Gezonde en verse voeding heeft de reputatie duur te zijn. Toch kan je ook gezond en lekker koken voor weinig geld. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen in vijf simpele tips hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd. Ze geven ook zes exclusieve recepten om meteen mee aan de slag te gaan: “Dure superfoods zijn echt niet nodig.” [naar artikel]
Koken met pure, onbewerkte, eerlijke ingrediënten, daar kan je nooit iets verkeerds mee doen. Daarom: weg met alle foodfabels en een ode aan koken... [naar artikel]
Koken op gas is vaak vuiler dan koken op elektriciteit. Het levert vaker een overschrijding op van de zogenoemde advieswaarden voor stikstofdioxide (NO2) van de Europese Unie en de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dat meldt de Nederlandse onderzoeksorganisatie TNO op basis van onderzoek in 247 huizen in Italië, Spanje, Frankrijk, Slovakije, Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Nederland. [naar artikel]
Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]
16:46 In de afgelopen jaren begonnen tv-koks zoals Jeroen Meus, Wim Ballieu en Sergio Herman hun eigen restaurants. Ze ondervonden dat koken op tv makkelijker is dan koken in hun eigen restaurant. [naar artikel]
Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]
Vanavond wordt de voorlopig laatste aflevering van ‘Zot Van Koken’ uitgezonden op VTM. Maar niet getreurd, want chef van dienst Loïc Van Impe mag... [naar artikel]
Het oog van een Britse jongedame is zwaar beschadigd geraakt na een stom ongeluk in de keuken. Bethany Rosser wilde twee eieren koken koken in de... [naar artikel]
Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Hartig of zoet? Buiten Koken is het basisboek voor outdoor koken. [naar artikel]
Na Kobe Desramaults, die op Sicilië aan de slag is, zal Christophe Hardiquest vanaf woensdag ook in het buitenland koken: hij wordt de chef van een iconisch restaurant in de Provence. [naar artikel]
Eén op de drie Vlamingen koopt minder verse voeding om kosten te besparen. Dat blijkt uit de Grote Geldenquête van HLN. Toch hoeft gezond koken niet duur te zijn. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen vijf simpele tips voor hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd . Ze geven zes exclusieve recepten om deze week al meteen mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Koken op open vuur, en zo een Michelinster verdienen? In Stockholm deed Niklas Ekstedt het. En dan te weten dat diezelfde man op zijn 21ste moleculair kookte. Tot hij ontdekte hoe veelzijdig koken op vuur kan zijn. Hoe je zelf aan de slag gaat, lees je in zijn nieuwe boek. Drie rokerige voorsmaakjes. [naar artikel]
‘Wat eten we vandaag?’, een vraag die thuis dagelijks gesteld wordt. Daar biedt Foodbag een antwoord op. De foodbox staat voor koken zonder keuzestress, met inspirerende smaken en producten van hier. [naar artikel]
Lekker, gezond én snel koken: voor de meeste gezinnen is het elke dag weer een uitdaging. “Maar dat hoeft het niet te zijn”, vindt Kathleen Brenders. Als mama van drie zonen leerde ze al doende hoe je ondanks een druk weekschema toch voor ieder wat wils op tafel kan zetten, zonder uren in de keuken te staan. Wat zijn haar bespaartips? En hoe houdt ze rekening met alle eetvoorkeuren binnen het gezin? “We bestellen één keer per week boodschappen.” [naar artikel]
Dinsdag 15 november van 19 tot 22 uur heeft in het CC een kookworkshop plaats, die je leert hoe je kunt koken met een beperkt budget. [naar artikel]
Wie niet kan koken, zegt vaak dat hij “amper een gekookt eitje kan klaarmaken”. Al is het zelfs voor wie wel kan koken niet altijd evident. De ene keer krijg je een te lopend resultaat, de andere keer ziet je eidooier groen na het koken of barst het ei al in de pot. Hoe krijg je dat perfect gekookt eitje dan op tafel? En eet je het ei nog op als het eigeel groen kleurt tijdens het koken? [naar artikel]
Om pasta te koken heb je niet per se een grote pot met kokend water nodig. Deze hack bewijst dat het ook anders en nog eenvoudiger en sneller kan. [naar artikel]
Een sportieve uitdaging van wielrenner Victor Campenaerts wordt slecht onthaald in Keerbergen. Zijn oproep om het snelste rondje te rijden rond het meer van Keerbergen wordt door de burgemeester slecht onthaald. Hij vindt de uitdaging gevaarlijk. [naar artikel]
Vegan kaasjes maken: een uitdaging en toch niet moeilijk zo blijkt uit de online workshop van Buikgeluk. Je maakt het gewoon zelf in eigen keuken. Journalist Kizzy deed de test. [naar artikel]
‘De uitrol van het vaccin wordt een zeer grote uitdaging. Zelfs het organiseren van een vaccinatiecampagne met een bestaand, gekend... The post Erika Vlieghe: ‘Uitrol van het vaccin wordt een zeer grote uitdaging’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Als je al eens in de Colruyt komt, zag je misschien het boek 'Koken is kinderspel' wel liggen. En bij het lezen van zo'n titel kriebelt het [naar artikel]
Marie Verhulst stapt van de ene uitdaging in de andere. Het gloednieuwe baasje van Samson kreeg recent een programma bij radiozender NRJ, maar gaat... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.