Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
01:38 uur

Bever gespot in kleiputtengebied: “Jawadde, we zitten met een ambitieus dier”

Gazet van Antwerpen

14/01/2020 - 17:31

De beverpopulatie in onze regio breidt uit. In een kleiputtengebied op de grens Malle-Brecht-Rijkevorsel zijn knaagsporen vastgesteld. “Op zich zit het dier daar goed”, zegt boswachter Werner Van Hove van het Agentschap Natuur en Bos.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zeldzame bever in moeilijkheden gespot in Gent (25/05/2018 - De Standaard)
  Aan de Vlaamse Kaai in Gent is vrijdagmiddag een bever in moeilijkheden gespot. Het dier kwam vast te zitten aan een sas in de Schelde. De brandweer kon de bever redden.
  [naar artikel]
 2. Bever gespot in Gent, brandweer redt dier uit sluis (25/05/2018 - VRT NWS)
  In Gent is vanmiddag een bever gespot. Het dier zwom in een sluis aan de Vlaamse Kaai en kon geen kant meer op. De brandweer kon het beestje redden.  Het is nog maar twee jaar dat er in de vallei van de Schelde weer bevers opduiken. Maar het zijn nachtdieren, overdag zie je ze zeldenb of nooit.
  [naar artikel]
 3. Bever bezoekt Brugge na 170 jaar  (01/04/2020 - VRT NWS)
  Voor het eerst in maar liefst 170 jaar duikt er een bever op in West-Vlaanderen. Het dier werd gespot in het Minnewaterpark in Brugge.
  [naar artikel]
 4. Natuurhulpcentrum redt bever uit zwembad in Kinrooi (17/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Medewerkers van het Natuurhulpcentrum hebben in Kinrooi een bever uit een privévijver gered. Hoe het dier daar terecht is gekomen, is een raadsel. De eigenaars van de vijver ontdekten de bever toen ze terugkwamen van vakantie. Ze contacteerde meteen het Natuurhulpcentrum die het dier bevrijdden en terug loslieten in de vrije natuur.
  [naar artikel]
 5. Bever gespot in kanaal Dessel-Schoten: “Uitgeroeid dier is terug van weggeweest” (30/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ymaani Godri zag een bever zwemmen in het kanaal Dessel-Schoten ter hoogte van Sint-Job. Straf, want de diersoort werd nooit eerder in de Voorkempen waargenomen. “De bever is echt terug in Vlaanderen. Met nu 187 getelde territoria en wellicht 520 bevers kunnen we voor het eerst zeggen dat het nog niet zo lang geleden volledig uitgeroeide zoogdier opnieuw in staat is om zichzelf in stand te houden”, heeft Vlaams bevercoördinator Gert Van Hoydonck nog meer goed nieuws in petto.
  [naar artikel]
 6. Bever duikt op in Itterbeekvallei aan Commanderij Gruitrode (24/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe bewoner, de bever, is in de omgeving van de Commanderij van Gruitrode opgedoken. De bever voelt er zich er al goed thuis en werd gespot in het stroomgebied van de Itterbeek. “Het is mooi om te zien dat de bever zijn weg heeft gevonden naar onze toekomstige toegangspoort van de Duinengordel, de Commanderij van Gruitrode”, zegt schepen van Milieu Marco Goossens.
  [naar artikel]
 7. VIDEO. Bever wandelt Genkse staalfabriek binnen (21/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het Genkse staalfabriek Aperam heeft een bever maandagavond voor ambiance gezorgd. Arbeiders vonden het dier in een plas water tussen de staalovens.
  [naar artikel]
 8. Gewonde bever geniet van verfrissende duik (11/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  In het Canadese Calgary werd eind juni een gewonde bever gevonden nabij een golfterrein. Het ‘Alberta Institute for Wildlife Conservation’ kon het schattige beestje redden en verzorgde de wonde op de staart van het onfortuinlijke dier.
  [naar artikel]
 9. Welkom Wolf: Eerste wolf in Vlaanderen is gespot (12/01/2018 - VRT NWS)
  De vereniging Welkom Wolf heeft voor het eerst een wolf gespot in Vlaanderen. Het dier is gespot in Bochelt in Limburg. "Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper", zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf.
  [naar artikel]
 10. VIDEO. Mechelaar spot bever tijdens fietstocht langs Zenne (28/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een fietsende Mechelaar heeft in de Zenne in Leest een bever gespot. Het is vrij zeldzaam dat ze zich overdag laten zien. “Stilaan kiezen beverfamilies ook voor het bouwen van een burcht in de Mechelse regio”, zegt Filip Van den Wyngaert (34) van Natuurpunt.
  [naar artikel]
 11. Ringslang gespot, maar geen paniek: dier is ongevaarlijk (01/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De voorbije dagen werd in De Klinge en buurdorp Clinge een ringslang gespot. Geen angst: het dier is ongevaarlijk én nuttig.
  [naar artikel]
 12. IN BEELD. Brandweer redt bever uit Albertkanaal op plaats waar zopas nog soortgenoot verdronk (06/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer post Zandhoven redde zondag een bever uit het Albertkanaal aan de jachthaven van Massenhoven. Het beschermd dier werd uitgezet in het nabijgelegen natuurgebied Viersels Gebroekt. De bevercoördinator pleit voor bevertrappen in het kanaal.
  [naar artikel]
 13. Pelikaan gespot boven de Maas (22/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag werd boven en in de Maas in Smeermaas een Pelikaan gespot. Het dier is zo groot dat de talrijk aanwezige meeuwen op de vlucht sloegen. Volgens Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek gaat het om een dier dat in gevangenschap leefde en erin slaagde te ontsnappen.
  [naar artikel]
 14. CD&V bestaat niet meer in Bever (17/10/2017 - De Standaard)
  Decennialang bestuurt CD&V het kleine Bever in het Pajottenland. Alleen. Toch houdt de partij er nu mee op en vervelt ze tot het tweetalige ‘Thuis in Bever - Chez nous à Biévène’.
  [naar artikel]
 15. Vijfde wolf gespot in Wallonië deze zomer (07/09/2019 - VRT NWS)
  Er is deze zomer een vijfde wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Een automobilist kon op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's maken van het dier. Franse experts hebben bevestigd dat het wel degelijk om een wolf gaat. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.
  [naar artikel]
 16. Kinrooise bever met kanker ingeslapen (21/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek is donderdag een bever met kanker ingeslapen. Het is de eerste keer dat ze in het centrum een bever met die aandoening binnenkrijgen. “Dat wilde dieren kanker krijgen, is uitzonderlijk”, zegt Sil Janssen.
  [naar artikel]
 17. Bever duikt op in Albertkanaal in Zandhoven (11/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer van Zandhoven werd woensdag opgeroepen omdat er een bever was gesignaleerd in het Albertkanaal, aan het watersportgebied van Oelegem. Het beestje raakte aanvankelijk zelf niet meer uit het water. Mogelijk kwam de bever uit het natuurgebied in Viersel.
  [naar artikel]
 18. Verkozene uit Bever die als onafhankelijke zou zetelen stopt na bedreigingen (24/11/2018 - VRT NWS)
  Patrick Capiau, die op 14 oktober in de kleine faciliteitengemeente Bever verkozen werd op de CD&V-lijst "Thuis in Bever - Chez Nous à Biévène" maar enkele dagen geleden aankondigde als onafhankelijk te zullen zetelen, stopt na zware bedreigingen aan zijn adres met de actieve politiek. Hij heeft de burgemeester van Bever laten weten dat hij niet zal zetelen als gemeenteraadslid.
  [naar artikel]
 19. Zielig zeehondje gespot op het strand? “Laat het dan vooral liggen” (14/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Zeehondje gespot op het strand? “Laat het dan vooral liggen”, waarschuwen marien biologen. “De kans is groot dat het dier gewoon aan het uitrusten is. Zeehonden kunnen echt wel tegen een stootje.” Ook aan onze kust blijken we veel te snel alarm te slaan. “We vragen sinds dit jaar daarom eerst foto’s op te sturen, om te kijken of het dier wel gewond is”, zegt Sea Life in Blankenberge.
  [naar artikel]
 20. Enorme vis gespot voor Belgische kust, maar het is niet moeders mooiste (18/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Voor de Belgische kust, net op de grens met Frankrijk, hebben duikers een zeldzame levende Maanvis gespot. Dat meldt het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) Het dier zwom rustig aan het zeeoppervlak en liet zich gewillig filmen. Het 1 meter grote dier, niet meteen een schoonheid, komt maar zelden voor in onze wateren.
  [naar artikel]
 21. Limburgse automobilist rijdt gigantisch dier aan, maar niemand weet wat het is (29/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Woensdagochtend heeft een personenwagen een flinke reus van een knaagdier aangereden op de Zangerheistraat in Eigenbilzen. Het 70 centimeter lange dier kwam waarschijnlijk van de oever van de nabijgelegen beek en werd bij het oversteken van de weg overreden. Omdat het kadaver flink was toegetakeld twijfelen experts of het gaat om een bever of een uit de kluiten gewassen beverrat.
  [naar artikel]
 22. Paard aangereden door auto in Bever: "Ze was niet meer te redden" (06/03/2020 - VRT NWS)
  In Bever is een paard aangereden door een auto. Het dier brak om een onbekende reden uit. Haar verwondingen waren zo ernstig dat ze niet meer te redden viel.
  [naar artikel]
 23. Vermiste pelikaan gespot in Francorchamps (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de E42 in de buurt van Francorchamps hebben automobilisten gisteren een pelikaan gespot. "In het voorbijrijden zagen we het dier plots op een
  [naar artikel]
 24. Uniek: Groenlandse walvis hier gespot (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Middelkerke is een unieke bezoeker gespot: gisteren en ook vanmorgen hebben mensen er een Groenlandse walvis gezien. Het dier
  [naar artikel]
 25. Nieuwe wolf in provincie Luxemburg gespot (17/05/2019 - De Standaard)
  Nabij Neufchâteau is een nieuwe wolf gespot. Dat meldt WWF België. De organisatie verspreidt een foto van het dier, getrokken in de nacht van 30 april op 1 mei.
  [naar artikel]
 26. Das gespot in Vroenhoven (04/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een nachtelijke wandelaar heeft zopas een das gespot in het verlengde van de Montenaekenweg in Vroenhoven. De man was even erg geschrokken als het schichtige dier, dat meteen in zijn ondergrondse burcht dook. Bij de ingang daarvan waren de sporen van een recente graafpartij duidelijk zichtbaar.
  [naar artikel]
 27. Eerste wolf gespot in Vlaanderen in meer dan 100 jaar (13/01/2018 - De Standaard)
  Voor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen. ‘Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper’, zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf aan de VRT.
  [naar artikel]
 28. Eerste wolf gespot in Vlaanderen in meer dan 100 jaar (13/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Voor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen. “Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper”, zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf aan deVRT.
  [naar artikel]
 29. Unieke beelden: opvallend sociale dolfijn gespot in onze Noordzee (29/07/2018 - VRT NWS)
  Vorige vrijdag is er opnieuw een dolfijn gespot in onze Noordzee, vlak voor De Panne. Een man slaagde erin om het dier, dat urenlang in de buurt van zijn boot bleef cirkelen, te filmen. Mensenschuw lijkt de dolfijn allerminst. "Het dier zwemt al een tijdje rond in onze wateren en zoekt inderdaad sociaal contact op", zegt Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
  [naar artikel]
 30. Tasmaanse tijger voor het eerst in 80 jaar gespot in het wild? (27/03/2017 - De Redactie)
  Amerikaanse wetenschappers gaan opnieuw op zoek naar het uitgestorven dier, na twee recente geloofwaardige waarnemingen in het noorden van Australië. 50 camera's moeten uitsluitsel bieden over het bestaan van het dier.
  [naar artikel]
 31. Even schrikken door beverdam in achtertuin (01/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  In de Barebeek in Hofstade hebben een of meerdere bevers een dam gebouwd op amper 50 meter van een woning. De bever doet het goed in Zemst: ook in Eppegem en Weerde werd hij al gespot.
  [naar artikel]
 32. Gespot dier in Tervant is geen wolf maar een hond (23/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het dier dat een inwoner van Tervant (Beringen) zondagochtend aan zijn huis zag, is niet Naya, de wolf. Dat zegt Jan Loos van Landschap vzw.
  [naar artikel]
 33. Eerste wolf gespot in Vlaanderen in meer dan 100 jaar (13/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen, meer bepaald in het Limburgse Bocholt. “Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper”, zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf aan de VRT.
  [naar artikel]
 34. Eerste wolf gespot in Vlaanderen in meer dan 100 jaar: 'Wolvenplan nodig' (15/01/2018 - De Standaard)
  Voor het eerst in meer dan honderd jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen. ‘Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper’, zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf aan de VRT.
  [naar artikel]
 35. Wandelaar spot zeldzame albinozeehond op Texel: dier erg ziek maar levenslustig (23/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een wandelaar heeft dinsdag op het Nederlandse Waddeneiland Texel een heel bijzondere zeehond gespot. Het bleek om een albino dier te gaan. Hij was...
  [naar artikel]
 36. N-VA haalt uit naar tweetalige CD&V-lijst in Bever (20/10/2017 - De Standaard)
  De N-VA-afdeling van de kleine faciliteitengemeente Bever haalt in een mededeling uit naar de beslissing van de lokale CD&V om bij de komende gemeenteraadverkiezingen in 2018 met de tweetalige lijst ‘Thuis in Bever - Chez nous à Biévène’ op te komen en kondigt aan dat ze hier voor het eerst een eigen lijst zullen indienen.
  [naar artikel]
 37. Zeer zeldzame voshaai gespot in Noordzee: beelden tonen hoe hij als dolfijn uit water springt (24/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Noordzee is tussen de Duitse eilanden Borkum en Helgoland een voshaai gespot. Het dier sprong er een aantal keer als een dolfijn uit het...
  [naar artikel]
 38. Eerste wolf gespot in Vlaanderen in meer dan honderd jaar (13/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het eerst in meer dan honderd jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen. “Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper”, zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf aan de VRT.
  [naar artikel]
 39. Bever aan het werk in Hamme (07/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  medewerkers van Natuurpunt hebben in een beek in de omgeving van de Wielstraat de aanwezigheid van een bever opgemerkt. Bewijs hiervoor: enkele doorgeknaagde bomen.
  [naar artikel]
 40. Dolfijn gespot in rivier in Dublin: voorbijganger filmt hoe dier vrolijk uit water springt (30/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen woensdag is in de rivier Liffey in Dublin, Ierland, een dolfijn gespot. De beelden zijn gemaakt door een voorbijganger. Volgens lokale...
  [naar artikel]
 41. VIDEO. Bever steekt zorgeloos straat over met grote boomtak (22/04/2019 - Metro)
  Een Amerikaanse sheriff was in het midden van de nacht op patrouille toen hij plots een bever nonchalant de weg zag oversteken met een grote boomtak. De politieagent hielp hem een handje door een aankomende auto te waarschuwen. In de video die gemaakt is met de dashcam van de politiewagen zie je hoe de agent eerst voorbij het dier rijdt. Hij draait zich om zodat de bever duidelijk zichtbaar is en zet zijn alarmlichten aan. Je ziet hoe het grote knaagdier langzaam met een omvangrijke tak de weg oversteekt. Zorgeloos Het beest blijft nog even staan in het midden van de weg wanneer hij merkt dat er een andere auto aankomt. Maar nadat hij geen gevaar ziet, vervolgt hij zorgeloos zijn weg. Hij verdwijnt samen met de tak onder de vangrail aan de kant van de weg. De sheriff grapte op Facebook dat de bever waarschijnlijk ‘de nachtshift’ deed, maar de dieren zijn sowieso vooral ’s nachts actief. Ze bouwen hun dammen op rivieren en beken en maken daar hun ‘huis’. Hoewel bevers een slecht gezichtsvermogen hebben, zijn hun andere zintuigen wel sterk ontwikkeld. Lees ook : Wetenschappers ontdekken een van de grootste landzoogdieren ooit in Kenia Het bericht VIDEO. Bever steekt zorgeloos straat over met grote boomtak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. De bever: nog maar net terug of hij wordt alweer geviseerd (18/01/2020 - Knack)
  Hij is lang weggeweest, maar de bever heeft - met een kleine helpende hand - een stevige comeback gemaakt.
  [naar artikel]
 43. DNA-analyse bevestigt: zesde wolf gespot in Wallonië (21/02/2020 - VRT NWS)
  Na een tweede DNA-analyse is er nu met zekerheid een zesde wolf gespot in Wallonië, zo meldt het kabinet van de Waalse minister van Leefmillieu, Natuur en Bos Céline Tellier. Het dier had op 24 januari een schaap gedood in Xhoffraix, een deelgemeente van Malmedy in de provincie Luik.
  [naar artikel]
 44. Binnenkort ook in uw achtertuin: de bever (09/12/2017 - De Tijd)
  01:00 De bever verovert Vlaanderen. Met overstromingen, afgeknaagde bomen en weggevreten akkers tot gevolg. Zal de overheid, net als in Nederland, bevers moeten gaan afschieten? De kans lijkt steeds groter.
  [naar artikel]
 45. Wandelaar spot zeldzame albino zeehond op Texel: dier erg ziek maar levenslustig (23/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een wandelaar heeft dinsdag op het Nederlandse Waddeneiland Texel een heel bijzondere zeehond gespot. Het bleek om een albino dier te gaan. Hij was...
  [naar artikel]
 46. Zeldzaam: bultrugwalvis gespot voor de Belgische kust (24/01/2019 - De Standaard)
  Enkele onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee hebben vandaag een opmerkelijke vaststelling gedaan. Aan boord van het onderzoeksschip Simon Stevin hebben ze een bultrug gespot voor de kust van Oostende. Ze konden een glimp opvangen van het enorme dier, dat blijkt uit bovenstaande videobeelden.
  [naar artikel]
 47. "Voor het eerst sinds 1712" wolf gespot in Friesland (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in honderden jaren is een wolf officieel gespot in de Nederlandse provincie Friesland. Een maand geleden beet het dier enkele...
  [naar artikel]
 48. Officieel uitgestorven pantersoort opnieuw gespot door boswachter (01/03/2019 - De Morgen)
  De laatste keer dat de Neofelis nebulosa brachyura, de Taiwanese nevelpanter, in het wild werd gezien was in 1983. Na jarenlang intensief onderzoek werd het mysterieuze dier officieel uitgestorven verklaard in 2013. Recentelijk zouden boswachters hem toch weer gespot hebben in het zuidoosten van Taiwan.
  [naar artikel]
 49. Zeer zeldzaam zwart luipaard gespot in Kenia (13/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Kenia is een zeer zeldzaam zwart luipaard gespot. Dat blijkt uit een recente publicatie in het African Journal of Ecology. Het dier heeft haar...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.