Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

"Belgen eten meer dan ooit buitenshuis"

23/11/2017 - 05:58
"Ondanks het rookverbod, de alcoholcontroles en de witte kassa is de Belgische horeca springlevend. "De Belg eet meer dan ooit buitenshuis en geeft daarbij ook meer geld uit", zegt Gert Laurijssen van Foodservice Alliance vandaag in de Mediahuis-kranten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Een op de vijf maaltijden eten we buitenshuis (09/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

We eten steeds meer maaltijden die buitenshuis zijn bereid. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van IRI GIRA Foodservice. [naar artikel]


2. Jan Peumans houdt pleidooi om meer Limburgs fruit te eten: "Ik erger me aan Nieuw-Zeelandse appels in supermarkt" (22/04/2023 - VRT NWS)

Voormalig N-VA-politicus Jan Peumans wil dat Belgen meer Limburgs fruit eten. "We hebben zulke lekkere appels en peren hier in Limburg, waarom zouden we ze dan met het vliegtuig uit het buitenland importeren", vraagt hij zich af in Goeiemorgen Morgen! op Radio2. [naar artikel]


3. Het beste uit "Over eten": Oorlog aan tafel en de koffiekoekenverslaving van Jan Van Looveren (12/12/2018 - VRT NWS)

Onderzoek toont het aan: onze kinderen eten te veel vet en suiker en te weinig groenten en fruit. Hoe zorgen we ervoor dat ze de zoete en vette verleiding kunnen weerstaan en gezonder gaan eten? "Over eten" zocht naar oorzaken en oplossingen, thuis aan de eettafel en daarbuiten. En acteur en tv-presentator Jan Van Looveren klapt uit de biecht bij Danira: "Als bakker at ik meer dan 1.000 koffiekoeken per jaar." [naar artikel]


4. De rijkste Belgen deel 1: welke families zitten op het grootste vermogen, waarmee verdienen ze hun geld en aan wat geven ze het uit? (15/08/2023 - Het Nieuwsblad)

{ "title": "20. Familie Catheline Périer-D’Ieteren", "type": "aside-inline", "content": [ { "subhead": "" }, { "image": { "credit": "Vub", "caption": "", "metadata": { "alignment": "left", "original_size": { "height": 1515, "width": 1001 } }, "format": "image/jpg", "url": "//Assets/Images_Upload/2023/08/14/fae966b1-8bbb-4ac3-af12-cf0e15b2678c.jpg" } }, { "p": "Hoeveel? 1.813.506.588 euro" }, { "p": "Wat? Auto-import, herstel en vervanging autoruiten" }, { "p": "Waar? Brussel" }, { "styled_text": { "text": "", "type": "information_text" } } ] } [naar artikel]


5. Belg gaf vorig jaar 878 euro minder uit aan eten en drinken buitenshuis (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Belg gaf vorig jaar 878 euro minder uit aan eten en drinken buitenshuis. Eet- en drinkgelegenheden zagen hun inkomsten zakken met gemiddeld 50 procent. Dat blijkt uit een bevraging van Foodservice Alliance bij 12.000 Belgen waarover Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen berichten. [naar artikel]


6. Van "een echt monster" tot "de zwaarste klim die ik ooit reed": Belgen zagen af op moordende Angliru (09/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Anders dan de voorbije dagen konden de Belgen in de twintigste Vuelta-rit geen hoofdrol opeisen. In de schaduw van ritwinnaar Alberto Contador en [naar artikel]


7. Belgen lusten geen konijn meer: "Je eet toch ook je kat of hond niet op?" (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

De consumptie van konijn is in ons land naar een absoluut dieptepunt gezakt. Belgen eten nog slechts tweemaal per jaar een mager stukje... [naar artikel]


8. Belg geeft 15 miljard euro uit aan eten buitenshuis (29/03/2019 - De Morgen)

De Belg eet steeds meer buitenshuis, van een snelle hap 's ochtends tot een diner 's avonds. Dat bewijzen de omzetcijfers: 14,7 miljard euro is er in 2013 uitgegeven aan eten en drinken in traditionele horecazaken, maar net zo goed in tankstations, broodjeszaken en trendy koffiebars. [naar artikel]


9. Ruim de helft van de Belgen eet te veel vet (30/09/2016 - De Redactie)

Het goede nieuws: de consumptie van zogenoemde "bereidingsvetten" in de keuken is drastisch gedaald. De Belg consumeert ook beduidend minder voedingscholesterol en transvetzuren. Het slechte nieuws: nagenoeg alle Belgen eten te veel "slechte vetten". [naar artikel]


10. [VIDEO] - Van "Over eten" naar "Thuis"? Een kleine stap voor Danira (01/03/2017 - De Redactie)

In "Thuis" kwam een voedingsmagazine een reportage draaien in de Withoeve. En de reporter... die leek wel heel hard op Danira Boukhriss Terkessidis, die u kent van het Eén-programma "Over eten". [naar artikel]


11. Uit "Over eten": waarom we soep best per portie opwarmen en een appelschil (niet) moeten eten (17/05/2017 - De Redactie)

Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]


12. "Ik wens beetje meer geld om eten te kopen, want het is bijna op": Dylan uit kwetsbaar gezin getuigt over coronacrisis (18/05/2020 - VRT NWS)

De coronacrisis treft kwetsbare gezinnen nog meer dan anderen, zo bleek uit een onderzoek vandaag. De 13-jarige Dylan kan erover meespreken. Hij had aanvankelijk geen laptop om de aanlooplessen te volgen en liep zo een achterstand op. "Als ik één ding mocht wensen, dan is het iets meer geld voor eten", zegt hij in ons jeugdjournaal "Karrewiet". [naar artikel]


13. Plantaardig eten wordt alsmaar goedkoper: "Prijs hoeft geen drempel meer te zijn" (07/03/2024 - VRT NWS)

Het prijsverschil tussen plantaardige en dierlijke producten wordt steeds kleiner. Vegetarisch eten hoeft niet meer zo duur te zijn als een paar jaar geleden. Toch blijkt de prijs voor veel mensen nog een (mentale) drempel te zijn om af en toe vegetarisch of veganistisch te eten. De Veggie Challenge wil tijdens de maand maart alle Belgen uitdagen om minder vlees te eten. [naar artikel]


14. Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer" (15/03/2018 - VRT NWS)

Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu.  De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer". [naar artikel]


15. Wat is dat toch met kinderen en groenten eten? Deze 10 tips kunnen helpen (13/12/2018 - VRT NWS)

"Wees creatief" en "probeer het de volgende keer opnieuw, want geduld loont": tien tips om uw kinderen (meer) groenten te laten eten. Want vaak blijken groenten niet meteen de meest favoriete items op een bord dat een kind krijgt voorgeschoteld. Dat bleek nog maar eens klaar en duidelijk uit de aflevering van "Over eten". Geen nood: er bestaan tal van tips & tricks.  [naar artikel]


16. Pascale Naessens: "Ik ben pas enorm beginnen vermageren toen ik meer vet ging eten" (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Pascale Naessens verafschuwt diëten. "Wie mijn manier van eten volgt, verliest sowieso gewicht", vertelt ze in HUMO. "Maar mensen bleven me maar... [naar artikel]


17. THES boekt zege zonder glans bij Rupel-Boom (23/04/2023 - Het Belang van Limburg)

{ "content": [ { "p": "Stem hier mee voor de Beste Club van Limburg." }, { "subhead": "Stemmen kan alleen via de app" }, { "p": "Open of download de gratis HBVL-nieuwsapp" }, { "p": "Ga naar Meer en klik op Wedstrijden en acties" }, { "p": "Stem mee en maak kans op een iPhone 13 voor jezelf" }, { "p": "Meestemmen kan van 18/04 t.e.m. 01/05/2023" }, { "p": "" } ], "type": "aside-inline", "title": "Hoe kan je stemmen?" } [naar artikel]


18. "Gezond eten wordt een obsessie". Voedingsdeskundigen trekken aan de alarmbel. (08/06/2018 - Het Belang van Limburg)

"We eten te veel met ons hoofd omdat onze buik vol angsten zit", schrijft Le Soir. Gezond eten zit in de lift, maar we moeten opletten dat we het niet te goed willen doen allemaal. [naar artikel]


19. Steeds meer Belgen nemen deel aan de VeggieChallenge (02/03/2023 - Gezond.be)

De toekomst is meer dan ooit plantaardig. Vegetarisch eten is een heuse trend die vooral jonge Belgen massaal volgen. Met de VeggieChallenge – die gisteren van start ging – wil de stichting ProVeg de Belgen nog meer stimuleren om vegetarisch of plantaardig te eten. Partner Garden Gourmet helpt je alvast op weg met twee heerlijke […] Het bericht Steeds meer Belgen nemen deel aan de VeggieChallenge verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


20. Belisia nadert door overwinning bij KV Mechelen B tot op drie punten van leider Hades (23/04/2023 - Het Belang van Limburg)

{ "type": "aside-inline", "title": "Hoe kan je stemmen?", "content": [ { "p": "Stem hier mee voor de Beste Club van Limburg." }, { "subhead": "Stemmen kan alleen via de app" }, { "p": "Open of download de gratis HBVL-nieuwsapp" }, { "p": "Ga naar Meer en klik op Wedstrijden en acties" }, { "p": "Stem mee en maak kans op een iPhone 13 voor jezelf" }, { "p": "Meestemmen kan van 18/04 t.e.m. 01/05/2023" }, { "p": "" } ] } [naar artikel]


21. "Ik eet veel vlees bij mijn vader, bij mijn moeder eet ik veel groenten" (07/03/2018 - VRT NWS)

Volgens de milieuorganisatie Greenpeace eten we te veel vlees. 400 gram per week zou volstaan, maar we eten meer dan het dubbele. Ook kinderen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als nodig. "Karrewiet" polste bij leerlingen uit basisschool Sint-Lukas in Schaarbeek naar hun eetgewoonten. [naar artikel]


22. BV's starten campagne na beelden: "Stop met vlees eten" (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een tiental bekende gezichten heeft een brief geschreven met daarin een oproep om geen  vlees meer te eten. "Dat is de énige manier om er zeker [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!