Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
01:36 uur

Onze journaliste sprak met bewoners mirakelhuis in Australië: “Elke boom in het bos is afgebrand, maar ons huis bleef gespaard”

Het Laatste Nieuws

14/01/2020 - 17:35

Als er één ding is wat Alf en Adrina geleerd hebben tijdens de bosbranden in Australië, is het wel dat ze een goede engelbewaarder hebben. Elke...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onze journaliste sprak met eigenaars mirakelhuis in Australië: “Elke boom in het bos is afgebrand, maar ons huis bleef gespaard” (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als er één ding is wat Alf en Adrina geleerd hebben tijdens de bosbranden in Australië, is het wel dat ze een goede engelbewaarder hebben. Elke...
  [naar artikel]
 2. Rieten dak van poolhouse afgebrand (18/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer rukte donderdagmiddag rond half drie uit voor een brand in de Kerkhovenweg. Vermoedelijk werd de schouw van het poolhouse achter het huis te warm, waardoor de vonken oversloegen op het rieten dak. De brandweer moest het dak eraf halen, de rest van het poolhouse bleef gespaard van de vlammen. (siol)
  [naar artikel]
 3. Forse windstoot blaast boom omver in Lille (21/05/2018 - VRT NWS)
  In Lille, in de Antwerpse Kempen, is gisteravond een boom omgewaaid en op drie auto's en een woning terechtgekomen. Twee van de drie wagens die geparkeerd stonden, zijn volledig vernield. De schade aan de woning bleef beperkt. De brandweer heeft de handen vol om de boom in stukken te zagen en te verwijderen. De bewoners waren thuis toen de boom op hun dak viel, maar ze bleven ongedeerd.
  [naar artikel]
 4. Stormwind blaast boom op woning in Kessel-Lo (23/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de Albert Dejonghestraat in Kessel-Lo bij Leuven waaide donderdagochtend een boom door de felle rukwinden omver. De boom kwam met zijn takken op een dak van een huis terecht. De brandweer kwam ter plaatse om de boom in stukken te zagen. Er vielen geen gewonden en ook de schade bleef beperkt. Ook elders in Leuven was er hinder door de herfstwinden.
  [naar artikel]
 5. Hoe Lanzarote gespaard bleef van het massatoerisme (21/05/2018 - De Morgen)
  Lanzarote is een buitenbeentje. De noordelijkste telg van de Canarische archipel bleef gespaard van de kitscherige vakantieparken waarmee Tenerife en Gran Canaria wél staan volgebouwd. Dat is de verdienste van één man: architect César Manrique. Een rondreis in zijn voetsporen.
  [naar artikel]
 6. Oh miniboom of maxispar? Bartel Van Riet kiest de juiste boom voor jou (09/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Sint is naar huis, tijd om de kerstboom op te tuigen. In tegenstelling tot het lied, nemen we daarvoor geen dennenboom maar is het doorgaans een spar die we in huis halen. Bartel Van Riet en de Tree Musketiers gaan op zoek naar een geschikte boom voor elke ruimte.Gie Van Den Bon
  [naar artikel]
 7. Gepensioneerde huismoeder brengt monoloog over afgebrand huis en verloren man (19/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ze verloor haar man in een motorongeval, haar huis brandde helemaal uit, maar het ergste van al vindt Rita Scheyltjens (67) uit Rijkevorsel dat haar twee lieve kleindochters drie jaar geleden plots elk contact verbraken. “Ik vraag het me nog elke dag af: ‘Waarom?’ In mijn monoloog schud ik alle frustraties en miserie van me af.”
  [naar artikel]
 8. Dubbel drama bij verwoestende woningbrand: “Dat onze hond, die ons verwittigde, in de brand is gebleven maakt het zoveel erger” (18/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een woning langs de Veurnestraat is helemaal vernield na een nachtelijke uitslaande brand. De bewoners konden op tijd hun huis verlaten, maar hun hond, die alarm sloeg, bleef achter in de vuurzee.
  [naar artikel]
 9. Man wil van boom in water duiken, maar dat loopt volledig verkeerd af (26/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een man uit Australië heeft zich lelijk mispakt toen hij van een boom wilde springen. De man was samen met wat vrienden gaan zwemmen in een meer, toen hij het idee kreeg om van een boom in het water te duiken.
  [naar artikel]
 10. Omgewaaide boom verstoort treinverkeer (23/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het treinverkeer in Limburg blijft niet gespaard van het stormweer. Omstreeks 17.15 uur belandde een omgewaaide boom op de sporen ter hoogte van de Molenstraat in Diepenbeek. Daardoor is momenteel geen treinverkeer mogelijk tussen de stations van Hasselt en Diepenbeek. De brandweer is ter plaatse gekomen om de boom op te ruimen.
  [naar artikel]
 11. Bewoners en ruim tien honden ontsnappen nipt als boom knakt door storm Dennis (16/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zondagavond knakten twee dikke bomen af aan de Pleinstraat in Beringen. De inwoners van de woning waren vlakbij hun honden aan het voederen, maar iedereen bleef ongedeerd.
  [naar artikel]
 12. Fleur Pierets publiceert boek over haar relatie met Julian P. Boom (07/05/2018 - De Morgen)
  Journaliste Fleur Pierets gaat een boek schrijven over haar leven met Julian P. Boom. Samen wilden ze huwen in alle landen die het homohuwelijk toelaten, maar in december kreeg Boom te horen dat ze terminaal ziek was. Twee maanden later overleed ze.
  [naar artikel]
 13. Hevige dakbrand in huis naast jeugdverblijf, kleindochter kan erger voorkomen (09/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het huis naast jeugdverblijf Axlandhoeve in de Stenenmuurstraat in Sinaai is zwaar beschadigd door een dakbrand. Die was zondagavond ontstaan in een gastenverblijf. Niemand raakte gewond. Het jeugdverblijf zelf bleef gespaard van het vuur.
  [naar artikel]
 14. Bewoners van Achelse buurt zingen elke avond ‘We zullen doorgaan’ (29/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Elke avond stipt om 19.30 uur komen de bewoners van de Achelse straat Oude Weg even buiten. Op de stoep voor hun huis zingen ze in koor ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy.
  [naar artikel]
 15. Dorpsstraat, deel 5: “We namen in volle midlife de meest dwaze maar ook beste beslissing ooit. Dit restaurant is onze droom” (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Onze journaliste Sabine Vermeiren en fotograaf Pieter-Jan Vanstockstraeten trekken kriskras door Vlaanderen. Elke dag bellen ze aan op hetzelfde...
  [naar artikel]
 16. Hevige dakbrand in huis naast jeugdverblijf, kleindochter kan erger voorkomen: “Had veel slechter kunnen aflopen” (10/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het huis naast jeugdverblijf Axlandhoeve in de Stenenmuurstraat in Sinaai is zwaar beschadigd door een dakbrand. Die was zondagavond ontstaan in een gastenverblijf. Niemand raakte gewond. Het jeugdverblijf zelf bleef gespaard van het vuur.
  [naar artikel]
 17. [VIDEO] - Afghaanse presidentsvrouw: "Vrouwen aanmoedigen om deel te nemen aan heropbouw van het land" (08/10/2016 - De Redactie)
  Rula Ghani heeft de Libanese, Amerikaanse en Afghaanse nationaliteit. Ze studeerde in Parijs en ooit werkte ze nog als journaliste. Vandaag is ze presidentsvrouw van een islamitisch land, maar zelf bleef ze christen. VRT Nieuws sprak met haar.
  [naar artikel]
 18. Boom valt op huis in Vorselaar door stormweer (16/02/2020 - VRT NWS)
  In Vorselaar is een boom op een huis gevallen door de hevige rukwinden van storm Dennis. Er vielen geen gewonden, maar er is wel heel wat materiële schade.
  [naar artikel]
 19. Zebrapad komt uit op... boom (22/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Steek je over op het vers geverfde zebrapad in de Edelgesteentestraat, dan loop je frontaal tegen een boom. En dat is heel wat bewoners niet onopgemerkt gebleven. Maar waarom werden de witte strepen net daar aangebracht?
  [naar artikel]
 20. Uitslaande brand richt grote schade aan in rijhuis: “Een wonder dat de bewoner levend uit het huis is geraakt” (12/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De bewoner van een rijhuis in de Advokaatstraat in Boom is maandagochtend op het nippertje uit zijn brandende woning kunnen vluchten. Toen de man buiten stond, sloegen de vlammen metershoog door het raam. De bewoner bleef ongedeerd, maar de schade aan het huis is zeer groot.
  [naar artikel]
 21. Met dit simpel trucje heb je op het einde van het jaar 667 euro gespaard (08/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Stel dat je elke dag een muntstuk van één cent in een spaarpot doet en dat bedrag elke dag vermeerdert met nog eens één cent, dan heb je op het einde van het jaar liefst 667 euro gespaard. En dat allemaal met die rosse centjes die je anders toch liever niet in je portefeuille hebt zitten. Het is bovendien een leuke manier om zo de kinderen te laten (mee)sparen.
  [naar artikel]
 22. "Ik ben in de hemel nu": jongetje schrijft vlak voor zijn dood pakkende brief aan zijn vriendjes (03/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Marshall Clark (7) bleef in zijn prille leventje allerminst gespaard. Elke dag leed hij pijn maar hij weigerde om angst te hebben voor de dood.
  [naar artikel]
 23. Dorpsstraat, deel 12: “Niet elke Hells Angel is een crimineel, we zaten dikwijls tussen de advocaten en notarissen” (19/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Onze journaliste Sabine Vermeiren en fotograaf Pieter-Jan Vanstockstraeten trekken kriskras door Vlaanderen. Elke dag bellen ze aan op hetzelfde...
  [naar artikel]
 24. Garage en veranda branden uit (01/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer van Beringen is donderdag rond 12.15 uur voor een brand op de Begijnenwinning opgeroepen. Een houten garage vlakbij een huis stond in lichterlaaie toen de brandweermannen aankwamen. De vlammen sloegen ook over op de veranda van het huis. Dat is ook volledig beschadigd. Ook wat een boom en beplanting in de buurt zijn beschadigd. Aan het huis zijn enkele ruiten en dakgoten beschadigd. De bewoners kunnen er wel blijven wonen.
  [naar artikel]
 25. Huis van Caitlyn Jenner afgebrand in Malibu (09/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het huis van Caitlyn Jenner (69) is verloren gegaan bij de bosbranden in het zuiden van Californië. Dat meldt TMZ. Het huis, waar haar realityserie...
  [naar artikel]
 26. Met dit simpel trucje heb je op het einde van het jaar 667 euro gespaard (08/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Stel dat je elke dag een muntstuk van één cent in een spaarpot doet en dat bedrag elke dag vermeerdert met nog eens één cent, dan heb je op het einde van het jaar liefst 667 euro gespaard. En dat allemaal met die rosse centjes die je anders toch liever niet in je portefeuille hebt zitten. Het is bovendien een leuke manier om op die manier de kinderen te laten (mee)sparen.
  [naar artikel]
 27. 40 jaar lang plantte hij elke dag een boom. Nu leven er neushoorns, tijgers en olifanten in zijn bos (08/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man met groene vingers. Dat is het minste wat je kan zeggen over Jadav Payeng. Al sinds hij 16 jaar was, in 1979, plant hij elke dag een boom...
  [naar artikel]
 28. Lezersvraag: ‘Hoe (on)gezond is een schil?’ (03/04/2019 - De Standaard)
  U bent wat u eet: wat we in onze winkelkar leggen, zegt vaak iets over hoe we leven en waar we weinig of veel belang aan hechten. Maar weten we altijd wat we in onze mond stoppen? Elke woensdag beantwoordt journaliste Sarah Vankersschaever een lezersvraag over voeding, in het kader van haar correspondentschap ‘Uw kar gekeerd’.
  [naar artikel]
 29. Inbraak (28/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de Schutterijstraat in Achel hebben inbrekers dinsdagavond het raam van de badkamer uitgebroken om in het huis te geraken. De bewoners waren even weg tussen tien voor zeven en halfacht ’s avonds. Bij thuiskomst bleek de schrikverlichting aan de buitenzijde te zijn vernield. De daders stalen een laptop en de bluetooth-box uit het huis. Maar die bleken buiten te zijn achtergelaten. Mogelijk zijn de daders opgeschrikt en verrast door de thuiskomst van de bewoners. Ze hebben dus niets buitgemaakt maar de bewoners zitten wel met heel wat schade.
  [naar artikel]
 30. Inbraak via raam (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De bewoners van een huis op Boskant stelden dinsdag om 21 uur een inbraak vast. Onbekenden waren via een raam aan de achterzijde van het huis binnengedrongen en doorzochten meerdere kasten. Op het eerste zicht is niets verdwenen, maar de bewoners moesten de inventaris nog opmaken. (ppn)
  [naar artikel]
 31. Vrouw filmt moment waarop boom op huis valt (11/03/2019 - De Standaard)
  De storm heeft zondag lelijk huisgehouden in ons land. Dat was onder meer te merken aan de vele bomen die zijn geknapt. Op de beelden hierboven kunt u zien hoe een vrouw in Hemiksem het moment kon vastleggen dat een boom omviel tegen een huis. Inwoners in Wuustwezel filmden dan weer hoe een boom, mét wortel, volledig uit de grond kwam.
  [naar artikel]
 32. "We wonen hier nog maar drie weken. Al onze centen hadden we in de verbouwing gestoken" (21/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een chauffeur is zondagochtend met zijn auto in de gevel van een huis in de Willem van Doornyckstraat in Haasdonk gereden. De ravage in de woning is enorm. Het huis werd tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De bewoners, Tim en Lena, zijn er het hart van in. "Alles stond klaar voor onze housewarming."
  [naar artikel]
 33. Rukwinden tot 75 km/u: boom valt op huis, aantal parken blijven gesloten (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Door de harde wind is vanmorgen een boom op een huis gevallen in Kessel-Lo. Dat meldt de regionale televisiezender ROB-tv. Ook enkele parken...
  [naar artikel]
 34. Was dit een modern huwelijk? Neen, maar wel een mooi. Verslag van de trouw van Meghan en Harry door onze journaliste ter plaatse (19/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Harry en Meghan. Was dit een mòdern huwelijk, zoals vooraf werd voorspeld? Neen, vindt onze journaliste Nadine Van Der Linden, die bij Windsor...
  [naar artikel]
 35. Voorloper mens viel dood uit de boom (10/04/2019 - De Morgen)
  Onze verre aapachtige voorouders daalden 3,2 miljoen jaar geleden af uit de boom, maar vraag niet hoe. De rechtop lopende 'Lucy' moet aan haar einde zijn gekomen door van een meter of 15 hoog uit een boom te vallen, zo blijkt uit een nieuwe analyse.
  [naar artikel]
 36. Vliegtuigje stort neer op huis: bewoners gelukkig niet thuis (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Ohio is gisteren een sportvliegtuigje neergestort op een huis. De bewoners waren gelukkig niet thuis maar de piloot...
  [naar artikel]
 37. “Om twee uur ’s nachts werd ik wakker door de kettingzagen” (03/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de straat IJskelder in Heusden-Zolder is in de nacht van donderdag op vrijdag een grote boom omgewaaid. Er vielen geen gewonden, maar de straat was wel enige tijd onbereikbaar. “Onze auto is naar de vaantjes, maar wij zijn gelukkig ongedeerd”, zeggen de bewoners.
  [naar artikel]
 38. Allemaal Amerikaan: oog in oog met Cindy De Boom (15/02/2020 - VRT NWS)
  Elke week laat onze correspondent in de VS een gewone Amerikaan aan het woord. Soms zijn ze wit, soms zijn ze zwart, geel of bruin, of nog anders gekleurd. Maar wel allemaal Amerikaan. Deze week: het verhaal van Cindy De Boom-Eekhoff.
  [naar artikel]
 39. Inbreker komt oog in oog te staan met bewoners in Maasmechelen (16/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een gaatjesboorder heeft zondagochtend in een huis op de Geloeslaan toegeslagen. De man drong even voor 3 uur het huis binnen. Daar werd hij geconfronteerd met de bewoners. Hij sloeg zonder buit op de vlucht. (mm)
  [naar artikel]
 40. Exclusief: hier is de clip van 'Boom, Boom, Boom', mét Temptation Jill (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Begin juli werd de videoclip ingeblikt voor 'Boom Boom Boom', de nieuwe zomersingle van de Nederlandse topdj/producer Robert Abigail. Hier is het
  [naar artikel]
 41. Bewoners Lommels woonzorgcentrum leggen kruisweg af (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Lommelse woonzorgcentrum De Bekelaar wil de Goede week niet zomaar voorbij laten gaan. Donderdag werd met de senioren een Kruisweg afgelegd rond het rusthuisgebouw. “Als huis zijn wij, één van de gelukkigen, die voorlopig nog gespaard gebleven zijn van een covid-19 uitbraak.
  [naar artikel]
 42. Infovergadering voor klimaatboomactie in Oudsbergen (07/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De actie plant een klimaatboom start met een info vergadering. Een 30 tal geïnteresseerden krijgt info over waar en welke boom plant je best een boom in je tuin. Elke toehoorder gaat naar huis met een bonus, een korting van 20 euro bij de aankoop van een klimaatboom. Info milieudienst Oudsbergen
  [naar artikel]
 43. Bewoners van flatgebouw in Koekelberg kunnen naar huis (05/09/2019 - De Standaard)
  Een honderdtal bewoners, die omwille van een brand in de garage werden geëvacueerd, mogen weer naar huis.
  [naar artikel]
 44. Boris Becker verbraste 200 miljoen euro, maar nu moet tenniskoning zijn trofeeën verkopen (09/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Houd je forehand en backhand niet uit elkaar, geraakt je opslag met moeite over het net of heb je een bloedhekel aan witte polo’s? Dan nog kun je dezer dagen tóch een Wimbledontrofee in huis halen. Want een Brits veilinghuis verkoopt 80 memorabilia en trofeeën van de volledig berooide Boris ‘Boom Boom’ Becker (51). De opbrengst moet een deel van de financiële put vullen van de Duitse tennislegende, die 200 miljoen euro door ramen en deuren gooide tot er geen cent meer over bleef.
  [naar artikel]
 45. De helft van bewoners Villa Rosa en 't Meiland in Sint-Truiden besmet (09/04/2020 - VRT NWS)
  De bewoners en het personeel van twee rusthuizen in Sint-Truiden zijn allemaal getest op het coronavirus. Het gaat over Villa Rosa en 't Meiland. De helft van de bewoners is besmet, en ook 1 op 5 werknemers is besmet. In de gesloten afdeling van demente patiënten is iedereen gespaard gebleven.
  [naar artikel]
 46. Onze journaliste vestigt officieus Belgisch record schansspringen (27/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Neen, ons land stuurt geen schansspringer naar de Spelen. Maar als er één discipline tot de verbeelding zal spreken in PyeongChang, dan wel het skispringen. Kan je die sport als volwassene nog aanleren of is het dan al veel te laat? Onze journaliste trok naar Tirol om het uit te zoeken… en kwam terug met een (officieus) Belgisch record.
  [naar artikel]
 47. Rukwinden tot 75 km/u: boom valt op huis, aantal parken gesloten (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Door de harde wind is vanmorgen een boom op een huis gevallen in Kessel-Lo. Elders in Vlaanderen en Brussel blijven parken gesloten omdat er te...
  [naar artikel]
 48. Twee bewoners gewond bij brand in Zonhoven (15/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Twee bejaarde bewoners van een huis in de Keltenstraat in Zonhoven zijn zaterdagochtend gewond geraakt bij een brand in hun huis. Een matras had er vuur gevat. De twee bewoners werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)
  [naar artikel]
 49. Leidingbreuk Brussel – 44 personen mogen weer naar huis (10/09/2017 - Metro)
  Vierenveertig personen die hun woning moesten verlaten door het zinkgat op de Leuvensesteenweg in Brussel mochten zondagavond weer naar huis. Dat is te horen bij Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Noode. Het gaat om de bewoners van vijf flatgebouwen aan de Leuvensesteenweg. Er bestond geen vrees voor de stabiliteit van de gebouwen, maar de bewoners konden niet op een veilige manier tot bij hun deur geraken. Voor 27 andere bewoners geldt nog wel een klein risico. Zij zullen wellicht maandag naar huis kunnen na een laatste inspectie. bron: Belga
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.