Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Deze elf zaken wist je nog niet over chocolade

24/02/2020 - 11:01
" De volkeren van Meso-Amerika zagen het als voedsel voor de goden: chocolade. Tegenwoordig is het zoete goedje zo vanzelfsprekend geworden en voor iedereen beschikbaar dat men zijn geschiedenis en eigenschappen bijna zou vergeten. Wij lijsten enkele opmerkelijke weetjes op.  – Technisch gezien is witte chocolade geen echte chocolade. Het bevat geen cacao, maar cacaoboter, een […] Het bericht Deze elf zaken wist je nog niet over chocolade verscheen eerst op Metro."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe kies je de gezondste chocoladereep? “Het probleem van chocolade zit vooral in de hoeveelheid toegevoegde suikers” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]


2. Deze chocolade zou je van je menstruatiepijn af moeten helpen (07/11/2016 - Het Belang van Limburg)

In periodes van pijnlijke menstruatie wordt al eens de toevlucht gezocht tot een warm dekentje en als het even kan ook een lekker stukje chocolade. Dat helpt wel even als troost, maar de pijn wegnemen doet het niet. Tot een Zwitserse chocolatier naar eigen zeggen een oplossing daarvoor bedacht: chocolade die volgens hem ook de pijn bestrijdt. [naar artikel]


3. Driedubbele chocoladecake met ganache (30/03/2024 - De Standaard)

Wat doe je in hemelsnaam met die overdaad aan paaseieren? In deze taart zit chocolade, chocolade en nog eens chocolade. ‘Good food based on your mood’, dat is de ondertitel van De keuken van Sou, het eerste boek van foodblogger Soumia Aattaoui. Het maken van deze taart vraagt geduld en liefde, maar je bent wel een halve kilo paaseieren lichter. [naar artikel]


4. België land van chocolade, maar deze landen exporteren meer chocolade dan wij (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland [naar artikel]


5. In deze Belgische winkel gaat elke dag - u leest het goed - 2,35 ton chocolade over de toonbank (26/10/2017 - Het Nieuwsblad)

Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.” [naar artikel]


6. 4 zaken die je niet wist over de Mongolen en hun Gouden Horde (05/07/2021 - Express)

Lees dit artikel: 4 zaken die je niet wist over de Mongolen en hun Gouden Horde In een nieuw boek over de Mongoolse Gouden Horde wordt betoogd dat we dringend ons beeld van dit rijk van ziedende krijgers moeten bijstellen. In het werk onderscheidden we vier onverwachte verwezenlijkingen waarmee de Mongolen blijvend hun stempel op toekomstige samenlevingen hebben gedrukt – denkbeelden of daden die overigens niets (of slechts indirect) te maken […] Lees dit artikel: 4 zaken die je niet wist over de Mongolen en hun Gouden Horde [naar artikel]


7. Op deze plaatsen bewaar je best chocolade (08/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Dat je best chocolade niet in de zon laat liggen, is een evidente. Maar waar bewaar je die dan het best? Bij de Daily Mail zochten ze het uit. Alvast één tip: in de koelkast is het echt niet. [naar artikel]


8. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


9. Bij deze Genkse bakker draagt ook de chocolade paashaas een mondmasker (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Een chocolade paashaas in de etalage van een bakkerij zal in deze periode niet voor verbazing zorgen. Behalve wanneer die een mondmasker draagt. [naar artikel]


10. Met deze tip maak je de lekkerste chocolade-banaancake ooit (licht én smeuïg!) (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Chocolade-banaancake is sowieso al een hemelse zoetigheid. Maar bak hem eens met olie in plaats van boter. Zo krijg je een lichtere cake die niet... [naar artikel]


11. Op deze plaats bewaar je best je o zo dierbare chocolade (08/02/2017 - Gazet van Antwerpen)

Dat je best chocolade niet in de zon of op een warme plaats laat liggen, is een evidente als je niet treurig met een gesmolten lekkernij wilt achterblijven. Maar waar bewaar je die dan het best? Alvast één tip: in de koelkast is het echt niet. [naar artikel]


12. Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen (29/08/2018 - Metro)

Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


13. De industrie achter de zwarte chocolade: hoe heilzaam is het echt? (09/04/2020 - Knack)

De verkoop van chocolade zit in de lift, in tegenstelling tot de verkoop van ander snoepgoed. Dat is een gevolg van de perceptie dat vooral zwarte chocolade net iets meer is dan gewone snoep. Helaas klopt dat niet. [naar artikel]


14. Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw? (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]


15. Te veel stress? Probeer eens een stukje chocolade (30/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]


16. Chocolade is passé: deze Valentijn verras je je geliefde met romantische taartjes (14/02/2019 - De Morgen)

Van plan om je partner (of mama, vriend(in), collega of een andere geliefde naar keuze) in de bloemetjes te zetten vandaag? Doe dat dan dit keer níét met chocolade want ‘been there, done that’, maar met zelfgemaakte framboostaartjes. [naar artikel]


17. SHOPPING. De lekkerste paasgeschenken voor zoetekauwen (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]


18. 10 zaken die u niet wist over… mislukkingen (24/10/2016 - Express)

1. Alfred Nobel, de uitvinder van het dynamiet, beschouwde zichzelf als een mislukkeling Nadat een krant verkeerdelijk over zijn overlijden berichtte en hem een “handelaar in de dood” noemde, trachtte hij zijn reputatie op te schroeven door prijzen uit te reiken voor de vrede, de literatuur en de wetenschappen. The post 10 zaken die u niet wist over… mislukkingen appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


19. Beroemde Manon-praline van Leonidas krijgt make-over (25/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Tachtig jaar geleden was witte chocolade dé revolutie. Vandaag gaat Barry Callebaut voluit voor ruby, het vierde type chocolade. Niet alleen de kleur is buitengewoon, deze chocolade op basis van ruby cacaobonen bevat geen kleurstoffen of fruitaroma’s. De smaakcombinatie van de chocoladeomhulling met de vulling van roombotercrème met framboos en praliné is bovendien sensationeel: heerlijk intens met een fris zuurtje. Kortom, pretty in pink! [naar artikel]


20. Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade (13/08/2020 - Express)

Chocolade, wie er mee wil koken moet technisch scherp staan. Maar de ideale chocolade, voor koekjes bijvoorbeeld, dat vraagt een... The post Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade appeared first on Business AM. [naar artikel]


21. "Wat met chocolade op warme dagen?" Tips van de chocolatier  (13/08/2020 - VRT NWS)

Met deze warme temperaturen zien chocolatiers hun verkoop dalen. Wie toch een stukje chocolade eet, bewaart de heerlijkheid best op een droge koele plek en niet in de koelkast. [naar artikel]


22. Bim bam beieren deze drone legt echt chocolade eieren (19/04/2019 - Gazet van Antwerpen)

Wie dat er twijfelde aan de paasklokken kunnen we nu ongelijk geven, want in Kapellen vliegt er een echte paasklok rond die chocolade eitjes dropt. Gepassioneerd dronepiloot Peter Charlton uit Kapellen heeft een drone eigenhandig omgebouwd tot paasklok die tot wel 2 kilo chocolade eieren kan vervoeren en ze vervolgens ook kan uitstrooien. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!