Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
01:21 uur

Johnson zegt 'no' tegen nieuw Schots referendum

De Tijd

14/01/2020 - 17:40

17:35 De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon, die het referendum had gevraagd, geeft de hoop nog niet op.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Premier Johnson blijft fel gekant tegen Schots referendum (13/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson wil pertinent geen Schots referendum over onafhankelijkheid. Hij zei vandaag dat de uitslag van een eerdere...
  [naar artikel]
 2. Boris Johnson drukt hoop op nieuw Schots onafhankelijksreferendum de kop in: “Eens in een generatie” (03/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson wil geen nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid toelaten. Volgens Johnson was het eerdere referendum in 2014 - waarbij een meerderheid tegen de onafhankelijkheid stemde - een “eens in een generatie”-beslissing. Johnson lijkt daarmee de Schotse hoop op een nieuw onafhankelijkheidsreferendum de kop in te drukken. Om zo’n referendum bindend te maken, heeft de Schotse regering de goedkeuring van Westminster nodig.
  [naar artikel]
 3. Boris Johnson sluit nieuw Schots onafhankelijkheidsreferendum uit (03/11/2019 - Knack)
  De Britse premier Boris Johnson wil geen nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid toelaten. Hij beschouwt het eerdere referendum in 2014, waarbij een meerderheid tegen de onafhankelijkheid stemde, als een 'eens in een generatie'-beslissing.
  [naar artikel]
 4. Johnson blokt nieuw Schots referendum voor onafhankelijkheid af (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson sluit formeel uit dat er in Schotland een tweede referendum komt over het verlaten van het Verenigd Koninkrijk. Hij...
  [naar artikel]
 5. Johnson tegen nieuw Schots referendum (04/11/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 6. Johnson tegen nieuw Schots onafhankelijksreferendum (03/11/2019 - Metro)
  De Britse premier Boris Johnson wil geen nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid toelaten. Dat heeft hij gezegd in een interview met Sky News. Johnson bestempelt het eerdere referendum in 2014 – waarbij een meerderheid tegen de onafhankelijkheid stemde – als een “eens in een generatie”-beslissing. Johnson lijkt daarmee de Schotse hoop op een nieuw onahankelijkheidsreferendum de kop in te drukken. Om zo’n referendum bindend te maken, heeft de Schotse regering de goedkeuring van Westminster nodig. Afgelopen vrijdag zei de Schotse premier Nicola Sturgeon nog dat ze voor het einde van het jaar een referendum zou aanvragen. Dat nieuwe referendum is volgens haar nodig omdat Schotland tegen zijn wil uit de EU zal verdwijnen. Omdat brexit doorgevoerd wordt tegen de wil van Schotland in, heeft Edinburgh volgens Sturgeon een “ijzersterk mandaat voor een onafhankelijkheidsreferendum”. Maar de Britse premier Boris Johnson zegt nu dat hij geen nieuw referendum zal toelaten. Het eerdere referendum van 2014, toen 55,3 procent van de Schotten tegen onafhankelijkheid stemden, was volgens Johnson een “once in a generation decision” (een beslissing die maar één keer in een generatie kan genomen worden). “Nee, ik wil geen tweede referendum”, aldus Johnson in een gesprek met Sky News. Oppositieleider Jeremy Corbyn van zijn kant heeft al laten weten dat hij een tweede Schots referendum niet zou blokkeren. Op 12 december trekken de Britten naar de stembus voor vervroegde verkiezingen. In hetzelfde interview met Sky News zegt Johnson ook dat hij zich verontschuldigt voor het feit dat hij zijn belofte van een brexit tegen 31 oktober niet heeft kunnen waarmaken. Eerder had Johnson gezegd dat hij liever zou “sterven in een gracht” dan de brexit opnieuw uit te stellen. Johnson heeft “diepe spijt” dat hij die deadline niet gehaald heeft. Dat de zaak opnieuw is uitgesteld is volgens Johnson niet zozeer pijnlijk voor “zijn ego, maar vanwege de onzekerheid die dit voor het hele land betekent”. bron: Belga Het bericht Johnson tegen nieuw Schots onafhankelijksreferendum verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Johnson weigert nieuw Schots referendum (16/12/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 8. Boris Johnson sluit tweede referendum over Schotse onafhankelijkheid uit (03/11/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson wil geen nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid toelaten. Dat heeft hij gezegd in een interview met Sky News. Volgens Johnson bestempelt het eerdere referendum in 2014 - waarbij een meerderheid tegen de onafhankelijkheid stemde - als een “eens in een generatie”-beslissing.
  [naar artikel]
 9. Premier May blokkeert nieuw Schots referendum voor onafhankelijkheid (16/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is er het moment niet voor". Met die woorden blokkeert Brits premier een nieuw Schots referendum voor onafhankelijkheid. De Schotse eerste
  [naar artikel]
 10. Schots parlement stemt voor nieuw onafhankelijkheidsreferendum (30/01/2020 - De Tijd)
  16:36 Het Schotse parlement wil een tweede onafhankelijkheidsreferendum organiseren. Maar omdat de Britse premier Boris Johnson geen toestemming geeft, kan een wettelijk referendum niet plaatsvinden.
  [naar artikel]
 11. Sturgeon wil nieuw Schots referendum (13/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon wil een nieuw referendum organiseren voor onafhankelijkheid om zo de Schotse rol in de Europese Unie
  [naar artikel]
 12. Sturgeon wil nieuw Schots referendum (13/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon wil een nieuw referendum organiseren voor onafhankelijkheid om zo de Schotse rol in de Europese Unie
  [naar artikel]
 13. Johnson blokt nieuw Schots onafhankelijkheidsreferendum af (14/01/2020 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson weigert het licht op groen te zetten voor een nieuw onafhankelijkheidsreferendum in Schotland. Hij heeft de Schotse eerste minister Nicola Sturgeon daar schriftelijk van op de hoogte gebracht.
  [naar artikel]
 14. Britse premier Johnson is duidelijk: er komt geen tweede referendum over Schotse onafhankelijkheid  (14/01/2020 - VRT NWS)
  Schotland mag geen nieuw onafhankelijkheidsreferendum houden. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson duidelijk gemaakt in een brief aan de Schotse premier Nicola Sturgeon. Volgens Johnson zou een nieuw referendum veel te snel na het vorige komen, dat was in 2014.
  [naar artikel]
 15. Schotse eerste minister Nicola Sturgeon kondigt nieuw Schots referendum aan (13/03/2017 - De Redactie)
  Schotland wil op de vooravond van het inroepen van artikel 50 door de Britse premier May niet langer een afwachtende houding aannemen, aldus Sturgeon. Ze gaat de procedure op gang zetten om een nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid te organiseren.
  [naar artikel]
 16. Schots parlement stemt in met nieuw referendum (28/03/2017 - De Redactie)
  Het Schotse parlement heeft met een twee derde meerderheid ingestemd met een tweede referendum over de Schotse onafhankelijkheid.
  [naar artikel]
 17. Schotse premier: 'Alle opties open als Londen nieuw referendum blokkeert' (19/12/2019 - De Tijd)
  13:42 Nicola Sturgeon voert de druk op de Britse premier Boris Johnson op om een nieuw referendum over onafhankelijkheid te organiseren.
  [naar artikel]
 18. "Nieuw Schots referendum onvermijdelijk" (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een tweede referendum in Schotland over onafhankelijkheid "lijkt onvermijdelijk". Dat heeft een niet bij naam genoemd kabinetslid in Londen
  [naar artikel]
 19. Johnson blokt nieuw Schots onafhankelijkheidsreferendum af (14/01/2020 - Metro)
  De Britse premier Boris Johnson weigert het licht op groen te zetten voor een nieuw onafhankelijkheidsreferendum in Schotland. Hij heeft de Schotse eerste minister Nicola Sturgeon daar schriftelijk van op de hoogte gebracht. Meteen na de verkiezingen van 12 december maakte Nicola Sturgeon duidelijk dat de Schotten dit jaar nog een nieuw onafhankelijkheidsreferendum willen. Haar partij, de nationalistische Scottish National Party, had de verkiezingen in Schotland net overtuigend gewonnen: de SNP haalde 47 van de 59 Schotse zitjes in Westminster binnen, een krachttoer. Een week later richtte Sturgeon zich in een brief aan de Britse premier Boris Johnson. Daarin vroeg ze om Schotland de bevoegdheden over te hevelen die nodig zijn om een referendum te organiseren. Maar de Schotse kreeg een nul op het rekest: Johnson schreef haar vandaag een brief terug, waarin hij haar verzoek weigert. Een nieuw onafhankelijkheidsreferendum “zou de politieke stagnatie die Schotland het laatste decennium heeft gekend, alleen nog maar verergeren”, vindt Johnson. Bovendien had Sturgeon na de vorige volksbevraging beloofd dat het een “één keer in een generatie-referendum” betrof, bracht de premier in herinnering. “De Schotten hebben beslist om ons Verenigd Koninkrijk samen te houden, een resultaat dat zowel de Schotse als de Britse regering moeten respecteren.” Sturgeon reageert misnoegd. “Een onhoudbare en zelfvernietigende positie”, noemt ze de houding van Jonson. “De unie in Westminster kan niet behouden blijven zonder wederzijdse toestemming. De democratie zal overwinnen. De enige vraag is hoe lang het zal duren vooraleer de Tories en de rest van het establishment beseffen dat ze het onvermijdelijke moeten aanvaarden.” De Schotse regering beraadt zich en wil voor het einde van de maand verdere stappen ondernemen, zei Sturgeon nog. Het SNP-kopstuk wil het Schotse parlement intussen vragen “het Schotse recht op zelfbeschikking” kracht bij te zetten. In 2014 stemde 55 procent van de Schotten tegen de onafhankelijkheid. Maar sindsdien heeft het Verenigd Koninkrijk beslist om uit de EU te stappen, waar de Schotten dan weer massaal tegen gestemd hebben. Bovendien is premier Johnson erg onpopulair in Edinburgh en omstreken. Volgens de meest recente peilingen zou 48 procent van de Schotten nu voor de onafhankelijkheid stemmen. Volgens jaar zijn er Schotse parlementsverkiezingen. bron: Belga Het bericht Johnson blokt nieuw Schots onafhankelijkheidsreferendum af verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Johnson weigert referendum over Schotse onafhankelijkheid (14/01/2020 - Express)
  Brits premier Boris Johnson heeft het voorstel van de Schotse eerste minister Nicola Sturgeon, om een onafhankelijkheidsreferendum in Schotland op touw te zetten, geweigerd. Johnson heeft in een brief aan Sturgeon laten weten dat hij niet op haar voorstel wil ingaan om een referendum te organiseren over de onafhankelijkheid van Schotland. Die brief zette hij […] The post Johnson weigert referendum over Schotse onafhankelijkheid appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Schots premier na Britse verkiezingen: “Schotland moét toelating krijgen voor nieuw referendum over onafhankelijkheid” (15/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Schotland mag niet "gevangenzitten" in Groot-Brittannië en moet toelating krijgen om een referendum over onafhankelijkheid te houden omdat het...
  [naar artikel]
 22. Schotland stoomt zich klaar voor nieuw onafhankelijkheidsreferendum in 2020 (18/09/2019 - De Morgen)
  De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon warmt zich op voor een nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk, volgend jaar al. Woensdag is ze in Berlijn om een Schots EU-lidmaatschap - ondanks de brexit - te promoten.
  [naar artikel]
 23. Schots parlement stemt in met nieuw referendum over onafhankelijkheid (28/03/2017 - Knack)
  Het Schotse parlement stemt in met een tweede referendum over de Schotse onafhankelijkheid.
  [naar artikel]
 24. Stemmen tegen brexitakkoord nemen toe: “We willen nieuw referendum” (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Londen hebben honderden mensen gisteravond geprotesteerd tegen het brexitakkoord. De protestanten vragen een nieuw referendum over een uitstap...
  [naar artikel]
 25. Protest tegen brexitakkoord neemt toe: “We willen nieuw referendum” (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Londen hebben honderden mensen gisteravond geprotesteerd tegen het brexitakkoord. De protestanten vragen een nieuw referendum over een uitstap...
  [naar artikel]
 26. Schotse premier wil in 2020 nieuw referendum over onafhankelijkheid (15/10/2019 - Metro)
  Schotland zal volgend jaar een nieuw referendum houden over de onafhankelijkheid. Dat heeft de Schotse premier Nicola Sturgeon (Scottish National Party, SNP), gezegd. Dat nieuwe referendum is nodig omdat Schotland tegen zijn wil uit de EU zal verdwijnen. “Brexit is een ramp”, zei Sturgeon in haar toespraak voor het jaarlijkse congres van de SNP in Aberdeen. “We weten niet of het Verenigd Koninkrijk al dan niet zonder deal uit de EU zal stappen, maar we weten dat geen van die opties in het belang van Schotland is.” Een brexit zonder deal is voor Sturgeon “ondenkbaar”. “Maar een deal zoals Boris Johnson die voorstelt, zou niet veel beter zijn”, aldus Sturgeon nog. Omdat brexit doorgevoerd wordt tegen de wil van Schotland in, heeft Edinburgh een “ijzersterk mandaat voor een onafhankelijkheidsreferendum”. Sturgeon wil volgend jaar een referendum organiseren. Volgens de SNP-leidster is de steun voor onafhankelijkheid aan het groeien. “We bereiden ons voor”, aldus nog Sturgeon. In april zei de Schotse premier nog dat ze een tweede referendum wil houden binnen de twee jaar, als Londen uit de EU stapt. In het eerste referendum, in 2014, stemde 55 procent van de Schotten ervoor om bij Groot-Brittannië te blijven. Bij het brexitreferendum van 2016 stemde 62 procent van de Schotten voor ‘remain’, tegenover 48 procent van alle Britten. Londen kan volgens Sturgeon niet weigeren om het referendum te houden. Een woordvoerder van de Britse premier Boris Johnson herhaalde dat hij zich tegen een nieuw referendum verzet. Zo’n stemming is een “unieke gebeurtenis”. bron: Belga Het bericht Schotse premier wil in 2020 nieuw referendum over onafhankelijkheid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Nieuw referendum zou “woede” Britten veroorzaken (02/03/2019 - Metro)
  Een nieuw brexitreferendum zou tot woede van de Britten leiden, verklaarde de voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, voorvechter van een Brits-Europese boedelscheiding. Hij haalde ook uit naar de “smeerlappen” die Europa leiden. Johnson kreeg op een conferentie in het Indiase New Dehli een vraag over de toenemende druk om een nieuw referendum te organiseren. “Ik denk niet dat dat mogelijk is”, zei hij. “Ik denk dat de woede en de verveling bij de bevolking zo intens zou zijn. De mensen zouden totaal gek worden door het idee om opnieuw over deze zaak te moeten stemmen.” De campagne voor het referendum van 2016 was “erg scherp en verdelend”, aldus nog Johnson. Hij vermoedt dat een tweede referendum hetzelfde resultaat zal opleveren. Boris Johnson stapte vorig jaar uit de regering van premier Theresa May, om te protesteren tegen haar ontwerpakkoord met de Europese Unie. Het Britse parlement verwierp dat akkoord, wat May in een politieke storm bracht nu de datum van de brexit, 29 maart, met rasse schreden nadert. Johnson verwierp nog het idee dat de brexit een “xenofoob, nationalistisch en reactionair” fenomeen zou zijn. “Mijn bezwaar tegen de EU is niet dat ze door buitenlanders wordt geleid. Het probleem is dat we niet echt weten wie haar leidt”, zei hij. Hij liet zich laatdunkend uit over de voorzitters van de verschillende Europese instellingen. “Ik zou u niet kunnen vertellen wie ze zijn, wat ze doen, hoe ze aan hun job geraakten of hoe ze ontslagen kunnen worden. Ik heb geen idee hoe die bepaalde smeerlappen kunnen worden ontslagen. Ik zeg niet dat ze smeerlappen zijn. Maar miljoenen en miljoenen mensen in het Verenigd Koninkrijk hebben geen idee hoe het systeem werkt. Het is hen compleet vreemd.” Bron: Belga   Het bericht Nieuw referendum zou “woede” Britten veroorzaken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Schotland wil procedure voor nieuw referendum volgende week al inleiden (13/12/2019 - Metro)
  De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon wil de juridische procedure voor een nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid volgende week al inleiden. Dat heeft ze verklaard in een toespraak, waarin ze reageerde op de duidelijke overwinning die haar partij had geboekt. De conservatieve partij van de Britse eerste minister Boris Johnson heeft een absolute meerderheid gehaald bij de parlementsverkiezingen. Maar in Schotland ging de nationalistische partij NSP met de meeste stemmen lopen. De partij haalde 48 zetels binnen, 13 meer dan in 2017. De partij had eerder al duidelijk gemaakt voorstander te zijn voor een nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid. “Het is aan het Schotse parlement, en niet aan de regering in Westminster, om uit te maken of en wanneer er een nieuw referendum komt”, deelde Sturgeon daarover mee. “Ik wil dus duidelijk stellen aan de eerste minister: dit is niet gewoon maar een verzoek van mij of de SNP. Het is het recht van het Schotse volk. En u, als leider van een partij die in Schotland verslagen werd, hebt het recht niet om dit in de weg te staan.” Voor de organisatie van een bindend referendum is eerst de goedkeuring nodig van het parlement in Westminster. Maar de Britse premier Boris Johnson heeft eerder al duidelijk gemaakt dat hij zich tegen zo’n referendum zou verzetten. Heel wat Britse waarnemers vrezen echter dat een aanhoudende weigering het Verenigd Koninkrijk in een constitutionele crisis zou kunnen storten. In 2014 stemden de Schotten al eens over onafhankelijkheid van de rest van het Verenigd Koninkrijk. Iets meer dan 55 procent was daar toen tegen. Maar omdat een meerderheid van de Schotten gekant is tegen de brexit, zou een nieuw referendum wel eens in het voordeel van het independence-kamp kunnen uitdraaien. Bron: Belga   Het bericht Schotland wil procedure voor nieuw referendum volgende week al inleiden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Schotland wil procedure voor nieuw referendum volgende week al inleiden (13/12/2019 - Metro)
  De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon wil de juridische procedure voor een nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid volgende week al inleiden. Dat heeft ze verklaard in een toespraak, waarin ze reageerde op de duidelijke overwinning die haar partij had geboekt. De conservatieve partij van de Britse eerste minister Boris Johnson heeft een absolute meerderheid gehaald bij de parlementsverkiezingen. Maar in Schotland ging de nationalistische partij NSP met de meeste stemmen lopen. De partij haalde 48 zetels binnen, 13 meer dan in 2017. De partij had eerder al duidelijk gemaakt voorstander te zijn voor een nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid. “Het is aan het Schotse parlement, en niet aan de regering in Westminster, om uit te maken of en wanneer er een nieuw referendum komt”, deelde Sturgeon daarover mee. “Ik wil dus duidelijk stellen aan de eerste minister: dit is niet gewoon maar een verzoek van mij of de SNP. Het is het recht van het Schotse volk. En u, als leider van een partij die in Schotland verslagen werd, hebt het recht niet om dit in de weg te staan.” Voor de organisatie van een bindend referendum is eerst de goedkeuring nodig van het parlement in Westminster. Maar de Britse premier Boris Johnson heeft eerder al duidelijk gemaakt dat hij zich tegen zo’n referendum zou verzetten. Heel wat Britse waarnemers vrezen echter dat een aanhoudende weigering het Verenigd Koninkrijk in een constitutionele crisis zou kunnen storten. In 2014 stemden de Schotten al eens over onafhankelijkheid van de rest van het Verenigd Koninkrijk. Iets meer dan 55 procent was daar toen tegen. Maar omdat een meerderheid van de Schotten gekant is tegen de brexit, zou een nieuw referendum wel eens in het voordeel van het independence-kamp kunnen uitdraaien. Bron: Belga   Het bericht Schotland wil procedure voor nieuw referendum volgende week al inleiden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Schots premier wil referendum bij brexit (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Schots referendum jaagt beleggers weg (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. Schots referendum over afsplitsing in 2014 (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Schots referendum op lange baan (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. Schots referendum over afscheiding, deel 2 (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Schots referendum op lange baan (28/06/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. Boris Johnson: nieuw brexitreferendum zal vooral tot “volkswoede” leiden (02/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een tweede brexit-referendum zal leiden tot volkswoede in Groot-Brittannië. Dat voorspelt Boris Johnson, de voormalige Britse minister van...
  [naar artikel]
 37. Schotse regering wil nieuw referendum over onafhankelijk tegen 2021 (24/04/2019 - Metro)
  De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon wil tegen 2021 een tweede referendum over de Schotse onafhankelijkheid organiseren als het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt. Dat heeft ze woensdag verklaard aan het Schotse parlement, zo melden Britse media. Sturgeon zegt dat ze het wetgevend werk voor het referendum dit jaar wil afronden. De stemming zelf moet plaatsvinden voor de volgende verkiezingen voor het Schotse parlement, in mei 2021. “Een keuze tussen brexit en een toekomst voor Schotland als onafhankelijke Europese natie zou in de termijn van dit parlement aangeboden moeten worden”, zo verklaarde Sturgeon. bron: Belga Het bericht Schotse regering wil nieuw referendum over onafhankelijk tegen 2021 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Schots premier over strategie Johnson: 'De Britse regering bewandelt een gevaarlijk pad' (29/07/2019 - Knack)
  De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon heeft de nieuwe Britse premier Boris Johnson ervan beschuldigd een brexit zonder akkoord na te streven. Dat heeft Sturgeon verklaard na een officieel bezoek van Johnson aan Schotland.
  [naar artikel]
 39. Schotse eerste minister stoomt zich klaar voor nieuw onafhankelijkheidsreferendum (18/09/2019 - De Tijd)
  17:22 De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon warmt zich op voor een nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk, volgend jaar al. Woensdag is ze in Berlijn om een Schots ...
  [naar artikel]
 40. Oppositieleider Corbyn belooft “neutraal” te blijven bij nieuw referendum over brexit en/of -akkoord (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De leider van de grootste Britse oppositiepartij Labour zegt dat hij zich "neutraal" zal opstellen als hij een nieuw referendum uitschrijft over de...
  [naar artikel]
 41. Sturgeon: "Nieuw Schots referendum is geen bluf" (24/10/2016 - De Redactie)
  In Londen heeft de Britse premier Theresa May de eerste ministers van Wales, Schotland en Noord-Ierland ontmoet, om te bespreken welke rol de drie kunnen spelen in de brexit-onderhandelingen.
  [naar artikel]
 42. Johnson & Johnson investeert miljoenen in nieuw lab in Beerse (30/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Farmareus Johnson & Johnson, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica in Beerse, investeert 42,8 miljoen euro voor de bouw van een nieuw lab in Beerse.
  [naar artikel]
 43. Boris Johnson sluit tweede referendum in Schotland uit (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson sluit formeel uit dat er in Schotland een tweede referendum komt over het verlaten van het Verenigd Koninkrijk. Hij...
  [naar artikel]
 44. Schots parlement stemt symbolisch tegen brexit (07/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met een symbolische stemming zal het Schots parlement vandaag officieel te kennen geven dat het gekant is tegen de brexit. De parlementsleden
  [naar artikel]
 45. Brexit met Johnson of nieuw referendum met Corbyn? (12/12/2019 - De Tijd)
  07:11 De beurzen richten hun vizier op het Verenigd Koninkrijk dat naar de stembus trekt. In Frankfurt blaast de ECB vergaderen.
  [naar artikel]
 46. Farmareus Johnson & Johnson hoopt eerste coronavaccin begin 2021 op de markt te brengen (30/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Johnson & Johnson, de Amerikaanse farmareus, zegt dat het in september wil beginnen testen met vaccins tegen het coronavirus. Begin 2021 zou het...
  [naar artikel]
 47. “Ellendige dreigingen van nieuw brexit-referendum is afgewend” (13/12/2019 - Metro)
  Door de duidelijke verkiezingsoverwinning van de Conservatieve Partij “is er een einde gemaakt aan de ellendige dreigingen van een tweede referendum” over de brexit. Dat heeft de Britse eerste minister Boris Johnson verklaard in zijn overwinningstoespraak. De Britse Conservatieve Partij heeft een duidelijke verkiezingsoverwinning geboekt. Volgens de zo goed als volledige resultaten (649 van de 650 districten geteld) komt de partij uit op 364 zetels, 47 meer dan in 2017. De Tories halen daarmee een absolute meerderheid in het Lagerhuis, wat cruciaal is om de belofte waar te kunnen maken om “de brexit voor elkaar te krijgen” tegen 31 januari 2020. “We hebben het klaargespeeld!”, zo verklaarde Johnson vrijdagmorgen in zijn speech. “We hebben de impasse doorbroken.” De Britse eerste minister drukte daarbij zijn dankbaarheid uit voor de kiezers die voor het eerst voor de conservatieven hebben gestemd. Die kiezers “willen verandering” en “we mogen hen niet ontgoochelen”. “Nu het land ons dit historische mandaat geeft, moeten we de uitdaging aangaan en de verwachtingen waarmaken.” “En bij het brengen van verandering, moeten we zelf ook veranderen”, zegt Johnson nog. “Het parlement moet veranderen, zodat wij in het parlement werken voor jullie, het Britse volk.” Johnson sprak ook over nationale uitdagingen, zoals de uitdagingen van de gezondheidszorg. Daarnaast had hij het ook over de belofte om het Verenigd Koninkrijk tegen 2050 CO2-neutraal te maken. “Ik zal dat doen!”, aldus Johnson. “En tegen Kerstmis zullen we ook Corbyn-neutraal zijn”, klinkt het nog met een sneer naar Labour-leider Jeremy Corbyn, die vrijdag een zware verkiezingsnederlaag leed en aankondigde dat hij zijn partij niet meer zal leiden in een volgende verkiezingscampagne. “Laten we de brexit voor elkaar krijgen. Maar eerst, vrienden, laten we het ontbijt voor elkaar krijgen”, zo besloot Johnson zijn toespraak. Bron: Belga   Het bericht “Ellendige dreigingen van nieuw brexit-referendum is afgewend” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. “Ellendige dreigingen van nieuw brexit-referendum is afgewend” (13/12/2019 - Metro)
  Door de duidelijke verkiezingsoverwinning van de Conservatieve Partij “is er een einde gemaakt aan de ellendige dreigingen van een tweede referendum” over de brexit. Dat heeft de Britse eerste minister Boris Johnson verklaard in zijn overwinningstoespraak. De Britse Conservatieve Partij heeft een duidelijke verkiezingsoverwinning geboekt. Volgens de zo goed als volledige resultaten (649 van de 650 districten geteld) komt de partij uit op 364 zetels, 47 meer dan in 2017. De Tories halen daarmee een absolute meerderheid in het Lagerhuis, wat cruciaal is om de belofte waar te kunnen maken om “de brexit voor elkaar te krijgen” tegen 31 januari 2020. “We hebben het klaargespeeld!”, zo verklaarde Johnson vrijdagmorgen in zijn speech. “We hebben de impasse doorbroken.” De Britse eerste minister drukte daarbij zijn dankbaarheid uit voor de kiezers die voor het eerst voor de conservatieven hebben gestemd. Die kiezers “willen verandering” en “we mogen hen niet ontgoochelen”. “Nu het land ons dit historische mandaat geeft, moeten we de uitdaging aangaan en de verwachtingen waarmaken.” “En bij het brengen van verandering, moeten we zelf ook veranderen”, zegt Johnson nog. “Het parlement moet veranderen, zodat wij in het parlement werken voor jullie, het Britse volk.” Johnson sprak ook over nationale uitdagingen, zoals de uitdagingen van de gezondheidszorg. Daarnaast had hij het ook over de belofte om het Verenigd Koninkrijk tegen 2050 CO2-neutraal te maken. “Ik zal dat doen!”, aldus Johnson. “En tegen Kerstmis zullen we ook Corbyn-neutraal zijn”, klinkt het nog met een sneer naar Labour-leider Jeremy Corbyn, die vrijdag een zware verkiezingsnederlaag leed en aankondigde dat hij zijn partij niet meer zal leiden in een volgende verkiezingscampagne. “Laten we de brexit voor elkaar krijgen. Maar eerst, vrienden, laten we het ontbijt voor elkaar krijgen”, zo besloot Johnson zijn toespraak. Bron: Belga   Het bericht “Ellendige dreigingen van nieuw brexit-referendum is afgewend” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Britse regering sluit tweede brexit-referendum uit (09/07/2016 - De Redactie)
  De onlinepetitie die oproept tot een nieuw brexit-referendum heeft vooralsnog geen zoden aan de dijk gezet. In een officieel antwoord zegt de Britse regering dat een tweede referendum is uitgesloten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.