Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer, die verwacht dat de heropbouw van onze zwaar geteisterde economie heel lang kan duren. “Een auto die met 120 kilometer per uur crasht, heeft ook herstellingen en tijd nodig om opnieuw op die snelheid te halen.” [naar artikel]
Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan. [naar artikel]
De coronacrisis dreigt een kaalslag te veroorzaken in de horeca. Eén op de twee Belgische cafés en restaurants heeft een negatief eigen vermogen, leren exclusieve cijfers van Trends. [naar artikel]
Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer vandaag in Het Laatste Nieuws. De econoom deed zijn verhaal eerder al in het parlement en in Het Nieuwsblad. [naar artikel]
De horeca herstelt traag sinds cafés en restaurants op 8 juni weer open mochten. Dat blijkt uit onderzoek van personeelsdienstenbedrijf SD Worx. In vergelijking met de periode voor de coronacrisis is maar 48 procent van het personeel in de sector weer aan de slag. De zomer wordt cruciaal, zegt SD Worx. Als het herstel zich niet doorzet, zullen heel wat cafés en restaurants in het najaar failliet gaan. [naar artikel]
Vanaf middernacht moeten restaurants en cafés in ons land gesloten blijven, en zijn nog tal van ingrijpende maatregelen van kracht om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die gaan afgedwongen worden door de ordediensten, klinkt het bij Binnenlandse Zaken, dat meteen een oproept doet voor verantwoordelijkheidszin. “We willen niet straffen maar helpen.” [naar artikel]
Het ziet er niet naar uit dat cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. Zowel biostatisticus Niel Hens als viroloog Marc Van Ranst gaan eerder uit van het voorjaar. Kunnen cafés en restaurants het uitzingen tot de lentezon? ‘Het wordt nog zwaren toebak.’ [naar artikel]
De Vlaamse regering heeft tot op vandaag al 360 miljoen euro aan premies en ondersteuning uitbetaald aan de cafés en restaurants die hun deuren hebben moeten sluiten door de coronacrisis. Dat is een kwart van de totale uitgekeerde steun. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Maaike De Vreese. [naar artikel]
De Vlaamse regering heeft tot op vandaag al 360 miljoen euro aan premies en ondersteuning uitbetaald aan de cafés en restaurants die hun deuren hebben moeten sluiten door de coronacrisis. Dat is een kwart van de totale uitgekeerde steun. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Maaike De Vreese. [naar artikel]
Op dit moment telt Vlaanderen 33.992 horecazaken. 'Binnen een paar jaar zal de helft daarvan verdwijnen.' Dat concludeert professor economie Ghislain Houben na de doorlichting van dertig jaarrekeningen van restaurants en cafés. [naar artikel]
De Aarschotse drankencentale Pelgrims schenkt 5% van zijn winst aan vaste horecaklanten. Door de coronacrisis moeten restaurants en cafés sinds vorige week een maand dichtblijven in ons land. Met de actie willen ze hun 130 klanten een hart onder de riem steken. [naar artikel]
Ook de brouwerijen voelen de gevolgen van de coronacrisis. Ze zijn afhankelijk van de eigen cafés die ze verhuren of die worden doorverhuurd. Ook hun export draagt de gevolgen, omdat ook in het buitenland cafés en restaurants dicht zijn. [naar artikel]
Alle restaurants en cafés zullen voor de komende periode kunnen rekenen op een bedrag van tien procent van de omzet in een gelijkaardige periode vorig jaar. Dat heeft Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) zaterdagavond aangekondigd. Cafés en restaurants zullen dus niet moeten aantonen dat ze minstens zestig procent omzetverlies draaien. [naar artikel]
In de horeca groeit de vrees voor een personeelstekort. Door de lange sluiting van cafés en restaurants zocht heel wat personeel in de horeca ander werk. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) komt met een actieplan. [naar artikel]
Bijna de helft van alle cafés en restaurants in de provincie Antwerpen die voor de coronacrisis gezond waren, zit nu in zware financiële problemen. Ondanks de steunmaatregelen van de overheid. Dat blijkt uit een berekening van Graydon, een specialist in de analyse van bedrijfsgegevens. [naar artikel]
De uitbaters van brasserie Flandria uit Roeselare zijn er niet in geslaagd om de cafés en restaurants weer open te krijgen. Ze waren vorige week naar de Raad van State gestapt. Ze wilden dat die rechtbank de verplichte sluiting voor cafés en restaurants zou schorsen, maar de Raad van State wijst dat nu af. [naar artikel]
Afgelopen weekend was er veel te doen over mensen die na het sluitingsuur van cafés en restaurants nog op straat bleven rondhangen. Hoe proberen steden dat te vermijden? Intussen zijn er in een dag tijd 183.020 nieuwe besmettingen bij gekomen, een dagrecord, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Volg hier de belangrijkste updates. [naar artikel]
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voorziet extra steun voor de horeca, nu de restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Die wordt berekend op basis van de omzet van vorig jaar. [naar artikel]
Veel toeristen en dagjesmensen blijven weg uit Antwerpen. Bij restaurants, cafés en hotels regent het annulaties. Bij de restaurants komt het vooral door de kleinere, vaste bubbel die ingevoerd is in de provincie. Voor de hotels zorgt de berichtgeving in het buitenland rond de coronapiek in Antwerpen voor veel annulaties. [naar artikel]
18:27 Cafés en restaurants moeten anderhalve meter tussen tafels laten en moeten om middernacht sluiten. Om ervoor te zorgen dat klanten toch hun portemonnee opentrekken, komt er een horecacheque. [naar artikel]
De Denen kunnen sinds maandag weer naar cafés en restaurants. De ongeveer twee maanden geleden door de coronacrisis gesloten ondernemingen mochten... [naar artikel]
Na Leuven heeft ook Gent beslist dat restaurants tijdens weekdagen om 23 uur moeten sluiten. Alleen op vrijdag en zaterdagavond mogen de restaurants tot 1 uur open blijven. Eerder moesten de cafés al om 23 uur toe. Gent wil zo vermijden dat klanten op restaurant gaan drinken. [naar artikel]
De zonnige dagen zouden normaal voor overvolle terrassen zorgen. Maar in plaats van lange werkdagen zien cafés en restaurants vooral zwarte sneeuw. Stijgende cijfers en nieuwe varianten duwen de hoop op een snelle heropening steeds verder weg. Hoelang houden horecamensen het nog vol? [naar artikel]
De laatste tijd gaan steeds meer familiezaken met een lange staat van dienst failliet. “In tien jaar is hun aandeel verdubbeld. Dat komt hoofdzakelijk door een gebrek aan innovatie”, zegt een expert dinsdag. [naar artikel]
De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.