Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Minder suiker en vet in onze voeding dan vijf jaar geleden

20/08/2018 - 11:58
"De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Minder suiker, meer vezels: onze voeding is (een beetje) gezonder dan 5 jaar geleden (20/08/2018 - VRT NWS)

De hoeveelheid suikers en verzadigde vetten in onze voeding is lager dan 5 jaar geleden. Daarmee komt de sector afspraken na die gemaakt werden met de minister van Volksgezondheid. Al blijft er wel werk aan de winkel. "De normen die de voedingsindustrie zichzelf oplegt, zijn niet dezelfde als die van de Wereldgezondheidsorganisatie", zegt diëtist Michaël Sels. [naar artikel]


2. Wordt onze voeding gezonder? Meer vezels en alsmaar minder suiker en vet in producten dan vijf jaar geleden (20/08/2018 - Het Nieuwsblad)

De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie en Comeos, de federatie voor de handel, en minister van Volksgezondheid Maggie De Block stelden maandag een en ander voor op een persconferentie. [naar artikel]


3. DISCUSSIE. Minder suiker en vet in onze voeding: bent u meer dan vroeger bewust bezig met gezond eten? (21/08/2018 - Gazet van Antwerpen)

De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. [naar artikel]


4. Onze voeding bevat steeds minder suiker en vet (20/08/2018 - Metro)

De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8% minder suikers en 13% meer vezels dan vijf jaar geleden. De sector voegde ook 24,5% meer volkoren granen toe. Voor chocoladeproducten en koekjes ging het percentage verzadigd vet naar […] Het bericht Onze voeding bevat steeds minder suiker en vet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. Meer vezels en minder suiker en vet in voeding dan vijf jaar geleden: “Mag nog ambitieuzer” (20/08/2018 - Het Belang van Limburg)

De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie en Comeos, de federatie voor de handel, en minister van Volksgezondheid Maggie De Block stelden maandag een en ander voor op een persconferentie. [naar artikel]


6. Na het zout, nu de suikers en vetten: onze voeding weer iets gezonder (20/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

U heeft het amper gemerkt, maar onze voeding bevat nu minder suikers en minder verzadigde vetten dan vijf jaar geleden. In ontbijtgranen zitten... [naar artikel]


7. Hoeveel fruit moeten we eten en zit er meer suiker in cola of chocomel?: Vlaming gebuisd op kennis over voeding (21/06/2018 - Het Nieuwsblad)

Het is niet bijster goed gesteld met onze kennis over voeding. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête waarover het wetenschapstijdschrift Eos donderdag bericht in een special. De gemiddelde score van de 542 Vlamingen tussen 18 en 64 die werden bevraagd, is een povere 39 op 100. Jongeren tussen 18 en 29 weten het minst over voeding. [naar artikel]


8. Nestlé heeft manier gevonden om minder suiker te gebruiken in snoepgoed (01/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

De Zwitserse groep Nestlé gaat tot 40 procent minder suiker in zijn snoepgoed kunnen gebruiken. Wetenschappers van de groep ontdekten een manier om suiker anders te structureren, waardoor je minder suiker kan gebruiken, zonder smaakverschil. [naar artikel]


9. Albert Heijn zuiniger met SUIKER (09/04/2019 - De Morgen)

De gemiddelde vaste klant van Albert Heijn krijgt volgend jaar een kwart kilo minder suiker voor zijn geld. De supermarkt gaat het suikergehalte in honderd van zijn huismerkproducten drastisch verlagen en denkt op die manier '250 miljoen klontjes' minder suiker te verkopen. [naar artikel]


10. HBvL test: minder suiker in muesli, proef je dat? (09/02/2018 - Het Belang van Limburg)

In 2017 haalden de drie supermarkten Colruyt, Delhaize en Carrefour maar liefst 363 ton suiker uit hun huismerkproducten. Vooral producten als ontbijtgranen of frisdranken werden ‘verbeterd’. Maar proef je het verschil tussen een product met meer of minder suiker? Onze journalisten gingen naar Shopping 1 in Genk en schotelden de Limburgers drie soorten muesli voor. [naar artikel]


11. 40 procent minder suiker, maar even zoet (13/04/2019 - De Morgen)

Vergeet Stevia en andere zoetalternatieven. Voedselproducent Nestlé gaat de structuur van echte suiker omgooien zodat het zoeter smaakt. Vanaf 2018 zal zijn snoepgoed zo 40 procent minder suiker bevatten, terwijl het precies hetzelfde proeft. [naar artikel]


12. Albert Heijn kiest voor minder suiker in eigen producten (02/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Bij Albert Heijn gaan ze tegen eind dit jaar zowat honderd producten van het eigen merk in de rekken leggen die minder suiker bevatten. De supermarktketen wil daarmee de strijd tegen suiker aangaan. [naar artikel]


13. Suiker: topopbrengst – lage prijs (28/01/2018 - Metro)

De suikerprijs staat op het laagste niveau sinds vele jaren, als gevolg van het overaanbod op de markt en het wegvallen van de Europese suikerquota. Tegelijk kennen de suikerbieten in ons land een topopbrengst dit jaar. Dat zegt Guy Paternoster, directeur grondstoffen bij Tiense Suiker, de grootste suikerproducent van het land. Donderdag was de laatste […] [naar artikel]


14. Coca-cola wil fors minder suiker in zijn drankjes, maar aan originele recept wordt niets veranderd (30/06/2021 - Het Nieuwsblad)

Frisdrankfabrikanten willen ons meer op het spoor zetten van een gezonde levensstijl en spreken daarom af dat ze minder suiker in hun producten willen stoppen. Tegen 2025 moet er in ons land 7 procent minder suiker in die drankjes zitten. Coca-Cola rekent zelfs op 10 procent minder. [naar artikel]


15. Cardiologen roepen op om drastisch minder suiker te eten: “Het is de grootste vijand van uw hart” (23/09/2019 - Het Nieuwsblad)

We verslinden elk jaar 50 tot 75 kilo suiker per jaar en dat is nefast voor ons hart. De Belgische Cardiologische Liga roept daarom op om onze consumptie van zoetigheid drastisch te verminderen. “Jongeren leggen met al die frisdrank en zoete snacks de basis voor de hartproblemen van later.” [naar artikel]


16. “Een glas fruitsap bevat 27g suiker, evenveel als een glas cola”: experten geven advies om minder suiker te eten (11/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij 5 concrete tips waarmee je meteen aan de slag kan. “Als je gezond bent, zal je geen lichamelijke effecten ondervinden als je plots veel minder suiker gaat eten.” [naar artikel]


17. Minder VET in voeding (11/04/2019 - De Morgen)

Tegen 2020 moet er 10 procent minder verzadigd vet in onze voeding zitten. Minister Laurette Onkelinx (PS) wil obesitas aanpakken en vraagt de voedingsindustrie om alternatieven voor slechte vetten. Op termijn moet ook het suikergehalte omlaag. [naar artikel]


18. Experts over minder suiker eten: ‘Niet de suiker op zich vormt het probleem, vooral de manier waarop je hem binnenkrijgt’ (12/01/2022 - De Morgen)

Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij een reeks tips waarmee je meteen aan de slag kan. [naar artikel]


19. Minder suikers en vetten in voeding volgens industrie maar experts zijn kritisch: “Show van de schone schijn” (20/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Volgens de voedselindustrie daalde de hoeveelheid suiker de laatste vier jaar met 7,1 procent in frisdranken en met 3,8 procent in zuivelproducten. Dat zou onder andere het gevolg zijn van het Convenant Evenwichtige Voeding dat de sector in 2012 sloot met minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Maar niet alle voedingsexperts zijn even enthousiast. “De overheid zou zelf meer moeten doen want er komt een obesitasepidemie aan.” [naar artikel]


20. 30 procent werknemers met maaltijdcheques kon vorig jaar minder spenderen aan voeding (18/02/2021 - Express)

Uit een studie uitgevoerd door Listen in opdracht van VIA, de sectororganisatie van uitgevers van maaltijdcheques, blijkt dat één op de drie gezinnen die maaltijdcheques krijgen vorig jaar minder hebben kunnen uitgeven aan voeding. Een bevraging bij 1.641 Belgische werknemers die maaltijdcheques ontvangen leert dat de coronacrisis heel wat mensen heeft gedwongen om het mes […] The post 30 procent werknemers met maaltijdcheques kon vorig jaar minder spenderen aan voeding appeared first on Business AM. [naar artikel]


21. Inflatie daalt verder: gas opnieuw goedkoper, voeding helemaal niet (30/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het leven wordt opnieuw minder snel duur. De inflatie, die aangeeft hoe snel de prijzen stijgen, is in januari gedaald naar 8,05%. Dat is een daling van zo’n 2% tegenover vorige maand. Voor gas betaal je zelfs minder dan een jaar geleden. Al is er wel een grote keerzijde: de prijs van voeding krijgen we maar niet onder controle. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!