Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
01:55 uur

TIPS. Een hart van chocolade en ringen voor elk humeur

Het Belang van Limburg

14/01/2020 - 17:42

Elke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Lien trends, places to be en de leukste hebbedingen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Boost je humeur met een handjevol van deze verse chocoladenoten (12/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Chocolade kan wonderen doen voor je humeur en noten zijn goed voor je brein en lijf. Gezond noemen we deze verse chocoladenoten natuurlijk niet,...
  [naar artikel]
 2. Dit is 'Glorious': de duurste praline ter wereld (17/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Pralines hebben een vaste plaats in het hart van menig chocolade liefhebbers. Maar de die hard-fans van chocolade boeken voor dit weekend toch nog...
  [naar artikel]
 3. Het mooiste zit echt vanbinnen: vanillecake met een hart van chocolade (24/11/2017 - De Morgen)
  In Bake Off Vlaanderen deden ze het al: prachtige taarten bakken waarbij de echte verrassing binnenin zat. Dat kan jij ook! Met dit recept van Karen en Joke van bon appelire. De bakkende boekenwurmen baseerden zich op het boek 'Mensen zonder uitstraling' van Jente Posthuma voor deze vanillecake met een hart van chocolade. Helemaal niet moeilijk om te maken en een echte showstopper op de koffietafel!
  [naar artikel]
 4. Van Avermaet verkoopt chocolade voor het goede doel (11/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Olympisch kampioen Greg Van Avermaet draagt het hart op de juiste plaats. Samen met zijn trainingsmakkers van de Parelvissers wil hij zo veel mogelijk chocolade verkopen. De opbrengst hiervan gaat naar onderzoek voor kinderen met de spierziekte van Duchenne.
  [naar artikel]
 5. Van Avermaet verkoopt chocolade voor het goede doel (11/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Olympisch kampioen Greg Van Avermaet draagt het hart op de juiste plaats. Samen met zijn trainingsmakkers van de Parelvissers wil hij zo veel mogelijk chocolade verkopen. De opbrengst hiervan gaat naar onderzoek voor kinderen met de spierziekte van Duchenne.
  [naar artikel]
 6. Slecht humeur? Dit eet je best om ervan af te komen (05/12/2017 - Metro)
  Op sommige dagen zit alles tegen. Toch hoef je op die momenten niet in zelfmedelijden te zwelgen. Voed jezelf met deze eetwaren en zeg je slecht humeur vaarwel. Chilipeper Foto Pixabay Hoewel niet iedereen begint stralen bij de gedachte aan chilipeper, schijnt de vrucht toch een oppepper te zijn voor je humeur. Zodra we capsaïcine binnenkrijgen, de stof die chili pittig maakt, maken onze hersenen endorfine aan om het lichaam te kalmeren. Op zijn beurt kan endorfine een gevoel van welbevinden of geluk veroorzaken. Zalm Foto Pexels Volgens verschillende studies is er een verband tussen depressieve gevoelens en een gebrek aan omega 3-vetzuren. Niet getreurd, die vetzuren kan je in zalm vinden. Wie genoeg zalm eet, wordt dus gelukkig. Walnoten Foto Pixabay Walnoten zitten vol met serotonine, een stof die je in een oogwenk een vreugdevol gevoel kan geven. Bovendien hebben de noten ook op andere vlakken een gunstig effect. Avocado Foto Pixabay Zoals eerder vermeld, zit zalm boordevol omega 3-vetzuren. Niet zo’n zin in dat visje? Ook avocado bevat de belangrijke vetzuren die je van je slecht humeur kunnen afhelpen. Wie de vrucht consumeert, kan er ook op andere vlakken voordeel uit halen. Chocolade Foto Pixabay Het zal je wellicht niet verbazen, maar je kan je gelukkiger voelen na het verorberen van een stukje chocolade. Er zit namelijk anandine in, een neurotransmitter die hetzelfde effect heeft als THC, ofwel het werkzame bestanddeel in marihuana. Smullen maar! Lees ook: Rode pepers gelinkt aan langere levensverwachting Lees ook: Daarom heb je vlak voor je regels meer goesting in chocolade
  [naar artikel]
 7. Wieze: het Belgische hart van de roze chocolade (19/01/2018 - De Tijd)
  19:33 Sinds gisteren ligt roze chocolade in de winkel. Het nieuwe, vierde chocoladetype werd ontwikkeld in Wieze, bij Aalst. ‘Onderzoek uit ons labo wordt in de hele wereld gebruikt.’
  [naar artikel]
 8. Ringen van Saturnus ontstonden pas in tijd van dinosauriërs (17/01/2019 - De Morgen)
  De iconische ringen van de planeet Saturnus zijn veel jonger dan de planeet zelf. Ze ontstonden tussen de tien en honderd miljoen jaar geleden. Dat blijkt uit de laatste tocht die ruimtesonde Cassini door de ringen maakte.
  [naar artikel]
 9. Mensen met overgewicht zijn gezonder als ze chocolade eten (20/11/2017 - Metro)
  Het lijkt tegenstrijdig, maar mensen met overgewicht zijn daadwerkelijk beter af met een reep chocolade. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat het hun risico op hart-en vaatziekten vermindert. Uit een studie voorgesteld door de American Heart Association blijkt dat mensen die te veel kilo’s meedragen minder kans maakten op coronaire hartziekten, zoals een hartaanval, als ze elke dag van de week wat lekkers eten. Diegenen die helemaal geen chocolade aten, liepen verrassend genoeg het meeste risico op hartproblemen. Enkel voor mensen met overgewicht Gek genoeg gaat de vlieger enkel op voor mensen met wat kilo’s te veel. Uit dit onderzoek blijkt dat voor degenen met een normaal BMI de positieve effecten relatief klein zijn. Enkel voor mensen met overgewicht zou het tussendoortje echt significant helpen, aangezien zij een groter risico lopen op hart- en vaatziekten. Chocoladeliefhebbers zonder overgewicht hoeven evenwel niet te treuren, want ook voor hen is de lekkernij gezond. Zo blijkt uit een ander onderzoek dat chocolade je jong houdt. Lees ook : Chocolade verbetert sportprestaties
  [naar artikel]
 10. Saturnus is zijn ringen aan het verliezen, en dat gaat snel (19/12/2018 - VRT NWS)
  Saturnus zou Saturnus niet zijn zonder zijn prachtige ringenstelsel, maar die ringen zijn aan het verdwijnen, en dat gaat sneller dan gedacht werd. Onderzoekers wisten al langer dat Saturnus de ringen aan het verliezen was, en op basis van gegevens van de Voyager 1 en 2 ruimtesondes had men schattingen gemaakt van de snelheid waarmee dat gebeurde. Nu blijkt uit nieuw onderzoek dat het worstcasescenario bewaarheid wordt: de ringen verdwijnen aan het hoogste tempo dat geschat werd, en uit waarnemingen van de Cassini-sonde blijkt bovendien dat er ook nog materiaal in de evenaar valt. Dat betekent dat de ringen binnen 100 miljoen jaar verdwenen kunnen zijn. 
  [naar artikel]
 11. Chocolade, spinazie en meer voedsel dat je een goed humeur bezorgt (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dit gure weertje is niet bepaald iets om vrolijk van te worden. Al helemaal niet als je uren file moet trotseren om thuis te raken vanavond....
  [naar artikel]
 12. Een reepje chocolade is goed voor het hart (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. SHOPPING. De lekkerste paasgeschenken voor zoetekauwen (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij.
  [naar artikel]
 14. Het Zwin: de ideale plek om vogels te ringen (13/04/2018 - VRT NWS)
  Omdat het Zwin een vaste stop is op de route van trekvogels is het de ideale plek om vogels te ringen. Vandaag en morgen kom je in het natuurpark aan de kust te weten waarom vogels ringen belangrijk is en hoe dat precies gebeurt.
  [naar artikel]
 15. Te veel stress? Probeer eens een stukje chocolade (30/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade.
  [naar artikel]
 16. Te veel stress? Probeer eens een stukje chocolade (30/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade.
  [naar artikel]
 17. 10 tips om gezonder te vergaderen (11/04/2017 - Express)
  We zijn alweer een paar maanden verder in het nieuwe jaar, waarbij ook de goede voornemens verdwenen zijn. Zo ook ‘gezonder leven’, bijvoorbeeld op de werkvloer. Dit is nog weleens een moeilijk aandachtspunt voor bepaalde mensen. Denk aan uitgebreide lunches met te veel lekkere dingen. De trend ‘healthy meetings’ is ook dit jaar weer aanwezig. Meetingselect zet 10 tips voor je op een rijtje om gezonder die vergaderingen door te komen! 1. Brainfood, brandstof voor je brein pixabay De naam zegt het al, brainfood verbetert je concentratievermogen, alertheid én geheugen. Altijd handig tijdens een lange vergadering of meerdaags congres waarbij je wel wat extra energie kunt gebruiken. Welke voedingsmiddelen zijn de beste brandstoffen voor je brein? Denk daarbij aan groene bladgroenten zoals spinazie, rauwe chocolade, noten en zaden. Vis als haring, makreel en forel, zit boordevol goede vetten en Omega-3, wat helpt tegen de afbraak van hersencellen en de aanmaak van nieuwe cellen en serotonine stimuleert. En dat laatste is dan weer goed voor je humeur! The post 10 tips om gezonder te vergaderen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 18. Nutella zoekt zestig mensen om chocolade te testen (01/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hou je van chocolade en zie je een werkweek van vier uur wel zitten? Dan heeft Ferrero dé droombaan voor jou. Het moederbedrijf van Nutella is immers op zoek naar testers van de chocolade.
  [naar artikel]
 19. Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw? (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade
  [naar artikel]
 20. Gigantische olympische ringen zijn gearriveerd in Tokio (17/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bijna een half jaar voor de start van de Olympische Spelen (24 juli) zijn de olympische ringen gearriveerd in Tokio. De vijf gekleurde ringen - 15,3 meter hoog en 32,6 meter breed - werden per boot de Baai van Tokio binnengebracht. Daar vinden over zes maanden ook de olympische triatlon en de zwemmarathon plaats.
  [naar artikel]
 21. Callebaut bouwt fabriek in India: goed voor 30.000 ton chocolade per jaar (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In geen enkel ander werelddeel stijgt de vraag naar chocolade zo snel als in Azië. De Zwitsers-Belgische wereldleider in chocolade Barry Callebaut...
  [naar artikel]
 22. Zo onderscheid je kwalitatieve chocolade van minder goede (07/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wil je graag te weten komen hoe je chocolade van goede kwaliteit kunt onderscheiden van die van slechtere kwaliteit, dan is het misschien aangewezen om even naar de tips te luisteren van Amy Guittard. Zij is een telg van het Amerikaanse familiebedrijf Guittard Chocolate Company, tevens een van de oudste chocoladeproducenten in de VS. Om te tonen op wat je best in de gaten houdt, test ze zelf chocoladeschilfers en witte en melkchocolade.
  [naar artikel]
 23. Zo klinkt de leegte tussen de ringen van Saturnus (03/05/2017 - Knack)
  Voor het eerst heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de geluiden binnen de ringen van de planeet Saturnus geregistreerd. En het is niet wat wetenschappers hadden verwacht.
  [naar artikel]
 24. Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen (29/08/2018 - Metro)
  Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden de onderzoekers in een natuurlijk component dat al in chocolade zit, namelijk de flavonoïden. Het component stimuleert de gezondheid van bloedvaatjes en zorgt voor minder ontstekingen. Volgens de studie is zwarte chocolade het gezondst. Suikers en vetten Het onderzoeksteam benadrukt wel dat het eten van chocolade enkel gezond is als je het maar af en toe eet, want een chocoladereep bestaat ook nog steeds uit suiker en vetten. Bovendien blijkt dat als je dagelijks chocolade eet de kans zelfs groter is op hartfalen. Lees ook : Politie arresteert trio vanwege verdachte koeltassen vol chocolade Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. België land van chocolade, maar deze landen exporteren meer chocolade dan wij (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland
  [naar artikel]
 26. België land van chocolade, maar deze landen exporteren meer chocolade dan wij (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland
  [naar artikel]
 27. 7 x eten dat helpt tegen een slecht humeur (13/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn van die dagen dat je ongelooflijk chagrijnig wakker wordt en maar niet van dat slecht humeur afgeraakt. Want je bent moe, je moet nog drie...
  [naar artikel]
 28. Befaamde ringen van Saturnus blijken minder oud dan gedacht (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De bijzondere ringen van de planeet Saturnus zouden zowat 100 miljoen jaar oud zijn. Dat is relatief jong, zo blijkt uit gegevens van
  [naar artikel]
 29. Tips om de moed erin te houden op donkere en regenachtige werkdagen (03/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De dagen worden korter, het regent de godganse tijd en dat heeft invloed op ons humeur en productiviteit. Het gebrek aan daglicht verlaagt namelijk...
  [naar artikel]
 30. Landelijke gilde Engsbergen proeft bier en chocolade (21/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bier en chocolade. Dé producten die België op de wereldkaart plaatsen omwille van hun superieure kwaliteit. Maar bier samen met chocolade of pralines degusteren ? Wie bedenkt nu zoiets?
  [naar artikel]
 31. Het geheim van superieure chocolade: rotten met biergist (13/04/2019 - De Morgen)
  Belgische brouwers inspireren wetenschappers om chocolade nog onweerstaanbaarder te maken. Het lijkt wel de dronken fantasie van een belgofiele gourmand. Maar het is een reële doorbraak. 'Belgische chocolade nu nog spectaculairder dankzij een speciaal rottingsproces.'
  [naar artikel]
 32. In deze Belgische winkel gaat elke dag - u leest het goed - 2,35 ton chocolade over de toonbank (26/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.”
  [naar artikel]
 33. Dief gaat aan de haal met 20 ton Milka-chocolade die bestemd was voor België (24/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een opmerkelijke diefstal in Oostenrijk. Een voorlopig onbekende dader is erin geslaagd een vrachtwagen met twintig ton Milka-chocolade te doen verdwijnen. De chocolade, die bestemd was voor ons land, heeft een marktwaarde van ongeveer 50.000 euro.
  [naar artikel]
 34. Meer seks hebben & andere leuke tips om je hart jong te houden (04/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elk jaar sterven er gemiddeld 30.000 mensen aan hart- en vaatziekten in ons land, wat het meteen ook de belangrijkste doodsoorzaak maakt. Niet...
  [naar artikel]
 35. FACT CHECK. Chocolade vermindert kans op hartritmestoornissen (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Chocolade werd eerder al gelinkt aan een verminderde kans op hartziekten- en infarcten. Maar nu blijkt uit een Deens onderzoek dat chocolade eten hartritmestoornissen mogelijk kan voorkomen.
  [naar artikel]
 36. Vanaf vandaag kan u in België roze chocolade eten (01/03/2018 - VRT NWS)
  Op twee plaatsen in België, Gent en Ukkel, is een nieuw soort chocolade voorgesteld: "Ruby". De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen. 
  [naar artikel]
 37. De industrie achter de zwarte chocolade: hoe heilzaam is het echt? (09/04/2020 - Knack)
  De verkoop van chocolade zit in de lift, in tegenstelling tot de verkoop van ander snoepgoed. Dat is een gevolg van de perceptie dat vooral zwarte chocolade net iets meer is dan gewone snoep. Helaas klopt dat niet.
  [naar artikel]
 38. Dennis Goossens start met ambitie aan de ringen (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Met Dennis Goossens heeft België een mannelijke turner op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Aan de ringen hoopt de 22-jarige gymnast op een
  [naar artikel]
 39. GETEST. Dit is de beste chocolade (met zout) (19/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een snuifje zout in de chocolade is trendy tegenwoordig. Meester-chocolatier David Maenhout van Chocolatier M in Knokke proeft voor ons twaalf variëteiten. Hij is op zoek naar de perfecte match tussen zout en chocolade, maar vindt vooral veel zoet.
  [naar artikel]
 40. GETEST. Dit is de beste chocolade (met zout) (19/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een snuifje zout in de chocolade is trendy tegenwoordig. Meester-chocolatier David Maenhout van Chocolatier M in Knokke proeft voor ons twaalf variëteiten. Hij is op zoek naar de perfecte match tussen zout en chocolade, maar vindt vooral veel zoet.
  [naar artikel]
 41. Boon Hasselt heeft primeur in Limburg met roze chocolade zonder kleurstoffen (01/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag is er een nieuwe soort zuivere chocolade verkrijgbaar, met een opvallende roze kleur en een andere smaak. Ruby, genoemd naar de kleur van een robijn, is na fondant, melk en witte chocolade de vierde soort chocolade die rechtstreeks uit de cacaoboon voortkomt. Producent Callebaut selecteerde twaalf Ruby- ambassadeurs; in onze provincie krijgt het Hasseltse chocoladehuis Boon het alleenrecht op de verkoop van de roze chocolade. Die laatste werd donderdagavond op het ‘Salon du Chocolat’ in Brussel gelanceerd.
  [naar artikel]
 42. Octave experimenteert met chocolade, maar...: “Vol-au-vent geven we nooit met witte chocolade” (02/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Octave is het restaurant van Chocolate Nation op het Koningin Astridplein. Het eert Octave Callebaut, stichter van het gelijknamige chocoladebedrijf. De chefs van Octave gaan verder met zijn experimenten, want chocolade is voor hen een zoetje, maar ook een smaakmaker.
  [naar artikel]
 43. Chocolade is gezond, maar dan wel de pure chocolade én in combinatie met sport (08/01/2018 - VRT NWS)
  Chocolade, voor velen een gegeerd goedje waar ze maar moeilijk van af kunnen blijven. Ja, het bevat veel calorieën, verzadigde vetten en suikers, maar het is zo lekker, en bovendien ook nog eens gezond. Nieuw onderzoek aan de VUB zet die stelling nog wat meer kracht bij.  
  [naar artikel]
 44. Olympisch ringen varen de Baai van Tokio binnen zes maanden voor de start van de Spelen (17/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  2020. Een schrikkeljaar. Een olympisch jaar. De Spelen in Tokio zijn dé blikvanger van het sportjaar en daar horen uiteraard de olympische ringen...
  [naar artikel]
 45. Heerlijk: er bestaat nu ook roze chocolade (05/09/2017 - Metro)
  Na bruine, witte en zwarte is er nu ook roze chocolade. Het is de chocolademaker Barry Callebaut die de lekkernij voorstelde in het Chinese Shanghai. De nieuwe soort heeft een fruitige bessensmaak en is smeuïg. De chocolatier werkte dertien jaar lang aan de creatie, die de naam Ruby kreeg, een verwijzing naar de cacaoboon die gebruikt wordt om de chocolade te maken. Ook in snacks De zoetigheid zal je niet alleen puur kunnen eten, maar zal ook gebruikt worden voor verschillende snacks. Wanneer we in België roze chocolade kunnen kopen, is nog niet bekend. Lees ook : Hoera: nog een extra reden om chocolade te eten
  [naar artikel]
 46. Cacao in de sport: mogen sporters extra veel chocolade eten? (05/03/2018 - Knack)
  Van antioxidanten in chocolade is bekend dat ze de bloeddruk verlagen. Dat betekent wel niet dat je extra veel chocolade moet eten.
  [naar artikel]
 47. Een perfect taartje bakken? Winnares van Bake Off geeft haar tips (19/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ga je graag aan de slag met een deegrol, biscuit en chocolade, maar hebben je bakkunsten nog wat finetuning nodig? De Mechelse Julie Van den Driesschen, winnares van het tweede Bake Off-seizoen die zich een jaar lang de ‘beste hobbybakker van Vlaanderen’ mag noemen, geeft haar ultieme tips aan Miele.
  [naar artikel]
 48. Comedy Friday: "Niemand lust écht pure chocolade" (02/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Komiek Josh Widdicombe haat pure chocolade. Hij gelooft niet dat er mensen zijn die het echt lekker vinden. Chocolade met een dikke nek, zoals
  [naar artikel]
 49. Sjakie’s Chocolade Museum opent de deuren (19/04/2018 - Metro)
  Ben jij ook gek op het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek? Of ben je misschien gewoon fan van chocolade? Dan is het nieuwe Sjakie’s Chocolade Museum iets voor jou.  In het Nederlandse Middelburg opent dit weekend het Sjakie’s Chocolade Museum. Je komt er werkelijk alles tegen dat met het zoete goedje te maken heeft. Je kan er chocolade zien, ruiken, voelen en uiteraard proeven. Kinderen onder de vijf jaar mogen zelfs gratis binnen. Het museum is een initiatief van Chocolate Lovers, een stichting die chocoladeproducten maakt en verkoopt om geld in te zamelen voor gezinnen met langdurig zieke kinderen. Bezoekers komen te weten waar cacao vandaan komt en hoe chocolade wordt gemaakt. Vlasmarkt Het museum bevindt zich in het huis ’s Hertogenbosch aan de Vlasmarkt in Middelburg. Sjakie’s Chocolade Museum is vijf dagen per week open, van woensdag tot en met zondag, telkens van 11.00 tot 17.00 uur. Inkom kost vier euro voor iedereen ouder dan vijf jaar. Foto Google MapsLees ook: KitKat brengt roze, Belgische chocolade op de markt Het bericht Sjakie’s Chocolade Museum opent de deuren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.