Een luxekot met eigen keuken en yogakamer is leuk voor wie het zich kan veroorloven, maar we moeten vermijden dat studeren een luxeproduct wordt. De oplossing ligt bij sociale huisvestingsmaatschappijen. [naar artikel]
De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]
Lees dit artikel: Worden tomatenconserven een luxeproduct? De lijst van producten die kampen met bevoorradingsproblemen wordt almaar langer: niet alleen de grote champagnehuizen, ook een bekende verkoper van de beroemde San Marzano-tomaten zegt dat het productieproces in het gedrang komt door de wereldwijde problemen in de logistieke keten. Wereldwijd kampen bedrijven met een tekort aan grondstoffen, onderdelen of verpakkingen omdat de aanvoer, […] Lees dit artikel: Worden tomatenconserven een luxeproduct? [naar artikel]
Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij. [naar artikel]
Waarom is het zo moeilijk om geen of minder vlees te consumeren? En moeten we ons daar schuldig bij voelen? Een onderzoek. [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
Een opvallende uitspraak in de juridische procedureslag tussen de tweedeverblijvers en de gemeente De Panne. De rechter gaat ermee akkoord dat een tweede verblijf een luxeproduct is dat apart belast mag worden. “Net zoals een zwembad of Cubaanse sigaar een luxeproduct is, is dat nu ook zo voor een wooneenheid zonder domicilie”, reageert advocaat Kristiaan Vandenbussche. [naar artikel]
Volgens de woensdag gepubliceerde notarisbarometer is de markt voor bouwgrond veel krapper geworden. Landeigenaren vinden steeds moeilijker een koper en moeten hun ambities terugschroeven. In het nieuws: bouwgrond wordt even zeldzaam als duur. De essentie: “Het kopen van een bouwgrond om je eigen huis te bouwen wordt een luxeproduct”, zegt Renaud Grégoire, woordvoerder van de […] [naar artikel]
Door de wereldwijde economische malaise begint nu ook de prijs van een kop koffie traag maar zeker omhoog te kruipen. Volgens het Europese statistiekbureau bestaat zelfs de kans dat het zwarte goedje binnenkort “bijna een luxeproduct” wordt. De inflatie houdt lelijk huis op de Europese markt. In september stegen de consumentenprijzen in de eurozone met […] [naar artikel]
Een opvallende uitspraak in de juridische procedureslag tussen de tweedeverblijvers en de gemeente De Panne. De rechter gaat ermee akkoord dat een tweede verblijf een luxeproduct is dat apart belast mag worden. “Net zoals een zwembad of Cubaanse sigaar een luxeproduct is, is dat nu ook zo voor een wooneenheid zonder domicilie”, reageert advocaat Kristiaan Vandenbussche. [naar artikel]
Lees dit artikel: Waarom ook het vlees dat wij eten het grootste risico op een pandemie vormt We zijn er nog steeds niet zeker van, maar de kans bestaat dat het nieuwe coronavirus, net als z’n voorganger SARS, de sprong naar mensen maakte op een markt waar exotische dieren voor consumptie worden verkocht. Toch is het te gemakkelijk om alle schuld op die rare Chinese voedselmarkten, de zogenaamde wet markets, te steken. […] Lees dit artikel: Waarom ook het vlees dat wij eten het grootste risico op een pandemie vormt [naar artikel]
Een controversiële studie proclameert dat we zoveel rood en bewerkt vlees mogen eten als we willen. De bewijzen dat een dergelijk voedingspatroon kankerverwekkend zou zijn, blijken 'te zwak'. De Stichting tegen Kanker blijft evenwel een te hoge vleesconsumptie afraden. Vanwaar die verwarring over vlees? [naar artikel]
Wereldwijd wordt de invoer van rund en kip uit Brazilië, dat verwikkeld is in een schandaal met bedorven vlees, nauwlettend in de gaten gehouden. [naar artikel]
België heeft weer een voedselschandaal. Vlees werd van nieuwe verpakkingen en etiketten voorzien om te verhullen dat het vervallen was, en geëxporteerd naar Kosovo. Een slachthuis wordt ervan verdacht vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie te verwerken, en niet-biologisch vlees als biologisch te verkopen. [naar artikel]
Wat de koe eet is bepalend voor de smaak van het vlees, zeggen kenners. Vooral de discussie over wat beter vlees oplevert - gras of graan - loopt... [naar artikel]
Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]
Varkensvlees was vroeger een luxeproduct in China, nu is het ook daar dagelijkse kost geworden. Om aan de enorme vraag te voldoen importeert China veel vlees uit de Verenigde Staten. En daar ontdekt de Brits-Afghaanse reporter Nelufar Hedayat zorgwekkende toestanden in de varkenskwekerijen. Bekijk hierboven de reportage. [naar artikel]
De Nederlandstalige basisschool Heilige Familie in Schaarbeek schrapt vis en vlees een week van het menu. Als het een succes wordt, krijgen de leerlingen vanaf volgend schooljaar bijna geen vis of vlees meer. [naar artikel]
U vraagt, wij draaien. Hier leest u de verhalen die u ons zelf aanreikt. Deze keer: Mag het iets meer vlees zijn? [naar artikel]
Wereldwijd wordt de invoer van rund en kip uit Brazilië, dat verwikkeld is in een schandaal met bedorven vlees, nauwlettend in de gaten gehouden. China, de grootste invoerder van vlees uit Brazilië, heeft tijdelijk de grens gesloten. [naar artikel]
We delen al energie, kleding en auto's dus waarom zou je ook geen koe, kip of varken kunnen delen? Dat is het uitgangspunt van de websites deeleenkoe.be, deeleenvarken.be en koopeenkip.be. Je kunt er online intekenen op een pakket vlees, maar het dier wordt pas geslacht als alle delen verkocht zijn. "Dit wordt al honderden jaren gedaan, maar wij hebben het in een modern jasje gestoken", zegt David De Keyser die het initiatief in onze contreien lanceerde. [naar artikel]
Vlaanderen blijft massaal geld pompen in de promotie van vlees. Dat blijkt uit onderzoek van nieuwssite Apache. Opmerkelijk gezien de varkensstapel wordt afgebouwd en ook de Europese Unie vraagt om de consumptie van vlees te verminderen. “Mag het wat minder zijn?”, vraagt voedingsexpert Patrick Mullie zich af. Mullie is verbonden aan interuniversitair onderzoekscentrum CEBAM. [naar artikel]
Nu de energieprijzen nooit geziene hoogtes bereiken, wordt de politieke bazooka bovengehaald om die te counteren: een verlaging van het btw-tarief op gas en elektriciteit. Dat is toch wat minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) woensdag op de regeringstafel legde. Maar wat betekent dat nu concreet voor onze factuur en waarom wordt energie in ons land als een luxeproduct gezien? Wij beantwoorden de belangrijkste vragen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.