Konijn is net als stoofvlees of waterzooi een oer-Vlaamse klassieker. Je kan hem bereiden met pruimen of krieken, maar deze variant met bruin bier... [naar artikel]
De meeste mensen verwerken konijn standaard tot een stoofpotje. Maar je kan er zo veel meer kanten mee uit! Het magere vlees geeft bijvoorbeeld een... [naar artikel]
Moest Jeroen Meus Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten uitnodigen in Dagelijkse Kost, zouden de twee zonder twijfel een stoofpotje van konijn in blauwe trappist bereiden. Met de tv-vedetten Goedele Liekens en Lynn Wesenbeek, onderneemsters Sihame El Kaouakibi en Grete Remen, filosofe Alicja Gescinska en oud-Eurocommissaris Neelie Croes was Ruttens jacht op witte konijnen de voorbije weken een absolute voltreffer. Dat er niet aan alle konijnen evenveel (politiek) vlees zit, lijkt pure bijzaak. [naar artikel]
Zin om je gasten een culinaire evergreen voor te schotelen? Konijn met pruimen is een oer-Vlaamse klassieker die zowat iedereen behaagt, en die van... [naar artikel]
Nog tot en met woensdag is het Week van het Konijn. Wil je jezelf en je kroost eens verwennen met iets speciaal? Wij delen drie heerlijke recepten met konijn van Lekker van bij ons. Kapsalon met konijn en groentefrietjes Benodigdheden voor vier personen Bereidingswijze Konijnenbouten met gremolata, wortelen en parelcouscous Benodigdheden voor vier personen Voor […] Het bericht Week van het Konijn: drie heerlijke recepten met konijn verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Wellicht kookte je al eens met sinaasappels, maar wist je dat clementines ook een heerlijke toevoeging aan een stoofpotje kunnen zijn? Het zoete... [naar artikel]
Bij barbecue of grill denk je niet meteen aan konijn, maar dit sappige en malse stukje vlees laat zich zo wel uitstekend klaarmaken. Ik maak [naar artikel]
Niets ruikt heerlijker dan een huis gevuld met de aroma's van een sudderend stoofpotje. De entrecôte laat je garen in bouillon, honing, citroen [naar artikel]
Nooit eerder aten we zo weinig konijnenvlees. Vooral jongeren laten het vlees links liggen. Terwijl één op de drie 65-plussers nog wel eens konijn koopt, is dat bij de twintigers nog maar twee procent. Om die tendens te kenteren, roept het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) deze week uit tot ‘Week van het Konijn’. [naar artikel]
Een van de grootste voordelen van de herfst? Die heerlijk hartige maaltijden! In die categorie valt zeker ook dit stoofpotje met kwartel. De... [naar artikel]
In de winter wil je cocoonen, niet uren in de keuken staan. Dan is dit hartige stoofpotje ideaal: er is weinig voorbereiding aan, je hoeft er... [naar artikel]
Feestelijk verfijnd is dit stoofpotje van hinde. Het donkerrode vlees breng je onder andere op smaak met bessenconfituur, witloof en rode wijn. [naar artikel]
De herfst in het land? Dan is de tijd van geurige stoofpotten en suddergerechten weer aangebroken. Omdat het iets meer hartverwarmend mag zijn wanneer het kouder wordt. Net zoals de wijn overigens. Steviger, voller en zelfs wat meer alcohol is geen probleem. Daarom deze week: vier wijnen die niet zullen misstaan bij een stoofpotje en dat hoeft daarom niet altijd met wild te zijn. [naar artikel]
Is jouw kip na een bezoekje aan de oven te droog of nog te veel rauw? Maak voor eens en altijd komaf met dat probleem. De perfecte gebraden kip - inclusief krokant korstje - maak je zo klaar. [naar artikel]
Kartonnen dozen, wc-rolletjes, papier, een houten plankje of een kapotte borstelsteel. Veel heb je niet nodig om een hindernissenparcours te bouwen voor je konijn of cavia. Aangevuld met zijn lievelingskostje, verborgen tussen de speeltjes, bezorg je je dier uren plezier. [naar artikel]
Herinnert u zich Pieter Konijn van Beatrix Potter nog? Het kleine konijn met blauw jasje dat het niet kan laten om kattenkwaad uit te steken is nu... [naar artikel]
Ze zijn geen van beide knaagdieren, maar horen tot de familie van de haasachtigen en zouden wel eens met elkaar kunnen worden verward. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen een haas en een (wild) konijn. [naar artikel]
‘Wij berijden ons konijn in eigen keuken!’, stond afgelopen jaar op een bord buiten een restaurant. Of de kok bovenop het konijn is gesprongen of gewoon het konijn culinair heeft bereid, blijft de vraag. De boodschap is verkozen tot ‘Taalvout van het Jaar 2020', van het humoristische Nederlandse taalplatform Taalvoutjes. [naar artikel]
Zelfs de properste keukens krijgen al eens met fruitvliegen te maken. De beestjes moeten er maar even vertoeven om er eitjes te leggen (tot 500 [naar artikel]
We moeten met zijn allen meer konijn met pruimen eten, en liefst niet alleen in de winter. Dat is de hoofdboodschap van het Vlaams centrum voor agro- en visserijmarketing. Makkelijker gezegd dan gedaan, want is een konijn niet gewoon een schattig huisdier? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.