In het Limburgse Lanaken verkoopt frituriste Noëlla Vanaubel sinds kort frieten met choco. Ze zag het ooit op een kerstmarkt in Duitsland en toen haar leverancier nieuwe producten kwam voorstellen en ze een pot Nutella in het assortiment zag, twijfelde ze niet lang. Toen Vanaubel een pot Nutella zag bij haar leverancier, twijfelde ze geen […] Het bericht In frituur in Lanaken kan je nu frieten met choco bestellen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het wereldrecord frieten bakken staat voortaan op de naam van Luc Driesen. Sinds vorige vrijdag bakte hij 126 uur lang frieten in zijn frituur Estrella in Oostmalle. In het bijzijn van honderden supporters werd afgeteld naar de laatste seconden. “Zonder mijn vriendin Estrella was dit nooit gelukt”, verklaart de emotionele wereldrecordhouder. [naar artikel]
De oorlog in Oekraïne is een bedreiging voor de friet met mayonaise die u koopt in uw plaatselijke frituur. De kans is groot dat u binnenkort een pak meer geld moet betalen voor dezelfde portie friet. In het slechtse geval kan uw frituuruitbater binnenkort zelfs helemaal geen frieten meer bakken, want door de oorlog dreigt een enorm tekort aan zonnebloemolie. Alternatieven zijn vaak ongezonder en slechter voor het milieu. Frituur Lutselus in Diepenbeek gaat nu producten hamsteren om ook straks nog frietjes te kunnen bakken zonder dat de prijzen moeten verhogen. [naar artikel]
In Sint-Jozef Rijkevorsel is vrijdag een hoofdstuk afgesloten. Eric Knaepkens (68) stond voor de laatste keer aan de ketels van frituur ’t Sas op de hoek van Stevennekens en de Hoeveweg. Na 37 jaar frieten en snacks bakken, gaat hij van zijn vrije tijd genieten. [naar artikel]
Frieten eten, dat is niet al te moeilijk. Ze bakken, dat is een kunst. Onze man trok naar De Blauwe Frituur in Kortrijk om er de middagshift mee te draaien. Want de beste frituur van Vlaanderen zoeken, zonder de job te kennen, dat gaat niet. [naar artikel]
Iedere dag gaat Rudy Gybels uit Schaffen naar de frituur voor zijn dagelijkse portie frieten. Hij doet dat al meer dan 30 jaar en toch heeft Rudy geen overgewicht of gezondheidsproblemen. [naar artikel]
Klokslag 15u begon Luc Driesen (49) van frituur Estrella in Oostmalle vrijdag aan zijn wereldrecordpoging frieten bakken. Als alles pruttelt naar wens, mag hij zich woensdag om 21u na 126 uur bakken de wereldrecordhouder noemen. [naar artikel]
Geen hardnekkiger eetgewoonte die bij Vlamingen dieper ingebakken zit dan de wekelijkse portie frieten. Het Nieuwsblad gaat daarom op zoek naar ‘De Beste Frituur van Vlaanderen’. Nog tot 29 mei kan iedereen stemmen voor zijn of haar favoriet. [naar artikel]
Geen hardnekkiger eetgewoonte die bij Vlamingen dieper ingebakken zit dan de wekelijkse portie frieten. Het Nieuwsblad gaat daarom op zoek naar ‘De Beste Frituur van Vlaanderen’. Tot 29 mei konden de inwoners van alle Vlaamse gemeenten hun favoriete frituur kiezen. Ze deden dat massaal: meer dan 130.000 mensen brachten hun stem uit. [naar artikel]
Stefan Devoldere (47) van frituur Vollenbak in Merendree kijkt niet op een stunt meer op minder. Vorig jaar bakte gij nog iedere maand frieten voor slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Nu zet hij de 20ste verjaardag van zijn frituur in de verf met een speciale actie. Zo kan je voortaan zoveel frieten eten als je wil voor een vast maandbedrag. “Maar je moet wel zelf een herbruikbaar bakje frieten meenemen", luidt de enige voorwaarde. Op die manier wil hij collega’s inspireren om iets te doen aan de wegwerpcultuur in frietkoten. [naar artikel]
Geen hardnekkiger eetgewoonte die bij Vlamingen dieper ingebakken zit dan de wekelijkse portie frieten. Het Nieuwsblad gaat daarom op zoek naar ‘De Beste Frituur van Vlaanderen’. Tot 28 juni kan jij stemmen om jouw favoriet de prijzenpot te laten winnen. [naar artikel]
Frituur Den Heiberg in Itegem (Heist-op-den-Berg) gaat frieten met chocoladesaus serveren. Geniaal of heiligschennis? [naar artikel]
Een Maasmechelaar bakt gratis frieten voor de slachtoffers van de overstromingen in de zwaargetroffen gemeente Pepinster. Deze voormiddag hebben tal van vrijwilligers 250 kg frieten voorgebakken. Rond 14u zijn de Maasmechelaren naar Pepinster vertrokken waar ze voor 500 personen frieten, snacks en een drankje uitdelen. De zaakvoerder van de frituur op wielen is geraakt door de beelden van de overstromingen daar en wil dus de slachtoffers een hart onder de riem steken met een lekkere portie frieten. [naar artikel]
Liefhebbers van krokant gebakken, goudgele aardappelstaafjes maken zich op voor de Week van de Friet. Uit een nieuwe enquête blijkt dat de helft van alle Vlamingen minstens één keer per maand naar de frituur trekt. Meest gekozen maaltijd: een portie frieten met mayonaise en een frikandel/curryworst/lange hamburger. [naar artikel]
Je kan verzot zijn op frietjes, maar Gurbet Cetinkaya (39) uit Mariakerke gaat nog een stapje verder. De Gentse eet al dertig jaar elke dag frietjes, letterlijk elke dag. Sinds de opening van haar eigen frituur – een kinderdroom – eet ze zelfs drie maal per dag frieten. Het vreemde? Haar lichaam is perfect gezond volgens de dokter. [naar artikel]
Topchef Sergio Herman opent eind november zijn gastronomische frituur in Antwerpen. De komst van 'Frites Atelier', want zo gaat Sergio's frituur heten, was al aangekondigd maar nu is ook bekend waar de zaak gaat komen. [naar artikel]
Je kan verzot zijn op frietjes, maar Gurbet Cetinkaya (39) uit Mariakerke gaat nog een stapje verder. De Gentse eet al dertig jaar elke dag frietjes, letterlijk elke dag. Sinds de opening van haar eigen frituur – een kinderdroom – eet ze zelfs drie maal per dag frieten. Het vreemde? Haar lichaam is perfect gezond volgens de dokter. [naar artikel]
Goudgeel en heerlijk knapperig. Frietjes blijven met grote voorsprong onze favoriete snack. Uit onderzoek van VLAM blijkt dat de helft van alle Vlamingen iedere maand frieten van de frituur eet. Voor een vijfde van de mensen is dat zelfs wekelijks. Maar wat is nu onze favoriete saus? En smikkelen we onze frieten het liefst in een bakje of puntzak op? Wij zetten voor de Week van de Friet de opvallendste gewoontes op een rij. [naar artikel]
Het is exact tien jaar geleden dat Werner Van Aert (42) Frituur Falcon op de Oudeleeuwenrui in Antwerpen overnam van zijn voorganger. Zijn vrouw Nancy Van Cleempoel (43) liet haar job in het ziekenhuis voor wat ze was en stapte mee in de frituur. “We eten nog elke dag een portie frieten, dat word je nooit beu”, zeggen de twee. [naar artikel]
Nieuwe werknemers vinden? Dat is deze dagen voor veel bedrijven een ramp, en dus pakken ze het bij Frituur Bossuwé anders aan. Wie een vriend kan aanbrengen als nieuwe collega, krijgt voortaan élke dag een portie gratis frieten. Zolang die vriend er blijft werken, weliswaar. [naar artikel]
Nieuwe werknemers vinden? Dat is deze dagen voor veel bedrijven een ramp, en dus pakken ze het bij Frituur Bossuwé anders aan. Wie een vriend kan aanbrengen als nieuwe collega, krijgt voortaan élke dag een portie gratis frieten. Zolang die vriend er blijft werken, weliswaar. [naar artikel]
Fay Van Stichel (26) en Dejan Stankovski (23) delen niet alleen hun liefde voor elkaar, maar ook voor frieten. Nog geen twee jaar nadat haar vriend in het centrum van Mechelen een frituur begon, opent zij op de Botermarkt Pomfritz. Daarmee heeft het plein na decennia opnieuw een frituur. Fay verkoopt er niet alleen friet met een Mechels sausje over, maar ook verschillende soorten aardappelen en extra speciale curryworsten. [naar artikel]
Met onze verkiezing van de ‘Beste Frituur van Vlaanderen’ kan elke frietjesfanaat zijn liefde voor zijn favoriete frituur uiten. Voor de leden van de Orde van de Gulden Puntzak is dat echter dagelijkse kost. “Met 5.000 frituren zijn we ons niet bewust van de rijkdom aan keuze die we hebben in ons land.” [naar artikel]
Is er iets waar we in het buitenland meer mee geassocieerd worden dan met frieten? Ik denk het niet. De goudgele staafjes worden overal ter wereld gemaakt, maar onze frieten zijn voor iedereen een ijkpunt. Of ze nu French fries of patat genoemd worden, ze toveren een glimlach op het gelaat van jong en oud en ze smaken blijkbaar het best ‘van de frituur’, met een goeie klad huisbereide mayonaise of tartaarsaus. Waar ga jij de volgende keer aanschuiven? [naar artikel]
Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men een frituur tegen. Elk zichzelf respecterend dorp heeft niet alleen een kerktoren, maar ook minstens één frituur. Maar wat is nu de beste frituur van Vlaanderen? Het Nieuwsblad zoekt het uit en u kan daarbij helpen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.