Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 May 2020
23:34 uur

Mertens vol vertrouwen op Roland Garros: "Ik denk dat ik goed zal spelen"

Sporza

28/05/2018 - 12:28

Elise Mertens (WTA-16) gaat in de eerste ronde de confrontatie aan met Varvara Lepchenko (WTA-92). Het is de eerste keer dat de Belgische als reekshoofd aan een grandslam begint.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP SPORZA

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Elise Mertens: "Ambitie op Roland Garros is derde ronde… en beter" (23/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vier dagen voor de start van Roland Garros toont Elise Mertens zich klaar om ook op een grandslamtoernooi van zich te doen spreken. "Roland Garros...
  [naar artikel]
 2. Mertens: "Nog niet 100%, maar ik zie het zitten voor Roland Garros" (21/05/2018 - Sporza)
  Na eindwinst in Lugano en Rabat zorgde ziekte voor een abrupt einde aan de zegereeks van Elise Mertens. Maar ze blijft ambitieus voor Roland Garros.
  [naar artikel]
 3. Goffin ondanks pijn aan adductoren "vol vertrouwen voor Roland Garros" (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  David Goffin (ATP 11) reist dinsdag af naar Parijs om er te trainen voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De
  [naar artikel]
 4. Goffin ondanks pijn aan adductoren "vol vertrouwen voor Roland Garros", Van Uytvanck en Zanevska treden aan in kwalificaties (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  David Goffin (ATP 11) reist dinsdag af naar Parijs om er te trainen voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De
  [naar artikel]
 5. Mertens na gewonnen opener op Roland Garros (28/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elise Mertens (WTA 20) rekende in de eerste ronde van Roland Garros af met de Sloveense Tamara Zidansek (WTA 60): 6-4, 3-6 en 6-2. In de volgende...
  [naar artikel]
 6. "Lucky loser" gokt, rijdt 8 uur naar Roland Garros en wint eerste partij (28/05/2018 - Sporza)
  Marco Trungelliti is aan een mooi verhaal begonnen op Roland Garros. Hij reed 8 uur van Barcelona naar Parijs, wist pas een halfuur voor aanvang dat hij mocht spelen en klopte meteen Bernard Tomic.
  [naar artikel]
 7. Elise Mertens: "Mijn opslag moet beter tegen Gavrilova" (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik ben al heel tevreden met mijn derde ronde op Roland Garros". Zo legde Elise Mertens (WTA 16) uit. "Ik heb mijn punten van vorig jaar verdedigd....
  [naar artikel]
 8. Goffin: "In Parijs aangekomen met goed gevoel" - Bemelmans als lucky loser naar Roland Garros (27/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  David Goffin (ATP 9) begint als eerste van de zes Belgen aan Roland Garros. Zondag neemt het achtste reekshoofd het in de eerste ronde op tegen de...
  [naar artikel]
 9. "Toppers zullen Goffin willen vermijden op Roland Garros" (18/05/2017 - Sporza)
  David Goffin maakt zich stilaan op voor Roland Garros. "Hij heeft grote stappen gezet", vindt Johan Van Herck, kapitein van het Belgische Daviscupteam.
  [naar artikel]
 10. Wickmayer: "Net citytrip aan het boeken, toen ik mail kreeg van Roland Garros" (23/05/2018 - Sporza)
  Yanina Wickmayer staat op de hoofdtabel van Roland Garros. Onze landgenote had er niet meer op gerekend, maar is blij verrast. "Dit is een beloning voor de moeilijke maanden."
  [naar artikel]
 11. Mertens verslaat Roland Garros-finaliste (25/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met Wimbledon in aantocht komt Elise Mertens (WTA 21) op het juiste moment onder stoom op gras. In Eastbourne versloeg ze in de tweede ronde Roland Garros-finaliste Marketa Vondrousova (WTA 16).
  [naar artikel]
 12. Mertens: "Vorig jaar 162e, nu meteen op hoofdtabel. Ongelofelijk" (27/05/2017 - Sporza)
  Het gaat snel voor Elise Mertens. Vorig jaar sneuvelde ze nog in de laatste kwalificatieronde op Roland Garros, nu mag ze meteen in de eerste ronde aantreden. "Dit is de kers op de taart."
  [naar artikel]
 13. Serena Williams is klaar voor Roland Garros: "Ze gaat voor winst" (15/05/2018 - Sporza)
  Serena Williams zal wel degelijk deelnemen aan Roland Garros (27 mei-10 juni). Het wordt haar eerste toernooi op gravel sinds haar verloren finale op Roland Garros in 2016.
  [naar artikel]
 14. Flipkens grijpt naast ticket voor dubbelfinale op Roland Garros, ook Mertens uitgeschakeld (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elise Mertens en Kirsten Flipkens zijn er allebei niet in geslaagd om de finale van het vrouwen dubbel op Roland Garros te bereiken. Aan de zijde...
  [naar artikel]
 15. Elise Mertens: "Niets te verliezen tegen Gavrilova" (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Elise Mertens (WTA 59) neemt volgende week voor de eerste keer in haar carrière deel aan Roland Garros. De 21-jarige Limburgse is tegenwoordig de
  [naar artikel]
 16. Roland-Garros – Elise Mertens “voelt zich altijd goed in Parijs” (27/05/2018 - Metro)
  “Ik voel me altijd goed in Parijs. Het is alsof ik hier thuis speel”, verklaarde Elise Mertens zondag, op de vooravond van haar openingswedstrijd tegen de Russische Varvara Lepchenko (WTA-88). “Ik ben verlost van de bacteriële infectie die me in Madrid parten speelde en voel me weer honderd procent. Ik denk dat ik hier goed zal spelen. Gravel is een ondergrond die me bevalt. Ik hou ervan om door te glijden, veel effect aan de ballen te geven en variatie in mijn spel te brengen. De meeste speelsters slaan liever vlak en hard. Ik denk dat ik hier dan in het voordeel ben. Ik hoop dat ik nog vooruitgang zal maken, maar heb al veel wedstrijden gewonnen op deze ondergrond en heb er veel vertrouwen in.” Het is de eerste keer dat de 22-jarige Limburgse, halvefinaliste op het Australian Open, als reekshoofd aan een Grand Slam begint. “Het is allemaal bijzonder snel gegaan. Drie toernooien winnen op enkele maanden tijd is formidabel, maar ik blijf nuchter en ga niet zweven. Ik blijf gewoon hard werken om nog beter te worden. Het feit dat ik nu reekshoofd ben, verandert toch wel iets. De concurrentie kent me nu. Cadeaus ga ik niet meer krijgen. Ik wil op zijn minst de derde ronde bereiken en hopelijk zit er nog wat meer in.” . Bron: Belga   Het bericht Roland-Garros – Elise Mertens “voelt zich altijd goed in Parijs” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Roland-Garros – Elise Mertens “voelt zich altijd goed in Parijs” (27/05/2018 - Metro)
  “Ik voel me altijd goed in Parijs. Het is alsof ik hier thuis speel”, verklaarde Elise Mertens zondag, op de vooravond van haar openingswedstrijd tegen de Russische Varvara Lepchenko (WTA-88). “Ik ben verlost van de bacteriële infectie die me in Madrid parten speelde en voel me weer honderd procent. Ik denk dat ik hier goed zal spelen. Gravel is een ondergrond die me bevalt. Ik hou ervan om door te glijden, veel effect aan de ballen te geven en variatie in mijn spel te brengen. De meeste speelsters slaan liever vlak en hard. Ik denk dat ik hier dan in het voordeel ben. Ik hoop dat ik nog vooruitgang zal maken, maar heb al veel wedstrijden gewonnen op deze ondergrond en heb er veel vertrouwen in.” Het is de eerste keer dat de 22-jarige Limburgse, halvefinaliste op het Australian Open, als reekshoofd aan een Grand Slam begint. “Het is allemaal bijzonder snel gegaan. Drie toernooien winnen op enkele maanden tijd is formidabel, maar ik blijf nuchter en ga niet zweven. Ik blijf gewoon hard werken om nog beter te worden. Het feit dat ik nu reekshoofd ben, verandert toch wel iets. De concurrentie kent me nu. Cadeaus ga ik niet meer krijgen. Ik wil op zijn minst de derde ronde bereiken en hopelijk zit er nog wat meer in.” . bron: Belga Het bericht Roland-Garros – Elise Mertens “voelt zich altijd goed in Parijs” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Krijgt Mertens Nederlandse kwalificatiespeelster klein in Roland Garros? (31/05/2017 - Sporza)
  In de 2e ronde van Roland Garros kijkt Elise Mertens de Nederlandse Hogenkamp in de ogen. De winnares speelt in de 3e ronde tegen Venus Williams.
  [naar artikel]
 19. LIVE PER SET. Mertens wint felbevochten eerste set in derde ronde Roland Garros (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elise Mertens (WTA 20) neemt het momenteel in de derde ronde van Roland Garros op tegen de Letse Anastasija Sevastova (WTA 12). Of de Hamontse zich...
  [naar artikel]
 20. Elise Mertens na driesetter naar tweede ronde op Roland Garros (27/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elise Mertens (WTA 20) heeft in de eerste ronde van Roland Garros afgerekend met de Sloveense Tamara Zidansek (WTA 60): 6-4, 3-6 en 6-2. In de...
  [naar artikel]
 21. Mertens laat vier matchballen onbenut en sneuvelt na ware veldslag in derde ronde Roland Garros (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De derde ronde is het eindstation geworden voor Elise Mertens (WTA 20) op Roland Garros. Onze landgenote verloor een absolute thriller van de Letse...
  [naar artikel]
 22. Mertens laat vijf matchballen onbenut en sneuvelt na ware veldslag in derde ronde Roland Garros (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De derde ronde is het eindstation geworden voor Elise Mertens (WTA 20) op Roland Garros. Onze landgenote verloor een absolute thriller van de Letse...
  [naar artikel]
 23. Venus Williams: "Mertens wie?" (31/05/2017 - Sporza)
  Elise Mertens heeft zichzelf een mooie affiche cadeau gedaan op Roland Garros: ze treft in de derde ronde Venus Williams (WTA-11). Die had nog niet van haar gehoord.
  [naar artikel]
 24. Elise Mertens overwint black-out in tweede set en stoot na moeilijke partij door op Roland Garros (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. Onze landgenote, het 20ste reekshoofd in Parijs, had het niet onder de markt met de Sloveense Tamara Zidansek. De nummer 60 van de wereld won in set twee vijf spelletjes op rij en dus de set. Mertens rechtte de rug in de derde en won de wedstrijd: 6-4, 3-6, 6-2.
  [naar artikel]
 25. VIDEO. Mertens laat vijf matchballen onbenut en sneuvelt na ware veldslag in derde ronde Roland Garros (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De derde ronde is het eindstation geworden voor Elise Mertens (WTA 20) op Roland Garros. Onze landgenote verloor een absolute thriller van de Letse...
  [naar artikel]
 26. Elise Mertens vertrekt met ambitie naar Roland Garros: “Er is wel wat veranderd” (23/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na haar halve finale op de Australian Open wil Elise Mertens maar al te graag bevestigen op het Parijse gravel. “De ambitie is de derde ronde en meer, maar ik bekijk het match per match”, zegt Mertens aan de vooravond van Roland Garros.
  [naar artikel]
 27. Pas gisteren hoorde Argentijn dat hij toch nog mocht spelen op Roland Garros. Het vervolg is goed voor een sprookjesboek (en al zeker 77.000 euro erbij op de rekening) (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het mooiste verhaal op Roland Garros vandaag werd ongetwijfeld geschreven door Marco Trungelliti. Als was het de eerste episode van een...
  [naar artikel]
 28. Wickmayer: "Helemaal niets te verliezen op Roland Garros" (27/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Yanina Wickmayer (WTA 71) begint komende week in Parijs aan haar tiende Roland-Garros. 'Wicky', 27 ondertussen, ontmoet in de eerste ronde de
  [naar artikel]
 29. Elise Mertens over duel met nummer één Halep: "Ze is een van de beste gravelspeelsters" (03/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elise Mertens (WTA 16) neemt het morgen in de achtste finales van Roland Garros op tegen het nummer één van de wereld Simona Halep. Mertens treft...
  [naar artikel]
 30. Venus Williams heeft nog nooit van volgende opponente gehoord: "Elise Mertens? Wie?" (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Elise Mertens (WTA 60) heeft zichzelf op Roland Garros een droomaffiche tegen Venus Williams (WTA 11) bezorgd in de derde ronde. Mertens klopte
  [naar artikel]
 31. Kim Clijsters is beste "legende" op Roland Garros (10/06/2017 - Sporza)
  Kim Clijsters heeft aan de zijde van Tracy Austin-Holt het Legends-toernooi op Roland Garros gewonnen. In de finale waren ze sterker dan Lindsay Davenport en Martina Navratilova.
  [naar artikel]
 32. Ambitieuze Goffin: "Ben honderd procent klaar voor Roland Garros" (27/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  David Goffin (ATP-11) speelt maandag zijn eerste wedstrijd op Roland Garros. Tegenstander wordt de 35-jarige Franse kwalificatiespeler Paul-Henri
  [naar artikel]
 33. Goffin aan vooravond Roland Garros: "Haal weer mijn beste niveau" (26/05/2018 - Sporza)
  David Goffin (ATP-9) is de enige Belgische man op de hoofdtabel van Roland Garros. Onze landgenoot is opnieuw en topvorm en kijkt uit naar de start van het toernooi.
  [naar artikel]
 34. Organisatie Roland Garros wil komaf maken met té opvallende outfits: "Je moet respect hebben voor het spelletje en de locatie" (24/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mocht Serena Williams in de toekomst weer in een catsuit willen aantreden op Roland Garros, dan wordt dat verboden. Dat zegt Bernard Giudicelli, de...
  [naar artikel]
 35. LIVE PER SET. Mertens knokt felbevochten eerste set naar zich toe in derde ronde Roland Garros (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elise Mertens (WTA 20) neemt het momenteel in de derde ronde van Roland Garros op tegen de Letse Anastasija Sevastova (WTA 12). Of de Hamontse zich...
  [naar artikel]
 36. LIVE: Sterke start van Mertens in ronde 3 van Roland Garros: Limburgse wint eerste set tegen Gavrilova (02/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elise Mertens (WTA 16) neemt het momenteel in de derde ronde van Roland Garros op tegen het 24ste reekshoofd Daria Gavrilova (WTA 25). Hoe...
  [naar artikel]
 37. LIVE PER SET. Mertens knokt felbevochten eerste set na tiebreak naar zich toe in derde ronde Roland Garros (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elise Mertens (WTA 20) neemt het momenteel in de derde ronde van Roland Garros op tegen de Letse Anastasija Sevastova (WTA 12). Of de Hamontse zich...
  [naar artikel]
 38. Elise Mertens plaatst zich voor kwartfinale dubbelspel Roland Garros (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elise Mertens heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van het vrouwen dubbel op Roland Garros. Aan de zijde van de Wit-Russische Aryna...
  [naar artikel]
 39. Lastige opener voor Mertens en Darcis op Roland Garros, Goffin treft qualifier (26/05/2017 - Sporza)
  David Goffin krijgt wellicht een opwarmertje in de eerste ronde van Roland Garros. Steve Darcis (tegen Milos Raonic) en Elise Mertens (tegen Daria Gavrilova) hebben het minder getroffen.
  [naar artikel]
 40. Elise Mertens na nederlaag op Roland Garros: “Niveau was te hoog” (04/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Het was een mooie ervaring, maar ik had mijn dagje niet. Het niveau was vandaag te hoog voor mij”, verklaarde Elise Mertens (WTA-16) nadat ze maandag in de achtste finales van Roland-Garros met 6-2 en 6-1 werd uitgeschakeld door de Roemeense Simona Halep (WTA-1).
  [naar artikel]
 41. Djokovic: "Een pauze? Ik wacht af hoe ik me na Roland Garros voel" (07/06/2017 - Sporza)
  Novak Djokovic (ATP-2) gaf na zijn uitschakeling op Roland Garros een aangeslagen indruk op zijn persconferentie. De Serviër sluit een rustperiode niet uit.
  [naar artikel]
 42. Djokovic had motivatiedip: "Winst Roland Garros zoog iets uit me weg" (30/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Novak Djokovic heeft in een stevige motivatiedip gezeten na zijn overwinning op Roland Garros in juni. De Servische tennisser, aanvoerder van de
  [naar artikel]
 43. Kvitova viert comeback op Roland Garros: "Grootste gevecht al gewonnen" (26/05/2017 - Sporza)
  Petra Kvitova zal erbij zijn op Roland Garros. De Tsjechische zou normaal haar comeback maken op Wimbledon, maar is nu toch vroeger fit dan verwacht.
  [naar artikel]
 44. Elise Mertens van de baan gemept op Roland Garros door sterke nummer één van de wereld (04/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Elise Mertens (WTA 16) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van Roland Garros. Ze verloor in de achtste finales van de Roemeense nummer een van de wereld Simona Halep in twee sets: 6-2 en 6-1. De wedstrijd duurde amper een uur.
  [naar artikel]
 45. Vondrousova kegelt Mertens-killer Sevastova uit Roland Garros (02/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 38) heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van...
  [naar artikel]
 46. Elise Mertens treft Sloveense in eerste ronde Roland Garros - Coppejans op hoofdtabel, Minnen moet nog één wedstrijd winnen (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elise Mertens (WTA 20) neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen de Sloveense Tamara Zidansek (WTA 68). Dat blijkt uit de loting voor...
  [naar artikel]
 47. Goffin treft Haase in eerste ronde Roland Garros - Mertens kijkt Lepchenko in de ogen (24/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  David Goffin (ATP 9) neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen de Nederlander Robin Haase (ATP 44). Bij de vrouwen is Elise Mertens...
  [naar artikel]
 48. Mertens loot haalbare kaart in eerste ronde Roland Garros (23/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Parijs is zopas geloot voor de eerste ronde van Roland Garros. Elise Mertens (WTA-20) krijgt met de Sloveense Tamara Zidansek (WTA-68) een haalbare kaart voorgeschoteld.
  [naar artikel]
 49. Petra Kvitova beslist "op allerlaatste moment" of ze deelneemt aan Roland Garros (23/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Petra Kvitova stelt de beslissing over een deelname aan Roland Garros uit tot "het allerlaatste moment". Dat heeft de woordvoerder van de
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.