Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]
In periodes van pijnlijke menstruatie wordt al eens de toevlucht gezocht tot een warm dekentje en als het even kan ook een lekker stukje chocolade. Dat helpt wel even als troost, maar de pijn wegnemen doet het niet. Tot een Zwitserse chocolatier naar eigen zeggen een oplossing daarvoor bedacht: chocolade die volgens hem ook de pijn bestrijdt. [naar artikel]
Wat doe je in hemelsnaam met die overdaad aan paaseieren? In deze taart zit chocolade, chocolade en nog eens chocolade. ‘Good food based on your mood’, dat is de ondertitel van De keuken van Sou, het eerste boek van foodblogger Soumia Aattaoui. Het maken van deze taart vraagt geduld en liefde, maar je bent wel een halve kilo paaseieren lichter. [naar artikel]
België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland [naar artikel]
Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.” [naar artikel]
Lees dit artikel: 4 zaken die je niet wist over de Mongolen en hun Gouden Horde In een nieuw boek over de Mongoolse Gouden Horde wordt betoogd dat we dringend ons beeld van dit rijk van ziedende krijgers moeten bijstellen. In het werk onderscheidden we vier onverwachte verwezenlijkingen waarmee de Mongolen blijvend hun stempel op toekomstige samenlevingen hebben gedrukt – denkbeelden of daden die overigens niets (of slechts indirect) te maken […] Lees dit artikel: 4 zaken die je niet wist over de Mongolen en hun Gouden Horde [naar artikel]
Dat je best chocolade niet in de zon laat liggen, is een evidente. Maar waar bewaar je die dan het best? Bij de Daily Mail zochten ze het uit. Alvast één tip: in de koelkast is het echt niet. [naar artikel]
Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]
Een chocolade paashaas in de etalage van een bakkerij zal in deze periode niet voor verbazing zorgen. Behalve wanneer die een mondmasker draagt. [naar artikel]
Chocolade-banaancake is sowieso al een hemelse zoetigheid. Maar bak hem eens met olie in plaats van boter. Zo krijg je een lichtere cake die niet... [naar artikel]
Dat je best chocolade niet in de zon of op een warme plaats laat liggen, is een evidente als je niet treurig met een gesmolten lekkernij wilt achterblijven. Maar waar bewaar je die dan het best? Alvast één tip: in de koelkast is het echt niet. [naar artikel]
Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De verkoop van chocolade zit in de lift, in tegenstelling tot de verkoop van ander snoepgoed. Dat is een gevolg van de perceptie dat vooral zwarte chocolade net iets meer is dan gewone snoep. Helaas klopt dat niet. [naar artikel]
Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]
Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]
Van plan om je partner (of mama, vriend(in), collega of een andere geliefde naar keuze) in de bloemetjes te zetten vandaag? Doe dat dan dit keer níét met chocolade want ‘been there, done that’, maar met zelfgemaakte framboostaartjes. [naar artikel]
Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]
1. Alfred Nobel, de uitvinder van het dynamiet, beschouwde zichzelf als een mislukkeling Nadat een krant verkeerdelijk over zijn overlijden berichtte en hem een “handelaar in de dood” noemde, trachtte hij zijn reputatie op te schroeven door prijzen uit te reiken voor de vrede, de literatuur en de wetenschappen. The post 10 zaken die u niet wist over… mislukkingen appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Tachtig jaar geleden was witte chocolade dé revolutie. Vandaag gaat Barry Callebaut voluit voor ruby, het vierde type chocolade. Niet alleen de kleur is buitengewoon, deze chocolade op basis van ruby cacaobonen bevat geen kleurstoffen of fruitaroma’s. De smaakcombinatie van de chocoladeomhulling met de vulling van roombotercrème met framboos en praliné is bovendien sensationeel: heerlijk intens met een fris zuurtje. Kortom, pretty in pink! [naar artikel]
Chocolade, wie er mee wil koken moet technisch scherp staan. Maar de ideale chocolade, voor koekjes bijvoorbeeld, dat vraagt een... The post Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade appeared first on Business AM. [naar artikel]
Met deze warme temperaturen zien chocolatiers hun verkoop dalen. Wie toch een stukje chocolade eet, bewaart de heerlijkheid best op een droge koele plek en niet in de koelkast. [naar artikel]
Wie dat er twijfelde aan de paasklokken kunnen we nu ongelijk geven, want in Kapellen vliegt er een echte paasklok rond die chocolade eitjes dropt. Gepassioneerd dronepiloot Peter Charlton uit Kapellen heeft een drone eigenhandig omgebouwd tot paasklok die tot wel 2 kilo chocolade eieren kan vervoeren en ze vervolgens ook kan uitstrooien. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.