Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
19:05 uur

Tolkende politie dreigt eerlijke rechtsgang in gedrang te brengen

Apache

07/11/2019 - 12:05

Steeds vaker worden politiemensen tijdens een gerechtelijke procedure ingezet voor taken die in eerste instantie toekomen aan gerechtstolken en -vertalers. Die evolutie stuit op ethisch verzet, omdat de onpartijdigheid van het onderzoek in het gedrang komt. Professionele tolken haken af omwille van de slechte arbeidsomstandigheden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onbekende wet zet eerlijke vindster ferme neus (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Pech voor een eerlijke Duitse. Een vrouw in Hamburg vond 20.000 euro in een lijnbus en stapte met de som naar de politie. Normaal zou ze het geld
  [naar artikel]
 2. Er zijn nog eerlijke mensen: voorbijganger vindt 10.000 euro in winkelstraat en stapt ermee naar de politie (11/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een eerlijke vinder heeft dinsdagmiddag in de Gasthuisstraat in Turnhout liefst 10.000 euro aan de politie overhandigd. Het geld lag gewoon op straat. Intussen is het geld weer terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.
  [naar artikel]
 3. Eerlijke vinder vindt 10.000 euro in winkelstraat Turnhout en brengt geld naar politie  (11/03/2020 - VRT NWS)
  In Turnhout heeft een eerlijke vinder 10.000 euro gevonden op straat. Hij raapte het geld op en bracht de politie op de hoogte. De eigenaar is geïdentificeerd.
  [naar artikel]
 4. Problemen Boeing 737 Max brengen ook planning Ryanair in gedrang (03/02/2020 - Express)
  De problemen die de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing met zijn model 737 Max ervaart, zullen ook op de groei van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair een belangrijke impact hebben. Dat heeft Ryanair gezegd bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. De Ierse maatschappij heeft bij Boeing al een order voor 135 exemplaren van de 737 Max geplaatst. Die […] The post Problemen Boeing 737 Max brengen ook planning Ryanair in gedrang appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Chauffeur waardetransport verliest goudstaaf van 200.000 euro, maar eerlijke vinder brengt ze naar de politie (24/11/2019 - VRT NWS)
  In Nederland heeft een eerlijke vinder een goudstaaf ter waarde van minstens 200.000 euro naar de politie van Utrecht gebracht. De staaf was op 15 november verdwenen, nadat ze uit een bestelwagen was gevallen.
  [naar artikel]
 6. Vlaamse universiteiten richten zich tot nieuwe regering: "Investeer, anders komt basiswerking in gedrang" (26/09/2018 - VRT NWS)
  De vijf Vlaamse universiteiten trekken aan de alarmbel. Door de jarenlange besparingen dreigt hun basiswerking ernstig in het gedrang te komen, zo schrijven ze in een verkiezingsmemorandum voor de nieuwe regeringen. 
  [naar artikel]
 7. BMW dreigt ermee om Britse fabrieken te sluiten als brexit aanvoer van onderdelen verstoort (25/06/2018 - VRT NWS)
  De Duitse autoproducent BMW waarschuwt dat het zijn fabrieken in het Verenigd Koninkrijk zal moeten sluiten als de brexit de bevoorrading met onderdelen in het gedrang zou brengen. Na Airbus en Siemens is BMW het derde grote concern dat waarschuwt voor de gevolgen van de file.
  [naar artikel]
 8. Gastoevoer naar Zuidoost- en Centraal-Europese landen dreigt in gedrang te komen (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 9. KCST'ers promoten eerlijke handel (25/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de Week van de Fair Trade bezochten de leerlingen van 3 en 4 ORA de Oxfam Wereldwinkel waar ze mochten proeven van ‘eerlijke’ producten. Om hun kennis van eerlijke handel te testen, speelden ze ook het Fairospel.
  [naar artikel]
 10. Trump boos: "Valse samenzwering met Russen verzonnen, nu leugens over belemmering rechtsgang" (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Trump heeft vandaag boos gereageerd op berichten dat er een onderzoek naar hem loopt over de vraag of hij de rechtsgang
  [naar artikel]
 11. "Speciale aanklager opent onderzoek naar Trump rond belemmering van de rechtsgang" (15/06/2017 - De Redactie)
  Volgens de Washington Post spreekt Mueller met verantwoordelijken van de inlichtingendiensten in het kader van een breder onderzoek, waarin onder meer wordt nagegaan of de president de rechtsgang heeft proberen te belemmeren.
  [naar artikel]
 12. "Tully" is een eerlijke film over postnatale depressie (11/07/2018 - VRT NWS)
  "Tully" is een film over een jonge moeder die worstelt. Wanneer het allemaal teveel dreigt te worden, krijgt ze hulp van een geheimzinnige kinderverzorgster. Het is volgens onze filmman een heel eerlijke film over postnatale depressie, met een mooie hoofdrol voor ster-actrice Charlize Theron.
  [naar artikel]
 13. Ruslandonderzoek: Trump zal geen vragen over belemmering van de rechtsgang beantwoorden (07/09/2018 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal geen antwoord geven op vragen van federale onderzoekers of mogelijke belemmering van de rechtsgang.
  [naar artikel]
 14. Politie Hongkong dreigt met scherp te schieten als betogers dodelijke wapens inzetten (17/11/2019 - De Tijd)
  20:32 Het is het voor het eerst sinds de uitbraak van het protest, bijna zes maanden geleden, dat de politie met zo'n geweld dreigt.
  [naar artikel]
 15. Proces Kasteelmoord start in totale chaos (09/03/2017 - De Standaard)
  Het proces over de Kasteelmoord dreigt vandaag in chaos te starten. Gisteravond laat besliste de advocaat van de kinderen van Stijn Saelens om zich uit de zaak terug te trekken. Zijn stafhouder ontdekte dat hij eerder al als vrederechter over het gezin had geoordeeld. ‘Ik wil de sereniteit van de rechtszaak niet in het gedrang brengen’, zegt advocaat Koen Gobin. Maar die sereniteit lijkt nu al zoek. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 16. Geen onderzoek naar Trump wegens obstructie van rechtsgang (18/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Niettegenstaande de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag heeft getwitterd dat er een onderzoek tegen hem loopt wegens belemmering van de rechtsgang, is dat laatste niet zo. Dit heeft zijn advocaat Jay Sekulow zondag tegenover zender NBC gezegd.
  [naar artikel]
 17. Proces Kasteelmoord start in chaos: kinderen hebben geen advocaat (09/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het proces over de Kasteelmoord dreigt vandaag in chaos te starten. Gisteravond laat besliste de advocaat van de kinderen van Stijn Saelens om zich uit de zaak terug te trekken. Zijn stafhouder ontdekte dat hij eerder al als vrederechter over het gezin had geoordeeld. “Ik wil de sereniteit van de rechtszaak niet in het gedrang brengen”, zegt advocaat Koen Gobin. Maar die sereniteit lijkt nu al zoek.
  [naar artikel]
 18. Klimaatopwarming kan bierproductie in het gedrang brengen (13/01/2019 - Knack)
  De productie van gerst zou kunnen kelderen door de opwarming van de aarde.
  [naar artikel]
 19. Politie Kruibeke zoekt niet meer proactief naar transmigranten: "Basispolitiezorg kwam in het gedrang" (20/08/2018 - VRT NWS)
  De politie van de Oost-Vlaamse gemeente Kruibeke gaat niet meer proactieve acties voeren tegen transmigranten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de korpschef kwam de basispolitiezorg in het gedrang. "Bovendien hebben we zeer weinig impact want tot 99 procent van de opgepakte mensen werd door de Dienst Vreemdelingenzaken vrijgelaten", klinkt het.
  [naar artikel]
 20. 'Geen onderzoek naar Donald Trump wegens obstructie van rechtsgang' (18/06/2017 - Knack)
  Niettegenstaande de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag heeft getwitterd dat er een onderzoek tegen hem loopt wegens belemmering van de rechtsgang, is dat laatste niet zo. Dit heeft zijn advocaat Jay Sekulow zondag tegenover zender NBC gezegd.
  [naar artikel]
 21. Braziliaanse oud-president beschuldigd van “belemmering van de rechtsgang” in Petrobras-schandaal (30/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Braziliaanse oud-president Luiz Inacio ‘Lula’ da Silva (2003-2010) is vrijdag in het onderzoek naar het corruptieschandaal Lava Jato rond het staatsbedrijf Petrobras (Petroleo Brasileiro) door het parket in Brasilia beschuldigd van “belemmering van de rechtsgang”.
  [naar artikel]
 22. 13-jarige is eerlijke vinder van 1.050 euro, maar schenkt het geld weg aan goed doel (21/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 13-jarige jongen die maar liefst 1.050 euro op de trein vond, mag als eerlijke vinder het geld houden, oordeelt de politie van Torhout. Chase...
  [naar artikel]
 23. “Voetbal belangrijkste bijzaak? Rechtsgang is belangrijker!” vs. “Schorsen leidt tot straffeloosheid” (16/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Volgende week donderdag om 14 uur doet de Brusselse ondernemingsrechtbank uitspraak in het kort geding van KV Mechelen tegen de KBVB. De Geschillencommissie in Hoger Beroep begint zaterdag met zijn tuchtprocedure maar dreigt dus te worden teruggefloten als de burgerrechter in het voordeel van KV beslist.
  [naar artikel]
 24. Dreigt het einde voor de vrijwilliger? (10/04/2019 - De Morgen)
  Het regeringsplan om iedereen onbelast 500 euro per maand te laten bijverdienen, dreigt het vrijwilligerswerk in gevaar te brengen. Dat zeggen verschillende middenveldorganisaties en academici, die in een open brief op demorgen.be de alarmbel luiden.
  [naar artikel]
 25. “Speciale aanklager opende onderzoek naar Trump voor belemmering rechtsgang” (15/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De speciale aanklager Robert Mueller zou een onderzoek geopend hebben naar de Amerikaanse president Donald Trump wegens een mogelijke belemmering van de rechtsgang. Dat meldt de krant Washington Post woensdag.
  [naar artikel]
 26. “Speciale aanklager opende onderzoek naar Trump voor belemmering rechtsgang” (15/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De speciale aanklager Robert Mueller zou een onderzoek geopend hebben naar de Amerikaanse president Donald Trump wegens een mogelijke belemmering van de rechtsgang. Dat meldt de krant Washington Post woensdag.
  [naar artikel]
 27. Speciale aanklager 'opende onderzoek naar belemmering van de rechtsgang door Trump' (15/06/2017 - Knack)
  De speciale aanklager Robert Mueller heeft een onderzoek geopend naar de Amerikaanse president Donald Trump vanwege een mogelijke belemmering van de rechtsgang.
  [naar artikel]
 28. Bekende vlogster lokt pedoseksueel in de val en plaatst hele confrontatie online (14/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Mechelse gerecht start een onderzoek naar een 55-jarige man uit Lier, nadat hij door een Antwerpse videoblogster aangeduid werd als pedoseksueel die op het internet minderjarige meisjes benaderde. Het is niet de eerste keer dat YouTubers zelf kindermisbruikers proberen te ontmaskeren. Experts én de politie raden dit af: ­“Gevaarlijk, én het kan politieonderzoek in het gedrang brengen.”
  [naar artikel]
 29. Bekende vlogster lokt pedoseksueel in de val en plaatst hele confrontatie online (14/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Mechelse gerecht start een onderzoek naar een 55-jarige man uit Lier, nadat hij door een Antwerpse videoblogster aangeduid werd als pedoseksueel die op het internet minderjarige meisjes benaderde. Het is niet de eerste keer dat YouTubers zelf kindermisbruikers proberen te ontmaskeren. Experts én de politie raden dit af: ­“Gevaarlijk, én het kan politieonderzoek in het gedrang brengen.”
  [naar artikel]
 30. BOB-campagne in het gedrang door stakingen (13/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De BOB-controles die gepland staan rond de jaarwisseling komen mogelijk in het gedrang. Politievakbond NSPV heeft gisteren een stakingsaanzegging
  [naar artikel]
 31. Komst Gigafactory zorgt in Berlijn voor verdeeldheid (19/01/2020 - Express)
  In Berlijn hebben enkele tientallen verontruste bewoners actie gevoerd tegen de komst van de nieuwe Gigafactory van de Amerikaanse autobouwer Tesla. Volgens de actievoerders dreigt de bouw van de nieuwe fabriek de waterbevoorrading van Grünheide, de gemeente waar de Gigafactory zal oprijzen, in het gedrang te brengen. Ook het natuurbestand zou door de bouw van […] The post Komst Gigafactory zorgt in Berlijn voor verdeeldheid appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Jongen (13) uit Torhout is eerlijke vinder van 1.050 euro, maar schenkt het geld weg aan goed doel (21/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 13-jarige jongen die maar liefst 1.050 euro op de trein vond, mag als eerlijke vinder het geld houden, oordeelt de politie van Torhout. Chase...
  [naar artikel]
 33. VS bespaart: kans op miljoenen nieuwe malariagevallen (22/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd tegen malaria dreigt in het gedrang te komen door besparingen in de VS. Het budget van het Presidentiële Malaria-initiatief (PMI) van de...
  [naar artikel]
 34. BOB-campagne in het gedrang door stakingen (13/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De BOB-controles die gepland staan rond de jaarwisseling komen mogelijk in het gedrang. Politievakbond NSPV heeft maandag een stakingsaanzegging voor de eindejaarsperiode geactiveerd.
  [naar artikel]
 35. BOB-campagne in het gedrang door stakingen (13/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De BOB-controles die gepland staan rond de jaarwisseling komen mogelijk in het gedrang. Politievakbond NSPV heeft maandag een stakingsaanzegging voor de eindejaarsperiode geactiveerd.
  [naar artikel]
 36. Federale politie dreigt met stappen tegen Vlaams Belang over gebruik logo (08/06/2018 - De Morgen)
  De juridische dienst van de federale politie dreigt met stappen tegen Vlaams Belang over het oneigenlijk gebruik van het logo van de federale politie. Na de aanslag in Luik, waarbij twee politieagentes en een student het leven lieten, plaatste Vlaams Belang op Facebook bij een bericht 'Stop ramadanterreur - respect voor onze politie' het officiële logo van de geïntegreerde politie.
  [naar artikel]
 37. Veiligheid op Vlaamse wegen komt in het gedrang: experts dringend op zoek naar middel tegen “onverwoestbare” plant (25/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Experts zijn dringend op zoek naar een paardenmiddel tegen de Japanse duizendknoop. Die invasieve plant is jaren geleden door een Londense plantentuin naar Europa gehaald, maar rukt nu zó fel op dat ook de veiligheid op de Vlaamse wegen in het gedrang komt. “Met z’n sterke wortelstokken kan hij zelfs schade veroorzaken aan funderingen”, luidt het. Hopelijk kan een bladvlo redding brengen.
  [naar artikel]
 38. Politie dreigt met staking tijdens Gentse Feesten (24/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De lokale politie van Gent dreigt het werk neer te leggen tijdens de Gentse Feesten. Ze eisen dringend extra aanwervingen, omdat het...
  [naar artikel]
 39. Vlogster Jamilla lokt pedoseksueel in de val: Mechelse gerecht start onderzoek (14/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Mechelse gerecht start een onderzoek naar een 55-jarige man uit Lier, nadat hij door een Antwerpse videoblogster aangeduid werd als pedoseksueel die op het internet minderjarige meisjes benaderde. Het is niet de eerste keer dat YouTubers zelf kindermisbruikers proberen te ontmaskeren. Experts én de politie raden dit af: ­“Gevaarlijk, én het kan politieonderzoek in het gedrang brengen.”
  [naar artikel]
 40. Federale politie dreigt met staking: ‘We krijgen te weinig beschermingsmiddelen’ (01/04/2020 - Express)
  De vakbonden van de federale politie dienen een stakingsaanzegging, schrijft de krant De Tijd. Ze pikken het niet dat de... The post Federale politie dreigt met staking: ‘We krijgen te weinig beschermingsmiddelen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Politiebaas De Bolle haalt uit naar het Comité P (24/10/2016 - De Redactie)
  De topvrouw van de federale politie zegt dat het onderzoek naar de werking van de politie inzake de aanslagen van 22 maart het werk van de terreur-speurders in het gedrang heeft gebracht.
  [naar artikel]
 42. Federale politie dreigt met stappen tegen Vlaams Belang over gebruik logo, partij niet onder de indruk (09/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De juridische dienst van de federale politie dreigt met stappen tegen Vlaams Belang over het oneigenlijk gebruik van het logo van de federale politie. Na de aanslag in Luik, waarbij twee politieagentes en een student het leven lieten, plaatste Vlaams Belang op Facebook bij een bericht ‘Stop ramadanterreur - respect voor onze politie’ het officiële logo van de geïntegreerde politie.
  [naar artikel]
 43. Trump verweert zich tegen verwijt van belemmering rechtsgang (15/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich donderdag verdedigd tegen het verwijt dat hij het gerecht tegenwerkte. “Ze hebben een valse complot met het Russische verhaal verzonnen, vonden geen enkel bewijs, dus gaan ze nu voor belemmering van de rechtsgang bij het valse verhaal. Mooi”, schreef Trump op Twitter.
  [naar artikel]
 44. Federale politie dreigt met stappen tegen Vlaams Belang over gebruik logo (09/06/2018 - VRT NWS)
  De juridische dienst van de federale politie dreigt met stappen tegen Vlaams Belang over het oneigenlijk gebruik van het logo van de federale politie. Na de aanslag in Luik, waarbij twee politieagentes en een student het leven lieten, plaatste Vlaams Belang op Facebook bij een bericht "Stop ramadanterreur - respect voor onze politie" het officiële logo van de geïntegreerde politie.
  [naar artikel]
 45. Kafka rond het Summerfestival (29/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Summerfestival op de Middenvijver op Linkeroever dreigt in het gedrang te komen door de nabijheid van een bedrijf dat met gevaarlijke stoffen werkt. In theorie althans. Want de stad Antwerpen zal het Ruimtelijk Uitvoeringsplan gewoon niet wijzigen.
  [naar artikel]
 46. Brazilianen hebben baksteen in hun maag (11/04/2019 - De Morgen)
  De wereldbeker voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 brengen redding voor een van de motors van de wereldecono-mie, die dreigt vast te lopen door gebrekkige infrastructuur. Maar de bevolking die baat heeft bij de investeringen dreigt ook het slachtoffer te worden van de groei. Joe Leahy
  [naar artikel]
 47. Straks ‘Club Med’-bonds? Frankrijk dreigt ermee, wat meteen België in een lastig parket zou brengen (09/04/2020 - Express)
  In Europa moeten de ministers van Financiën opnieuw de discussie aansnijden over noodkredieten voor corona. Maar de brede discussie over... The post Straks ‘Club Med’-bonds? Frankrijk dreigt ermee, wat meteen België in een lastig parket zou brengen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Honderden oud-procureurs in open brief: "Als Trump geen president was, zou hij vervolgd worden voor belemmering rechtsgang" (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als Donald Trump geen president was geweest, zou hij vervolgd worden voor belemmering van de rechtsgang, op basis van de elementen die...
  [naar artikel]
 49. Bouw politietoren Post X al maanden in het slop door interne geschillen: deadline komt in het gedrang (06/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Door interne geschillen ligt de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van de Antwerpse politie op de site Post X in Berchem al maanden stil. Op dit ogenblik lopen er gerechtelijke procedures tussen hoofd- en onderaannemers en financierders. Daardoor komt de vooropgestelde deadline om te toren tegen eind 2020 op te leveren, sterk in het gedrang.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.