bib sluit één week haar deuren voor een nieuw uitleensysteem (11/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wegens technische aanpassingen aan het computersysteem sluit de bib haar deuren vanaf woensdag 20 maart t.e.m. dinsdag 26 maart om 17.30 uur. Op dinsdagavond 26 maart, vanaf 17.30 uur, is de bibliotheek terug open.
  [naar artikel]
 35. Niet-dringende ingrepen en consultaties in ziekenhuizen vanaf zaterdag opgeschort (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koepelorganisatie Zorgnet-Icuro deelt mee dat niet-dringende ingrepen en consultaties in het ziekenhuis voorlopig worden uitgesteld. Op die manier...
  [naar artikel]
 36. Brussels Airlines vliegt vanaf volgend jaar naar India (11/08/2016 - De Redactie)
  Vanaf maart 2017 vliegt de Belgische luchtvaartmaatschappij vijf keer per week naar Mumbai, een belangrijk economisch centrum in het Zuid-Aziatische land.
  [naar artikel]
 37. Nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies verlengd tot morgen (01/06/2018 - Metro)
  Het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies blijft nog minstens tot morgenmiddag actief, ook al geldt er geen code oranje van het KMI. Dat meldt Binnenlandse Zaken. De weerdienst gaf vanmorgen nog code oranje voor enkele provincies, maar inmiddels is dat afgezwakt tot code geel. Normaal wordt het nummer 1722 dan niet meer geactiveerd, maar omdat er kans blijft op plaatselijke onweders is beslist om het nummer toch langer actief te houden. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken vraagt om voor niet-dringende brandweerinterventies het nummer 1722 te bellen en enkel het noodnummer 112 te bellen als er iemand in (levens)gevaar is. Deze week kreeg het niet-dringende nummer al 1.348 oproepen over het onweer. De meeste kwamen uit Antwerpen. bron: Belga Het bericht Nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies verlengd tot morgen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Seaking helikopters brengen bezoek aan De Warmste Week (19/12/2018 - VRT NWS)
  De drie Seaking-helikopters van het Belgische leger gaan voor de allerlaatste keer ooit samen vliegen. Voor alle duidelijkheid er is geen ramp gebeurd. Volgende week gaat een van de toestellen definitief aan de grond. Vanaf maart worden de andere twee Seakings definitief vervangen door de NH-90-helikopters.
  [naar artikel]
 39. Twee keer per week van Brussel naar Wenen, nachttrein is 12 uur onderweg (23/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf midden januari zou er twee keer per week een nachttrein moeten rijden tussen Oostenrijk en België. Dat heeft de Oostenrijkse spoormaatschappij ÖBB woensdag bevestigd bij de voorstelling van haar nieuwe dienstregeling. In België zou de zogenoemde Nightjet halt houden in Brussel en Luik.
  [naar artikel]
 40. Vanaf begin augustus hoogdringende rioleringswerken in Schepen Dejonghstraat (28/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf volgende week zal het stadsbestuur hoogdringende werken uitvoeren aan het rioleringsstelsel in de Schepen Dejonghstraat. Het gaat het om plaatselijke herstellingen, die zo’n twee weken zullen duren. “Hoewel de heraanleg van de straat na 2018 op de planning staat, zijn we nu al genoodzaakt een aantal dringende herstellingen uit te voeren”, zegt burgemeester Veerle Heeren. 
  [naar artikel]
 41. Dit verandert er op 1 maart: folders nog maar 2 keer per week in de bus en gratis openbaar vervoer in Luxemburg (27/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Maart nadert alweer met rasse schreden. Ook de laatste wintermaand brengt enkele veranderingen met zich mee. Een duurdere Museumpas, een beperkte...
  [naar artikel]
 42. Twee nachttreinen per week van en naar Oostenrijk vanaf midden januari (23/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf midden januari zou er twee keer per week een nachttrein moeten rijden tussen Oostenrijk en België. Dat heeft de Oostenrijkse spoormaatschappij ÖBB woensdag bevestigd bij de voorstelling van haar nieuwe dienstregeling. In België zou de zogenoemde Nightjet halt houden in Brussel en Luik.
  [naar artikel]
 43. Opgelet voor flitsers als u volgende week naar Maastricht rijdt (13/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie vanaf begin volgende week naar Maastricht moet met de wagen, houdt zich in de A2-tunnel maar beter aan de snelheidslimiet. Vanaf 20 maart gaat er een gefaseerde trajectcontrole van start.
  [naar artikel]
 44. Vanaf januari rijden twee nachttreinen per week van Brussel naar Oostenrijk (23/10/2019 - De Morgen)
  Vanaf midden januari zou er twee keer per week een nachttrein moeten rijden tussen Oostenrijk en België. Dat heeft de Oostenrijkse spoormaatschappij ÖBB bevestigd bij de voorstelling van haar nieuwe dienstregeling. In België zou de zogenoemde Nightjet halt houden in Brussel en Luik.
  [naar artikel]
 45. Combi op weg naar dringende interventie aangereden door auto: bestuurder zwaargewond (15/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Voor de tweede keer in goed twee maanden tijd is de politie Beringen/Ham/Tessenderlo betrokken geraakt bij een zwaar ongeval op weg naar een dringende interventie. Vrijdagavond was een ploeg net op weg naar een persoon in nood, toen een auto onverwacht voor de combi indraaide. De inspecteurs konden een frontale klap niet meer vermijden.
  [naar artikel]
 46. Nachttrein van Brussel naar Oostenrijk zal twee keer per week rijden (23/10/2019 - De Standaard)
  Vanaf midden januari zou er twee keer per week een nachttrein moeten rijden tussen Oostenrijk en België. Dat heeft de Oostenrijkse spoormaatschappij ÖBB woensdag bevestigd bij de voorstelling van haar nieuwe dienstregeling. In België zou de zogenoemde Nightjet halt houden in Brussel en Luik.
  [naar artikel]
 47. Noodnummer 1722 vanaf 2020 permanent in gebruik voor niet-dringende oproepen naar brandweer (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het nummer 1722 voor niet-dringende oproepen naar de brandweer zal in de loop van 2020 permanent gebruikt worden voor niet-dringende oproepen naar...
  [naar artikel]
 48. Noodnummer 1722 vanaf 2020 permanent in gebruik voor niet-dringende oproepen naar brandweer (07/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het nummer 1722 voor niet-dringende oproepen naar de brandweer zal in de loop van 2020 permanent gebruikt worden voor niet-dringende oproepen naar de brandweer, kondigt de FOD Binnenlandse Zaken vrijdag aan. Momenteel activeert de overheidsdienst het nummer alleen wanneer het KMI een zware storm of onweer voorspelt, zoals vrijdag/vandaag nog gebeurde.
  [naar artikel]
 49. 10.000 testen per dag vanaf deze week (30/03/2020 - Express)
  Deze week gaat België van een corona-testcapaciteit van 2.500 naar 10.000. Blijft de vraag hoe we die exact gaan verdelen.... The post 10.000 testen per dag vanaf deze week appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.