Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Waarom vlees een luxeproduct wordt

19/01/2020 - 11:26
" Gezondheidsoverwegingen en de klimaatverandering doen almaar meer mensen besluiten minder of geen vlees te eten. Vooral in Europa en de Verenigde Staten is die trend duidelijk. De opkomende economieën volgen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Studeren mag geen luxeproduct worden (07/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Een luxekot met eigen keuken en yogakamer is leuk voor wie het zich kan veroorloven, maar we moeten vermijden dat studeren een luxeproduct wordt. De oplossing ligt bij sociale huisvestingsmaatschappijen. [naar artikel]


2. Dagen Zonder Vlees: waarom de mens geen gepatenteerde vleeseter is (01/03/2017 - Knack)

De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]


3. Worden tomatenconserven een luxeproduct? (02/09/2021 - Express)

Lees dit artikel: Worden tomatenconserven een luxeproduct? De lijst van producten die kampen met bevoorradingsproblemen wordt almaar langer: niet alleen de grote champagnehuizen, ook een bekende verkoper van de beroemde San Marzano-tomaten zegt dat het productieproces in het gedrang komt door de wereldwijde problemen in de logistieke keten. Wereldwijd kampen bedrijven met een tekort aan grondstoffen, onderdelen of verpakkingen omdat de aanvoer, […] Lees dit artikel: Worden tomatenconserven een luxeproduct? [naar artikel]


4. Filet pur, veggieburger of labovlees: waarom we zo gehecht zijn aan dat stukje "vlees" op ons bord (28/04/2018 - VRT NWS)

Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij.  [naar artikel]


5. Waarom eten we nog dieren? 'Een voorkeur voor vlees lijkt me niet aangeboren' (18/11/2016 - Knack)

Waarom is het zo moeilijk om geen of minder vlees te consumeren? En moeten we ons daar schuldig bij voelen? Een onderzoek. [naar artikel]


6. 3 op de 4 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


7. Meer dan 9 op de 10 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


8. De Panne haalt zijn slag thuis tegenover tweedeverblijvers: “Een tweede verblijf is een luxeproduct” (09/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een opvallende uitspraak in de juridische procedureslag tussen de tweedeverblijvers en de gemeente De Panne. De rechter gaat ermee akkoord dat een tweede verblijf een luxeproduct is dat apart belast mag worden. “Net zoals een zwembad of Cubaanse sigaar een luxeproduct is, is dat nu ook zo voor een wooneenheid zonder domicilie”, reageert advocaat Kristiaan Vandenbussche. [naar artikel]


9. Duurder, kleiner en zeldzamer: bouwpercelen worden “een luxeproduct” (30/08/2023 - Express)

Volgens de woensdag gepubliceerde notarisbarometer is de markt voor bouwgrond veel krapper geworden. Landeigenaren vinden steeds moeilijker een koper en moeten hun ambities terugschroeven. In het nieuws: bouwgrond wordt even zeldzaam als duur. De essentie: “Het kopen van een bouwgrond om je eigen huis te bouwen wordt een luxeproduct”, zegt Renaud Grégoire, woordvoerder van de […] [naar artikel]


10. Wordt koffie onbetaalbaar? Europees statistiekbureau zegt dat prijsstijging ervoor kan zorgen dat het weldra “bijna een luxeproduct” wordt (08/10/2022 - Express)

Door de wereldwijde economische malaise begint nu ook de prijs van een kop koffie traag maar zeker omhoog te kruipen. Volgens het Europese statistiekbureau bestaat zelfs de kans dat het zwarte goedje binnenkort “bijna een luxeproduct” wordt. De inflatie houdt lelijk huis op de Europese markt. In september stegen de consumentenprijzen in de eurozone met […] [naar artikel]


11. De Panne mag tweedeverblijvers dan toch belasten: “Een tweede verblijf is een luxeproduct en mag dus apart belast worden” (09/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een opvallende uitspraak in de juridische procedureslag tussen de tweedeverblijvers en de gemeente De Panne. De rechter gaat ermee akkoord dat een tweede verblijf een luxeproduct is dat apart belast mag worden. “Net zoals een zwembad of Cubaanse sigaar een luxeproduct is, is dat nu ook zo voor een wooneenheid zonder domicilie”, reageert advocaat Kristiaan Vandenbussche. [naar artikel]


12. Waarom ook het vlees dat wij eten het grootste risico op een pandemie vormt (25/07/2021 - Express)

Lees dit artikel: Waarom ook het vlees dat wij eten het grootste risico op een pandemie vormt We zijn er nog steeds niet zeker van, maar de kans bestaat dat het nieuwe coronavirus, net als z’n voorganger SARS, de sprong naar mensen maakte op een markt waar exotische dieren voor consumptie worden verkocht. Toch is het te gemakkelijk om alle schuld op die rare Chinese voedselmarkten, de zogenaamde wet markets, te steken. […] Lees dit artikel: Waarom ook het vlees dat wij eten het grootste risico op een pandemie vormt [naar artikel]


13. Risico's van rood vlees: waarom zijn de adviezen zo tegenstrijdig? (14/10/2019 - Knack)

Een controversiële studie proclameert dat we zoveel rood en bewerkt vlees mogen eten als we willen. De bewijzen dat een dergelijk voedingspatroon kankerverwekkend zou zijn, blijken 'te zwak'. De Stichting tegen Kanker blijft evenwel een te hoge vleesconsumptie afraden. Vanwaar die verwarring over vlees? [naar artikel]


14. Bedorven Braziliaans vlees: één lading vlees van verdacht bedrijf naar België (21/03/2017 - Knack)

Wereldwijd wordt de invoer van rund en kip uit Brazilië, dat verwikkeld is in een schandaal met bedorven vlees, nauwlettend in de gaten gehouden. [naar artikel]


15. Eerlijk vlees tegen een lage prijs voor iedereen? (23/03/2018 - Apache)

België heeft weer een voedselschandaal. Vlees werd van nieuwe verpakkingen en etiketten voorzien om te verhullen dat het vervallen was, en geëxporteerd naar Kosovo. Een slachthuis wordt ervan verdacht vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie te verwerken, en niet-biologisch vlees als biologisch te verkopen. [naar artikel]


16. Waarom een biefstukje uit de VS anders smaakt dan uit Ierland (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wat de koe eet is bepalend voor de smaak van het vlees, zeggen kenners. Vooral de discussie over wat beter vlees oplevert - gras of graan - loopt... [naar artikel]


17. Vleesverkoop daalt amper door Dagen Zonder Vlees (02/03/2017 - De Standaard)

Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]


18. Vranckx: Varkens met een geurtje aan (20/04/2019 - VRT NWS)

Varkensvlees was vroeger een luxeproduct in China, nu is het ook daar dagelijkse kost geworden. Om aan de enorme vraag te voldoen importeert China veel vlees uit de Verenigde Staten. En daar ontdekt de Brits-Afghaanse reporter Nelufar Hedayat zorgwekkende toestanden in de varkenskwekerijen. Bekijk hierboven de reportage. [naar artikel]


19. Brusselse school schrapt vis en vlees van menu (14/04/2019 - De Morgen)

De Nederlandstalige basisschool Heilige Familie in Schaarbeek schrapt vis en vlees een week van het menu. Als het een succes wordt, krijgen de leerlingen vanaf volgend schooljaar bijna geen vis of vlees meer. [naar artikel]


20. Waarom zijn stukken vlees in dezelfde verpakking niet even groot? (17/10/2020 - Het Nieuwsblad)

U vraagt, wij draaien. Hier leest u de verhalen die u ons zelf aanreikt. Deze keer: Mag het iets meer vlees zijn? [naar artikel]


21. Wereldwijde waakzaamheid voor bedorven Braziliaans vlees (21/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Wereldwijd wordt de invoer van rund en kip uit Brazilië, dat verwikkeld is in een schandaal met bedorven vlees, nauwlettend in de gaten gehouden. China, de grootste invoerder van vlees uit Brazilië, heeft tijdelijk de grens gesloten. [naar artikel]


22. Bewuster vlees eten? Deel eens een koe, kip of varken (16/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

We delen al energie, kleding en auto's dus waarom zou je ook geen koe, kip of varken kunnen delen? Dat is het uitgangspunt van de websites deeleenkoe.be, deeleenvarken.be en koopeenkip.be. Je kunt er online intekenen op een pakket vlees, maar het dier wordt pas geslacht als alle delen verkocht zijn. "Dit wordt al honderden jaren gedaan, maar wij hebben het in een modern jasje gestoken", zegt David De Keyser die het initiatief in onze contreien lanceerde. [naar artikel]


23. Is reclame voor vlees nog van deze tijd? Voedingsexpert: “Vlees wordt met publiek geld gepromoot, maar noodlijdende groenteboeren vernietigen hun oogst” (28/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vlaanderen blijft massaal geld pompen in de promotie van vlees. Dat blijkt uit onderzoek van nieuwssite Apache. Opmerkelijk gezien de varkensstapel wordt afgebouwd en ook de Europese Unie vraagt om de consumptie van vlees te verminderen. “Mag het wat minder zijn?”, vraagt voedingsexpert Patrick Mullie zich af. Mullie is verbonden aan interuniversitair onderzoekscentrum CEBAM. [naar artikel]


24. Wetstraat haalt bazooka van btw-verlaging boven tegen torenhoge energiefacturen: is dat eerlijk? (13/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Nu de energieprijzen nooit geziene hoogtes bereiken, wordt de politieke bazooka bovengehaald om die te counteren: een verlaging van het btw-tarief op gas en elektriciteit. Dat is toch wat minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) woensdag op de regeringstafel legde. Maar wat betekent dat nu concreet voor onze factuur en waarom wordt energie in ons land als een luxeproduct gezien? Wij beantwoorden de belangrijkste vragen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!