Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
16:44 uur

Al 132 doden door sneeuwstormen en overstromingen in Pakistan en Afghanistan

Het Laatste Nieuws

14/01/2020 - 17:47

De slechte weersomstandigheden in Pakistan en Afghanistan hebben de voorbije twee weken het leven gekost aan 132 mensen. Dat melden officiële...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dertigtal doden in Pakistan en Afghanistan door sneeuwstormen (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Pakistan en Afghanistan zijn bijna dertig mensen om het leven gekomen door sneeuwstormen en hevige regenval. Het dagelijkse leven ligt er plat door geblokkeerde wegen en afgelaste vluchten.
  [naar artikel]
 2. Doden door zwaar winterweer in Afghanistan en Pakistan (05/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Afghanistan wordt geteisterd door zwaar winterweer. Daarbij vielen zeker 37 doden. In Pakistan kwamen 9 mensen om het leven bij een zware lawine.
  [naar artikel]
 3. Winterweer kost leven aan tientallen mensen in Afghanistan en Pakistan (05/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Afghanistan wordt geteisterd door zwaar winterweer. Daarbij vielen zeker 37 doden. In Pakistan kwamen 9 mensen om het leven bij een zware lawine.
  [naar artikel]
 4. Ruim 122.600 mensen getroffen door overstromingen in Afghanistan (20/03/2019 - Metro)
  In Afghanistan hebben meer dan 122.600 mensen humanitaire hulp nodig nadat ze door zware onweders en overstromingen werden getroffen. Dat heeft de VN-organisatie voor Noodhulp (OCHA) laten weten. Zo’n 14 van de 34 provincies in het land werden door het noodweer geteisterd. Bij de overstromingen kwamen in de maand maart al 63 mensen om het leven, 32 anderen raakten gewond. In de acht provincies Farah, Kandahar, Helmand, Herat, Kapisa, Parwan, Sabul en Kabul stortten ongeveer 5.000 huizen in en meer dan 7.500 woningen liepen schade op. In Afghanistan komt het elk jaar opnieuw tot zware overstromingen die vele doden eisen. De huidige regenval volgt op de ergste droogte die het land sinds jaren heeft gekend, wat het risico op wateroverlast nog deed verhogen. Bron: Belga   Het bericht Ruim 122.600 mensen getroffen door overstromingen in Afghanistan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. President Pakistan doet in Afghanistan oproep tot eenheid tegen taliban (11/04/2019 - De Morgen)
  KABOEL l De Pakistaanse president Pervez Musharraf heeft Pakistan en Afghanistan opgeroepen een front te vormen tegen de talibanstrijders in de grensregio tussen beide landen. Dat zei hij op de jirga, de bijeenkomst van de stamleiders van Afghanistan en Pakistan.
  [naar artikel]
 6. Meer dan tweehonderd doden door overstromingen in Pakistan en India (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. 'Leider van IS in Afghanistan en Pakistan gedood door drone' (12/08/2016 - Knack)
  De leider van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Afghanistan en Pakistan, Hafiz Saeed Khan, is gedood tijdens een droneaanval door de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 8. Minstens 17 doden bij overstromingen in Afghanistan (30/03/2019 - Metro)
  Door de hevige regenval en overstromingen zijn in de Afghaanse provincies Faryab en Herat minstens zeventien mensen om het leven gekomen. Dat hebben lokale overheden meegedeeld. In Faryab werden in totaal tien dodelijke slachtoffers aangetroffen, zo zeggen de provincieraadsleden Abdul Baqi Hashimi en Rahmatullah Turkistani. Er zijn ook nog altijd twee mensen vermist. Zo goed als de hele provincie is getroffen door het noodweer. Honderden woningen en duizenden akkers raakten vernield. Heel wat inwoners hebben humanitaire hulp nodig, maar die is nog niet ter plaats kunnen komen. In Herat werden zeven doden geteld, zegt Jelani Farha van het provinciebestuur. De civiele bescherming en het leger worden er ingezet om de slachtoffers bij te staan. bron: Belga Het bericht Minstens 17 doden bij overstromingen in Afghanistan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Ruim 122.600 mensen getroffen door overstromingen in Afghanistan (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Afghanistan hebben meer dan 122.600 mensen humanitaire hulp nodig nadat ze door zware onweders en overstromingen werden getroffen. Dat heeft de...
  [naar artikel]
 10. Ruim 120.000 mensen getroffen door overstromingen in Afghanistan (20/03/2019 - Knack)
  In Afghanistan hebben meer dan 122.600 mensen humanitaire hulp nodig nadat ze door zware onweders en overstromingen werden getroffen.
  [naar artikel]
 11. Ruim 122.600 mensen getroffen door overstromingen in Afghanistan (20/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Afghanistan hebben meer dan 122.600 mensen humanitaire hulp nodig nadat ze door zware onweders en overstromingen werden getroffen. Dat heeft de VN-organisatie voor Noodhulp (OCHA) laten weten.
  [naar artikel]
 12. Al zeven doden door sneeuwstormen en hevige regen in Verenigde Staten (29/12/2018 - De Morgen)
  Bij ongelukken in de Verenigde Staten door sneeuwstormen, windstoten en zware regens zijn de voorbije dagen al zeker zeven mensen omgekomen. Dat blijkt zaterdag uit een nieuwe balans van de hulpdiensten.
  [naar artikel]
 13. VN lanceren oproep voor hulp aan overstroomd Pakistan (28/03/2019 - De Morgen)
  De Verenigde Naties hebben een hulpoproep gelanceerd voor het door overstromingen geteisterde Pakistan. Er vielen al bijna 350 doden, meer dan 650.000 woningen zijn verwoest en twee miljoen mensen zijn op de dool. Hulporganisaties spreken van een humanitaire crisis in wording.
  [naar artikel]
 14. Zes doden door sneeuwstormen en zware regens in Verenigde Staten (29/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij ongelukken in de Verenigde Staten door sneeuwstormen, windstoten en zware regens zijn de voorbije dagen al zeker zes mensen omgekomen. Tijdens...
  [naar artikel]
 15. Al meer dan 650 doden door moessonregens in Zuid-Azië (22/07/2019 - Metro)
  De hevige moessonregens in Zuid-Azië hebben de voorbije twee weken al aan meer dan 650 mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers kwamen om door overstromingen en aardverschuivingen. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de autoriteiten van onder meer Nepal, Pakistan, Bangladesh en India. De regentijd, van juni tot september, is essentieel voor de irrigatie van landbouwgewassen en voor de aanvulling van waterreserves. Maar elk jaar vallen er ook slachtoffers en worden vernielingen aangericht door de felle neerslag. In India, Bangladesh en Nepal zijn meer dan 10 miljoen mensen getroffen door de hevige regen. Miljoenen mensen hebben hun huizen moeten verlaten. India is het zwaarst getroffen. Daar hebben de hulpdiensten al minstens 460 doden geteld. Tientallen dorpen en steden zijn afgesloten van de buitenwereld door de overstromingen. In Nepal zijn er 90 doden gevallen en zijn er nog ongeveer 30 vermisten. In Bangladesh en Pakistan kwamen er respectievelijk 97 en 30 mensen om het leven. Bron: Belga   Het bericht Al meer dan 650 doden door moessonregens in Zuid-Azië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Rampgebied Pakistan smeekt om hulp (12/04/2019 - De Morgen)
  Twee weken na het begin van de overstromingen is er in Pakistan nagenoeg nog geen gestructureerde hulpverlening. De chaos regeert. Voorlopig is het hoogst onduidelijk waar de weinige hulp is neergestreken. Maar dat de noden hoog zijn, is meer dan duidelijk. Liefst 20 miljoen Pakistanen zijn getroffen door de ergste overstromingen in jaren, en het ergste is nog niet voorbij.
  [naar artikel]
 17. Pakistan bouwt barrière op grens met Afghanistan (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Pakistan is afgelopen weekend begonnen met de constructie van een barrière op de grens met Afghanistan, om de oversteek van gewapende
  [naar artikel]
 18. Zes doden bij overstromingen in Italië (10/09/2017 - VRT NWS)
   In de Italiaanse regio Toscane zijn al zeker zes doden gevallen bij zwaar onweer. De stad Livorno werd getroffen door modderstromen en overstromingen.  
  [naar artikel]
 19. Zeker 32 doden na aardbeving in Pakistan (25/09/2019 - Metro)
  Na een sterke aardbeving in Pakistan is het aantal dodelijke slachtoffers gestegen tot 32. Dertig van hen kwamen om in het noordoostelijke district Mirpur in de regio Kasjmir, twee in de oostelijke provincie Punjab. Dat zeggen de lokale autoriteiten. Er vielen ook zeker 478 gewonden, van wie er 150 in levensgevaar verkeren. De aardbeving schrikte Pakistan gisteren op. Ook in buurlanden Afghanistan en India werd ze gevoeld. De Pakistaanse overheid spreekt van een sterkte van 5,8. USGS, het geofysische instituut van de VS, schat de sterkte in als 5,2. Op sociale media circuleren beelden van grote schade aan huizen en straten, vooral in de regio Kasjmir. Het epicentrum bevond zich op 10 kilometer diepte, volgens het Pakistaanse meteorologische instituut in de stad Jehlum. Dat is dichtbij de hoofdstad Islamabad, niet ver van het door Pakistan gecontroleerde deel van Kasjmir. Grootschalige reddingswerken vingen gisteren aan. Volgens de overheid hinderen de zwaar beschadigde wegen en de sterke regen, die de regio sinds woensdagmorgen teistert, de reddingswerkzaamheden. Er komen regelmatig aardbevingen voor in de regio, en die richten vaak zware schade aan. In oktober 2015 kwamen bij een aardbeving met sterkte 7,5 meer dan 400 inwoners om het leven. Duizenden inwoners van Afghanistan, Pakistan en India raakten dakloos. bron: Belga Het bericht Zeker 32 doden na aardbeving in Pakistan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Minstens 87 doden bij nieuwe overstromingen in China (23/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Overstromingen in de centraal-oostelijke Chinese provincies Hebei en Henan hebben het voorbije etmaal zeker 87 doden geëist. Door het noodweer
  [naar artikel]
 21. Zeker 31 doden bij aanslag in Pakistaans stammengebied (23/11/2018 - Metro)
  Bij een aanslag op een markt, in het noordwestelijke stammengebied van Pakistan, zijn zeker 31 doden gevallen. Er raakten ook meer dan 50 mensen gewond. Dat is van de lokale administratie vernomen. “Een in een karton met groenten verstopte zelfgemaakte bom is ontploft”, aldus Ameen Ullah. Politieofficier Sadiq Hussain bevestigde het aantal slachtoffers en de werkwijze. Het Pakistaanse stammengebeid grenst aan Afghanistan. In de regio hebben de taliban en al-Qaïda lange tijd straffeloos geopereerd. De Verenigde Staten hebben Pakistan er al meermaals van beschuldigd de aanwezigheid van deze terreurgroepen te tolereren, wat Islamabad dan weer ontkent. In het noordwesten van het land vonden de voorbije maanden verschillende aanslagen plaats. Ook in de zuidwestelijke provincie Beloetsjistan, die ook aan Afghanistan grenst, gebeurden recent verschillende aanslagen. Toch is volgens het Pakistaanse onderzoekscentrum CRSS het geweld in Pakistan sterk gedaald. Bron: Belga   Het bericht Zeker 31 doden bij aanslag in Pakistaans stammengebied verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Meer dan 30 doden bij bomaanslag in Pakistan (12/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij een bomaanslag op een schrijn in het zuiden van Pakistan zijn zeker 30 doden en minstens 70 gewonden gevallen. Dat melden door de BBC geciteerde plaatselijke media.
  [naar artikel]
 23. Meer dan 30 doden bij bomaanslag in Pakistan (12/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een bomaanslag op een schrijn in het zuiden van Pakistan zijn zeker 30 doden en minstens 70 gewonden gevallen. Dat melden door de BBC geciteerde plaatselijke media.
  [naar artikel]
 24. VS doodt IS-kopstuk in Afghanistan (13/08/2016 - De Redactie)
  De VS denkt dat vorige maand Hafiz Saeed Khan te hebben gedood bij een luchtaanval in Afghanistan. Khan was de nummer één van IS in Afghanistan en Pakistan.
  [naar artikel]
 25. Twintig doden bij overstromingen in Siberië (03/07/2019 - Metro)
  Het aantal doden bij de vernietigende overstromingen in het oosten van Rusland is tot twintig opgelopen, zo hebben de autoriteiten gemeld. De meeste slachtoffers kwamen door verdrinking om het leven. Onder de doden is een jong kind, zei een functionaris van de hulpdiensten in de regio Irkoetsk aan het Russische persbureau Interfax. Door de stortregens van de voorbije weken in Siberië traden rivieren buiten hun oevers, wat tot zware overstromingen leidde. Bijna honderd woongebieden liepen onder, deelde het regionale bestuur mee. Ongeveer 1.500 mensen hadden medische verzorging nodig volgens de staatsmedia. Meer dan 200 mensen werden in het ziekenhuis opgenomen. bron: Belga Het bericht Twintig doden bij overstromingen in Siberië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Tientallen doden door overstromingen Ecuador (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Aanhoudend slecht weer heeft in Ecuador geleid tot overstromingen, landverschuivingen en modderstromen waardoor tot nu toe 38 doden zijn
  [naar artikel]
 27. Zes kinderen gedood door "speelgoedbom" in Pakistan (25/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het noordwesten van Pakistan, vlakbij de grens met Afghanistan, zijn minstens zes kinderen omgekomen door een bom die leek op speelgoed. Dat
  [naar artikel]
 28. Zelfmoordaanslag in Pakistan eist minstens 28 doden (16/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Minstens 28 mensen zijn vrijdag omgekomen bij een zelfmoordaanslag met een explosievengordel voor een moskee in de aan Afghanistan grenzende stammenzone in het noordwesten van Pakistan. Dat hebben plaatselijke functionarissen meegedeeld. Er vielen ook zeker dertig gewonden bij de aanslag tijdens het vrijdaggebed in Butmaina, in het district Mohmand. In dat gebied bestrijdt het leger de talibanrebellen.
  [naar artikel]
 29. Zelfmoordaanslag in Pakistan eist minstens 28 doden (16/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Minstens 28 mensen zijn vrijdag omgekomen bij een zelfmoordaanslag met een explosievengordel voor een moskee in de aan Afghanistan grenzende stammenzone in het noordwesten van Pakistan. Dat hebben plaatselijke functionarissen meegedeeld. Er vielen ook zeker dertig gewonden bij de aanslag tijdens het vrijdaggebed in Butmaina, in het district Mohmand. In dat gebied bestrijdt het leger de talibanrebellen.
  [naar artikel]
 30. Zeker 25 doden bij overstromingen in Nepal (12/08/2017 - De Redactie)
  Hevige moessonregens hebben overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt. Daarbij vielen zeker 25 doden, onder wie een Britse toeriste die door de bliksem werd getroffen.
  [naar artikel]
 31. Sneeuwstormen veroorzaken chaos in Griekenland (06/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sneeuwstormen die voortgejaagd worden door hevige rukwinden hebben het verkeer flink in de war gestuurd in Griekenland, vooral op de Egeïsche...
  [naar artikel]
 32. Al 140 doden bij overstromingen in India (01/10/2019 - Metro)
  De dodentol van de overstromingen in het noorden van India, veroorzaakt door late moessonregens, is vandaag opgelopen tot bijna 140. Dat melden de lokale autoriteiten. De voorbije vier dagen kwamen 111 personen om in de staat Uttar Pradesh, 28 anderen in buurregio Bihar. De overstromingen zijn het gevolg van abnormaal late moessonregens. Normaal gezien zouden die dit seizoen in die regio niet meer mogen plaatsvinden. Bron: Belga   Het bericht Al 140 doden bij overstromingen in India verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. 27 doden bij busongeluk in Pakistan (09/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Pakistan is een bus met pelgrim in een ravijn terechtgekomen. Daarbij zijn zeker 27 doden en tientallen gewonden gevallen. Dat melden de politie...
  [naar artikel]
 34. IS eist aanslag met 35 doden in Pakistan op (24/11/2018 - Metro)
  De terreurmilitie IS (Islamitische Staat) heeft zich vandaag verantwoordelijk gesteld voor de zelfmoordaanslag waarbij gisteren op een drukke markt in Pakistan 35 doden en tientallen gewonden vielen. In een verklaring online staat dat een lid van de radicale soennitische groep zichzelf opblies in het midden van een menigte van sjiieten in een afgelegen gebied in het noordwesten van Pakistan, bij de Afghaanse grens. De opeising kon niet meteen geverifieerd worden. IS beschouwt sjiieten als ketters. bron: Belga Het bericht IS eist aanslag met 35 doden in Pakistan op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. VS trekken definitief streep door 300 miljoen dollar aan hulp voor Pakistan (02/09/2018 - Knack)
  Het Amerikaanse ministerie van Defensie schrapt 300 miljoen dollar aan militaire hulp voor Pakistan. Het land onderneemt te weinig 'beslissende acties' tegen radicale rebellen die oorlog voeren in Afghanistan en vaak hun toevlucht zoeken in safe havens aan de grens in Pakistan, zo zegt het Pentagon.
  [naar artikel]
 36. Nachtmerrie Pakistan (07/04/2019 - De Morgen)
  Bijna zes weken na de allesvernietigende overstromingen in Pakistan ging de Belgische cameraman Daniel Demoustier een week filmen voor de Britse zender ITV in een ziekenhuis in
  [naar artikel]
 37. Minstens 14 doden en 37 vermisten bij overstromingen in Iran (15/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij overstromingen veroorzaakt door hevige regenval zijn sinds vrijdagnamiddag in het noordwesten van Iran minstens 14 doden gevallen: 37 mensen
  [naar artikel]
 38. Tientallen doden bij overstromingen in Indonesië (29/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt door stortregens zijn in Indonesië bijna 40 doden gevallen. Nog heel wat anderen zijn vermist. Dat melden de autoriteiten maandag.
  [naar artikel]
 39. 24 doden in Vietnam na overstromingen (17/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het midden van Vietnam zijn 24 doden gevallen door overstromingen. Ook zijn vier mensen vermist. De heftige regenval in het land wordt
  [naar artikel]
 40. 21 doden en 30.000 daklozen door overstromingen in Indonesische hoofdstad Jakarta (02/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Door overstromingen in en rond de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn in enkele dagen tijd al minstens 21 doden gevallen. Intussen wordt meer hevige regen verwacht, melden de autoriteiten.
  [naar artikel]
 41. Hevige sneeuwstormen leggen Griekenland lam (06/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sneeuwstormen die voortgejaagd worden door hevige rukwinden hebben het verkeer flink in de war gestuurd in Griekenland, vooral op de Egeische eilanden. Dat meldt de staatsomroep ERT.
  [naar artikel]
 42. Al zeker 56 doden door modderstromen en overstromingen op Filipijnen (30/12/2018 - Metro)
  In het oosten van de Filipijnen zijn al zeker 56 doden gevallen door modderstromen en overstromingen. Elf mensen zijn nog vermist. Dat melden de politie en de civiele bescherming. In vijf provincies van de oostelijke regio Bicol vielen vijftig doden. Die regio werd het zwaarst getroffen door het noodweer. In twee provincies in de regio Eastern Visayas vielen zes doden. De overheid zei eerder al dat bijna vijfduizend burgers uit zes provincies dakloos zijn. De meteorologische dienst zegt dat de oostelijke en centrale provincies moeten blijven rekening houden met sterke regenval, ook al is het lagedrukgebied afgezwakt. De Filipijnen worden ieder jaar getroffen door ongeveer twintig tropische cyclonen. bron: Belga Het bericht Al zeker 56 doden door modderstromen en overstromingen op Filipijnen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Minstens 28 doden na aanslagen in Pakistan (23/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 28 mensen zijn in het zuiden en noordwesten van Pakistan om het leven gekomen door bomaanslagen. Ten minste 66 personen raakten gewond. De
  [naar artikel]
 44. Gebak met pesticide leidt tot doden in Pakistan (10/04/2019 - De Morgen)
  Zeker 33 mensen zijn in Pakistan overleden door het eten van vergiftigde zoetigheden. Nog eens 13 anderen liggen in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 45. Amerikaanse droneaanval in Pakistan (30/11/2017 - Metro)
  De Verenigde Staten zetten blijkbaar hun droneaanvallen op doelwitten in Pakistan onverminderd voort. Pakistaanse veiligheidskringen bevestigden deze morgen een aanval op de woning van een commandant van het Afghaanse Hakkani-terreurnetwerk in de omgeving van de grens tussen beide landen. Berichten over slachtoffers spreken elkaar tegen. Volgens officiële Pakistaanse bronnen waren er geen slachtoffers, de Pakistaanse media meldden drie doden. In oktober hadden vermoedelijk Amerikaanse drones in slechts enkele dagen bij aanvallen langs beide kanten van de grens tientallen mensen gedood. Eerder waren er aanvallen in Pakistan in september, juni en maart. De luchtaanvallen in Pakistan kunnen het begin betekenen van een nieuwe droneoorlog. Tegen 2012 hadden de VS er honderden aanvalen op extremisten uitgevoerd. De Amerikaanse president Donald Trump had in augustus bij de voorstelling van zijn nieuwe Afghanistanstrategie het land met zware gevolgen bedreigd indien Pakistan niet eindelijk wat tegen de taliban en de troepen van Hakkani op eigen bodem onderneemt. De VS en Afghanistan beschuldigen de regering in Islamabad ervan hen te ondersteunen en de inspanningen voor de wederopbouw in Afghanistan te vertragen. Pas twee dagen geleden had de opperbevelhebber van de Amerikaanse en de NAVO-strijdkrachten in Afghanistan, John Nicholson, in gesprekken met de media gezegd dat hij nog geen veranderingen in de houding van Pakistan heeft gezien. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 46. Bus botst met olietruck in Pakistan: 14 doden en 36 gewonden (04/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zwaar verkeersongeval in het noordwesten van Pakistan zijn vandaag 14 doden en 36 gewonden gevallen. Een bus botste er tegen een...
  [naar artikel]
 47. Minstens 21 doden bij zware overstromingen in buurt van Jakarta (02/01/2020 - Metro)
  Bij zware overstromingen zijn op nieuwjaarsdag zeker 21 mensen om het leven gekomen in de Indonesische hoofdstad Jakarta en nabijgelegen gebieden. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken donderdag. Na achttien uur van hevige regenval stonden verschillende delen van Jakarta en nabijgelegen steden onder water. Daardoor overstroomden huizen en werden voertuigen meegesleurd door het water. In een eerdere balans was er sprake van 16 doden, maar dat cijfer is nu opgetrokken tot 21. De meeste dodelijke slachtoffers vielen in de stad Bogor. Sommigen kwamen om door elektrocutie. Overstromingen en aardverschuivingen komen regelmatig voor tijdens het regenseizoen in het land. Bron: Belga   Het bericht Minstens 21 doden bij zware overstromingen in buurt van Jakarta verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Verenigde Staten trekken definitief streep door 300 miljoen dollar aan hulp voor Pakistan (02/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse ministerie van Defensie schrapt 300 miljoen dollar aan militaire hulp voor Pakistan. Het land onderneemt te weinig “beslissende acties” tegen radicale rebellen die oorlog voeren in Afghanistan en vaak hun toevlucht zoeken in safe havens aan de grens in Pakistan, zo zegt Pentagon-woordvoerder luitenant-kolonel Koné Faulkner.
  [naar artikel]
 49. Al 4 doden en 18.000 geëvacueerden door overstromingen VS (15/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hevige overstromingen hebben het zuidoosten van de Amerikaanse staat Louisiana volledig lamgelegd. Zeker 18.000 mensen - en ook zo'n vijfhonderd
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.