VIDEO. Bejaarde bewoonster (88) verliest woning na uitslaande brand

© dvg

In de Vuurmolenstraat brak donderdag een brand uit in een woning. De bewoonster werd in veiligheid gebracht, maar de woning is hopeloos verloren.

Dirk Van de gaer & Alain Trappeniers

In de woning van een 88-jarige vrouw uit Langdorp is donderdagochtend rond 10.55 uur brand uitgebroken. De bewoonster was aan het kokkerellen toen plots haar pan en het fornuis vuur vatte. “Daarop is de vrouw in paniek naar buiten gelopen”, aldus commissaris Hans Geyskens van de Aarschotse politie. Meteen werden de hulpdiensten verwittigd.

(Lees verder onder het filmpje)

ayer_df42",wid:"_1467261",uiconf_id:"21813201",flashvars:{doubleClick:{plugin:!0,adTagUrl:prerollUrl},vast:{plugin:!0,postrollUrl:postrollUrl,loadAdsOnPlay:!0},adsOnReplay:!0,metadataProfileId:3063771,requiredMetadataFields:!0},cache_st:"1406844806",entry_id:"0_4ntctlbl"}),kWidget.addReadyCallback(function(e){function r(e){gemiusStream.event("21813201",l,t,e);var a=r.caller.toString();console.log("gemiusStream.event: "+e+"@"+t+"sec - totalTime: "+o+"sec - Caller: "+a),"playing"==e&&s&&prerollUrl&&!~prerollUrl.indexOf("corelio-preview")&&(console.log("tracking empty ad"),(new Image).src="https://adhese.nieuwsblad.be/track/875367/sl53121/?t="+o,s=!1)}var a=document.getElementById(e),l="0_4ntctlbl",n="nGEwQsgXJ7hprExa7E7U9MdvHZF8JkboWpPj7lWEnH3.G7",t=0,o=0,i=0,d="undefined"==typeof MEDIAHUIS?"nw":MEDIAHUIS.config.page_sectionname,s=!0,p=[{name:"_SCT ",value:"news"},{name:"se",value:d},{name:"ct",value:"nw"},{name:"st",value:"vid.wex.frag.vod.free"},{name:"tv",value:"news"}];a.kBind("metadataReceived",function(){var e,r=a.evaluate("{mediaProxy.entryMetadata}");o=a.evaluate("{mediaProxy.entry.duration}");var l=document.getElementsByClassName("video-source-origin");if(l.length>0)for(var n=l.length;n>=l.length;n--){var t=l[n-1];t&&t.parentNode.removeChild(t)}if(r&&r.Source){var i=r.Source;switch(i){case"ATV":e="atv";break;case"TVL":e="tvl";break;case"TVO":e="tvoost"}if(e){var d="www."+e+".be",s=document.createElement("div"),p=a.parentNode;s.className="video-source-origin",s.innerHTML="Bekijk meer video's van "+i+' op

",p.parentNode.insertBefore(s,p.nextSibling)}}}),a.kBind("playerUpdatePlayhead",function(e,r){t=t!=Math.round(e)?Math.round(e):t}),a.kBind("changeMedia",function(e,r){gemiusStream.closeStream("21813201",l,t),l=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",l,o,p,[],n)}),a.kBind("playerStateChange",function(e){"buffering"!=e&&("playing"==e&&0==t&&i||(o>t&&r(e),0==t&&"playing"==e&&(i=1)))}),a.kBind("doStop",function(e,a){o>t&&r("stopped")}),a.kBind("seeked",function(e){o>t&&(t=e,r("seekingStarted"))}),a.kBind("playerPlayEnd",function(e,a){r("complete")}),a.kBind("doReplay",function(e,a){gemiusStream.closeStream("21813201",l,t),t=0,l=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",l,o,p,[],n),r("playing")}),a.kBind("onAdPlay",function(e,r,a){s=!1})})

Toen de brandweer ter plaatse kwam, woedde er in de woning al een hevige brand. De Vuurmolenstraat werd dan ook volledig afgesloten voor het verkeer. Ondanks dat de vlammen snel onder controle waren, is het pand zwaar beschadigd. Controle wees uit dat het huis onbewoonbaar is. De tachtiger bleef ongedeerd maar was danig onder de indruk van de feiten.

Voor de sloop

Ze krijgt tijdelijk onderdak bij haar zoon. Omdat er geen kwaad opzet in het spel is, werd het Leuvense parket niet ingeschakeld. Burgemeester André Peeters, die van de brand op de hoogte gebracht werd door de politie, was aanwezig tijdens de bluswerken. “Het brandweerkorps heeft met volle inzet de brand vrij snel kunnen blussen. Maar ze konden niet meer voorkomen dat het huis onbewoonbaar is geworden. Sterker nog, volgens de brandweerlui is de toestand zodanig dat het eerder voor de sloop is. Of dat ook zo wordt, zal afhangen van de experten die daarover gaan. Het is toch wel aangrijpend als je zoiets ziet gebeuren. Ik was dan ook fel geraakt bij het zien van deze brand en het verlies van het huis voor de bewoonster, die op haar leeftijd nog steeds op haar vertrouwde plek kon verblijven. Gelukkig wordt ze opgevangen door haar zoon, die niet zover van haar verloren stek woont.”

Familie en vrienden gingen in de avond samen aan de slag om op te ruimen en te zien of er toch nog iets kon gered worden van haar spullen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen