Waar Michelin in Vlaanderen kwistig nieuwe sterren uitdeelde, kwam er langs Franstalige kant maar 1 ster bij. ‘Waalse chefs verdienen twee of drie sterren, en we vragen ons af waarom ze die niet krijgen’, klaagt Génération W, een verzameling van Waalse restaurateurs, in L’Avenir. [naar artikel]
Graanmarkt 13 in Antwerpen is één van de tien restaurants in ons land die voor het eerst een groene ster krijgen van de wereldberoemde restaurantgids Michelin. De groene sterren worden uitgereikt aan chefs die inzetten op duurzaamheid en bijvoorbeeld hun ingrediënten aankopen bij lokale telers, of ze zelf telen. "Het is zo'n gek jaar geweest, en dan opeens een ster krijgen van Michelin: lekker!", zegt chef Seppe Nobels enthousiast. [naar artikel]
Chefs uit hele land zetten maandagmorgen vaart naar de Antwerpse zoo voor de uitreiking van de nieuwe Michelin-sterren. Onze man legt mes en vork opzij en beantwoordt de belangrijkste vragen. [naar artikel]
Michelin promoveerde drie restaurants tot tweesterrenzaken, veertien chefs krijgen hun eerste ster. [naar artikel]
Vandaag is de nieuwe Michelin-gids "Bib Gourmand Benelux 2020" voorgesteld. Dit kleine broertje van de befaamde rode Michelin-gids die toprestaurants bekroont met sterren, onderscheidt restaurants die een kwaliteitsvol driegangenmenu aanbieden voor maximaal 39 euro met een "Bib Gourmand". [naar artikel]
Vandaag is een hoogdag voor de gastronomische wereld in België en Luxemburg, zelfs nu alle restaurants al weken gesloten zijn. Michelin stelde deze ochtend zijn gids voor 2021 voor, en deelde dus ook de sterren uit waar zoveel chefs van dromen. Groot nieuws bovendien, want voor het eerst in jaren kreeg een nieuwe chef drie sterren. [naar artikel]
Voor chefs en foodies is vandaag als Pasen voor katholieken en Werchter voor muziekliefhebbers. De culinaire gids Michelin deelt sterren uit, en pakt er helaas ook af. En daarna? Vanavond gaan de chefs voor een keer zélf aan tafel. Viki Geunes (Zilte, ***) kookt met zijn poulains een zessterrendiner. “Ik ben er zo fier op. Ik moét hen promoten.” [naar artikel]
Vandaag is een hoogdag voor de gastronomische wereld in België en Luxemburg, zelfs nu alle restaurants al weken gesloten zijn. Michelin stelde deze ochtend zijn gids voor 2021 voor, en deelde dus ook de sterren uit waar zo veel chefs van dromen. Groot nieuws bovendien, want voor het eerst in jaren kreeg een nieuwe chef drie sterren. [naar artikel]
Vandaag is een hoogdag voor de gastronomische wereld in België en Luxemburg, zelfs nu alle restaurants al weken gesloten zijn. Michelin stelde deze ochtend zijn gids voor 2021 voor, en deelde dus ook de sterren uit waar zoveel chefs van dromen. Groot nieuws bovendien, want voor het eerst in jaren kreeg een nieuwe chef drie sterren. [naar artikel]
Vandaag is een hoogdag voor de gastronomische wereld in België en Luxemburg, zelfs nu alle restaurants al weken gesloten zijn. Michelin stelde deze ochtend zijn gids voor 2021 voor, en deelde dus ook de sterren uit waar zoveel chefs van dromen. Groot nieuws bovendien, want voor het eerst in jaren kreeg een nieuwe chef drie sterren. [naar artikel]
55 jaar lang stond het restaurant van de overleden Franse chef Paul Bocuse met drie sterren aan de top van het Michelin-firmament. Tot nu. In de nieuwe Michelin-gids is L’Auberge du Pont de Collonge ‘gedegradeerd’ tot twee sterren. [naar artikel]
"Nederlands is geen mooie taal", "het is te moeilijk" of "het is geen wereldtaal". Dat kregen onze collega's van de jongerenredactie te horen op een school in Tubize, Wallonië. Ze waren er gaan vragen waarom Engels zoveel populairder is geworden dan Nederlands op Waalse scholen. Tegelijk scoren Vlaamse leerlingen steeds minder goed op Frans: "We hebben daar een klein probleem." [naar artikel]
De culinaire Michelingids heeft opnieuw sterren uitgedeeld. Het was vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw driesterrenrestaurant bij zou krijgen, naast het Hof van Cleve van chef Peter Goossens. Maar Goossens bleef uiteindelijk de enige met de hoofdprijs van drie sterren. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie wel voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren. [naar artikel]
Aanstaande maandag 13 maart wordt bekendgemaakt door Michelin welke Belgische restaurants nieuwe sterren krijgen of verliezen en wie de nieuwkomers zijn. Onze journaliste sprak met hoofdinspecteur Werner Loens over wat we kunnen verwachten. “In crisisjaren is de creativiteit van chefs op hun best”, verklapt hij onder andere. Hoe beslissen ze welke keuken een ster waard is? Hoeveel keer gaan ze er eten om die keuze te maken? En wat als je die ster niet wil? [naar artikel]
De culinaire gids Michelin zou maandag 29 maart de nieuwe sterren voorstellen in Nederland. Maar zaterdag lekten ze die per ongeluk zelf door in hun eigen app al aan te passen welke restaurants een of meerdere nieuwe sterren krijgen. [naar artikel]
De culinaire Michelingids heeft opnieuw sterren uitgedeeld. Het was vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw driesterrenrestaurant bij zou krijgen, naast het Hof van Cleve van chef Peter Goossens. Maar Goossens bleef uiteindelijk de enige met de hoofdprijs van drie sterren. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie wel voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren. [naar artikel]
Geen derde ster voor chef-kok Ralf Berendsen van het gelijknamige restaurant van tophotel La Butte Aux Bois in Lanaken en geen eerste ster voor Pajtim Bajrami van Otoro in Hasselt. Dat is het verdict van Michelin in de nieuwe restaurantgids. Van de 17 nieuwe sterren die Michelin uitreikt in België en Luxemburg gaat geen enkele naar Limburg. En ook al gaan er dan geen sterren verloren, toch is dat een grote teleurstelling. [naar artikel]
Michelin maakt morgen bekend welke Belgische restaurants nieuwe sterren krijgen (of verliezen) en wie de nieuwkomers zijn. “Het wordt een degelijk sterrenjaar, met een mooi aantal op de eindbalans”, blikt hoofdinspecteur Werner Loens vooruit in een interview. Maar wie beslist wie een Michelinster krijgt? Hoe gaan de anonieme inspecteurs juist te werk? En speelt het privéleven van een chef mee in de beslissing? [naar artikel]
Sterrenchef Sergio Herman komt op vrijdag 23 maart zijn collega-chefs vervoegen in de Record Bank E3 Harelbeke, de jaarlijkse wielerwedstrijd. Herman – met The Jane, Pure C en AIRrepublic goed voor vijf sterren in de Michelin – wordt één van de vier chefs in de befaamde VIP-tent van de E3 Harelbeke. [naar artikel]
Michelin maakt vandaag om 11 uur bekend welke chef koks een extra ster krijgen, wie eentje moet afgeven en wie zijn sterren mag behouden. Gewoonlijk gebeurt de uitreiking al in november maar door de coronacrisis werd die verlaat. Volg het hier live. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.