Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Sterrenslag: waarom sterrenchefs hun Michelinster weigeren

16/01/2020 - 05:07
" Zijn de culinaire gidsen en classificaties vandaag nog relevant? Of moeten Michelin en Gault&Millau zichzelf dringend opnieuw uitvinden? Wij legden ons oor te luisteren bij gevestigde chefs en bij de nieuwe generatie."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Handen in frietvet, snijwonden dichtschroeien boven fornuis of opgesloten in frigo: sterrenchefs getuigen over pesterijen (21/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchefs vergelijken het werk in hun restaurantkeuken met oorlogvoeren, zo blijkt uit een studie van de Cardiff universiteit en van de emlyon Business School uit Frankrijk, waarover enkele Britse media berichten. Om eten op tafel te toveren dat een Michelinster verdient, is er sprake van “extreem lijden”. [naar artikel]


2. Na slapeloze nachten kookt onze man voor drie Limburgse topchefs: “Michelinster is ook een vloek” (20/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Voegen de Limburgse sterrenchefs Ralf Berendsen, Jo Grootaers en Wim Schildermans een extra Michelinster toe aan hun palmares? Dat weten we op 23 mei, maar eerst proberen we indruk te maken op dit bonte gezelschap door onze kookkunsten te etaleren. Hun oordeel: “Als de sfeer maar goed zit.” [naar artikel]


3. Drie Tongerse sterrenchefs stellen eigen horecaschort voor (20/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Op maandag 19 november werden op de Horeca Expo in Gent de nieuwe Michelinsterren uitgereikt. De drie Tongerse sterrenrestaurants behielden hun ster. Naast het behoud van hun Michelinster, stelden de drie Tongerse sterrenchefs - Jo Grootaers van Altermezzo, Dimitry Lysens van Magis en Jan Menten van De Mijlpaal - op de Horeca Expo in Gent ook hun eigen ontwikkelde horecaschort voor. [naar artikel]


4. The day after bij de twee nieuwe Antwerpse sterrenchefs: “Het licht was heel snel uit” en “explosie aan reservaties” (14/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het was dinsdag voor de nieuwbakken Antwerpse sterrenchefs heerlijk ontwaken. Ook al hadden sommigen misschien wat last van een houten kop, gelukkig maakte de koksvest met de felbegeerde Michelinster in één oogwenk alles goed. Hoe bont hebben ze het bij Misera en Glass gemaakt tijdens de viering? Van welke felicitatie zijn ze nog ondersteboven? Kun je er nu nog wel reserveren? En wat moet je er eten voor welke prijs? [naar artikel]


5. Eerste veganistisch restaurant bekroond met Michelinster in Frankrijk (19/01/2021 - Express)

Een veganistisch restaurant in het zuidwesten van Frankrijk is voor het eerst bekroond met een Michelinster. ‘Het voelde alsof ik door een trein werd geraakt.’ De restaurantorganisatie Michelin heeft voor het eerst een Michelinster gegeven aan een restaurant dat alleen maar veganistische producten serveert. Naast de klassieke Michelinster won eigenaar en chef-kok Claire Vallée met […] The post Eerste veganistisch restaurant bekroond met Michelinster in Frankrijk appeared first on Business AM. [naar artikel]


6. “Ik doe 560 evenementen per jaar, maar dit is heel speciaal”: deze chefs koken vandaag bij uitreiking Michelinsterren in Antwerpen (26/02/2024 - Het Nieuwsblad)

Het is vandaag sterrenslag in de Antwerpse Zoo. Eens de stress is verteerd, wacht ’s avonds een prestigieus galadiner voor 700 genodigden. Vier Vlaamse sterrenchefs gaan er aan de slag, maar de onmisbare schakel in het Michelin-evenement is Tom Bossuyt, de executive chef van het congrescentrum van de dierentuin. Een etmaal voor het grote gebeuren slopen we binnen in zijn keukens. “Je bent waarschijnlijk de eerste ooit die hier binnendringt.” [naar artikel]


7. Is koken op sterrenniveau topsport? We lieten drie sterrenchefs screenen (19/11/2016 - Het Nieuwsblad)

“Elke dag spelen we twee Champions League-wedstrijden.” Sterrenchefs vergelijken hun job vaak met het allerhoogste niveau binnen de sport. Een boutade of niet? Wij deden de test. Energy Lab achtervolgde drie sterrenchefs met hartslagmeters, stappentellers, urinetesters en een weegschaal, met maar één vraag: “Is koken op hoog niveau echt topsport?” [naar artikel]


8. Op bezoek bij Limburgse sterrenchefs: Innesto in Houthalen-Helchteren (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Jonge, frisse gerechten. Dat is wat de keuken van Innesto in Houthalen-Helchteren wil serveren. Het toprestaurant startte zeven jaar geleden in de Barrier, onder toeziend oog van Bart Claes. Een jaar later kreeg topchef Koen Verjans al zijn eerste Michelinster. [naar artikel]


9. Enige vrouwelijke sterrenchef geeft Michelinster terug: “Ze doet me niets meer” (03/12/2016 - Het Nieuwsblad)

Brugge verliest nog maar eens een sterrenzaak. Karen Keygnaert, de enige vrouwelijke chef met een Michelinster in Vlaanderen, ruilt A’Qi in voor een nieuw, toegankelijker concept. “Die Michelinster doet me niets meer, ik ben ze ontgroeid.” [naar artikel]


10. Door Michelinster moet restaurant Ogst werking aanpassen (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Een Michelinster op de dag dat het restaurant exact vijf jaar bestaat, vorig jaar in november overkwam het de uitbaters van het Hasseltse restaurant Ogst. Enkele maanden later draait de zaak op volle toeren. “De komst van de Michelinster brengt een ander cliënteel naar de zaak”, klinkt het. [naar artikel]


11. 'Regering biedt sterrenchefs geen enkel perspectief' (18/05/2020 - De Tijd)

18:27 De Belgische sterrenchefs zien zwarte sneeuw door corona, maar ze blijven niet bij de pakken zitten. 'We snakken naar duidelijkheid over wanneer we weer open kunnen.' [naar artikel]


12. Dit zijn de beste sterrenchefs ter wereld (28/11/2016 - Het Belang van Limburg)

De Franse topchef Alain Passard van het Parijse driesterrenrestaurant l’Arpège prijkt helemaal bovenaan de lijst van honderd beste sterrenchefs. Daarin duiken ook vier Belgische namen op. [naar artikel]


13. Horecaschool in Leuven viert halve eeuw culinaire topkwaliteit. "We leveren al 50 jaar sterrenchefs af en dat moeten we blijven doen" (05/05/2023 - VRT NWS)

De horecaopleiding van het Vrij Technisch Instituut (VTI) in Leuven bestaat vijftig jaar. De Leuvense school stoomt al generaties lang sommeliers en chef-koks klaar voor de horecawereld. "Sommige van onze oud-leerlingen hebben nu een zaak met een Michelinster, daar zijn we heel trots op." [naar artikel]


14. In Singapore bereiden sterrenchefs uw maaltijd voor minder dan 1,5 euro (11/08/2016 - Express)

In de openlucht voedingsmarkt ‘Chinatown’ van Singapore heeft Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle een Michelinster gekregen. Niets uitzonderlijks ogenschijnlijk, ware het niet dat het om een eetkraam gaat, geen restaurant.  Het eetkraampje is makkelijk te vinden, want de ganse dag door vormen er zich lange rijen die hevig worden gedocumenteerd op sociale […] The post In Singapore bereiden sterrenchefs uw maaltijd voor minder dan 1,5 euro appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


15. Zo immens is de druk voor topchefs: “Hij zei dat hij liever niet meer zou leven na verlies van Michelinster” (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Het verlies van de tweede Michelinster voor het Brusselse icoon Comme Chez Soi kwam in mei bijzonder hard aan bij chef Lionel Rigolet. Zo hard dat hij even met zelfmoordgedachten speelde, zo getuigde hij afgelopen weekend. “Als je je job met zoveel passie doet, zoals een sterrenchef, dan is die Michelinster héél belangrijk.” [naar artikel]


16. Straatkok uit Bangkok wil haar Michelinster teruggeven: "De belastingen kijken nu mee" (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Ze wordt de 'koningin van de krabomelet' genoemd en die reputatie leverde Supinya Junsuta in december zowaar een Michelinster op. De natte droom... [naar artikel]


17. Michelinster voor eetkraam waar je voor 1,30 euro luncht (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een straatventer in Singapore heeft tot zijn eigen verbazing een Michelinster gekregen. Elke middag staan klanten rijen dik aan te schuiven voor [naar artikel]


18. Michelinster voor Sergio Hermans AIRrepublic (11/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het restaurant AIRrepublic in Cadzand van Sergio Herman heeft een Michelinster gekregen. Dat bleek vandaag, 11 december, bij de presentatie van de... [naar artikel]


19. Hasselts restaurant krijgt eerste Michelinster (18/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Restaurant Ogst in Hasselt heeft zijn eerste Michelinster beet. [naar artikel]


20. Van taart-o-maten tot cafeïneshots en cocktails op hoog niveau: 25 culinaire adressen van vrouwelijke foodondernemers (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vrouwen in de foodsector: er wordt weleens gezegd dat ze moeilijk te vinden zijn. Het aantal Belgische vrouwelijke sterrenchefs met een Michelinster zijn daar maar één voorbeeld van. HLN deed de check en botste gelukkig wél op een lange lijst van vrouwelijke onderneemsters in de horeca met een straf verhaal. Van Antwerpen tot Oost-Vlaanderen: we lijsten per provincie 5 topadressen op waar je graag eens passeert. [naar artikel]


21. Sterrenchefs Caroline Baerten en Nicolas Decloedt van Humus x Hortense: “In de winter zal je bij ons geen tomaten op het menu vinden” (27/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Met volle aandacht in de keuken én in het leven staan. Is dat het geheim achter de Michelinster die het koppel Caroline Baerten en Nicolas Decloedt onlangs met hun restaurant Humus x Hortense in de wacht sleepten? “Duurzaam leven begint met mindful leven.” [naar artikel]


22. Hier kan je een potje proeven van veertien sterrenchefs en meester-banketbakkers (02/03/2017 - Het Nieuwsblad)

Aan de Luchthavenlaan in Vilvoorde kan je sinds enkele weken terecht voor hoogstaande gastronomie in een glazen potje. Boco werkt daarvoor samen met veertien sterrenchefs en meester-banketbakkers. [naar artikel]


23. Sterrenchef wil 'te dure' Michelinster teruggeven: "Je moet niet denken dat je ermee een massa volk trekt" (05/08/2017 - Het Nieuwsblad)

Ian Wittevrongel, chef-kok van restaurant Ten Bogaerde, overweegt zijn Michelinster terug te geven omdat ze te veel extra kosten met zich meebrengt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!