Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
15:52 uur

Onze journaliste sprak met eigenaars mirakelhuis in Australië: “Elke boom in het bos is afgebrand, maar ons huis bleef gespaard”

Het Laatste Nieuws

14/01/2020 - 17:22

Als er één ding is wat Alf en Adrina geleerd hebben tijdens de bosbranden in Australië, is het wel dat ze een goede engelbewaarder hebben. Elke...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onze journaliste sprak met bewoners mirakelhuis in Australië: “Elke boom in het bos is afgebrand, maar ons huis bleef gespaard” (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als er één ding is wat Alf en Adrina geleerd hebben tijdens de bosbranden in Australië, is het wel dat ze een goede engelbewaarder hebben. Elke...
  [naar artikel]
 2. Rieten dak van poolhouse afgebrand (18/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer rukte donderdagmiddag rond half drie uit voor een brand in de Kerkhovenweg. Vermoedelijk werd de schouw van het poolhouse achter het huis te warm, waardoor de vonken oversloegen op het rieten dak. De brandweer moest het dak eraf halen, de rest van het poolhouse bleef gespaard van de vlammen. (siol)
  [naar artikel]
 3. Besparingstips voor eigenaars zonnepanelen. Wat is het voordeligste nettarief? (03/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Eigenaars van zonnepanelen staan plots voor de keuze: een stroomfactuur zoals het altijd was, met prosumententarief maar ook met terugdraaiende teller, of overstappen op een nieuw systeem waarbij beide wegvallen. Wat is het voordeligst? Onze journaliste Heidi Gabel geeft besparingstips voor eigenaars van zonnepanelen.
  [naar artikel]
 4. Beerschot Wilrijk neemt Rupel Boom over (25/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot en Rupel Boom krijgen dezelfde eigenaars. De clubs spreken al langer met elkaar en aanvankelijk was er enkel sprake van een ‘verregaande samenwerking’, maar nu blijkt dat de Saudische prins Abdullah en het Vlaamse bouwbedrijf DCA, de eigenaars van Beerschot Wilrijk, ook Rupel Boom overnemen. Er is evenwel geen sprake van een échte fusie, de twee clubs blijven naast elkaar bestaan.
  [naar artikel]
 5. Stormwind blaast boom op woning in Kessel-Lo (23/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de Albert Dejonghestraat in Kessel-Lo bij Leuven waaide donderdagochtend een boom door de felle rukwinden omver. De boom kwam met zijn takken op een dak van een huis terecht. De brandweer kwam ter plaatse om de boom in stukken te zagen. Er vielen geen gewonden en ook de schade bleef beperkt. Ook elders in Leuven was er hinder door de herfstwinden.
  [naar artikel]
 6. Hoe Lanzarote gespaard bleef van het massatoerisme (21/05/2018 - De Morgen)
  Lanzarote is een buitenbeentje. De noordelijkste telg van de Canarische archipel bleef gespaard van de kitscherige vakantieparken waarmee Tenerife en Gran Canaria wél staan volgebouwd. Dat is de verdienste van één man: architect César Manrique. Een rondreis in zijn voetsporen.
  [naar artikel]
 7. Oh miniboom of maxispar? Bartel Van Riet kiest de juiste boom voor jou (09/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Sint is naar huis, tijd om de kerstboom op te tuigen. In tegenstelling tot het lied, nemen we daarvoor geen dennenboom maar is het doorgaans een spar die we in huis halen. Bartel Van Riet en de Tree Musketiers gaan op zoek naar een geschikte boom voor elke ruimte.Gie Van Den Bon
  [naar artikel]
 8. ‘Kredietverstrekker’ koopt huizen van kwetsbare mensen: eigenaars kregen 3.962 euro voor huis van 250.000 euro (23/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Minstens acht mensen die hem om een ­lening vroegen, werden er door een makelaar uit Rotselaar toe aangezet hun huis aan hem te verkopen. Ze kregen daar niet meer dan een paar duizend euro voor. Nu huren ze hun eigen huis van hem terug, voor een stevige maandelijkse som. Zowel het ­Leuvense gerecht als financiële waakhond FSMA voeren een onderzoek naar de praktijken van Kris B. Onze krant sprak met de wanhopige slachtoffers, die beseffen dat ze hun huis voor een appel en een ei kwijt zijn.
  [naar artikel]
 9. Auto tegen huis vat vuur (24/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer kreeg zaterdag om 21.50 uur een melding van een autobrand op de Beverzakweg in Zonhoven. De wagen stond naast het huis van de eigenaars geparkeerd, maar de schade bleef beperkt tot het voertuig en de brandweer kreeg de brand snel onder controle. (ppn)
  [naar artikel]
 10. Gepensioneerde huismoeder brengt monoloog over afgebrand huis en verloren man (19/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ze verloor haar man in een motorongeval, haar huis brandde helemaal uit, maar het ergste van al vindt Rita Scheyltjens (67) uit Rijkevorsel dat haar twee lieve kleindochters drie jaar geleden plots elk contact verbraken. “Ik vraag het me nog elke dag af: ‘Waarom?’ In mijn monoloog schud ik alle frustraties en miserie van me af.”
  [naar artikel]
 11. Man wil van boom in water duiken, maar dat loopt volledig verkeerd af (26/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een man uit Australië heeft zich lelijk mispakt toen hij van een boom wilde springen. De man was samen met wat vrienden gaan zwemmen in een meer, toen hij het idee kreeg om van een boom in het water te duiken.
  [naar artikel]
 12. Omgewaaide boom verstoort treinverkeer (23/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het treinverkeer in Limburg blijft niet gespaard van het stormweer. Omstreeks 17.15 uur belandde een omgewaaide boom op de sporen ter hoogte van de Molenstraat in Diepenbeek. Daardoor is momenteel geen treinverkeer mogelijk tussen de stations van Hasselt en Diepenbeek. De brandweer is ter plaatse gekomen om de boom op te ruimen.
  [naar artikel]
 13. Fleur Pierets publiceert boek over haar relatie met Julian P. Boom (07/05/2018 - De Morgen)
  Journaliste Fleur Pierets gaat een boek schrijven over haar leven met Julian P. Boom. Samen wilden ze huwen in alle landen die het homohuwelijk toelaten, maar in december kreeg Boom te horen dat ze terminaal ziek was. Twee maanden later overleed ze.
  [naar artikel]
 14. Hevige dakbrand in huis naast jeugdverblijf, kleindochter kan erger voorkomen (09/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het huis naast jeugdverblijf Axlandhoeve in de Stenenmuurstraat in Sinaai is zwaar beschadigd door een dakbrand. Die was zondagavond ontstaan in een gastenverblijf. Niemand raakte gewond. Het jeugdverblijf zelf bleef gespaard van het vuur.
  [naar artikel]
 15. Forse windstoot blaast boom omver in Lille (21/05/2018 - VRT NWS)
  In Lille, in de Antwerpse Kempen, is gisteravond een boom omgewaaid en op drie auto's en een woning terechtgekomen. Twee van de drie wagens die geparkeerd stonden, zijn volledig vernield. De schade aan de woning bleef beperkt. De brandweer heeft de handen vol om de boom in stukken te zagen en te verwijderen. De bewoners waren thuis toen de boom op hun dak viel, maar ze bleven ongedeerd.
  [naar artikel]
 16. Eigenaars boren gaatje in schild van schildpad en hangen hem vast aan boom zodat ze op reis kunnen (30/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Duitsland mogen de eigenaars van een schildpad zich aan een klacht voor ernstige dierenmishandeling verwachten. Om op reis te kunnen vertrekken, hadden ze een gaatje geboord in het schild van hun huisdier om hem zo vast te hangen aan een boom.
  [naar artikel]
 17. Eigenaars boren gaatje in schild van schildpad en hangen hem vast aan boom zodat ze op reis kunnen (30/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Duitsland mogen de eigenaars van een schildpad zich aan een klacht voor ernstige dierenmishandeling verwachten. Om op reis te kunnen vertrekken, hadden ze een gaatje geboord in het schild van hun huisdier om hem zo vast te hangen aan een boom.
  [naar artikel]
 18. Dorpsstraat, deel 5: “We namen in volle midlife de meest dwaze maar ook beste beslissing ooit. Dit restaurant is onze droom” (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Onze journaliste Sabine Vermeiren en fotograaf Pieter-Jan Vanstockstraeten trekken kriskras door Vlaanderen. Elke dag bellen ze aan op hetzelfde...
  [naar artikel]
 19. Hevige dakbrand in huis naast jeugdverblijf, kleindochter kan erger voorkomen: “Had veel slechter kunnen aflopen” (10/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het huis naast jeugdverblijf Axlandhoeve in de Stenenmuurstraat in Sinaai is zwaar beschadigd door een dakbrand. Die was zondagavond ontstaan in een gastenverblijf. Niemand raakte gewond. Het jeugdverblijf zelf bleef gespaard van het vuur.
  [naar artikel]
 20. [VIDEO] - Afghaanse presidentsvrouw: "Vrouwen aanmoedigen om deel te nemen aan heropbouw van het land" (08/10/2016 - De Redactie)
  Rula Ghani heeft de Libanese, Amerikaanse en Afghaanse nationaliteit. Ze studeerde in Parijs en ooit werkte ze nog als journaliste. Vandaag is ze presidentsvrouw van een islamitisch land, maar zelf bleef ze christen. VRT Nieuws sprak met haar.
  [naar artikel]
 21. Boom valt op huis in Vorselaar door stormweer (16/02/2020 - VRT NWS)
  In Vorselaar is een boom op een huis gevallen door de hevige rukwinden van storm Dennis. Er vielen geen gewonden, maar er is wel heel wat materiële schade.
  [naar artikel]
 22. "Laat ons blijven tot eigenaars terug zijn" (13/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuws dat Roma in Gent een huis inpalmen terwijl de eigenaars in het buitenland zijn, lokt zo veel haatreacties uit dat de eigenaars zélf om
  [naar artikel]
 23. Uitslaande brand richt grote schade aan in rijhuis: “Een wonder dat de bewoner levend uit het huis is geraakt” (12/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De bewoner van een rijhuis in de Advokaatstraat in Boom is maandagochtend op het nippertje uit zijn brandende woning kunnen vluchten. Toen de man buiten stond, sloegen de vlammen metershoog door het raam. De bewoner bleef ongedeerd, maar de schade aan het huis is zeer groot.
  [naar artikel]
 24. Met dit simpel trucje heb je op het einde van het jaar 667 euro gespaard (08/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Stel dat je elke dag een muntstuk van één cent in een spaarpot doet en dat bedrag elke dag vermeerdert met nog eens één cent, dan heb je op het einde van het jaar liefst 667 euro gespaard. En dat allemaal met die rosse centjes die je anders toch liever niet in je portefeuille hebt zitten. Het is bovendien een leuke manier om zo de kinderen te laten (mee)sparen.
  [naar artikel]
 25. "Ik ben in de hemel nu": jongetje schrijft vlak voor zijn dood pakkende brief aan zijn vriendjes (03/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Marshall Clark (7) bleef in zijn prille leventje allerminst gespaard. Elke dag leed hij pijn maar hij weigerde om angst te hebben voor de dood.
  [naar artikel]
 26. Dorpsstraat, deel 12: “Niet elke Hells Angel is een crimineel, we zaten dikwijls tussen de advocaten en notarissen” (19/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Onze journaliste Sabine Vermeiren en fotograaf Pieter-Jan Vanstockstraeten trekken kriskras door Vlaanderen. Elke dag bellen ze aan op hetzelfde...
  [naar artikel]
 27. Eigenaars krijgen premie van 250.000 euro om huis Aumann te restaureren (16/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De dorpswoning in de Schoolstraat in Paal – ook wel huis Aumann genoemd – krijgt een Vlaamse restauratiepremie van meer dan 250.000 euro. De huidige eigenaars willen van het beschermde pand hun privéwoning maken.
  [naar artikel]
 28. Huis van Caitlyn Jenner afgebrand in Malibu (09/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het huis van Caitlyn Jenner (69) is verloren gegaan bij de bosbranden in het zuiden van Californië. Dat meldt TMZ. Het huis, waar haar realityserie...
  [naar artikel]
 29. Met dit simpel trucje heb je op het einde van het jaar 667 euro gespaard (08/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Stel dat je elke dag een muntstuk van één cent in een spaarpot doet en dat bedrag elke dag vermeerdert met nog eens één cent, dan heb je op het einde van het jaar liefst 667 euro gespaard. En dat allemaal met die rosse centjes die je anders toch liever niet in je portefeuille hebt zitten. Het is bovendien een leuke manier om op die manier de kinderen te laten (mee)sparen.
  [naar artikel]
 30. 40 jaar lang plantte hij elke dag een boom. Nu leven er neushoorns, tijgers en olifanten in zijn bos (08/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man met groene vingers. Dat is het minste wat je kan zeggen over Jadav Payeng. Al sinds hij 16 jaar was, in 1979, plant hij elke dag een boom...
  [naar artikel]
 31. Lezersvraag: ‘Hoe (on)gezond is een schil?’ (03/04/2019 - De Standaard)
  U bent wat u eet: wat we in onze winkelkar leggen, zegt vaak iets over hoe we leven en waar we weinig of veel belang aan hechten. Maar weten we altijd wat we in onze mond stoppen? Elke woensdag beantwoordt journaliste Sarah Vankersschaever een lezersvraag over voeding, in het kader van haar correspondentschap ‘Uw kar gekeerd’.
  [naar artikel]
 32. Vrouw filmt moment waarop boom op huis valt (11/03/2019 - De Standaard)
  De storm heeft zondag lelijk huisgehouden in ons land. Dat was onder meer te merken aan de vele bomen die zijn geknapt. Op de beelden hierboven kunt u zien hoe een vrouw in Hemiksem het moment kon vastleggen dat een boom omviel tegen een huis. Inwoners in Wuustwezel filmden dan weer hoe een boom, mét wortel, volledig uit de grond kwam.
  [naar artikel]
 33. Rukwinden tot 75 km/u: boom valt op huis, aantal parken blijven gesloten (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Door de harde wind is vanmorgen een boom op een huis gevallen in Kessel-Lo. Dat meldt de regionale televisiezender ROB-tv. Ook enkele parken...
  [naar artikel]
 34. Was dit een modern huwelijk? Neen, maar wel een mooi. Verslag van de trouw van Meghan en Harry door onze journaliste ter plaatse (19/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Harry en Meghan. Was dit een mòdern huwelijk, zoals vooraf werd voorspeld? Neen, vindt onze journaliste Nadine Van Der Linden, die bij Windsor...
  [naar artikel]
 35. Voorloper mens viel dood uit de boom (10/04/2019 - De Morgen)
  Onze verre aapachtige voorouders daalden 3,2 miljoen jaar geleden af uit de boom, maar vraag niet hoe. De rechtop lopende 'Lucy' moet aan haar einde zijn gekomen door van een meter of 15 hoog uit een boom te vallen, zo blijkt uit een nieuwe analyse.
  [naar artikel]
 36. Allemaal Amerikaan: oog in oog met Cindy De Boom (15/02/2020 - VRT NWS)
  Elke week laat onze correspondent in de VS een gewone Amerikaan aan het woord. Soms zijn ze wit, soms zijn ze zwart, geel of bruin, of nog anders gekleurd. Maar wel allemaal Amerikaan. Deze week: het verhaal van Cindy De Boom-Eekhoff.
  [naar artikel]
 37. Peperdure raspaarden ongedeerd, maar ongeruste eigenaars houden wacht na brandstichting (16/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Aan een te koop staande boerderij in Sint-Pieters-Leeuw werd maandagavond brand gesticht. De schade bleef gelukkig beperkt en de paarden in de stal bleven ongedeerd. Toch zijn de eigenaars er niet gerust in. “We houden de wacht”, klinkt het.
  [naar artikel]
 38. Huis met 20.000 strips onbewoonbaar na brand door kaars: hond weet eigenaars te verwittigen (03/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een kaars richtte dinsdagochtend een ravage aan in een huis boven een spirituele winkel in Waregem. Er ontstond brand die de hele bovenverdieping verwoestte. Dankzij hun hond Tiko werden de eigenaars verwittigd.
  [naar artikel]
 39. Exclusief: hier is de clip van 'Boom, Boom, Boom', mét Temptation Jill (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Begin juli werd de videoclip ingeblikt voor 'Boom Boom Boom', de nieuwe zomersingle van de Nederlandse topdj/producer Robert Abigail. Hier is het
  [naar artikel]
 40. Infovergadering voor klimaatboomactie in Oudsbergen (07/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De actie plant een klimaatboom start met een info vergadering. Een 30 tal geïnteresseerden krijgt info over waar en welke boom plant je best een boom in je tuin. Elke toehoorder gaat naar huis met een bonus, een korting van 20 euro bij de aankoop van een klimaatboom. Info milieudienst Oudsbergen
  [naar artikel]
 41. Boris Becker verbraste 200 miljoen euro, maar nu moet tenniskoning zijn trofeeën verkopen (09/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Houd je forehand en backhand niet uit elkaar, geraakt je opslag met moeite over het net of heb je een bloedhekel aan witte polo’s? Dan nog kun je dezer dagen tóch een Wimbledontrofee in huis halen. Want een Brits veilinghuis verkoopt 80 memorabilia en trofeeën van de volledig berooide Boris ‘Boom Boom’ Becker (51). De opbrengst moet een deel van de financiële put vullen van de Duitse tennislegende, die 200 miljoen euro door ramen en deuren gooide tot er geen cent meer over bleef.
  [naar artikel]
 42. Onze journaliste vestigt officieus Belgisch record schansspringen (27/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Neen, ons land stuurt geen schansspringer naar de Spelen. Maar als er één discipline tot de verbeelding zal spreken in PyeongChang, dan wel het skispringen. Kan je die sport als volwassene nog aanleren of is het dan al veel te laat? Onze journaliste trok naar Tirol om het uit te zoeken… en kwam terug met een (officieus) Belgisch record.
  [naar artikel]
 43. Alle lichten aan, elektrische vuurtjes in huis… eigenaars zonnepanelen ‘verbrassen’ hun stroomoverschot (19/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het hele huis vol elektrische vuurtjes. Alle lichten aan. De sauna aan om het huis te verwarmen. Eigenaars van zonnepanelen willen nog snel veel elektriciteit verbruiken omdat ze toch niet vergoed worden voor het overschot dat dit jaar geproduceerd werd. “Dus gebruiken we het liever nog snel op. Zelfs al is dat zonde.”
  [naar artikel]
 44. Alle lichten aan, elektrische vuurtjes in huis… eigenaars zonnepanelen ‘verbrassen’ hun stroomoverschot (20/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het hele huis vol elektrische vuurtjes. Alle lichten aan. De sauna aan om het huis te verwarmen. Eigenaars van zonnepanelen willen nog snel veel elektriciteit verbruiken omdat ze toch niet vergoed worden voor het overschot dat dit jaar geproduceerd werd. “Dus gebruiken we het liever nog snel op. Zelfs al is dat zonde.”
  [naar artikel]
 45. Rukwinden tot 75 km/u: boom valt op huis, aantal parken gesloten (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Door de harde wind is vanmorgen een boom op een huis gevallen in Kessel-Lo. Elders in Vlaanderen en Brussel blijven parken gesloten omdat er te...
  [naar artikel]
 46. Kritische Indiase journaliste doodgeschoten (06/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In India is een regeringskritische journaliste doodgeschoten. De 55-jarige Gauri Lankesh werd gisteravond laat aan de toegangsdeur van haar huis
  [naar artikel]
 47. STANDPUNT. Hel en hemel in Boom (15/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Boom en Willebroek zijn de gemeenten in de provincie met het grootste onveiligheidsgevoel, zo kunt u lezen in onze reeks ‘Twaalf vragen, twaalf antwoorden’. Boom alweer?
  [naar artikel]
 48. Chalet afgebrand (23/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Gerhees in Ham is zaterdagavond rond 21.30 uur een verlaten chalet afgebrand. Mogelijk is een gasfles ontploft. Er zou al bijna 50 jaar niemand meer gewoond hebben in het vakantiehuisje in de natuur.
  [naar artikel]
 49. Storm Dennis: boom valt op huis in Sint-Niklaas (16/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de Weverstraat, op de grens van Waasmunster en Sint-Niklaas waaide vanmiddag rond half twaalf een grote boom om. De boom stond in Waasmunster maar viel op een woning op het grondgebied van Sint-Niklaas, aan de overkant van de straat. Een raam, een rolluik, de dakgoot en een dertigtal dakpannen raakten beschadigd. Ook een gasmeter in de voortuin liep schade op. De brandweer kwam ter plaatse om de boom te verwijderen en de schade op te meten. Er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.