Sterrenchefs vergelijken het werk in hun restaurantkeuken met oorlogvoeren, zo blijkt uit een studie van de Cardiff universiteit en van de emlyon Business School uit Frankrijk, waarover enkele Britse media berichten. Om eten op tafel te toveren dat een Michelinster verdient, is er sprake van “extreem lijden”. [naar artikel]
Voegen de Limburgse sterrenchefs Ralf Berendsen, Jo Grootaers en Wim Schildermans een extra Michelinster toe aan hun palmares? Dat weten we op 23 mei, maar eerst proberen we indruk te maken op dit bonte gezelschap door onze kookkunsten te etaleren. Hun oordeel: “Als de sfeer maar goed zit.” [naar artikel]
Op maandag 19 november werden op de Horeca Expo in Gent de nieuwe Michelinsterren uitgereikt. De drie Tongerse sterrenrestaurants behielden hun ster. Naast het behoud van hun Michelinster, stelden de drie Tongerse sterrenchefs - Jo Grootaers van Altermezzo, Dimitry Lysens van Magis en Jan Menten van De Mijlpaal - op de Horeca Expo in Gent ook hun eigen ontwikkelde horecaschort voor. [naar artikel]
Het was dinsdag voor de nieuwbakken Antwerpse sterrenchefs heerlijk ontwaken. Ook al hadden sommigen misschien wat last van een houten kop, gelukkig maakte de koksvest met de felbegeerde Michelinster in één oogwenk alles goed. Hoe bont hebben ze het bij Misera en Glass gemaakt tijdens de viering? Van welke felicitatie zijn ze nog ondersteboven? Kun je er nu nog wel reserveren? En wat moet je er eten voor welke prijs? [naar artikel]
Een veganistisch restaurant in het zuidwesten van Frankrijk is voor het eerst bekroond met een Michelinster. ‘Het voelde alsof ik door een trein werd geraakt.’ De restaurantorganisatie Michelin heeft voor het eerst een Michelinster gegeven aan een restaurant dat alleen maar veganistische producten serveert. Naast de klassieke Michelinster won eigenaar en chef-kok Claire Vallée met […] The post Eerste veganistisch restaurant bekroond met Michelinster in Frankrijk appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het is vandaag sterrenslag in de Antwerpse Zoo. Eens de stress is verteerd, wacht ’s avonds een prestigieus galadiner voor 700 genodigden. Vier Vlaamse sterrenchefs gaan er aan de slag, maar de onmisbare schakel in het Michelin-evenement is Tom Bossuyt, de executive chef van het congrescentrum van de dierentuin. Een etmaal voor het grote gebeuren slopen we binnen in zijn keukens. “Je bent waarschijnlijk de eerste ooit die hier binnendringt.” [naar artikel]
“Elke dag spelen we twee Champions League-wedstrijden.” Sterrenchefs vergelijken hun job vaak met het allerhoogste niveau binnen de sport. Een boutade of niet? Wij deden de test. Energy Lab achtervolgde drie sterrenchefs met hartslagmeters, stappentellers, urinetesters en een weegschaal, met maar één vraag: “Is koken op hoog niveau echt topsport?” [naar artikel]
Jonge, frisse gerechten. Dat is wat de keuken van Innesto in Houthalen-Helchteren wil serveren. Het toprestaurant startte zeven jaar geleden in de Barrier, onder toeziend oog van Bart Claes. Een jaar later kreeg topchef Koen Verjans al zijn eerste Michelinster. [naar artikel]
Brugge verliest nog maar eens een sterrenzaak. Karen Keygnaert, de enige vrouwelijke chef met een Michelinster in Vlaanderen, ruilt A’Qi in voor een nieuw, toegankelijker concept. “Die Michelinster doet me niets meer, ik ben ze ontgroeid.” [naar artikel]
Een Michelinster op de dag dat het restaurant exact vijf jaar bestaat, vorig jaar in november overkwam het de uitbaters van het Hasseltse restaurant Ogst. Enkele maanden later draait de zaak op volle toeren. “De komst van de Michelinster brengt een ander cliënteel naar de zaak”, klinkt het. [naar artikel]
18:27 De Belgische sterrenchefs zien zwarte sneeuw door corona, maar ze blijven niet bij de pakken zitten. 'We snakken naar duidelijkheid over wanneer we weer open kunnen.' [naar artikel]
De Franse topchef Alain Passard van het Parijse driesterrenrestaurant l’Arpège prijkt helemaal bovenaan de lijst van honderd beste sterrenchefs. Daarin duiken ook vier Belgische namen op. [naar artikel]
De horecaopleiding van het Vrij Technisch Instituut (VTI) in Leuven bestaat vijftig jaar. De Leuvense school stoomt al generaties lang sommeliers en chef-koks klaar voor de horecawereld. "Sommige van onze oud-leerlingen hebben nu een zaak met een Michelinster, daar zijn we heel trots op." [naar artikel]
In de openlucht voedingsmarkt ‘Chinatown’ van Singapore heeft Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle een Michelinster gekregen. Niets uitzonderlijks ogenschijnlijk, ware het niet dat het om een eetkraam gaat, geen restaurant. Het eetkraampje is makkelijk te vinden, want de ganse dag door vormen er zich lange rijen die hevig worden gedocumenteerd op sociale […] The post In Singapore bereiden sterrenchefs uw maaltijd voor minder dan 1,5 euro appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Het verlies van de tweede Michelinster voor het Brusselse icoon Comme Chez Soi kwam in mei bijzonder hard aan bij chef Lionel Rigolet. Zo hard dat hij even met zelfmoordgedachten speelde, zo getuigde hij afgelopen weekend. “Als je je job met zoveel passie doet, zoals een sterrenchef, dan is die Michelinster héél belangrijk.” [naar artikel]
Ze wordt de 'koningin van de krabomelet' genoemd en die reputatie leverde Supinya Junsuta in december zowaar een Michelinster op. De natte droom... [naar artikel]
Een straatventer in Singapore heeft tot zijn eigen verbazing een Michelinster gekregen. Elke middag staan klanten rijen dik aan te schuiven voor [naar artikel]
Het restaurant AIRrepublic in Cadzand van Sergio Herman heeft een Michelinster gekregen. Dat bleek vandaag, 11 december, bij de presentatie van de... [naar artikel]
Restaurant Ogst in Hasselt heeft zijn eerste Michelinster beet. [naar artikel]
Vrouwen in de foodsector: er wordt weleens gezegd dat ze moeilijk te vinden zijn. Het aantal Belgische vrouwelijke sterrenchefs met een Michelinster zijn daar maar één voorbeeld van. HLN deed de check en botste gelukkig wél op een lange lijst van vrouwelijke onderneemsters in de horeca met een straf verhaal. Van Antwerpen tot Oost-Vlaanderen: we lijsten per provincie 5 topadressen op waar je graag eens passeert. [naar artikel]
Met volle aandacht in de keuken én in het leven staan. Is dat het geheim achter de Michelinster die het koppel Caroline Baerten en Nicolas Decloedt onlangs met hun restaurant Humus x Hortense in de wacht sleepten? “Duurzaam leven begint met mindful leven.” [naar artikel]
Aan de Luchthavenlaan in Vilvoorde kan je sinds enkele weken terecht voor hoogstaande gastronomie in een glazen potje. Boco werkt daarvoor samen met veertien sterrenchefs en meester-banketbakkers. [naar artikel]
Ian Wittevrongel, chef-kok van restaurant Ten Bogaerde, overweegt zijn Michelinster terug te geven omdat ze te veel extra kosten met zich meebrengt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.