Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

De industrie achter de zwarte chocolade: hoe heilzaam is het echt?

09/04/2020 - 10:14
" De verkoop van chocolade zit in de lift, in tegenstelling tot de verkoop van ander snoepgoed. Dat is een gevolg van de perceptie dat vooral zwarte chocolade net iets meer is dan gewone snoep. Helaas klopt dat niet."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Eten we binnenkort nog chocolade? Dit zijn de uitdagingen van de cacao-industrie in West-Afrika (29/11/2016 - Knack)

We lezen het wel vaker: chocolade is met uitsterven bedreigd. Een straffe uitspraak, maar niet helemaal onterecht. Als de industrie niet verandert, geven de toekomstige cacaoboeren er immers de brui aan. [naar artikel]


2. Comedy Friday: "Niemand lust écht pure chocolade" (02/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Komiek Josh Widdicombe haat pure chocolade. Hij gelooft niet dat er mensen zijn die het echt lekker vinden. Chocolade met een dikke nek, zoals [naar artikel]


3. Mysterie van de dag: waarom worden we zo blij van zwarte chocolade? (05/07/2018 - Knack)

Waarom zien we na het eten van zwarte chocolade het leven door een roze bril? Dat gelukzalig gevoel kan perfect chemisch verklaard worden. [naar artikel]


4. Om te onthouden:zwarte chocolade verbetert het geheugen (27/04/2018 - Het Nieuwsblad)

Dat het ons gelukkig maakt, dat wisten we al, maar een nieuwe studie heeft uitgewezen dat chocolade ook wonderen voor onze gezondheid doet. Onderzoekers van de Loma Linda University in Californië hebben ontdekt dat vooral zwarte chocolade met een ­cacaopercen­tage van meer dan 70 procent positieve effecten heeft: het laat ons stressniveau dalen, verhoogt onze resistentie en verbetert onze geheugencapaciteit. [naar artikel]


5. Waarom je best mag genieten van een chocolade paasei (14/04/2017 - Knack)

Sinds mensenheugenis heeft chocolade een bijzondere status. Maar is het eetbare zwarte goud ook goed voor de gezondheid? [naar artikel]


6. Kinrooise bakker maakt roze chocolade (29/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Een Kinrooise chocolatier experimenteert met roze chocolade. Het is eens iets anders dat witte of zwarte chocolade. De Kinrooise Chocolatier Bart Van Audenhove omschrijft de smaak als zoet, maar ook een beetje zuur. [naar artikel]


7. Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen (29/08/2018 - Metro)

Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


8. Donkere chocolade maakt klant gelukkiger (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een winkelier die een klant een stukje zwarte chocolade aanbiedt, daar is niets mis mee. Uit doctoraatsonderzoek van de Vrije Universiteit Brussel... [naar artikel]


9. Welke wijnen moet je drinken bij welke chocolade? (23/01/2022 - Express)

Met eerst Valentijnsdag en daarna Pasen gaan we een periode in waar veel chocolade wordt gegeven en gegeten. Tijd dus om eens te kijken welke wijn je het best drinkt bij welke chocolade. Laten we beginnen met een paar algemene beschouwingen alvorens witte-, zwarte- en melkchocolade onder de loep te nemen. Om te beginnen: zachte […] [naar artikel]


10. Heerlijk: er bestaat nu ook roze chocolade (05/09/2017 - Metro)

Na bruine, witte en zwarte is er nu ook roze chocolade. Het is de chocolademaker Barry Callebaut die de lekkernij voorstelde in het Chinese Shanghai. De nieuwe soort heeft een fruitige bessensmaak en is smeuïg. De chocolatier werkte dertien jaar lang aan de creatie, die de naam Ruby kreeg, een verwijzing naar de cacaoboon die […] [naar artikel]


11. Waarom het goed is om diabetes en hart- en vaatziekten tegen te gaan als jij van nature uit graag zwarte koffie en pure chocolade lust (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hou jij van zwarte koffie en van zo puur mogelijke chocolade? Dat heeft volgens een Amerikaanse studie niets te maken met smaak, wél met je genen. “En als je dit koffie-gen hebt, kan dit je gezondheid een serieuze boost kan geven”, aldus de onderzoekers. Maar om wat voor soort boost gaat het dan precies? Onderzoekster Marilyn Cornelis legt uit. [naar artikel]


12. Wat doen winkels met overschotten chocolade: van spotprijzen tot recyclage (13/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Nu Sinterklaas achter de rug is, zitten winkelketens met overschotten chocolade. Hema verkoopt die overschot op de app Too Good To Go, andere winkels doneren overschotten of… recycleren de chocolade. “Voor chocoladecake, donuts of taarten.” [naar artikel]


13. Wereldwinkel schrapt chocolade Zwarte Piet (07/11/2020 - Het Nieuwsblad)

Zwarte Piet komt dit jaar niet bij Oxfam. De Wereldwinkels halen het controversiële hulpje van Sinterklaas uit het assortiment van chocoladefiguren. “We ijveren voor een duurzame, rechtvaardige en inclusieve maatschappij en dat trekken we door in ons assortiment”, motiveert Oxfam de keuze. Chocolade sintfiguren zijn er wel/ in bruine melkchocolade en in één geval ook met witte baard. Wie Sinterklaasfiguren bij de wereldwinkel koopt, kan er van op aan dat die zonder kinderarbeid gemaakt zijn, klinkt het ook nog. [naar artikel]


14. Ken jij dit winterdrankje met rode wijn en chocolade al? (19/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Een glas rode wijn met een stukje chocolade erbij, dat kan al eens smaken. Dus waarom zouden de twee niet ook echt bij elkaar passen, in één drankje? Warme chocolademelk met rode wijn als geheim ingrediënt, het bestaat echt en is ideaal om van te genieten nu de temperaturen flink beginnen zakken. [naar artikel]


15. Mascara: zwarte goud of zwarte schaap van de beautyindustrie? (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Jaarlijks gaat er voor 7 miljard euro aan mascara’s over de toonbank en dat maakt ze tot het zwarte goud van de beauty-industrie. En toch zijn ze... [naar artikel]


16. Bim bam beieren deze drone legt echt chocolade eieren (19/04/2019 - Gazet van Antwerpen)

Wie dat er twijfelde aan de paasklokken kunnen we nu ongelijk geven, want in Kapellen vliegt er een echte paasklok rond die chocolade eitjes dropt. Gepassioneerd dronepiloot Peter Charlton uit Kapellen heeft een drone eigenhandig omgebouwd tot paasklok die tot wel 2 kilo chocolade eieren kan vervoeren en ze vervolgens ook kan uitstrooien. [naar artikel]


17. 'Ons onderzoek draagt bij aan de maatschappij' (10/04/2019 - De Morgen)

Hoe komt het dat we bij elk dipje meteen naar een reep Côte d'Or grijpen? En waarom worden we rustiger van een hap pure chocolade dan van frambozenpralines? Het Cacaolab van de UGent ontrafelt voor het eerst de wetenschap achter het zwarte goud. [naar artikel]


18. Hoe (on)gezond is chocolade eigenlijk? En is de ene soort beter voor je dan de andere? (07/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Feestdagen staan in België gelijk aan een overdaad aan chocolade, zo lijkt het. Kerstmis, Pasen, een verjaardag … we zijn verknocht aan een rijkelijke portie cacao. En zien dat eigenlijk steevast als iets negatiefs. Maar is dat echt zo? Of kan chocolade ook gezond zijn, zoals je wel eens hoort? Wij vroegen raad aan voedingexperts. [naar artikel]


19. Donkere chocolade eten maakt de klant gelukkiger (07/10/2019 - Metro)

Een winkelier die een klant een stukje zwarte chocolade aanbiedt, daar is niets mis mee. Uit doctoraatsonderzoek van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent blijkt namelijk dat het eten ervan de stemming van klanten en hun ervaring verbetert. Het onderzoek werd gevoerd via drie scenario-gebaseerde experimenten en één veldstudie in een schoenenwinkel, waar […] Het bericht Donkere chocolade eten maakt de klant gelukkiger verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


20. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


21. Een kater van energiedrank en high van chocolade: dit doen ongezonde snacks echt met je lijf (29/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een kommetje chips, een gin-tonic of een stuk chocolade: af en toe kunnen die ongezonde extraatjes verdomd goed smaken. Maar te vaak zet je ze... [naar artikel]


22. Barry Callebaut vindt roze chocolade zonder kleurstof uit (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Na witte, bruine en zwarte chocolade, voegt het bedrijf Barry Callebaut een nieuw kleurtje aan het palet toe: de roze variant. Om de roze [naar artikel]


23. Is gember echt een wonderknol? Arts scheidt feiten van fabels en waarschuwt: “Gebruik het níet bij ernstige maagproblemen” (25/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op menukaarten en in supermarkten op, net als ingrediënt in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar hoe heilzaam is gember écht? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren? [naar artikel]


24. Het weekend van paaseitjes en... "paaspuistjes": krijg je echt puistjes van chocolade?  (09/04/2023 - VRT NWS)

Pasen is traditioneel een hoogdag voor chocoladeliefhebbers. Maar klopt het dat wie veel chocolade eet ook een groter risico loopt op puistjes? De wetenschap is er nog niet helemaal over uit, "maar er zijn indicaties dat de grote hoeveelheid suiker in chocolade een effect kan hebben op de huid", zegt professor dermatologie Jan Gutermuth (VUB). [naar artikel]


25. Na witte, bruine en pure chocolade is er nu ook... roze! (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Na witte, bruine en zwarte chocolade, voegt het bedrijf Barry Callebaut een nieuw kleurtje aan het palet toe: de roze variant. Om de roze [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!