Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Zo maak je de perfecte kerstkalkoen klaar volgens een sterrenchef

22/12/2018 - 10:04
"Om je alvast wat stress te besparen bij het bereiden van een smakelijke kalkoen voor kerstavond, heeft Wolfgang Puck enkele tips in petto. En of hij de geschikte man daarvoor is, de Oostenrijks-Amerikaanse chefs is eigenaar van meer dan twintig restaurants wereldwijd en heeft acht Michelinsterren op zak."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sterrenchef verklapt het geheim van het perfecte BLT-broodje (07/08/2019 - Het Belang van Limburg)

Een BLT-sandwich lijkt een van de simpelste dingen om klaar te maken, maar dat is volgens de Amerikaanse sterrenchef David Chang niet het geval. De oprichter van de befaamde Momofuku-restaurants maakte een statement op Instagram en geeft tips om altijd de beste versie van het broodje te maken. [naar artikel]


2. Chef van de sterren geeft tips voor de perfecte kerstkalkoen (23/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Een sappige, gebraden kalkoen vormt de ideale uitgangsbasis voor een heerlijk kerstdiner. Maar een flink uit de kluiten gewassen kalkoen bereiden vergt toch enige voorkennis. De Australische chef Dave Little deelde alvast zijn tips om de perfecte kerstkalkoen op tafel te toveren. [naar artikel]


3. Niet te droog, wel gaar: zo maak je de perfecte, gebraden kip (23/02/2017 - De Morgen)

Is jouw kip na een bezoekje aan de oven te droog of nog te veel rauw? Maak voor eens en altijd komaf met dat probleem. De perfecte gebraden kip - inclusief krokant korstje - maak je zo klaar. [naar artikel]


4. Hoe maak je mosselen zelf het lekkerst klaar? Sterrenchef tipt: “Je koopt ze beter bij de visboer dan in de supermarkt” (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer het mosselseizoen van start gaat, staan we als Belgen te popelen om het zwarte goud van de zee als eerste te gaan proeven. Ook dit jaar is het weer zover. De ideale aanleiding om met sterrenchef Syrco Bakker de perfecte bereiding van mosselen te bespreken. Hoe weet je of een mossel slecht is? Wat is het (smaak)verschil tussen bouchot en Zeeuwse mosselen? En hoe reinig je ze het best? “Soms wacht je beter iets langer in het seizoen om ze te eten.” [naar artikel]


5. Het geheim van een perfect gegaarde kerstkalkoen (08/12/2017 - Metro)

Voor de feestdagen heb je twee dingen nodig: gezelligheid en lekker eten. Voor de gezelligheid zorg je zelf, maar om de perfecte maaltijd te koken, is een beetje hulp altijd welkom. Of je nu een kerstkalkoen klaarmaakt, lamsboutjes of een heerlijk stukje vis: er is een trucje om alles perfect te garen. Met de PerfectRoast-braadthermometer […] [naar artikel]


6. Sterrenchef Luc Bellings proeft 12 kant-en-klare pompoensoepen uit de supermarkt: “Dit lijkt meer op een groentebouillon dan op een gebonden soep” (30/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een portie pompoensoep kan de perfecte opkikker zijn op gure herfstdagen. Maar smaakt die kant-en-klaar even lekker als huisgemaakt? Sterrenchef Luc Bellings zocht het voor ons uit én geeft zijn eigen recept. “Het loopt vaak mis bij de kruiding en de garnituur van de soep” [naar artikel]


7. Hoe maak je garnalen zelf het lekkerst klaar? En hoe herken je een slechte garnaal? Sterrenchef tipt: “Bewaar ze nooit langer dan 2 dagen” (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De grijze garnaal werd eind augustus verkozen tot Vis van het Jaar 2022, en de vis is nog tot eind december op zijn best. Het populairste gerecht ermee is zonder twijfel de tomaat-garnaal. Maar hoe weet je of garnalen van goede kwaliteit zijn wanneer je ze zelf koopt om klaar te maken? Moet je ze zelf pellen? En hoe bewaar je ze het langst? We vroegen het aan sterrenchef Frédéric Chabert van zeevruchtenrestaurant Dôme sur Mer in Antwerpen. “Goedkoper is niet altijd beter.” [naar artikel]


8. Sterrenchef Bellings back to basics: “Kabeljauw steelt hier de show” (09/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef LUC... [naar artikel]


9. Papajasalade of kipsaté met pindasaus: zo maak je het als een sterrenchef (25/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Ze leerde het zelf als klein meisje van haar oma in Thailand. En nu leert ze het aan ons: kersvers sterrenchef Dokkoon Kapueak van Boo Raan in Knokke deelt de recepten van haar favoriete gerechten, met zoet, zout en zuur in de hoofdrol. Tom Kha Kai – Kokossoep met kip [naar artikel]


10. Sterrenchef Luc Bellings keurt coupe vers fruit: “Nul op tien: het toppunt van amateurisme” (18/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef LUC... [naar artikel]


11. Zo maak je asperges op Vlaamse wijze klaar voor Pasen volgens Piet Huysentruyt: “Prak het ei nooit met een vork” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


12. Sterrenchef Luc Bellings keurt pannenkoeken aan de kust: “10 op 10, dit is een omweg waard” (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]


13. Waar eet je de lekkerste garnaalkroketten aan de Belgische kust? Sterrenchef Luc Bellings ging voorproeven (05/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]


14. Sterrenchef Luc Bellings keurt toast kannibaal: “Eén van de bedrieglijkste borden in jaren: hier mag je je met reden bedot voelen" (02/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]


15. Tips van de chef: zo maak je de perfecte gehaktballen volgens Wim Ballieu. “Rol het vlees met natte handen voor een egalere korst” (30/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een herinnering aan gehaktballetjes in tomatensaus. Het restaurant Balls & Glory van Wim Ballieu draait zelfs al tien jaar lang volledig rond de vleesklassieker. Naast die gewone balletjes vind je ook opvallende versies met everzwijnvlees terug op de kaart. Kan je dan zowat alles van vlees succesvol in balletjes draaien? En hoe maak je zélf de perfecte gehaktbal? Wim Ballieu leert het ons en deelt twee exclusieve recepten. [naar artikel]


16. Franse sterrenchef deelt recept voor de perfecte croque monsieur (12/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Pascal Aussignac, de Franse sterrenchef die met zijn Londense ‘Club Gascon’ achttien jaar lang een Michelinster aan zijn gevel had hangen, mag dan wel bekendstaan om zijn verfijnde smaak toch zegt hij geen neen tegen een simpele croque monsieur. [naar artikel]


17. Van “poederblubber uit pakske” tot “bladerdeegkoekje om van te watertanden”. Sterrenchef Luc Bellings zoekt voor u het lekkerste koninginnenhapje met frieten aan onze kust (11/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]


18. Van “poederblubber uit pakske” tot “bladerdeegkoekje om van te watertanden”. Sterrenchef Luc Bellings zoekt voor u de lekkerste koninginnenhapje met frieten aan onze kust (11/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]


19. “Het moeilijkste deel van het recept is de saus”: zo maak je zelf de perfecte vol-au-vent volgens HLN-chef Piet Huysentruyt (24/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]


20. Checklist: maak je plat dak klaar voor de winter (14/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Als je geïnvesteerd hebt in een plat dak van goede kwaliteit, dan weet je dat je tot veertig jaar goed zit. Voor een perfecte waterdichting is een... [naar artikel]


21. Belgische kerstkalkoen voorlopig nog betaalbaar ondanks hoge gasprijzen (20/09/2021 - Gazet van Antwerpen)

Afgelopen weekend raakte bekend dat de traditionele kerstkalkoen in Engeland wel eens erg duur zou kunnen door de hoge gasprijzen. Die zorgen over het Kanaal indirect voor problemen in de voedingsindustrie. In België is het vooralsnog zo ver niet, leert een rondvraag door voedingsfederatie Fevia. [naar artikel]


22. Met deze hack maak je de perfecte paardenstaart in 10 seconden (06/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Even rap een rekker in je haar draaien, maakt helaas nog geen perfecte paardenstaart. En laat nu juist de Barbie-ponytail een van de trends van het moment zijn. Ariane Grande had ‘m al aan poosje, maar ook Hailey Bieber en Kendall Jenner zijn ermee gespot. Met deze hack die op TikTok viraal gaat, maak jij er een in 10 seconden. [naar artikel]


23. "Stop de fles nooit in de diepvries en maak de glazen niet té proper": het perfecte glas cava drink je zo (28/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Hopelijk staan de bubbels al klaar, want binnenkort mag er rijkelijk geschonken en gedronken worden. En met de tips van Belgisch ambassadeur van... [naar artikel]


24. “Napolitaanse pizza kan evengoed fine dining zijn”: sterrenchef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én 3 recepten (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!