Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

“Meer dan goei vlaai”

29/03/2018 - 03:32
"Herman ReyndersHasseltGouverneur Limburg"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wat is volgens u dé Limburgse vlaai (19/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Vandaag vieren we Limburgdag en dan mag een stukje Limburgse vlaai natuurlijk niet ontbreken. Maar welke vlaai is nu dé Limburgse vlaai? Breng hier uw stem uit. [naar artikel]


2. Maastricht organiseert eerste ‘Nationale Dag van de Vlaai’ (25/10/2017 - Het Belang van Limburg)

De Dag van de Vlaai is een nieuw initiatief van de stad Maastricht en heeft als doel de traditie van de vlaai te promoten en het culturele belang ervan aan de volgende generatie door te geven. Vandaag konden fans van de Limburgse Vlaai tijdens de allereerste editie verschillende stukken lekkers verzamelen via een speciale wandelroute in Maastricht. [naar artikel]


3. Dit vinden onze lezers dé Limburgse vlaai (19/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Geen betere manier om Limburgdag te vieren dan met een stukje Limburgse vlaai. Daarom vroegen we onze lezers om dé Limburgse vlaai te verkiezen. Er werd massaal gestemd, en de resultaten zijn duidelijk. Knobbelkesvlaai kreeg bijna de helft van de stemmen en mag dus de titel van dé Limburgse vlaai opeisen. Smakelijk! [naar artikel]


4. Vlaai op de festivalweide? Daar hoort een pintje bij (21/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Limburgse vlaai smaakt altijd, dat merken we wanneer we onze stoeltjes openklappen op Rock Herk. Voor de gelegenheid laten we de koffie achterwege, we passen ons aan de setting aan en gaan voor vlaai met bier! [naar artikel]


5. Limburgse vlaai door Europa officieel erkend als streekproduct (15/01/2024 - VRT NWS)

Limburgse vlaai zal vanaf 22 januari een streekproduct zijn, officieel erkend door Europa. Enkel bakkers binnen Belgisch- en Nederlands-Limburg zullen de vlaai nog mogen bakken. Bovendien moet de vlaai aan een reeks strenge voorwaarden voldoen. Wie die overtreedt, riskeert een boete. [naar artikel]


6. Limburgse vlaai eindelijk door Europa erkend als streekproduct (15/01/2024 - De Standaard)

Vijftien jaar na de eerste stappen heeft de Europese Commissie de Limburgse vlaai erkend als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). “We hebben uren vergaderd, gelukkig met vlaai erbij.” [naar artikel]


7. De man achter de erkenning van de Limburgse vlaai: “Uren vergaderd, met vlaai uiteraard” (13/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Vijftien jaar lang liep Peter Nulens de benen vanonder het lijf om de Limburgse vlaai door Europa erkend te krijgen. “Dit is niet zomaar een label. Er staan strenge boetes op het misbruik van de naam.” [naar artikel]


8. Hilde Crevits krijgt zeer exclusieve Limburgse vlaai cadeau (27/10/2016 - Het Belang van Limburg)

"Ik krijg hier de ene vlaai na de andere rond de oren! Gelukkig allemaal om ter zoetst." lezen we op de Facebookpagina van Hilde Crevits. Maar de meest exclusieve vlaai kreeg ze vandaag toch van de Riemstse burgemeester Mark Vos. [naar artikel]


9. Hasselts restaurant ‘De Goei Goesting’ wordt cocktailbar (16/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Het gekende restaurant De Goei Goesting in Hasselt sluit de deuren op 12 maart. Dan wordt er voor het laatst eten geserveerd het etablissement van ondernemer Dirk Hendrickx. Zo’n 2 maanden later moet De Goei Goesting opnieuw opengaan, maar met een totaal ander concept. Het voorste gedeelte wordt dan een cocktailbar, annex club. Het achterste gedeelte zal een onderdeel worden van het naastgelegen L’Aperi Vino. [naar artikel]


10. Binnenkort wordt onze vlaai een streekproduct: "In grootwarenhuizen verkopen ze niet de echte vlaai" (18/04/2018 - Het Belang van Limburg)

De bakkers in Belgisch- en Nederlands-Limburg gaan samen bij Europa een aanvraag indienen om Limburgse vlaai te laten erkennen als streekproduct. Al bijna twee jaar zijn ze aan het werken aan het dossier, dat ervoor moet zorgen dat 'onze vlaai' alleen nog in Limburg mag gebakken worden en enkel volgens de regels van de kunst. “Het belangrijkste: Limburgse vlaai wordt gemaakt van gistdeeg. Geen bladerdeeg of zanddeeg zoals elders vaak”, zegt Jan Kerkhofs, de Limburgse voorzitter van beroepsfederatie Bakkers Vlaanderen. “En zeker ook: dun van leer, dik van smeer”, knikt leraar Dominique Boonen van de Hasseltse Hotelschool. [naar artikel]


11. Limburg lanceert vlaaipolitie tegen sjoemelaars (25/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Vliegende brigades van de ‘vlaaipolitie’ gaan zorgen voor bescherming van de vlaai als erkend Europees streekgerecht. Bakkers in de beide Limburgen die sjoemelen met de voorschriften zullen niet langer meer hun baksels als ‘Limburgse vlaai’ mogen verkopen. [naar artikel]


12. Hart boven hard op 'de goei wei' (14/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Een aantal lokale en Limburgse afgevaardigden van sociale netwerken en transitiegroepen verzamelden afgelopen week ‘op de goei wei’ van de vzw L.A.C.H. In een natuurlijke, creatieve en inspirerende omgeving werd de mogelijke doorstart in Limburg van deze nieuwe en jonge burgerbeweging besproken. [naar artikel]


13. Wordt de Limburgse vlaai eindelijk een streekproduct? (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]


14. Nestklanken op de goei wei (25/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Het antwoord op deze en andere vragen wordt gezocht op de goei wei. Land art is een samenspel van natuur en cultuur, van mensen en bomen. Een twintigtal creatieve mensen, met gevoel voor humor, werken al weken aan een komische productie, 'Nestklanken' genaamd. [naar artikel]


15. Aldi legt wel erg vreemde vlaai in de rekken (05/11/2017 - Gazet van Antwerpen)

Wie binnenkort naar de Nederlandse vestigingen van de supermarktketen Aldi afzakt, kan daar een wel erg vreemde vlaai aankopen. [naar artikel]


16. Ondernemersclub Zonhoven trakteert op Limburgse vlaai (11/12/2020 - Het Belang van Limburg)

De bestuursleden van ondernemersclub OCZ schenken alle 70 leden een Limburgse vlaai om het werkjaar af te sluiten. Een actie van solidariteit en hartelijkheid. [naar artikel]


17. N-VA Oudsbergen op bezoek met koffie en vlaai (19/03/2018 - Het Belang van Limburg)

N-VA Oudsbergen gaf zaterdagnamiddag de aftrap van hun buurtbezoeken en zet daarbij een caravan in. Met koffie en vlaai bij en een borrel werd het koude winterse weer getrotseerd. [naar artikel]


18. Wordt de Limburgse vlaai eindelijk een streekproduct? Hier moet de populaire taart aan voldoen om het label te krijgen (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]


19. Zo wordt de enige echte Limburgse vlaai gemaakt (08/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Wat is een Limburgse vlaai en hoe wordt ze gemaakt? Met die vraag trokken we vanochtend naar bakkerij Vangrootloon in Sint-Truiden. Vlaanderen en Nederland vragen de officiële erkenning van Europa voor de Limburgse lekkernij. Bij de Truiense bakkersfamilie die al meer dan honderd jaar actief is, bakken ze de taart al tientallen jaren. [naar artikel]


20. Nu nog een lokaal icoon, straks mogelijk door Europa erkend: “Niet-Limburgers begrijpen dat niet, maar de vlaai hoort bij het leven” (18/11/2022 - Het Nieuwsblad)

In Limburg is het een icoon, in de rest van Vlaanderen amper te vinden. Toch wordt de Limburgse vlaai straks wellicht door Europa erkend als streekproduct. “Ach, niet-Limburgers begrijpen dat niet, maar de vlaai hoort bij het leven.” Ook al is ze volgens anderen eigenlijk niet meer van deze tijd. [naar artikel]


21. Limburgse vlaai op Pukkelpop: “Dat is beter dan Brusselse wafels” (19/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Zondag is vlaaidag, maar na vier dagen feesten op Pukkelpop raken we onmogelijk nog bij de bomma. Daarom deelden we onze Limburgse vlaai uit aan enkele hongerige Pukkelpoppers. [naar artikel]


22. Bakker Bemong, voor oerbrood en lekkere vlaai (20/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Mieke en Bart Bemong openden zopas hun vierde bakkerszaak in het centrum van Opglabbeek. Met een breed aanbod gaande van stevig oerbrood, gebak en lekkernijen en natuurlijk Limburgse vlaai. [naar artikel]


23. De afhaalbox van De Goei Goesting: Frans-Belgisch met mediterrane accenten (07/01/2021 - Het Belang van Limburg)

De Goei Goesting in Hasselt staat al bijna twintig jaar voor een degelijke brasseriekeuken met oog voor verfijning. Die lijn wordt doorgetrokken in de takeaway: Frans-Belgische gerechten met mediterrane accenten. [naar artikel]


24. Limburgse vlaai is eindelijk als Europees product beschermd (13/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Vijftien jaar na de eerste stappen heeft de Europese Commissie de Limburgse vlaai als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) erkend. Dat wordt eerdaags in Brussel officieel gevierd, in aanwezigheid van de Vlaamse en Nederlandse landbouwminister Jo Brouns en Piet Adema. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!