In Berchem zal de kaaswinkel Van Tricht-Dhaene in de Fruithoflaan de activiteiten stopzetten. Het is de zaak waarin de familie Van Tricht ooit haar kaasimperium opstartte. De winkel werd enkele jaren geleden overgelaten aan een andere uitbater. [naar artikel]
Jarenlang gaf Theo Bekkers fulltime muziekles in twee Bilzense scholen en in zijn vrije tijd zat hij bijna dagelijks achter de vleugel. Op zijn 49ste sloeg hij een totaal andere richting in. Na een opleiding tot kaasmeester opende hij vorige maand een kaaswinkel in een zijstraat van de Markt in Maaseik. Een buffetpiano in De Kieësklok herinnert aan zijn vorige beroepsleven. In een karaktervol pand verkoopt hij vooral ambachtelijke kazen. Roodbacteriekazen, bijvoorbeeld, maar ook de Achelse Blauwe en geitenkazen uit onder meer Frankrijk en Zwitserland. [naar artikel]
Michaël Frans opende op 2 juli de deuren van zijn eigen kaaswinkel in het centrum van Heers. Bij Kaasateljee ben je aan het juiste adres voor (h)eerlijke kazen rechtstreeks van bij de producent. [naar artikel]
Vic Van den Putte, in Antwerpen beter bekend als Vik van ’t Keravikse, is niet meer. De voormalige kroegbaas van het volkscafé op het Eilandje overleed plots op 81-jarige leeftijd. Hij was 22 jaar lang een kleurrijk figuur in het Antwerpse nachtleven. Vic was ook de bedenker van Paschka, de populaire smeerpasta van verse kaas en chocolade. Het succesverhaal begon in de Kerkstraat, waar Vic een kaaswinkel uitbaatte. Vandaag staat de Paschka-fabriek in Olen langs de E313, met een jaaromzet van 4 miljoen euro. [naar artikel]
Kaasmeester Peter Verbruggen is een bekende naam in de Belgische gastronomie. Hij zit al 35 jaar in het vak en vertegenwoordigde ons land een aantal jaren geleden op de Caseus Award in Lyon, zeg maar het WK voor kaas. [naar artikel]
De Muizenval is niet alleen een toneelstuk van Agatha Christie, maar sinds 2000 ook de speciaalzaak van Stef Demulder en zijn vrouw Nadia di Costanzo. Het aanbod is vooral gericht op het land van Petrarca en Versace. [naar artikel]
De Stalse Schans is een melkschapenboerderij in Stal bij Beringen. Schans verwijst naar een omwalde plek, die in de 15de en 16de eeuw bescherming bood aan gezinnen. [naar artikel]
Stichting Ommersteyn werd in 2000 opgericht door Jos Vaessen (CEO Vasco, ex-voorzitter KRC Genk) en zijn vrouw Jeanine. Op de zorgboerderij werken zo'n dertig mensen, die in een gewone werk- of leefsituatie moeilijker functioneren. [naar artikel]
De Melkerijwinkel werd in 1983 opgericht en jarenlang uitgebaat door Lika, een cooperatie van lokale landbouwers. Sinds 2011 is de winkel geïntegreerd in de Carrefour Market, die werd gebouwd op de plaats van de vroegere melkerij. [naar artikel]
Elf jaar geleden openden Tom Goossens en zijn vrouw An in de Luikerstraat in Sint-Truiden de kaas- en charcuteriezaak Delisse. Vier jaar later namen zij de Italiaanse specialiteitenzaak Aroma over: Deli Roma was geboren. [naar artikel]
In 2003 opende Philip Decoster (44) in Turnhout Domus Casei (Huis van de Kaas). Tien jaar geleden kwam daar een filiaal in Hasselt bij. Op de eerste locatie kan er ook geluncht worden en voor de anglofielen is er zelfs high tea. [naar artikel]
Peter Vranken werkte acht jaar in de mijn, maar droomde van een job met dieren. Daarom startte hij in 1992 met een geitenboerderij, waar hij 260 geiten hield. Twee jaar later begon hij ook kaas te maken. Die bezigheid nam zoveel tijd in beslag, dat hij een aantal jaren geleden al zijn dieren verkocht. [naar artikel]
Jarenlang was Soffia Moës (35) gefascineerd door multimedia, maar in 2014 sloeg ze een totaal andere weg in. Op de Luikersteenweg in Tongeren opende ze samen met haar ouders, die voordien een populair mosselrestaurant hadden, pop-upkaaszaak Rok4. Vorig jaar verhuisden ze naar het centrum, waar ze een eigen rijpingscel hebben. [naar artikel]
Geitencoöperatief De Levende Aarde in Alken is een kleinschalig landbouwbedrijf met een tachtigtal geiten. Remy Schiffeleers verwerkt de melk tot 22 kaassoorten en yoghurt. Zijn producten worden niet alleen ter plaatse verkocht, maar ook via de Voedselteams, op markten en in lokale zaken, zoals hoevewinkels Mattes in Alken en De Heerlijke Hoeve in Brustem. [naar artikel]
Frans-Peter Laagland (48) uit Lommel rijdt elke dag met zijn winkelwagen naar een markt. Zijn enige Limburgse halte is de Vennestraat in Winterslag op zaterdagmorgen. "De leukste plek waar ik kom. Zo levendig en zo multicultureel, echt een voorbeeld", zegt hij. In zijn assortiment zitten heel wat Franse en Italiaanse kazen, maar zijn specialiteit is kaas uit Gouda. [naar artikel]
Een rechtbank in het zuiden van Duitsland heeft bepaald dat een vrouw wel mag klagen over de walm van de kaaswinkel waar ze boven woont, maar geen... [naar artikel]
In 2009 werd de Achelse Blauwe van kaasmakerij Catharinadal bij de uitreiking van de Caseus Awards in Lyon - zeg maar het WK voor kazen - uitgeroepen tot de origineelste kaas. Het bedrijf van de broers Peter en Bert Boonen kreeg er internationale bekendheid door. “Onze ouders maakten boter”, verduidelijkt Peter. “Bert en ik pikten de kaastraditie van onze grootouders weer op. Over het hele jaar maken wij 150 verschillende kazen, vooral van rauwe koemelk. Die wordt geleverd door twee Limburgse boeren. Daarnaast produceren we ook geiten- en schapenkazen.” [naar artikel]
Giedo De Snijder en zijn vrouw Maga Bauweleers hadden jarenlang een kaasmakerij in Werchter. Ze verkochten die in 2006, maar acht jaar later hadden ze het kaasvirus weer te pakken. Eind 2014 richtten ze in Lummen kaasmakerij Karditsel op. Ze produceren biologische, rauwmelkse kaas en werken daarvoor samen met twee bioboeren. Pieter Coopmans bewerkt de gronden van de Abdij van Herkenrode en levert het biologische gras en de klaver voor de geiten van geitenboerderij ’t Goerenhof van Koen Vanroye in Lummen. Ze richtten een landbouwvennootschap op en leveren de melk aan de buren van Karditsel. [naar artikel]
Nederland is het kaasland bij uitstek, maar ook daar komt er steeds meer aandacht voor plantaardige alternatieven. Zo opende het vegan kaasmerk Willicroft zopas de deuren van een eerste winkel in Amsterdam. [naar artikel]
Herentals verliest één van de zijn meest bekende winkeliersters. Zondag overleed Margritje Verwimp op amper 74-jarige leeftijd. Tot vorig jaar baatte de vrouw de kaaswinkel Verwimp op de Grote Markt in Herentals uit. [naar artikel]
Wie zelf niet wil koken tijdens de feestdagen kan beter niet te lang wachten met bestellen bij traiteur, slager, restaurant of kaaswinkel. Een beperking of zelfs sluiting is voor veel zelfstandigen de enige oplossing om de enorme vraag te overleven. [naar artikel]
Een Australische kaasmaker heeft een boete gekregen van meer dan 9.000 dollar (8.405 euro) voor een onaangename geur die lijkt op die van “zure melk met aardse kenmerken”. De geur zou volgens de autoriteiten de buurt terroriseren. [naar artikel]
Tot een stuk in de nacht hebben de topministers van de federale regering samengezeten voor ze tot een akkoord kwamen over ‘de grote ‘arbeidsdeal’. Maar hoe wordt er op de werkvloer gedacht over de nieuwe regels rond deconnectie, de ingekorte werkweek met vier lange dagen en de fexibilisering ten gunste van de e-commerce. We vroegen het aan een koerier, een immokantoor, een kaaswinkel en ‘s lands bekendste schoenmaker. [naar artikel]
De Stoutmoedige Diefte van het Lam Gods. Zo blokletterden de kranten in 1934 toen twee panelen van het meesterwerk van de gebroeders Van Eyck in de nacht van 10 op 11 april verdwenen bleken uit de Sint-Baafskathedraal, die overigens niet op slot was. Nu, 90 jaar later, is dat ene paneel nog vermist. Nog steeds zoeken amateur- én professionele speurders naar de Rechtvaardige Rechters. Een reconstructie van die nacht in Gent. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.