Zeven Roemeense seizoensarbeiders, die verbleven op de bovenste verdieping van een huurhuis in de Jef Van Himbergenlaan in Ravels, moeten uitwijken naar Nederland en vonden daar nieuwe opvang. De villa brandde donderdagnacht volledig uit en is onbewoonbaar. [naar artikel]
Een veertigtal Poolse en Roemeense seizoensarbeiders van het fruitbedrijf Van der Velpen in Bekkevoort zou geen betalingen hebben ontvangen voor hun werk. Dat meldt ABVV-secretaris Bert Verhooghe maandag. De arbeiders zouden ook in “erbarmelijke” omstandigheden moeten leven op het domein. [naar artikel]
Geen Pasen zonder de Ronde en... asperges. Naar verluidt serveerde Cleopatra ze al aan Julius Caesar, maar zekerder is dat dit weekend zowat elke (sterren)chef ze in zijn afhaalmenu stopt. Net zoals er zondag aan de Vlaamse keukentafels vele kilo’s geschild zullen worden terwijl Wout naar de zege snelt. En dat hebben we vooral te danken aan... het kleine Kalfort. Vandaag een gehucht van Puurs, honderd jaar geleden het epicentrum van de witte asperges dat zelfs Parijs overblufte. [naar artikel]
Geen Pasen zonder de Ronde en... asperges. Naar verluidt serveerde Cleopatra ze al aan Julius Caesar, maar zekerder is dat dit weekend zowat elke (sterren)chef ze in zijn afhaalmenu stopt. Net zoals er zondag aan de Vlaamse keukentafels vele kilo’s geschild zullen worden terwijl Wout naar de zege snelt. En dat hebben we vooral te danken aan het kleine Kalfort. Vandaag een gehucht van Puurs, honderd jaar geleden het epicentrum van de witte asperges dat zelfs Parijs overblufte. [naar artikel]
Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]
Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]
Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges... [naar artikel]
Op Schootsheide raakten zaterdagavond enkele Roemeense seizoensarbeiders slaags. De politie moest ter plaatse komen en het werd opnieuw rustig. De mannen bleken allemaal dronken en niemand wilde klacht indienen. Ze gingen het zelf oplossen. [naar artikel]
Geen fan van rauwe vis? Hoeft ook niet. Maak je sushi met groene asperges, wortels en avocado. Veggielicious! [naar artikel]
De aspergetelers zitten met de handen in het haar omdat ze geen seizoenarbeiders zien opdagen. Door de maatregelen tegen corona geraken de meeste stekers uit Roemenië, Bulgarije en Polen niet meer hier. Voor de aardbeien, die binnenkort ook geoogst moeten worden, dreigt hetzelfde probleem. [naar artikel]
Een fruitteler uit Heusden-Zolder vraagt de verlenging van de maatregel om seizoensarbeiders langer aan het werk te mogen houden. Dat is nodig, zegt hij, om minder internationaal verkeer van mensen te hebben en zo de heropflakkering van het coronavirus tegen te houden. [naar artikel]
De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]
De politie is vrijdag tussenbeide moeten komen bij een conflict met Roemeense seizoensarbeiders op de Schootsheide in Elen. Een 15-tal arbeiders stond op het binnenerf en eiste dat het loon van de afgelopen weken onmiddellijk werd uitbetaald. Ze waren misnoegd dat ze het niet kregen omdat ze zaterdag met de bus naar huis gingen. De politie bemiddelde tussen de twee partijen. (mm) [naar artikel]
Seizoenstelers hebben maar één kans per jaar om het waar te maken. Als de teelt mislukt, gaat hun jaarinkomen in rook op. Met de aspergeoogst voor de deur, dringt de vraag zich op: seizoensteelt zonder seizoensarbeiders, hoe krijg je dat klaar? [naar artikel]
Lees dit artikel: Geef phishing geen kans Geschreven met input van Phished Een leven zonder internet is vrijwel ondenkbaar. Waar werknemers vroeger alles manueel of met een typemachine moesten doen, zijn ze vandaag enorm afhankelijk van hun computer. Met z’n allen gebruiken we het internet constant om ons werk te kunnen doen, en dat doen we routinematig en zonder nadenken. Daardoor staan […] Lees dit artikel: Geef phishing geen kans [naar artikel]
De Tongerse rechter veroordeelde zowel de BVBA als de NV die gevestigd zijn onder het aspergebedrijf in Dilsen-Stokkem tot monsterboetes van 672.000 euro voor mensensmokkel en huisjesmelkerij. De rechter oordeelde dat de Albanese en Roemeense seizoensarbeiders is zeer erbarmelijke omstandigheden moesten leven. [naar artikel]
De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]
Liefhebbers kijken er het hele jaar naar uit: aspergeseizoen. Zo ook chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste, als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe bereid je de witte asperges het best om dit te vermijden? En hoe smaken ze het lekkerst? [naar artikel]
In menig Limburgs veld wordt momenteel wit goud uit de grond getrokken. Het aspergeseizoen is immers volop aan de gang. Bij deze zaken toveren ze de lekkerste afhaalgerechten met asperges op tafel. [naar artikel]
Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk! [naar artikel]
Wie meermaals een parkeerboete onbetaald laat, riskeert in Lier binnenkort zijn wagen met een wielklem terug te vinden. De stad wil vooral buitenlandse nummerplaten aanpakken, omdat uit cijfers blijkt dat die wagens instaan voor een groot deel van de onbetaalde boetes. De grootste groep wanbetalers bestaat uit Roemeense seizoensarbeiders. Ze maken het al eens bont: het recordaantal staat op liefst 66 niet-betaalde boetes onder één naam. We vragen de burgemeester om uitleg. [naar artikel]
Het slabedrijf van Jos en Paul Ceulemans uit Sint-Katelijne-Waver voert een dubbel gevecht in de strijd tegen corona. De groenteprijzen kelderen en nu de eerste oogsten voor de deur staan, geraken de Roemeense seizoensarbeiders niet hier. “Werklozen inzetten? Wie wil nog werken? Als de crisis nog een maand duurt, is een drama onoverkomelijk”, zegt Jos Ceulemans. [naar artikel]
Seizoensarbeiders mogen tijdens hun verplichte quarantaine toch in de land- en tuinbouwsector werken. Die sectoren zijn namelijk essentieel. Tijdens hun vrije tijd moeten de seizoensarbeiders wel binnen blijven. [naar artikel]
Twee buitenlandse seizoensarbeiders liggen met ernstige brandwonden in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek na een zware brand maandagochtend in Zepperen. De loods waar de seizoensarbeiders verblijven, werd volledig verwoest. De brandweer moet nog zeker tot vanmiddag nablussen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.