Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
13:39 uur

Productie Picanol mogelijk rest van de week lam door cyberaanval

Express

14/01/2020 - 17:02

De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol dreigt de rest van de week lam te liggen, zo blijkt dinsdag uit een mededeling van het bedrijf. Picanol is het slachtoffer van een cyberaanval. Het bedrijf zegt er alles aan te doen de aanval op te lossen. ‘Op basis van de huidige situatie houdt Picanol […] The post Productie Picanol mogelijk rest van de week lam door cyberaanval appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Productie Picanol mogelijk rest week lam (14/01/2020 - De Morgen)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol dreigt de rest van de week lam te liggen, zo blijkt vandaag uit een mededeling van het bedrijf. Picanol is het slachtoffer van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 2. Picanol krijgt productie weer aan de praat na cyberaanval (20/01/2020 - Express)
  Picanol in Ieper zal maandag voorzichtig proberen de productie te hervatten. Het zou de eerste productie zijn nadat het bedrijf al een week stil ligt wegens een cyberaanval. ‘We proberen vandaag de productie op te starten. We starten eerst in de gieterij, met 150 mensen’, aldus een woordvoerder. De rest van de productie zal stap […] The post Picanol krijgt productie weer aan de praat na cyberaanval appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Picanol rest van de week dicht na cyberaanval (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook vandaag en morgen stilliggen. Dat bevestigt het bedrijf na de cyberaanval.
  [naar artikel]
 4. Picanol rest van de week dicht na cyberaanval (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook vandaag en morgen stilliggen. Dat bevestigt het bedrijf na de cyberaanval.
  [naar artikel]
 5. Mogelijk heel de week geen productie meer bij Picanol door cyberaanval (14/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Picanol houdt er rekening mee dat er deze week, nadat het bedrijf het slachtoffer werd van een cyberaanval, niet meer geproduceerd zal worden.
  [naar artikel]
 6. Picanol start productie “voorzichtig” weer op na cyberaanval (20/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Picanol in Ieper zal maandag voorzichtig proberen de productie te hervatten. Het zou de eerste productie zijn nadat het bedrijf al een week stil ligt wegens een cyberaanval.
  [naar artikel]
 7. Ook weekendploeg kan niet aan de slag: Picanol blijft rest van de week dicht (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook donderdag en vrijdag stilliggen. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 8. Ook weekendploeg kan niet aan de slag: Picanol blijft rest van de week dicht (16/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook donderdag en vrijdag stilliggen. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 9. Productie weefgetouwenproducent Picanol ligt nog de hele week plat na cyberaanval (14/01/2020 - VRT NWS)
  De weefgetouwenproducent Picanol houdt er rekening mee dat er deze week niet meer geproduceerd zal worden. Dat laat het bedrijf weten in een persmededeling. Gisteren werd Picanol het slachtoffer van een grootschalige cyberaanval. Daardoor ondervinden de fabrieken in Ieper, Roemenië en China ernstige hinder bij hun activiteiten.
  [naar artikel]
 10. Cyberaanval Picanol: Picanol ook woensdag lam (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol ligt woensdag, zoals verwacht, nog steeds stil. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 11. Cyberaanval Picanol: Picanol ook woensdag lam (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol ligt woensdag, zoals verwacht, nog steeds stil. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 12. En toen werden de schermen blauw: reconstructie van de cyberaanval op Picanol (18/01/2020 - De Morgen)
  Maandag zullen arbeiders in de fabrieken van Picanol weer langzaam het werk hernemen. De productie zal een week nagenoeg volledig stilgelegen hebben door een cyberaanval die de computersystemen overnam. Een reconstructie. ‘We ondervinden nu pas hoe afhankelijk we zijn van de technologie.’
  [naar artikel]
 13. Productie Picanol zal vanaf maandag geleidelijk aan opnieuw opstarten (17/01/2020 - VRT NWS)
  De Ieperse producent van weefmachines Picanol gaat vanaf maandagmorgen opnieuw "voorzichtig" beginnen te produceren. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. De productie lag deze week volledig plat na een cyberaanval. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de productie van Picanol weer volop zal kunnen draaien.
  [naar artikel]
 14. Picanol hervat maandag deels productie (17/01/2020 - Metro)
  Picanol in Ieper zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten. Maar het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal kunnen draaien. Het bedrijf werd begin deze week getroffen door een cyberaanval. Vanaf maandag zal de weefgetouwenfabrikant Picanol in Ieper stap voor stap bepaalde activiteiten heropstarten. Door de cyberaanval van begin deze week lag de fabriek volledig stil. Voor de 1.500 arbeiders en bedienden werd economische werkloosheid wegens overmacht ingeroepen. Het bedrijf houdt er rekening mee dat het nog een tijd kan duren vooraleer de volledige productieactiviteiten opnieuw operationeel zullen zijn, zegt het vandaag in een persbericht. De weefgetouwenfabrikant kan op dit moment nog geen inschatting maken van de financiële impact van de cyberaanval. bron: Belga Het bericht Picanol hervat maandag deels productie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Picanol wellicht nog een dag lam door hacking (13/01/2020 - Express)
  De cyberaanval bij Picanol is nog niet opgelost, de productie blijft op dinsdag wellicht ook stilliggen. De Ieperse weefmachineproducent is het slachtoffer geworden van een hacking. Het bedrijf zal overgaan tot werkloosheid wegens overmacht. De hackers zijn uit op geld. Ze hackten de it-systemen van Picanol en vragen in ruil daarvoor geld. Aangezien de cyberaanval […] The post Picanol wellicht nog een dag lam door hacking appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Picanol rest van de week dicht (16/01/2020 - De Tijd)
  08:21 De Ieperse weefgetouwenbouwer bevestigt dat de productie ook donderdag en vrijdag stil ligt als gevolg van een grootschalige cyberaanval.
  [naar artikel]
 17. Picanol al zeker tot maandag dicht (16/01/2020 - Express)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook donderdag en vrijdag stilliggen. De weekendploeg gaat evenmin aan de slag. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval. Picanol liet dinsdag al weten dat de productie hoogstwaarschijnlijk de hele week zal stil liggen. Dat wordt nu definitief bevestigd. ‘Donderdag en vrijdag […] The post Picanol al zeker tot maandag dicht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Picanol ligt mogelijk tot eind van de week stil (14/01/2020 - De Tijd)
  15:41 De Ieperse weefgetouwenfabrikant Picanol 'houdt er rekening mee dat er deze week niet meer geproduceerd zal worden', door de gevolgen van een recente cyberaanval.
  [naar artikel]
 19. ‘Je cast hen niet als slechterik in de nieuwste James Bond’: de aanval op Picanol is het resultaat van een complex ecosysteem (14/01/2020 - De Morgen)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol dreigt de rest van de week lam te liggen nadat een cyberaanval de computerservers platlegde. Zulke aanvallen met ransomware, waarbij losgeld wordt gevraagd, worden steeds professioneler. Hoe gaan de criminelen precies te werk?
  [naar artikel]
 20. Picanol opnieuw operationeel (27/01/2020 - De Tijd)
  16:04 De productie bij de weefmachinebouwer Picanol is 'zo goed als helemaal hersteld' na de cyberaanval van twee weken geleden. Later deze week wordt de financiële schade bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 21. Aandeel Picanol geschorst, productie nog niet hervat (14/01/2020 - Express)
  De handel in de West-Vlaamse weefmachineproducent Picanol is dinsdagochtend niet opgestart op de beurs van Brussel. Het aandeel is geschorst in afwachting van een persbericht. Dat meldt de beursregulator FSMA. Picanol is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Het bedrijfssysteem is gehackt met ransomware, of gijzelsoftware. De hackers zijn vermoedelijk uit op losgeld. Door de […] The post Aandeel Picanol geschorst, productie nog niet hervat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Picanol opnieuw van start op maandag (17/01/2020 - Express)
  Weefmachinefabrikant Picanol in Ieper zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten. Het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal kunnen draaien. Het bedrijf werd begin deze week getroffen door een cyberaanval. Geen productie dit weekend Vanaf maandag zal Picanol in Ieper stap voor stap bepaalde activiteiten ‘voorzichtig’ heropstarten, zegt het bedrijf vrijdag […] The post Picanol opnieuw van start op maandag appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Picanol herstart maandag voorzichtig de activiteiten (17/01/2020 - De Morgen)
  Picanol in Ieper zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten. Maar het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal kunnen draaien. Het bedrijf werd begin deze week getroffen door een cyberaanval.
  [naar artikel]
 24. Picanol ligt ook donderdag lam (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De productie bij de weefmachineproducent Picanol in Ieper ligt ook donderdag nog stil. Dat bevestigt het bedrijf dat begin deze week het slachtoffer werd van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 25. 1.500 Picanol-medewerkers zitten thuis na cyberaanval: “Kleine ramp voor de fabriek” (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gevolgen van de eerste cyberaanval op Picanol Group zijn groot. De productie in zowel het binnenland als het buitenland ligt grotendeels stil en een 1.500-tal medewerkers van de Ieperse vestiging moet voorlopig thuis blijven.
  [naar artikel]
 26. Picanol krabbelt overeind na verlammende cyberaanval (20/01/2020 - De Tijd)
  07:51 Picanol trekt zich maandag stapsgewijs weer op gang. De IT-systemen worden afdeling per afdeling weer in stelling gebracht, nadat het bedrijf vorige week lam werd gelegd door een cyberaanval.
  [naar artikel]
 27. Picanol keert terug naar beurshandel na cyberaanval (03/02/2020 - Express)
  De handel in het aandeel Picanol wordt hervat, drie weken nadat de Ieperse weefmachinemaker getroffen werd door een cyberaanval. Picanol heeft met de beurswaakhond FSMA afgesproken dat de handel in aandelen van het bedrijf vandaag (maandag) hervat zal worden. Het bedrijf verwacht dat de aanval met gijzelsoftware op zijn computersystemen het bedrijf minder dan 1 […] The post Picanol keert terug naar beurshandel na cyberaanval appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Productie bij Picanol ligt nog steeds stil na cyberaanval (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol ligt vandaag, zoals verwacht, nog steeds stil. Dat bevestigt het bedrijf, dat...
  [naar artikel]
 29. Productie bij Picanol ligt nog steeds stil na cyberaanval (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol ligt vandaag, zoals verwacht, nog steeds stil. Dat bevestigt het bedrijf, dat...
  [naar artikel]
 30. Picanol gegijzeld door cyberaanval: ‘Eén klik op een foute link kan al een virus binnenhalen’ (14/01/2020 - De Morgen)
  Bij Picanol in Ieper zitten 1.500 mensen zonder werk na een cyberaanval op het interne softwaresysteem. Eddy Willems, cybersecurity-expert, benadrukt dat het perfect mogelijk is om je tegen zo’n aanval te wapenen. ‘99 procent komt gewoon binnen via een klik op een foute link.”
  [naar artikel]
 31. Picanol gegijzeld door cyberaanval: ‘Eén klik op een foute link kan een virus al binnenhalen’ (14/01/2020 - De Morgen)
  Bij Picanol in Ieper zitten 1.500 mensen zonder werk na een cyberaanval op het interne softwaresysteem. Eddy Willems, cybersecurity-expert, benadrukt dat het perfect mogelijk is om je tegen zo’n aanval te wapenen. ‘99 procent komt gewoon binnen via de klik op een foute link.”
  [naar artikel]
 32. Picanol zwaar getroffen door cyberaanval: hackers vragen losgeld (13/01/2020 - De Morgen)
  De Ieperse weefmachineproducent Picanol en de afdelingen in China en Roemenië liggen grotendeels stil door een cyberaanval. De hackers vragen losgeld om de systemen weer vrij te geven. Dat meldt communicatiedirecteur Frederic Dryhoel. Picanol heeft door de aanval geen toegang meer tot de eigen systemen.
  [naar artikel]
 33. Picanol start op na cyberaanval: "Kan nog een hele tijd duren voor we volledig operationeel zijn" (20/01/2020 - VRT NWS)
  Bij weefmachineproducent Picanol, in Ieper, wordt vandaag voorzichtig de productie opgestart. Nadat het beursgenoteerde bedrijf een week heeft stilgelegen door een cyberaanval, worden de computersystemen nu met de nodige omzichtigheid weer aangeschakeld, zodat de werknemers weer aan de slag kunnen gaan. “Wij houden er rekening mee dat het nog een hele tijd kan duren voor we weer volledig operationeel zullen zijn”, zegt woordvoerder Frederic Dryhoel.
  [naar artikel]
 34. Cyberaanval bij Picanol: een menselijke fout? Of misschien zelfs infiltratie? (15/01/2020 - VRT NWS)
  Hoe hackers erin geslaagd zijn om bij Picanol binnen te geraken, is nog koffiedik kijken. Door een aanval met gijzelingssoftware ligt de productie bij het West-Vlaamse weefmachinebedrijf al drie dagen stil. Twee experten cyberveiligheid leggen uit hoe dit is kunnen gebeuren.
  [naar artikel]
 35. Cyberaanval legt West-Vlaamse weefmachinefabriek Picanol plat (13/01/2020 - Express)
  De fabriek van weefmachineproducent Picanol in Ieper en de afdeling in China liggen grotendeels stil door een cyberaanval. Dat meldt de regionale omroep Focus-WTV en het bedrijf bevestigt het nieuws. Het is nog niet duidelijk of het om een virus gaat, of om hackers die geld willen. De IT-systemen zijn uitgeschakeld. ‘We kregen deze ochtend […] The post Cyberaanval legt West-Vlaamse weefmachinefabriek Picanol plat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Hoe cybercriminelen onze bedrijven aanvallen: niet met koevoeten, wel met listige lokmiddeltjes (14/01/2020 - De Morgen)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol dreigt de rest van de week lam te liggen nadat een cyberaanval de computerservers platlegde. Zulke aanvallen met ransomware, waarbij losgeld wordt gevraagd, worden steeds professioneler. Hoe gaan de criminelen precies te werk?
  [naar artikel]
 37. Picanol waarschijnlijk begin volgende week opnieuw operationeel na cyberaanval (22/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Weefmachineproducent Picanol in Ieper verwacht begin volgende week opnieuw operationeel te zijn. Dat meldt het bedrijf woensdag. Maandag werden de eerste productieactiviteiten herstart nadat het bedrijf een week stil lag na een cyberaanval.
  [naar artikel]
 38. Cyberaanval legt fabriek Picanol in Ieper lam (13/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De fabriek van weefmachineproducent Picanol in Ieper en de vestiging in China liggen, vermoedelijk door een cyberaanval, plat. Er is een onderzoek aan de gang.
  [naar artikel]
 39. Picanol moet productie opnieuw stilleggen (23/03/2020 - Express)
  Weefmachineproducent Picanol legt de productie van zijn fabriek in Ieper tijdelijk stop vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Dat... The post Picanol moet productie opnieuw stilleggen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Cyberaanval legt fabriek Picanol in Ieper lam, ook andere vestigingen getroffen (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De fabriek van weefmachineproducent Picanol in Ieper en de vestigingen in China en Roemenië zijn door een cyberaanval lamgelegd. Er is een onderzoek aan de gang.
  [naar artikel]
 41. Cyberaanval legt weefgetouwenproducent Picanol gedeeltelijk plat (13/01/2020 - VRT NWS)
  Een cyberaanval heeft de Ieperse weefgetouwenproducent Picanol gedeeltelijk platgelegd. Dat meldt de regionale omroep Focus-WTV en is ons bevestigd. De fabrieken in Ieper en in China liggen grotendeels stil.
  [naar artikel]
 42. Picanol mogelijk grootste Belgisch slachtoffer ransomware (14/01/2020 - De Tijd)
  00:16 Een cyberaanval legt weefgetouwenbouwer Picanol wereldwijd lam. Het Ieperse bedrijf wordt mogelijk het grootste slachtoffer van ransomware in ons land. Ransomware is nu al op weg om de cyberplaag van ...
  [naar artikel]
 43. Picanol start productie weer op (14/04/2020 - VRT NWS)
  Weefmachinebouwer Picanol in Ieper start de productie vanaf vandaag stapsgewijs weer op. Sinds 23 maart lag die stil door het uitbreken van de coronacrisis.
  [naar artikel]
 44. Eerste machines weer opgestart bij Picanol (21/01/2020 - Express)
  Bij Picanol in Ieper zijn dinsdag de eerste weefmachines opnieuw opgestart, zegt een woordvoerder van het bedrijf aan het persagentschap Belga. De weefmachineproducent werd begin vorige week getroffen door een cyberaanval. Daardoor lag de fabriek in Ieper een week stil. Maandag werd de gieterij weer opgestart, de komende dagen volgen nog andere productieprocessen. Volgens de […] The post Eerste machines weer opgestart bij Picanol appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Gegijzeld tot er losgeld betaald wordt: cyberaanval legt bedrijf Picanol plat (13/01/2020 - De Morgen)
  Maandagochtenden verlopen meestal stroef, maar bij het Ieperse bedrijf Picanol was het vandaag brutaal ontwaken. De Chinese tak van de producent van weefmachines meldde ’s ochtends dat een massale cyberaanval de servers had lamgelegd. ‘Ook wie nog Windows 7 gebruikt, loopt meer risico op een aanval.’
  [naar artikel]
 46. Picanol zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten na cyberaanval (17/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Picanol zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten, maar het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal draaien.
  [naar artikel]
 47. Maandag 'voorzichte opstart' activiteiten bij Picanol (17/01/2020 - De Tijd)
  16:12 De impact van de cyberaanval is nog maar weinig duidelijk bij Picanol.
  [naar artikel]
 48. Eerste weefgetouwen Picanol weer opgestart (23/01/2020 - Metro)
  Bij Picanol in Ieper zijn de eerste weefgetouwen terug opgestart, zo heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd. De weefmachineproducent werd begin vorige week getroffen door een cyberaanval. Daardoor lag de fabriek in Ieper een week stil. Maandag was de gieterij weer opgestart, de komende dagen volgen nog andere productieprocessen. Volgens de woordvoerder zijn intussen meer dan 150 werknemers weer aan de slag. De andere arbeiders en bedienden zijn nog economisch werkloos. Bij Picanol in Ieper werken ongeveer 1.500 mensen. Bron: Belga   Het bericht Eerste weefgetouwen Picanol weer opgestart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Eerste weefgetouwen Picanol weer opgestart (21/01/2020 - Metro)
  Bij Picanol in Ieper zijn de eerste weefgetouwen terug opgestart, zo heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd. De weefmachineproducent werd begin vorige week getroffen door een cyberaanval. Daardoor lag de fabriek in Ieper een week stil. Maandag was de gieterij weer opgestart, de komende dagen volgen nog andere productieprocessen. Volgens de woordvoerder zijn intussen meer dan 150 werknemers weer aan de slag. De andere arbeiders en bedienden zijn nog economisch werkloos. Bij Picanol in Ieper werken ongeveer 1.500 mensen. bron: Belga   Het bericht Eerste weefgetouwen Picanol weer opgestart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.