Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
13:41 uur

Een topman uit de zakenwereld, een mediatycoon en een wielermanager: wat kunnen zij voor voetbalclub Anderlecht doen?

VRT NWS

14/01/2020 - 16:55

Karel Van Eetvelt, Wouter Vandenhaute en Patrick Lefevere worden door Anderlecht aangetrokken om de voetbalclub uit het moeras te trekken, respectievelijk als CEO, extern adviseur en onafhankelijk bestuurder. Wat kunnen de topman van Febelfin, de Vlaamse mediatycoon en de succesvolste wielermanager van het land betekenen voor de vergane glorie van paars-wit?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ghelamco-topman aast op voetbalclub Anderlecht (18/11/2017 - De Tijd)
  08:45 Voetbalclub Anderlecht praat met twee kandidaat-kopers: de Russische miljardair Alisher Usmanov en het Vlaamse ondernemersduo Wouter Vandenhaute-Paul Gheysens.
  [naar artikel]
 2. 'Ageas-topman spil achter tegenbod op voetbalclub OHL' (20/03/2017 - De Tijd)
  21:27 Een groep Vlaamse ondernemers en investeerders zal deze week nog een overnamebod doen op voetbalclub Oud-Heverlee-Leuven. Ze willen een overname door een Chinese investeerder verhinderen.
  [naar artikel]
 3. Van Eetvelt nieuwe CEO Anderlecht (14/01/2020 - Express)
  Huidig Febelfin-baas Karel Van Eetvelt wordt de nieuwe topman van voetbalclub Anderlecht. Later meer. The post Van Eetvelt nieuwe CEO Anderlecht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Wouter Vandenhaute stapt uit race overname Anderlecht (19/12/2017 - De Tijd)
  18:17 De Vlaamse media-ondernemer Wouter Vandenhaute maakt geen deel meer uit van het bod dat Ghelamco-topman Paul Gheysens heeft uitgebracht op voetbalclub Anderlecht.
  [naar artikel]
 5. Vandenhaute en rijke Rus doen bod op Anderlecht (18/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voetbalclub Anderlecht praat met twee mogelijke kopers: Alisher Usmanov, superrijke Rus en aandeelhouder bij Arsenal, en de tandem Paul...
  [naar artikel]
 6. Karel Van Eetvelt wordt CEO van Anderlecht (14/01/2020 - Knack)
  Karel Van Eetvelt, die de voorbije tweeënhalf jaar topman was van bankenfederatie Febelfin, trekt naar voetbalclub Anderlecht. Hij zal er vanaf 1 april aan de slag gaan als CEO. Dat bevestigt Febelfin dinsdag.
  [naar artikel]
 7. Patrick Lefevere over rol bij paars-wit: “Kan net zoveel leren van Anderlecht als zij van mij” (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Patrick Lefevere (65) stapt in de raad van bestuur van Anderlecht. De grootste wielermanager van het land mee aan het hoofd van de meest...
  [naar artikel]
 8. Karel Van Eetvelt wordt CEO van Anderlecht: 'Met het sportieve beleid ga ik me niet bemoeien' (14/01/2020 - Knack)
  Karel Van Eetvelt, de huidige topman van bankenfederatie Febelfin, trekt naar voetbalclub Anderlecht. Hij wordt er op 1 april CEO. Dat bevestigt Febelfin dinsdag.
  [naar artikel]
 9. Anderlecht legt deadline op aan kandidaat-kopers (11/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als er nog gegadigden zijn om voetbalclub Anderlecht over te nemen, maken die best haast. Paars-wit heeft hen namelijk een deadline opgelegd om een bod te doen en die ligt al op 19 december, zo meldt Sporza.
  [naar artikel]
 10. Anderlecht legt deadline op aan kandidaat-kopers (11/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Als er nog gegadigden zijn om voetbalclub Anderlecht over te nemen, maken die best haast. Paars-wit heeft hen namelijk een deadline opgelegd om een bod te doen en die ligt al op 19 december, zo meldt Sporza.
  [naar artikel]
 11. Paleisrevolutie bij Anderlecht roept veel vragen op (15/01/2020 - Express)
  Is het nieuwe organigram bij voetbalclub Anderlecht wel werkbaar? En dreigen er geen tal van belangenconflicten? De zoveelste herschikking aan de top bij voetbalclub Anderlecht doet vragen rijzen. Heeft Van Eetvelt wel het juiste profiel? Karel Van Eetvelt wordt vanaf 1 april de nieuwe CEO. De sportfanaat is gepokt en gemazeld in beroepsorganisaties als Bouwunie, […] The post Paleisrevolutie bij Anderlecht roept veel vragen op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. ‘Dit Eurostadion is dood en begraven' (04/03/2017 - De Tijd)
  08:00 Jo Van Biesbroeck, de zakelijk topman van eersteklasser Anderlecht, praat voor het eerst vrijuit over het Eurostadion en de toekomst van zijn voetbalclub. ‘Hebben we vandaag alles om succesvol te zijn...
  [naar artikel]
 13. Karel Van Eetvelt nieuwe topman voetbalclub Anderlecht (14/01/2020 - De Tijd)
  12:59 Karel Van Eetvelt stapt over van bankenfederatie Febelfin naar de recordkampioen.
  [naar artikel]
 14. Voetbalclub Anderlecht diep in het rood (24/10/2019 - De Tijd)
  17:56 De Brusselse voetbalclub zag het voorbije seizoen en boekjaar het verlies oplopen van 6,3 naar 27 miljoen euro.
  [naar artikel]
 15. Niet Paul Gheysens, wél zijn drie kinderen doen bod op Anderlecht, morgen wellicht doorbraak in verkoop (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De kans is groot dat morgen de beslissing valt over de verkoop van voetbalclub Anderlecht. Verschillende partijen deden een bod en hun biedingen...
  [naar artikel]
 16. Waarom koopt Marc Coucke Anderlecht? Zijn intimi geven de verklaring: "Hij wil graag de beste zijn” (20/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wielermanager Patrick Lefevere en bouwheer Bart Versluys kennen Marc Coucke goed. Dat hij Anderlecht zou kopen wisten ze niet, maar ze vinden het...
  [naar artikel]
 17. Tijd dringt voor kandidaat-kopers van Anderlecht: een bod doen kan nog tot 19 december (11/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De tijd dringt voor de personen die voetbalclub Anderlecht graag willen overkopen. De Brusselse club wil de verkoop nog graag voor het einde van...
  [naar artikel]
 18. Ghelamco-topman geldschieter achter voetbalclub Antwerp (11/03/2017 - Knack)
  Paul Gheysens van de projectontwikkelaar Ghelamco is de jarenlang verborgen investeerder in voetbalclub Antwerp. Dat bevestigt hij zaterdag voor het eerst in De Tijd.
  [naar artikel]
 19. Anderlecht: “Eurostadion dood en begraven is voor ons” (04/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jo Van Biesbroeck, de zakelijk topman van RSC Anderlecht, heeft zaterdag in De Tijd bevestigd dat de optie dat Anderlecht in het Eurostadion zal spelen “dood en begraven is”. “Met het project dat vandaag op tafel ligt, doen we niet mee”, was Van Biesbroeck duidelijk.
  [naar artikel]
 20. Wouter Vandenhaute in beeld bij Roda JC (27/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Mediatycoon en sportondernemer Wouter Vandenhaute is in beeld als overnamekandidaat bij de Nederlandse voetbalclub Roda JC. De 58-jarige zakenman voerde al verkennende gesprekken met de noodlijdende Kerkraadse ploeg.
  [naar artikel]
 21. Voetbalclub Anderlecht stelt zich burgerlijke partij in zaak rond voormalig Anderlecht-manager Van Holsbeeck (27/09/2019 - VRT NWS)
  Voetbalclub Anderlecht heeft zich burgerlijke partij gesteld in het dossier rond financiële fraude in het voetbal. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt door de club bevestigd. Onder meer ex-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en spelersmakelaar Christophe Henrotay zijn in dit dossier in verdenking gesteld. Anderlecht krijgt op deze manier de kans om een schadeclaim in te dienen. De club krijgt zo ook inzage in het strafdossier.
  [naar artikel]
 22. “Die man moet gestopt worden”: nieuwe klacht tegen omstreden wielermanager Patrick Van Gansen, die alles ontkent (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er is nog een klacht ingediend tegen wielermanager Patrick Van Gansen bij de Ethische Commissie van de Internationale Wielerbond (UCI). Een...
  [naar artikel]
 23. Huiszoeking bij Anderlecht: onderzoek naar transfer Aleksandar Mitrovic (24/04/2019 - Knack)
  De speurders die woensdag zijn binnengevallen bij onder meer voetbalclub RSC Anderlecht, onderzoeken de financiële constructies rond de uitgaande transfer van spits Aleksandar Mitrovic naar de Engelse voetbalclub Newcastle. Dat bevestigt het federaal parket.
  [naar artikel]
 24. Kan jouw werkgever je vragen je maandloon af te staan, net als bij Anderlecht? (24/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voetbalclub Anderlecht vraagt de spelers om één maand hun loon af te staan. Een maatregel die volgens arbeidseconoom Stijn Baert “andere bazen wel eens op ideeën kan brengen”. Maar mag dat zomaar? Hoe zit dat technisch ineen? En wat moet je doen als je baas dat vraagt?
  [naar artikel]
 25. Coucke nieuwe voorzitter Pro League (05/06/2018 - De Tijd)
  17:20 Marc Coucke, voorzitter van voetbalclub Anderlecht, is verkozen tot de topman van de Pro League, de verzameling van Belgische profclubs.
  [naar artikel]
 26. Wielermanager Jef Van den Bosch moest veel te vroeg afscheid nemen van drie renners: "Ook mijn ongeboren kind verloren. Maar dit zijn grotere drama's" (28/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dat hij dát nooit meer moest meemaken, zei wielermanager Jef Van den Bosch (36) nadat zijn goeie vriend Wouter Weylandt (26) verongelukt was...
  [naar artikel]
 27. Duo Vandenhaute-Gheysens en steenrijke Rus willen Anderlecht kopen (18/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Voetbalclub Anderlecht praat met twee kandidaat-kopers: Alisher Usmanov, superrijke Rus en aandeelhouder bij Arsenal, en de tandem Paul Gheysens-Wouter Vandenhaute. De sterke man van Ghelamco en voetbalclub Antwerp, en de baas van Woestijnvis zouden, net als Usmanov, bereid zijn zo’n 75 miljoen euro te betalen. Dat bericht Het Laatste Nieuws zaterdag.
  [naar artikel]
 28. Duo Vandenhaute-Gheysens en steenrijke Rus willen Anderlecht kopen (18/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Voetbalclub Anderlecht praat met twee kandidaat-kopers: Alisher Usmanov, superrijke Rus en aandeelhouder bij Arsenal, en de tandem Paul Gheysens-Wouter Vandenhaute. De sterke man van Ghelamco en voetbalclub Antwerp, en de baas van Woestijnvis zouden, net als Usmanov, bereid zijn zo’n 75 miljoen euro te betalen. Dat bericht Het Laatste Nieuws zaterdag.
  [naar artikel]
 29. Wouter Vandenhaute wil Anderlecht kopen met Belgische investeerdersgroep (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Deze middag zouden we te weten komen wie de nieuwe eigenaar van voetbalclub Anderlecht wordt. Eerder raakte bekend dat Ghelamco-baas Paul Gheysens via zijn kinderen een bod heeft neergelegd. Aanvankelijk vormde Gheysens een duo met Wouter Vandenhaute maar volgens Sporza heeft de baas van Woestijnvis nu met een andere Belgische investeerdersgroep een bod gedaan op Anderlecht. Ze zouden samen 45 miljoen betalen voor 60% van de aandelen. Andere bekende namen in de groep die zich “vrienden van Anderlecht” noemt, zijn die van Johnny Thijs (gewezen CEO van B-Post en ex-topman van ABInbev), Geert Duyck en Steven Buyse (van investeringsgroep CVC Capital Partners).
  [naar artikel]
 30. Eurostadion 'verlamt' ambitieus Anderlecht (07/04/2019 - De Morgen)
  Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock wil snel duidelijkheid of het Eurostadion er komt of niet, want intussen verliest Anderlecht kostbare tijd. 'Op dit moment kunnen wij niets doen. Terwijl we met onze ambitie niet kunnen leven in ons stadion van 20.500 toeschouwers.'
  [naar artikel]
 31. Vandenhaute en rijke Rus doen bod op Anderlecht (18/11/2017 - Metro)
  Voetbalclub Anderlecht praat met twee kandidaat-kopers: Alisher Usmanov, superrijke Rus en aandeelhouder bij Arsenal, en de tandem Paul Gheysens-Wouter Vandenhaute. De sterke man van Ghelamco en voetbalclub Antwerp, en de baas van Woestijnvis zouden, net als Usmanov, bereid zijn zo’n 75 miljoen euro te betalen. Dat bericht Het Laatste Nieuws zaterdag. Zowel van Usmanov als van Gheysens en Vandenhaute mogen voorzitter Roger Vanden Stock en het huidige management nog enkele jaren aan het roer van paars-wit blijven. De familie Vanden Stock zou bij een verkoop minstens een kwart van de aandelen houden: een blokkeringsminderheid, waarmee ze haar veto kan stellen bij belangrijke beslissingen. bron: Belga
  [naar artikel]
 32. 6 miljoen euro verlies voor Anderlecht (21/01/2019 - De Tijd)
  23:18 Ondanks de extra miljoenen uit Champions League-deelname heeft voetbalclub Anderlecht vorig jaar een miljoenenverlies geleden.
  [naar artikel]
 33. Van verdeeld naar gedeeld leiderschap bij Anderlecht: welke rollen kunnen verschillende leidersfiguren opnemen? (17/01/2020 - VRT NWS)
  Professor Leiderschap Jesse Segers schrijft een brief aan de kersverse CEO van voetbalclub Anderlecht. Hoe kan Karel Van Eetvelt bekomen dat de verschillende leidersfiguren binnen de club elkaar versterken en niet in de weg lopen?
  [naar artikel]
 34. Jongste zoon mediatycoon Rupert Murdoch financiert strijd tegen fake news (05/03/2020 - De Tijd)
  17:02 James Murdoch, een zoon van de Australisch-Amerikaanse mediatycoon Rupert Murdoch, financiert bedrijven die fake news bestrijden. Hij gaat daarmee in tegen zijn conservatieve familie.
  [naar artikel]
 35. Wie is de rijke Rus die RSC Anderlecht wil kopen? (20/11/2017 - Apache)
  Alisher Usmanov overweegt om voetbalclub RSC Anderlecht te kopen. De steenrijke en regimegetrouwe Rus vergaarde zijn fortuin in de metaalsector, maar investeert nu volop in Russische en Chinese internetbedrijven en stuurt de sociale en traditionele media die hij bezit in een voor het Kremlin gunstige richting. Wie is de man die mogelijks RSC Anderlecht, de
  [naar artikel]
 36. Kinderen van Paul Gheysens brengen bindend bod uit op RSC Anderlecht (19/12/2017 - Metro)
  De drie kinderen van Ghelamco-topman Paul Gheysens, Michael (35), Simon (34) en Marie-Julie (23), hebben een bindend bod uitgebracht op voetbalclub Anderlecht. Dat bevestigde Ghelamco-woordvoerder Philip Neyt aan Belga. Het bod werd vanmorgen voor 8u00 ingediend. Dat was de deadline voor de geïnteresseerde kopers. Het is geen bod in naam van Ghelamco, maar wel in die van de drie kinderen van topman Paul Gheysens. Zij zitten al enkele jaren mee in het management van het bedrijf. “Wij hebben in het verleden een niet-bindend bod uitgebracht en hebben gezegd dat we dit bindend zouden maken. We voegen zo de daad bij het woord”, aldus Neyt. “Over de inhoud van het gehele document kan ik niets zeggen, dat zou niet conform zijn met de afspraken die we moeten naleven in het biedingsproces.” De verschillende biedingen van de geïnteresseerde kopers worden morgen voorgelegd aan de raad van bestuur van RSC Anderlecht. Daar wordt beslist wie de nieuwe eigenaar wordt. bron: Belga
  [naar artikel]
 37. 'Derde koper voor Anderlecht' (24/11/2017 - De Tijd)
  07:20 Een onbekende steenrijke oligarch is de derde kandidaat om voetbalclub Anderlecht over te nemen.
  [naar artikel]
 38. Nieuwe klacht van seksueel misbruik en identiteitsfraude tegen wielermanager Van Gansen: “Die man moet gestopt worden” (21/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Ethische Commissie van de Internationale Wielerunie UCI wacht met een uitspraak in de zaak tegen de omstreden wielermanager Patrick Van Gansen. Er is immers een nieuwe (vierde) klacht ingediend, en die moet eerst worden onderzocht. Dat is bevestigd aan onze redactie. Van Gansen ontkent de aantijgingen.
  [naar artikel]
 39. Vier kandidaat-kopers voor voetbalclub Anderlecht (30/11/2017 - De Tijd)
  20:40 De Raad van Bestuur van landskampioen Anderlecht heeft zich gebogen over vier voorstellen om de club over te nemen.
  [naar artikel]
 40. Anderlecht: 'Loonmassa hoofdreden voor recordverlies' (29/12/2019 - De Tijd)
  18:46 Voetbalclub Anderlecht is van plan zijn kern af te slanken om de put te vullen die het recordverlies van 27 miljoen euro heeft geslagen.
  [naar artikel]
 41. Borussia-terreur: verscherpt toezicht spelersbus Anderlecht (12/04/2017 - De Tijd)
  15:34 De spelersbussen voor het Europese thuisduel van voetbalclub Anderlecht tegen Manchester United krijgen extra beveiliging. Dat zegt Peter Mertens van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 42. Wielermanager dient klacht in na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag (15/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wielermanager Patrick Van Gansen wordt door negen oud-rensters beschuldigd van ongepast en seksueel intimiderend gedrag. De 54-jarige Van Gansen laat het daar niet hij. Hij ontkent de aantijgingen ten stelligste en wil een rechtszaak starten, laat hij weten aan Cyclingnews. Ondertussen blijft hij actief als manager bij Health Mate Ladies Team, ondanks de oproep van Tom Van Damme, de voorzitter van de Belgische wielerbond, om een stap opzij te zetten.
  [naar artikel]
 43. Wie is die 'Macron van de zakenwereld' die Carrefour opschudt? (31/01/2018 - VRT NWS)
  Belangrijke dag voor Carrefour België: de eerste onderhandelingen na de aankondiging van de grootschalige herstructurering gaan van start. De man die die hele reorganisatie in gang zette, is Carrefour-CEO Alexandre Bompard (45). Maar wie is die 'golden boy' van de Franse zakenwereld? En wat heeft hij met Frans president Emmanuel Macron?
  [naar artikel]
 44. Wouter Vandenhaute had contact met twee Antwerpse clubs nadat hij blauwtje had gelopen bij Anderlecht (20/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Twee maanden na zijn afgewezen bod op voetbalclub Anderlecht toont Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute zich een goede verliezer, al weigert hij zijn voetbalplannen op te bergen. “Ik ben 56: ik ga niet nog eens tien jaar wachten om iets in het voetbal te doen”, aldus Vandenhaute dinsdag in Knack.
  [naar artikel]
 45. Wielermanager weerlegt grensoverschrijdend gedrag (13/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse wielermanager Patrick Van Gansen (54) lijkt in steeds nauwere schoentjes te komen. Nadat drie ex-wielrensters van zijn ploeg klacht indienden, beschuldigen nog eens vijf vrouwen hem in een open brief van seksueel onaangepast gedrag. De Belgische Wielrijdersbond (KBVB) geeft hem de dwingende raad een stap opzij te zetten. Met de Amerikaanse Liz Hatch (39) besluit een negende renster de stilte te doorbreken. “Hij had maar één doel: mij in bed krijgen.” Van Gansen reageert scherp.
  [naar artikel]
 46. D-day rond overname Anderlecht: Gheysens doet bod, Vandenhaute stapt uit de race (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag valt de beslissing over de verkoop van voetbalclub Anderlecht. Verschillende partijen deden een bod en hun biedingen worden straks...
  [naar artikel]
 47. “Project Eurostadion blijft overeind” (07/12/2017 - Metro)
  Bouwbedrijf Ghelamco herhaalt dat het Eurostadion er komt, ook nu de UEFA Brussel heeft geschrapt als speelstad voor Euro 2020. “Ghelamco is meer dan ooit vastberaden om als bouwheer de belofte van een nieuwe voetbaltempel na te komen”, luidt het in een persbericht. Voor Ghelamco is de schrapping te wijten aan “nodeloze administratieve vertragingen”. Het bedrijf verwijst naar de discussie over de buurtweg op parking C, maar ook de politiek krijgt een veeg uit de pan. “Grote infrastructuurwerken moeten op een werkbare manier kunnen georganiseerd worden, zonder dat de verschillende beleidsniveaus van dit land constant met elkaar botsen en stokken in de wielen steken.” Ghelamco wil niet dat het stadiondossier in de prullenbak terechtkomt. “Als bouwheer hebben wij een harde belofte gedaan, ten opzichte van de fans van het Belgisch voetbal, van de nationale ploeg, van de stad Brussel en heel het land: een nieuwe voetbaltempel bouwen in de Europese hoofdstad. Wij zijn mensen van ons woord, en zullen er bijgevolg alles aan doen om onze verbintenis na te komen.” “We hebben dit in Gent gedaan voor KAA Gent, ondanks veel obstakels, de nieuwe tribune voor RAFC Antwerp en zullen dit ook doen voor RSC Anderlecht én het nationale team”, zegt Ghelamco. Anderlecht stapte in februari uit het stadionproject, maar onlangs dook Ghelamco-topman Paul Gheysens op als kandidaat-koper van de voetbalclub. bron: Belga  
  [naar artikel]
 48. RSC Anderlecht ontslaat Luc Devroe (16/01/2019 - De Tijd)
  17:17 Voetbalclub Anderlecht heeft de samenwerking met haar voormalige sportief directeur Luc Devroe beëindigd.
  [naar artikel]
 49. Trump kondigt zijn vertrek uit de zakenwereld aan (30/11/2016 - De Redactie)
  De toekomstige Amerikaanse president kondigt op Twitter aan dat hij op 15 december tijdens een persconferentie zal houden. Daarin zal hij zijn uitstap uit de zakenwereld bespreken. Trump wil zich naar eigen zeggen volledig op het het presidentschap richten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.