Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
09:59 uur

Meerdere gevallen van vandalisme in Diest

Het Belang van Limburg

14/01/2020 - 17:24

De politie Demerdal kreeg de jongste dagen meerdere meldingen van vandalisme in Diest. In de Hollestraat vormde een caravan het mikpunt van vandalen. In Ten Aerde werd een steen tegen een raam gegooid. In de Frankenstraat zijn krassen aangebracht op het koetswerk van een auto. Op de Zichemseweg moest de signalisatie van wegenwerken het ontgelden en op het Sint-Jacobsplein en in de Oscar Nihoulstraat waren graffitispuiters actief.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Verkeersagressie, vandalisme en aanranding in Diest (19/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politiezone Demerdal is een onderzoek gestart naar een geval van aanranding op de eerbaarheid op de bus van Aarschot naar Diest. Een jonge vrouw werd er lastig gevallen. Op de Halensebaan deed zich een geval van verkeersagressie voor. Het kwam er tot een handgemeen tussen een automobilist en de bestuurder van een speedpedelec. Het conflict ging over de plaats op de rijbaan. De politie kreeg de jongste dagen melding van vier gevallen van vandalisme. De feiten gebeurden in de Visserstraat, de Guido Gezellestraat, de Leuvensestraat en het Warandepark.
  [naar artikel]
 2. Vandalisme in Diest (24/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Demerdal heeft meerdere meldingen van vandalisme binnengekregen. Op de parking van het station, in de Fabiolalaan en in de Michel Theysstraat zijn telkens krassen aangebracht op het koetswerk van een auto. Aan het Warandestadion zijn de buizen van de sproei-installatie doorgesneden. (tb)
  [naar artikel]
 3. Vijf gevallen van vandalisme in Diest (11/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Diest zijn de jongste dagen vijf feiten van vandalisme vastgesteld. In de Hasseltsestraat moest het koetswerk van een voertuig het ontgelden en in de Welterstaat is ook een voertuig beschadigd. Op de Zelemseweg brachten onbekenden graffiti aan op de voordeur van een woning. In de Guido Gezellestraat is een raam en een bloembak beschadigd, maar voor deze feiten kon de politie een verdachte identificeren. In een school aan de Boudewijnvest brachten leerlingen beschadigingen aan.
  [naar artikel]
 4. Politie Diest rekent op hulp inwoners na vandalisme bushokjes (09/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) en het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem doen een oproep naar de bewoners in de buurt van bushokjes om waakzaam te zijn. Dat gebeurt naar aanleiding van recent vandalisme aan de bushokjes.
  [naar artikel]
 5. Vandalisme in Diest (14/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen hebben planten uitgetrokken en die naar binnen in een woning gegooid. Op twee andere locaties vormden bloempotten het mikpunt van vandalen. De politie kreeg ook melding van vandalisme bij een tafeltennisclub.
  [naar artikel]
 6. Klacht N-VA voor vandalisme (30/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De N-VA van Diest heeft bij de politie klacht ingediend voor vandalisme aan een verkiezingsbord. Het gaat om een bord dat stond aan de Kluisbergstraat. Het werd tot twee keer toe tegen de grond gegooid.
  [naar artikel]
 7. Vandalisme in Rosmeer (12/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Steegstraat in Rosmeer is woensdagavond vandalisme vastgesteld. Er werden meerdere ruiten van een huis dat momenteel wordt gerenoveerd, ingegooid. (mm)
  [naar artikel]
 8. Zwaar vandalisme: huizen beklad met motorolie (20/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van Houthulst zijn twee zware gevallen van vandalisme vastgesteld. In de Vijverstraat en Zwaluwstraat werd een grote hoeveelheid
  [naar artikel]
 9. Vandalisme op Vryheyt (11/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie van Lommel kreeg in de nacht van zaterdag op zondag meerdere meldingen van vandalisme binnen. De daders sloegen een ruit van drie auto’s stuk op De Vryheyt.
  [naar artikel]
 10. Vandalisme (03/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er is vandalisme gepleegd op de speelplaats van de school aan de Vroentestraat. Op de Veemarkt zijn meerdere brievenbussen beschadigd. Aan het station stak een jongen kranten in brand aan de fietsenstalling. Een voorbijganger kon het vuur evenwel snel doven. Ook een auto vormde het mikpunt van vandalen. Er is schade aan het koetswerk.
  [naar artikel]
 11. Élke week vandalisme in station Turnhout (09/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de stelplaats voor treinen achter het station in Turnhout werden de voorbije 5 jaar maar liefst 295 gevallen van vandalisme vastgesteld.
  [naar artikel]
 12. Vandalisme in de Halve Maanstraat (11/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Halve Maanstraat sloegen vandalen toe. Zij hebben er de banden van meerdere fietsen stuk gestoken. Elders zijn meerdere voertuigen bekrast.
  [naar artikel]
 13. Vandalisme in Diest (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Boonhof hebben jongeren een vuurwerkbom afgestoken in een houten portaal waardoor brandschade ontstond. In de Alenusstraat vernielden vandalen een autospiegel.
  [naar artikel]
 14. Pas heropende wachtzaal station Schulen alweer dicht door vandalisme (25/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Amper enkele dagen na de heropening van de wachtzaal van het station van Schulen is die alweer dicht. Aanleiding zijn nieuwe gevallen van vandalisme. “Een verwarmingstoestel en een raam werden kapot geslagen. Dat kunnen we niet dulden”, zegt NMBS-woordvoerder Geert Dierckx.
  [naar artikel]
 15. Paraplu’s van Toerisme Diest (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij Toerisme Diest zijn opnieuw de paraplu’s verkrijgbaar van Toerisme Diest. Die dragen in het typische oranje van Diest de veelzeggende titel ‘Diest…ook tof in de regen’;
  [naar artikel]
 16. Schietpartij in discotheek Duitsland: meerdere gewonden (30/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen nacht zijn meerdere gewonden gevallen bij een schietpartij in Konstanz, in Baden-Württemberg. Dat meldt de Duitse politie. "Meerdere
  [naar artikel]
 17. Meerdere inbraakpogingen in Diest (29/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden hebben proberen binnen te dringen in een huis in de Vleugstraat in Schaffen. Zij slaagden niet in hun opzet, meldde de politiezone Demerdal zaterdag. De jongste dagen kreeg de politie al meerdere meldingen van inbraakpogingen.
  [naar artikel]
 18. Vandalisme (14/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen poogden de dug-out van een voetbalterrein aan de Omer Vanaudenhovelaan in Diest in brand te steken. In de Hasseltsestraat hebben onbekenden een band van een voertuig stuk gestoken. In de Oude Tramweg is een huisgevel besmeurd met eieren.
  [naar artikel]
 19. Herstel vandalisme en graffiti kostte NMBS in eerste helft 2017 2,7 miljoen euro (03/04/2018 - Metro)
  Het herstellen van vandalisme en het verwijderen van graffiti op de treinen kostte de NMBS tijdens het eerste semester van 2017 respectievelijk 750.000 euro en 2.045.000 euro, samen goed voor 2,75 miljoen euro. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Mobiliteit François Bellot op een schriftelijke vraag van Gautier Calomne (MR). Het aantal geregistreerde gevallen van beschadiging aan het rollend materiaal daalde van 409 in 2014 tot 308 in 2015, maar zit sindsdien weer in de lift. In 2016 werden 434 gevallen vastgesteld en in de eerste helft van 2017 alleen al 283. Er wordt wel veel minder graffiti aangebracht op de treinen. Het aantal daalde van 2.175 in 2014 tot 1.665 in 2016, om in de eerste helft van 2017 verder af te nemen tot 746. Bron: Belga   Het bericht Herstel vandalisme en graffiti kostte NMBS in eerste helft 2017 2,7 miljoen euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Inbraak in Delhaize loopt uit de hand: meerdere schoten gelost (12/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een uit de hand gelopen inbraak in een Delhaize-vestiging in Wemmel zijn vrijdagochtend meerdere schoten gevallen. Het is voorlopig nog niet duidelijk of er gewonden gevallen zijn.
  [naar artikel]
 21. Vandalisme aan Zichemseweg (27/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een man van 49 jaar uit Scherpenheuvel-Zichem werd woensdagmiddag opgepakt voor vandalisme.
  [naar artikel]
 22. Bestuurder overleden na klap tegen boom in Diest (21/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Beringenbaan in Diest, de weg van Paal naar Diest, is donderdagochtend een dodelijk verkeersongeval gebeurd.
  [naar artikel]
 23. Vandalisme (04/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In Moelingen in de Dorpsstraat is ingebroken in de voetbalkantine. Er zou niets zijn gestolen. Mogelijk gaat het om vandalisme. (maw)
  [naar artikel]
 24. Herstellen vandalisme aan treinstellen kostte NMBS vorig jaar bijna vijf miljoen euro (24/09/2017 - Metro)
  De NMBS heeft vorig jaar voor bijna vijf miljoen euro herstellingen moeten uitvoeren na vandalenstreken op treinstellen. Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil vandalisme op het spoor aanpakken met administratieve boetes. Dat antwoordt hij op een schriftelijke vraag van Open Vld-Kamerlid Luk Van Biesen. In driekwart van de gevallen van vandalisme gaat het om het aanbrengen van graffiti. De kostprijs om die weg te werken liep vorig jaar op tot bijna 3,6 miljoen euro. Die kostprijs is opmerkelijk gestegen tegenover 2015 (2,8 miljoen euro), maar dat komt omdat de NMBS inspanningen levert om de graffiti sneller te verwijderen. Anderen vormen van vandalisme – zoals glasbreuk, het afbreken van tafeltjes of het leegspuiten van de brandblusser – waren vorig jaar goed voor ruim 1,3 miljoen euro. De NMBS test momenteel een dynamische camera in de strijd tegen vandalisme. De Desiro-treinen zijn al uitgerust met camera’s en dat zal ook zo zijn bij de nieuw aan te kopen M7-stellen. bron: Belga
  [naar artikel]
 25. Vandalisme aan sportterreinen in Lommel (10/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagochtend is bij de politie een feit van vandalisme gemeld. In de Sportveldenstraat werd een container beschadigd. (mm)
  [naar artikel]
 26. Vandalisme in Maaseik (30/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de Markt is maandagvoormiddag een feit van vandalisme vastgesteld. Op de straat en op de trap van een boetiek lagen olievlekken.
  [naar artikel]
 27. Auto rijdt in op voetgangers in Russische WK-stad Sotsji: één dode en meerdere gewonden (04/07/2018 - De Morgen)
  In de Russische WK-gaststad Sotsji is een auto ingereden op voetgangers. Daarbij is zeker een dode gevallen. Het zou gaan om een 63-jarige man. Er raakten ook meerdere mensen gewond, zo melden diverse media via Twitter. Mogelijk was de bestuurder van de wagen achter het stuur in slaap gevallen.
  [naar artikel]
 28. 223 gevallen van vandalisme in religieuze gebouwen in de eerste helft van 2018 (16/06/2019 - Metro)
  De politiediensten in ons land hebben in de eerste helft van 2018 in religieuze gebouwen in totaal 223 gevallen van vandalisme geregistreerd. Daarnaast werden in dezelfde periode in deze omgeving ook 24 misdrijven tegen de lichamelijke integriteit vastgesteld. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op een schriftelijke vraag van Gautier Calomne (MR). De meeste feiten met betrekking tot beschadiging van religieuze eigendommen werden in die periode gepleegd in kerken en kapellen (106) en begraafplaatsen (92). Daarnaast werden ook negen synagogen of andere gebouwen van de Joodse gemeenschap, 5 pastorijen, 4 kloosters en 3 moskeeën getroffen. In het Vlaams Gewest (126) deden zich de meeste feiten voor, gevolgd door Wallonië (88) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (9). In acht gevallen deden de misdrijven tegen de lichamelijke integriteit zich voor op begraafplaatsen, gevolgd door kapellen (7), moskeeën (6), pastorijen (2) en klooster (1). De meeste van deze feiten werden geregistreerd in het Vlaams Gewest (11), gevolgd door het Waals Gewest (7) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (6). bron: Belga Het bericht 223 gevallen van vandalisme in religieuze gebouwen in de eerste helft van 2018 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Vandalisme in Hoeselt (22/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is zaterdagvoormiddag een feit van vandalisme gemeld. Onbekenden hadden in de Hooilingenstraat een kunstwerk in een veld vernield. (mm)
  [naar artikel]
 30. Vandalisme (02/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is zaterdag rond 3.45 uur vandalisme gemeld in de Demerlaan. Jongeren zouden er de vuilnisbakken omver hebben gegooid.
  [naar artikel]
 31. Vandalisme (19/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen hebben dinsdag ingebroken in drie BMW’s in Diest. Op het Drie Lindekenserf en in de Acaciastraat sloegen de daders een zijruit van de wagen in, braken dan het dashboard open en gingen dan aan de haal met de ingebouwde gps. In de Molenstraat werd het multifunctioneel stuur gestolen.
  [naar artikel]
 32. Genieten van Diest op Christmas Tour (22/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Diest ben je vandaag welkom voor de Cera Christmas Tour. Die vindt voor het eerst plaats in Diest. Het is een wandeling langs alle attracties van Diest in dit seizoen.
  [naar artikel]
 33. Vandalisme aan Zentjeskapel (09/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bocholt - De bewoners langs de Napoleonsweg, richting Nederland, hebben opnieuw vandalisme aan de Zentjenskapel in Kreyel vastgesteld .
  [naar artikel]
 34. Lekkers van vroeger en toekomst proeven op Diest Sma(a)kt (17/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van de Week van de Smaak organiseert Toerisme Diest morgen, zaterdag 18 november, op de Grote Markt de culinaire happening Diest Sma(a)kt.
  [naar artikel]
 35. Vandalisme in Tessenderlo (26/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is zaterdagvoormiddag een klacht van vandalisme binnengekomen. Aan een huis op de Begijnenwinning hadden vandalen graffiti op het rolluik van de voordeur en de garagepoort gespoten. (mm)
  [naar artikel]
 36. Vandalisme aan Duits militair kerkhof (13/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is maandag een feit van vandalisme in de Dodenveldstraat in Lommel-Kattenbos gemeld. Onbekenden hadden de omheining losgetrokken. (mm)
  [naar artikel]
 37. Poseren met wapens en drugs en volop vandalisme en geweld: jeugdbende terroriseert al maanden rustig dorp: “Wij hebben schrik om buiten te komen” (17/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Schade op het kerkhof, mishandelde katten, drugs, vandalisme en vechtpartijen. Al maandenlang zouden gewapende jongeren Tildonk teisteren door geweld en vandalisme. Daardoor voelen velen zich niet meer veilig in het vroeger zo rustige dorp.
  [naar artikel]
 38. Vandalisme in Maaseik (13/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is dinsdagavond een klacht van vandalisme op de Sportlaan binnengekomen. Een jongeman had er twee plastic flesjes tegen een auto gegooid. Het voertuig raakte beschadigd. (mm)
  [naar artikel]
 39. Feestelijke ontsteking Diest in Kerstlicht (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Iedereen is morgen, vrijdag 3 december, ’s avonds welkom om te komen shoppen in Diest. Dan wordt feestelijk de verlichting voor ‘Diest in Kerstlicht’ ontstoken.
  [naar artikel]
 40. Tiener (14) uit Diest sinds gisteren vermist (03/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Diest en omgeving is op zoek naar de 14-jarige Anaïs Thielemans. Het meisje uit Diest werd gisteren voor het laatst gezien en is
  [naar artikel]
 41. Vandalisme in Achel (08/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is woensdagnamiddag een melding van vandalisme op de Klein Bandel in Achel binnengekomen. Er werden een lokaal beschadigd. (mm)
  [naar artikel]
 42. Vandalisme in Aldeneik (22/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie is een onderzoek gestart naar vandalisme op de Klauwenhofweg in Aldeneik. Jongeren beschadigden daar gebouwen. (mm)
  [naar artikel]
 43. Vandalisme in Beverst (11/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is zondag een feit van vandalisme op het Sint-Gertrudisplein in Beverst gemeld. Er werden goederen beschadigd. (mm)
  [naar artikel]
 44. Vandalisme in Moelingen (25/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag is bi de politie een feit van vandalisme in Moelingen gemeld. Onbekenden hadden goederen op Driesch beschadigd. (mm)
  [naar artikel]
 45. Inbraak met vandalisme (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie kreeg woensdag om 12.10 uur een melding van een inbraak met vandalisme in een huis op de Konginnelaan in Maasmechelen. Het is niet bekend of er een buit is. (ppn)
  [naar artikel]
 46. Vandalisme in Heusden (10/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Maandag is bij de politie een feit van vandalisme op de Kanaalweg in Heusden gemeld. Onbekenden hadden een brievenbus en een lamp vernield. (mm)
  [naar artikel]
 47. Vandalisme in Zolder (12/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is zondagavond een feit van vandalisme in de Molenstraat in Zolder gemeld. Er werd een ruit verbrijzeld. (mm)
  [naar artikel]
 48. Vandalisme in Neeroeteren (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is donderdag een feit van vandalisme op de Komweg in Neeroeteren gemeld. Er werden bloemen uit bakken getrokken en op de grond gegooid.
  [naar artikel]
 49. Vandalisme op Gelderhorsten (22/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is woensdagnamiddag een feit van vandalisme in de Overmaai op Gelderhorsten gemeld. Onbekenden hadden daar een achterdeur en verlichting beschadigd. (mm)
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.