Er zijn maar weinig keukens in Vlaanderen die verder van zee verwijderd zijn dan die van Yves Aerts, maar toch maakt de chef van restaurant Amitié in Kinrooi kans om ‘Viskok van het jaar’ te worden. “De finaleopdracht sprak me meteen aan.” [naar artikel]
Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem is maandag gekroond tot Viskok van het Jaar 2024. Yves Aerts van restaurant Amitié in Kinrooi was ook genomineerd. [naar artikel]
Piet Vande Casteele (24) uit Deinze is sinds deze week Viskok van het Jaar 2022. Zijn culinaire hoogstandje met als hoofdingrediënt de Vis van het Jaar 2021 – de rog – kon de jury het meest overtuigen. De topchef geeft enkele praktische tips om rog optimaal te bereiden. [naar artikel]
Stijn de Vreese van restaurant Benoit en Bernard Dewitte uit Ouwegem is uitgeroepen tot beste viskok van 2018. Dat heeft minister van Landbouw Joke Schauvliege bekendgemaakt in Gent. Aan de wedstrijd voor professionele koks namen vijf finalisten deel, die de opdracht kregen met rode poon een gerecht te bereiden. De vijf geselecteerde chefs kozen een […] [naar artikel]
De Zweedse chef Björn Frantzén de Barilla mag zich een jaar lang de Beste Chef van de wereld noemen. De Top 100 Award van The Best Chef is een... [naar artikel]
Ook al konden we hem door een veranderd telefoonnummer pas erg laat bereiken en heeft hij het bijzonder druk in een topfunctie bij een grote oliemaatschappij, toch ging Thordur Gudjonsson (44) meteen in op de uitnodiging van de reünie van de Genkse bekerwinnaars van 1998. “Ik voel me vereerd. Wij komen nog elk jaar af naar Genk, dit waren de mooiste jaren uit mijn carrière.” [naar artikel]
Weinig verandering in de hoogste regionen: Peter Goossens van het Hof van Cleve in Kruishoutem wordt met 19,5 op 20 voor het achtste jaar op rij bekroond als beste chef van het land. Bovendien rijft hij als eerste Belgische chef een vijfde koksmuts binnen. Christophe Hardiquest (35) van het Brusselse restaurant Bon-Bon is volgens GaultMillau ‘Chef van het Jaar’. [naar artikel]
Pieter Coomans (28) mag zich het hele jaar lang 'Tabasco Chef' noemen. De jonge chef uit Vorselaar kreeg die titel van de chef-kok van het [naar artikel]
Na een periode van zes jaar sloot de Genkse Cultuurraad en de stuurgroep socioculturele ontmoeting een hoofdstuk af. Deze adviesraad wordt aan het begin van de nieuwe legislatuur immers vernieuwd. In een ontspannen sfeer blikten de leden van deze raad terug op een actieve en geslaagde periode en werden ze bedankt voor hun rol en betrokkenheid in het Genkse verenigingenlandschap. [naar artikel]
Holly Tshimanga (20, foto), die wordt omgevormd tot rechtsachter, was gisteren de enige speler boven de achttien jaar in een piepjonge Genkse beloftenploeg, die met 2-4 onderuit ging tegen een rijper AA Gent. [naar artikel]
Het belooft een drukke transferzomer te worden voor KRC Genk. Wie vertrekt? Wie komt erbij? Onze chef Sport Kristof Liberloo blikt alvast even vooruit. [naar artikel]
Niet vreemd opkijken als Dries Mertens na een eventueel doelpunt op het veld van KRC Genk doet alsof hij door een ketel pasta roert. “Om te plagen heeft hij gezegd dat hij me gaat imiteren”, zegt de Genkse chef Peppe, een goeie vriend van Mertens. [naar artikel]
Volgens de website van Michelin worden sterren toegekend aan het restaurant, niet aan de chef. Maar in de praktijk verliest een restaurant meestal zijn ster(ren) als de chef vertrekt of verandert. Daardoor wordt de indruk gewekt dat de ster(ren) eigenlijk toch toebehoren aan de chef. [naar artikel]
Het gaat van kwaad naar erger met Racing Genk. Tegen een flauw Olympiakos liep het wederom achter de feiten en mocht het zelfs nog van geluk spreken dat het bij 1-0 bleef. Genk staat over een week met de rug tegen de muur: de play-offs van de Conference League vermijden. “Ziedaar hoe eigenaardig dit spelletje in elkaar kan steken. Je mag dan een jaar lang de mooiste van de klas zijn geweest”, stelt onze chef voetbal. [naar artikel]
Herbronnen, zo heette het bij Table d’Amis in 2018. Chef Matthieu Beudaert gaf zijn ster terug aan de Michelingids. Vijf jaar later heeft hij zijn ster nu terug. De chef-kok had de ster duidelijk niet verwacht want op het moment van de uitreiking zat hij in Parijs: “Dat wordt een blije thuiskomst.” [naar artikel]
Twee Genkse nederlagen in vier dagen. Moet er aan de alarmbel getrokken worden bij KRC? Neen, maar enige ongerustheid is wel op zijn plaats. Daar zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste: hoe komt het dat niet elke speler mentaal top was om Eupen opzij te zetten? [naar artikel]
Restaurantgids Gault&Millau roept chef-kok Nick Bril (38) van het Antwerpse restaurant The Jane uit tot chef van het jaar. Net zoals Viki Geunes ziet hij zijn score stijgen van 18 naar 18,50. De chef-kok, die sinds het vertrek van Sergio Herman alleen aan het roer van The Jane staat, is vereerd met alle aandacht en prijzen. “Maar er is maar één wedstrijd echt van belang, en die wordt hier gespeeld, in The Jane.” [naar artikel]
32 jaar is hij, de beste Jonge Chef van het Jaar volgens Gault&Millau. Davy Devlieghere startte vier jaar geleden met bistro – ondertussen restaurant - Julien in Lievegem, scoort een mooie 15,5/20 in de Gault&Millau en mag nu vooral pronken met zijn nieuwe titel. Wie is de jonge chef? En wat kan je verwachten in zijn restaurant? [naar artikel]
15:41 De Nederlandse chef-kok Nick Bril van het Antwerpse restaurant The Jane is door de restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Chef van het Jaar. Davy Devlieghere van Bistro Julien uit Lovendegem is de J... [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controversie op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
De Zweedse chef Björn Frantzén de Barilla mag zich een jaar lang de Beste Chef van de wereld noemen. De Top 100 Award van The Best Chef is een rangschikking van de beste chefs ter wereld. De top 100 telt ook twee Belgen: Peter Goossens eindigt op de 47ste plaats en Benoit Dewitte op de 81ste plaats. [naar artikel]
Was de nederlaag van KRC Genk in Sarpsborg een verrassing? Zal de nederlaag ook zondag in Gent nog in de Genkse hoofden blijven hangen? En hoe erg is de blessure van Leandro Trossard voor dit Genk? We vroegen het aan onze chef Sport Kristof Liberloo. [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controversie op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
Pieter Cauberghs wordt de nieuwe chef van Bistro Richard in het Kasteel van Ordingen. “Ik heb er heel bewust voor gekozen om in loondienst te werken. Daardoor hoef ik me niet meer te bekommeren om het zakelijke en kan ik me volledig concentreren op de keuken”, zegt de vroegere chef en eigenaar van Aldeneikerhof in Maaseik en Sarriette in Peer. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.