In een klassieke setting brengt Château Neercanne een hedendaagse, Frans-Belgische keuken met internationale accenten. Het restaurant heeft al 32 jaar onafgebroken een Michelinster. [naar artikel]
Opschudding in de Nederlands-Limburgse gastronomie: vier restaurants verloren gisteren hun Michelinster. Het bekendste is Château Neercanne in Maastricht, pal tegen de dorpskern van de Riemstse deelgemeente Kanne. “Onze ster kwijt na 33 jaar, dat is een mokerslag “, zegt directeur Peter Harkema. [naar artikel]
Chef-kok Gilbert von Berg verruilt het bekende restaurant Château Neercanne voor een eigen zaak. Michelinster? “Die ambitie zal ik nooit hardop uitspreken. Maar eten op hoog niveau hoeft niet stijf te zijn.” [naar artikel]
Château Neercanne in Maastricht, net over de grens met Kanne, krijgt weer een Michelinster. In 2018 verloor het restaurant haar ster. In totaal mogen restaurants in Nederlands-Limburg maar liefst vier nieuwe Michelinsterren bijschrijven. Naast Château Neercanne zijn dat Flavours in Weert en de restaurants Studio en Au Coin des Bons Enfants in Maastricht die elk één ster kregen. [naar artikel]
De brand die sinds donderdagavond in de mergelgrotten in Kanne woedt, heeft desastreuze gevolgen voor de authentieke mergelgroeve en voor het sterrenrestaurant Château Neercanne in Maastricht. De keuken, voorraadkelder en feestgrot van de zaak kunnen niet meer worden gebruikt. De schade overstijgt de 200.000 euro. “Meer dan 10.000 flessen wijn zijn verloren. En dat doordat een paar figuren opgeslagen hooi in brand staken”, zegt directeur Peter Harkema van Château Neercanne. [naar artikel]
Twaalf jaar lang bouwde Château Neercanne nabij Maastricht een unieke wijnvoorraad op die lag opgeslagen in de mergelgrotten. Maar door een brand [naar artikel]
Château Neercanne gaat dit jaar nog zeven luxekamers bouwen in het poortgebouw van het kasteel. Tot nu toe waren er geen overnachtingsmogelijkheden. [naar artikel]
Precies twee jaar na zijn dood, verliest het legendarische en wereldberoemde restaurant van wijlen chefkok Paul Bocuse een Michelinster. Het... [naar artikel]
Gisteren, exact veertien dagen nadat er brand ontstond in de mergelgrotten in Kanne (Riemst), was de schoonmaakactie in sterrenrestaurant Château Neercanne nog in volle gang. “De werken gaan zeker nog een maand duren, en ik vrees zelfs langer”, zegt directeurPeter Harkema. [naar artikel]
Château Neercanne staat aan de vooravond van een grote operatie. De leien daken worden vervangen en er komen voor het eerst logementen bij het kasteel. [naar artikel]
Een Michelinster op de dag dat het restaurant exact vijf jaar bestaat, vorig jaar in november overkwam het de uitbaters van het Hasseltse restaurant Ogst. Enkele maanden later draait de zaak op volle toeren. “De komst van de Michelinster brengt een ander cliënteel naar de zaak”, klinkt het. [naar artikel]
Topchef Matthieu Beudaert (41) trekt de stekker uit Table d'Amis én Gastrobar Gust. Hij start in september op dezelfde plaats met ‘beudaert’ en gaat daarmee terug naar waar het begon. De Michelinster is hij dan wel kwijt, maar de goesting is terug. [naar artikel]
Eén van de grote verrassingen op de voorstelling van de nieuwe Michelingids: Vintage, het restaurant uit Kontich, is na één jaar zijn ster alweer kwijt. Nochtans werd Ruben Christiaens vorig jaar nog uitgeroepen tot Beste Jonge Chef van het Jaar. Wanneer we hem bellen voor een reactie, krijgen we een onverwacht antwoord. [naar artikel]
‘Château Meiland’ op Vijf is een televisiehit. En vanaf 6 september smullen we op Eén van ‘Château Planckaert’. Maar een kasteel kopen is zelden een sleutel-op-de-deur. Als we naar de lijdensweg van de familie De Bever kijken, die in de provincie Namen de historische donjon van Crupet (Assesse) restaureerde, kan ‘Château Planckaert’ wel eens de langstlopende docusoap op de Vlaamse televisie worden. Elf jaar duurde het bij de familie De Bever uit Weelde (Ravels). [naar artikel]
Donderdagvoormiddag is op de Trekweg in Neercanne vandalisme vastgesteld. De toegangspoort van de mergelgroeve was beschadigd. [naar artikel]
Een veganistisch restaurant in het zuidwesten van Frankrijk is voor het eerst bekroond met een Michelinster. ‘Het voelde alsof ik door een trein werd geraakt.’ De restaurantorganisatie Michelin heeft voor het eerst een Michelinster gegeven aan een restaurant dat alleen maar veganistische producten serveert. Naast de klassieke Michelinster won eigenaar en chef-kok Claire Vallée met […] The post Eerste veganistisch restaurant bekroond met Michelinster in Frankrijk appeared first on Business AM. [naar artikel]
Hoewel de verbouwingen van de luxesuites in Château Neercanne in Maastricht nog volop bezig zijn, kan je nu al een overnachting voor volgend voorjaar boeken. Al moet je er wel een aardige som voor neertellen. [naar artikel]
Geen Vintage op de voorstelling van de nieuwe Michelingids deze namiddag: het restaurant uit Kontich is na één jaar zijn ster weer kwijt. Nog opvallender is het nieuws dat de zaak maanden geleden in alle stilte afscheid nam van Ruben Christiaens, die Michelin vorig jaar nog uitriep tot Beste Jonge Chef van het Jaar. Volgens hoofdinspecteur van Michelin Werner Loens ligt die chefwissel aan de oorzaak. [naar artikel]
Geen Vintage op de voorstelling van de nieuwe Michelingids deze namiddag: het restaurant uit Kontich is na één jaar zijn ster weer kwijt. Nog opvallender is het nieuws dat de zaak maanden geleden in alle stilte afscheid nam van Ruben Christiaens, die Michelin vorig jaar nog uitriep tot Beste Jonge Chef van het Jaar. Volgens hoofdinspecteur van Michelin Werner Loens ligt die chefwissel aan de oorzaak. [naar artikel]
De vier Wase sterrenrestaurants ’t Hofke van Bazel, ’t Korennaer in Sint-Niklaas, Sense in Waasmunster en Fleur de Lin in Zele behouden hun Michelinster. Dat maakten de inspecteurs van de prestigieuze culinaire gids Michelin maandagmiddag bekend. Al blijft het toch altijd in spanning afwachten, zeker omdat dit jaar bekend raakte dat enkele chefs hun ster kwijtraakten. [naar artikel]
Hoewel ze hun ‘chateau’ voor een luttele 1,25 miljoen euro net te koop hebben gezet, krijgt de Nederlandse familie Meiland toch opnieuw camera’s over de vloer. Er wordt een vierde seizoen gemaakt van het populaire ‘Chateau Meiland’. [naar artikel]
In ‘Open kaart’ bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Lene naar Le Pigeon Noir in Ukkel. Favoriet van Jeroen Meus en Bruno Tobback. [naar artikel]
01:00 Sinds ze tien jaar geleden het beeldenpark Château La Coste heeft ontdekt, wil veilinghuisdirecteur Marianne Hoet er elk jaar zijn geweest. ‘Je voelt er spontaan de betekenis van de werken.’ [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.